politika

Bojan Bilbija: Válka o světovou moc

“Pečat”: Západ nebojuje za demokracii, ale za ovládnutí světa

Západ páchá všechny krvavé zločiny v zájmu boje o světovládu. O demokracii se nestará, píše „Pečat“. Neustále ve strachu, že ztratí svou moc, je připraven na všechno a půjde až do konce.

Bojan Bilbija

Zelenskij je dnes nelegitimním a nedemokratickým prezidentem a je těžké mluvit o lidských právech v zemi, kde jsou občané honěni ulicemi jako zvěř v rámci nucené mobilizace.

Dvojí standardy Západu už nikoho nepřekvapují, dokonce ani na Západě samotném. Jestliže kdysi mnozí věřili, že se ve světě dějí velmi špatné věci, různé krvavé zločiny kvůli „starosti o demokracii a lidská práva“, dnes je stále obtížnější o tom přesvědčit i lidi na Západě.

Že je například úplně normální zabít vůdce Hamásu raketou uprostřed Teheránu, ale likvidace vůdce čečenských teroristů v Berlíně se rovná genocidě. Protože tady jde o lidská práva!

Nebo, řekněme, když podruhé za sebou uznáte poraženého v prezidentských volbách ve Venezuele jako „legitimní“ hlavu státu – čímž v této „funkci“ nahradil (pro)americký Edmundo González (pro)amerického a poněkud zapomenutého Juana Guaidóa. Poslední jmenovaný byl v roce 2019 uznán celým západním politickým světem jako „prezident Venezuely“ – kromě samotných občanů Venezuely!

Nebo jiný příklad, jistá Svetlana Tichanovska, která se v roce 2020 vyhoupla do popředí jako kandidátka na běloruského prezidenta, ale získala jen osm procent hlasů, zatímco současný prezident Alexandr Lukašenko získal desetkrát více. Její „západní přátelé“ ji tehdy jmenovali prezidentkou a „certifikát“ osobně vydal prezident sousední Litvy Gitanas Nauseda!

Nauseda je na rozdíl od Tichanovské politik, který nedávno získal nový prezidentský mandát s přesvědčivým výsledkem. A tak se nabízí otázka – proč Nauseda místo sebe nejmenoval prezidentkou Litvy svou protikandidátku Ingridu Šimonite, když ta v prvním kole získala přes 20 procent hlasů, dvaapůlkrát více než Tichanovska? Ale řeknou, to není totéž – jde o demokracii! Podle „demokratického“ výpočtu je osm více než 80, pokud to říkají lídři ve Washingtonu a Bruselu.

PODOBNOSTI JSOU ZŘEJMÉ 

Problém je v tom, že mnoho lidí na světě s tím již nesouhlasí. Taková pravidla jsou neudržitelná. Nemůžete ve Washingtonu oznámit vítěze voleb v Bělorusku nebo Venezuele a nechat celý svět vám tleskat.

Mnozí chápou, že když s tím teď souhlasí, zítra místo nich „zvolí jejich prezidenta“ někdo v cizí zemi. A ještě budou volat k boji za demokracii, lidská práva, ochranu životního prostředí, proti klimatickým změnám nebo cokoli jiného.

Jediné, na čem záleží, je, že se k moci dostane „náš zkurvysyn“, jak kdysi Franklin Roosevelt nazval nikaragujského diktátora Anastasia Garcíu Somozu. Jaký je rozdíl mezi Venezuelanem Gonzálezem a Nikaragujcem Somozou, to je otázka, na kterou se odpověď dozvíme po skončení barevné revoluce v Caracasu proti levicovému prezidentovi Nicolási Madurovi. Podobnosti jsou zřejmé.

Ale i změny ve světě jsou zřejmé. Probíhají stále rychleji. Přispívá k tomu i fakt, že například v Německu se jen za červenec zvýšil počet nezaměstnaných pobírajících státní podporu o neuvěřitelných 82 000! Nejmocnější země Evropské unie má stále větší ekonomické problémy, ale to je jen začátek.

Jak píše “Spiegel”, i “Volkswagen” plánuje velké propouštění a přesun výroby, z velké části do USA. Tyto indikátory částečně vysvětlují nespokojenost Němců vyjádřenou i v nedávných volbách do Evropského parlamentu, kde SPD kancléře Olafa Scholze obsadila až třetí místo. A jsou to právě sociální demokraté, kdo by měl – podle klasické definice – být mezi prvními, kdo bude hájit práva pracujících. Zdá se, že se tam něco podstatného změnilo, když se Scholz a jeho vláda starají více o práva Tichanovské, Gonzaleze a Volodymyra Zelenského než o vlastní lidi. Za Angely Merkelové by se to nestalo.

A zatímco hodnocení Scholze klesá, Zelenského rating stoupá. Alespoň to vyplývá z výzkumu Národního demokratického institutu (NDI) Ukrajiny. Podle těchto údajů má k prezidentovi důvěru až 45 procent Ukrajinců. Není to ale bez velkých problémů. S odkazem na „demokratické principy“ je pro Washington a další západní metropole stále obtížnější vysvětlit – proč je Zelenskij stále v křesle hlavy státu, i když mu v květnu vypršel mandát?

Podle ukrajinské ústavy, pokud prezidentovi vyprší mandát, přebírá moc Nejvyšší rada, a to až do zvolení hlavy státu. Nikde v ústavě není řečeno, že prezidentův mandát lze z jakéhokoli důvodu prodloužit i po jeho vypršení.

A jak to, že Maduro a Lukašenko nejsou legitimními prezidenty, přestože vyhráli volby, ale Zelenskij ano, i když jeho mandát vypršel před třemi měsíci? O „demokratické legitimitě“ Tichanovské a Gonzaleze je lepší nemluvit.

PROTOŽE JE TO „NÁŠ ZKURVYSYN“ 

Výzkumu NDI o „popularitě“ Zelenského nelze příliš věřit, protože proti němu a všeobecné nucené mobilizaci se lidé bouří i v západní Volyni, kde jsou nacionalistické vášně nejsilnější. Pokud by Zelenskij skutečně měl tak vysoké hodnocení, vypsal by volby okamžitě, aby zpečetil další pětiletý mandát, a neuchýlil by se k stannému právu.

Rusko bez problémů uspořádalo prezidentské volby a několik referend na stejných válkou zničených územích. Zelenskij je dnes nelegitimním a nedemokratickým prezidentem a je těžké hovořit o lidských právech v zemi, kde jsou občané hnáni ulicemi jako zvěř v rámci nucené mobilizace. Brusel, Washington a celý „demokratický svět“ k tomu všemu mlčí. Protože je to “náš zkurvysyn”.

Zajímavý je další nedávno zveřejněný průzkum NDI a Kyjevského mezinárodního sociologického institutu, podle kterého je nyní 57 procent občanů pro mírová jednání s Ruskem a 38 procent je proti. Na jednu stranu je to významná změna, protože dříve byla podle oficiálních údajů přesvědčivá většina proti jakémukoli jednání a ústupkům Moskvě a místo toho chtěla válku až do vítězství. A dalo by se to interpretovat jako logické vyústění po dvou a půl letech konfliktu – kde ukrajinská strana sloužila hlavně jako potrava pro děla –, že lidé jsou připraveni na dohodu a kompromis.

Na druhou stranu však ruští experti odhadují, že jde o nové triky Zelenského a jeho západních sponzorů. V podmínkách, kdy každý den ztrácejí část území, které kontrolují, zoufale potřebují zastavení bojů a příměří alespoň na několik měsíců, aby se mohli konsolidovat a přijmout nové zbraně ze Západu, včetně F -16. A pak rozpoutat nový, ještě zuřivější konflikt.

VŠEMOHOUCÍ STRACH

Nedávné prohlášení Volodymyra Zelenského, že „otázka předání území“ Rusku by měla být rozhodnuta lidem Ukrajiny v referendu, by mělo být interpretováno v tomto světle.

Je to jedno z nejdůležitějších, ale zdaleka ne jediné problematické téma pro ukončení konfliktu na Ukrajině ze seznamu požadavků ruského prezidenta Vladimira Putina. Ještě důležitější je, že jednání mohou začít až ve chvíli, kdy poslední ukrajinský voják opustí území, která se stala součástí Ruské federace, ale také povinnost nevstoupit do NATO. Zelenskij o tom nic neřekl, protože kdyby to všechno přijal, nebyl by už pro „západní přátele“ zajímavý. A jeho život by nestál ani za půl hřivny. A z toho je vidět, že příběhy o míru nejsou upřímné. Protože jakmile ukrajinští vojáci opustí frontovou linii, konflikt vlastně skončí a s tím Zelenskij nikdy nemůže souhlasit.

Na prohlášení kyjevského lídra se lze dívat i z jiného, ​​velmi zajímavého úhlu pohledu.

Jak to, že pořádat referenda o statutu území už není nebezpečné, ale prezidentské volby se konat nemohou – kvůli bezpečnostnímu ohrožení volebního procesu? A jak to, že Zelenskému teď tolik záleží na ústavnosti a zákonnosti, a ne na vypršeném mandátu?

Takový dvojí standard už nikoho nepřekvapuje, dokonce ani na Západě samotném. A všem je jasné, že krvavé zločiny po celém světě se nedějí kvůli demokracii a lidským právům, ale kvůli boji o moc, o světovládu a ze strachu, že ji ztratíme. A v tom strachu jsou mnozí připraveni na všechno. A soudě podle všeho teprve budou.

https://1url.cz/M1GIh
Původní článek

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
25 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
15. 9. 2024 01:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Akorát si ten slavný a prohnilý západ neuvědomuje, že je zkrátka v pr.eli. S těmi LGBT+ a dalšími úchyly to nezachrání.

Stan
15. 9. 2024 03:41
Odpovědět  Frank

Zkurvený Západ a jeho dvojí metr. Co se mu hodí do krámu… hurá,tak to má být. Ale běda, když není po jeho. Pak nastává, že se spustí sraćkomety,hysterie a nějaká podělaná pravidla můžou jít do háje.Jako když si obyčejný spratek nebo srać prosadí svou.

Pijack
15. 9. 2024 08:22
Odpovědět  Frank

No, oni si to ještě neuvědomují proto, že prdeI považují za základ světa. PrdeI se stala jejich symbolem a vrcholem umění i ekonomiky. A čím víc exkrementů z té jejich prdeIe bude vytékat, tím víc se jim to bude líbit. Musí se v nich utopit, pak bude svět opět normální 🙂

ijn
15. 9. 2024 10:11
Odpovědět  Pijack

přátelé, vaši dobrou diskusi zkusme obrátit na naše české poměry, co to pro nás znamená? dál se ponoříme do války a úpadku nebo se vzchopíme a nakopeme pr*del vládě ČR == politikům + soudcům + justici + policii + médiím +…… a nakonec sami sobě???…….Nebo za všechno můžeme my, co jsme zvolili zrůdy???????????

Bety
15. 9. 2024 23:22
Odpovědět  ijn

Naši politici – zrovna jsem si vyposlechla, že obec Troubky musela evakuvat. A nedá se říct, že za to může počasí, i když příjemné není. Obci Troubky byly totiž slíbeny protipovodňové zábrany, nejspíš hned v tom roce 1997. A víte co ? Jejich stavba je dodnes VE STADIU PŘÍPRAV !!! A skoro aby se člověk bál zeptat, jak jsou na tom protipovodňové zábrany jinde a už vůbec ne na to, v jakém stavu asi jsou naše přehrady a vůbec vodní díla. Stačí se podívat na naše mosty a silnice !!!

Pavel z Moravy.
15. 9. 2024 10:34
Odpovědět  Frank

S touto současnou omladinou tady to nemá moc řešení. Koneckonců ani moře starých na tom není s myšlením.o moc lépe..
.

Slovan
15. 9. 2024 10:40
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle a jak mohou mít myšlení lepší a pak defakto i ti mladí, když máme zalisovaný v paměti 48 a 68. Já bych byl na tom možná dnes podobně, kdybych neměl čas chodit na net, kde se ke mě dostaly uplně jiné info než jsem měl ještě před šesti lety. Okolo mě není moc lidí, kteří to vidí jako my. Zdar bazar.

Jarek
15. 9. 2024 18:29
Odpovědět  Pavel z Moravy.

No plošně bych ty “mladé” nezatracoval.V některých západních zemích se v nedávné době pokusili snížit věk pro volební právo na 16 let. A velmi rychle to rušili, když zjistili, že hodně mladých jim ty kecy nežere a dívá se na svět rozumně, a volilo by tak,že se jim to vůbec nelíbilo.Ale je samorřejmě i značná skupina blbů , nebo flegmatiků kteří mají ze škol a propagandy vymetené palice a také fetem a všemi těmi kravinami jako LGBT a podobně.

orinoko
15. 9. 2024 01:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Jerusalem Post: Zelenskij je dneska nejmocnější Žid na světě.

Janaz
15. 9. 2024 08:29
Odpovědět  orinoko

Blbosť! Prečo nedáš link? Zelenský je len obyčajná bábka, ktorú vedú tí najmocnejší.

Jarek
15. 9. 2024 18:55
Odpovědět  orinoko

To je velmi nepřesné a brát ho jako semitu a běžného žida nelze. Ti totiž podobnými sionistickými parchanty s neskrývaným fašistickým myšlením trpí také. Proti běžným praktikujícím židů nikdo nic nemá. Největším zlem světa jsou sionističtí židé a různí parchanti kteří se k nim hlásí a mnohdy ani židé nejsou. Příkladem jsou Netanjahu, Zelenský , a banda kolem něj, Schwab a mnoho dalších darebáků i v současných vládách “západních zemí” , naši vládu vůbec nevyjímaje. A samozřejmě hlava tohoto svinstva Routchildové , Rockefeleři a další kteří stojí za vším svrabem dnešního světa.
Termín žid, tedy semita se vůbec nerovná sionista. A přesto sionističtí parchanti věčně ječí když někdo ukáže na jejich zvěrstva, že jde prý o antisemitismus , tedy útok na židovstvo. Naprostý nesmysl. Odpor celého světa je směřován proti zvěrstvům sionistů. Jde tedy o antisionismus který je vyvoláván jimi samotnými,protoře se chovají jak běsníci zvěř , aby si udrželi nějaký pocit nadvlády ” vyvolených”. A řídí anglosasy a stojí za všemi konflikty. A přitom jsou jen odpad lidské společnosti a přítěž.

Josef K
15. 9. 2024 08:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Alastair Crooke: Umožnit „Brutovi“ zabít „Caesara“ Elona Muska

https://kispep.wordpress.com/2024/09/14/alastair-crooke-umoznit-brutovi-zabit-caesara-elona-muska/

standa
15. 9. 2024 08:42
Ohodnotit příspěvek :
     

A, co si myslíte, že by udělal současný český , nelegální režim v případě třeba generální stávky nebo vzpoury občanů proti němu.??? Nasadil by vojsko a nebo ,, zahraniční pomoc” z Ramštajnu nebo z Bond Steel v Kosovu a ostatních,, spřátelených zemí”! V ,,zájmu demokracie”…nějak mě napadá něco z Werichova Pekaře ,když se piklili….klidně by střílili do Čechů. Proto tady budou cizí vojáci, ve Vyškově už mají narvané sklady.

standa
15. 9. 2024 08:42
Odpovědět  standa

stříleli….

ijn
15. 9. 2024 10:17
Odpovědět  standa

důrazný protest nestačí chytit “pod krkem” několik poslanců a jejich asistentů každé pondělí, mají povinnost setkávat se s voliči, jsou za to placeni i asistenti!

zkoušel jsem ANO poslance v kraji, nikdo, nikdy tam nebyl!!!! Dnes se fotí s Babišem!!!!!

Autor
15. 9. 2024 09:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Volkswagen se přesune do USA? Hahahaha.
USA nedokázali žádné výsledky v rozvoji průmyslu za Bidena, ačkoliv před pár lety investovali obrovské sumy do “rozvoje průmyslu”! Podniky to převážně využili na posílení hodnoty akcií, ale ne na rozšíření výroby. To za prvé.
Spojené státy mají v dezolátním stvau celou důležitou infrastrukturu, takže podniky velmi brzo, pokud už nemají,budou mít potíže s logistikou a energií, a samozřejmě s mnoha “detaily” surovin.
Intel ruší stavbu továrny na čipy v USA.
A hlavně – KDO BUDE KUPOVAT PRODUKCI A HLAVNĚ ZA CO??!
Pak je tu samozřejmě “boj o práva menšin”, blíží se devalvace – obrovská – dolaru, která ůže přijít tak do dvou let.
Dokonce ani přesun do Číny, či do Indie je nezachrání, protože – opakuji – kdo bude kupovat jejich auta a za co …
Goodbay Lenin, bylo takové heslo i na tričkách, dnes by se mohlo začít začít objevovat: It’s time to say goodbye. Capitalismus. Vivat Che Guevara!

Gales
15. 9. 2024 09:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Chudej člověk chudému jenom něco závidí. Bohatej bohatého už chce okrást. Zlatí komunisti.

ijn
15. 9. 2024 10:26
Odpovědět  Gales

ani povodně do budoucna nezmírní, protože je to dobré Píárko, nechutné ubožáci, političtí kokoti, a korupční daňoví zloději…!!!!! ve SVP bylo lokalit pro 215 staveb VD s retencí celkem 2,5 mld.m3, vody by sedimentovala plaveniny a odtékala čistá

ŠKODA na ornici === dnes odteče v 2000 mil m3 povodňové vody x 1% cca 20 mil tun ornice x 5000,-Kč/tuna=== 100 mld Kč,….. to je drahá kampaň současných politiků

Tupý hulvát
15. 9. 2024 10:34
Odpovědět  Gales

Souhlas, ale ti bohatí okrádají hlavně ty chudé.

Slovan
15. 9. 2024 10:47
Odpovědět  Tupý hulvát

To bylo a zřejmě i tak navždy zůstane. Jedině že by člověku přeprogramovali mozek.

Slovan
15. 9. 2024 13:52
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Helena
15. 9. 2024 14:24
Odpovědět  Slovan

Tenhle utajovaný slet válečných magorů se tu nekoná jen tak. Západ se nikdy nevzdá pokusů dobýt ruské suroviny. Nikdy. To už snad musí být každému jasné. Ať uhýbají kecama jak chtějí. Oni ty rakety na Rusko spustí, nějakou prasárnu vymyslí-to brzy uvidíme. Je jim jedno, že zařvou miliony lidí v býv. vých. bloku, v Rusku, kdekoliv na světě. Milion plebsu sem, milion plebsu tam. Vždyť už to dokázali – kolik milionů lidí už zabili.
Hlavně, aby se to nedotklo jejich kontinentu: USA a Londýna. A Rusové to dobře ví.

Gales
15. 9. 2024 14:27
Odpovědět  Slovan

Kašpaři to nechali na Evropě.A ty Putin už přivede k rozumu svým způsobem. Stačí pořádné povodně a ratlíci zmlknou.A Ropušana s tou fíčou co má jméno jiné než barvu kůže,hodit … Každý ať si dle svého uvážení dosadí kam…

orinoko
15. 9. 2024 16:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Exploze ukrowundewafe:
https://youtu.be/UweMqqXiWMA?si=BKNgsYktFyFeo4n4

Slovan
15. 9. 2024 16:58
Odpovědět  orinoko

Maj to zasebou. To se stává.
To jednou cca 6lety jsem občas zašel na takový úchylný serwer kde byly videa nehod atd. Jednou jsem se však už mušel smát. Jak máš bytovkový vchod, ten výklenek, tak tam se zabydlel a pořídil si palební postavení salámista s granátometem. Vždycky než tam spustil do té roury ten náboj, tak zvolal Alláhu Akbar. Když už to bylo asi po šesté za sebou, tak se mu to asi zahřálo a jeblo mu to pod nohama. No a když se rozplynul prach a kouř, tak bylo uklizeno. Ani arab, ani granátomet. Mě to přišlo tak trašně humorné, že jsem se mušel řechtat jako kráva. On to tak prožíval a k tomu to provolávané Aláhu a BUM. Uklizeno. 🤣🤣🤣

Naposledy upraveno$ s uživatelem$