politika

Británie hrozí konfiskací majetku ruských oligarchů

Britské ministerstvo zahraničí uvádí, že nadcházející balíček sankcí proti Rusku mimo jiné umožní zablokovat a zabavit majetek ruských oligarchů v Británii. 

Okamžik, před kterým varovala vlastenecká veřejnost koncem 90. let a osobně Putin v posledních 10 letech, se blíží. Peníze a majetek vyváděné z Ruska „do bezpečí Británie“ již nejsou v bezpečí. 

Návrh zákona o nových sankcích bude přijat 31. ledna.

Litovat osoby, které vyvádějí peníze do Británie a skupují domy v centru Londýna, samozřejmě nikdo nebude. Navíc byli tito „efektivní majitelé“ varováni, že to tak může skončit.

Senátor Klimov: Zabavení majetku „oligarchům“ způsobí odliv kapitálu

“Legitimita případného rozhodnutí Londýna zabavit majetek „ruským oligarchům“ je pochybná a způsobí odliv kapitálu ze země například do Švýcarska nebo Hongkongu”, Andrej Klimov, šéf komise Rady federace pro ochranu státní suverenity Ruské federace, cituje RIA Novosti.

PS. 

Británie také slibuje zvýšit kontingent svých vojáků v Pobaltí (až 1,5-2 tisíce lidí + vybavení + letectvo).

https://bit.ly/3IPw6IF

sdílet na

4 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavel
31. 1. 2022 09:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Takové lidi bych tedy alespoň já absolutně nelitoval. Když ti nestačí to co máš ve své matičce zemi, tak se přesuň do ciziny a nevracej se. Nic jiného bych jim nenavrhnul. Co ti, kteří na tebe dřeli, copak jsi pro ně udělal? Když takovým lidem nestačí co mají doma, ať jdou. To by byl můj rozsudek.

zdena
31. 1. 2022 12:49
Ohodnotit příspěvek :
     

jen ať, stejně to mají od Putina zakázané – to zalévání majetku na západ – tak je teď absurdně potrestá Anglie místo Putina… to je jak dobrej vtip ! 🙂 🙂 🙂

thd
31. 1. 2022 13:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Na Zvědavci vyšel k této věci celkem zásadní článek. Každou pátou nemovitost v Londýně vlastní Rusové. Jestli jim to Britové zabaví, pro Rusko jedině dobře.

https://www.zvedavec.org/prispevky/2022/01/9009-chces-li-aby-ti-neverili-rekni-cistou-pravdu.htm

Co si ale budeme nalhávat. U nás to je to samé.

TTT
31. 1. 2022 21:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Británie dělá perfektní proputinovskou politiku. Vlastně oligarchům říká, že nikde jinde nebudou ve větším bezpečí než v Rusku. Být Vladimírem Vladimírovičem, poslal bych politikům Spojeného království děkovný dopis. Pro Rusko nemůže být nic lepšího, než aby se vrátily domů peníze, nakradené v Rusku. Snad budou příklad Británie následovat i jiné země.