politika

Borrell: Rusko se snaží zasahovat do voleb do Evropského parlamentu

Borrell obvinil Rusko ze zasahování do vnitřních záležitostí EU.

Šéf unijní diplomacie Josep Borrell v předvečer voleb do Evropského parlamentu, napsal článek o informační konfrontaci s Ruskem. Článek byl publikován na webových stránkách Diplomatické služby Evropské unie.

“Mezi 6. a 9. červnem budou evropští voliči volit příští Evropský parlament. Musíme chránit naše demokratické procesy před cizím vměšováním a manipulací s informacemi. Takových pokusů je v poslední době mnoho, zejména z Putinova Ruska. Zavedli jsme však nástroje pro jejich detekci a boj proti nim, abychom zachovali integritu našeho informačního prostoru”.

Příští evropské volby budou určujícím okamžikem pro naši společnou budoucnost, napsal Borrell.

“Musíme chránit tento volební proces a obecněji evropskou veřejnou debatu před zlovolnými zahraničními aktéry, kteří chtějí, aby Evropa selhala.”

Po zahájení ruské útočné války proti Ukrajině zhoubní zahraniční aktéři, zejména Putinovo Rusko, dále zvýšili své již existující operace manipulací s informacemi v celé Evropě i mimo ni, pokračoval Borrell.

Borrell uvádí, že za účelem lepšího ovlivnění Evropanů využívají takzvaní „propagandisté“ již existující „horká“ politická témata, obsah, který vyvolává emoce.

“Když propagandisté ​​navrhují své kampaně, mají tendenci přitahovat se k již existujícím horkým politickým tématům. Nekontrolované platformy sociálních médií nabízejí ruským a prokremelským operátorům levné a rychlé nástroje k oslovení komunit, které by se jinak nemusely nutně naladit na prokremelské hlasy”.

Prokremelské platformy se snaží nejen znečišťovat informační prostředí uvnitř Evropské unie, ale také pošpinit pověst EU na Blízkém východě, na západním Balkáně, v Africe, Latinské Americe a v Asii. To vše ve více než 20 jazycích, uvedl Borrell.

Postěžoval si také, že on sám se pravidelně spolu s dalšími evropskými politiky stává terčem informačních útoků.

Borrell uvedl, že tyto škodlivé aktivity představují vážnou bezpečnostní hrozbu. 

Borrell zároveň ujišťuje, že EU vytvořila nástroje pro boj proti takzvaným dezinformacím, včetně zákona o digitálních službách, jehož cílem je posílit kontrolu nad velkými online platformami.

Odhalování faktů občanům je nejlepším nástrojem, jak čelit všem druhům podvodů a konspirací. Odhalením zhoubných taktik, technik a postupů našich protivníků omezíme dopad těchto útoků na naše demokratické rozhodování, uvedl Borrell.

https://ria.ru/20240603/rossiya-1950242364.html?rcmd_alg=slotter

sdílet na

49 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
6. 6. 2024 22:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Já k těm eurovolbám zejtra musím jít už jenom kvůli tomu pocitu, že jsem svým hlasem k tomu kozímu běsnění taky drobet přispěl.

Pravdomluvny
7. 6. 2024 06:37

Mám to dneska za šestadvacet 🇨🇿

jsladin
7. 6. 2024 08:41
Odpovědět  Pravdomluvny

Ta Koza již nadělala v té Borelově zahrádce takovou zkázu, že v té džungli mají opravdu větší pořádek.Koza musí ven ze zahrádky.

Skeletor
7. 6. 2024 07:04

Také jsem se rozhodl pro tentokrát jít k urně, ale KoZu tím moc nepotěším. A nejsem sám, jen mám takové divné pocity, že stejně ze sebe udělám jen číslo, protože už je stejně rozhodnuto a proto ten Bordel o tom žvaní.

Pavel z Moravy.
7. 6. 2024 09:46
Odpovědět  Skeletor

Já myslím, že rozhodnuto není, tedy ve smyslu, že by to bylo cinklé. Spíše jako cinklé u těch mladých a středních generací na které má tato banda škůdců vliv, tedy ve školách, universitách a i na pracovištích, kde jsou pod přímou i nepřímou kontrolou libtardů, řídících naše firmy skrze zahraniční vlastníky. To je páka na zaměstnance jako hrom, pokud už i tak nejsou líznutí zeleným údělem, genderem apod. To české vedoucí osazenstvo firmy se musí chovat jak zahraniční páníček píská, jinak nepřežije. Vím o tom z druhých rukou, jinak bych o tom nemluvil. Samozřejmě, jak ti zaměstnanci volili nikdo nezjistí, ale oni už jsou převážně tak zmasírovaní, že vlastní názor si nejsou schopni udělat. Ale je to samozřejmě na každém jedinci, každý má volbu.

7. 6. 2024 13:49
Odpovědět  Skeletor

S tím si nejsem tak jistej. Zřejmě můžou fixlovat jen s určitým omezeným počtem procent když je to hraně, protože jak jinak si vysvětlit volební výsledek u bratrů? Asiže proto ta touha po korespondenčním hlasování. Jo, a v týdnu v Arizoně nějací pídilové zjistili, že na seznamu voličů mají zapsaných cca milion neexistujících voličů.

Pijack
7. 6. 2024 07:14

Mě Rusové podplatili, abych volil SPD 🙂 🙂 🙂
Soros zase podplatil stovky neziskovek a jakoby neexistoval.

Slovan
7. 6. 2024 08:31
Odpovědět  Pijack

No dobrá, když jdeš s barvou ven a je tá hentá volební kámpáň, tak by se nemělo lhát. Mušíme být tedy transparentní. Mě to taky každého desátého z Kremlu pošlou na tajné místo, abych měl co jíst, pít a mohl v plné síle na Pokecu šířit Foltýnovo dezinformace, vzpomínat a šířit socialistickou propagandu, jak to bylo tenkrát hezké. Pijacku, hele nepřeháníme to s tím křišťálem? Čert nikdy nespí a stopro je na blízku, píše si. 😊🙋‍♂️

Pavel z Moravy.
7. 6. 2024 10:01
Odpovědět  Slovan

Čerti byli, jsou a budou. Se.r na ně. Hlavně, že jsi rovnej chlap, i když vím, že tě záda pobolívají. To je ten nejlepší pocit, když víš, že ses nezaprodal. Nepotřeboval jsem se zaprodávat za socíku, pouze jsem žil a nepotřebuji to ani teď. Jak to říkají Rusové – lépe zemřít ve stoje, než přežívat na kolenou. Do frasa a i toto určitě vyhodnotí jako propagandu z Kremlu. A takoví Borrelové a další mne nerozhodí. Týpci, kteří nemají vlastní myšlení, ale jsou pouhými loutkami loutkovodičů nemá smysl komentovat. Jedinec tím nic nezmění, oni časem zapadnou do zapomnění.

7. 6. 2024 20:40
Odpovědět  Pijack

Kecáš. Kdyby tě podmázli Rusové, tak bys volil pětikolku, páč nikdo jinej ji takovým fofrem nenažene do krachu.

Albi
7. 6. 2024 09:45

Chtěla jsem odkázat krátké video s Konečnou, ale můj “debil” mi pořád hlásí (v poslední době často), že prý “bohužel tu stránku se mu nedaří najít”. Takže se mrkněte na “Myšlenky o …” Je tam jen to video.
https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2024/06/k-konecna-stacilo.html#comment-form
S komentářem admina: “Podle hulvátských, nepublikovatelných komentářů, co k nám dorazily, to vypadá, že paní Konečná někomu šlápla, spíše opakovaně, na kuří oko 🙂 “

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
7. 6. 2024 14:27
Odpovědět  Albi

Dík. Já si včera dovyslechl – musel jsem to brát seriálově po půlhodinách, páč víc bych nezkous – Kollera na Paralelně a definitivně jsem přesvědčenej, že ten chlap s přepumpovaným egem je bud trojský kůn pana globála, nebo, mimo svou profesi vojenského analytika, slabomyslný idi-ot. Což mě nakonec vedlo proti mému zvyku ke komentáři pod vidkem, díky čemuž jsem zjistil, protože jinak na komentáře pod vidky se-ru, kolik lidí je nekonzistentních a nechá se kdejakým hejhulou ovlivnit. Ostatně i Havel je jedním z nich (napřed adorace Rajchla, pak ho vymázl, nyní adorace KSB atd.).
Popravdě ale mám Kollera spíš bud za placeného, nebo vydíraného zmetka, majícího za úkol vést voliče k defétismu a frustraci. To jsem zaznamenal (a na pokecu se kvůli tomu zhádal) už před parlamentkami a nyní jsem se v tom utvrdil. Vypadá to jako howno, mluví to jako howno, smrdí to jako howno – je to howno! Ostatně posud sama:
https://www.youtube.com/watch?v=TZtTg-84bVg&t=13s
Takže co nám vlastně uřvaný trpaslík říká, jaká nit se tou jeho masáží pro bezmozky táhne? Je to v prde-li, všici jsou swině, k volbám je zbytečný chodit atd., že? Už i na pokecu jsem zaznamenal několik takových komentů.

7. 6. 2024 15:02

Sem zapomněl. Tady máš další vidko s ukecanou Katkou: https://www.youtube.com/watch?v=10IqsEASSug . Ještě jsem na něj neměl čas a ted musím pro cácorky, tak na něj juknu až večer. Tak ne abys mi nadávala, kdyby ti nepasovalo – sám ještě nevím, co tam je.
Tak. A nejvyšší čas abych to tu zabalil a mazal ze svý nory do světa.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
7. 6. 2024 19:42

Dík za odkazy, postupně se na oba podívám.
Já Kollera čtu nebo poslouchám sporadicky, jen tak nějak když je nějaký odkaz, nebo článek. Taky mi moc nesedí.

František
7. 6. 2024 15:35

Borel: “Pole sebe soudím tebe”

Albi
6. 6. 2024 22:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Volby do EU nějak zastínily dnešní den oslav vylodění Spojenců v Normandii.
A jako zmanipulované volby se mladší a mladé generaci takhle nenápadně předkládá další manipulace – stačí titulek a mají “odpracováno” protože článek jsou jen úvodní slova k fotkám.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-fotky-z-oslavy-hrdinu-jimz-evropa-vdeci-za-svobodu-253271#
Před asi dvěma dny jsem četla ,že na oslavy byl pozván mj. i Fiala, Lipavský, prezident Pavel, prezident Joe Biden, p-rezident Volodymyr Zelenskij – prezident Putin ovšem ne, protože Rusko se o tu svobodu asi nijak nezasloužilo – nakonec, vždyť tu 2. světovou přece vyprovokoval SSSR,že? (nezbytné info pro některé – ironie, dzp.)

Diskuze (zatím dost krátká, ale den ještě nekonnčí) překvapila. Zatím tam jsou rusofobové výrazně v menšině. Nějak pořád je ještě co napravovat a přepisovat. odkaz jen na diskuzi je tady (jen pro ukázku, že i na mainstreamu nejsou všichni rusofobové):
https://www.seznamzpravy.cz/diskuze/zahranicni-fotky-z-oslavy-hrdinu-jimz-evropa-vdeci-za-svobodu-253271

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
6. 6. 2024 22:46
Odpovědět  Albi

Úplně z jiného soudku, ale pobavilo:

https://www.youtube.com/watch?v=BiL_1Ta35vQ&t=3s

Albi
6. 6. 2024 23:23

Dobrý – pokud si vzpomínám, nevím už ve kterém roce probíhala tzv. krize v TV, a už tam byla Bobošíková jasným nepřítelem. 🙂
A tohhle je zas z úplně, ale úúúplně jiného soudku, ale taky dost vypovídající o situaci v “kotlince”:
comment image

Pravdomluvny
7. 6. 2024 06:38
Odpovědět  Albi

Tušl ven ostatní dva do Sicilského býka…..na 72 hodin,medium rear

7. 6. 2024 20:44
Odpovědět  Albi

Slovan
7. 6. 2024 08:45

Milane , Albi, vím že tyhle kraviny nass..rou, já už pracuji se tomu vyhýbat. Ten staněk tak tam to snad mlátí do očí, už jen tím jeho projevem, že je to píííčus. No a co se týče diskuzí na Seznamu, to je hnízdo debility. Hrůza.

Slovan
7. 6. 2024 09:17

Milan, Albi. Taky něco tedy přidám na pobavení, tedy jestli se mi to povede, mám asi někde defekt.

https://www.prahain.cz/politika/rusove-probudili-spici-agenty-rika-historik-pavel-kosatik-18725.html?utm_source=pldres

To je divný, povedlo.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
7. 6. 2024 15:06
Odpovědět  Slovan

Jojo, tenhle lžihistorik toho vůbec nakecá. Aj do knih. A lidi co? Lidi mu to žerou.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
vlad248
7. 6. 2024 00:51
Odpovědět  Albi

Oslava vylodění spojenců v Normandii. A tohle má pod palcem druhý největší jaderný potenciál na světě.

https://x.com/karroset/status/1798767435782476034
https://x.com/WallStreetSilv/status/1798722106290528298

Aleš
6. 6. 2024 22:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Fašista Josep Borrell a jeho Mein Kampf.

Pravdomluvny
7. 6. 2024 06:39
Odpovědět  Aleš

Ten už je míň, než arschpapír

Nadia369
6. 6. 2024 23:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak vidno, chovancum z bruselskeho psychiatrickeho ustavu uz pekne lepi v trenkach. Radost pohledet.

Albi
7. 6. 2024 00:50
Ohodnotit příspěvek :
     

K volbám – zajímavá zpráva z Nizuozemska.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-demokrat-jenz-by-zavrel-mesity-ted-dal-napady-k-ledu-rika-znalec-wilderse-250047
Nizozemský pravicový radikál Geert Wilders bude chtít v evropských volbách zopakovat úspěch z voleb parlamentních. „Je životaschopný a může něco změnit i v Evropě,“ říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy publicista Geerten Waling.

„Strana pro svobodu (PVV) už není jedinou protiislámskou stranou, reaguje ale na společenské problémy a zvláště dělnická třída cítí, že Wilders vidí její problémy a snaží se ji zastupovat. Dokonce i někteří muslimové mají pocit, že migrace se dostala příliš daleko a že jim nově příchozí berou práci a bydlení,“ popisuje Waling důvody Wildersova úspěchu.

Kelly
7. 6. 2024 02:59
Ohodnotit příspěvek :
     

já se také snažím zasáhnout do voleb do EU, dokonce mám tu drzost, že tam kandiduji., Borelle ty idiote, jaký trest si zasloužím?

Pijack
7. 6. 2024 07:12
Odpovědět  Kelly

Jsou trapní, nevzdělanci a zfanatizovaní kolektivisté. Vykřikují o zasahování Ruska do voleb, ale ještě nikdo je neviděl. Zato Soroš si tady řádí se svými miliardami a platí kdejaký subjekt ve prospěch liberalizmu. Nikoliv za demokracii – ALE za liberalizmus. A ten Žid vládnoucí sektě nevzdělanců najednou nevadí. To už není jen obyčejná propaganda, ale lživá a podlá propaganda.

Slovan
7. 6. 2024 08:13
Odpovědět  Pijack

Je to tááák!! 👍👍👍👍

Boomer
7. 6. 2024 15:57
Odpovědět  Pijack

.. no počkejte, pozor! jacípak kolektivisté v Bruselu?! Snad se nepokoušíte naznačit, že.. kaponi v Bruselu jsou vlastně levičáci?! Anciáša vášho, nebuďte jako já, nebo dopadnete jako já, blbci vás nebudou mít rádi…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
7. 6. 2024 09:11
Odpovědět  Kelly

Minimálně deportaci do ruského gulagu a na doživotí! 🙂
Pokud kandidujete za Stačilo, napište vaše číslo, “zakroužkovala” bych vás. Zatím jsem si našla jen pány. Jandejska a Bureše.
Konečná je jednička, ta by se tam měla dostat automaticky i bez kroužku a p. Skálu jsem tam bohužel nenašla.

Markýza
7. 6. 2024 14:24
Odpovědět  Kelly

Budete za trest pouze na kontrolovaných webech 😎

Boomer
7. 6. 2024 15:45
Odpovědět  Markýza

.. ale toto! Já už vás viděl na pastvách zelených, k vodám tichým přivedenou!
Tož vitéte o nás, Ich melde gehorsamst, že je to tade jak belo decke a take to tak zostane… ;o))))))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
7. 6. 2024 16:55
Odpovědět  Boomer

No jestli zvostane, to nevím 😀 Už tu nenacházím moc prostoru k diskusím. Přešla jsem na Litterate, ale tam se to taky zvolna hužví……..na pastviny ještě nemůžu, co by si počala chůďátko Zlatooká.
Zato jsem našla výňatek z Jistě pane ministře (teda někdo ho vysyslil a já si hned uložila) který k tématu sedne jako pr.del na hrnec.
Potěšte se!

https://1url.cz/r1106

Boomer
7. 6. 2024 18:47
Odpovědět  Markýza

.. jste moudrá žena, já zde také meškávám stále méně a méně.. a nebýt několika mých oblíbenců, kteří startují spolehlivě, doslova na drc, nas*ral bych lidi jinde, či spíše vůbec nikde.
Mám to rozdělené, víkendy nebo středu, to podle počasí, věnuji motorce no a sem nakouknu přes den jen občas při kávě, když prší a/nebo navečer.
Na literáty občas nahlédnu, výhradně jako čtenář/pozorovatel, ale máte pravdu, literátění se tam vytrácí…
Můj zubatý miláček má letos deset, ale dělám vše pro to, aby nám ten společný podzimek života vydržel co nejdéle v co nejpřijatelnější kvalitě žití. Až ho vyprovodím na věčně zelené pastviny, plné králičích steziček, myších děr a krtičinců, začnu taky balit padák, co kdyby…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
7. 6. 2024 19:34
Odpovědět  Boomer

Zlatooké teprve čtyři a půl, ale taky si říkám, že až nebude, začnu se pomalu štelovat. Ani ten padák si nesbalím 😀

Standa
8. 6. 2024 05:11
Odpovědět  Boomer

Už jsem tam čičáka vyprovodil.Bylo mu 18-náct let. Nový si už ke mě nelehne , nepřitiskne…..přežil by mě!

Standa
7. 6. 2024 18:58
Odpovědět  Markýza

Máte pravdu. Už se raději také nechci zde plést do diskuze …v nějaké diskuzi , kde se někdo hádá o písmena a ne o podstatu věci.Mohl bych jmenovat! Podařilo se jim to zde rozvrátit!

Markýza
7. 6. 2024 19:36
Odpovědět  Standa

Já myslím, že v současné době prostě není možná diskuse v klidu skoro nikde. Emoce skoro všem stříkají i ušima – ještě tak rok a půl a pak se to trochu umoudří a mnohý vystřízliví.

Frank
7. 6. 2024 06:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Unijní šmejdi mají v gatích naděláno?

Pravdomluvny
7. 6. 2024 06:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Jasně “”””nutí “””” je NEvolit vlastizradný váguse, bezeranty a smažky podporující uSSa , fašoEU a Banderonacistán.🇨🇿🇷🇺🍀

Pijack
7. 6. 2024 07:16
Odpovědět  Pravdomluvny

Ruské peníze jsou jako paní Colombová. Všichni o nich mluví, ale nikdo je ještě neviděl 🙂

Eva
7. 6. 2024 07:16
Ohodnotit příspěvek :
     

26 !!! 🇨🇿 ❤️

unor 2022
7. 6. 2024 08:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejvetsi bezpecnostni hrozbou pro EU je pravda o EU a takovych jako je Borrell.

milan
7. 6. 2024 08:29
Odpovědět  unor 2022

on se msti za to jak ho Putin v Moskve vypraskal a odletel jak posrany uz je to dyl asi sest roku

Gales
7. 6. 2024 09:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejsem žádnej zlovolnej zahraniční aktér který chce aby Evropa selhala,ale jsem obyčejnej Českej člověk který chce aby Evropa prosperovala. A to s Borellovci a lejnovci nejde.

Jura S
7. 6. 2024 15:13
Ohodnotit příspěvek :
     

V té EU je výskyt kreténů a debilů fakt enormní !