politika

Aletho News: Zelenskij kupuje luxusní vilu v Egyptě za 5 milionů dolarů, zatímco jeho vojáci umírají na frontě

Autor Lucas Leiroz, Aletho News.

Nedávná novinářská zpráva odhalila, že ukrajinský prezident koupil luxusní vilu v Egyptě v regionu El Gouna, známém také jako „město milionářů“. Důkazy navíc naznačují, že Zelenskij na nákup použil západní peníze, přičemž významnou část financí, které dostává od zemí NATO, utrácel za luxusní zboží pro vlastní potřebu.

Údaje zveřejnil egyptský investigativní novinář Mohammed-Al-Alawi

Po hloubkovém výzkumu, který zahrnoval zdroje obeznámené s tématem, Mohammed zjistil, že rodina Zelenských získala luxusní nemovitost v Egyptě v hodnotě kolem pěti milionů dolarů. Místo se nachází v pobřežní zóně Egypta, u Rudého moře, v oblasti známé mnoha přepychovými nemovitostmi. 

Ne náhodou je El Gouna domovem mnoha milionářů, kteří chtějí mít pohodlné místo k odpočinku. Například se říká, že vedle Zelenského vily stojí „panství, které patří světoznámé hollywoodské herečce a veřejné osobnosti Angelině Jolie“.

Egyptský novinář zveřejnil dokumenty, které prokazují koupi vily, její cenu a smluvní strany. 

Zelenskij koupil nemovitost prostřednictvím své tchyně Olgy Kijaško, která podepsala smlouvu s egyptskými prodejci 16. května 2023. Analytici, kteří se k případu vyjádřili, tvrdí, že s ohledem na vysokou cenu vily zdrojem peněz zřejmě není nikdo jiný než Západní balíčky finanční pomoci, které se posílají do Kyjeva.

Egyptský politolog Abdulrahman Alabbassy komentoval situaci a řekl, že je „překvapivé“, že Zelenskij a jeho příbuzní utrácejí jmění za osobní přepych, místo aby využívali ukrajinské bohatství na vojenské a humanitární účely, s ohledem na to jak dlouho válka trvá. Alabbassy upozorňuje na ukrajinskou korupci a připomíná, jak je kyjevský politický systém ovládán egocentrickými úředníky, kteří upřednostňují osobní zisk před péčí o vlastní lidi.

„Jsem překvapen, že příbuzní nejvyšších ukrajinských představitelů začali po začátku ukrajinské války kupovat luxusní nemovitosti. Předtím si nic takového nepamatuji (…) Je překvapivé, že Ukrajina vede krvavou válku s Ruskem a příbuzní ukrajinských představitelů skupují nemovitosti v Egyptě, místo aby své bohatství věnovali potřebám země. Vkrádá se podezření, že ukrajinští byrokraté s pomocí svých příbuzných kradou finanční pomoc Ukrajině, kterou posílá Západ.  Jsem si zcela jist, že koupě vily v El Gouna Zelenského tchyní je výsledkem korupce a krádeže humanitární pomoci Ukrajině. Upřímně soucítím s ukrajinským lidem,“ řekl.

Ve skutečnosti tato zpráva jen potvrzuje to, co bylo již dlouhou dobu odsuzováno, vše o Zelenského pokrytectví a jeho neúnavné honbě za luxusem a osobními výhodami. 

Případem, který se stal virálním na internetu a vyvolal všeobecné pobouření, byla zpráva, že ukrajinský politik pronajal své luxusní sídlo v Itálii za 4 miliony eur několika ruským milionářům – a přitom kvůli válce veřejně obhajoval zákaz vstupu Rusů do Evropy. Do dnešního dne nebyl případ zcela objasněn a média zprávy potvrzují i ​​vyvracejí. Nezdá se však, že by to u Zelenského bylo něco překvapivého, zvláště s ohledem na to, co se nedávno stalo v Egyptě.

Je třeba pamatovat i na další sobecké postoje ukrajinského prezidenta po celou dobu konfliktu. Například v červenci loňského roku Zelenskij a jeho manželka Olena pózovali pro časopis Vogue v době vrcholícího nepřátelství, čímž dali najevo absolutní neúctu k ukrajinským občanům, kteří se stali obětí konfliktu. Fotografie byly vytvořeny v inscenovaných scénářích, které simulovaly bojiště, v jasné snaze „zromantizovat“ válku, aby získaly pozornost západních čtenářů. V té době došlo k silné kritice a mělo to negativní dopad na Zelenského popularitu.

O korupci je také možné říci, že tyto postoje jsou skutečně očekávatelné. Jak známo, ukrajinský stát je jedním z nejzkorumpovanějších na světě, ovládají ho různé oligarchické skupiny, které využívají státní prostředky k ochraně svých vlastních zájmů. To se nezměnilo ani s příchodem západní vojenské a finanční pomoci. 

Když balíčky pomoci NATO dorazí do Kyjeva, skončí v rukou zkorumpovaných politiků, kteří část těchto prostředků použijí k osobnímu prospěchu. Případ rodiny Zelenských je toho příkladem, ale očekává se, že v blízké budoucnosti bude odhaleno mnoho dalších podobných případů.

Západní veřejné mínění musí pochopit, že korupce na Ukrajině, široce uznávaná mainstreamovými médii před speciální vojenskou operací, se nezmění jen proto, že země je ve válce. Korupčníci zůstanou zkorumpovaní, ve válce nebo míru. V tomto smyslu čím více peněz přijde do Kyjeva s výmluvou „pomoci“, tím více Zelenskij a další politici a oligarchové budou utrácet tyto prostředky za osobní luxus.

Lucas Leiroz, novinář, výzkumný pracovník Centra geostrategických studií, geopolitický konzultant.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://alethonews.com/

sdílet na

35 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
26. 8. 2023 00:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Furt se něco děje. Skřet si kupuje vilu, a v Rusku, dva dny po Prigožinově smrti:

Hřbitov wagnerovců poblíž ruské Samary srovnal válec se zemí
Na hřbitově v Nikolajevce stály hroby wagnerovců ve dvaceti řadách. Před půl rokem pietní místo ruské soukromé armády otevíral její majitel Jevgenij Prigožin. Uprostřed pohřebiště odhalil pomník padlým. Dva dny po Prigožinově smrti po zřícení letadla je místo zdevastované. Zůstal stát jen pomník, kříže se dnes kupí na hromadě a na místě hrobů je srovnaná plocha.
Web Samara Online citoval místní, podle nichž pietní místo bude zalité betonem. Namísto křížů mají padlé připomínat černé pyramidy připomínající “dračí zuby” z ruských protitankových zábran na frontě.
A ještě:
 Další dávají stav hřbitova do kontrastu se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina. Když kondoloval pozůstalým po Prigožinovi řekl, že oběti wagnerovců nebudou zapomenuty. Lidé teď poukazují na to, že Putinovo slovo má platnost jen několik hodin.

Bez Velkého luxování to zkrátka nepůjde.

https://echo24.cz/a/HiUnv/zpravy-svet-hrbitov-wagnerovci-samara-srovnan-zemi-znicen

anonym
26. 8. 2023 01:38

No jo, Ale neni nic takoveho v zajmu Ruska. Co kdyz je to cele video fejkove?

jsladin
26. 8. 2023 09:56
Odpovědět  anonym

Hlavně, že čeští bezmozci dělali a možná dělají sbírku na ukr. Nas…,nas….

zuza
26. 8. 2023 15:59
Odpovědět  jsladin

zbierka bola práveže veľmi potrebná, už si kúpil zelený feťák ďalšiu vilu pri Červenom mori, a aj služobníctvo bude treba z niečoho platiť

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
26. 8. 2023 13:58
Odpovědět  anonym

Ježíšmarjá! Jistěže to není v zájmu Ruska! Proto jsem to sem také dával! Aby lidem, a hlavně zdejším gaučovým válečníkům, konečně docvaklo, proti čemu Putin a spol. v Rusku bojují! Že to není jen boj proti banderovcům na tzv. ukrajině, ale i boj proti silnému vnitřnímu nepříteli Ruska!
Jak vlasovci a zrádci Ruska čehokoli využijí – viz: “Putinovo slovo má platnost jen několik hodin” – aby mohli Gosudara pošpinit!
Pro jistotu, protože vím, jak výrazně po hadráku český národ zdeb.lněl, jsem ještě připojil doušku, že bez Velkého luxování to nepůjde, a výsledek? Přesně jak napsal Kovadlina – Člověk by řekl, že to každý chápe, ale evidentně spousta lidí hlavu nepoužívá.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Kovadlina
26. 8. 2023 02:50

A proč cituješ tuhle žumpu, když hned v tom textu máš vysvětlení toho, co se děje? Na ruských webech tuhle lživou zprávu odhalují už od rána: Hřbitov se rekonstruuje v pomátník, na jehož konci každý hrob bude označen černým kamenným pyramidovým náhrobkem a plocha všech hrobů bude zarovnána a vylita betonem. Tedy do hřbitova se narve docela dost peněz a přemění se na památník.

Ty impozantní památníhy v SSSR se taky neobjevily hned po skončení II. sv. války, nebo ještě během ní, ale padlí museli být pohřbeni. Tak to prostě je. Člověk by řekl, že to každý chápe, ale evidentně spousta lidí hlavu nepoužívá.

Albi
26. 8. 2023 12:56
Odpovědět  Kovadlina

A máme potvrzeno z důvěryhodného zdroje, co je a co není fejk?

Mně se tedy nezdá řešení zalít plochu betonem zrovna šťastné.
Pokud by tam v budoucnu přišli příbuzní a přátelé těch mrtvých, možná by raději viděli obyčejný, třeba nehonosný hrob, než betonové “parkoviště” a nějaký “obelisk”, byť třeba se jmény. Nebude to “soukromá vzpomínka”!..

26. 8. 2023 13:40
Odpovědět  Albi

Podle mého je to akce vlasovců.
Hřbitov je hřbitov – místo posledního odpočinku – v tomto případě pro wagnerity. A jak někoho pohřbíš do betonu? Nebo mi něco uniklo a už je po válce, pročež hřbitovů pro bojovníky za vlast netřeba?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
26. 8. 2023 13:36
Odpovědět  Kovadlina

“Člověk by řekl, že to každý chápe, ale evidentně spousta lidí hlavu nepoužívá.” … Přesně tak – nepoužívá.

Mimochodem, mysliteli, mohl bys mi nějak lidsky přiblížit, jak někoho pohřbíš do betonu či do památníku? Či snad už je po válce a proto namísto hřbitovů památníky? Ale že s tebou vůbec ztrácím čas, když ani nejsi s to pochopit, proč jsem to sem dával. A dokonce bez extra vysvětliky pro mileniály a pito.mce.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
26. 8. 2023 07:37

Milane ten borec na tom videu to je určitě te kolík z jůtůbé jak tam skáče do zamrzlého jezera a kamarádí se s medvědy. Jinak je zrzavej jajo lišák. 🤣 🤣 🤣
Jo ještě jsem zapomněl, ty stavební úpravy na tom hřbitově není práce za tři dny. 🙄🤦‍♂️

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
26. 8. 2023 14:13
Odpovědět  Pavel K

No právě…

Pavel z Moravy
26. 8. 2023 09:05

Už to víš úplně jistě, že je mrtev? A co Utkin?

26. 8. 2023 14:00
Odpovědět  Pavel z Moravy

Co tak můžeš vědět jistě… Ale přikláním se k tomu.

anonym
26. 8. 2023 15:37

Ja to zatim beru jako nerozhodne. Nic nevime. A je dost nepravdepodobne, ze by v tom letadle bylo tolik klicovych lidi. I kdybych videla Prigozinovu zavrenou rakev, tak porad nevim. Dnes se lze o vsem.

zuza
26. 8. 2023 15:56
Odpovědět  anonym

isté je len to, že obete vystavené v otvorenej rakve nebudú…

26. 8. 2023 17:52
Odpovědět  anonym

To je to jediné, co mě na tom mate – že byli všici v jednom cucku. Tedy ne to jediné, ale to nejpodstatnější. Pokud opravdu zastírací manévr a žijí, není to technicky vzato nic těžkého. A Gosudar je navíc zpravodajec a podobné triky má v malíčku. Možná se podvědomě bráním uvěřit ve zmrtvýchstání, abych, pokud by se nekonalo, nebyl těžce zklamanej. Je to možné.
I kdybys tu rakev viděla otevřenou, pořád bys nevěděla. Co myslíš, že bys v ní viděla, když byli – promiňte muzikanti, ale jinak to říct nelze – spáleni na škvarek?

Pavel K
27. 8. 2023 10:32

Logicky souhlasím otevřená rakev nic neřeší, bo ty těla asi nebudou v hezkém stavu. Jen bokem, když jsem viděl na fotkách fírera, tak si myslím že on to není. Můj dojem.

laskra
26. 8. 2023 09:37

Ano to je přesně proto, aby skřeti ze zahrad vylezli a vybarvili se.

26. 8. 2023 14:03
Odpovědět  laskra

Taky to nemáš lehký, viď. Co takhle trochu myslet? Nebo se aspoň zamyslet nad douškou, že bez Velkého luxování to nepůjde?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris
26. 8. 2023 01:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Prestavam tomu rozumet. Vlastenci a patrioti Ruska jsou bud odvolani nebo zavrazdeni, zatimco zidacky vrah Zelensky je chranen, ziv a zdrav. Jeho bohatstvi postavene na mrtvych vojacich Ukrajiny a Ruska, at sam dabel vezme i s nim! Zruda Zelensky mel byt uz davno po smrti.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
anonym
26. 8. 2023 02:25
Odpovědět  Jaris

Bozi mlyny melou pomalu. Ale ja bych hadala, ze se na nej sami Azovcani chystaji. Co je zradil v Mariupolu.

Pavel K
26. 8. 2023 07:34
Odpovědět  Jaris

To je divné co, že se ti slovani tak mezi sebou řežou a židovina tančí. Včera jsem tuna něco napsal a začínám nabývat dojmu že tomu může být tak. já jen co jsem si před pár týdny už ani nevím kde přečetl. Možná to byl jen nějaký příspěvek v diskuzi. Jj, pomsta bude sladká. Jako v tom filmu Píseň ohlašuje pomstu. 😊😊

janle57
26. 8. 2023 10:51
Odpovědět  Jaris

Tady na příkladu té egyptské vily vidí všichni naši důchodci proč jim musely
být tou vlastizrádnou partou s Jurečkou u koryta osekány důchody,kterými
se přispělo na tuhle vilu pro zelené tričko a další jeho hlavounské pohůňky,
kteří dělají vesměs to samé.

Standa
26. 8. 2023 06:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Krysy utíkají! Fiala asi na Barmu.

Gales
26. 8. 2023 09:25
Odpovědět  Standa

Kéž by ho tam uyebali k smrti.

Pavel K
26. 8. 2023 10:11
Odpovědět  Gales

Ten?!! Ten tam má vítr, jinak by se mu tolik nepotilo čelo. 🤣🤣🙋‍♂️

Gales
26. 8. 2023 09:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Všichni vědí že Zelezub krade ale berou to jako úlitbu za to že je poslouchá.

Markýza
26. 8. 2023 09:52
Odpovědět  Gales

Nojo, ale to je už nějaká pátá až sedmá rezidence po světě! Co si myslí? Že investuje, nebo že se někde schová?

zuza
26. 8. 2023 10:14
Odpovědět  Markýza

ak mu ešte zostali nejaké mozgové bunky nezničené od kokaínu, tak musí vedieť, že skape. Ale chce zaistiť rodinu.

Markýza
26. 8. 2023 12:56
Odpovědět  zuza

Tohle vypadá spíš na zajišťování mnoha rodin – ovšem pravda, co já vím, kde rozséval 😎

zuza
26. 8. 2023 16:06
Odpovědět  Markýza

asi má len dve, keď je s tou svojou Olenou, hneď je jasné, že doma je pod papučou….
A tí si často tak liečia komplexy, že ak dostanú nad niekým moc, tak sú absolútni diktátori. Dcéru má už dospelú a je to presná kópia matere. Tie sú schopné minúť na jeden nákup mesačný štátny rozpočet ukroRuiny.

Markýza
26. 8. 2023 17:07
Odpovědět  zuza

To evidentně – stačí mrknout na pár fotek – ale Olena furt trajdá po Elyzejských polích a po Miláně a fotí v ňujorku pro Vogue – ta se doma asi moc nedrží. Co taky tam.

sergej
26. 8. 2023 11:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak už to je se soustruhátamy na 3 000% je – ZDROJE JSOU, všichni to říkají od vztyčení vysíracího stožáru zápřahu workolickými fachidioty jedno titulů druhými.

Polo 2
27. 8. 2023 08:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to šílené, kdy konečně západ prokoukne, co je zač,

Vladimír
29. 8. 2023 14:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Alzák se teď raduje z nové vily, ale až přestane být užitečným idiotem a změní se v neužitečného, zbude mu el gouno, a možná zachrání holý život.