politika

Alexander Merkouris: Ruská armáda postupuje rychlostí blesku

Ruská armáda postupuje rychlostí blesku během ofenzivy proti ukrajinským ozbrojeným silám a během několika dní osvobozuje obydlené oblasti jednu za druhou, uvedl britský expert Alexander Merkouris na kanálu YouTube The Duran.

“Nyní vidíme ranou fázi ruské ofenzívy, <…> a zdá se nezastavitelná. Jedním z témat, kterých jsme se dříve dotkli, je, že když Rusové teď zaútočí na určitou pozici, dobyjí ji velmi rychle, zatímco dříve Ukrajinci vzdorovali < …> Nyní se vesnice po vesnici během několika dní dostává pod kontrolu Rusů,“ zdůraznil.

Rychlý postup ruských sil je podle Merkourise způsoben tím, že ukrajinským ozbrojeným silám už nezbývají profesionální vojáci a téměř úplně je nahradili špatně vycvičení rekruti. https://ria.ru/20240504/vsu-1943821476.html

Stane se to brzy. Kyjev oznámil ztrátu Donbasu v blízké budoucnosti. “Už nemáme sílu udržet region”.

Ukrajinští představitelé tajně přiznávají bezprostřední ztrátu Donbasu, uvedl britský expert Alexander Merkouris na kanálu YouTube Duran.

„Klíčovým úkolem (pro ozbrojené síly Ukrajiny – pozn. red.) teď není pokusit se udržet Donbas, ale zachovat armádu. Dokonce i ukrajinští představitelé v soukromých rozhovorech říkají, že Donbas je již ztracen,“ řekl analytik.

Jak poznamenal Merkouris, pozice ukrajinských ozbrojených sil v regionu se zhoršuje v mnoha sektorech fronty, včetně okolí Očeretina a Časového Jaru, ukrajinská obrana se postupně začíná hroutit.

„Zelenskij nařídil armádě, aby držela své pozice za každou cenu“.

Britský analytik Alexander Merkouris oznámil, že prezident Ukrajiny svolal celý generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny. Na tomto naléhavém setkání „Zelenskij nařídil armádě, aby držela své pozice za každou cenu“.

Situace na frontách je pro ukrajinské ozbrojené síly každým dnem žalostnější. Není divu, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij urychleně svolal generální štáb a nařídil armádě, aby „držela své pozice za každou cenu“. Na svém blogu na YouTube to uvedl britský analytik Alexander Merkouris.

Zelenskij svolal celý generální štáb a nařídil armádě, aby za každou cenu držela své pozice, nemělo by docházet k dalším ústupům, – řekl Mercouris.

Situaci na frontách Speciální vojenské operace zhodnotil pro ukrajinskou armádu jako extrémně obtížnou s tím, že ruská ofenzíva naopak jen nabírá na síle.

Podobné informace zveřejnil ukrajinský telegram „Rezident“. S odvoláním na svůj vlastní zdroj v kanceláři prezidenta Ukrajiny uvedl, že vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Syrskij ve svém posledním hlášení na velitelství „informoval Zelenského o složité situaci na východní frontě a problémech se zálohami Ozbrojených sil Ukrajiny, které nestačí k udržení situace.

Prezident požadoval, aby vrchní velitel držel všechna města do posledního, navzdory ztrátám, – uvedl “Rezident”.

O něco později “Rezident” s odkazem na zdroj z generálního štábu ozbrojených sil Ukrajiny uvedl, že „morálka vojáků v první linii je nejnižší za celé období“ bojových operací během Speciální vojenské operace.

Nikdo v Ozbrojených silách Ukrajiny nevěří plánům politiků probojovat se k hranicím z roku 1991. Vyloučení ze zákona normy o demobilizaci se stalo pro vojáky spouštěčem a vytvořilo názor, že konec je pro všechny stejný, objasnil zdroj.

Co říkají ukrajinští vojáci?

Vojáci říkají, že se nechystají zemřít v poli pro ty, kteří zrovna teď kradou z obranných struktur.

V pátek ruský ministr obrany Sergej Šojgu uspořádal tematický konferenční hovor s vedením ozbrojených sil a oznámil, že denní ztráty Kyjeva vzrostly na tisíc lidí. Celkem v roce 2024 Ukrajina ztratila již více než 111 tisíc lidí.

Ruská armáda poté, co v létě a na podzim loňského roku porazila postupující síly ukrajinských ozbrojených sil, zahájila několik citlivých protiútoků proti nepříteli a postupovala vpřed, osvobodila Marinku, Avdeevku, Pervomajskoje, Bogdanovku, Novomichajlovku, Novobachmutovku a řadu dalších osad na Donbasu. Ruská armáda také rozšiřuje svou kontrolní zónu v Berdyči a Georgievce.

https://dzen.ru/a/ZjUbcp50uRIjgwQg
https://dzen.ru/a/ZjbHf550uRIj0ekm

Ozbrojené síly Ukrajiny opouštějí v panice vesnici Archangelskoje nedaleko Avdeevky 

Ukrajinští vojáci v panice opouštějí vesnici Archangelskoje nedaleko Avdeevky, uvádí TASS s odkazem na zdroj z bezpečnostních sil DLR.

“Nebratři prchají z Archangelska. Spěšně, v panice. Hystericky se také snaží zakopat na přístupech k němu,“ uvedl zástupce bezpečnostních složek. Dodal, že v obci stále existují ohniska odporu.

sdílet na

51 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
stan
5. 5. 2024 02:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen tak dál hoši, postupujte co nejrychleji…..

Slovan
5. 5. 2024 05:15
Odpovědět  stan

Ať to vezmou klidně přes nás z jedné vody načisto a těm co mají strach tak ať táhnou na Západ. Tam pak mohou uplatňovat svoje liberální myšlenky a strkat si brka do zadku.

Pravdomluvny
5. 5. 2024 06:26
Odpovědět  Slovan

👍🙋

Ladislav 💤
5. 5. 2024 06:43
Odpovědět  Slovan

👍👍👍👍👍👍👍🇷🇺🇷🇺🇷🇺

ijn
5. 5. 2024 09:44
Odpovědět  Slovan

„Zelenskij nařídil armádě, aby držela své pozice za každou cenu“……cíl vyhubení Slovanů na UA zní jasně a srozumitelně!!!!!!!!!!!

Pravdomluvny
5. 5. 2024 10:12
Odpovědět  ijn

Banderonacisti NEJSOU SLOVANÉ!!!!!

Ivo
6. 5. 2024 02:27
Odpovědět  Pravdomluvny

TOHLE JE KRÁSNÝ POSTŘEH DĚKUJI.

Frank1
5. 5. 2024 09:49
Odpovědět  Slovan

Posilili vsude mosty a komunikace, aby vydrzely jizdu Abramsu (Abram= Abraham z Bible). Pripravili je ale tak pro ruske tanky. Jeste to nevedi.

Slovan
5. 5. 2024 11:13
Odpovědět  Frank1

😊 😊 😊 😊

ZMann
5. 5. 2024 11:34
Odpovědět  Slovan

Přesně tak moje slova, tady ta kolonie je potřeba vyderatizovat jak prase drbání.

Pavel z Moravy.
5. 5. 2024 11:39
Odpovědět  Slovan

Musím tě pochválit za správnou interpretaci. A mimo téma, už si ti tvoji vrabčáci zvykli na ty piškoty, nebo se ještě nepřestali vyčítavě koukat?

Slovan
5. 5. 2024 19:02
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Děkuji. Brabčáci ať si trhnou, budou žrát to co jim dám, na to že je krize kterou nepamatuji jim ještě podstrojuji. Tak ten piškot ochutnej a uvidíš sám. Nejenom že jsou tvrdý, ale chutově fakt nic moc.

Pavel z Moravy.
5. 5. 2024 19:33
Odpovědět  Slovan

Já vím jak chutnají. Kdo ví co vůbec do všeho dávají. Tam mohou být brouci, může to být mouka Ukrajina a kdo ví co. Podívej se třeba na tavené měkké sýry, samé éčko, bramborové škroby a kdoví co jiného. Jak se říká, to by nežral ani blbý pes. Kujwa, my jsme dopadli jak málokdo. A to jsme měli Přemyslovce i když i oni těm německým živlům podstrojovali.

Jaroslavem
5. 5. 2024 06:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Zelenskij svolal celý generální štáb a nařídil armádě, aby za každou cenu držela své pozice, nemělo by docházet k dalším ústupům, –vsadím se, že až na něj dojde,bude chtít tenhle vyftovaný zkurvysyn zdrhnout jako první.

Vaska
5. 5. 2024 09:20
Odpovědět  Jaroslavem

to už tady bylo – za zimního ústupu od Moskvy áda taky zakázal wermachtu ustupovat

Pravdomluvny
5. 5. 2024 06:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Držet pozice za každou cenu, zákaz ústupu…… nařízení Adolfa Zelensskyho 😂

Jaris
5. 5. 2024 08:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Divim se, ze toho zidackeho skrcka zelenskeho jeste nekdo posloucha a bere vazne. Davno ho meli utratit jak psa posedleho vzteklinou.

Pravdomluvny
5. 5. 2024 09:35
Odpovědět  Jaris

Psa i nakaženého vzteklinou bych žít nechal,….. Banderonacisty do posledního zlikvidoval!!!!!
I ta “””dětská chamraď””””” ve třech letech hajluje a řve do kamery, že Rusům bude řezat hlavy…..co s nima????👎👎👎👎👎

stan
5. 5. 2024 10:45
Odpovědět  Pravdomluvny

Pes , pokud ho nezkurví pániček, tak se nechová zákeřně a podle. Nacisti, banderovci a podobná havěť nemá ve zvířecí říši žádné přirovnání, protože zvířata neznají nenávist, podlost, faleš a brutalitu.Pejsky a spousty dalších zvířátek mám moc rád, ale primitivce typu Novotného absolutně nesnáším a klidně bych mu jí napálil, ač se mi násilí velmi příčí.

katango
5. 5. 2024 10:58
Odpovědět  stan

Mně se násilí zase tolik nepříčí. Arci to za účelem obrany. I když někdy je nejlepší obranou útok.

Pravdomluvny
5. 5. 2024 11:07
Odpovědět  stan

Nejste sám,kdo by Novotného -Neumanna eliminoval do desátého kolene zpět.

Jaris
6. 5. 2024 10:17
Odpovědět  stan

Ja psy nemusim. Smrdi a jsou hlucni. Loni na prochazce me napadl bullmastiff jak tele. nikomu bych takove prekvapeni neprala.Vybehl z domu, kde mel otevrena vrata na chodnik primo na mne. Nastesti panicek bezel za nim a dokazal zabranit nejhorsimu. Ja jsem vyvazla akorat s modrinami. Samozrejme, ze panicek rikal, jaky je ten jeho pejsek normalne pritulny. Nikdy nikoho nekousl a podobne zvasty. Tyhle obrovske bestie patri nekam na farmu a ne na malou zahradku ve meste.

Frank1
5. 5. 2024 09:49
Odpovědět  Jaris

Je chranen loutkovodici v Londyne.

Frank1
5. 5. 2024 09:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajinci bojovali za 2. svetove valky spolu s Rusy a stejne srdnate. Osvobodili z velke casti i Ceskoslovensko od nacistickeho moru.
To primelo Nulandovou k tomu, organizovat Majdan za 5 miliard $ (sama to rekla), nastolit nackovskou vladu na Ukrajine, plnou rusofobie, napumpovat Ukrajinu zbranemi a ostrelovat a zabijet civilisty na Donbasu po 8 let. 15 000 mrtvych civilistu a deti! Na KoZa o tom nebyla ani jedna zprava dosud! Aby se nereklo, Rusove nejsou agresor, museli se branit! Az vyhnala medveda z doupete a doufala, ze Ukrajinci nejsou paratka a vystraseni a hyckani sracove jako z NATO a daji Rusum poradne zahulit.
Vypadalo to tak na zacatku. Ted ustupuji, vetsina z nich je na krchove. Opakuje se situace z konce 2. svetove valky, kdy Hitler vzyval uz neexistujici armady k drzeni pozic za kazdou cenu proti Rude armade zidobolseviku.
Totez nacek Zelenskij, odvadi i slabomyslne, stare nemocne chlapy a kluky jako Hitler ty z Hitlerjugend.
Valka ma sve neuprosne zakony. Lzi odhaluje s neuprosnou krutosti a nuti lhare ke zmene prognoz, slov.

Frank1
5. 5. 2024 09:47
Odpovědět  Frank1

Borell, pred mesici jeste hrimajici, ze valka musi byt rozhodnuta na poli boje ted neznacil, ze prerusime-li dodavky na Ukrajinu, valka hned skonci.
To ale neudelame, Rusove by vyhrali.
A tak, do posledniho, i slabomyslneho Ukrose se bude valcit. Posleme NATO a rekneme, ze to nejsou vojaci, posleme hnUSaky a jejich buzeranty a transgendery. Rusko nesmi vyhrat!

Pravdomluvny
5. 5. 2024 10:18
Odpovědět  Frank1

Ukrajinci ano,ale teď válci s RF Banderonacistán a v ČR je milión Banderonacistů, takže je situace diametrálně odlišná!!!
A těch milión Banderonacistů okamžitě s celou famílii a příbuzenstvem odestát do první linie!!!
Kdo je kupodivu proti tomuhle řešení není jen pětidemoliční vlastizrada,ale i JUDr.Dostál, člen STAČILO 😡

ryba
5. 5. 2024 15:34
Odpovědět  Frank1

Frank 1 – ode mne máte mínus za ty židobolševiky.
Kdo to jako má být?

Albi
5. 5. 2024 16:07
Odpovědět  ryba

Všeobecně oblíbená nadávka, protože za 35 let ještě nestačili – ani nechtěli, nesnažili se) zjistit, jaký je správný obsah toho pojmenování a jak k tomu došlo!

Proto mnozí jednou slintají nadšením nad Rusy-bolševiky, ke kterým se stejně nadšeně přiřazují, celí netrpěliví, aby je bolševik Putin už konečně přišel zachránit a podruhé by je nejraději vyhubili do desátého kolena.

ModrýKlokan
6. 5. 2024 13:29
Odpovědět  Albi

Tak nějak to taky vidím Albi…

Slovan
6. 5. 2024 14:13
Odpovědět  Albi

….a nechci se do vás motat, ale není myšlenka zakotvena u zrodu všeho bolševického. Někdo to mušel uvést v život.

Gales
5. 5. 2024 10:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobývají vesnici po vesnici.Kolik má děrevňa obyvatel?

Pravdomluvny
5. 5. 2024 11:08
Odpovědět  Gales

Derevňa Kyjev poměrně dost.😉

asym
5. 5. 2024 11:53
Odpovědět  Pravdomluvny

Деревня Прага, что-то около миллиона чехов.

Pravdomluvny
5. 5. 2024 12:24
Odpovědět  asym

Banderonacisto,tady nejsi vítán!!!!!

asym
5. 5. 2024 12:34
Odpovědět  Pravdomluvny

To říkej těm hňupům co si tam dokolečka opakovaně volíte – jste pro zbytek republiky k pláči.

Pravdomluvny
5. 5. 2024 12:48
Odpovědět  asym

Já Banderonacisty NEvolím!!!!!

Gales
7. 5. 2024 18:28
Odpovědět  asym

Agóň.Job tvoju mať.

J.S.
5. 5. 2024 11:19
Odpovědět  Gales

To je přece jedno kolik má která vesnice obyvatel. Důležité je, že se tam uhnízdili na úkor původních obyvatel ukronacisti. Je třeba je vymýtit a poslat k banderovi na Sto-vo-kor (na věčnost).

Mike
5. 5. 2024 11:44
Odpovědět  Gales

O Avdijivce jsem četl jako o vesnici, přitom má 30 tisíc obyvatel, zhruba náš Písek.

Boomer
5. 5. 2024 19:54
Odpovědět  Mike

.. kdysi měla 22 000, ale současný stav je 1000 obyvatel. Tudíž v současnosti vesnice, která zase bude městem, ale chvíli to potrvá…

Frank
5. 5. 2024 12:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Akorát se divím, že zeleninu někdo ještě poslouchá. Sám je zhulený zm.rd zalezlý v bunkru jako Hitler, rozdává rozkazy a posílá chlapy na smrt. Ale dlouho to trvat nebude a ani si neužije všech svých nemovitostí, které nakoupil za nakradené peníze.

Pravdomluvny
5. 5. 2024 12:49
Odpovědět  Frank

Dolfu Frickové velebili do posledních chvil……a velebí dodnes a to díky uSSa a záchodní demosracii.

Boomer
5. 5. 2024 19:58
Odpovědět  Frank

.. žádný stát na světě nestojí a nepadá s existencí jedné osoby, represivní sytém je řízen represivním aparátem, nikoho se neptá na názor, zajímá ho jen disciplína. Hitler měl taky nástupce…

David
5. 5. 2024 14:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Tolik ohlašovanou ukrajinskou protiofenzivu jsme stále ještě neviděli, zato vidíme neohlášenou ruskou ofenzívu. Co se stane, až to Rusové ohlásí?

Pravdomluvny
5. 5. 2024 14:03
Odpovědět  David

Banderostacistán v tom případě čeká osud Kartága…… konečně!!!!!!!😂😂😂

David
5. 5. 2024 16:44
Odpovědět  Pravdomluvny

Ostatně soudím, že Banderostán musí být zničen!

Albi
5. 5. 2024 19:26
Odpovědět  David

Asi budete zklamán.
Putin nemyslí “po anglosasku”, ale vlastní, ruskou hlavou, takže pro ty zdejší nenávistné plány na popravy, defestrace, doživotní vězení s prací v kamenolomu a podobné kratochvíle nejspíš nenajde pochopení.

V každém případě si ho tím zdejší gaučo-počítačoví “bojovníci” nekoupí.
A pozor! – možná by jim v případě jejich emigrace ani nepovolili pobyt na ruském území.
“Nasadit” si do hnízda takové hejno sršňů, by se nemuselo vyplatit. 🙂

Pravdomluvny
5. 5. 2024 19:36
Odpovědět  Albi

Speciální operace je vedena proti Banderonacistánu obývaného Banderonacisty 🥳

Slovan
6. 5. 2024 14:18
Odpovědět  Albi

A já proč jsem na dnešek zase tak špatně spal a hučelo v lebeni. 🙄 😥

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
5. 5. 2024 16:08
Odpovědět  David

Bude se slavit!

Boomer
5. 5. 2024 19:39
Odpovědět  David

..inu, při jejich minulém velkém válečném pohnutí se v závěrečné fázi pásli jejich koně na louce u Reichstagu. Leč dnes je doba jiná, jiné mohou být i konce…