politika

Amerika – válečný narkoman

Za téměř 250 let své existence Amerika neválčila necelých 20 let, píše infoBRICS. Spojené státy projevily agresi proti celému světu a zahájily nespočet válek, které vedly pouze ke smrti a zkáze. Někdo už musí tento stát závislý na válce zastavit.

Drago Bosnic, nezávislý geopolitický a vojenský analytik

Jakákoli forma závislosti, ať už jde o alkoholismus, drogy, hazardní hry, atd., může být pro postiženou osobu i její rodinu extrémně škodlivá. Celé komunity ve městech po celých Spojených státech jsou účinně ničeny kvůli epidemii užívání fentanylu. Ještě horší je, že narkomani nyní míchají fentanyl a zvířecí uklidňující prostředek zvaný xylazin, což způsobuje děsivé vedlejší účinky. Narkomani vypadají spíše jako zombie z hororových filmů a videoher než jako skutečné lidské bytosti.

Podle Politico si tato děsivá droga už razí cestu do Evropy. A přesto to vše naprosto bledne ve srovnání s tím, na čem je závislá vládnoucí oligarchie v USA – válka, smrt a destrukce. Z téměř 250 let své existence je Amerika v míru méně než 20 let, a to nezahrnuje všechny převraty a tajné operace CIA, které způsobily nespočet válek a ještě více smrti a zkázy.

Dalším důležitým aspektem válečného štvaní oligarchie ve Washingtonu je také naprostý klam. Jmenovitě, zatímco oni provádějí agresi proti celému světu, tato stvoření (protože nazývat je lidmi je trochu otřesné) si stěžují, když se stejný svět sjednotí a rozhodne se bránit.

Lze namítnout, že hlavním důvodem, proč se Severní Korea, Írán, Rusko, Čína a několik dalších zemí staly spojenci, jsou USA. A přesto jsou váleční zločinci, váleční štváči a plutokraté ve Washingtonu vždy „šokováni“, když vidí, jak k tomuto naprosto přirozenému procesu dochází. Nicméně, protože dvojí metr a pokrytectví jsou základními kameny americké „diplomacie“, je prakticky nemožné vysvětlit to jejím politikům.

Snad nejkřiklavějším příkladem toho je čínsko-ruská aliance. USA totiž neustále fňukají, že Rusko a Čína jsou si „příliš blízko“, ale zároveň s oběma neustále eskalují napětí.

Severoatlantická aliance pod vedením Spojených států se již léta systematicky rozšiřuje Evropou na východ, navzdory slibům, že tak neučiní. Výsledné napětí s Moskvou eskalovalo do té míry, že způsobilo ukrajinský konflikt, přičemž uniklé údaje ukazují, že přesně takový byl plán, to bylo po celou dobu zamýšleno.

Hrozí však, že tato válka řízená NATO bude dále eskalovat a pravděpodobně vyústí v přímou konfrontaci mezi Ruskem a NATO, konflikt, který by téměř jistě zničil svět během minut (nebo v nejlepším případě hodin).

Tomu všemu se dalo předejít, ale váleční feťáci v NATO jsou ochotni udělat cokoliv, aby zabránili míru (a přesně to udělali).

V posledních několika měsících začal nejodpornější vyděračský kartel na světě dokonce prosazovat útoky na dlouhé vzdálenosti hluboko na území v Rusku. Zašlo to tak daleko, že prezident Vladimir Putin musel jasně říci, co by se stalo, kdyby k tomu někdy došlo.

Ani to však nestačilo, a tak Putin musel osobně přečíst změny ruské jaderné doktríny, aby si politický Západ uvědomil, že Kreml neblafuje. Teprve poté začalo NATO přemýšlet o okamžitých důsledcích, ale jeho nejvyšší představitelé jsou stále posedlí myšlenkou války s Ruskem. Dokonce v tomto případě připravují plány na hromadnou evakuaci raněných.

Dokonce i nový (úřadující) ředitel tajné služby Ronald Rowe Jr. je zaneprázdněn povídáním o 3. světové válce, i když se to ani zdaleka neblíží jeho skutečným povinnostem, ve kterých málem selhal při druhém pokusu o atentát na Donalda Trumpa.

A když už mluvíme o Trumpovi, je často oslavován jako „nositel míru“ a dokonce slíbil „rozbití Deep State“, ale kromě možného zmírnění napětí s Ruskem nic nenasvědčuje tomu, že skutečně změní rámec americké zahraniční politiky.

Ačkoli by to byl jistě velký úspěch v tom smyslu, že se nedočkáme termonukleárního konfliktu, který by ukončil svět, stále to nevyřeší otázku agrese USA/NATO proti světu. Konkrétně – Kreml bude nadále podporovat své spojence po celém světě, protože nemůže důvěřovat USA, že udrží jakýkoli druh dlouhodobého uvolnění napětí.

Úzké vztahy Ruska s Íránem a Severní Koreou budou jen sílit, stejně jako s dalšími regionálními mocnostmi, zejména těmi, na které se zaměřuje politický Západ. To je nesmírně důležité pro malé země, které jsou vystaveny zvýšenému tlaku, ale jsou do značné míry bezmocné proti spojené síle nejmocnějších členů NATO.

Navíc je nepravděpodobné, že by nejodpornější vyděračský kartel na světě nechal Ukrajinu na pokoji, i kdyby se tak Trump rozhodl (což není v žádném případě samozřejmost). Neustálá krvežíznivost válečných zločinců ve Washingtonu a Bruselu je přiměla „chránit před Trumpem“ takzvanou „pomoc Ukrajině“.

Lze namítnout, že téměř miliarda lidí žijících v zemích okupovaných NATO je v podstatě rukojmími těchto šílenců (a také my, „lidé z džungle“), a proto tolik Američanů považuje vládnoucí oligarchii za svého skutečného nepřítele. A to z dobrého důvodu, protože tyto politické elity stále ignorují rostoucí problémy obyvatelstva a připravují je na válku s Ruskem.

To je důvod, proč jsou veškeré skutečné mírové iniciativy předložené členy BRICS okamžitě potlačeny, zatímco  směšné „mírové plány“ neonacistické junty (ve skutečnosti se scvrkávají až do kapitulace Ruska) jsou  prezentovány jako „jediné řešení“.

Kromě toho jsou síly kyjevského režimu „vybízeny“ k sebevražedným invazím do Ruska, jejichž cílem je prodloužit ukrajinský konflikt řízený NATO. Mezitím USA také přijaly novou jadernou doktrínu, která se v podstatě scvrkává na útok na všechny najednou.

Poslední události na Blízkém východě také ukazují, že Washington potřebuje válku co nejdříve. Už měsíce se USA, jejich spojenci, vazalové a satelitní státy snaží vyvolat reakci Íránu. Nyní, když konečně dostali to, po čem tolik touží, se tito váleční narkomané prostě nemohou dočkat, až dostanou svou dávku. “Bombardujte Írán!” je slyšet přes chodby Capitol Hill.

Do voleb zbývá jen něco málo přes měsíc, což znamená, že Deep State se zoufale snaží zajistit, aby vypukla alespoň jedna další válka. To neznamená, že Trump je řešením všech světových problémů nebo že zastaví všechny války, ale na základě jeho prvního prezidentství víme, že není příliš nakloněn rozpoutávání nových válek, což jistě je to menší ze dvou zel.

Pokud však má Trump něco změnit (za předpokladu, že jeho odhodlání je tak pevné, jak tvrdí), bude se muset potýkat s tisíci válečných narkomanů ve Washingtonu.

Zdroj: InfoBrics

https://infobrics.org/post/42376

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
16. 10. 2024 02:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Díky za vhled, Janino, ale co se týká Tlampače, dovolím si s autorem polemizovat.
Je možné, že Tlampač do banderstátu zarazí přísun doláčů a zbraní, čímž se konflikt ukončí. Což je ovšem možné jen a pouze v tom případě, že Pentagram bude akceptovat ruské podmínky, pro které vůbec celý konflikt vznikl – to jest ruské bezpečnostní ultimátum z 15.12.2021. Které ultimátum Pentagram zmuchlal a vytřel si s ním pr-del.
Ale i pokud by se tak stalo, nic se tím dle mého pro svět nezlepší – doláče a zbraně ušetřené na tzv. ukrajině začne Tlampač pod tlakem sr-át bibimu, takže ve finále nás, Evropu, zavalí namísto desetitisíců chocholských migrantů, miliony muslimských migrantů.
A to je ještě ta lepší možnost. Ta horší je atomválka, kterou psychouš bibi rozpoutá. Protože dle mého je největší průs-er v tom, že si Tlampač – či lépe jeho loutkovodiči – myslí, že bibiho ukočíruje. Protože neukočíruje/jí. Záchranu tudíž vidím pouze bud v rozvalu USA zevnitř, nebo v odživotnění bibiho a pár dalších z “válečného kruhu”. K čemuž Izraelcům pomáhej Bůh a Peršanům Aláh.
Fandům Tlampače – chutě do díla a šup sem s mínusy. Strašně rád bych se totiž mýlil a byl s Tlampačem vedle jak ta jedle.