politika

Dobré ráno Slovensko

Peter Kováč

Komu dobře, komu ne. Populace Slovenska se dnes vzbudila do slunečného rána, ale ne všichni byli vysmátí. Nevládní neziskové organizace (neziskovky), mainstreamová média, lidé hájící na Slovenku cizí zájmy nemají úsměv na tváři. Řekl bych, vzbudili se do hrůzy.

Po sčítání všech hlasů je totiž jasné, že Smer vyhrál volby a nejjednodušší vláda je Smer – Hlas – SNS, tedy totální obrat od bordelu a destrukce Matovičových a progresivních vlád. 

To samozřejmě sluníčkářům zkřivilo tvář.

Proč to má na jejich náladu tak špatný vliv? Protože lze předpokládat, že se stane několik věcí.

V první řadě vyšla vniveč jejich obrovská námaha a množství peněz, které pustily do voleb přes neziskovky.  Zbytečné byly různé kampaně typu „Chci tady zůstat“ a zbytečné byly peníze za volební vlaky z Čech. 

Vniveč vyšla manipulace a nadpráce mainstreamových médií. Média se včera po zveřejnění exit poolu od agentury Focus Martina Slosiarika, který byl zcela mimo (jinak, jako i minulé volby) chvíli těšila, ale poté, co začaly chodit reálné výsledky z jednotlivých okrsků, rychle zhasla. Pochopila, že karta se obrátila.

Co jim vlastně vadí. Všichni víme, že to není jen „návrat mafie, jak tady už tři roky vykřikuje Matovič. Za jeho vlády „systém svých lidí“ zašel ještě dál a rozvinul se ještě víc pouze jiným způsobem.

Co tedy vylekalo progresivní služebníčky cizích zájmů?

Lze předpokládat, že některé avizované změny. Podle toho s jakou razancí bude nová vláda tyto změny prosazovat budeme vědět, jestli se Fico poučil, nebo stále ne a sklouzne znovu do starých kolejí.

Nejzákladnějším problémem pro sluníčkáře je, že nesplnily americké zadání. To bylo jednoduché – k moci musíte dostat takovou vládu, aby se nezměnil přístup Slovenska k Ukrajině. Jelikož Smer a SNS dlouhodobě avizovaly změnu v této zahraniční politice, tak je jasné, že je to problém. Problém pro Brusel, problém pro Washington.

Šimečka – šéf PS – už vyhrožuje, že udělá vše proto, aby taková vláda nevznikla. Věříme mu. Nebude na to sám.  Mainstreamová média, jejichž redaktoři ještě včera odcházeli do zahraničí v případě vítězství Fica, dnes už vypisují, že nikam nejdou a budou bojovat za – za co? ale přece za demokratické Slovensko, neboť tito lidé s fašistickou totalitní mentalitou se samozřejmě označují za demokraty.

Druhá pro ně stejně bolestná změna by měla nastat v oblasti opětovného nastolení právního státu. To co si dovolila Matovičova policejní Mafie bylo už na každého normálního člověka příliš. Zločince je třeba potrestat, ale nemůže se tak učinit nezákonnými způsoby, pácháním trestné činnosti a vymýšlením si křivých výpovědí skrze zmanipulované svědky.

Dá se proto předpokládat, že speciální prokuratura bude zrušena (možná i specializované soudnictví), že se jinak vyřeší právní postavení policejní inspekce. A že se následně začnou vyšetřovat trestné činy Matoviče, Lipšice, Mikulce, Hamrana, Čurillových a dalších aktérů, kteří byli zapojeni do politického pronásledování tehdejší opozice.  Dá se předpokládat, že to vše bude oslazeno osobní pomstou lidí, kteří si odseděli své ve vazbách, jako Kaliňák, Gašpar, Para a další.

Třetí nepříjemností pro sluníčkáře je, že se následující roky nebudou prosazovat progresivní ideologické zvrhlosti.  Ale to je jen takové malé píchnutí včely.

Hůře budou angažovaná progresivní média a neziskovky snášet, pokud se Smer poučí z minulosti, z těchto voleb a po vzoru USA zavede do slovenského právního systému institut „zahraničního agenta“. 

Jako zahraniční agent by měla být označena média, vlivové osoby a neziskovky, které vlastní zahraniční osoba v poměru 20 a více procent nebo které mají příjmy v takové výši ze zahraničí. 

Samozřejmě už takové označení je nepříjemné. 

Hlas Markýzy, TA3, Hospodářských novin, Pravdy, deníku Sme, atd., bude znít úplně jinak, pokud při nich bude uvedeno „zahraniční agent“. Totéž se týká neziskovek a různých Fact-checkingových agentur jako například Konspirátoři.

Nepříjemné to však bude i kvůli tomu, že se cizích agentů týkají různá omezení. Zpravidla nemohou chodit na tiskovky státních orgánů, působit v národní radě a podobně.

Očekávat lze i změny ve vedení policejního facebooku, což by také mělo oslabit vliv této zájmové skupiny. Stejně projde změnami pravděpodobně i vysílání RTVS a zpravodajství TASR, které neplní povinnosti neutrálního přístupu, který jim vyplývá ze zákona.

Změny lze očekávat i v oblasti migrace. Migrační atak, pod kterým je nyní Slovensko, se nová vláda pokusí zastavit.

Nejvíce však dá nové vládě asi zabrat restartování ekonomiky, která je po bačování Matovičových okamžitých nápadů v totálním rozvratu. Bude třeba také znovu zajistit obranu státu, kterou Jaroslav Naď, odesláním naší techniky na Ukrajinu, zcela zdevastoval.

Usaďme se tedy pohodlně, nejhorší horory nám snad už nehrozí a dívejme se spolu, jaká vláda reálně vznikne a co reálně prosadí.

A přejme si, abychom nebyli překvapeni, tak jako sluníčkaři po včerejší volební noci.

https://www.hlavnespravy.sk/dobre-rano-slovensko-fico-is-back/3275814

sdílet na

32 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavel
2. 10. 2023 02:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Jde o zficovani medii ,jako vzdycky jen podrobne a detailni reakce ,nikdo skoro nema neco sveho.Mysleni napr. Jde jen o obvyklou koalici nejakych stran ve vlade.
Ktery sami na sebe vzajemne dohlizeji.Tak se nemuze nic zmenit.

Vladimir888
2. 10. 2023 07:42
Odpovědět  Pavel

Jak strašně moc vám závidím, že jíš nebudete mít u moci ty vlastizrádce, jako je bohužel máme my, kteří kopou za cizáky.

jmm
2. 10. 2023 07:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Nad Tatrou sa blýska,
hromy divo bijú.
Zastavme sa bratia,
veď sa ony stratia,
Slováci ožijú.

Standa
2. 10. 2023 08:07
Odpovědět  jmm

Blesky už lítají,hřmí na všech stranách. Fico nepodporuje politiku USSA a EU proti vlastnímu slovenskému národu.A , kdy se vzbudí Český národ?

Slovan
2. 10. 2023 09:18
Odpovědět  Standa

No je to pár dní staré, ale asi takto se vzbudíme 🤦‍♂️
Pochybuji že to dopadne jinak. ÁBÉÉČKO to zde říká jasně a tak to bude. Myjsme v otvoru.

Babiš: Dezorientovaný Fiala je nově trenér Liverpoolu. S Okamurou nemluvím, to Schillerová – YouTube

Trojta
2. 10. 2023 10:44
Odpovědět  Standa

Příklady táhnou. Uvidíme.

ModrýKlokan
2. 10. 2023 14:27
Odpovědět  Trojta

@ Trojta

Exempla trahunt… to bylo pro Katango, ať vidí že jsme taky vzdělanci :-)))

katango
2. 10. 2023 15:10
Odpovědět  ModrýKlokan

Chybí vám verba movent.

ModrýKlokan
2. 10. 2023 18:06
Odpovědět  katango

@ Katango

Mea culpa :-))… Proto platí to, co jste psala včera

katango
2. 10. 2023 19:56
Odpovědět  ModrýKlokan

Když já jsem takovej rejpal.

ModrýKlokan
2. 10. 2023 23:44
Odpovědět  katango

@ Katango :-D)))

Typická ženská. A typická vysokoškolačka. Jsem zvyklej. Když to překročí červenou linii, nasazuju kázeňský tresty. Disciplína musí bejt, jinak byste lozily po stromech jak vopice. Představte si to třeba na Karláku, na každým stromě ženská bez disciplíny… *-)

katango
3. 10. 2023 00:27
Odpovědět  ModrýKlokan

Rejpám, tedy jsem.

jsladin
2. 10. 2023 11:41
Odpovědět  Standa

Nikdy, nechci být škarohlíd, ale pozor ještě není sestavena Ficova vláda a ti největší demokraté jsou schopni tomu zabránit bez skrupulí. V čele s agenty hnUSA.

ModrýKlokan
2. 10. 2023 14:30
Odpovědět  jsladin

@ Trojta, Standa, jsladin

Taky myslím. Na Fica a hlavně Pelegriniho, teď nastoupí těžká obrněná divize sluníčkových regresivních magorů. V zádech zajišťovací jednotky západních zpravodajských služeb, Aspen Institutu, NED a podobných démonkratických parchantů.

Méééédyja a všichni Člověci v plísni samozřejmě budou kvičet a jejich infrazvukový jekot bude sestřelovat proruské masařky v letu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
2. 10. 2023 15:10
Odpovědět  ModrýKlokan

 “Na Fica a hlavně Pelegriniho, teď nastoupí těžká obrněná divize sluníčkových regresivních magorů…”
Souhlasím. Takže jim nezbude, pokud budou chtít přežít, nic jiného, než upozadit svá ega, zapomenout na marginálie, a scuknout do co možná nejkompaktnějšího tělesa.

ModrýKlokan
2. 10. 2023 18:08

@ Milan

Snad to ti jelimani zase nějak podělají.

2. 10. 2023 21:00
Odpovědět  ModrýKlokan

Doufejme… doufejme….

Spam Jan
2. 10. 2023 08:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Pelegrinimu moc nevěřím, ten za slib , že bude premierem půjde proti Ficovi a spojí se s ostatními stranami a dopadne to jako u nás po volbách / viz čtyř koalice z nás. Tak je psáno v notách od zrádců národa a loutek NATO

M. z Pivovaru
2. 10. 2023 08:51
Odpovědět  Spam Jan

Pelle to může zkusit, ale ani bych se nedivil, kdyby v tu chvíli odešla půlka jeho poslanců za Ficem, vznikl pat a v nových volbách by Hlas dostal třetinu hlasů.

Hlas slovenského lidu vyzněl ve volbách jasně – nechceme prograsivní dementy, chceme budova náš stát na tradičních hodnotách, jako sebevědomý státní útvar a nikoliv prodlouženou ruku zvráceného Západu.

Jestli má Pellegrini alespoň špetku zdravého rozumu, tak nic jiného než jít s Ficem mu nezbývá 😉

Slovan
2. 10. 2023 09:13
Odpovědět  M. z Pivovaru

To jo, ale záleží jaké dostane noty.

Pavel z Moravy
2. 10. 2023 09:45
Odpovědět  Slovan

U nás to nic moc neovlivní. Většina občanstva vůbec nic nechápe a je trvale uhnízděna v amícko- bruselské rici. S tímto národem a lidem si mohou zápaďáci a naši škůdci vytřít.

jsladin
2. 10. 2023 11:49
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tak tak, vytřít, počurat omýt a opět vytřít a opakovat.

Slovan
2. 10. 2023 17:11
Odpovědět  Pavel z Moravy

No Pavle to jo, ale jestli slováci začnou kousat, tak spousta lidí od nás by se mohla začít zajímat pačemu tak je!! A mozkožrout by mohl začít hlodat. Co ty na to?

Pavel z Moravy
2. 10. 2023 17:19
Odpovědět  Slovan

Já nevím jmenovče, možné je vše, ale na druhou stranu by se musel každý jedinec nějak probudit sám v sobě. Co je platné když vysvětlíš, on přizvukuje jo, jo, ale za chvíli mozeček vypne a on sežere první propagandu z hlavního proudu. Tím pouze potvrdí, že sám nemyslí. A takových mám obavy jsou zde…… Můžeš si doplnit číslici.

Slovan
2. 10. 2023 17:24
Odpovědět  Pavel z Moravy

Vím že je tohrozný, ale neposuzuj lidi jen ze svého okolí, jinde to může být lepší. Problém je ten že mají pořád + – to své. Prskají že je vše drahé ale furt to dávají. Toto je největší náš problém a oni nechtějí jen tak vybočit ze svých zajetých kolejí, CO KDYBY!!

eFPe
4. 10. 2023 08:30
Odpovědět  M. z Pivovaru

Z účastí ani ne 70% nemůžeme jakkoliv se nám to zamlouvá říkat, že Slovensko zvolilo a Slovensko si nepřeje.Furt třetině lidí je to u zádele.

Staník
2. 10. 2023 11:56
Odpovědět  Spam Jan

Podle mne záleží, co na něj na ambasádě mají a čím ho přitlačí. Na druhou stranu si myslím, že není úplný ma.gor a ví, že jít do koalice s PS je politická sebevražda. Ano, mluví se o cca 17 poslancích, kteří přejdou, pokud Hlas bude v koalici s PS.

janle57
2. 10. 2023 10:27
Ohodnotit příspěvek :
     

100% většinu pan Fico bohužel nemá,slouhů a podržtašek NATO a EU je na Slovensku
stále víc než dost,teď se teprve ukáže na jaké straně barikády pan Pellegrini vlastně
stojí,jen aby, se lidé na Slovensku za nějaký čas nedočkali bratislavského Majdanu,
zaručeně svobodný západní svět v čele s agentem Pávkem,který by zaprodal svou
matku za 10dkg šunkového salámu, jim to dal již jasně najevo.

eFPe
4. 10. 2023 08:32
Odpovědět  janle57

Pellegrinimu teď půjde o politickou budoucnost. Buďto, se postaví do čela sluníčkářské prozápadní vlády a jako socan ještě bude dál snižovat životní úroveň slovákům, nebo ten tlak ustojí a může na tom politicky získat.

Gales
2. 10. 2023 13:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Je vidět že na Slovensku se sčítali hlasy postaru.

2. 10. 2023 13:25
Odpovědět  Gales

Ne tak uplně…ale ta síla co šla volit národní strany byla tak veliká…že víc než remízu globalisti uhrát nedokázali…

Slovan
2. 10. 2023 17:16
Odpovědět  Veny232

👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍
Veny232, naproto přesně!!
Včera jsem tuna napsal to samé. Nemohli si dovolit to zašvindlovat, bo byl veliký odpor proti bývalé vládě. Ale zase nechrěli aby Fico vyhrál třeba o 20%, to tedy ne. Si představte co by se stalo být to obráceně. To by místní nesežrali. To jsem si jistý.