politika

Drulák: Záraží mě, že síly demokratů, Deep State nechají jít Bidena na jatka

02.07.2024 21:50 | Monitoring

V době války na Ukrajině, která začala skutečně jako angloamerický projekt a do níž jsme se nechali zatáhnout, podporovat politiku Spojených států je pro Evropu zničující, uvedl v pořadu X-Talk vysílaném na XTV bývalý velvyslanec ve Francii Petr Drulák. Nechali jsme se podle něj zatáhnout do války, za niž my neseme obrovské náklady, zatímco Spojené státy to vychází levně. „Tuhle hru musíme skončit,“ apeloval Drulák.

Sdílej

Foto: XTV
Popisek: Petr Drulák

Po nepřesvědčivém vystoupení současného amerického prezidenta Bílého domu Bidena s protikandidátem Donaldem Trumpem napsal americký deník The New York Times, že by měl z prezidentských voleb odstoupit. Také Drulák by byl rád, kdyby v Bílém domě došlo k výměně. „Ty síly, které stojí za Bidenem, jsou odpovědné za válku na Ukrajině a spoustu dalších věcí ve světě. Výměna nemusí možná nic změnit, ale alespoň je naděje, že se něco stane. Ale pokračování toho, co tam je, si nepřeji, aby to pokračovalo. Budu rád, když Biden bude kandidovat a Trump ho pak v těch volbách vykuchá,“ řekl pohledem Evropana.

„Samotného mě ale zaráží, že ty síly demokratů, hlubokého státu nemají základní instinkt sebezachování a tohohle nešťastníka nechají jít na ta jatka,“ řekl v pořadu X-Talk směrem k Bidenovi.

Úvodem se Drulák věnoval povolebnímu vyjednávání na půdě Evropského parlamentu. Prozradil, co by doporučil koalici Motoristů sobě a Přísahy, která je překvapením eurovoleb a která usiluje o euroskeptickou frakci Evropští konzervativci a reformisté (ECR), jejíž členem je i ODS. „Mají asi dvě možnosti, jedna možnost je ECR, kde je ODS. Druhá možnost by byla frakce, kterou zakládá Babiš s Orbánem, pochopil jsem to tak, že oni tuto možnost zvažují,“ podotkl Drulák.

„Pro mě základním problémem evropských konzervativců a reformistů – kde je ODS, polský PiS a právě Meloniová bych dnes řekl, že je hlavní postava – je jejich naprosto nekritický atlantismus. V době války na Ukrajině, která začala skutečně jako angloamerický projekt a do níž jsme se nechali zatáhnout, podporovat politiku Spojených států je pro Evropu zničující,“ poukázal.

Doslova to označuje za vazalství. „To, že jsme se nechali zatáhnout do války, za niž my neseme obrovské náklady, Spojené státy nesou náklady minimální a celkem jim vyhovuje, že Rusko je celkem zaměstnáno a mohou ho oslabovat. Děje se tak ale především na úkor Ukrajinců, které to zničí, a na úkor Evropy, kterou to stojí obrovské peníze.

„Takže Američany to vychází dost levně a myslím, že tuhle hru musíme skončit,“ zdůraznil a dodal, že frakce Evropští konzervativci a reformisté je „nejvíce proamerická akce v celém Evropském parlamentu“. „Jestli chtějí jít Motoristé a Přísaha tímto směrem, tak by měly zvážit, jestli od nich toto jejich voliči skutečně očekávají. Mají v sobě trochu protestní étos a ten se mi pojí s tím, že by se věci v Evropě měly dělat zásadně jinak a bez poručnictví Spojených států,“ dodal Petr Drulák.

Zdroj : Parlamentní Listy

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
21 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Autor
2. 7. 2024 23:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Možná to pro Američany vypadá levně, ale … no ale mají v katastrofickém stavu (na hegemona určitě) hospodářství, zničili si neúdržbou infrastrukturu, ztráta kompetencí i v takových oborech, které si ponechali – za vše Boing a F35, obrovský dluh, ztráta reputace . .. no nevím jestli tohle je levné. A to nepočítám ztráty v obchodech.
Jestli oslabují Rusko to ukáže čas, ale je oslabují i Húsíové, po delší době se jim nedaří provádět zdaleka ne všechny “Majdany” jak by chtěli … pověstky, tj. vše co vymýšlejí pro svět i pro USA jako zelený úděl, genderovou šílenost a tak dále, to vše trpí postupně krach.
A co se týče Bidena, psal jsem to nedávno v jednom komentáři, prostě si to nemohou dovolit jen tak – čas minul počátkem roku, teď pro ně bude nesmírně obtížné především shánět peníze na kampaň, protože jedny už sponzoři vydali, a platit podruhé?
Je tu ještě jeden faktor – již dlouhou dobu ve skutečnosti nízká kvalita absoloventů západních prestižních škol, protože se velmi často jedná o následníky těch, co jsou u moci a ti hledají ne znalosti, ale především známosti – a to je obrovský rozdíl.
Mysleli si – máme všechno a můžeme diktovat, ale svět se vzbouřil

Autor
2. 7. 2024 23:29
Odpovědět  Peter 008

Ale k Ódées – tak ať už s eněkdo rozhodne, co jsou zač. Buď jsou to zatracení levičáci, co jdou s EU lejnem a pod a USA a nebo to jsou zatracení pravičáci. Rád bych věděl, kdo vlastně jsou. Teda kromě označení idioti, to je emocionální. Protože lidi je pokaždé označují jinak.
Ale za konzervativce bych je neoznačil NIKDY ani v minulosti. Vždycky jen ničili ve jménu úspor státu, který ale čím dál tím víc a spolehlivěji zadlužovali.

Putinovec
3. 7. 2024 06:41
Odpovědět  Peter 008

Pravice a levice , to je jen způsob na oblbování lidí . Nás žádná pravá , ani levá strana ďábla nemusí a nesmí zajímat . Důležité je pouze toto : Pracuješ pro Nás , nebo proti Nám ?
Pokud proti Nám , tak s tebou zatočíme a šlápneme Ti na krk . Tobě i Tvému zázemí . To znamená té struktuře , které se říká generačně parazitický klan . A provedeme to způsobem , který zaručí , že tato informace zůstane v živé paměti národa další čtyři generace – sto let . Tak , aby každý , koho by jen napadlo tento národ znovu zaprodat a zavléct do protektorátního otroctví , se strachy zpotil i na zadku , z následků .
To je řeč , kterou budou chápat i bez tlumočníka .

Jaris
3. 7. 2024 08:24
Odpovědět  Putinovec

Problem je v tom, ze pred volbami vam kandidati slibi i modre z nebe. Kdyz jsou zvoleni, obrati sve sliby o 180 stupnu a volici jsou opet obelhani. Neexistuje zakon, ktery by mohl prolhane politiky za nedodrzeni predvolebnich slibu potrestat a zbavit pozice.

Pavel z Moravy.
3. 7. 2024 09:14
Odpovědět  Jaris

Jaris, většina lidí vůbec nepřemýšlí koho volí. Představ si, že by to bylo jako třeba na Kubě, kde probíhají taková vyřazovací kola. Poslanci určitého okrsku se představují veřejnosti v místě kde kandidují a jsou víceméně schváleni nebo odstraněni lidovým hlasováním a nahrazeni druhými. Takže kandidují lidé vlastně již částečně prověřeni okolím ve kterém žijí. Prostě když lidé vidí, že tam kandiduje šmejd, tak ho nedoporučí. Je to asi odlišné od nás, ale je to mnohem férovější, řekl bych. Tady by ale na taková výběrová shromáždění téměř nikdo nepřišel, většina to má na háku. A o komunálních volbách, které jsou profláklé dle mne úplně, protože tam se dají dohromady vždy nějaké bohaté celebrity třeba z města, nazvou se jako patrioti pro město různými líbivými značkami a ovce jdou a nahází jim to. Ti toho naslibují. U nás potom přijdou před volbami i na kladení věnců před volbami, aby se zviditelnili. A po volbách už další 4 roky nepřijdou. Tenhle český volič je líný myslet a koneckonců většině jak vidno je to šumák kdo je u moci. SPD neprojde, protože chce obecné referendum, vystoupení z EU a odpovědnost politiků za své činy, což by muselo znamenat ztrátu mandátu, finanční vyrovnání

Pavel z Moravy.
3. 7. 2024 09:26
Odpovědět  Pavel z Moravy.

vůči společnosti, která ho do řízení státu zvolila a on svůj úkol neplní, dokonce lidu škodí. Možná by to SPD ještě někdo podpořil, ale z těch hlavních stran nikdo. Jak by si potom mohli na úkor lidu tak dobře vegetit. Ti si přece seslo nepodrazí. A když SPD změní rétoriku, už to nebude SPD. Já nejsem pravičák a nelobuji za ně, ale moc dalších asi není, kteří požadují to co oni. Z levice možná teď to Stačilo. Ale nikomu z nich to neprojde. A lidem jak vidno je to fakt šumák, tady se toho již tolik zcizilo a rozebralo, že o trochu více už většině asi ani nevadí. Ty nejčastější odpovědi lidí, kdybyste tam byli vy, dělali byste to také, vypovídají o všem. Toto je prostě takový prachzvláštní národ. Na jedné straně ožebračován a na druhé straně k tomu benevolentně přihlíží. Je hotovo. Ámen.

Slovan
3. 7. 2024 09:50
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Včera mi přišel domů obecní Zpravodaj.
Tak hele, voličů v seznamu 1237.
Bylo volit 465 voličů, tedy nic moc.
Vypíši ti jen ty kandidáty co mohou něco změnit.

  1. ANO11- 120 hlasů
  2. SPOLU-97 hlasů
  3. Motoristé- 59 hlasů
  4. Stačilo- 55 hlasů
  5. SPD a Trikolóra-28 hlasů
Rukikurin
3. 7. 2024 09:45
Odpovědět  Jaris

Pŕesně Ten problém očekávám od Mari le Penn, kdy otočí “na obrtlíku” jako italská Melloni nebo fialová sestava v čele nuteláže

Putinovec
3. 7. 2024 10:48
Odpovědět  Rukikurin

To by mohlo velice rychle vést ke ztrátě řízení supersystému Francie . Ale i to může být záměrem , který by v Evropě spustil dominový efekt . Podle scénáře na Srí lance , kde byl pořádán pouliční hon na šmejdy .

Jaris
4. 7. 2024 06:30
Odpovědět  Putinovec

To same je treba v celem zapadnim svete. Honba za smejdy je rajska hudba pro me usi.

Standa
3. 7. 2024 08:32
Odpovědět  Putinovec

,,Živá pamět národa”? kde ? Ta se účelově mění pod lživými a deformovanými komentáři prodejných pisálků.Mění se wiki, mazají se nehodící,nový,, historici”, nový,, politologové “-ne starší než 40 let , kteří hovoří, přednášejí o tom , co bylo před 40 lety, mění se osnovy, zakazují se nepohodlné W…takže nás osvobodili Ami,… a mladá generace nemá a nebude mít vzpomínky skutečných pamětníků…to je ta živá pamět! Mladí nejsou gumáci , ale mají zkreslené informace.Někdo tady neustále nadává na Babiše ( nejsem jeho volič), ale ten je větší pročeský patriot( zakládá frakci o suverenitě zemí v EU) a někdo mu za to zde nadává, větší než Ukr. Fiala, NATOidní válečný zločinec na Hradě, Thay. Vystrčil, Marokánka Pekary se Sorosem na zádech a arabskými nápisy na rukou.

Spam Janka
3. 7. 2024 15:17
Odpovědět  Peter 008

suhlasim, ich dlha sa splha do nebies stale rychlejsie a to mat dosledky bude. To, ze si par ultrabohatych prerozdeli par desiatok miliard a nejake drobky padnu generalom ci lobbystom, to nie je dolezite, kedze tie peniaze by aj tak ziskali. Mozno nie tak rychlo, ale ziskali. Ale to riesenie situacie v USA, vratane Wall Streetu, dochodkovych fondov nan naviazanych a pod., si neviem ani predstavit

cool
3. 7. 2024 00:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Vau a co tohle?
Třeba dejte čas 37:00
https://www.facebook.com/vrabelladislav/videos/1030726355105989/

Standa
3. 7. 2024 08:19
Odpovědět  cool

Hezkýýýý!

Standa
3. 7. 2024 08:33
Odpovědět  ijn

Nejsou to NAŠE loutky. Loutkář je někde jinde!

Bonobo
3. 7. 2024 08:19
Ohodnotit příspěvek :
     

🙂 Tak tohle může “zarážet” jen figurky jako Drulák

ModrýKlokan
3. 7. 2024 19:01
Odpovědět  Bonobo

Povídej opičko, co zaráží tebe?

ijn
3. 7. 2024 08:38
Ohodnotit příspěvek :
     

vládnoucí ž/Ž obětují své suché větve(holokaust) natož jednoho dědka s pemprskami,…..posloužil a půjde k čertu,….není asi ani ze stáje obřezanců, natož zednářů,…. možná je z 20% užitečných idiotů, jako náš MZ !!!

PřemekJ
3. 7. 2024 08:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Bingo! Je to tak, Petře.

Jaris
3. 7. 2024 12:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Zda se, ze demokrati uz maji nahradu za chodici zombii Bidena. Je to kalifornsky guverner – demokrat s hollywoodskym vzhledem a fesnou manzelkou, Gavin Newsom. Ten se bude hnUSAkum libit, pokud prijme kandidaturu.