politika

Asistentka amerických prezidentů Hašková Coolidge: Putina jsme vyprovokovali my

31.08.2024 12:25 | Monitoring

Ameriku čekají ty nejdůležitější volby v historii, tak špatně na tom nebyla. Trump musí být prezidentem a začít věci měnit. Řekla bývalá ředitelka Kanceláře prezidentských zpráv a sekretářka pěti amerických prezidentů v Bílém domě v letech 1963 – 1981 Eliška Hašková Coolidge v rozhovoru, který se uskutečnil v rámci oslavy 60. narozenin Jany Bobošíkové v Praze na Letné.

Sdílej

Foto: X
Popisek: Eliška Hašková Coolidge

„Svoboda slova je absolutně základem všeho dobrého. Je to náš nejvzácnější dar, který v životě máme,“ řekla úvodem Eliška Hašková Coolidge, jak vnímá svobodu slova v rozhovoru, který zveřejnila blogerka Janina z Londýna.

Hovořila o blížících se amerických prezidentských volbách, kdy vyslovila přání, aby v nich zvítězil Donald Trump. „Tohle jsou ty nejdůležitější volby, které Amerika zažije, doopravdy. Protože takhle špatně jsme na tom ještě nebyli,“ pokračovala s tím, že doufá, že vyhraje republikánský prezidentský kandidát Donald Trump.

„Je úžasné, že se Musk spojil také s Trumpem a silně jej podporuje. Musk je poctivý člověk, umí něco postavit a dokáže to zachovat. Je to čestný člověk. Oba věří silně v boha,“ zmínila spojení miliardáře a majitele platformy X Elona Muska s republikánským kandidátem.

Janina zLondyna

@zlondyna

Eliška Hašková Coolidge: “Doufám, že Donald Trump bude prezidentem a věci se začnou měnit.” Rozhovor o dnešním stavu demokracie, svobodě slova i o tom, co se postupem času stalo s demokraty a liberály s Eliška Haškovou Coolidge, bývalou ředitelkou Kanceláře prezidentských zpráv a sekretářkou pěti amerických prezidentů v Bílém domě v letech 1963–1981.

„Doufám, že Trump bude naším prezidentem a věci se začnou měnit, až nastoupí,“ dodala k Trumpovi.

Narážela i na rusko-ukrajinský konflikt. Podle jejích slov byl ruský vůdce Putin k agresi na Ukrajině vyprovokován. „Musíme se umět setkat a o věcech se domluvit, ne abychom se chovali tak, jak se chováme. Myslím, že jsme donutili Putina udělat to, co udělal. Protože my jsme mu slíbili, že to, co děláme, neuděláme,“ poukázala Eliška Hašková Coolidge.

„Musíme plnit, co slíbíme, to je zodpovědnost a bez zodpovědnosti je svoboda ztracena,“ zdůraznila následně.

Citovala slova prezidenta Miloše Zemana, že „člověk, který neumí změnit svůj názor, je idiot“. „Měl v tom absolutní pravdu. Je důležité, abychom se o všem informovali. Musíme mít otevřenou mysl, dívat se, jestli na druhé straně není trochu pravdy a pak tu věc zkoumat víc a víc. Pak se rozhodnout koho volit, protože volby jsou ta jediná cesta. Musí se volit člověk, který je mravně ve svých kramflecích silný. Jinak budeme mít to samé,“ poukázala na situaci v Americe, ale i v Česku.

Zmínila, že je velmi důležité, aby novináři byli odvážní, protože strach je dnes největší nepřítel. Můžeme sledovat, jak jsou osoby s nepohodlnými názory ostrakizovány. Ocenila práci menších alternativních médií. Poukázala na sílu médií měnit svět.

Zdroj : Parlamentní Listy

sdílet na

28 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
31. 8. 2024 16:25
Ohodnotit příspěvek :
     

“Élišku, Élišku chci za ženu”…
Tak si myslím, že v době kdy “émigrovala”, tak “tam” ještě bylo někde otroctví na bavlně a rasismus byl všude vidět-WC bílé a černé A to v některých komunitách trvá dodnes.

Jarek
31. 8. 2024 17:58
Odpovědět  jmm

Rasismus a segregace je v USA základem jejich režimůa dnes jde o raqsismus oboustraný ,tedy jak černý tak bílý Demokracie v pravém slova smyslu o USA nikdy ani nezakopla. Původní obyvatelstvo ,indiáni, kteří jsou jedinnými skutečnými národy na území severní ameriky ,kteří přežili vyvražďování a jejich potomci jsou dodnes v rezervacích . USA jsou policejním státem.

Pijack
31. 8. 2024 18:37
Odpovědět  Jarek

Předně jsou USA státem teroristickým. Policejní státy jsou prakticky všechny, kde se používají policejní represe – zatčení a teprve potom vyšetřování, což je ve většině i náš případ. O demokracii zde nemůže být vůbec řeč. Kdyby u nás existovala opravdová demokracie, pak by existovalo i referendum ke všem otázkám. V USA referendum existuje jen na místních úrovních. A terorizmus je postaven na úroveň vojenského strategického plánování pod taktovkou civilní CIA.

Slovan
31. 8. 2024 18:58
Odpovědět  Pijack
Tupý hulvát
1. 9. 2024 09:04
Odpovědět  Pijack

Když si představím, že lidé budou v dnešní době rozhodovat v referendu, JÍMÁ MĚ HRŮZA.

zuza
2. 9. 2024 08:50
Odpovědět  Tupý hulvát

aj mňa… Keď si predstavím, že v referende bude mať môj hlas rovnakú váhu ako hlas tupého hulváta…

zuzana
31. 8. 2024 18:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Nancy Pelosiová přiznává, že je chladnokrevný reptilián

https://aktax.cz/nancy-pelosiova-priznava-ze-je-chladnokrevny-reptilian/

Gales
31. 8. 2024 19:19
Odpovědět  zuzana

Reptilián byla,prej,i nebožka anglánská královna.

31. 8. 2024 23:21
Odpovědět  Gales

Prej i Čochtan

zuza
2. 9. 2024 08:52
Odpovědět  Gales

oči také tetka betka mala, hnusné, pichľavé, studené…..

Putinovec
31. 8. 2024 18:17
Ohodnotit příspěvek :
     

To my je důležité , protože My to nejsme a tím pádem se Nás tato proběhlá i probíhající západní špína netýká .

ijn
31. 8. 2024 20:43
Odpovědět  Putinovec

ta troska by si měla alespon lépe obléci, ta že dělala out fit, no potěš koště ,…. subverze KoZa jede a plný plyn, největší idioti u moci KoZa za 100 let, Marek Ztracený by mohl napsat další sloky,….!!!

Tupý hulvát
1. 9. 2024 09:12
Odpovědět  ijn

Často si říkám, kde se tady ti TUPÍ HULVÁTI jako ty berou.JSOU PROSTĚ NALEZLÍ VŠUDE, JAKO TRPASLÍCI.

Gales
31. 8. 2024 19:21
Ohodnotit příspěvek :
     

„člověk, který neumí změnit svůj názor, je idiot“. Takže se to týká celé naší vlády.

Mee Twoo
31. 8. 2024 20:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Vyprovokovali? Vyprovokovali?
Kdepak, děvče, celý dlouhý roky jste intenzivně vysírali kde to šlo, rusáky jste mu zabíjeli naveliko, svoje rakety jste se mu pokusili narvat ne jenom do prdele, ale až do tenkýho střeva – až se vám konečně povedlo ho vysrat. Tak teď berte a vychutnávejte, užívejte si plody svojí dlouhý, těžký a namáhavý práce. A jestli Bůh dá, dojde i na vás samotný.

Slovák
31. 8. 2024 23:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Tá pani asi žije v domove dôchodcov v Masaryktowne na Floride, kde si dóchodcovia požičiavajú New York Times a žijú v dobe ked boli mladí…Také sú aj jej obmedzené nazory! Ani zaryty sionista Trump, a ani Deep State= Kamala( Diabol v preklade) nič v USraeli nezmenia nič! Su to panáci v bábkovom Jiddiš Divadle u Forda! Ak sa udejú tie voľby a vyhra Trumpeta, vojna skončí, no nastupy plandemia a nasilná vakcinácia! Ak vyhra Diabol= Kamala, vojna bude pokračovať na U-krajine a nebude čas na plandémiu! No prvorade, vypukne asi Občianska vojna, lebo ani jedna strana neprijme porážku! A toto je najpravdepodobnejší scenár, lebo Deep State chce Kamalu= Diabla= Satana a Antikrista vo Veku Satana( Sata-jugy) ktorá prinesie 7 rokov Súžení sveta a uzavrie Kali-jugu,Vek Železa a Ohňa, pred 2.Príchodom Krista okolo roku 2033( Veľky Jubilejny rok Krista= Krita-juga)!

Janaz
1. 9. 2024 13:55
Odpovědět  Slovák

Tá pani žije od 1991 v Česku a čo sa týka tvojich ďalších blábolov, škoda sa vyjadrovať k zjavným hlupostiam.

Jaris
1. 9. 2024 02:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Tahle maskara Haskova s vyprsenou zarukou zivota, je blbka non plus ultra. Ten vyrok, ktery znetvoril a prizpusobil si sebestredny Zeman, zni v originale takto: ” Kdo nikdy nemeni svuj nazor, tak ho nikdy ani nemel”. Sice nepamatuji, kdo ho vyslovil, ale zato vim, ze uslintany dedek Zeman nikdy svoje nazory a myslenky nemenil.

Monty
1. 9. 2024 06:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Smekám před madam ,která ví a zná,daleko více ,jak mnoho diskutérů !

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
1. 9. 2024 07:13
Odpovědět  Monty

To by mne zajímalo, jestli tuhle dámu označí guma Foltýn za svini 🙂

Martin23
1. 9. 2024 08:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Eliška Hašková Coolidge, Eva Filipi to jsou diplomatky, které tuhle disciplínu měly vyučovat následující generace diplomatů.
Karikatura na diplomata pirát Lipánek rozvrátil českou diplomacii.

Mee Twoo
1. 9. 2024 10:18
Odpovědět  Martin23

ale když – … ale když – … vždyť je to Superhrdina Plenárních Zasedání, sama Leyenová mu udělila titul z nejčestnějších a k němu patřící kostým, masku a pláštík!

Jan
3. 9. 2024 08:47
Odpovědět  Martin23

Jen pricmrdy loutek u moci, ktere zazehly bezpocet valek pod hlavickou hnUSA.

Frank
1. 9. 2024 17:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Paní Hašková je velice inteligentní a vzácná žena.

zuza
2. 9. 2024 09:01
Ohodnotit příspěvek :
     

nech v tých voľbách zvíťazí ktokoľvek, svetu to neprinesie nič dobré. Keď zvíťazí trumpeta, farební a čierni budú lúpi, drancovať a ničiť všetky veľké mestá. Keď zvíťazí klamala, trumpovi voliči tomu neuveria a budú nepokoje v republikánskych štátoch. Pre nás bude plus, že sa Trump možno stiahne čiastočne z Európy a zameria sa na dojenie Latinskej Ameriky.

Jan
3. 9. 2024 08:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Co rika tahle americka Ceska maji hnUSAci nekde. Neprijde to ani do US medii. Nam rekla jen to, co uz davno vime. Zapadni ovcani se to nedozvedi.