blog

Zelenskyj opět žebrá, ačkoliv Stanjurova státní kasa je prázdná

 Pětidemoliční Fialova vláda nám konečně sdělila, co ví každý vrabec na střeše již dávno. Státní kasa je vyprázdněná. Elektrikář  Stanjura v roli správce státních financí   za této situace  vysílá  nekompromisní signál adresovaný především státním zaměstnancům pracujících za almužnu rovnající se úrovni  minimální  mzdy. Navýšení mzdových tarifů se nekoná, žadoňte jako doposud o vymoženosti kapitalismu – sociální dávky.

      Fiala se svou družinou tak úspěšně pokračuje ve své asociální politice namířené proti většině občanů české republiky. Na jedné straně cinknutá valorizace penzí ve znamení trvalého  okradení seniorů, ještě donedávna největší inflace české republiky v rámci zemí EU, nejdražší nájmy a bydlení, ceny energií, mobilních a datových služeb. Ve výčtu Fialovy drahoty a „úspěchů“ můžeme pokračovat dále. Na druhé straně nábor různých Foltýnů, jehož  slovník  předčí hovory ve 4. cenové skupině,  posilování ministerstva, kterému vévodí muž se šifrovaným telefonem, mající monitorovat  slovní projevy půlmilionového  davu dezolátů a proruských švábů  snažících se o rozklad  kvetoucího demokratického a právního státu, či  vládní poradci dávající knížecí rady, mezi kterými prim hraje    Štěpán Křeček.

     Za situace kdy Fialova vláda díky nezištné podpoře válečnictví na Ukrajině  přivádí stále více našich občanů  na mizinu se opětovně hlásí  (dnes již  nelegitimní prezident Ukrajiny)  Zelenskyj  a natahuje opět ruce pro další finance z peněz daňových poplatníků napříč státy EU. Tentokrát ve výši 12 až 15 miliard dolarů na financování  bankrotujícího ukrajinského státu pro rok 2025 Ačkoliv dle Stanjury  státní kasa je prázdná, což v tomto případě tomuto lháři  ze  skupiny vládních lhářů  věří každý,  Zelenskyj a s ním i zbrojařské firmy si mohou opět již dopředu mnout ruce. Pomoc českého  státu  bude  stejně jako dosud více štědrá. Zatímco  dřívější  finanční vládní  milodary  zaplatili  senioři, poté nízko a středně příjmové skupiny občanů,  nyní  jsou ke splácení  Fialových vládních dluhů  předurčeny příští generace.

     Na závěr si  dovolím  položit  slovy  klasika dotaz určený  především končící  loutce Západu  Zelenskému a signalistovi Fialovi, koordinující další tažení kolektivního západu proti Ruské federaci. 15 miliard dolarů, není to málo ?

     Miroslav Kavij

sdílet na

16 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Helena
23. 8. 2024 20:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Státní kasa je vyprázdněná, důchodový a zdravotní systém vytunelován a vyprázdněn, 90% firem v krachu, 99% domů a bytů v brzké době bude legálně vyvlastněno pomocí lživého a falešného grýndýltunelu – nejde vůbec o ekologii, či “záchranu klimatu” je to přesně naopak grýndýl nenávratně poškozuje ekologii a přírodu planety – jde jen o legalizaci ukradení všeho, co obyvatelstvo vlastní.
Zaměstnanec může být vyhozen bez důvodu-stačí, aby vnadná prodavačka nedala svému šéfovi a letí, mateřskou snížili o 1 rok, na 2 roky dítěte, dosud mohla být matka na mateřské 3 roky a mohla se vrátit do práce. Nyní po 2 letech musí dát dítě do školky a jít do práce, jinak letí. Kde se vezme tolik školek. Odrbali důchodce…. kam ty obrovské prachy přišly a jdou? Na ukradinu, do USA, do Londýna, do Německa.
Tato USA a Londýnem dosazená “vláda” splnila rozkazy na 150%.

Bety
23. 8. 2024 22:44
Odpovědět  Helena

Problém je v tom, že když naseká dluhy občan hrozí mu neodvratně bankrot, neboli přijde o všechno co má a co činí život normálním a to i včetně bydlení. A samozřejmě vina jde na jeho triko.
Když naseká dluhy stát obere nejdřív pod různými záminkami občany, přesto nakonec k bankrotu dojde.
Není to tak rychlé jako u jednotlivce, ale jednotlivci jsou ti, kteří budou nakonec obráni o všechno.
Hlavní rozdíl je v tom, že tady viníci, mizerné vedení státu, žádnou vinu nejen neponese, ale ani ji necítí.
Tak se ptám, proč ti mizerní socialističní hospodáři žádné dluhy neměli a dokonce měli našetřeno i na ty důchody pro ty mizerné, nikomu nepotřebné důchodce? Byli to přece špatní hospodáři ne?
Byla to jedna z hlavních polistopadových manter a když je odstavili, všechno mělo být navždy jen zalito sluncem a prosperitou. A naši noví, skvělí partneři se měli předhánět v tom, jak nám budou do těch světlých zítřků pomáhat.

Helena
24. 8. 2024 08:09
Odpovědět  Bety

Máte pravdu. V 89 lidé skočili po pozlátku, pod kterým se skrývá smrduté h.vno. A až teď zpětně vidí, že celá ta “revoluce” měla jen jediný cíl: vydrancovat tuto nezadluženou zemi, kde se vyrábělo od špendlíku až po letadla všechno. A stejně tak to provádějí po celém světě – když to nezmůže majdan, přijde na řadu “humanitární bombardování”. A tak dopadly všechny země, kam šlápla noha západního vojáka-pravda-někde stačí k ovládnutí usambasáda !
Dnes: Solingen – krční opálený chirurg tam opět operoval na chodníku-pacienti skopčáci zemřeli. Policie nikoho “nenašla”, a to hledali i s baterkou pod auty. Ohlédněme se odkudže ten chirurg přišel, kam odešlo bohatství jeho země? Kdo uvrhl do zmaru a chudoby jeho zemi?
Jak pravdivé jsou letáky české SPD !! P. Okamuro díky. Naše země nikdy jinou zemi nedrancovala, naše země nikdy jinou zemi neuvrhla do zmaru, bídy a neštěstí.
Naopak naše země je na tom stejně jako rodné země těch opálených chirurgů ve skopčácku, Fr., Británii. Jsme drancováni úplně stejně.

Slovan
24. 8. 2024 08:33
Odpovědět  Helena

Bety, Helena. 👍👍👍
Ale jen doplním, já už z toho začínám mít snad deprese. Co je to platné, že si to tu takhle hezky navzájem vypisujeme, ale už s tím nepohneme, aby se už konečně událo něco k lepšímu. A veliké části obyvatelstva je to zřejmě fuck. Stačí otevřít oči a člověk vidí tu zkázu. Vůbec nikoho nezajímá kam společnost kráčí, hlavně že se škvařili někde u nějaké louže a budou moci vyprávět svým sousedům, spolupracozníkům jak byli támhle a tady, taky třeba v prde…..Proč o tom píšu, no, protože to mám i doma a marně říkám kam to vedeme. Důležité je, že sotva se vrátili z Tunisu, tak za týden hola hola Jadran volá se uvolnila jachta, tak se letělo na Jadran. Jó a takhle to mezi tou mládeží funguje už dvacet let zpět. Ale nikdo z nich už si neuvědomuje, že za nějaký čas to může být tabu. Kde na to berou nevím?

Bety
24. 8. 2024 13:40
Odpovědět  Slovan

Inu to máte ty lepšolidi a rádoby lepšolidi. Když se mohou pochlubit že byli tuhle a támhle a pořídili si co sousedi nemají stoupají pitomci ve vlastních očích. On by bez nich ten osmdesátýdevátý těžko prošel. Takové korzo za první republiky, kde páni blahoskloně kynuli kloboukem a dámy předváděly nové róby jim hrozně chybělo.
Že se ostatní nechali zblbnout bylo nejspíš tím, že doby skutečného nedostatku už byly pouhou vzpomínkou starých pamětníků.
Ovšem až to dospěje k těm špatným koncům mají už pro ně připravené viníky –
to ti neomarxisti a levičáci!! A nikdo ani dnes nechce vidět, že ti neomarxisté a levičáci kopou za velký kapitál a jsou za to velmi dobře placeni. A ani pak se tahle banda nebude mít nejhůř, protože dozorci a pohůnci budou vždycky třeba!
Skutečná levice zatím prakticky neexistuje, protože všede obchází strašidlo komunismu a podařilo se ho vykreslit natolik černě, že si málokdo troufne o něm třeba jen špitnout. Inu prachy zmohou hodně a navíc mají pořád v záloze pořádnou velkou válku. Nemyslím, že nás čekají snadné časy.

Slovákára= člov
24. 8. 2024 16:23
Odpovědět  Helena

,onečne ste pochopili že to bol židozednářský komplot! Na Zapade Modrý žid a na Vychode Červený, a v Európe obaja! A ti to naviguju podľa Tao-Chodu Nebies, čo je Precesia a jej veky! A Veľký Precesný rok pozorovala a pozoruje každá väčšia kultúra sveta!!! Jeden Anno Magnus trvá cca 25,920 rokov( 360° zodiak x 72 rokov pre 1° Precesie), čo je 12,960 rokov od Vodnára po Leva a od Leva po nový Vek Vodnara, meraný od Veľkej Sfingy s Hlavou Vodnára a telom Leva! V jej rozmeroch je kód= koniec Anno Magnus! 25,920 rokov= 5 podvekov Slnka x 5,184 rokov, čo má Aztecky kamenny kalendar ” Tonatiuh”, 36 palcov hrubka x 144 palcov priemer= 5,184 prorockych palcov je aj rokov!

Pavel z Moravy.
24. 8. 2024 08:58
Odpovědět  Helena

No vidíte a přesto je většina populace zblblblá a ještě dnes plive na komunisty, kteří přinesli rozvoj této zemi, kteří se obětovali pro budoucnost a kteří již nejsou mezi námi. Já jich znal pracovitých a poctivých velké množství. Za sebe tvrdím, že nikdo jiný krom komunistů by nedokázal vybudovat to co se povedlo jim. A pokud si to někteří lidé nechtějí přiznat neboť nemohou, jsou to obyčejní zbabělci kteří by nikdy nic nedokázali. Ano, již je většina komunistů mrtvá, to se tady podařilo, hlásat ty škleby rozradostněných primitivů, kteří ten národ tak rádi vidí na kolenou. Ale vždyť se dá vlastně říci, že většina má co chtěla. Nebojte se, takové generace poctivců a lidí práce se již nenarodí. Teď je již zbytečné plakat nad rozlitým mlékem. Ti lidé prošli tvrdou školou života a na jejich život jim nikdo nepřiplatil. Ale jak je vidět, člověk není dostatečně vyzrálý tvor a nemá na to být lepším a spolupracujícím tvorem. Tak co byste chtěli lidé očekávat? Komunisté to zkusili, ale většina byla ponížena, posměváčky a těmi, které alespoň já pro jejich ubohost lituji. Víte, v tom je právě ten rozdíl, v pohledu přístupu na společnost. Takže nyní je možnost skáknout si k boháčům z
.
.

Pavel z Moravy.
24. 8. 2024 09:12
Odpovědět  Pavel z Moravy.

kapounské části světa, všem těm miliardářům přes milodary, aby něco pohodili. Je to kure.vsky smutný pohled na tuto společnost. A co jsem tím vlastně chtěl říci, asi toto, nesmutněte, všimněte si, že člověk na vybudování lepší společnosti nemá. Kdo je ochoten vzdát se něčeho ve prospěch druhých ? Většina komunistů to dokázala. A jinak plivance na ně mohou pokračovat dále, těm je to již jedno, ti v žumpě s nejodpornějšími grázly již žít nemusí. Ti se na nás budou maximálně útrpně koukat. Takže opravdu nenaříkejte si, ničemu tím nepomůžete..

Antonín Körber
24. 8. 2024 09:45
Odpovědět  Helena

..ano,fijaloví nejsou vlastizrádci,ale velevelezrádci….jenže,to tu ještě nebylo,takže se asi bude muset podle amerického pověste ho výš,vymyslet něco jiného,jako je třeba hromadný seskok z jedenácti kilometrů,což je také problematické,takže bude potřeba nějakých zodpovědných myslitelů..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovák
24. 8. 2024 16:10
Odpovědět  Helena

Pani Helena, už ste poculi že v 2025 začína posledných 7rokov Kali-jugy( Zelezny a Ohňovy vek), zvaný Sata-juga, teda VEK SATANA? A do roku 2033 svet prejde chaosom, vojnami a Veľkou vojnou, teda Armagedonom,co je nuklearna WW3. Potom bude Sata-juga nahle useknutá/ uťata vekom Krita-juga= Kristovym ” Zlatym vekom”, ked tich pár ludí čo to prežije začne

Slovák
24. 8. 2024 16:17
Odpovědět  Slovák

Zacne vsetko nanovo.Priroda im da vsetko, mimo skorumpované vlady a moderné otroctvo, preto Zlaty vek. Po ňom príde Strieborny, Bronzový a zasa Železný vek vo Veľkom Precesnom roku…Preto tlačia svet do Globalizacie a Jednej vlady, no Boh a Príroda ich rozpráši a začne sa zasa od jaskýn a malych skupín a usadlostí preživších…A mozno ste už počuli ze nie sme Prvou civilizaciou sveta! Navyše, ľudská duša je nesmrteľná a ide v cykloch cez našu Galaxiu, jej Čiernu= Duchovnú ” dieru”, kde sa hmota meni vo svetlo a v ducha= inteligentnú energiu! Každý clovek ju má v ” šišinke” mozgu, v pineal gland= ” Treťom oku”…A tá energia, duch a duša vysupuje do Centra galaxie= Maternice, a putuje po Očistci nazad v stanoveny čas formou reinkarnacie do novorodenca v 8.deň zivota!

Autor
23. 8. 2024 20:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Jojo, pravdu měl – vysmívaný – prezident Českoslovenka Antonín Zápotocký, když říkal, že si můžeme dovolit jen to, na co si vyděláme.
Když byl Marshallův plán, měli jsme štěstí, že jsme tenkrát nespadli do dluhové pasti, dnes to štěstí nemáme, ale vedení státu se chová tak, jak se chtěli chovat ti co v únoru porohráli – žít jen pro ten dnešní den … Liberalismus a i tím pádem kapoitalismus nikdy nechce uznat žádnou svoji odpovědnost za nic. To ne oni, ale to ty ovce, berani, tupouni, cháska, šmíra, … ty svině.
Teprve teď je vidět, jak jsme tehdy měli ekonomicky odpovědnou vládu. A všechny dluhy jdou jen na vrub současných politiků za posledních 35 let. Naprosto všechny.
Takhle hospodaří kapitalismus, takhle se chovají liberálové. Ono řídit stát, je na základě odpovědnosti, tady nemůžete ty zbytečné vyhodit. Jednak to vede jen k posuvu ve společnosti, začne ubývat míst pro tyhle idioty “nahoře”, vede to k naprosto zbytečným krutostem, jako v historii Anglie, která se zbavovala “přebytečných” po celá staletí a nakonec právě díky tomu ztratila svoji – mno – “velikost”. Stejně dopadnou jednak USA tak i liberálové.

Josef K
23. 8. 2024 20:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Jacob G. Hornberger: Rusko není náš nepřítel…
https://kispep.wordpress.com/2024/08/23/jacob-g-hornberger-rusko-neni-nas-nepritel/

Jaris
24. 8. 2024 03:25
Odpovědět  Josef K

No to je mi ale novina! Tak Rusko neni nas nepritel? Od kdy? A nespletl se ten Hornberger?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
cool
23. 8. 2024 21:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Ěšťě vás nešlakli dost aby vám ex hráblo, marně. Ale to přijde se “specialisty v meziplotí – lockdown.
A univerzita netu.
https://www.facebook.com/marikovakarla/videos/199165096286980
Vicompťy 🙂

Frank
24. 8. 2024 04:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Je jasné, že pro toho ukrajinského vyhuleného skřeta je to málo. Ještě potřebuje koupit několik nemovitostí v různých částech světa.

Jan
24. 8. 2024 07:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Nemám obavy že režim nesežene prostředky. Peníze se najdou. Státní biřicové začnou tvrdě vymáhat pokuty za banální dopravní přestupky, chybějící energetické štítky budov a topení ve starých kotlech. Zvýší se daň z nemovitostí atd.A když to nebude stačit fašistická vládní klika vydá nové zákazy a nařízení. To by bylo aby “švec a uhlíř nezaplatili daně”. A jistě se najde jako vždy dostatek ochotných režimních práskačů udávajících své spoluobčany. Někdy si kladu otázku, jestli by bylo vhodnější emigrovat do Ruska a po případné válce se vrátit s armádou osvobozující naši zemi od hnědo-fialového moru, anebo tu zůstat, přetrpět ty manýry a snažit se o odboj.