blog

Západ požaduje, aby Rusko přestalo vyvíjet “Alabugu”, která by mohla vynulovat celé NATO.

Zajímavý  život s Vera Star (Интересная жизнь с Vera Star)

Přesto jsou Američané chlapíci, ať už je požadavek vůči Rusku jakýkoli, vždy je to standard diplomacie a ukázka kultury komunikace. Co jen Washington v poslední době po Moskvě nepožaduje, až se člověk nestačí divit, jak pozorně sledují vše, co se v Rusku děje. Vypadá to, jako by v USA neměli žádné problémy a zajímali se jen o to, co se děje mimo jejich území.

Zrovna nedávno je opět znepokojil vývoj moderních zbraní v Rusku. Nejsou spokojeni s tím, že Rusko je v této oblasti opět před světem. A opět požadovali, aby Kreml okamžitě zastavil své nehorázné chování a omezil veškeré práce v této oblasti.

A taková ultimáta se již stala zvykem bílých zámořských pánů, kteří se považují za výkvět zeměkoule. Nelze ani spočítat, kolikrát ten vetchý orel Biden bouchl vrásčitou pěstí do stolu. Rusko by se mělo vzdát Iskanderů, a pak – samozřejmě – by Poseidon a Triumf měly být předány Spojeným státům.

Tentokrát vševidoucí oko kolektivního Západu spatřilo nebezpečí v ruském vývoji Alabugy. Upřímně řečeno, můžeme Zápaďany chápat, protože se jedná o skutečně unikátní projekt, o němž má Západ jen velmi vzdálenou a přibližnou představu, ale o to silnější jsou jeho obavy.

Přestože je ruský vývoj držen v nejpřísnějším utajení, šéf NATO Jens Stoltenberg tvrdí, že obavy aliance z “Alabugy” vycházejí z údajů amerických zpravodajských služeb, které má k dispozici.

Generální tajemník aliance tvrdí, že do rukou Američanům se dostaly technické specifikace nejnovější ruské zbraně. Z nich vyplývá, že “Alabuga” je střela s elektromagnetickým výbušným generátorem, který je schopen zcela zablokovat činnost jakýchkoli vojenských nebo civilních systémů, které pracují s pomocí elektřiny v dané oblasti obsluhy.

Jednoduše řečeno, “Alabuga” je prakticky nezranitelná střela. Jakékoli pokusy o její sestřelení pomocí stávajících prostředků protivzdušné obrany NATO jsou předem odsouzeny k nezdaru. Ano, teoreticky ji alianční síly mohou zasáhnout, ale až na poslední chvíli, kdy už je střela u cíle. Ale i v tomto případě existuje velmi vysoká pravděpodobnost, že magnetický generátor neselže.

Vojenští experti listu The Daily Telegraph s odkazem na informace poskytnuté britským ministerstvem obrany tvrdí, že aliance nic podobného ani náhodou něco takového nemá, stejně jako žádné prostředky proti ruskému vývoji.

Tento stav se Stoltenbergovi a celé bandě NATO samozřejmě nelíbí, a tak se jako obvykle rozhodli vznést vůči Kremlu další rozzlobené ultimátum.

“Takový vývoj, překonává celý jaderný arzenál aliance. Stát, kterému se podaří získat přístup k takové technologii, získává nepopiratelnou vojenskou výhodu.” – řekl staroch Jens.

Podle generálního tajemníka NATO se tím ruší současný systém kontrol a rovnováh ve světě, a v důsledku toho je ohrožena bezpečnost celého světa.

Stoltenberg to shrnul klasicky: “Požadujeme, aby Moskva okamžitě zcela zastavila veškerý vývoj v této oblasti.”

Nic nového pod Sluncem. Generální tajemník Aliance v průběhu svého plamenného projevu nejednou zopakoval, že Alabuga je “nelidská zbraň”. Je zvláštní slyšet takový výrok od šéfa organizace, která se z hlediska nelidskosti nemá kam zaškatulkovat. Proto si Stoltenberg může své hrozby a ultimáta strkat tam, kam se podívá jen ruka proktologa, na Rusko už dávno neudělají žádný patřičný dojem.

Neuvědomili si, že mluvit s Ruskem ultimativním tónem je zbytečné. Inu, nic, přijde čas, pár “Alabug” zapustíme v daném směru, možná pak zápal opadne.

https://dzen.ru/a/ZQg-rUGa6wQmPOVr

Překlad Peter 008

sdílet na

66 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
josef
24. 9. 2023 00:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Podle popisu v předchozím článku se asi jedná o zbraň, která funguje na principu elektromagnetického impulsu. Tento impuls je jedním z průvodních jevů jaderného výbuchu. Tady by se to vyvolalo bez “jádra”. A účinek? Jednoduše řečeno. Všechno co je postavené na polovodičích by “odešlo”. Za jistých podmínek by v vydržela zařízení postavená na bázi elektronek, relátek a napájecí zdroje.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
sergej
24. 9. 2023 02:08
Odpovědět  josef

Ale už ne obsluha.

josef
24. 9. 2023 08:19
Odpovědět  sergej

Ano.Máte pravdu. V osmdesátých letech byly zase hitem NATO “neutronové bomby”. Ty zlikvidovaly lidi, spíše tedy všechno živé, techniku a materiál nechaly prý nepoškozené. Jak by to však bylo s indukovanou radioaktivitou … ?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Plebej
24. 9. 2023 13:35
Odpovědět  josef

… máte na mysli radioaktivitu indukovanou rychlými neutrony?
Pokud ano, pak ta by jistě vznikla, a podle povahy ozářeného nuklidu/materiálu by dál svou indukovanou radioaktivitou ohrožovala vše živé.
Pokud jste měl na mysli EMI, ten radioaktivitu nevyvolává, indukovaným elmg. impulzem ničí slaboproudou techniku postavenou na polovodičích. I tak jsou pro voj. techniku všude vyvíjeny a užívány součástky, které se vyznačují vysokou odolností proti EMI, el. díly/celky jsou nadto stíněny. Jejich zničení je tedy obtížnější, nikoliv však nemožné. Záleží totiž na intenzitě toho impulzu.

josef
24. 9. 2023 14:32
Odpovědět  Plebej

Indukovaná radioaktivita u tzv. neutronové bomby je vlastně až druhotný ničivý účinek, stejně jako světelný impuls a tlaková vlna. A co se týče EMI? Jistě, s tím se zápasí již od prvních jaderných výbuchů v tichomoří, kdy to amíkům likvidovalo radioreleové spoje na Havaji. To byl také jeden z důvodů, proč byla například téměř celá elektronika MIG 25 postavena na elektronkách. Jinak, když na vstupním obvodu přijímače odejde jeden jediný kondenzátor, nebo jiná přetížená součástka pak za ním můžete už mít jakoukoliv elektroniku a je k ničemu.

josef
24. 9. 2023 16:23
Odpovědět  Plebej

Dovolím si ještě doplnit něco k neutronové bombě. Pro to, by došlo k indukované radioaktivitě – lidsky řečeno pohlcení rychlého neutronu zasaženým jádrem atomu, musí se rychlost (energie) neutronu snížit – zvyšuje se tzv. aktivní průřez. Takže vznik indukované radioaktivity je možný, i když …. . A dál již je to na úrovni čar a kouzel.

Plebej
24. 9. 2023 18:21
Odpovědět  josef

Rychlé neutrony jsou efektivně zachytávány lehkými nuklidy, které mají blízkou (částicovou) hmotnost. Od nesouměřitelně těžších nuklidů je neutron většinou odražen.
Proto byly vnitřky VT opatřovány vrstvami plastových materiálů, které neutrony “zachytávaly” (snižovaly jejich energii mechanismem pružných kolizí) a zesilovaly ochranu osob.
Ale to je jiná povídka, ta se EMI netýká.

Pokud si to dobře pamatuji, pak EMI snad dokáže ničit i jemné struktury polovodičových součástek (čipů).

josef
24. 9. 2023 23:56
Odpovědět  Plebej

S tím co jste napsal nelze než souhlasit. Abych tak napsal to, o čem se tady bavíme, poeticky řečeno, jsou dvě sloky jedné písně. Jsou to ničivé faktory jaderného výbuchu. Rusové vlastně ovládají tři tyto ničivé faktory, byť modifikované. Takže je to tlaková vlna = termobarický výbuch. Radioaktivní zamoření = klasická výbušná nálož, která rozptýlí namleté vyhořelé palivo z jaderného reaktoru. To je spíš pro teroristy a jiné šílence. No a poslední je alabuga. Zde se jedná o program vývoje skupiny zbraní vytvářejících elektromagnetický impuls pomocí výbušného generátoru. Jedná se vlastně o další generaci prostředků REB. Na ruskýc servrech se dá ledacos najít, googlnajde také ledacos v angličtině a němčině. Krátkou zmínku jsem objevil na českém internetu. JInak je tato část fyziky pravděpodobně součástí státního tajemství.
Jo lidi, když jde o to někomu ublížit, nebo ho zabít, jsou velmi vynalézaví. Ale na druhou stranu, hystericky ječící Stoltenberg … .

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
24. 9. 2023 00:14
Ohodnotit příspěvek :
     

😀 … Nevím co je na tom tak děsí…však už dnes nedokážou sestřelit ani Iskandery, Bulavy, Kinžály,Onyxy…
Takže jestli budou mít Rusové další nesestřelitelnou střelu už je uplně jedno…

Albi
24. 9. 2023 01:33
Odpovědět  Veny232

Co je děsí?
Dnes už všechno. Vyřazení ze soutěžě. Soupeř téměř na dohled cílové pásky a oni sotva kulhají v polovině dráhy. Než dokulhají, bůhví co se o jejich faulech dozvědí jejich fanoušci. A je po přízni.
Definitivní vyřazení ze světových soutěží na novém stadionu a nově vykolíkované, neznámé dráze.

Frank1
24. 9. 2023 19:30
Odpovědět  Veny232

Ono je desi vsechno, co ma Rus i nema. To jim ovsem nebrani, neustale Rusy provokovat a urazet a otvirat si na ne drzku! Tak se chova jen kreten a psychopat.

Pavel
24. 9. 2023 21:26
Odpovědět  Frank1

ano toto je klasický příklad deprivantů doporučuji přečíst knížku od doktora koukolíka – vzpoura deprivantů tam je popsáno co jsou do za dementy dělali sociální průzkum ve velkých firmách ohledně sociálního soužití a cítění u vysokých manažerů prostě jestli jsou normální lidé / byli k domu donuceni vlastníky a majiteli/ a bylo zjištěno že cca 65 % jich jsou asociálové neschopní soucitu a pomoci jiným prostě deprivanti a byl i pokus to zkusit u lidí ve vrcholové politice ale tam narazili na opor a nebylo síly jak je k tomu donutit ale zkušenost napovídá že to bude stejné procento né li vyšší než u manažerů

Albi
24. 9. 2023 01:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Západ požaduje’ A Východ pořád neposlouchá.
A proč nezkusí prosit? Třeba by to zapůsobilo.
Jeden aby jim furt radil – a stejně neposlechnou. 🙂

zuza
24. 9. 2023 13:43
Odpovědět  Albi

aj mne to napadlo, scénka z rozprávky Byl jednou jeden král: “nařizovat mi nebudete, musíte poprosit” a “To je málo, musíte pěkne poprosit”
https://www.youtube.com/watch?v=cs1WPAVYCKU
(3:20)
Ale inak nedokážem pochopiť, ako vôbec niekto môže na takej vysokej pozícii tresknúť niečo také. Rovnako ako minule, keď požadovali, aby im Rusi odovzdali vzorky tuším Poseidona. A to od štátu, s ktorým sú de fakto vo vojnovom stave!!!
Jedine, že zas ožratý jak Dán.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
24. 9. 2023 14:59
Odpovědět  zuza

Mně to připomíná jednoho debilního ratlíka tuhle. Vlková se rozběhla směr ratlík a ratlík začal okamžitě požadovat…… 😎 no, měl štěstí, že jsem byla tak hodná a zavolala ji k sobě. Ale měly jste vidět, ženy, JAK ten požadoval!
Čili nám z toho plyne, že na adresu USA budeme volat “von štěká, protože se bójí!”

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zuza
24. 9. 2023 22:15
Odpovědět  Markýza

to mám podobný zážitok, ale opačný. Sestra bola v nemocnici, tak som mala na starosti jej čivavu (škaredú, hlúpu a absolútne nevychovanú). Išli sme von čurať a ona sa rozbehla k mohutnému vlčiakovi a zúrivo “požadovala”. Keď vlčiak vyceril zuby, tak sa otočila a pýtala sa na ruky. Ja sa síce nebojím ani alabaja (ale iba jedného konkrétneho), ale keby majiteľ vlčiaka nemal toho psa na povel, tak neviem, ako by sme obišli.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
25. 9. 2023 09:32
Odpovědět  zuza

To by záleželo. Kdyby byl pan vlčák špatně naloženej, od přírody prudké povahy, nebo sekýrovaný a frustrovaný, tak by čivava dopadla rychle a špatně. Kdyby byl jako moje vlková – většinou dobře naložená a rozhodně nefrustrovaná, asi by čivava přežila trochu pocuchaná a možná i umravněná 😀 Taky záleží na tom, jak moc by měla “statečné srdéčko” a pokračovala v požadování 😎 to pak i toho nejvlídnějšího velkého prostě nase.re……..

zuza
26. 9. 2023 11:50
Odpovědět  Markýza

toto by si mali prečítať a vziať k srdcu pobaltské čivavy a uvedomiť si, že medveď je ešte väčší ako vlčiak

Albi
24. 9. 2023 15:39
Odpovědět  zuza

Dík za odkaz. Ten se povedl. Vtipn=é. 🙂

Jaris
24. 9. 2023 02:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Opelichany Stoltenberg je kvakave jelito. Vzdyt prave NATO je North Atlantic TERORIST Organization, ktere ma na svedomi VSECHNY soucasne valky, majdany a revoluce. Rusko musi byt pripraveno ve dne v noci proti zapadnim filckam, ktere by nejradeji vysaly Rusko do morku kosti a zadupalo tri sahy pod zem. Ta zapadni chorobna zavist a nenavist ke vsemu ruskemu je vic nez trapna. Proste vem na vedomi, kretene Stoltenbegu, ze Rusko je ve vyvoji zbrani lepsi. Musi byt lepsi, protoze mu jde o existenci, natovsky vole.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ZMann
24. 9. 2023 09:01
Odpovědět  Jaris

Máte pravdu s tím vysátím, tady tuto kolonii už vysáli, takže vivat Rosia.

Mike
24. 9. 2023 09:29
Odpovědět  Jaris

To není nenávist,ale strach. Všeobjímající, drtivý strach, z kterého se zcela nedůstojně pokáleli.

Pavel z Moravy
24. 9. 2023 11:09
Odpovědět  Mike

Oni toho strachu potřebují jako koza drbání. Oni jsou totiž ti lepší, s fantastickými příjmy a majetkem a pokáleni strachy z představy, že tady jejich ubohé bytosti už nemusí na planetě pobývat. Jen si představte tu hrůzu.

Markýza
24. 9. 2023 15:00
Odpovědět  Mike

No vida – zrovna to vejš píšu holkám 😀

Pavel z Moravy
24. 9. 2023 11:04
Odpovědět  Jaris

Jaris, moc pěkně zhodnoceno, nebudu už ničím více unavovat. Řekla jsi to perfektně.

Pedro
24. 9. 2023 06:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Podcenění a pohrdání Ruskem jste si nasrali do bot jak nikdy, vrazi anglisasští.

Albi
24. 9. 2023 09:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Že by ta zbraň mohla vynulovat celé NATO???
A s tím si neumějí poradit?

Tak ať ty “Russáky” parádně doběhnou – NATO co nejdřív rozpustí a vojáci jistě najdou dobře zaplacenou práci v továrnách nebo na na polích, ne?

A začnou “soutěžit” v ekonomice.

Boomer
24. 9. 2023 10:05
Odpovědět  Albi

.. a smysluplná účast v ekonomické soutěži vyžaduje co?!! No přece zdroje, suroviny a energie, z houna se bič sám neuplete! A když nejsou zdroje a energie, jste v.. šak víte kde!
Politicky myslet, Halík, politicky!!

Markýza
24. 9. 2023 15:01
Odpovědět  Boomer

Nojo….že by přeci jen viděli mapy?

Albi
24. 9. 2023 15:45
Odpovědět  Boomer

No bóže, tak si napřed zopakují starověk nebo i prvobytně pospolnou společnost a jakmile budou patřičně poučeni, Rusko jim nějaké ty suroviny třeba i daruje. A možná bude tak velkorysé, že nebudou muset ani pěkně poprostit, bude stačit slušně požádat.

btp
24. 9. 2023 19:05
Odpovědět  Albi

Nevezmeš jméno boží nadarmo!

Gales
24. 9. 2023 09:43
Ohodnotit příspěvek :
     

To je zajímavé.Podle západních goebbelsovců v Rusku žijí mužíci popíjející celý den vodku,kouřící machorku a chodící v sandálech z pneumatik.A najednou z nich mají strach?

24. 9. 2023 10:02
Odpovědět  Gales

To jsou pomluvy. V láptích. Chodí. A ty jsou z lýka. Guma je v Rusku nedostatkovým zbožím, neb všechna padla na mozky KoZy.

Albi
24. 9. 2023 15:48

🙂 A zezelenala před tím, nebo až po aplikaci?

24. 9. 2023 19:42
Odpovědět  Albi

Až po projevu svaté Gréty. Nejen že zezelenala, ale ještě se během potlesku ve stoje rozkmitala a zbylé mozkové závity díky tomu kmitotu vymizely.

Boomer
24. 9. 2023 10:10
Odpovědět  Gales

.. no to jo, to jo, kouří, vodku pijí, pirohy přikusují. Ale když jich miliony machorku dokouří, vodku dopijí a pirohy dojedí, sandály z pneumatik obují a zvednou zadky, pak je zle.

Nákěj Schicklgruber by o tom mohl povykládat až jéje..

Frank1
24. 9. 2023 10:11
Odpovědět  Gales

To je ta jejich rozpolcenost. Navenek zesmesnovani a despekt k Rusum. Uvnitr potlacovany strach z nich. Vede k chorobam a na Stoltenbergovi je to uz videt.
Kdyz vyletel Gagarin do vesmiru, byl to pro zapadni pakaz sok. A tak si pomahali sloganem: ‘Rusti muzici vypustili druzici, hej baba rybaa!’
Bohuzel, Perestrojka a Vlasovec Rogozin pak zbrzdili vyvoj kosmickych technologii, ktery ted Rusko musi dohanet. Zejmena v satelitech.

Janaz
24. 9. 2023 11:08
Odpovědět  Frank1

Prave v týchto dňoch išiel na Viasat History dokument, kde sa nehanbili povedať, ako po úspešnom lete tuším Sputnika originál vystavovali na Západe a ako CIA zorganizovala krádež družice v noci z hangáru, skadiaľ ho každý deň vozili na výstavisko,rozobrali ho, nafotili ho, nejaké súčiastky ani nevedel dať naspäť,a ráno bolo všetko na mieste.ZSSR prišli na krádež až o rok, keď sa stroj dostal naspäť do Ruska a tam zistili, že s družicou bolo manipulované, ale už sa nedalo nič amíkom dokázať. A o cca 9 mesiacov už letel amícky fejk na orbitu. A títo zločinci idú Číne vykrikovať,že im kopírovali technológie!

Frank1
24. 9. 2023 10:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Muzete pozadovat a sice v Lamparne na Hlavnim nadrazi v Praze, vy kreteni.
Provokativni srac z NATO vyzaduje zakaz zbrane, kterou NATO nema, protoze by ji to mohlo poskodit jeji elektroniku.
To snad neni pravda!

katango
24. 9. 2023 10:25
Odpovědět  Frank1

Že jo! Jakým právem si dovolujou požadovat? Požadovali vzorky ruských pokročilých zbraní, jejichž ekvivalenty nemají a mít ještě dlouho nebudou, jestli vůbec. Teď požadujou zastavit vývoj zbraně, kterou taky mít nebudou. Z jakého titulu? Titulu majitelů zeměkoule? A kdo jim ji jako dal?

Boomer
24. 9. 2023 10:34
Odpovědět  katango

.. jo to máte těžké, společnost která je dlouhodobě přivyklá na ” nabídky, jež nelze odmítnout”, se jen těžko přizpůsobuje nový trendům.. ;o))

katango
24. 9. 2023 11:49
Odpovědět  Boomer

Já vím. Jen se pozastavuji nad jejich naprostou ztrátou kontaktu s realitou. Myslím si, že to o mnohém vypovídá, zejména pak o tom, že se plnou parou řítí do řiti, akorát o tom ještě nevědí a myslí si, že jejich cesta vede do ráje.

Markýza
24. 9. 2023 15:02
Odpovědět  katango

Mike a já si myslíme, že spíš mají v gatích a proto tak ňafají.

Skeletor
24. 9. 2023 15:56
Odpovědět  katango

Ale oni už o tom vědí moc dobře, bohužel jejich nadutost jim nedovolí přiznat realitu. A pokud by to přiznali, tak by je vlastí lid zlikvidoval.

katango
26. 9. 2023 12:20
Odpovědět  Skeletor

Připadá mi, že si myslí, že udělali všechna možná opatření, aby se to zrovna jich netýkalo.

24. 9. 2023 10:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Panebože, už 30 let kolektivní Západ neustále zvyšuje napětí vůči Moskvě. Nejdříve se jim povedlo rozebrat SSSR díky hochštaplerovi jménem Gorbačov, pak za 8 let téměř zdevastovali Ruskou federaci díky opilci Jelcinovi. Jak už to tak bývá, v dobách nejtěžších dokáží Rusové vygenerovat osobnost, která v kritické chvíli sjednotí národ, vyžene kolaboranty a posune Rusko o 40 let dopředu. Od dob Stalina neznám významnějšího státníka než je V. V. Putin. O těch lidech si můžeme myslet co chceme, ale oni dokázali neuvěřitelným způsobem posunout Rusko. Stalin dokázal za 12 let předělat zaostalé zemědělské Rusko v industriální velmoc schopnou porazit nacistické Německo, které financovala americká a britská bankéřská oligarchie. Putin dokázal rozvrácené Rusko povznést na vojenského hegemona, zvýšit 8x životní úroveň Rusů, zkrotit liberální ruskou oligarchii, dokázal zajistit potravinovou soběstačnost a dnes úspěšně demilitarizuje vojenskou mašinérii celého kolektivního Západu. A myslím, že Rusko s Čínou ještě zdaleka neskončili s prohnilým Západem. Když vidím ruský zbraňový vývoj, nechápu čím chce NATO ještě vyhrožovat.

24. 9. 2023 10:48
Odpovědět  pavelpe

Když slyším politické loutky ze Západu, připomínají mi Hitlera na jaře 1945, kdy už bylo každému Němci jasno, že konec se rychle blíží. Podívejte se na to, co dnes reprezentuje Západ – když vidím fotky různých “trans” v nejvyšších patrech US administrativy a armády, musí každý vidět ten neuvěřitelný úpadek Západu. Připočtěme si k tomu “zelenou agendu”, nekontrolovaný příval kriminálních migrantů a každému soudnému člověku musí být jasné, že jsme v troskách a směřujeme k sebezničení. Rusům dnes stačí jen čekat. Vždyť “slavná” US army je dnes složená z jedné třetiny z kriminálních deviantů, kteří dostali na výběr mezi vězením a kontraktem v armádě. Jinak by nedokázali naplnit ty stavy ani na současných 65% tabulky. Z deseti uchazečů o armádu jich je 6 fyzicky neschopno splnit ani minimální požadavky a 3 neprojdou psychotestem. To je mimochodem stav i u nás.

btp
24. 9. 2023 19:06
Odpovědět  pavelpe

Nevezmeš jméno boží nadarmo!

Janaz
24. 9. 2023 10:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Koľko že to má fašingtonská mrcina biochemických laboratórií po celom svet na vývoj biologických zbraní? Stovky? Tak čo, amícki zmrdi, zrušíte ich?

Janaz
24. 9. 2023 11:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Amícki lúzri, v školách deti učte vedomostiam a nie fetovaniu, násiliu, šikane,lenivosti atď. a možno sa o pár desiatok rokov dostanete na úroveň ruskej vedy. A bez kradnutia mozgov.

katango
24. 9. 2023 12:22
Odpovědět  Janaz

Jak chcete, aby za několik málo desítek let dohnali alespoň sedmdesát, ne-li více let zpoždění? Tím spíš, že ruská věda nebude přešlapovat na místě, aby ji mohli dohnat.

Albi
24. 9. 2023 15:57
Odpovědět  katango

No ale zas jim nekřivděme. V jiných disciplínách mohou být o velký kus napřed.
Například LGBTQ+ agenda, přepisování pohádek, opravování obrazů starých mistrů apod. 🙂

Ne že by to v Rusku neznali, nebo neuměli, ale můžeme vidět, jak jim zas v téhle důležité oblasti vědy a techniky “ujíždí vlak”. 🙂

tupý hulvát
24. 9. 2023 12:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Výrok
“Požadujeme, aby Moskva okamžitě zcela zastavila veškerý vývoj v této oblasti.”
může vyzvracet jen idiot.

Martin23
24. 9. 2023 13:09
Plebej
24. 9. 2023 14:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Absurdní Stoltenbergův požadavek je možno klasifikovat jako požadavek pomateného hurvínka.
Byl to totiž kolektivní Západ a jeho nástroj NATO, který vyvolal proti Rusku válku vedenou již od r. 2014 v zastoupení ukro-nacisty, banderovci aj. sebrankou.

Zmatený
24. 9. 2023 14:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak si to shrňme:

Američané přistáli na Měsíci a pak ještě několikrát.
Dvojčata jim shodilo několik pasáků ovcí a jeden z nich tam dokonce zapomněl svůj pas.
Do Pentagonu narazilo letadlo, které nikdo nenašel.
Sankce těžce poškodily poškodily Rusko, které se už hospodářsky hroutí.
Díky podpoře USA Ukrajina drtivě zvítězí nad primitivním, ruským ožralým mužikem.
F-35 je nejlepší letadlo na světě a úplně nejmodernější bude v roce 2035 /až ho do ČR dodají/

To je jen malá část vtipných amerických výroků a prohlášení, které baví celý svět.
A to vše korunuje komik Biden, to je též dobrý oddíl :o))

Plebej
24. 9. 2023 21:21
Odpovědět  Zmatený

A nadto, to letadlo, které snad mělo dopadnout na Pentagon (a ausgerechnet do prostoru toho komplexu, kde byly soustředěny materiály týkající se bilionových nesrovnalostí v nákupech pro US MoD), ztratilo těsně před dopadem na svůj cíl i křídla. Dosti zvláštní úkaz, ne? …

jan
24. 9. 2023 14:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Stoltenberg měl jít do zákopu na ukravíně jako první. Místo toho vřeští jako ratlík. Hnědo v palici i v gatích. Bleee.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Miro 2
24. 9. 2023 15:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Ani tak nejde o to, co by chtěl po Rusku Stoltenberg z NATO kvůli Alabuze, ale ten tóóón!!!!!!! Hmmm.

Skeletor
24. 9. 2023 15:45
Ohodnotit příspěvek :
     

A tento duševní lajdák, je šéfem NATO, není se čemu divit že to vše tak v jejich akcích dopadá. Rusko by mělo přestalo vyvíjet “Alabugu”, Rusko by mělo odevzdat SSA Poseidony, Kynžáli no prostě vše supermoderní. V podstatě se ani nedivím, oni SSA co v historii neukradli to neměli a bohužel pro ně, už nemají kde krást a proti jsou na tom tak jak jsou, ale ta jejich nadutost, mentalita je ohromující.

Hup a Hop
24. 9. 2023 17:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Každý rok vychází v Číně ze škol 1.4 milionů technicky vzdělaných inženýrů (strojních, elektro, stavebních…) V USA mají miliony právníků, ekologů a “doktorů” anglické literatury. Pak není divu, že je Západ tam, kde je. V tom “zaostalém” Rusku je to podobné, jako v té Číně. Evropa je na tom zase úplně stejně, jako ty USA. Samý nepotřebný “vysokoškolsky vzdělaný” odpad.

Frank1
24. 9. 2023 19:30
Ohodnotit příspěvek :
     

USaci a NATO potrebuji poradne kopnout do tlamy.

Frank1
24. 9. 2023 19:35
Ohodnotit příspěvek :
     

V USA byla studentska matematicka olympiada druzstev. Doted ji vyhravali Rusove, ale nebyli pozvani. Politika kurvi umeni i vedu.
Poradi vitezu:

  1. Studenti z Ciny.
  2. Cinsti studenti z USA.

Ti ostatni v USA asi holduji ve mestech nove droze – je to lecivo pro kravy a kone:
https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/sokujici-video-dalsiho-americkeho-mesta-kde-buji-drogy/

Frank
25. 9. 2023 01:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Na nějaká ultimáta západních kurew kálí Bílý tesák. Západní chátra žije stále v době, kdy mohla na této planetě vyhrožovat, nařizovat a sankcionovat. Tyto časy skončily a jestli si západní potentáti nevšimli, že už jejich hegemonie skončila, svědčí to jen o jejich úrovni IQ anebo o jejich zoufalství. Rusko by Ukrajinu mělo asi vyčistit opravdu dočista od všech těch nácků a žoldáků, kteří ještě nevzali nohy na ramena a asi obsadit celou Ukrajinu. Jinak to tam nikdy neskončí a Rusko bude mít s těmi nacistickými šmejdy potíže stále a desetitisíce jejich mrtvých vojáků by byly k ničemu. Ale do hlavy gosudara málokdo vidí. Je ovšem evidentní, že Ukrajina jako stát skončila a brzy skončí také kašpar zelenina. Je to jen otázkou času, kdy bude zlikvidován. A kým býude zlikvodován, je úplně jedno. Svět se zbaví dalšího zmrda, který si neužije svých nakradených dolarů..

Velitel
26. 9. 2023 08:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen malá uvaha o Alabuga a dalších zázračných zbraních. Obecně pokud chcete ničit povolodiče potřebujete mikrovlnné záření a to v takové hustotě, aby na malé ploše chipu vyvolalo tak tak vysoké napětí , které překoná izolační schopnosti a přeskočení jiskry, která chip zničí. Není to problém v mikrovlnce upečete každý chip , má to cca 700W, směrový zářič , ale funguje to jen na 10cm,Velké vykové generátory nejsou z principu směroné,ale všesměrové a z fyizkálního principu pokud potřebujete nějakou hustotu energie na plochu je zde nepříjemná realita plocha kule se zvětšuje s čtvercem pololěru koule, tzn. pokud se poloměr zvětší 10x plocha se zvětši 100x, Pokud se poloměr zvětši 100x plocha 10.000x atd. Proto podobné “zbraně” nejsou nic jiného než jaderná respektive spíše termojaderná zraň odpáená ve velké výšce. V megatunévé prskavce je dost energie na to, aby mikrovlné záření mělo dost energie i relativně daleko od epicentra. Jakékoliv jiné mobilní zařízení prostě nemá dost energie protože kromě jádra lidstvo nemá jiné dostatečně vykoné palivo pro pohon takové věci.

Miro 2
26. 9. 2023 12:24
Ohodnotit příspěvek :
     

KoZa je už s těmi požadavky na Rusko směšný. Radši by se měl zamyslet sám nad sebou!!!