politika

 Borrell: Rusko je „ekonomický trpaslík“

Šéf unijní diplomacie Josep Borrell v rozhovoru pro španělský list Pais řekl, že Rusko je „ekonomický trpaslík“.

Rusko je „ekonomický trpaslík“ připomínající čerpací stanici, jejíž majitel má atomovou bombu, řekl diplomat EU Josep Borrell španělskému listu Pais.

“Čína je skutečným geopolitickým hráčem, zatímco Rusko je ekonomický trpaslík, jako čerpací stanice, jejíž majitel má atomovou bombu,” řekl Borrell.

Mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharova řekla, že Borrellova slova jsou diktována závistí a bezmocí a samotná EU vypadá jako zkrachovalec.

Šéf unijní diplomacie Josep Borrell nazývá Rusko „čerpací stanicí s atomovou bombou“ a „ekonomickým trpaslíkem“, Borrell se nemá čím pochlubit, vše pramení z bezmoci a závisti, vyjádřila svůj názor mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharova.

Lidé, kteří nedokážou určit, zda jsou muži nebo ženy, by podle Zacharové měli „mlčet až do konečné sebeidentifikace, uvádí RIA Novosti.

Diplomatka také poznamenala, že Evropská unie začala kvůli nedostatku kvalitního paliva vypadat jako zkrachovalý bankrotář.

Ruští veřejní činitelé a novináři slova Borrella také kritizovali, nazvali ho „úžasným kreténem“ a navrhli, aby přišel „ponížit Rusko přímo ze zákopů na frontě v Záporoží“.

„Málokdo udělal tolik pro posílení trvalého opovržení evropskými politiky jako tento španělský neokolonialista,“ zdůraznil televizní moderátor Solovjev.

Již dříve šéf evropské diplomacie Josep Borrell řekl, že „Evropa je kvetoucí zahrada a všechny ostatní země je džungle” – a podle toho by se s nimi mělo zacházet.

Jak řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov – taková politika nemá žádné vyhlídky.

sdílet na

16 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
19. 8. 2023 21:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Zkrátka a dobře ekonomický trpaslík drží za koule ekonomického obra. V Borelovém světě normálka…

Skeletor
20. 8. 2023 08:13

Prosím, prosím není to náhodou Bidetův bráška? Že ne!? No ono je to v podstatě jedno dement jako dement. Evropa už je takový Yankees bezdomovec.

Mike
20. 8. 2023 22:50

Prý Evropa je kvetoucí zahrada, leda tak ohrada krachujících státu, jejichž souhrný dluh téměř nelze vyjádřit přirozeným číslem, oligofrenik.

Putinovec
19. 8. 2023 22:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Existují dvě stará selská moudra .
Proč se bavit s volem o sobotě , když jde v pátek na jatka .
Vezmi vola na cestu kolem světa . Zpátky se vrátíš zase s volem .
Nejen Borrell by se zde našel .

unor 2022
19. 8. 2023 22:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Jaroslav Hasek
Cinnost moderniho diplomata

sergej
19. 8. 2023 23:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Mu odsud posílají pyjráti houbičky? 🙂 To nevypadá na 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=xqfS-s7-8zo

Jaris
20. 8. 2023 03:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak Rusko je podle degenerata Borella ekonomicky trpaslik. 😀 Hm…. A cim je potom krachujici Evropa?
A takovehle idioty ma Eurosajuz ve vedeni! Ten ‘europeanus blbus’ Borell si neuvedomuje, ze Evropa tyla z levneho ruskeho nerostneho bohatstvi. Jsem si jista, ze tim ekonomickym trpaslikem se brzo stane Evropa s tim jak tu svou ekonomickou karu s velkym usilim tahne do hnoje.

Frank1
20. 8. 2023 08:30
Odpovědět  Jaris

To se Borell brzy dovi jak to s tim trpaslikem je. A bude viset.

Frank1
20. 8. 2023 08:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko je na patem miste ekonomik zemi sveta! Trpaslici jsou vzadu. Rusko uz prekonalo ekonomiku Nemecka. Toto je ucelova lez syna pekare, ktery jeste nedavno hrimal, ze valka musi byt vybojovana do konecneho vitezstvi – myslel tim samozrejme Ukrajiny.
Alespon vidite jake podle a prolhane kreteny ma EU na spici.

Frank1
21. 8. 2023 16:39
Odpovědět  Frank1

Borrell take prohlasil, ze EU je zahradka a ze vne je to dzungle. Tim nasral cely BRICS. To bude mit i pro nas dusledky, mit takoveho blba pro vztahy se zahranicim v EUhnii.

Pavel z Moravy
20. 8. 2023 08:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Co mne nejvíce se.re, že tato individua řídí můj život, respektivě naše životy. Jo, závist paní Maruško, tu oni mají velikou, to my dobře známe, my v takové závistivé společnosti žijeme. Jejich arogance pramení právě z toho, že přestávají být ti důležití a jsou z nich nuly a nicky, což oni sami cítí. Vydržte ruští bratři, pořád i u nás jsou lidé, kteří vás mají jako slovanský národ rádi. A těmito ubožáky se nezabývejte, nestojí ani za pohled. Mnoho z nich by totiž bylo připoděláno blahem, kdyby v takové zemi jakou budujete mohli žít. Prozatím oni žijí v zemi se 150 pohlavími a zdegenerovanými jedinci. Jejich budoucnost, to je rozklad morálky a člověčenství. Proto taková závist. Oni jsou navíc opravdu neuvěřitelně chamtiví a zlí lidé. Tak ať si užijí svoje chvíle degenerace.

Vladimír
20. 8. 2023 09:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Kéž bychom byli v ekonomice taky takovým trpaslíkem. Platí to pro ČR stejně jako pro celou EU.

laskra
20. 8. 2023 10:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Konečně vím od čeho se odvozuje ta borelióza.

josef
20. 8. 2023 12:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Pár ekonomických trpaslíků ať již ve vývoji nebo vyvintých bych znal. A morální či intelektuální trpaslíky. Také bych věděl kam sahnout. Největší koncentrace je v Bruseli. A Borell? Ten spolehlivě vede ve všech trpasličích oborech. Tedy kromě vlídnosti.

Miro2
20. 8. 2023 12:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Tím prohlášením, že Rusko je ekonomickým trpaslíkem Borrell předvedl jaký je hlupák a neználek. Každý ví, že Rusko má v současné době z evropslých zemí nejsilnější ekonomiku, je tudíž na 1. místě v Evropě a na 5. místě ve světě. Jen hlupákům je opdporné si to přiznat. Přitom tuto prohru si EU způsobila sama hloupým rozhodováním.

Vladimír
21. 8. 2023 12:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Evropa začíná připomínat veřejné záchodky. Kéž bychom byli alespoň čerpací stanicí. Ten Borrell už jiný nebude… :-))))

laskra
21. 8. 2023 13:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslím, že od ekonomického obra si to může nechat vykládat od rána do večera.

Frank1
21. 8. 2023 16:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Podle zpravy jedne z nejvetsich bank UBS ze Svycarska Nemci zchudli a jsou na tom hure jak Italove. To vyvolalo v Teutonii poprask a to je jen zacatek…
Privazte uz konecne ten skakajici cursor sem a tam na retez!