politika

Borrell: EU nevěří, že Rusko plánuje zmocnit se Ukrajiny

Vedoucí unijní diplomacie Josep Borrell na tiskové konferenci ve Spojených státech řekl, že EU nevěří, že Rusko usiluje zmocnit se Ukrajiny.

„Nevěříme, že Rusko se chce zmocnit Ukrajiny. Domníváme se, že Rusko se snaží vyvinout tlak na Ukrajinu, aby usedla k vyjednávacímu stolu o bezpečnostním systému v Evropě, která je nyní na pochybách,“ citovala ho agentura TASS.

Již dříve španělský ministr zahraničí Jose Manuel Albarez řekl, že o vojenské operaci v Evropě kvůli situaci kolem Ukrajiny nelze uvažovat ani hypoteticky.

6. února francouzský prezident Emmanuel Macron oznámil nemožnost normalizace situace na světové scéně bez dialogu s Ruskem.

https://bit.ly/3GzoOHh

sdílet na

4 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
BB Rad
9. 2. 2022 11:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Na své mizerné cestě do zapomnění se kapečku ztratil a udělal veletoč. Vypadá to že EU má také * Sleeping Joe * a také na významné pozici.
—- BOŽE NA NEBI ,ALE DVOJKA—- to se jen tak nevidí

Albi
9. 2. 2022 13:49
Ohodnotit příspěvek :
     

EU objevila Ameriku?
Rusko nemá žádný důvod kohokoliv napadat – má všechno co si může přát a má toho dost. A nejen po materiální stránce.

Bozena K
9. 2. 2022 20:02
Ohodnotit příspěvek :
     

zdá se. že konečně někteří z EU se již probudili a prozřeli

zdena
9. 2. 2022 21:18
Ohodnotit příspěvek :
     

No… snad konečně ty politické “elity” – ha-ha – pochopí, že uvázat si na krk Ukrajinu znamená zabřednout do fantasmagorických dluhů…. a jenom blázen by jí chtěl připojit ke svému území. Sami Ukrajinci se z toho budou hrabat nekonečně dlouho…. co si navařili, budou velmi dlouho trávit….