Washington odhalil další špinavé kšefty Bruselu s Ukrajinským obilím!
Washington odhalil další špinavé kšefty Bruselu s Ukrajinským obilím! Z obilí určeného pro hladovějící Afričany se v Západní EU vykrmovala prasata pro Číňany!
ŠOK! USDA – Americké ministerstvo zemědělství – usvědčilo v oficiálních dokumentech Brusel a země Západní EU, že zabraly pro svoji potřebu naprostou většinu ukrajinského obilí, které se mělo podle dohody s Putinem levně vyvážet přes černomořské přístavy chudým zemím Afriky a Asie, aby jejich obyvatelé netrpěli hlady. A že z něj vykrmovaly prasata, a jejich maso potom letos levně vyvážely do Číny, aby si na tom nekřesťanském obchodu řádně namastily své nenasytné kapsy! Cílem celého mazaného kšeftu Bruselu bylo evidentně vystrnadit americká prasata z rostoucího čínského trhu s vepřovým. Hlavní zastánce dovozů ukrajinského obilí do ČR a EU je ministr zahraničí Jan Lipavský! A to je také velmi zajímavé, protože, ač se v médiích veřejně holedbá, že je hlavním nepřítelem Číny, důsledek jeho politiky ukazuje, že je spíš nejúspěšnějším čínským lobbistou ve fialovém Česku! V dnešní analýze se proto celé věci s ukrajinským obilím podíváme důkladněji na zoubek!
USDA – Ministerstvo zemědělství USA – usvědčilo v oficiálním dokumentu Evropskou komisi ze sprostých lží o vývozu ukrajinského obilí! Brusel vydával ve svém oficiálním dokumentu, který média šířila po celé Evropě, vývoz ukrajinského obilí přes Černé moře za velký úspěch humanitární pomoci chudým zemím světa, a tvrdil, že chudé země získaly většinu vyvážených obilovin! Podle vládního dokumentu USA tomu ovšem tak nebylo, a nejvíce obilovin dovezla přes černomořské přístavy EU, Čína, Turecko a Jižní Korea! Celkem 73%! Chudé země Afriky a Asie se tak musely spokojit jen s 27% vyvezených ukrajinských obilovin! Celá Afrika směla dovézt jen dokonce jen 31% objemu obilí, které si pro sebe zabavilo 8 bohatých zemí EU – Francie, Itálie, Španělsko, Portugalsko, Holandsko, Německo, Belgie a Irsko, a Velká Británie!
Tabulka vývozu ukrajinského obilí přes černomořské přístavy podle dohody s Ruskem do 22. července 2023! (Zdroj údajů – řídící komise dohody ustanovená OSN. Washingtonské USDA její údaje potvrdilo!)
- Státy EU 39.6% 13 018 986 tun
- Čína 24.2% 7 963 950 tun
- Turecko 8.3% 2 236 355 tun
- Jižní Korea 1.0% 325 720 tun
- Afrika 12.2% 4 016 179 tun
- Asie 14.7% 4 836 300 tun
Hlavními dovozci ukrajinského obilí do Evropy v letech 2022/23 byly Španělsko, Itálie, Nizozemsko a Francie. Hlavními vývozci vepřového masa do Číny ve stejné době byly podle britské Rady pro rozvoj zemědělství a zahradnictví AHDB Nizozemsko, Francie a Španělsko. Holandská prasata se přitom podle údajů holandské organizace farmářů nyní vykrmují hlavně dováženou ukrajinskou kukuřicí! Ta se buď zkrmí, nebo se v Holandsku přepracuje na průmyslové krmivo. V každém případě sami Holanďané udávají, že se 66% takto zužitkované ukrajinské kukuřice ihned vyveze zpátky do ciziny.
Nejnovější materiály USDA dokonce ve velmi rozsáhlé studii o evropském zemědělství v letošním roce tvrdí, že EU díky dovozu neproclívaného Ukrajinského obilí, které prodává vlastním občanům, bude moci v letošním roce exportovat historicky rekordní množství svého vlastního obilí do světa! EU tak bude moci zejména v Západní a Severní Africe cenově konkurovat obilí z USA i Austrálie. USA se vytlačování z trhů s obilím i vepřovým a drůbežím masem pochopitelně nelíbí. Není proto asi náhodou, že se v poslední době řada euro-levičáků pustila do boje proti pěstování hospodářských zvířat a drůbeže v Evropě! A chce maso zdanit a hospodářská zvířata i ptáky, co nejvíce vyhubit!
Studie USDA navíc tvrdí, že nahrazení vývozu ukrajinského obilí přes černomořské přístavy nelze nahradit jeho vývozem přes Rumunsko, Polsko, Slovensko a Česko, protože tyto země nemají vybudované infrastrukturální kapacity sil, železnic a přístavů pro takto navýšený vývoz. Podle USDA proto bude takto vyvážené obilí zůstávat viset v těchto zemích a ruinovat místní pěstitele. Navíc není ekonomicky možné toto obilí vyvážet dále do západní Evropy, protože náklady na suchozemskou přepravu obilí jsou značné, a cena ukrajinského obilí by tak astronomicky vzrostla. Podle uznávané australské studie je hlavním problémem při vývozu obilí cena za jeho přepravu. Studie srovnávala náklady na přepravu obilí v Rusku, kde jsou nejnižší, s Austrálii a Kanadou, kde patří mezi nejvyšší. Studie zjistila, že levná ruská paliva a státní železnice umožňují efektivní pozemní přepravu na velké vzdálenosti do exportních přístavů. Na Západě ovšem platí, že vzdálenost mezi farmářem a přístavem musí být co nejkratší, protože obilí přepravované vlaky a auty na velké vzdálenosti je nakonec cenově neprodejné!
Nemožnost vyvážet ukrajinské obilí jinak než přes Černé moře je dána právě skutečností, že jej nelze ekonomicky přepravovat po zemi na velké vzdálenosti! Putin, tak zasadil Ukrajině i EU další ekonomickou ránu, která bude Evropany bolet, a USA na ní opět zbohatnou! Jak se teď ukázalo, o nasycení hladových Afričanů Bruselu ani Washingtonu nešlo v žádném případě! Putin se tak, když dodrží svůj slib dodávat chudým Afričanům ruské obilí náhradou za ukrajinské skoro zadarmo, stane brzy Králem Afriky!
https://www.michalapetr.com/
Banderovská jedovatá mouka a pesticidy chemicky vyhnané kuřecí maso se dál vesele prodávají
v hitlermarketech typu Penny,Lidl a dalších aniž by to naší slavné potravinářské inspekci nějak
vadilo,v Helmutlandu ve stejných marketech mají banderovci s tímhle artiklem utrum,proč asi,
kolik našich poslanců se přes spřátelené rodinné firmy na tomhle kšeftu pakuje,nebojte se
brzy se tam objeví také 100% nezávadní banderovští švábi,cvrčci,housenky a další obdobné
pochoutky,že by se na tohle zboží v akci naši babišovští senioři nechytli??
Nejdřív vymyslíme paragrafy proti rasismu, pak založíme hnutí BLM, a nakonec navezeme do Afriky biologickou zbraň převlečenou za obilí, ať tam pochcípají. Jenže mamon a hamižnost jsou silnější než pohrdání afričanama a nakonec i evropanama. Ono je to stejně jedno, protože nakonec za to zase bude moct Rusko.
Přesně tak.
A mimochodem, pokud budeme bpjkotovat mouku z ukrajnského obilí (nevím ale jak, podle čeho ji poznáme?), nevadí. sežereme ji v pečivu a jiných potravinách, které se bez mouky neobejdou.
A nepište nikdo, že si nemáme kupovat pečivo podle momentální ceny, tedy levné, zlevněné, “akční” – není na 100% jisté, že v drahém nebude! .
👍 👍 👍 👍
To víš že ju, už jdou na nás od lesa a ví že jsme čechše šťouralové, tak s tím zamíchají, zakvrdlají, zamění dodáky a jakpak budeme mlaskat. Pavel píše jak si pečou sami a má radost jak mu to vykynulo (těsto). 🤣🤣 Tyhle swyně co nás tu takhle krmí jedině zadupat do země.
Škoda zemi (půdu) kontaminovat. Raději do bláta. 🙂
Plus ve špagetách, kolínkách, vřetenech atd. – v těstovinách obecně.
Nebuď naivní. Na takové zboží se zdaleka nebudou chytat jen naši babišovští senioři.
Chtělo by to alespoň nějaký zdroj. Můj organismus spolehlivě vytěsní vše, co vyhodnotí jako pro mne škodlivé. A tak kupuji i levné těstovinya jiné produkty založené na obilninách.
Přátelé, dávejte bacha na potraviny, které kupujete. Je velká snaha sem k nám nacpat podezřelou a infikovanou ukrajinskou hrůzu, která se maskuje polskými a slovenskými přebaly a která je v řadě evropských zemí zakázána. Například ukrajinské obilí, které v Polsku nazývají “zbraní hromadného ničení.” Fialovi je to jedno, pro něho je – jak se naprosto netají – prioritou Ukrajina, ne Česká republika.
Dvojnásob bacha.Jen připomenu,že velká ,,biotechnologická” firma Monsanto -největší kurwitel osiva na Zemi – výrobce GMO-geneticky upravovaných osiv a ,, potravin” je už několik let v Evropě v Německu pod ochrannými křídly firmy Bayer. Bayer zaplatil za to američanům 66 miliard dolarů ( 1,6 bilionů Kč) Monsanto -USA -Bayer EU je největším ničitelem přírody,polí,lesů,zvířat i člověka.Monsanto pak už jen zdokonalili Gates a Fauci,kdy jedové svinstvo dávají do vakcín a opichávají tím zblblé lidi.
lenže ako si dávať bacha? Na Slovensku ani v Česku nie je mlyn, ktorý by mlel vlastné obilie a žiadny mlyn nenapíše na obal, odkiaľ vzal obilie na múku. A kď me už pritom, tak ani lisovňa oleja na obal nepíše, odkiaľ je slnečnica či repka. Na Slovensku sa vedelo o múke z mlyna v Kolárove, že je v nej ukrajinské svinstvo, ale len preto, že oni vyvážali múku do Maďarska a Maďari ju kvôli kontaminácii odmietli. Ostatne všetko obilie je kontaminované, pred žatvou ho postriekajú roundupom – fajnovou karcinogénnou mňamkou, aby sa vysušilo. Potom sú menšie straty, nie je problém s vysušením, kedysi ešte bývali aj požiare v silách, keď sa vlhké obilie vznietilo. Ľudia sa kŕmia karcinogénom a Monsanto bohatne.
Je možné kupovat obilí od našich malých zemědělců a dají se koupit nebo sehnat i mlýnky na zrno.Po dědovi máme dokonce i staré kamenné žerno. Začínám používat taky více ovesné vločky,ty starší,které mám v zásobě. Jedům a jedové stravě se dnes nevyhneme.Řeším to tak,že piju už celé roky různé bylinné čaje,byliny si sám pěstuju,anebo sbírám po lesích a různých relativně zdravějších místech.Moje nejoblíbenější bylinou je Heřmánek,rumanček.Někdy ho míchám s mladým březovým listem a smilem písečným,je to vynikající směs.Vynikající. Poslední dva roky pěstuju i ,,Pelyněk roční, Artemisia annum” -není hořký a jeho původ je čína,je to dobrý čistič,spolehlivě ničí bakterie a viry a silně potlačuje rakovinné buňky,je skvělý a osvědčený u německých onkologů při léčení rakoviny prsu (s artemisinem tu působí i rostlinný peroxid ,proto se čaj luhuje pouze ve skle,nikoliv v kovových nádobách)
Jsme dnes už v takové EU žumpě,která nám zakazuje šířit informace o léčivých rostlinách,je to děs a běs,co si ti gauneři dovolují.Já žiju s přírodou,dokonce si i programuju vodu z lesní studánky a tu občas piju.Mám svoje víno,svjoji vlastní zeleninu a ovoce,brambory jen svoje už 30 let. Bohužel žijeme v době jedové , plné stresů a jen málo lidí se brání. Stačí znát základy anatomie,všímat si svého těla,které často ,,hovoří” předem a být blízko přírodě a rostlinám.
Hezké, ale má to velké ALE.
Co ta spousta lidí, kteří bydlí ve městech v paneláku? Ti si mohou vypěstovat maximálně pažitku v květináči na okně. Trochu málo, ne?
A pro ty “venkovské” – jak zkombinovat “zemědělskou produkci” se zaměstnáním, které jim spotřebuje podstatnou část dne?
Když je to třípatrový panelák ze sedmdesátek s balkonem přes tři metry a jsou kutilové, tak ještě rajčata a jahody. Rajčata v kbelících a na jahody je třeba vyrobit takový fundament a přimontovat ho na zábradlí. Akorát na prádlo je pak třeba vyrobit takovou tu cocotinu co se přimontuje před okna, páč na balkon už nevleze. Teda vlezlo by, ale není tam pak k hnutí a za větru by ufackovalo jahody. Měl jsem stáleplodící jahody – paráda. Ale fungovalo to dobře, než jsem si sehnal zahradu.
Já vím já vím. Prostě většina lidí je v pr-deli, neb bydlí ve městech a ani na vsi to už není co bejvalo, neb plno lidu přišlo za restitucí o zahrádky.
Alle, před asi 25 roky jsem se zúčastnil takového léčitelského kursu, pak jsem si udělal i kurs sportovní masáže, ale spíše jsem to použil pouze v blízké rodině. Dnes už jsem to téměř zapomněl, když něco člověk nedělá, tak zapomíná. Ale kyvadélkem si dost často určuji kvalitu potravin a nějakých přípravků. Určují si i pomocí proutků geopatogenní zóny, ale to je složité, ony se různě posunují a tak nalézt vhodné místo na spaní není snadné, obzvláště ve 2 pokojovém bytě. A když jste až v horních patrech paneláku, tam jsou právě zóny zesíleny. Takže pro zdraví se dá dělat dost, jenže na jedné straně přijímáte to lepší a na druhé straně to zase z vás vycucávají, znečištěné prostředí, to již nikdo neměří, to co manželka obden utře z parapetu to se nedá ani popsat, elektromagnetický smog- další šílenost před kterou není úniku. A to žiji v malém městě. Takže já to vše beru s rezervou, nemusím sice vědomě svůj organismus trávit, ale na druhé straně nemohu ani těm hrůzám, které nás likvidují zabránit. Takže to člověk musí brát jak to je. Vy na dědině, je to přece jen trochu jiné. Jo taková Čukotka nebo Kamčatka, tam by bylo žití.
překlep,správně je ,,Artemisia annua”
vďaka, popátram na nete informácie o tej rastlinke.
No – dobrá rada – a ještě poraď, jak ji realizovat.
Kde najít “malého zemědělce”, jak bez známostí, větších domácích skladovacích prostor apod. se zásobit takovými potravinami?.
Denně jezdit s batohem desítky km pro 5 kg brambor, dalšín den jinam pro 2 kg masa, pak zas opět jinam pro litr mléka, pro 1 chleba a 5 rohlíků, domácí rajčata, okurky, …..
Nebo nakupovat ty rádoby BIO potraviny? Kolikrát už jsem četla, že nějaké BIO museli stáhnou z prodeje, protože se tam našlo větší množství pesticidů, hebacidů, plísní, aflatoxinů ….
Přestaňte všichni blbnout s takovými radami k ničemu. Laboratoř, kterou by si každý mohl zkontrolovat co kupuje, nikdo v hlavě nevlastní!
K tomu snad máme stát a ten je třeba DONUTIT a kontrolovat ho, aby “konal” Od toho ty kontrolní instituce máme.
Jak – to nevím, snad přes poslance, přes konkrétní jednotlivé stížnosti ČOIce, přes důsledné trvání aby v každém případě informovali veřejnost, nebo alespoň stěžovatele, přes kterého by se to veřejunost dozvěděla.
Nijak. Ji realizovat. Jedině radikální změna systému.
Tedy já mám maso od synovce, že řezník (za zaměstnaneckou cenu a české), a zeleninu tady z okolí, že holt přece jenom Zahrada Čech, a že jezdím kolem, tak vím, zda hnojí i mrvou a tak, ale úplně se jedům vyhnou v tomto systému nelze.
A biopotraviny? Nevěřím na ně. Spíš se přikláním k tomu vtipu, že normální zemědělec hnojí ve dne a biozemědělec v noci.
Souhlasím, že řešitelné je to jen změnou systému. Ale ten se ze dne na den nezmění a jde o současou jakž takž ochranu před zdr. problémy s čímkoliv kontaminovanými potravinami.
Co se týká BIO potravin, tam máš stoprocentní pravdu. Je to všechno o penězích – stejné problémy, pokud není kontrola.
Takže na ně taky nevěřím a nikdy nevěřila.
Nemělo by se obojí (chemie kontra BIO) přehánět.
V chemicky ošetřených potravinách může být nebezpečné množství té “pomocné” chemie, na neoešetřených BIO zas vesele parazitují plísně, hnbiloby, různé bakterie a podobné.
Nakonec . doma vypěstovanou zeleninu před konzumací taky kontrolujeme – plesnovou a nahnilou vyhazujeme a nekamuflujeme ji nakrájenou na drobno a v salátech zamíchanou mezi zdravou.
Tedy – pokud neprovozujeme bufet se “zdravou výživou” a nejde nám o umístění na žebříčku českých milionářů. 🙂
Já nevím, ale jelikož si doma vše již asi 12 roků pečeme, tedy chléb, housky, vánočky, veky atd, posílal jsem dotaz na mlýny ze kterých kupujeme v obchodě mouku a dostal jsem ujištění, tedy e- mailem zaslaný certifikát o kvalitě mouky, kde jsem byl ujištěn, že mouka pochází výhradně od moravských a českých pěstitelů. Jeden druh mouky je mouka z Věrovan, mlýn Slatinice a chlebovou mouku mám z Předměřic, mlýny Voženílek. Obě zmíněné firmy jak výše píši mi zaslali e- maily s certifikáty a podpisy ředitele a dalších pověřených osob. Tak se jim pokusím věřit. To jsou menší mlýny, tak si myslím, že snad by mohli být poctiví. Další firma, ta která vyrábí Babiččinu mouku mi se zpožděním oznámila, že mouka z z ukrajinského obilí to není, ale nějaký certifikát mi neposlali. A jelikož co je psáno je dáno a pokud by někteří z nich lhali a člověk na to přišel, měl by důkaz i když vím, že tady v tomto státě by se asi člověk stejně ničeho nedomohl. Nu ale aspoň jsem si ověřil jestli jsou slušní nebo ne a babiččinu mouku už raději nekupuji.
Takže Věrovany a Slatinice. Hned si to uložím do mobilu. Ať to mám při ruce, než si to zapamatuju. Díky.
Tu babčinu si stejně nekupuju, že mi je ta bába s tím svým xichtem protivná.
Udělala jsem totéž, za což Pavlovi dodatečně děkuji.
Jen zatím ne do mobilu, ale to je dobrý nápad, hned za “dobré paměti” (která je už sem tam dost špatná) to udělám.
Já vlastně používám SMS jako vždy po ruce poznámkový blok. Napíšu se tam bez adresáta co potřebuju, pak to típnu, a je to uložený. A otevírací hodiny, třeba v knihovně a tak, si zase ofotím a je to. Na sklerózu je mobil fajn vynález.
Slunečnicový olej kupuji pouze maďarský, jestli obal o zemi původu nelže. Neb já již nevěřím téměř ničemu. Kdo ví, čím vším nás už krmí, proč by třeba Češi měli být oproti zápaďákům o tolik více nemocní. A ať si naši grázlové odpustí, že se blbě stravujeme. Krom přímořských zemí, kde se jí hodně ryby a těch zemí kde je hodně ovoce a zeleniny se asi jí všude podobně. A dnes již ani ty ryby nejsou zárukou kvalitní potravy, neboť to v čem plavou je možná ještě horší než si myslíme. A přechemizovaná zelenina a ovoce, to už je úplná hrůza. Taková jablka musí mít na sobě tolik postřiku, že to i kdejaké zvíře asi odmítne sežrat. Nejlépe je jíst skromně, trochu si tu stravu hlídat, ale zoufalství úplně nepropadat. Kde kapitalisté cítí zisk, tam to nikdy dobré nebude. A teď když chtějí tu populaci zredukovat jim už na tom jakou kvalitu potraviny mají vůbec nezáleží. Vítejme ve světě pravdy a lásky, která vítězí.
No nevím, ONI budou samozřejmě připraveni na takové šťourali jako jsme MY a budou s tím počítat. Ty mlýny to někde kupují, ti co to obilí prodávají také a zde je dobré zjistitt původ. Děláš dobře že nevěříš, ale to je vše co můžeš. Ty swyně to zamíchají, přepíší papíry atd. atd. Jestli se rozhodli že to sežere tak věř že to s papáme. Uvidíš, snad to nevyhodí, už si viděl kapitalistu něco vyhodit? Jo možná ale bude to mít púojistku ala zlatý padák. A pak ještě, snad si nemyslíš, že se jedná jen o pšenici. Ti nás krmí daleko horšími swynstvy. Ještě že to pivo se muší převařit a pálenka tóže. Jdu polít za korunu. Čau. 🤣👍🙋♂️
No, já mám divný pocit i z toho piva. Já jím dost málo a denně vypiju tak do 2 ležáčků. Piji tak již celé roky. Jo, když jsem byl mladší 30- 40 letý, to jsem denně pil tak pět pivek. Ale od 50 let jak říkám tak do dvou pivek denně. A pořád v pohodě a najednou poslední rok mi začíná růst žok a jak říkám já nejsem moc velký jedlík. Takže to připisuji tomu pivu a věřím, že tam něco přidávají. Ale jinak už nevěřím téměř žádné potravině a jak říká Albi , my ve městech, jak bychom se mohli zásobovat od malých zemědělců, to je celkem nesmysl. A to jejich BIO, tomu může věřit pouze troubelín. To by muselo odpovídat takovým předpisům, že to prakticky nikdo nezvládne. Co se ale týká toho pečení pečiva a chleba doma, ještě se mi nestalo aby něco splesnivělo. Může ti zůstat chleba i třeba 8 dnů a bude stále poživatelný, akorát, že je tvrdší. Takže oni vám tam přidávají asi starý chléb, když to nevydrží. A navíc já chleba zadělávám na kefíru a je fakt dobrý. Peču ho v pekárně, my jsme si na ten tvar zvykli a fakt musím říci, že snad 10 roků jsme nekoupili chléb nebo pečivo.
No vidíš sám píšeš že tomu může věřit jen troubelín a takhle je to se vším. Ale vše tepelnou úpravou je alespoň částečně ošetřeno.
Mě taky narost pupek a jím furt stejně, ale to bude asi tím, že jsem k stáru línej pacholek a vzal jsem za svý cikánský modro: “Lepší jít než běžet, lepší stát než jít, lepší sedět než stát, lepší ležet než sedět.” Takže bych měl asi jíst míň, že – jenže já jím míň! Když jsem makal, tak jsem sežral běžně 12 – 16 knedlíků a teď tak 6 – 7 a jedl jsem třikrát denně a teď dvakrát, plus půllitr kefíru. Ten kefír už přes 35 let. Ale ten snad na panděro nejde, ne? A chleba dřív na posezení hafo a teď 20 deka. Odvažuju si to, abych se nerozežral. Tak že jsem se usnesl, že ke stáří pupek patří a mám klid. Popravdě si ale myslím, že k stáru jede metabolismus v jiným režimu.
Kdybys napsal jen tu poslední větu ušetřil by jsi si čas. 🙋♂️🤣🤣
Já jsem rád, že se Milan rozepsal, ty bys taky mohl dát do placu nějaké výživové moudro a jak ti šmakuje a roste pupík. Ať se můžeme na tvůj úkor také pobavit, ať nám uděláš radost. Jeden potřebuje trochu toho hřejivého kamarádského povzbuzení. Zač by nám potom ten život stál, že jo? 😀🤣🤠
Pavle to co na netu i tady píšu o sobě, to asi nevím kdo by mě tuna předběhl. Já snad už nenapsal jen číslo trenek a ponožek. Tak tovíš že mám taky vanu, ale Milan to napsal tak proč to mám opakovat. Ten podělaný metabolismus to dělá. Zkrátka někomu to spálí (kalorie) lépe a někomu hůře. Divil by ses, tak třeba stres, tělo si ukládá, ano pohyb, ale říkej to někomu kdo má zničenou páteř a hnáty. Ale snad byste nechěli umřít zdaví? 🙄🤦♂️🙏🤣
Ale já vím, že jsi pochopil, že to je vše myšleno v legraci. Ale to číslo trenek fakt nemusím vědět, ale co kdyby to chtěla vědět nějaká dáma nebo slečna odsud z diskuze? Co pak s tím? 😃🥰🤩
Tak by se asi lekla. 🤣🤣🙋♂️
Tak díky za to cikánské moudro a s tím metabolismem na stáří budeš mít pravdu. Opravdu k nám ve stáří pupek patří, to je nezaměnitelný jev staroušků. Můj soused o pár roků starší pije jak říká těch svých 5 ležáčků denně a pupek nemá. On ale provozuje od mládí orientační běh. Tak jsem mu radil, až bude chtít mít pupík, takže se má držet toho pořekadla- pivo dělá krásná těla. A on to moc nepochopil a říká mi, fakt?
mnohí, čo bývajú v Bratislave, chodia na nákupy potravín do Rakúska do Hainburgu. Je to lacnejšie a potraviny rovnakej značky sú oveľa kvalitnejšie. Čo sa týka toho striekaného ovocia, pred časom som čítala blog jedného študenta z Dunajskej Stredy, čo pravidelne brigádoval v Južnom Tirolsku v jabloňových sadoch (zarobil si za 3,5 mesiaca toľko, že mu to stačilo na ďalší rok na VŠ). Tak tento šudent napísal, že tie krásne ukladané zelené jablká, čo sa prevádzajú minimálne za 4násobok ceny našich domácich, dostanú po nasadenia kvetu po zber presne 17 postrekov.
A nakonec ta jablka máchají ještě v připravené chemické lázni. Už jsem je přestal jíst, i když mám jablka rád. Raději si koupím nějaké šťávy 100 % ale ne v hitlermarketech nebo obchodech v těch papírových krabicích. V naší prodejničce s výživou prodávají mnoho druhů šťáv. Jsou samozřejmě dražší, ale čisté. Hodně míchám karotku s červenou řekou, to je velmi doporučovaná kombinace, ale také samostatnou mangovou, borůvkovo- jablečnou, z grantového jablka a další. Ty poslední dvě jsou dovážené z Gruzie a jsou špičkové. Ono se říká, že většina té chemie zůstává ve dřeni a šťáva, že již té chemie obsahuje málo. Tak to alespoň píše Normann Walker, doktor, který propagoval pití šťáv spolu s konzumací včelích produktů. Byl v mládí nemocný, dal se na tuto stravu a ještě ve 114 letech jezdil na kole. Nějak tak potom i zemřel. Samozřejmě, že žil v době čisté přírody a stravy, ale on doporučoval až půl litru těch šťáv denně. Kdo má rád grepy, tak jezte trochu grepy, já si tedy mohu koupit i tu šťávu. Grep obsahuje kyselinu salicilovou a ta rozpouští zvápenatělé nánosy v kloubech a prý je dobrá i na žaludek. Tak mi paní Zuzo promiňte ten referát, mne to zajímá a pak nevím kdy skončit.
Samozřejmě červenou řepou,když to slovo nepotvrdím, tak to tam vždy plácne nějakou kravinu.
aj mňa to zaujíma, takže som rada. Ja som z mesta, teda som odkázaná na kupovanú stravu aj nápoje. Karotkovú šťavu s repou mám rada tiež, tú si robím často. Občas si kúpim nejakú 100% v bille – tie chladené, nie pasterizované z koncentrátu. Ale to skôr len pre chuť. Ale teraz som si spomenula, že keď som bola mladá mamina, tak som si robila doma čaj – listy z lesných jahôd, malín a černíc som nechala fermentovať, potom som to vysušila a bol z toho vynikajúci čaj. Aj syn ho mal rád.
Tak ten čaj z těch listů lesních plodů je fakt velmi dobrý a zdraví prospěšný. Ale nejlépe to trhat opravdu v lese. Na loukách je pravděpodobnost, že tam budou postřiky. Co mohu ještě poradit, to je opravdu konzumace borůvek. Ty pomáhají při mnoha problémech, zánětu jater, chudokrevnosti, dně, revmatismu, snižují obsah cukru v krvi, léčí počáteční stádia cukrovky. O pomoci pro očička ani nemluvím. Hodně se doporučuje nálev nebo odvar z čerstvých nebo sušených plodů. 3- 4 lžičky suroviny se zalijí 2 sklenicemi vroucí vody a nechají se 5 hodin louhovat. Před jídlem se popíji třetinka sklenice. A jak píšeš Zuzko, tak odvar z borůvkových listů má podobné účinky. Zevně se používá k léčbě ekzému a na hnisající rány. 1 lžíce se má zalít sklenicí vařící vody a 15 minut mírně vařit. A samozřejmě se také popíjí. Pije se i několik sklenic denně. Mám již přes 20 roků výtečnou knížku pana Jiřího Cingroše – Sám sobě doktorem. To je skutečný poklad léčitelských znalostí a bodejť by ne, vždyť on dělal v Rusku překladatele a má tam obrovské množství receptů a rad z ruského léčitelství. A ti jsou v léčitelství jak doma. Píše to i zábavnou formou, někdy si sice do Rusů rýpne, ale je vidět,
že jim důvěřuje. Určitě půjde ještě tu knížku sehnat a každý si tam najde to svoje. Já jsem právě před nedávnem objevil borůvkovo- jablečnou šťávu 100%, plody Gruzie a je výtečná. Sice drahá, ale co už, děcka člověk neživí, tak k čemu těch pár čmrdlíků. Stejně nám je znehodnocují. Kupuji to ale v malé prodejničce se zdravou výživou. Jak je zdravá nevím, ale pár produktů si tam kupuji, třeba sójovou omáčku Tamari což je japonský poklad, nějakou tu fazolku Adzuki, která posiluje ledviny a jak říká čínská moudrost, ledviny jsou kořenem a základem života a Mungo fazolku, která odstraňuje horkost z těla, čistí, pomáhá při chrapotu, při vedrech, kopřivce, ekzému. Normálně uvaříte polévku jak z klasické fazole a nebo na husto. Jak říkají z těla pak odchází jedy a horkost. Takže pár produktů tam kupuji, ale jak říkám jen ty o kterých vím, že mohou prospět, protože i tam se stále více uživí i potraviny, které se již dělají kvůli konzumu. Ale můžete tam koupit třeba výborný ženšenový čaj v sáčcích, je to již granulovaný kořen, sáček zalijeme vřelou vodou a pak popíjete. Takže ty rady jsou hlavně pro vás děvčata a když seženete tu knížku od toho Cingroše- Sám sobě doktorem, neváhejte, kupte.
Mně to taky zajímalo a moc. Díky a máš-li nějaké další rady, zkušenosti a doporučení, sem s nimi.
Přesně toTeutone, jsem napsala výše, protože jsem – po svém zvyku – psala dřív, než jsem dočetla na konec diskuze. Konkrétně v čase 16.28 – tedy vaše rada je v podstatě k ničemu.
Jak vlády ničí životy milionů lidí
https://aktax.cz/jak-vlady-nici-zivoty-milionu-lidi/
Žrádlo pro prasata – to bylo nejspíš původní určení toho obilí a Holanďani to pochopili správně. Doufám, že u nás z něj tloustne i naše vláda.
Ať sípne.
V USA i ve Velké Británii dochází k masivnímu nárůstu zdravotních postižení – mohou za to vakcíny proti COVID-19?
https://aktax.cz/v-usa-i-ve-velke-britanii-dochazi-k-masivnimu-narustu-zdravotnich-postizeni-mohou-za-to-vakciny-proti-covid-19/
https://necenzurovanapravda.cz/2023/07/kanada-35lety-otec-5-deti-zemrel-pote-co-mu-zamitli-transplantaci-ledviny-protoze-byl-neockovany/
22.5.2023 ( teda viac ako rok potom, ako V. Putin za jednu noc zázračne vyriešil problém celosvetovej pandémie) zomrel 35ročný chlap, ktorému odmietli lekári vykonať transplantáciu ľadviny v Kanade aj v Londýne, lebo nebol zaočkovaný. Pritom nebol problém s náhradným orgánom – muž mal 2 bratov, ktorí mu boli ochotní darovať svoju ľadvinu, ale lekári odmietli operáciu vykonať. A vrchol všetkého bolo, že keď chlap umieral, volali jeho žene, aby dala súhlas na darcovstvo jeho orgánov !!!
Názorný příklad pravdomluvností západu, jsou to svině prolhaný a takoví zmetci chtějí aby jim Putin věřil ?! Žádná smlouva, vyčištění Ukrajiny od fašistů, benderovců, žoldáků.
On je Putin dobračisko, je to prostě zrozenec ve znamení Váha a já se zatím s nějakým přímo zlým člověkem narozeným v tomto znamení nesetkal. Musí se sám plácnout, když by měl chuť s těmi grázly na západě jednat, nedejbože jim věřit. Já být jeho rádce tak mu to připomínám každý den. Vidíme sami co se stalo, když se zdejším dacanům věřilo. Já tedy nevěřil, životní zkušenosti mne z toho vyléčily, ale vím, že není tak těžké sednout někomu na lep, obzvláště když jsou to profesionální lháři.
Že zrovna Američanům to vadí… Byli první, kdo nalezli na Ukrajinu, s politickými mafiány vykšeftovali levně 60% úrodné půdy, začali tam pěstovat obiloviny “po americku” – tedy tuny pesticidů, protože jim na životním prostředí Ukrajiny nezáleží – jde pouze o zisk. V USA by to už dělat nemohli, přece jenom i tam fungují zákony. A když začali rabovat, tak nám tady pucují o hubu pohádky o hladu v Africe. Na tohle skočí jen Tachecí z radiožurnálu a mamánek Lipavský, nebo lidovecký ministr zemědělství, který se ve své blbosti dal slyšet, že ON zajistí bezpečné koridory do Afriky — místo aby se staral o to, že se už u nás zemědělství propadá do pekel (petržel z N. Zelandu a tak…) Tato chodící zatuchlina je na min. zemědělství hotová katastrofa… ten bude věřit všemu, co mu Američané nakecají. Přitom se Ukrajina podílí produkcí obilovin ve světě jen ze 4%. Kde je ten hladomor: Prdlajz, žádný hladomor. Pouze jim jdou kšefty dolů, protože si Rusko bere zpět pod kontrolu to, co patří Rusku. TEČKA.
Klimaticka lez:
https://protiproud.info/politika/7334-osm-dulezitych-faktu-cely-podvod-s-globalnim-oteplovanim-je-jen-manipulaci-medii-politiku-a-zkorumpovanych-vedcu-byznys-za-biliony-dolaru-a-jeho-otec-al-gore-zadne-vedecke-dukazy-neexistuji-chteji-vyvolat-hladomory.htm
No na to si stačilo vyjet statistiku nejteplejších dnů v červenci, dejme tomu. Fór je v tom, že měřicí stanice jsou často ve městech, jak jsem si všimla a města jsou takříkajíc od přírody (respektive od výroby) o nějaké tři stupně teplejší. Aspoň Praha vždy bývala – a to je hodně zelená.
Našla jsem zajímavost, která slavné EU a našim “kontrolorům” asi unikla, když ji dovolili zveřejnit: 🙂
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-technologie-veda-proklety-kruh-lidi-pred-vedrem-chrani-klimatizace-ktere-ale-vedro-zpusobuji-234230
“Klimatizace umožňuje lidem ochladit vnitřní prostory na přijatelnou teplotu i během horkých dnů. Zároveň se ale podílí na oteplování města i celé planety. Zatím je vliv klimatizace malý, ale roste čím dál rychleji.”
Kdyby tak EU přestala tu planetu chránit proti její vůli a JEJÍM ZÁKONŮM, lépe by udělala.
Trefa. Nepřipadáte si jako v blázinci, kde vám do kebule natloukají náboženství 24 hod. denně a když otevřete okno, svět je úplně jiný? Tohle náboženství je postaveno na lžích. Klimatizace jsou toho tím krásným příkladem. Na chlup stejný jsou i tisíce hektarů solárních panelů FVE. Jeden panel používám a když jdu kolem a svítí na něj slunko, vždycky si na sklo sáhnu. Spálím se jak o asfalt na silnici Neuvěřitelně otepluje okolní vzduch. Ti vylízaní eko šílenci si snad nevidí na špičku nosu. ONI fakt netuší, jak jsou vylízaní. Nikdo z nich se nepřesvědčí jak ta jejich obnovitelná energie atmosféru otepluje. Jak říkám – je to sorta lidí, kteří chtějí předat planetu našim dětem tím, že zničí všechny technologie, které v minulém století lidstvo vymyslelo – jaderná energetika a spalovací motory. Zavedou prostě ohřev planety 🙂 🙂 🙂
To nie je až taký problém. Blíži sa nám ďalšia doba ľadová a na geologické cykly je človek krátky. Keď vidím, že úrodná pôda sa neobrába, ale sú na nej vysadené fotovoltaické panely, ide ma trafiť šľak. A ešte tie solárne panely budú v budúcnosti problémom pre likvidáciu odpadu. Už o pár rokov, prvé namontované fotovoltaické elektrárne pomaly doslúžia. V paneli je kov, sklo, plast a bohviečo ešte a všetko je to spolu zatavené. Som zvedavá, ako to chcú ekologicky likvidovať.
Máte recht. Zřejmě se na to těší ta smělá nastupující generace. Budou mít práci 🙂 Budou ručně třídit odpad, seškrabávat křemičitou vrstvu od hliníku, chemie a skla do pytlíčků 🙂 🙂 🙂
Příteli, ti dělat nebudou, na to zapomenout. Ti se raději ve špíně a sajrajtu utopí. Ty jejich univerzity plodí samé magistry čehokoliv. A to mně připomnělo můj oblíbený seriál Bez ženské a bez tabáku. Krónera když stříhá kamarád tak říká, že je to zajímavé, někdo má lebeňu plnou vlasů a to ještě kolik jich v polévce sežral říká Króner a jiný je holohlavý a hlava mu svítí jak monstranca a to není nemocný. V Ostravě byl jeden taký holohlavý a měl na lebeni hrby, tak jak se mu ta moudrost tlačila ven a byl to inženýr. A druhý se ptá a čeho byl inženýr. A Króner šibalsky odpoví, tož to já nevím, ale něčeho být musel. Takže ti dnešní študovaní taky něčeho jsou, ale asi nikomu ta jejich študýrovanost neposlouží. Takže se nebojte, ti dělat rukama nebudou. Přece nebudou socky.
Ekologicky jen slovně..
Ekologie jde do zapomnění stejně jako ochrana planety, když ideologie zavelí do boje!
Copak panely, ty se dají sundat a půda zase bude. Ale co všechny ty idiotské sklady?!? A “výdejna Alza” tuhle, “výdejna Mall” onde. Co se tady v Polabí už zastavělo černozemě!
Připadám. Už dlouho.
Jsem v případě “péče o přírodu” jen proti odhazování odpadků – dnes hlavně plastů – kdekoliv, kde lenochům od ruky upadnou. Ať je to v přírodě nebo kdekoliv ve městech a nejvíc tam, kde jsou k dispozici dva kroky od nich nainstalované odpadkové koše.
PS: A nezapomínejme na “větrníky” – taky pěkné svinstvo, jak jsem nedávno někde četla. A že by nějak ta větrníková pole zdobila krajinu, to ani omylem.
Já už ani ty odpadky ne, když na svých potulkách vidím, jak si s tím příroda poradí. Chvíli je to hnusný a za pár let v tom kdekdo bydlí! Nevěřila bys, co udělá mech s pneumatikou od náklaďáku – rovnou na výstavu 😀
Tak oni to dělají pro zisk a moc, vše dělají úmyslně, až takoví trotli nejsou.
No vidíš, to mě napadlo taky, ale jak přiletělo, tak uletělo. Co ale melduju všude, kde můžu, jak strašně ohřívají vzduch soláry. Nad tím se nedá udržet ruka a dělá to takový ten “efekt oáza”.
Ale to všechno jsou vlastně drobnosti: představ si takový Ňujork, Šanghaj, Tokio, Londýn, atd….co jich je a jaký jsou to pekelný hromady betonu! A skutečně teplejší – když jsem dojížděla za prací do Prahy, byli jsme zvyklí, že se nemáme navlíkat, jak bychom si mysleli – prostě jsi dojela na Masaryčku a tam bylo podstatně tepleji, než u nás.
Jo a to se asi ztratilo, Albi, ale ptala jsem se tě někde, jestli ses taky narodila ve Vojenský nemocnici?
To vůbec netuším. Jen vím, že doma to nebylo, protože matka se kdysi zmínila (ne mě, v hovoru s její kamarádkou), že jsem prý místo přibírání váhu ztrácela (na rozdíl od pozdějších dob 🙂 ), takže musela podepsat revers, aby ji pustili domů.
Jinak z Prahy jsme se odstěhovali v mých necelých čtyřech letech a mám na ni jen asi 2 matné vzpomínky, zato skutečně autentické, protože nikdy nikde jsem o nich nemluvila. Většinu jiných z té doby “informací” jsem měla od sestry o 3 1/2 roku starší, takže možná to co říkala tak bylo, možná ne.
Dnes se nemám koho zeptat, z celé rodiny tu straším už jen já. 🙂
A dotaz se nikde neztratil, jen já dnes mám trochu méně času, tak si chvíemi jen v rychlosti přečtu “novinky” – nikoliv .cz 🙂
Ptám se proto, že ti ouřad sdělil, že ses narodila na Praze 6 a pokud vím, tam se rodilo ve Vojenský. Já tam bydlela i se narodila. No to je jedno, jen se mi líbila představa, že jsme se narodily ve stejném špitále – i když osobně bych si ÚVNku nevybrala, tedy za dospěla 😀