politika

Casus belli: Ministerstvo obrany Ruské federace obvinilo Británii z útoku na Sevastopol a vyhození Nord Stream do povětří

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že příprava útoků na Sevastopol byla provedena pod vedením britských specialistů umístěných ve městě Očakovo.

„Dnes ve 4:20 provedl kyjevský režim teroristický útok na lodě Černomořské flotily a civilní lodě, které se nacházely na vnějších a vnitřních rejdách základny Sevastopol.  Do útoku bylo zapojeno devět bezpilotních letadel a sedm autonomních námořních bezpilotních prostředků”.

Ministerstvo obrany poznamenalo, že v důsledku operačních opatření přijatých loděmi Černomořské flotily byly všechny vzdušné cíle zničeny.

„V průběhu odrážení teroristického útoku na vnější rejdě Sevastopolu zničily lodní zbraně a námořní letectvo Černomořské flotily čtyři námořní bezpilotní čluny a další tři byly zničeny na vnitřní rejdě. Menší poškození utrpěla námořní minolovka Ivan Golubec a také bariéra v zátoce Južnnaja,“ vysvětlilo ruské ministerstvo obrany.

Zpráva zdůrazňuje, že lodě Černomořské flotily, které byly vystaveny teroristickému útoku, se podílejí na zajišťování bezpečnosti „koridoru pro obilí“ v rámci mezinárodní iniciativy na vývoz zemědělských produktů z ukrajinských přístavů.

„Příprava tohoto teroristického činu a výcvik vojenského personálu ukrajinského 73. speciálního střediska pro námořní operace probíhaly pod vedením britských specialistů sídlících ve městě Očakov v Mykolajevské oblasti na Ukrajině. Podle dostupných informací se zástupci této jednotky britského námořnictva podíleli na plánování, zajištění a realizaci teroristického útoku v Baltském moři dne 26. září letošního roku, s cílem vyhození plynovodů Nord Stream 1 a Nord Stream 2 do povětří.”

Ráno 29. října gubernátor Sevastopolu Michail Razvožaev oznámil, že různé systémy protivzdušné obrany sestřelily všechny drony, které se pokusily zaútočit na město. 

Také na pozadí těchto událostí se objevily důkazy, že poblíž Sevastopolu letěl americký průzkumný dron RQ-4B Global Hawk.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3DKeQ7X

sdílet na

9 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
29. 10. 2022 21:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Blbý je, že až se méda nas-ere a oslepí odvetou satelity, můžeme zůstat bez internetu a nebudem moct jásat společně.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
29. 10. 2022 21:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Leckdo si myslí, že porážka španělské Armady znamenala nástup Anglie. Vůbec ne! Jednak se rychle obnovila síla španělské flotily, jednak při pokusu o protiútok na Španěly Anglie utrpěla debakl! A příměří se uzavíralo za podmínek Španělů. Až o hodně později se Anglie stala “vládkyní moří”.
Když se angličané r. 1853 za spolupráce s Francií pokoušeli dobýt Sevastopol a nepodařilo se jim prolomit obranu. Jen ústup ruských obránců umožnil okupaci města, ale Angličané vstoupili jen do ruin. Okupace skončila r. 1856. Boje trvali prakticky celý rok.
Taková “záležitost” jako Mnichovský diktát, to byla v jejich politice jen obvyklá “maličkost”. Mají i velký podíl na německém nacismu. Na milionech mrtvých za celou svou existenci!
A teď? Anglie jako vždy kašle i na své občany!
Podle zprávy žije 3,2 milionu dospělých ve Spojeném království v hygienické chudobě a mnozí se stydí chodit do práce, protože si nemohou dovolit výrobky, jako je mýdlo a deodorant.
Podle zprávy se lidé žijící v hygienické chudobě nejčastěji obešli bez holicích přípravků, deodorantů, pracích prášků a dalších čisticích prostředků.
Čtvrtina z 2 200 dotázaných uvedla, že se obejde bez toaletního papíru nebo mýdla, a 30 % žen si nekoupilo přípravky na péči o vlasy. A tak dále … atd. …
Ten mýtus o tom, že vždy chránili svoje občany byl jen politikou.
Gentlemani? Pak toto slovo má význam vraha a tak podobně …

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frankie
30. 10. 2022 00:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Mně by zajímalo, jestli Rusko uvažuje o zlikvidování plynovodu z Norska do Anglie. Oko za oko.

Jaris
30. 10. 2022 00:59
Odpovědět  Frankie

No to by nebylo spatne….

Gales
30. 10. 2022 10:00
Odpovědět  Frankie

Asi to Putin nechce hrotit.Nejdříve je ideologicky znemožní a až potom zlikviduje.

Gales
30. 10. 2022 09:58
Odpovědět  jiří

Pokud to uspíší pád vlády,proč ne? Byla by to i pojistka kdyby se něco nedomyslelo od Vrábela.

Zmatený
30. 10. 2022 09:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Co na to královna Karla III. _

byM90ey.jpg
Gales
30. 10. 2022 17:03
Odpovědět  Zmatený

Celá Blažková.