politika

Den, kdy nebude žádná Ukrajina

Biden odhalil skutečný účel zástupné války s Ruskem

Kyjev, 7. června 2024 (HSP/Svpressa/Foto:TASR/AP-Julien de Rosa)

Ukazuje se, že nezávislé země jsou nejhorší noční můrou strýčka Sama. Přesněji řečeno dědeček amerického prezidenta Josepha Robinetta Bidena mladšího, který v rozhovoru pro časopis Time nečekaně vylíčil, proč by Ukrajina neměla v konfliktu s Ruskem prohrát, píše Světlana Gomziková pro Svobodnou Pressu

Na snímku americký prezident Joe Biden

A předvídatelně to není tím, že by mu záleželo na Ukrajině, Ukrajincích a jejich budoucnosti. Jde mu o něco jiného – o to, že několik zemí sousedících s Ruskou federací by se pak mohlo vymknout kontrole Washingtonu.

“Pokud někdy dovolíme, aby Ukrajina zkrachovala, pamatujte na mé slovo, uvidíte, jak Polsko odejde. Uvidíte, jak se všechny tyto země podél skutečné hranice s Ruskem, od Balkánu po Bělorusko, spojí a budou se chovat nezávisleji,“ řekl americký vůdce. Hrozné, že?

Protože problém není v tom, že „agresivní Putin“ údajně ovládne Ukrajinu a přesune se dál do Evropy, jak se západní propagandisté snaží vtlouct do hlavy svým spoluobčanům. Problém je v tom, že v Bidenově demokratickém světě, jak se ukazuje, by žádná země neměla být nezávislá, svobodná a suverénní.

Nikdo jiný než samotné Spojené státy, jejichž rozhodnutí v příštích čtyřech letech podle šéfa Bílého domu „určí budoucnost Evropy na dlouhou dobu“. Pokud vyhraje nadcházející listopadové volby.

„Proto nemůžeme nechat NATO padnout, musíme ho budovat politicky, ekonomicky i vojensky, a do toho také hodně investujeme,“ zdůraznil Biden.

Zároveň se nevyhnul přímému vyjádření, že evropské země jsou jen loutkami Washingtonu pod kontrolou NATO. Proto jim podmínky života a dokonce i smrti bude diktovat pán – tedy prezident Spojených států.

Současným evropským lídrům však taková masochistická závislost zjevně docela vyhovuje. S radostí přísahali věrnost zámořskému monarchovi, nasadili mu těsný obojek a dali mu do rukou vodítko. Zákon této smečky je však jednoduchý – nikdo nemá právo neposlechnout vůdce.

Koneckonců, jak řekl Biden ve svém projevu k absolventům americké vojenské akademie ve West Pointu 25. května, Amerika je „nenahraditelný národ. Jediná světová supervelmoc a vedoucí světová demokracie.”

Něco podobného prohlásil ve 20. století jeden rakouský umělec, jehož ambice stály lidstvo desítky milionů životů. Pravda, on sám skončil velmi špatně.

I pro pokrytectví Washingtonu je stále obtížnější schovávat se za krásná, ale zcela prázdná slova o západní demokracii, lidských právech, svobodě slova a volbách. Život ukazuje, že USA a kolektivní Západ jako celek nemají právo ani koktat o morální nadřazenosti.

V čem skutečně vynikají, je schopnost rozdělovat národy a vytvářet „řízený chaos“ po celém světě. A Ukrajina je jen dalším zkušebním polem pro zdokonalování těchto dovedností.

Svobodná Pressa požádala Vladimira Kornilova, historika a politického pozorovatele tiskové agentury Rossija Segodňa, aby se k odhalení Joea Bidena vyjádřil:

– Všimněte si, že západní osobnosti nyní stále častěji přímo a otevřeně hovoří o svých skutečných cílech v této zástupné válce s Ruskem. Nedávno bývalý britský premiér Boris Johnson otevřeně prohlásil, že ruské vítězství by znamenalo konec globální hegemonie Západu. V souladu s tím neskrývaně odhalil plány západního světa. A Biden to nyní potvrzuje – ve shodě s Britem v podstatě říká: kašlete na demokracii, kašlete na svobodu, kašlete na všechny tyto hodnoty.

Americký vůdce v tomto rozhovoru vlastně odpověděl na otázku, kterou Vladimir Putin v posledních letech často pokládá. A sice, co je to „světový řád založený na pravidlech“, který Západ prosazuje.

Ve skutečnosti je tím, čím Biden říká, že je. Ano, můžete být diktátoři, můžete být nacisté jako Ukrajina, můžete kašlat na volby voličů, ale jste povinni dodržovat politiku diktovanou Spojenými státy americkými.

Právě tím je pro něj Ukrajina nebezpečná. Ne že ji zničí, zruinuje nebo že se tam Zelenskyj stane věčným diktátorem. O to nemá zájem. Ale pokud náhle (nedej bože, pro Bidena) prohraje, ukáže všem – Polsku, dalším sousedům Ruska -, že je možné budovat vlastní osud i mimo Spojené státy. A ze světa, který jim vnutili sami Američané.

“SP: Proč Evropa bez reptání souhlasila s následováním Washingtonu?

– Ve skutečnosti existovala období odporu. Tuto politiku jim USA vnucovaly dlouhou dobu, vlastně celá desetiletí, po skončení druhé světové války. A některé země, evropské země, západní země, se jí snažily vzdorovat. Vzpomeňme například na víceméně nezávislou politiku Charlese de Gaulla, za kterou byla Francie v té době velmi kritizována.

Mimochodem, nakonec to bylo z velké části díky nám – mám na mysli Sovětský svaz, který byl bez reptání zničen -, že se tento unipolární svět vytvořil. Předtím mohli Evropané, využívajíce své hraniční polohy se Sovětským svazem, nějakým způsobem měnit svou politiku a dívat se jednou na jednoho a jednou na druhého.

Po vítězství USA ve studené válce vznikl unipolární svět a Evropané ho přijali a považovali ho za neměnnou zákonitost.

A když Rusko začalo projevovat svou suverenitu, svou nezávislou politiku, skutečně hodilo rukavici tomuto unipolárnímu světu. My, Čína a celá řada dalších zemí globálního Jihu.

Ve skutečnosti to nyní Spojené státy velmi znepokojuje. A Biden osobně, který věnoval mnoho, desítky let svého života, budování právě tohoto světa založeného na pravidlech.

“SP: Ale pokud pro ně porážka Ukrajiny tolik znamená, pak nemůžeme ztratit o tolik víc, protože v sázce je samotná existence Ruska. Copak to Biden nechápe?

– Biden říká, že by se stejně všichni měli podřídit Spojeným státům, čímž samozřejmě myslí Rusko. V tomto rozhovoru však poprvé po dlouhé době vidíme i jeho ochotu hledat nějaký možný kompromis. Zejména pokud jde o vstup Ukrajiny do NATO, který podle něj není nevyhnutelný, a dokonce ani dlouhodobě nutný.

Víte, to je také takový návrat k možným budoucím kompromisům. Ale zároveň si samozřejmě musíme uvědomit, že Spojené státy stále vnímají jakýkoli kompromis prizmatem toho, že ho prezentují jako vítězství.

Zdroj : Hlavné Správy

sdílet na

31 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
josef
7. 6. 2024 21:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Moudří lidé říkali, že pravda smrdí!

All
7. 6. 2024 21:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Bidene,přijde den,kdy nebudou USA.

Slovan
7. 6. 2024 21:20
Odpovědět  All

😊 😊 😊 😊

Frank
8. 6. 2024 05:59
Odpovědět  All

Včera bylo pozdě.

Gales
8. 6. 2024 09:19
Odpovědět  All

Vono je to všechno nějaké divné.Asi jde o to že vládci Ameriky ví že Amerika jde do kopru a aby toho nezneužili poddané státy a nepřerostli jim ekonomicky přes hlavu tak se vyprovokovala válka proti Rusku,přerušila dodávka surovin do těchto států a,asi,válka skončí až se Amerika trochu vzpamatuje z obratu dějin.V současnosti všechno záleží na Putinovi a Si,jakej tomu udají směr a cíl.

Zdeněk
8. 6. 2024 14:10
Odpovědět  All

Ano, klid a mír na světě nastane až vznikne mezi Kanadou a Mexikem průliv, nebo poušť! Anglie je už muslimský stát.

Autor
7. 6. 2024 22:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Copak zloděj myslí nějak jinak než Biden a spol.?
Ne, protože tohle je politický systém kapitalismu západního světa, který vznikl za pomoci zlodějů, pirátů (Drake např.), otrokářů a vrahů za jediným účelem, ab yokrádal každého, koho je možné. Právě jen a pouze zloděj, podvodník manipulátor – doslova jako ti, co vytvářejí podvodné pyramidové hry – přesně tohle může vymyslet jen zloděj. Hra na demokracii, připomínám že je to otrokářský systém a směji se vždy všem., kdo to chápou jako vrchol lidského uspořádání, byla jen vynucenou přetvářkou. Ta podle přímých následníků oněch zlodějů, pirátů, otrokářů a vrahů před časem zmizela, mysleli si, že už mají celý svět na talíři a kdo nebude poslouchat – prásk, sankce!
Vysmívám se každému – KAŽDÉMU – kdo chápe demokracii podle západního vzoru. Ta nikdy neexistovala a ani nebude! Je to systém, který umožňuje okrádat a hromadit “vyvoleným” neoprávněný “majetek” o který se pak bojí jako žid, který má zaplatit daně …
Kdo nechápe podstatu liberalsimu a z čeho skutečně vychází, ten nemá šanci pochopit rozsah těch zločinů, které Západ, kam nás nadšeně nahnali po “listopádu”, spáchal za celá staletí.
pokr

Autor
7. 6. 2024 22:51
Odpovědět  Peter 008

Byly napsány černé knihy o kapitalsimu i komunismu, nebudu se teď hádat o to, nakolik je která pravdivá a kde co chybí, ale zaručeně by měla být sepsána ČERNÁ KNIHA EUROATLANTICKÉ ZÁPADNÍ CIVILIZACE!
Možná se do toho nikomu aspoň zatím nechce, protože to by bylo velmi smutné čtení. A pokaždé si uvědomit, kolik zničených životů a i mnohem více osudů negativně ovlivňoval zájem DOSLOVA A DO PÍSMENE NĚKOLIKA DESÍTEK RODIN … … zlikvidovat je, a to nejméně do desáté větve, a na světě bude mnohem klidněji …

comment image

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
8. 6. 2024 06:54
Odpovědět  Peter 008

👍 👍 👍 👍 👍 👍
Je to šílená představa. A jsou to vůbec lidé? Dnes jeden neví, co je nám všechno zatajováno.

Francin
9. 6. 2024 07:59
Odpovědět  Slovan

V podstatě se jednalo o naplánovanou hru stvořitelem ( nemá to absolutně žádné spojení s kteroukoliv církví ) na této zemi, aby se člověk během života mohl poučit z různých životních situací a chyb. Tato hra se však vymkla ze záměru stvořitele protože člověk je ve své podstatě hodný a mírumilovný. Ne tak jistá skupina lidí, kteří tohle ví a několik tisíciletí této skutečnosti zneužívali až do dnešních hrozných dnů. Kvůli svému nekonečně velkému majetku a současné moci jsou připraveni s pomocí hloupých politiků a úplatných médií a dalších pohůnků vyvolat jadernou apokalypsu, která by ovlivnila celou galaxii včetně těch okolních. A tak bylo rozhodnuto – A DOST – GAME OVER. Teď to bude mít rychlý spád ve prospěch všech mírumilovných lidiček, držte si klobouky brzy pojedeme velkou rychlostí. ONI TO VÍ.

Slovan
9. 6. 2024 08:12
Odpovědět  Francin

Zdravím a děkuji za reakci. No já se v tom trochen šťourám, ale na veřejnost s tím moc nelezu, nerad bych skončil v Dobřanech. Tam nečepují. Ale jak jste napsal, mám tyhle informace mám, ale jsem částečný materialista a pokud si nešáhnu, tak pochybuji ale furt v koutku duše doufám, že přece něco ještě na tom krásném světě, ať je kdekoliv je hezky, có, nádherně. Hezký den.

Gales
9. 6. 2024 10:14
Odpovědět  Slovan

A chčije a chčije.Už mně to se*e.

Slovan
9. 6. 2024 10:37
Odpovědět  Gales

Eééé, já nic, tady nepršííí. 😊
Teď úplně nepobírám, jsem vytočený do abnormálu, co jsme to za hovada. Teď na mě nesmí nikdo do odpoledne mluvit. Babča peče volební kačenku, tak až ta mi snad spraví preference. Ale stejně se radši poohlédnu po nějaké Dače. Tady už to nedávám. Mám rád humor, ale jak říkám, tady je to skončit v Dobřanech. Proč to píšu, hehe, to byste měli vidět kolik už lidí z mého okolí tam mělo pobyt.

Tupý hulvát
8. 6. 2024 07:54
Odpovědět  Peter 008

Zdravím, váš relativní optimizmus bohužel nesdílím. Myslím, že kapitalizmus je založen na převládajících vlastnostech člověka, jsou jím legalizovány. Jaký je člověk, takový je kapitalistický systém. Za to, že člověk je závistivé, prolhané, nepřející, sobecké zvíře se stále tenčí slupkou jakési kultury, což tzv. rozum ještě zhoršuje, kapitalizmus nemůže. Výjimky to nezmění, cestu nevidím.

Slovan
8. 6. 2024 08:17
Odpovědět  Tupý hulvát

Tak jaký by ten člověk měl podle vás být? Někde v koutku vyčkávat, stát opodál a v poklidu rozvíjet svůj individaulismus? To tu právě je. A člověk (lidstvo) zřejmě jen tak jiné nebude a to si ještě hodně dlouho počkáme. Proto jsme tu prý už také několikátá civilizace a kdoví co vše nám ještě “elity” zamlčují. A co se týče toho kapitalismu, tak ten je založen na hromadění kozích chlívků, lesů, polností atd. zkrátka mamonu, kterým si pak dotyčný honí triko. Kdežto člověk je tvor povětšinu společenský s citem pro spravedlnost.

Tupý hulvát
8. 6. 2024 08:44
Odpovědět  Slovan

Tak snad jiný, než jsem napsal, ne?

Slovan
8. 6. 2024 10:52
Odpovědět  Tupý hulvát

Jak jiný? Oni v dějinách někdy byli? 🙄

Tupý hulvát
8. 6. 2024 14:44
Odpovědět  Slovan

Panebože ,vždyť tvrdím,že jiní nebyli a nebudou od začátku,To je podstata toho,co jsem napsal,končím.

Pavel z Moravy.
8. 6. 2024 09:30
Odpovědět  Slovan

Když končila Římská říše a začali vládnout Ostrogóti, jejich král Teodorich jako císař dal vlastně po bojích všem zbylým obyvatelům bývalé říše milost a ponechal jim majetky. Myslíš, že ti bývalí římští aristokraté kteří přežili se začali chovat jinak? Hbitě se přizpůsobili nové situaci a stále byli pány nad svými slouhy. Pouze již neměli tu svrchovanou moc v senátu. To samé dnes vidíš na západě třeba ve Francii o Británii ani nemluvě, sice již feudalismus dávno skončil, ale kněžny a knížata, hraběnky a hrabata, baronky a baroni jsou stále v kurzu. Mají své služky, lokaje a další obslužný materiál v republice, která již dávno skoncovala s feudalismem. Tito ale přežili a navíc ještě naříkají jak jsou chudobní. Prostě se přizpůsobili a vrátili v trochu jiné roli, ale cítíce se býti někým více než obyčejný plebs. S tím skoncoval na chvíli socialismus. Panstvo se ale vrátilo v trochu jiné podobě a dojí nás dále. Proto kapitalismus nikdy nemůže být řešením pro obyčejnou populaci, ale to je již její problém jestli to chápe nebo ne.

Slovan
8. 6. 2024 10:57
Odpovědět  Pavel z Moravy.

No vždyť, to je to, co jsem se snažil výše vyjádřit. Asi se mi to nepovedlo. To jsem celý já. Je to náš úděl a asi to tak má být, ale kdoví, třeba by to lidstvo jednou dalo. To bychom ale mušeli mít všichni stejnou Auru atd. Nemožné.

Gales
9. 6. 2024 10:22
Odpovědět  Slovan

Komunisti to měli zmáklé.Hory,doly,pole,lesy vlastnil stát a lid neměl důvod k hádkám o majetek. Bohužel člověk ve své nedokonalisti toto neocenil a vidina zlatého telete ho oslepila a všechno zničil.Bude-li to pokračovat,tak ho silnější okrade o ten majetek a on bude mít holej zadek jako ti druzí.Takže co získal? Kulový…..

Slovan
9. 6. 2024 10:42
Odpovědět  Gales

👍 👍 👍 👍 👍
Muším ti dát palečky, napsáno velmi trefně a tak to zkrátka je. Vždy se objeví někdo, komu se líbí majetek toho druhého. Ano komunisti to dali pod stát a hotovo, oni věděli, že moc peněz a majetku kazí člověka. Ještě bychom jim měli být hodně vděčni za jejich starostlivost.

Petr Pagáč
7. 6. 2024 22:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Slava UKRAINI!

zdendulka
7. 6. 2024 23:07
Odpovědět  Petr Pagáč

tak..tak…. správně…. sláma u kravína !

Skolastikus
8. 6. 2024 06:25
Odpovědět  zdendulka

Raději Salva UKRADINI!

Jaris
8. 6. 2024 08:14
Odpovědět  Petr Pagáč

Vy jste bud zaspal dobu nebo jste sadista. Ukrajina je jednou nohou v hrobe a druhou na bananove slupce.

cool
8. 6. 2024 03:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Nato je obrácená mince eu. Upečují vás …

Jiri1
8. 6. 2024 08:22
Ohodnotit příspěvek :
     

HnUSAci uz neskryvaji sve obavy, ze se jejich vazalove vymknou jejich kontrole a vyssavani zdroju pro USA skonci.

Jiri1
8. 6. 2024 08:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Creepy Joe se zase ukec. To jeho loutkovodici urcite nechteli. Pravda musi byt jejich pitomym vazalum vsude utajena.

Spam orinoko
8. 6. 2024 14:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Viděli jste covid dědka v NORMANdyii? Vypadalo, že se chce při oslavách vyprázdnit. A hrdinům od Ivodzimi přímo do mouly.

Slovák
9. 6. 2024 14:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Tento starí smradľavý pedofil Biden, otvoril migráciu cez juznú hranicu aby mali miliony pedofilov v USraeli ” raj detičiek” ktoré zberajú do ich pedofilných “táborov bestiálneho utpenia a smrti” ako to uviedli pohranicníci a straze Narodnej Gardy Texasu, ze týchto táborov migrujucich deti je vyse 400 po celom USraeli, z čoho vyse 200 je v Texase! A nemajú do tychto taborov pedofílie prístup ani kongresmeni a senatori, ktori sa dožadovali kontrol! V Redacted.com u Claytona Morrisa, tito svedkovia tvrdili že uz cez 20,000 detí je po smrti, boli brutálne zneužívané a rozobrate na telrsne súčiastky! Kedze sa to nedostane do msm sprav, ohlupená americka verejnosť nema ani potuchy, ake zavrhnutia hodne bestialne zlociny tam teraz pachajú pedofili( su ich miliony) po celom USraeli! Niet horších zločinov ĺudskich beštii ako tieto zvrátene zločiny na nevinních deťoch!!! A pamätajte si, to iste pachajú židosionisti-nacisti na Palestínskych deťoch! Takze pre toto otvoril hranice a migraciu sionista Biden a jeho sionisticki politici v Kongrese a Senáte, ako aj vo vláde!!! Mnohí hlupáci to videli iba ako zisk nových volicov z radov migrantov, no je to pedofília ako hlavný dôvod !!!