politika

Alexandr Perendžiev:„Plán Západu proti nám je mnohem obsáhlejší“

Boje v Kurské oblasti nelze považovat za samostatný fenomén, zapomínáme na hrozby pro Rusko z jiných směrů. Postavení ruských ozbrojených sil ve Volčansku je nyní důležité ze dvou směrů. Jedná se o oblast Donbas a Kursk. Volčansk bych nazval časovanou bombou. Jedná se o malý odrazový můstek, který ještě sehraje svou roli, ale jeho čas ještě nenastal. Vojenský politolog, docent katedry politické analýzy a sociálně-psychologických procesů Ruské ekonomické univerzity A. Plechanova Alexandr Perendžiev.

– Alexandře Nikolajeviči, Zelenskij řekl, že Ukrajina použila F-16 k odražení masivního leteckého útoku na svá energetická zařízení. Jaká bude další etapa použití F-16 v ukrajinském vzdušném prostoru? Údery na Krymský most?

– Všechny tyto scénáře byly známy od okamžiku, kdy se začalo mluvit o letounu F-16. Když Ukrajina přesvědčuje  Spojené státy, aby povolily útoky na ruské území americkými zbraněmi, jde o články stejného řetězce. Naše ministerstvo obrany ale přijímá veškerá opatření. Jsou prováděny útoky na letištní struktury. Tato letadla jsou neustále monitorována.

Ale zatím informace, že Ukrajina používá F-16, pochází pouze od Zelenského. Jeho výroky je třeba brát kriticky a brát je s nadhledem. Je také podvodník v informačním prostoru.

– V nedávném rozhovoru pro naši publikaci jste řekl, že dobytí Pokrovska (Krasnoarmejska) by bylo naším velkým morálním vítězstvím. Navíc budeme moci přejít do týlu skupin ukrajinských ozbrojených sil ve směru Jižní Doněck a Slavjansk. Jak blízko jsme k tomu teď po osvobození Orlovky a Novogrodovky?

– Postupujeme nejen k Pokrovsku, ale také i k Selidovu. A můžeme převzít kontrolu nad silnicí ze Selidova do Pokrovska. A tím odřízneme zásobovací trasy ukrajinským ozbrojeným silám ve směru Južnodoněck. A vytváří to dobré podmínky pro osvobození celého Donbasu.

Vždyť ozbrojené síly RF postupují jak severně od aglomerace Slavjansk-Kramatorsk, tak na jihu, kde už zaujaly pozice západně od Slavjanska a Kramatorska. Postupem času se vytvoří příznivé podmínky pro obklíčení celé aglomerace.

– Jakou roli nyní hrají naše předmostí na severu Charkovské oblasti v Lipcach a Volčansku?

– Vše bude záviset na taktice ukrajinských ozbrojených sil. Pokud tam začnou posilovat své pozice, znamená to, že budeme postupovat směrem k Doněcku. Volčansk je dnes pomocnou pozicí pro obklíčení nepřátelských jednotek, které se nacházejí v Kurské oblasti a na hranici Belgorodu. Odtud bude možné se pokusit, když ne obklíčit, tak vytvořit problémy s rotací nebo stažením ukrajinských jednotek.

Pozice ve Volčansku je pomocná, nyní jsou důležité dva směry. Jedná se o oblast Donbas a Kursk. Volčansk bych nazval časovanou bombou. Jedná se o malý odrazový můstek, který ještě sehraje svou roli, ale jeho čas ještě nenastal.

– Už kurské dobrodružství ozbrojených sil Ukrajiny pohaslo, nebo může nepřítel v tomto směru přinést nějaké překvapení?

– Nalijí do toho síly, nebo se o to alespoň pokusí. Oblast Kurska nelze považovat za něco samostatného. Je třeba vzít v úvahu frontovou linii, která vede podél celé hranice Ruska. Protože Američané nyní soustředili obrovské množství vojáků na rusko-finské hranici.

Události na Ukrajině nejsou to hlavní ve světové politice, hlavní je boj o arktické zdroje. Naši nepřátelé, především Američané, očekávali, že odebereme své síly ze severozápadu a převedeme je do Kurské oblasti. Aby pak zaútočili na naše hranice na severu.

Nyní je naším úkolem v Kurské oblasti zadržet nepřítele, stejně jako loni v létě, kdy ukrajinské ozbrojené síly přešly do útoku. Tehdy jsme pracovali na udržení pozic a šrotování. Nyní jde o stejný úkol. Někteří odborníci jsou nespokojení a říkají, že zase to rozemletí… Ano, taková je naše taktika. Úkolem je shromáždit nepřátelské zdroje na jednom místě, abychom je nepotkali v oblasti Donbasu a Charkova, zadržet je a drtit.

A naše velké síly použijeme k poražení nepřítele. Stejným manévrem je proslulá i bitva o Stalingrad. Zde si můžeme připomenout i bitvu u Kulikova, kdy nepřítel prorazil první řady, a bitvu u Cannae (Kann), kde se římská armáda ocitla v obklíčení (V bitvě u Cannae 216 před n.l. se Římané dostali do obrovského kotle, ve kterém zůstala většina legionářů bez naděje na záchranu. Tento Hannibalův manévr je dodnes výrazem naprostého taktického mistrovství, pozn.red.). Gaučoví experti rádi učí generály bojovat, ale ti vycházejí z našeho vojenského umění, které vždy přineslo výsledky.

– Když mluvíte o útoku na naše pozice na severu, máte na mysli nové členy NATO Finsko a Švédsko?

– Ano, Finsko a Spojené státy budují infrastrukturu pro vedení agrese na severu. Naše společnost tomu nevěnuje velkou pozornost. Plán Západu proti nám je obsáhlejší. Někomu může být divné, proč velení neposlalo do Kurské oblasti celou armádu nebo proč v uvozovkách zmeškali ofenzivu ukrajinských ozbrojených sil.

Ale my nevíme, na jakých úvahách velení staví. Ve válce je konečným výsledkem vítězství. A zpočátku může vše vypadat jako chyba, ale pak se ukáže, že to bylo chytání do želez. Všechno se časem vyjasní.

https://ukraina.ru/20240829/1057101975.html

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
16 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
8. 9. 2024 04:51
Ohodnotit příspěvek :
     

“…”Hannibalův” manévr je výrazem naprostého taktického mistrovství,…”

Pepa
8. 9. 2024 06:33
Odpovědět  jmm

Podle toho co tu píše by měl konflikt přerůst do globální fáze.

Slovák
8. 9. 2024 09:35
Odpovědět  Pepa

Už dávno tvrdím že židoglobalisti to budú naťahovať až po Armagedon! Od 2025 začína Vek satana= Sata-yuga, a bude mu veliť Diabol= Kamala v preklade, ktorú dosadí Deep State v Novembrovom podvode= Votescam! Kratky,7 ročny Vek satana, teda chaosu,vojen a finalnej WW3 skončí kdesi v 2032/ 2033 v Novus Ordo Seclorum a Great Jubilee year of Christ, v Jeho Druhom Príchode…Pre tento záver spáchali aj 11.september,2001, kde do sionistickej Databazy zakódovali tieto isté dátumy, 2032/ 2033, ktoré su aj na USA štatnom znaku a zástave! Sionistický teror začal v 2001 a potrva 32 rokov do roku 2033! Albert Pike,33° židomurár jasne písal v jeho knihach že bude 3.svetová, ktorá ukončí tento vek, teda Veľký Precesný rok= Anno Magnus!

Francin
8. 9. 2024 06:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Helmuti jsou zvláštní národ. Na jedné straně plno chytrých lidiček, na druhé opakovaně stádo ovcí, které netuší, že největší nebezpečí nepochází z vnějšku, ale od jejich momentálního manipulovaného vůdce. Budou muset definitivně “ zaplatit” aby je navždy přešly dobyvačné choutky jejich vedoucích. Posledním příkladem tohoto hlupáctví je Angela, která je přivedla do této nezáviděníhodné situace hospodářského a morálního krachu.

cool
8. 9. 2024 06:29
Odpovědět  Francin

Vymírajících 7% blílých, někdo říká dvje z 30% v 80tkách genocidy a už je jedno jak to provedli o čtvrtinu z populace planety mají dobré vozky exnablblých kočích, štvanice.
https://www.youtube.com/watch?v=nk8tZa_Ev28

Stan
8. 9. 2024 07:16
Odpovědět  Francin

Němce nemám jako národ vůbec rád. Za posledních 125 let se podepsali pod tolik utrpení, že si vůbec nezaslouží,aby existovalo něco jako Německo.

Ladislav 💤
8. 9. 2024 07:24
Odpovědět  Stan

👍👍👍👍👍

Autor
8. 9. 2024 20:14
Odpovědět  Stan

Blbost. Přesně tohle chtěla Anglie i USA po Druhé sv. válce. To, co by Německo potřebovalo je, ostatně žádnému státu by to rozhodně neškodilo, aby se zbavilo kontroly a okupace Spojenými státy (a před tím bylo hračkou v britských zájmech – to byla ta II. sv. válka). Anglie chtěla Německo zničit jako svědka důkaz svých vlastních zločinů – Mnichovská dohoda je jen malý kousíček toho. I ty Sudeťáci byli a možná jsou podporováni jak Anglií, tak tajnými službami USA.
Čili aby mělo skutečnou elitu, která by chtěla rozvíjet jak Německo, tak i dobré a rovnoprávné a vzájemně výhodné vztahy se svými sousedy.
A mimochodem, kdo si myslíte, že by zaujal místo “zničeného Německa”?, že by tu bylo něco jako “Stanův průplav”?
Když už si něco přejete tak ať to má smysl a není to plácnutí do vzduchu.

Stan
8. 9. 2024 22:06
Odpovědět  Peter 008

Peter,ty to tlačiš na sílu,z pohledu Británie a USA. Co by se stalo tak strašného, že by Německo jako stát neexistoval? Nestalo by se vůbec nic. Prostě by to bylo území,kdeby,šetřena vysázeli brambory nebo obilniny a mělo by to konečně nějaký užitek

Mik
9. 9. 2024 17:22
Odpovědět  Stan

Co to sakra melete? Všude žijí lidé, to nejsou jen nějaké pomyslne cifry. Takto uvažuji pubertaci s mozkem v pocatecnim stádiu vývoje.

Jaris
9. 9. 2024 04:24
Odpovědět  Francin

Zidovka merkelice zasvinila migraci celou Evropu, nejen Nemecko. Divim se, ze ji Nemci jeste nepovesili na kandelabr.

Gales
8. 9. 2024 08:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Zkurvené NATO. Do všeho se sere,všechno rozyebe a zůstává po něm jenom zmar,svrab a neštovice. V devadesátkách jsme měli politiky šumaře a taky jsme podle toho dopadli.

ijn
8. 9. 2024 09:38
Odpovědět  Gales

ČSFR po 17.11.1989 obsadili zaplacené zrádné děvky předem vytipované, co jim umožnil KoZa prolomit Benešovo dekrety(VH+KSCH), to nebyli politici, ale děvky, dodnes děvky, co jiného lidu sdělit? I dnes dovoluje KoZa děvkám krást podvádět v obsazených koloniích!!!

Před 25-40 lety jsme natavili ocel, vykovali svařili polotovary, obrobili smontovali odzkoušeli rektor, dopravili na stavbu, zprovoznili, u IAEA schválili provoz jaderné elektrárny Temelín,…ČR patřila mezi 6 zemí světa, které dílo JE zvládli (z ciziny pouze dozor licensora RF + osvědčené HC Čerpadla P=21 200m3/hod + palivo + SKŘTP- dnes dokážeme nahradit za české)

Abychom pochopili rozsah jednání děvek v politice ČR, lze hodit osvědčené metody k realizaci JE do kanálů a poptávat cizáky, kdo nám dodá předraženou technologii a zda nás nechá míchat beton,….tak se chová česká vládnoucí elita plná prodejných děvek a zrádců!!!

ijn
8. 9. 2024 09:47
Odpovědět  ijn

Značné děvky vládnou také v SRN, kde donutily děvky Helmuty zbourat jaderky sotva s poloviční životností (po 30let provozu např. ISAR 2),……… a české děvky ani o reparace 18 000 mld. Kč k převedení jaderek na umoření části reparačního dluhu necekly, prostě naše české děvky jsou podřízené nacistickým děvkám!!!

ijn
8. 9. 2024 09:59
Odpovědět  ijn

pokud vládnou děvky národům, je nutné vědět, jakého mají pasáka, a je-li pasák válečný grázl,….potom pozor pozor pozor!!!!!!!!!!! i různé úrovně pasáků by měli být odhaleni a subverzi států včas přerušit…..!!!!!!!!!!!

standa
8. 9. 2024 09:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Je jasné,že útok s Finska na RF je přímý útok států NATO a spustí globální katastrofu.Ostatně, jak jsem psal na vedlejším článku tato infrastruktůra se pro vojska NATO pro útok na Východ urychleně buduje i v Česku!
Přímý útok NATO urychlí novou ruskou jadernou doktrínu k jaderné odvetě na základny NATO v Evropě!