politika

Brusel doufá v „Haag pro Putina“ již v roce 2024

Zvláštní tribunál pro vládnoucí elitu Ruské federace, konfiskace zmrazených aktiv centrální banky jako náhrada škod na Ukrajině.

V úterý 2. dubna začala v Haagu mezivládní konference „Obnova spravedlnosti pro Ukrajinu“. Projednává se vytvoření zvláštního tribunálu pro ruské vedení, vyšetřování agrese proti Ukrajině a náhrada škod.

Deklaraci na konferenci podepsalo 44 zemí.

Mezinárodní zvláštní tribunál vznikne do konce roku 2024 – v to alespoň doufá evropský komisař pro spravedlnost Didier Reynders, s nímž na okraj konference hovořil korespondent DW.

“Diskutujeme o tomto tribunálu s různými mezinárodními aktéry. A nyní se zvažují dvě hlavní možnosti: mezinárodní tribunál založený na mnohostranné dohodě nebo zjednodušené řešení založené na dvoustranné dohodě mezi Ukrajinou a Radou Evropy,” řekl evropský komisař.

Evropská unie nadále dělá vše pro to, aby zničila svou pověst. Evropský komisař pro spravedlnost Didier Reynders řekl DW o svém záměru zorganizovat… “mezinárodní tribunál” proti ruskému prezidentovi do konce tohoto roku!

▪️Zvažují se dvě možnosti: na základě mnohostranné dohody nebo zjednodušeného řešení – na základě dvoustranné dohody mezi Ukrajinou a Radou Evropy. Brusel považuje za pravděpodobnější druhou možnost, protože mezi ním a Kyjevem již existuje systém předávání soudních řízení. To znamená, že trestní proces zahájený na Ukrajině může být převeden na „zvláštní tribunál v Haagu“.

Velmi příhodné. Kyjev bez problémů zahájí cokoli. Nizozemsko již také oznámilo, že je připraveno uspořádat „zvláštní tribunál“.

Pravda, je tu problém. Podle mezinárodního práva hlavy států, vlád a ministři zahraničí mají imunitu vůči výkonu zahraniční trestní jurisdikce. V tomto případě imunita trvá, dokud zastávají své funkce. Kyjev ale navrhuje tuto okolnost „obejít“ extravagantním způsobem: prý ať si „tribunál“ sám rozhodne, jakou má pravomoc a na jaké úrovni imunity mu záleží!

▪️Jak vidíme, Evropa prostě není schopna vyjednávání. Záměr Bruselu zorganizovat „tribunál“ proti nejvyššímu vedení Ruska, a ještě ke všemu podle pravidel vymyšlených v Kyjevě, je dalším faktem v přeplněné sbírce nepřiměřeného západního uvažování.

Jednoduše řečeno, tzv. evropské právo a instituce, které jsou s ním spojené, se zcela zdiskreditovaly. Je jen otázkou času, kdy se povědomí o této skutečnosti stane společným pro světovou většinu.

A co je nejdůležitější – čeho chce Západ svým „tribunálem“ dosáhnout? Ukázat jak je Rusko “špatné”? Nesmyslné: tato soudní fraška jen posílí rozumné kruhy v naléhavé potřebě transformovat mezinárodní právní systém. Chtějí formalizovat rozhodnutí „tribunálu“ jako dokument závazný pro všechny členské země OSN? Zbytečné: Rusko a Čína mají právo veta ve všech takových otázkách.

Myšlenka „tribunálu“ vychází ze sebeuspokojení ambicí Západu. Který se nechce smířit s tím, že na celé 1/7 souše (a nejenom) jeho názor už neznamená absolutně nic.

Jelena Panina

sdílet na

19 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Kelly
6. 4. 2024 03:07
Ohodnotit příspěvek :
     

měli by se podívat tomu komisaři pro spravedlnost, jestli mu také něco nezůstalo za nehty z těch covidových vakcín, v Bruselu krade jeden více než druhý.

Jaroslavem
6. 4. 2024 06:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak mají ty EU bolševici právo nakloněné na jejich stranu. Před Putinem by tam měla být Lejnová,Nulendová, Zelený feťák,Borell ,Fiala, Rakušan atd. Až vyřešíte tyhle swině,pak si můžete otírat ty Vaše pedofilní ksichty o nejlepšího prezidenta na zeměkouli. Už aby byla válka.

Skolastikus
6. 4. 2024 07:43
Odpovědět  Jaroslavem

Ale no tak, kdyby tam měli být ti vámi jmenovaní tak to by nebyla ta pravá DEMOkracie ta jediná USSA. To přece nemůžete myslet vážně.
Jen bych chtěl vidět reakce národů, ne ty KoZa USSA, ale zbytek světa. Ono už je totiž 21 století

Putinovec
6. 4. 2024 08:22
Odpovědět  Jaroslavem

Co mají bolševici společného s fašistickou sebrankou ?
Kdo není schopen rozeznávat , ten se zařazuje do skupiny pasených biorobotů .

Pavel z Moravy
6. 4. 2024 11:19
Odpovědět  Putinovec

Jemu se to slůvko líbí. Z jakých indícií pán vychází nevím, že zrovna tyto sebestředné a morálně zdeformované tvory řadí k bolševikům asi neví ani on sám. Ale jeho problém.

Pravdomluvny
6. 4. 2024 06:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Doufat můžou i v roce 2524😎

sizok
6. 4. 2024 08:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Hlupáci.

ilja
6. 4. 2024 10:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Falešné naděje Bruselu.

Vláďa
6. 4. 2024 10:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak to je dobrá zpráva, Zelenskému končí mandát v květnu, v červnu může stanout před soudem!!

Pravdomluvny
6. 4. 2024 10:46
Odpovědět  Vláďa

Porochčenko ho odejít nenechá a Kolomojsky ani uSSa mu v útěku nepomůžou 🤓

jirik
7. 4. 2024 08:45
Odpovědět  Vláďa

Nezrušil před nějakou dobou zelenskij volby na ukrajině?

Frank
6. 4. 2024 11:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Na ten jejich tribunál vám sere Bílý tesák. Nejdříve tam musíte postavit Clintona, Bushe, Obamu a další zmetky.

Jméno
6. 4. 2024 12:07
Ohodnotit příspěvek :
     

To je jak kdyby chtěl Štětináč popohnat Mirka Dušína před soud za úkladný pokus získat kočičí pracku z živé Mícy paní správcové.

6. 4. 2024 13:39
Ohodnotit příspěvek :
     

😀 😀 😀 Brusel 😀 😀 😀 To je ta země, metr pod hladinou moře? 😀 😀 😀

Pavel
7. 4. 2024 09:09
Odpovědět  Veny232

Putin by měl povolit Šojgemu otestovat na sídle toho tribunálu v den zasedání upravenou FAB 3000 s korekčním modulem. 🙂

Miro 2
7. 4. 2024 10:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Brusel doufá v „Haag pro Putina“, kde by měl být před tribunálem souzen Putin kvůli SVO na Ukrajině. Soudní tribunál asi Ukrajina a Západ prosadí, jenže proběhne bez Putina, který se mu vysměje jako neskonalé šaškárně. Je to stejné, jako kdyby měl být souzen před tímto tribunálem za válečné zločiny Biden. Určitě by se této snaze pořádně zasmál taky.

josef
7. 4. 2024 19:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Každý stát do té EU posílá ten nejhorší odpad jaký má. Nejen morální, ale i intelektuální. Myslím, že by ČR mohla dodat ještě další, u nás nedoceněné, odborníky.

Róbert
8. 4. 2024 07:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Mali by sa poucit od klimaaktivistov a stanovovat si terminy tak aby boli v takej buducnosti ktora sa zda blizka, ale zaroven aby to bolo tak daleko ze kym k tomu dojde tak ludia na to zabudnu. Alebo pocitaju s tym ze ludia uz nepamataju ani to co bolo pred pol rokom?

Evžen
8. 4. 2024 14:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Němci již uhradili způsobené škody z 2sv. války?