blog

Zpráva ze serveru Echo24:

Jaroslav Štefec fb

Zpráva ze serveru Echo24: Stovky lidí musely být ve středu odpoledne evakuovány po nálezu letecké pumy z dob druhé světové války v severočeském Litvínově. K její likvidaci zatím nedošlo, pyrotechnik totiž konstatoval značné riziko výbuchu. Puma o hmotnosti 250 kilogramů tak zůstane na místě do 27. srpna. “Nyní zasedá krizový štáb, který bude rozhodovat o dalším postupu,” dodala policie.

Tolik média ke složitému odstraňování pozůstatků hrůz poslední světové války v Litvínově. Ale jak bychom si vlastně stáli jako občané v případě, že by na naše území dolehla válka nová, vedená úplně jinými prostředky? Co na to například Jana Černochová, hrající si momentálně na ministryni obrany ČR? Vesele nakupuje americké taktické nosiče jaderných zbraní F-35, ujišťuje nás, občánky, že je nutně potřebujeme a tvrdí, že dokonce i jaderná válka je brnkačka a vůbec se nás nedotkne. Tedy pokud se povede na Ukrajině. Řekla jí to přece sama šéfka Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová, takto velká příznivkyně výše zmíněné země.

„Neviditelný premiér“ Fiala a náčelník generálního štábu objektivně neexistující české armády, generál Řehka, nás zase v médiích přesvědčují, že už dokonce ve válce jsme. A každému, kdo tomu odmítá věřit, nadává Otakar Foltýn, jejich tzv. „pověřenec pro strategickou komunikaci“, příslušník prezidentské Vojenské kanceláře a velký kamarád Petra Pavla, veřejně a otevřeně do „sviní“, aniž by to sebeméně zaujalo orgány činné v trestním řízení.

Představte si nyní čistě teoretickou situaci, že by se ČR, s těmito lidmi v politickém a vojenském vedení, dostala do skutečné války s RF a jejími spojenci. Na cíle, ležící na našem území by začaly dopadat desítky raketových hlavic a dálkově naváděných pum, daleko účinnějších než údajně původně britský pozůstatek WWII v Litvínově. Nebo by dokonce došlo k jaderným úderům na několik významných cílů včetně Prahy, o nichž (naštěstí už jen) bývalá šéfová ministerstva pro vědu Langšádlová před několika lety sdělila p.t. veřejnosti, že ve válce s Ruskem jsou nezbytné a potřebné.

Myslíte, že by si tito lidé, kteří by se měli starat o naši bezpečnost, dokázali poradit se skutečnou válkou? Že by to zvládly jimi ovládané složky krizového řízení a IZS, od státní po obecní úroveň, zdevastované čtyřiatřiceti lety zanedbávání, permanentních reorganizací, „zlepšování“, „přerozdělování“, „odklánění“ a korupce? Když si viditelně nedokáží poradit ani se starou pumou z WWII, sice možná „specifickou“ a potenciálně nebezpečnou, ale přece jen jednou jedinou?

Tato situace rozhodně nevzbuzuje příliš důvěry v jejich schopnosti. Zvláště když kromě politických proklamací a otevřených lží nevidíme ani minimální reálné kroky ke zvýšení schopnosti státu chránit nás, občany, před dopady nejen toho, co jako by se politická a vojenská věrchuška snažila svými válečnickými kecy za každou cenu přivolat, ale ani před dalšími reálnými hrozbami, jimiž jsou například neřízená imigrace, nebo reálně existující oteplování naší planety.

Měli bychom našim politikům tvrdě připomenout, že nejsou všemocnými pány nad životem a smrtí nás, kteří tady s nimi musíme žít. Dát jim jasně najevo, že neřídí nejen naše životy, ale ani stát, kraje nebo obce. Že jsou jen námi placenými dohlížiteli na správou věcí veřejných, ne manažery, leadery, nebo koloniálními správci s neomezenou pravomocí. Nemají na to obvykle ani kvalifikaci, ani schopnosti (čest výjimkám). Že mají jediný úkol. Postarat se, aby státní správa a samosprávy v jejich odpovědnosti nezvlčily, fungovaly koordinovaně a aby veřejné finance byly utráceny ve prospěch české (!) veřejnosti, ne amerických zbrojovek, nebo ze zahraničí řízených neziskovek. A také o to, aby výkonné složky IZS byly dobře vybaveny a vycvičeny.

Vím, že naprostá většina lidí, kteří v IZS a dalších krizových složkách pracují, bere svou práci velmi vážně a ve svých oborech jsou skutečnými profesionály. Ale vím také, jak devastujícím způsobem se do jejich schopností koordinovaně reagovat na skutečné katastrofy a poskytovat účinnou pomoc občanům v případě dlouhodobých krizí charakteru války, nebo třeba „jen“ vícedenního blackoutu, promítla „(ne)bezpečnostní politika“, provozovaná zde napříč politickým spektrem během uplynulých 34 let. A to je třeba změnit.

Skutečnou hrozbu pro náš život a naši budoucnost proto nemusíme pracně hledat mimo naše hranice. Máme ji totiž přímo před nosem.

sdílet na

24 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Helena
23. 8. 2024 20:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Ta puma je americká, tudíž velmi humanitární, takže Pyjala, Foltýn, Kolář, Pávek, Černochová, Řehka, Raušan, Vystrčil…by ji měli všichni svorně vzít do rukou, obstoupit ji, pokleknout a mlátit do ní hlavami s pokřikem: DÍKY AMERIKO !!!!

Jaroslav
24. 8. 2024 11:12
Odpovědět  Helena

Technická, puma má být původu UK, prý časovaná . Amerických, humanitárních jsou tam stále stovky, neli tisíce. Litvínov byl intenzivně bombardován našimi současnými “přáteli “. Inu syntetický benzín…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
23. 8. 2024 20:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Válka se neptá jestli jste připraveni nebo ne. Bere jen holá fakta a ta rozhodují.
Polsko vědělo, a dokonce se snad i chystalo na válku s nacistickým nNěmeckem, dělalo “chytrou” politiku a za pár týdnů bylo po všem … vláda utekla do zahraničí a nechala všechny svému osudu. Ale velice se starala, snažila, aby po konci války měla zase moc ona SAMA. SOVĚTSKÝ SVAZ JIM TO ALE NEDOVOLIL.

Slovan
23. 8. 2024 20:38
Odpovědět  Peter 008

…..a věděl proč. Jako skoro se vším ve světě.

David
23. 8. 2024 21:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Jaké jsou jaderné cíle u nás, víte to někdo?

Helena
23. 8. 2024 21:11
Odpovědět  David

Při rozměrech naší kotlinky je dostačující jen jeden cíl, a to kdekoliv.

Kara Ben Nemsi
24. 8. 2024 09:37
Odpovědět  David

Nevím to,ale troufnu si tvrdit,že tyto cíle budou v první řadě atomové elektrárny, následně zbrojovky,chemičky a letiště. Tudíž, z tohoto pohledu,nějaké F35 jsou k ničemu, jelikož země naší velikosti potřebuje důkladnou PVO.

Antonín Körber
24. 8. 2024 10:39
Odpovědět  Kara Ben Nemsi

..ano,nákup F35 je obrovskou vlastizradou a největší státní zpronevěrou v historii tohoto státu..i ta blbka tam je cílený záměr,toto nelze jen tak vymyslet..

Jarek
24. 8. 2024 14:24
Odpovědět  Antonín Körber

američtí vojenští experti a generálové hodnotí F35 jako nepovedený a předražený krám. US piloti tomu říkají “létející rakev” a v samotných USA má těch pár které převzala armáda zakaz letů pro nespolehlivost a neskutečnou drahotu jedné letové hodiny a stejně tak údržby a letové přípravy. Technika a elektronika má cca 800 závad které ještě výrobce nedokázal odstranit. proto bylo rozhodnuto se jich zbavit a naše opravdu unikátní vládní paka jsou opravdu největšími blby ,kateří tyto krámy za několikrát větší sumu než jiní zakoupili. Je to neskutečný příklad bezduchého vlezdoprdelství amíkům které obrovsky
poškozuje český stát. Přitom se srovnatelnou technikou jiných zemí a hlavně ruska a číny
jsou to již dnes technicky zastaralé krámy ,neschopné konkurovat ve své třídě jiným a to
je máme dostat až za 10 let. Rozhodnutí o nákupu je vrchol blbosti ,ve světě nevídaný.

Pipa
25. 8. 2024 19:22
Odpovědět  Jarek

A bavíc sami Američani uvažují o zastavení tohoto nepovedeného projektu! Ale nejdříve prodají těch krámů hlupákům co nejvíce, aby ztráty nebyly tak vysoké! A ta “ naše kráva” příbuzná s Hujerem to asi taky stihne !

Pipa
25. 8. 2024 19:19
Odpovědět  Antonín Körber

Ano, nákup F35 je pouze řiťolezecký akt rovný Hujera ! “S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!”
V Berouně je na věži nápis:” všeho do času, pánbůh na věky!” Se Sovětským svazem to trvalo 20 let, tak teď uvidíme !

Milan
25. 8. 2024 14:33
Odpovědět  David

Nevím, zda to je na jadernou hlavici nebo by stačila silná konvenční, ale určitě tam patří výrobce nitrocelulózy v Pardubicích (jeden ze dvou významných v Evropě) a nejspíše i opravna letadel v Mošnově. Potenciálně možná i Sellier+Bellot ve Vlašimi a Česká Zbrojovka v Uherském Brodě. Při omezené válce by vše ostatní bylo málo významné. Při totální válce by došlo asi na všechna větší města (zhruba nad 50.000 obyvatel). Na to stačí 3 rakety, z nichž každá má 10 samostatně naváděných hlavic.

Putinovec
23. 8. 2024 21:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Berme to jako varování z minulosti , o Naší současnosti .
Nic se neděje jen tak .

Viking
23. 8. 2024 21:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Co dělá amícká bomba na českém území? Aha, to Putin.

Jan
24. 8. 2024 07:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Měli bychom našim politikům tvrdě připomenout, že nejsou všemocnými pány nad životem a smrtí nás, kteří tady s nimi musíme žít. Dát jim jasně najevo, že neřídí nejen naše životy, ale ani stát, kraje nebo obce. Že jsou jen námi placenými dohlížiteli na správou věcí veřejných, ne manažery, leadery, nebo koloniálními správci s neomezenou pravomocí. Nemají na to obvykle ani kvalifikaci, ani schopnosti (čest výjimkám).
———————————————————————————————————————————
O tohle jsem se snažil už před minimálně patnácti lety. Ale bylo málo lidí, kteří to pochopili. A mám obavy, že to procento PROBUZENÝCH se moc nezměnilo. Takže režim bude muset své totalitní manýry přitvrdit aby to zbytku populace konečně došlo.

Slovan
24. 8. 2024 07:41
Odpovědět  Jan

Ale což se Jane taky děje a je to cílené k rozeštvání celého národa. Zřízení Foltýnova úřadu a to video jak negřice a spol z nás dělají kriminálníky, že špatně zacházíme ze státní vlajkou, proto nám to chtějí zakázat. Neskutečné.

Joe Arp
24. 8. 2024 09:58
Odpovědět  Slovan

Ahoj barde, to s tou vlajkou jsem nezachytil, o co jde?

Slovan
24. 8. 2024 10:20
Odpovědět  Joe Arp

Nazdar ty stará pelargónie, no co bylo nedavno mám výpadky, nechceš se zeptat co bylo před padesáti lety?
Né není to dlouho, ten odkaz byl možná i tady. V nějakém tom podcastu nebo jak tomu říkají si tam negrová notuje s nějakým NÓ ted nevím, ale je to chlap. Hledej. 😊🙋‍♂️

Joe Arp
24. 8. 2024 10:36
Odpovědět  Slovan

Díky, rádcové už našli princeznu, je tam s Pečínkou, ale vypadá to na nějakou nedopečenou kachnu.

Slovan
24. 8. 2024 11:59
Odpovědět  Joe Arp

Jj našli moji rádcové?

jirik
24. 8. 2024 16:21
Odpovědět  Slovan

Ano, našli pane králi, ale není sovětská ani ruská…

Slovan
24. 8. 2024 17:59
Odpovědět  jirik

No nevím jestli si rozumíme, já vím že jde o naši vlajku.

Viking
24. 8. 2024 17:26
Odpovědět  Joe Arp

Dej mail, pošlu ti to svinstvo.

Gales
24. 8. 2024 08:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Někteří politici jsou sfině od narození. A nechtějí oni nakonec u té bomby postavit pomník? Něco jako že to zachránilo mír?