blog

Země benzínka – to zní hrdě!

© RIA Novosti / Generated by AI

Sergej Savčuk

Přes všechno žijeme v zajímavé době. Generace těch, kterým je dnes od čtyřiceti a více, mohla na vlastní oči sledovat zrod a vyvrácení základních mýtů, které sloužily ke zničení říší a proměně masového vědomí.

V jeden den, doslova v rozmezí několika hodin, západní tisk vypustil násobně více publikací. Nejprve se v USA konečně objevila čísla za loňský rok a ukázalo se, že místní producenti plynu v roce 2023 překročili hranici těžby jednoho bilionu metrů krychlových zemního plynu. To je absolutní historický rekord, kterému se žádná jiná země ani nepřiblížila. Například Rusko, které je v celosvětovém žebříčku na druhém místě, vytěžilo ve stejném období 1,7krát méně modrého paliva. Írán a Čína, které v žebříčku následují, zaostaly více než čtyřikrát.

Za druhé, Energetická informační agentura s odvoláním na americké ministerstvo energetiky radostně oznámila, že Spojené státy v loňském roce prodaly každý den do zahraničí více než šest milionů barelů ropy a ropných produktů. To je téměř o tři procenta více než o rok dříve. Stejná zpráva uvádí, že americké společnosti si na konta připsaly tučné plusy, a to denní vývoz 900 000 barelů hotového benzinu denně, což odpovídá deseti procentům jejich domácí spotřeby. Vysokooktanová americká vlna si na světovém trhu vyplavila šestnáctiprocentní niku.

Západní autoři samozřejmě velmi pečlivě obcházejí jakékoli náznaky a asociace, ale tady v Rusku to můžeme říci zcela otevřeně. USA vyvinuly veškeré úsilí, aby se staly hlavní světovou benzínkou. Navíc jsou na své úspěchy velmi hrdé a nehodlají polevit.

Je zábavné pozorovat, jak lidé i ve stejné zemi vnímají stejné jevy diametrálně odlišně. Před necelými deseti lety přijel do Kyjeva vysoce postavený americký představitel a po americku pateticky prohlásil, že Rusko není velmoc, ale pouhá země benzínka. Tato věta se okamžitě ustálila, byla vztyčena na informační a ideologický štít rusofobie a kolektivní Rusko dodnes, jako by se donekonečna ospravedlňovalo a zároveň uklidňovalo, horečně dokazuje, že není silné jen uhlovodíky. A že palivových rublů je v rozpočtu čím dál méně a všech ostatních, včetně nerostného spektra v celé jeho rozmanitosti, čím dál více.

Nejvíce zarážející je, že vedle nás chodí spoluobčané, kteří si myslí, že ruská těžba a prodej uhlovodíků je hrůza, noční můra a degradace, zatímco Amerika a Západ to jsou pokrok, rozvoj a tučná budoucnost. Jakékoli pokusy apelovat na logiku se setkávají s ideologémem “vy tomu nerozumíte, tohle je něco jiného”.

Na stejnou úroveň můžete položit porcelánové figurky těch, kteří jsou v zásadě nespokojeni s rozvojem domácího podzemí a požadují omezení těžby uhlí a odčerpávání ropy a plynu. Samozřejmě ve prospěch svých dětí a vnuků, jinak se žádných nedočkají. Nikdo z těchto báječných lidí však neodpovídá na otázku, jak si hodlají udržet obvyklou úroveň technologického a domácího komfortu při nepřetržité dodávce elektřiny, teplé vody, automobilové a letecké dopravě, internetu, asfaltovém povrchu silnic a milionu dalších věcí, které se již dávno staly samozřejmostí, na níž oko a myšlenka už ani neulpí.

Začneme od konce.

V moderní vědecké geologii nepanuje shoda o horizontech vyčerpání zásob uhlovodíků ve světě a zejména v Rusku. Všechny chytlavé titulky formátu “ropy zbývá na třicet let” mají pouze nafouknout názory a nikdy neinformují o tom, že se stále jedná JEN o aktivní ložiska a vytěžitelné zásoby. Zároveň každý den probíhá po celém světě geofyzikální průzkum, objevují se nová ložiska, do bilance přibývají nová prozkoumaná pole a zásoby i datum palivového kolapsu se automaticky posouvají doprava o stejných třicet padesát let. Ve vědecké komunitě navíc nepanuje jednotný názor na vyčerpatelnost uhlovodíků v zásadě. V posledních letech získala popularitu a příznivce teorie jejich přirozené náhrady uvnitř zemské kůry v průběhu tektonických a jiných procesů. Apologeti opačných vědeckých táborů operují s předpoklady blízkého časového pole a počítačového modelování, shodují se však v tom, že čím dále, tím méně snadno těžitelných zásob zbývá a lidstvo bude muset kopat stále hlouběji.

Ne všechno je v souvislosti s široce medializovaným globálním oteplováním jednoznačné. Nahradilo obavy z ozonových děr, které se zvětšují v důsledku používání ledniček, a že velmi brzy budou všichni spáleni kosmickým zářením. Nedávno kolovala po síti přednáška ctihodného amerického geologa Gregoryho Wrightstona. V ní na základě údajů z mnohaletých pozorování dokazuje, že současné oteplování klimatu není důsledkem industrializace a urbanizace, ale přirozeného návratu po malé době ledové, která skončila na konci předminulého století (Vzpomeňte  si na předevčírem zveřejněný ZDE přehled průměrných teplot povrchu Zeme za 450 milionů let – pozn.překl.). Hladiny CO2 v zemské atmosféře jsou navíc nyní jedny z nejnižších, jaké kdy byly v našem astronomickém domově zaznamenány. Moderní výzkumy prokázaly, že v kambrickém období prvohor, tedy v době, kdy na planetě probíhal globální “baby boom” všech myslitelných forem života, byla hladina oxidu uhličitého šestkrát vyšší a následná období masového vymírání byla doprovázena právě poklesem hladiny CO2. Současnou zelenou bakchanálii s povinným opuštěním uhlovodíků považuje Wrightstone za dílo velkých korporací, které manipulují masovým vědomím.

Jeho slova potvrzuje i Patrick Moore, bývalý šéf Greenpeace Kanada. Ten nedávno v rozhovoru uvedl, že neexistují žádné vědecké důkazy o tom, že růst emisí CO2 a oteplování atmosféry spolu souvisejí.

No a na konec, i když ne to nejméně důležité.

V neposlední řadě všechny rozvinuté a především bohaté země, včetně Spojených států, Číny a zemí Perské pánve, stále více a více těží nerostné suroviny. Část vytěžených nerostných surovin se používá pro pokrytí vlastních potřeb a část se prodává do zahraničí, čímž se doplňuje rozpočtová pokladna v cizí měně. Země jako Katar, Omán, Spojené arabské emiráty a nyní i Spojené státy nejsou ani trochu v rozpacích, neustále zvyšují podíl příjmů z paliv ve struktuře národních ekonomik a sní o získání nových trhů. Protože to je moc, to je geopolitická páka a to je spousta peněz. Je logické, že v tomto maratonu nepotřebují silné konkurenty, jako je Rusko. Proto dochází k agresivnímu vymývání mozků módním narativem zdůrazňujícím “zaostalost” těchto Rusů.

Zároveň se všichni “pokrokáři” předhánějí ve vrtání, kopání a čerpání, aniž by měli sebemenší rozpaky nad skutečným stavem uhelných, plynových a ropných čerpadel. Možná je načase, abychom my v Rusku udělali totéž?

https://ria.ru/20240928/benzokolonka-1975204099.html

Glosa: Už je načase otevřeně lidem Říkat – celá – zdůrazňuji CELÁ – Evropská unie je docela obyčejnou kolonií Spojených států amerických. Nic víc a nic míň. Veškteré to „pokrokářství“ ohledně „zelené energie“ je obrovský blaf, která hlavní kolonizátor NIKDY nebude dodržovat, pokud se mu to nebude byť jen na chloupeček hodit. 

K tomu si připočtěte jak se chová nejvyužívanější počítačový systém, Windows, který neustává ve svých „nenápadných“ pokusech zavádět všude výhradně svoje programy a svou reklamu. 

AŤ ŽIJE A NA VĚKY VĚKŮ PROSPÍVÁ – DÍKY IDIOTŮM V NAŠICH EVROPSKÝCH VLÁDÁCH – NA ŽIVOT A NA SMRT ODDANÁ KOLONIE USA – EVROPSKÁ UNIE!!

P.S.: Sledujte, jak začnou „nenápadně a dobrovolně“ mizet z politické scény ti, kteří se to odváží říct nahlas. A nejen toto konkrétně.

P.S.S.: To nejsou moje slova. Jen jsem je pouhou náhodou před časem vyslechl, i když ty lidi neznám a nikdy jsem je ani před a ani potom neviděl.

Překlad Peter 008

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
20 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
cool
28. 9. 2024 14:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Jasně, už dali že kapsy plynu i ropy jsou cca. 1. procento obsahující to médium geologického útvaru a rázem je to vše úplně jinde. Výňatek odkaz.
Vodíková Země mění paradigmu rozvoje lidstva. Ropa je absolutně nevyčerpatelná, obnovuje se, vyskytuje se v hloubkách přes 10,5 km, o čemž se teorii vzniku ropy z biologických složek může jen zdát.
https://orgo-net.blogspot.com/2015/11/vodikova-budoucnost-lidstva.html

Jura S
28. 9. 2024 15:45
Odpovědět  cool

Ono i fakt, že se těží v hloubkách až 4-5 km něco napovídá, tam se nějaké “přesličky a shnilotiny dinosaurů” prostě geologicky vrásněním nemohly dostat !!
Jasně, uhlí je jednoznačně z biologie, ale ropa a zemní plyn jistě vznikají i jinak…

František
28. 9. 2024 16:57
Odpovědět  Jura S

Ropa vzniká v zemském jádru za vysokého tepla reakcí Vodíku, a prosakuje vzhůru, kde se působením hornin stává Ropou. Proto jí jsou různé druhy. Stále se obnovuje.

28. 9. 2024 18:56
Odpovědět  František

😀 Reakcí vodíku s čím prosím? S lávou? Tak to bychom asi vyletěli dávno do povětří…
Nevím chlapci kam na takové bláboly chodíte.

Jura S
28. 9. 2024 19:15
Odpovědět  Veny232

Ale nebuďte takový detailista, vodík to nebude sám, ale je tam v zemské kůře kde co, co vytvoří tuším “alifatické uhlovodíky” , tlaku a tepla je tam dost jako v rafineriích, pak se z toho udělají alycyklické uhlovodíky… a tak dále…

28. 9. 2024 18:55
Odpovědět  Jura S

V žádných hloubkách 4-5 Km se netěží…počítají do toho 2Km vody, u hlubokomořských vrtů…
Ale ropa se rovnoměrně vyskytuje přibližně 2 km pod povrchem…
Někde bývala i blíž, třeba v Baku vytékala až na povrch.
A posuny Zemských desek opravdu nemají problém dostat věci z povrchu, 2km hluboko…

28. 9. 2024 18:52
Odpovědět  cool

To jsou ale hlouposti 😀
Těch 10,5 Km berou od mořské hladiny…+ 2 km dna Oceánu… 😀
Ano tam se může nějaká nacházet…posunet tektonických desek a miliony let hnití mořských živočichů. Nějakou také vyrobí.
Už jen to že nazývají vznik z biologických složek teorií mluví samo za sebe…
Jde o uhlovodíky, v nich je síla, a ty umíme vyrobit víme přesně jak vznikají, pro to umíme vyrábět biopalivo…
Takže to není žádná teorie…víme 100% ně ,že k tomu je potřeba organická složka, bez ní to nejde.
Ropa rozhodně není nekonečný zdroj…
Přesně tyhle bláboly šíří vědci,které si platí ropné korporace…
Stačí si na googlu najít obrázky jak vypadají ropné pole ze 70tých let…
Mrtvá země…a rozhodně tam žádné vrty neběží,tak když je nevyčerpatelná, proč ty vrty neběží? 😀

Gales
28. 9. 2024 14:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Všichni politici kteří přispívají na blaho USA na úkor svých občanů by měli být přefiltrovaní Lidovým soudem.

cool
28. 9. 2024 15:04
Odpovědět  Gales

comment image?stp=dst-jpg_p526x296&_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=Of90aiOgmPgQ7kNvgE2F0AQ&_nc_ht=scontent.fprg3-1.fna&_nc_gid=A9reYO7shOUE6Xfpuk8Yhey&oh=00_AYAeY85ShmVo1SCdcE78xCPgMUd5PUtem6ZW2eYWG4trfA&oe=66FCD646

cool
28. 9. 2024 15:05
Odpovědět  cool

scontent.fprg3-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/450479797_448954964710998_1681228670070987418_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x296&_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=Of90aiOgmPgQ7kNvgE2F0AQ&_nc_ht=scontent.fprg3-1.fna&_nc_gid=A9reYO7shOUE6Xfpuk8Yhey&oh=00_AYAeY85ShmVo1SCdcE78xCPgMUd5PUtem6ZW2eYWG4trfA&oe=66FCD646

cool
28. 9. 2024 15:07
Odpovědět  cool

Takhle si to otevřete, kromě ego tautologa. 🙂

Jura S
28. 9. 2024 15:41
Odpovědět  Gales

Zajisté myslíte 4 m pevnějšího provázku, třeba horolezeckého lana…. to vydrží i 10 000 houpání…:-)

Albi
28. 9. 2024 16:09
Odpovědět  Gales

A kde je zaručeno, že by to byl lidový soud a i kdyby – že ti “lidoví soudci” nebudou slyšet na peníze a/nebo výhody a protekci?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
28. 9. 2024 16:32
Odpovědět  Gales

Je ovšem důležité, aby rozhněvaný lid nevedl nějaký psychopatický vůdce, který umí lidu poplést hlavy. Synové a dcery lidové revolty se pak snadno stávají její první obětí. Zatím to tak vždycky bylo.

Pijack
28. 9. 2024 16:33
Ohodnotit příspěvek :
     

No, nechci polemizovat s autorem, to mi nepřísluší, ale sleduji něco jiného. Žijeme v době, kdy pracovití lidé předávají “demokraticky” peníze těm, kteří nepracují 🙂

zuzana
28. 9. 2024 17:17
Ohodnotit příspěvek :
     

NAVY SEALs našli a zničili zásoby adrenochromu Seana „Diddyho“ Combse

https://aktax.cz/navy-seals-nasli-a-znicili-zasoby-adrenochromu-seana-diddyho-combse/

Viking
28. 9. 2024 17:46
Odpovědět  zuzana

Tadesco a bílé klobouky, čtení pro děti.

28. 9. 2024 18:43
Ohodnotit příspěvek :
     

To jsou ale hlouposti…
Taková demagogie.
Amerika 80% ropy dováží…
Takže jaký vývoz? Jde jen o překupnictví…
Koupí tanker Ruské ropy na moři, vyměni vlajku…a už jsou najednou dovozce…
To samé s plynem.