blogvideo

Za vystoupení ČR z NATO

  V den 75. výročí založení NATO, 4. dubna  2024, se na klatovském náměstí uskutečnilo mírové shromáždění Za vystoupení ČR z NATO.

Kromě skvělých vystoupení europoslance Hynka Blaška, mluvčí Ne základnám Evy Novotné, aktivisty Pavla Matějky, ředitele Institutu české levice Josefa Skály a bezpečnostního odborníka Ivana Kratochvíla, zazněly ze zvukového záznamu  další tři příspěvky. Zdravice profesora Petera Staňka, Evropa ztratila paměť od Lenky Procházkové a  malé zamyšlení od aktivistky Věry Kaňkové.

     Na závěr shromáždění byla přečtena Výzva účastníků mítinku 4. 4. 2024 v Klatovech za vystoupení z NATO, která byla následně zaslána premiérovi a členům vlády ČR tohoto znění:

NATO je rovných 75 let. Garantem míru nebylo už na startu. Vzešlo ze štábů “studené války“. Neštítily se žádných darebáctví. Sedm desítek jaderných hlavic mířilo jen na pražskou aglomeraci už na prahu 50. let. To k nám se přes západní hranici pašoval teror. Vraždil i bezbranné civilisty.

NATO se promenuje jako posel demokracie. Nám, občanům, však upřeli i právo hlasovat, zda opravdu stojíme o „atlantický“ chomout. Hned nato nás nahnali mezi komplice náletů na Jugoslávii. První evropské války od roku 1945 – a první agrese za české účasti. Z cizáckých masakrů, které následovaly, vracely zinkové rakve i naše vojáky.     

Která z těch invazí nestála na hanebné lži? Která z nich dosáhla spravedlivého míru? Která z napadených zemí je na tom lépe dnes? Zmařeny byly statisíce životů. Kaskády humanitárních pohrom plení celé regiony. Migrační vlny otřásají i bezpečností Evropy. Teror, s nímž NATO slíbilo skoncovat, zažívá hvězdnou hodinu. Často ho dirigují sami liberální svatoušci.

U Kábulu se nebojovalo za Prahu. Jen samé ztráty nám vynesly všechny „atlantické“ masakry. Pro velmoci, které jim velí, jsme dobytým územím i my sami. A právě to jistí mocensky NATO. Rekordně „omezená suverenita“ lahodí jen dvěma novotvarům. Kazisvětům u koryt, co své zemi umí jen škodit. A privatizační galerce, které se nechce „vracet nakradené“.

Armádní šarže se netají, že ubrání leda okres či kraj – a za měsíc už ani ten. Z civilní ochrany zbyly trosky. Většině z nás by neměla čím pomoci. Státní rezervy potravin nás neuživí ani dva dny. Cizí zbrojovky přikrmovaly i dřívější vlády. Ta dnešní kvůli nim okrádá na penzích generace, jimž vděčíme za většinu národního bohatství. Vláda tím zrychluje pád do dluhové oprátky. Cílem je zcizit nám i to málo, co republice ještě zbylo. 

Pomstou nám hrozila už účast v zámořských agresích. Dnešní vláda chce porazit jadernou velmoc. V živý štít tím mění celou zemi. Tak šílená mánie nemá obdoby. Hlavně tu musíme zkrotit dřív, než dovrší dílo zkázy.    

NATO je zbraní velmocí, zmítaných kolosální krizí. Desítky zemí, z nichž se hojily dřív, na to už nepřistoupí. Žije v nich většina světové populace. Západ už trumfují i ekonomicky. Právě v nich leží většina zdrojů i trhů, bez nichž nám bude už jen hůř a ještě hůř. Politika, která čte ze rtů Washingtonu, Bruselu a Berlína, nás oškube na kost – a brzy změní i v kůl v plotě.

NATO nám bezpečí jen planě slibuje. Členství v něm je sílícím rizikem. Zvlášť pro země jako ta naše, s nimiž se počítá jako s válčištěm – kdežto ti, kdo té špíně velí, číhají v zátiší na tučnou kořist. NATO tu není na věčné časy. Rozpad už s koncem ukrajinského konfliktu mu prorokují i střízlivější západní zdroje. V českém zájmu je odejít z NATO co nejdřív. Dovolí nám to mocnosti, jimž ten pakt říká pane? Mají snad pravdu varovné hlasy, že suverénní volbě hrozí krvavá lekce? Co to vypovídá o paktu, líčeném jako ráj míru a demokracie?

Tak daleko ještě nejsme. Tím rozhodněji třeba žádat po vládě i parlamentu už teď, že

  • Nepošlou do válek, hrozících zkázou i nám, už jediného vojáka ani zbraň
  • Umlčí všechny válečné bubny i tlampače šovinistické vztekliny
  • Zbaví vztah k okolnímu světu všeho, co odporuje Chartě OSN
  • Zasadí se o záruky rovné bezpečnosti pro každou zemi bez výjimky
  • Zajistí spolehlivou obranu proti všemu, co naší zemi ohrožuje doopravdy
  • Přestanou utrácet za zbraně, jež ke své obraně nepotřebujeme
  • Skoncují se vším, co by do války hnalo muže i ženy, jež na ni nikdo nepřipravil
  • Obnoví civilní ochranu pro každou krizovou situaci
  • Zruší vše, co nás okrádá o skutečné zdroje a trhy svébytného rozvoje.   

To je dnes v zájmu drtivé většiny. Navzdory všemu, co nás jinak dělí.       

Celý záznam z mírového setkání v Klatovech, včetně následné besedy  je ke vzhlédnutí na uvedeném  odkazu  

Miroslav Kavij

                                  

sdílet na

80 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ijn
7. 4. 2024 08:56
Ohodnotit příspěvek :
     

co na to Stačilo, když se Konečná – 10 let váli po Bruselských lavicích, a chce se válet nadále, tak se musí kroužkováním kariérní loutka Filipa porazit a poslat do politického důchodu!!!!!! 10 let v EP opravdu stačilo!!! Bývalo politické pravidlo 2x a dost!!!!!!!!!!!

Tupý hulvát
7. 4. 2024 09:30
Odpovědět  ijn

Správně, hoď to ve volbách nějakému pirátovi nebo Pospíšilovi,ty vole.

ijn
7. 4. 2024 11:48
Odpovědět  Tupý hulvát

my doma v ČR máme daleko větší vyvrhele u moci, co nedají peníze důchodcům, ale podporují teroristy,…..volby jsou nanic když nám vládnou zločinci s podporou EU….Slováci mají štěstí a Fico výrazně přitvrdí, nakonec se odhalí vrazi Kuciaka a zrůdy liberatistů

Pravdomluvny
7. 4. 2024 12:35
Odpovědět  ijn

Daleko NEJvětší vyvrhele!
Jinak souhlasím.

orinoko
7. 4. 2024 12:37
Odpovědět  ijn

Volby jsou od toho, abychom je 60ti procentne poslali do rekta. Slováci nemají štěstí. Oni se prostě nasrali.
Není divu, že v Podripsku to bude jinak. S chaoty v útrobách je zaděláno na vjecne časy.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Bety
7. 4. 2024 15:18
Odpovědět  orinoko

Gratuluji Slovákům, že ty volby ustáli. A opravdu doufám, že se jejich vítězný kandidát bude držet svých předvolebních slibů.

ijn
7. 4. 2024 09:32
Odpovědět  ijn

důležitější téma pro ČR vývoj je otázka KDY BUDE FIALA za podvody okolo nákupů munice + darů na Ukrajinu V BASE,….NATO se rozpadne samotné, nyní boj za vystoupení je matení a odvádění pozornosti,……doma si udělejme pořádek,…..justice v ČR chrání zločince u moci!!!!!!!

Ladislav 💤
7. 4. 2024 11:34
Odpovědět  ijn

👍👍👍👍👍

Slovan
7. 4. 2024 11:52
Odpovědět  ijn

No ještě něco, přesně, vidíte a s lidmi to snad ani nehne, už jenom toto muší nastartovat lidi ke Generální stávce a k revoltě a vono NIC. TICHO. CHATY a ZAHRADY ČEKAJÍ. A ONI mají “klid na práci”.

ryba
7. 4. 2024 12:58
Odpovědět  ijn

Tomu nerozumím. Jedno přece nevylučuje ani nijak neoslabuje druhé – naopak, může to zafungovat synergicky.

7. 4. 2024 14:02
Odpovědět  ijn

Správně! Měl bys poslat stížnost na ruskou Dumu a na nějakém ruswebu pořádně vytahat Rusy za ouška a vyčinit jim, že zvolením Gosudara podporují autoritářství.

Albi
7. 4. 2024 17:19

Správně! A Gosudarovi dát důkladnou lekci, jak se dobrat státní suverenity, demokracie západního typu a prosperity. 🙂 🙂 🙂

Lékořice
8. 4. 2024 07:22
Odpovědět  Albi

Pozor na používání ironie. Ne každý ji správně vnímá.

Pavel z Moravy
8. 4. 2024 09:06
Odpovědět  ijn

Takový Benda u nás je z lavic parlamentu už převálený. V takovém Mexicu smíte být v parlamentu pouze 2 volební období a potom šlus. A to je Mexico.

Mac
7. 4. 2024 09:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Kecy z gauče … a co nějaké činy?

orinoko
7. 4. 2024 09:27
Odpovědět  Mac

Několik vět postSAMETu

Za prvé: Místní petikopalice se začíná kyvat.
Za druhé: Eurovolby ji můžou neuvěřitelně rozhodit.
Za třetí: Generální stávka českých stavů by znamenala zemětřesení.
Za čtvrté: Rusky zábor Odesy a halicska kapitulace zdecimuje kopalici naprosto, už teď se hnupove hodlají spasit v eurosojuzu.
Za páté: Existuje obří šance česky unikát Piráty nakopat do kolínské bulevny, totiž vnitracke kadarny.
Za šesté: Velmi pozorně sledovat slovenské kroky na poli odpovědnosti cizích kolaborantu proti vlastnímu narodu. Otevřít poRADNE Filozofickou fakultu.
Za sedmé: Revitalizovat Visegrad. Místo Polska se kamarádit s Rakouskem.
Za osmé: Tzv. Neziskofky pročistit českým právním řádem.
Za deváté: Českou televizi podřídit zájmům státu. Zbavit ji partajniho hlavaku.
Za desáté: Covid šlechtu , chcivaxery, koprofily Zápachu a válečnou agendu vystavit veřejnému ponížení ve formě pozadavku na zdůvodnění jejich vlastních rozhodnutí.

Noobody
7. 4. 2024 10:13
Odpovědět  orinoko

To orinoko 7. 4. 2024 09:27
Píšete dobře, nápady super!!
Jakou však máme reálnou sílu tyto dobré nápady prosadit? Ještě 2 roky vlády pětidemolice jsme evidentně a demokraticky na vedlejší koleji. Následující volby mohou dopadnout všelijak, jestli vůbec nějaké budou.

orinoko
7. 4. 2024 10:26
Odpovědět  Noobody

Rozkyvat systém střídavým bojkotem a nákupem ve chrámech konzumu.
Jako první na řadě Kaufland: Poslední aprilovy víkend ho vynechat z nákupu, A opakovat to tak dlouho, dokud bude líbat svého hitlera v čele sudetaku,

Slovan
7. 4. 2024 10:49
Odpovědět  orinoko

Absolutně nemožné. 🤣🤣🤣🙄🤦‍♂️🤦‍♂️

orinoko
7. 4. 2024 12:07
Odpovědět  Slovan

Nedej bože, aby se zadarilo. Český prut by slehnul a možná by ho to dokonce začalo bavit. To je totiž Moc bezmocnych z pátého kopance, strana 7 , DOPISY VOLINE.

Tom
7. 4. 2024 14:40
Odpovědět  orinoko

Jistě jedno z dobrých řešení. já např. od doby, kdy mouřenín na čokoládě Kofila sfialovel, tak jsem ji přestal kupovat. A to ji miluji od dětství.
A o tom to prostě je. Radši budu strádat, než podporovat priposranost.
Jak je to v té basni? Bude-li KAŽDÝ z nás z křemene, bude celý národ z kvádru.

Tak jednoduché to je.

Pavel z Moravy
7. 4. 2024 11:13
Odpovědět  orinoko

Nu tak Ghándí zvítězil, že nespolupracoval. Ale tam to byla trochu jiná situace. Kolik lidí by se tady něčeho takového zúčastnilo? Možná, že úplné dno tu většinu probere, ale ani to není jisté. Ta mediální masáž a fajzr udělali svoje. Proto si také tu společnost otestovali, kam až mohou zajít.

ryba
7. 4. 2024 13:02
Odpovědět  orinoko

A nešlo by, místo Polska a Rakouska, hledat kamarády na východě, třeba v Rusku?

cool
7. 4. 2024 13:58
Odpovědět  ryba

Inkvizitoři už shání dřevo na očistu rouhačů kacířů na náměstích, mírovými ohni.

Jura S
7. 4. 2024 18:08
Odpovědět  orinoko

Chybí mi tam ČINY, vykopat Aspen zmetky na náměstí a …. okolo hezké silné stromy, že…nějak, jak to navrhoval RAKUŠAN s tou vlaječkou v “pytli” ….

Pravdomluvny
7. 4. 2024 09:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Která z nynějších politických stran, která je ve Sněmovně nebo má možnost tam projít MÁ SKUTEČNĚ V PROGRAMU VYSTOUPENÍ Z NATO A fašoEU ?!!!!!!
Žádná!!!!!!
Takže smůla!
Skutečná vlastenecká strana tady neexistuje!

jmm
7. 4. 2024 09:26
Odpovědět  Pravdomluvny

Myslím, že jedna strana petici podala…..

Pravdomluvny
7. 4. 2024 11:05
Odpovědět  jmm

Povídejte, přehánějte.

Tupý hulvát
7. 4. 2024 14:34
Odpovědět  Pravdomluvny

Jsi prolhaný žvanil!
Program KSČM:
Bod č.8,poslední věta:”Jsme pro referendum o vystoupení ČR z EU.”
Bod č.11:”Mír! Jsme zásadně mírová strana. Odmítáme cizí vojenské základny, další zvyšování nákladů na zbrojení a agresivní války! Požadujeme vystoupení ČR z NATO.

https://www.kscm.cz/program/

Pravdomluvny
7. 4. 2024 15:02
Odpovědět  Tupý hulvát

Jdi do hajzlu, žádná komunistická strana neexistuje, už je leda na papíře!!

Tupý hulvát
7. 4. 2024 15:37
Odpovědět  Pravdomluvny

A zase lžeš,ty jsi ten nick musel vymýšlet dlouho.

Pravdomluvny
7. 4. 2024 15:58
Odpovědět  Tupý hulvát

Jestli se ti moje komentáře nelíbí,tak je nečti.
Já na ty tvoje bláboly taky💩
Komunisté byli před rokem 1989,tahle nová KSČM ji nesahá ani po kotníky.
A srovnání Konečné s pány Ransdorfem nebo Kohlíčkem vyznívá vyloženě v její neprospěch…..a to se netýká jen ojroprdlamentu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Tupý hulvát
7. 4. 2024 19:23
Odpovědět  Pravdomluvny

To nemohu,musím bojovat se lží a nenávistí.

Pravdomluvny
7. 4. 2024 19:32
Odpovědět  Tupý hulvát

Milovník udavače Havla 🤮🤮🤮🤮

Bety
7. 4. 2024 16:01
Odpovědět  Pravdomluvny

Ona by existovala, kdyby se přizdisráči nebáli ji volit a kdyby např. taková SPD
se nebála ji podpořit ze strachu, aby ji ti, proti kterým protestuje neoznačili
za komouše. Fakt nechápu, proč jim záleží na mínění těch, kterými opovrhují.

Pavel z Moravy
7. 4. 2024 16:52
Odpovědět  Bety

Komunistická strana stále existuje, to je jasné. Dá se říci, že ale vymírá, jsou tam převážně staří lidé. Vidím to u nás na kladení věnců při příležitosti osvobození. Přichází se poklonit převážně komunisté. Ta masáž a nenávist proti nim byla tak pekelná, že i když mají pár mladých členů, je jich velmi málo. Ale pořád existují. Ta cílená nenávist vyvolaná hlavně u mladých, kteří přitom socialismus nepoznali byla cílená. Jim se již nelze divit, že po zkušenostech se společností již spíše odpočívají. Lid si zvolil jiné priority, tak je má, takhle jednoduché to je. Teď
převážně ti mladí velebí ty, kteří podporují banderovce, tedy kapitál. Prostě svůj ke svému. Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky, být komunisty nechtěl bych již nikdy tento národ vést. Chceš li lidem dobře, vyškrábou ti oči, chceš li jim zle, plazí se před tebou. A to, že udělali chyby, a kdo je nedělá. Kapitalisté zničili mnohem více lidských životů v nesmyslných válkách, v době svých krizí, při otrocké práci pro jejich výsosti a nikdo jim to nepřipomíná. A proč, protože si to uměli vždy zdůvodnit, nějakou otřepanou báchorkou o nebezpečí všelidového hnutí, jejichž reprezentanty byli převážně komunisté.

Pravdomluvny
7. 4. 2024 17:06
Odpovědět  Bety

Souhlasím s Vámi.
Tady si totiž místo spojení proti Banderonacistům raději každý hrabe na svém písečku…..a pak není divu, že se Petro Fialenko Banderonacistovič demonstrantům, kteří do posledního zaplní Wenzlplac směje veřejně do očí 😡

orinoko
7. 4. 2024 12:12
Odpovědět  Pravdomluvny

Jedno po druhém: Na ženskou také nelezu hned s měkkým jen proto, že mě to popadlo. Cíle se STANovuji v logickem sledu. Vystoupíme z NATO a poměry zůstanou pořád debilní. Tupan Gule od Mamule bude prohlášen za svatého.

Pravdomluvny
7. 4. 2024 12:38
Odpovědět  orinoko

Pokud nebude v ČR strana, která bude mít v programu vystoupení z fašoEU a NATO….. NENÍ KOHO VOLIT.
P.S
Na ženskou se leze s tvrdým,na to už jsi dost starý abys to věděl 🤓🙋

katango
7. 4. 2024 12:54
Odpovědět  Pravdomluvny

Nemá to v programu SPD?

Pravdomluvny
7. 4. 2024 13:00
Odpovědět  katango

I kdyby měla, nemá sílu to prosadit.
A navíc už jsem od nich odešel, takže je to jedno.

Joe Arp
7. 4. 2024 17:27
Odpovědět  Pravdomluvny

To, že to nemá sílu prosadit je chyba její, nebo voličů? Její další průser asi bude, že se nezhroutila, když jsi jí opustil. Tvé výkřiky tu někdy podporuji, ale někdy mi přijdeš v rauši Wojcechu. Co dnešní souboj Okamury s pekarivaginou u tomanvaginy, taky špatně???

Pravdomluvny
7. 4. 2024 17:56
Odpovědět  Joe Arp

Ano,dneska s ní utřel jak zpocený vokno.
Ale to, že se zbavil generála Blaška státnický nebylo.
Už jsem měl jeho manýrů plný zuby,tak jsem odešel.
Takových nás bylo víc.

Joe Arp
7. 4. 2024 18:49
Odpovědět  Pravdomluvny

Blaško mi jako extra politik nepřišel, generálové vůbec, by měli zalézt do tanků a genštábů, které je nadstandartně živily. On speciálně se stal známý díky smrti syna, což je politování hodné, ale před tím jsem o něm neslyšel. Byls Okamurovi tak blízko, žes osobně znal jeho manýry, které tě znechutily? Přijde mi, že si dnes o něj každý otírá kecky na písknutí mejnstrýmu.

Pravdomluvny
7. 4. 2024 18:58
Odpovědět  Joe Arp

Blaško nebyl klasický politik,to je jen Blbenda,ten nic jinýho neumí.
Blízko jsem nebyl,to by nás rozsadili 🤣
Prostě jsem odešel jako odešli jiní a co,nic.
Kvůli tomu se že mně volič pětidemoliční vlastizrady nestal a nestane.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
7. 4. 2024 20:12
Odpovědět  Pravdomluvny

No nic jsem se nedozvěděl, ale aspoň tak.

Slovan
7. 4. 2024 19:17
Odpovědět  Joe Arp

Pusť si dnešní prima komedii, 3 svetry vs Okamura, prdelačky přelíčené, rudé, k zblití. Pekarka mušela mít 120/220.

Joe Arp
7. 4. 2024 20:11
Odpovědět  Slovan

Viděl jsem to tam by ta kráva neprodala ani poslední model mobilu za korunu. Ubohost s kravíma očima.

Slovan
8. 4. 2024 09:25
Odpovědět  Joe Arp

🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

7. 4. 2024 23:05
Odpovědět  Pravdomluvny

Když voličí místo účasti na volbách mlátí v diskuzích prázdnou slámu a vyřvávaj co je špatně a co by se mělo, namísto aby šli volit, tak není divu, že nemají sílu!

Slovan
8. 4. 2024 09:27

👍 👍 👍 👍 👍

Pravdomluvny
8. 4. 2024 16:48

Já volit byl,jestli ti jde jen o tohle.

orinoko
7. 4. 2024 13:14
Odpovědět  Pravdomluvny

Dokud jazyk prsty máme, souloze se nelekame.

Pravdomluvny
7. 4. 2024 13:23
Odpovědět  orinoko

A která si ho nepostaví si ho nezaslouží…… že?😉

orinoko
7. 4. 2024 13:33
Odpovědět  Pravdomluvny

Hmm, to není až tak jednoduché, ačkoli…
Jeden známý měl milenku a te jednou řekl: Ty bys mohla stavět …… na Olšanech.

Pravdomluvny
7. 4. 2024 14:17
Odpovědět  orinoko

To byla milenka……?????

orinoko
7. 4. 2024 09:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Čeho má NATO dost?
Českého kripla jakožto typologickeho vlezdoprdelisty, který ve své zavrati nechápe vůbec smysl primeru o obilí.
Českého kripla jakožto množiny, která pod Řípem nabrala neskutečně epidemicky charakter a ve své konkrétní odpuDIVOSTI hrozí rozložit NATO. Ia , ia kyvalu je fsude jak v prasecaku smradu, ale reálně a realisticky uvažujících je kritický nedostatek

Albi
7. 4. 2024 10:35
Odpovědět  orinoko

Je-li ČR až tak odpudivá – má cenu ji nějak zachraňovat, vlastenče “na poslední chvíli”? Nevyjadřoval jste se na OM v poněkud jiném tónu? 🙁

orinoko
7. 4. 2024 12:16
Odpovědět  Albi

Záleží na tom, o které části toho Podripska, její páteři a charakteru budeme mluvit. Tak například se v této zemi toho času prosazují coklove. Rodina se čtyřmi debily u nohou zasere s přehledem neuvěřitelný prostor.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
orinoko
7. 4. 2024 12:21
Odpovědět  Albi

“Na poslední chvíli.”
Ty víš opravou kulové. Já se celkem otevřeně vyjadřoval už v dobách, kdy to bolelo. A že debilní národ vyměnil rudého bolsevika za modrého opravdu není moje vina. Není mojí ostudou, že mnohé věci jsem říkal už před 15ti lety dokonce na Aktuálně, ale konzumní brambora dal sní o svojí banánové republice.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jmm
7. 4. 2024 09:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Dík za mírové shromáždění Za vystoupení ČR z NATO.

Tupý hulvát
7. 4. 2024 09:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak nám nějak neukázali,kolik těch lidí pro mír přišlo.

Tom
7. 4. 2024 09:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Že jsme teď v pr.eli? Do tuhého, bohužel pro nás, půjde až nám Rusko předloží účet s variabilním symbolem REPARACE.
Teprve pak budeme v pr…!

Albi
7. 4. 2024 10:38
Odpovědět  Tom

Ani tam už ne – to už budeme dočista dočista spláchnuti a následně případné zbytky ČR pro jistotu vydezuinfikovány.

Tom
7. 4. 2024 11:32
Odpovědět  Albi

Vůbec si Albi nedovedu představit z čeho by jsme to zaplatili. Ale jedno částečné řešení by se nabízelo. A to Nucené práce pro ty co se podíleli, včetně politických neziskovek. Samozřejmě by nesměl chybět Novotný s multikarou.

orinoko
7. 4. 2024 12:28
Odpovědět  Tom

Zapsat, a nezapomenout kam.

Albi
7. 4. 2024 12:29
Odpovědět  Tom

Teď už je ten dluh tak vysoký, že si ho asi nikdo – vč. ekonomů a finančníků) nedovede ani představit, natož začít hledat nějaké řešení, tak to holt nechají plavat. Nějak to dopadne, je to už nezajímá, po nich potopa.

Ty nucené práce by byl dobrý nápad, ale – pracovali by na “našem”? Budeme mít ještě (i když ne “suverénní”, jak nám soustavně lžou, ale přesto naše území) republiku, nebo budeme jen z milosti a přechodně cizí protektorát (a tentokrát už jistě ne jen protentokrát!)?

Pavel z Moravy
7. 4. 2024 17:01
Odpovědět  Albi

Nu Albi, já mám pocit, že dnešní děcka by klidně přistoupila i na spojení s německou říší. K tomu klidně může dojít. A více to rozvádět nebudu, každý kdo myslí si k tomu své řekne.

Pravdomluvny
7. 4. 2024 12:39
Odpovědět  Tom

Po vzoru Islandu…..sebrat peníze vlastizrádcům do pátého kolene zpětně.

7. 4. 2024 14:04
Odpovědět  Pravdomluvny

JO!

Albi
7. 4. 2024 17:39

Až na to, že opět nenapíše, jak to provést!
Navíc – jak to dopadlo?

“….v roce 2008 byl bankovní systém přepracován a kontrolu nad hlavními bankami převzala vláda. Funkci centrální banky zastává Islandská centrální banka (Seðlabanki Íslands). Nyní existují na Islandu tři hlavní komerční banky: Arion banki (nástupkyně banky Kaupbing), Islandsbanki (nástupkyně banky Glitnir) a Landsbankinn (nástupkyně Landsbanki). Arion Bank je v současnosti jedinou bankou kotovanou na islandské burze cenných papírů. Arion Bank je většinou ve vlastnictví zahraničních věřitelů,zatímco Islandsbanki a Landsbanki jsou v současné době ve stoprocentním vlastnictví státu. … Za pomoci MMF (!) došlo k restrukturalizaci bank. V roce 2011 začala vláda s prodejem fungujících částí bank, majetku a dalších tržeb těchto bank soukromníkům k pokrytí pohledávek věřitelů, které na sebe stát převzal.

Ještě pořád to vypadá tak růžově, jako na začátku?

ijn
7. 4. 2024 11:56
Odpovědět  Tom

a my předložíme SRN za 2.WW na uznaných 306 mld. Kčs v úrovni měny r.1938 dnes 165 biliónů Kč, vládnu nám 33 let vlastizrádci a proto v SRN peníze z reparačního účtu mají jiní!!!

Pravdomluvny
7. 4. 2024 12:41
Odpovědět  ijn

Která strana předloží????
Blbiš s ODS???

lubkral
7. 4. 2024 10:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak už 75 let NATO šikanuje a terorizuje pod milým názvem mírový pakt… To je něco jako jako když největšíí zločinec jako třeba Obama dostane Nobelovu cenu Míru. Takovou má dneska Nobelova cena hodnotu… Z vraha udělá anděla!

Gales
7. 4. 2024 10:57
Ohodnotit příspěvek :
     

NATO bylo,možná,určeno jako obranný pakt.Ale v současnosti chrání pouze měšce jisté skupiny.Pryč z něho.

Pravdomluvny
7. 4. 2024 11:06
Odpovědět  Gales

Od svého založení je to pakt útočný.

10. 4. 2024 18:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Albi

ModrýKlokan
10. 4. 2024 18:50

@ Albi, Milan

Ta vaše diskuse je zajímavá, přečetl jsem. Vidím, že nejsem sám, kdo Pjakina a Nestora sleduje. Ovšem je to velký sousto, GP, bezstrukturní řízení… o tom se můžem bavit do bezvědomí. Hlavní je, že se vzděláváme, to je nejdůležitější.

Ovšem znovu jsem si na příkladu vaší diskuse o GP uvědomil, že zdejší redakční formát komentářů, není vůbec šikovný na nějaký rozsáhlejší a složitější debaty více lidí v diskusi u jednoho článku. Škoda. Ovšem všude je něco.

V tomto smyslu je lepší formát komentářů na D-fensovi. Zase se tam ale nedá editovat. A jeden článek visí na první straně asi deset dní, než ho vytlačí z diskusí dalších cca 5 článků týdně. A u hodně reflektovaných článků nebo diskusí probíhá živá debata cca ten týden a má i skoro tisíc příspěvků.

No nic, to bylo jen tak naokraj.

PENNYS
20. 4. 2024 06:05
Ohodnotit příspěvek :
     

VOLBY DO EP –evropská unie????založená “fantastickou organizaci “rodin AdolfaH.NELZE VOLBOU OVLIVNIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!