blog

Z historie známe příklady fatálních útoků malých odhodlaných skupin na zdánlivě neporazitelné říše.

Jaroslav Štefec: sítě

Z historie známe příklady fatálních útoků malých odhodlaných skupin na zdánlivě neporazitelné říše. Španěl Hernáno Cortéz s pouhými několika stovkami mužů, pár koňmi a patnácti děly dokázal svou inteligencí, urputností a nezlomnou křesťanskou vírou na přelomu let 1520 a 1521 zcela rozvrátit a ovládnout aztéckou říši s jedenácti milióny obyvatel. Jeho vzdálený příbuzný, Francisco Pizarro, s pouhými dvěma stovkami mužů dokázal v roce 1532 srazit na kolena téměř osmdesátitisícovou armádu inckého panovníka Atahualpy a zpečetit tak osud incké říše.

Obě „dobyvatelské mise“, jak Cortézova, tak Pizarrova, byly pro napadené říše smrtící a vedly k jejich zániku. Na pozadí perfektně naplánovaného a připraveného teroristického útoku bojovníků Hamásu na území Izraele se jako občan ČR proto logicky musím ptát, zda jsme na podobné útoky připraveni i my a zda by jim Česká republika, potácející se na hraně ekonomického a sociálního chaosu, dokázala vůbec odolat. Zejména pokud by ke stejným útokům došlo koordinovaně i v okolních zemích EU.

Jsme jako stát skutečně připraveni čelit hrozbám, plynoucím z radikálně se zhoršující bezpečnostní situace v Evropě? Dost o tom pochybuji. S premiérem, veřejně vyhlašujícím, že ČR je ve válce, aniž by bral do úvahy realitu Ústavy a platných zákonů, s ministryní obrany, tu vystupující z OSN, tu veřejně přiznávající, že jsme na dně s výzbrojí a municí pro armádu až natolik, že už nemáme co posílat ani na Ukrajinu a že soukromé zbrojařské firmy jsou na tom s vojenskou technikou a vybavením podstatně lépe, než český stát, s ministrem vnitra, vyvěšujícím na státní budovu za státní peníze obraz vrcholného představitele jaderné velmoci v pytli na mrtvoly a vlastnícím šifrovaný telefon, na jehož druhém konci se podle všeho nacházela hlava organizované zločinecké tlupy? To jsou velmi pádné důkazy oprávněnosti mých pochyb a obav o naši společnou budoucnost.

Politické vedení ČR, okázale pohrdající nejen námi, občany, ale prokazatelně i realitou okolního světa, si viditelně vůbec nepřipouští, že na rozdíl od Izraele nemá Česká republika prakticky nic, čím by mohla podobným útokům čelit. K ochromení naší země totálním chaosem, způsobeným přerušením zásobování, zhroucením digitálních sítí a ochromením bezpečnostních funkcí státu přitom stačí pouhých několik stovek relativně lehce vyzbrojených, dobře organizovaných, vycvičených a ke všemu odhodlaných bojovníků. Jak ukázala akce Hamásu, dokáží využívat k průzkumu a jako náhradu dělostřelectva drony, ke spojení mobilní telefony a jednoduché vysílačky a k rychlým přesunům mezi místy dílčích operací lehká vozidla a motocykly. A jsou schopni podobné bleskové operace také plánovat.

Ani spojené síly policie a zbytku české armády, jejíž rychlost reakce na konkrétní hrozbu se dnes počítá na dny až týdny, by zřejmě nebyly schopné ani vycvičeností, ani akceschopností a už vůbec ne motivací a odhodláním čelit schopnostem, bojovým zkušenostem a náboženské motivaci potenciálních islámských bojovníků. Ti se dnes zcela volně pohybují po území celé Evropy, včetně ČR. Základní zbraně a munici včetně protitankových raket, minometů a dronů dnes není díky válce na Ukrajině problém získat. Pokud by jim snad něco chybělo, například tanky a samohybná děla, mohou to během několika hodin ukořistit z chabě střežených skladů zbraní a munice soukromých firem, případně stejně jako v již vzpomenutém Izraeli nečekanými a koordinovanými přepady policejních stanic a vojenských skladů, na které není ani česká policie, ani armáda nijak připravena a nedokázala by jim čelit.

Co se týče českých zpravodajských služeb, od nichž by měla přicházet prvotní varování o akutních hrozbách, je jejich stav rovněž dosti tristní. Osoba, blízká zločineckému klanu vyšetřovanému v rámci akce „Dozimetr“, stojící s požehnáním ministra vnitra několik měsíců v čele klíčové zahraniční rozvědky, medaile americké CIA, udělená šéfovi české civilní rozvědky a snaha BIS pod jeho vedením ovlivňovat školské osnovy, stejně jako aféry kolem nákupů vojenského zpravodajství, nebo jím organizovaná sledování a diskreditace “nepohodlných” lidí včetně manželky jistého nejmenovaného premiéra rozhodně neskýtají přílišnou důvěru v jejich schopnosti získávat relevantní informace a zachovávat nestrannost a oddanost službě českému státu.

Důvěru nevzbuzují ani výroky, jednání a chování „nesilových“ ministrů Fialova kabinetu, o „osobnostech“ šéfů obou komor našeho parlamentu, kteří se nedávno coby klaun Harlekýn a dobře obrněná Kolombína, postavičky dvou Zanni (sluhů) komedie dell’arte, „statečně“ vypravili z naprosto nejasných důvodů do ukrajinského Kyjeva, ani nemluvě.

Bezpečnostní situaci v ČR nepomáhá ani fakt, že samotná EU aktuálně vstupuje do hluboké ekonomické a bezpečnostní krize. I to je zřejmě jeden z důvodů, proč velení NATO pod kouřovou clonou současných bezpečnostních problémů intenzivně pracuje na přípravě „tichého“ nahrazení politického vedení Unie skrytou vojenskou diktaturou. Argumentuje nutností „integrace s cílem zjednodušit pohyb vojsk a výzbroje NATO po Evropě v případě ohrožení“, využívá dvoustranných vojenských smluv mezi jednotlivými evropskými zeměmi a USA mimo rámec v podstatě již mrtvé Severoatlantické smlouvy a cíleně vytváří atmosféru strachu a obav z „ruského medvěda“, který se údajně chystá zmocnit celé Evropy.

EU tváří v tvář hrozící bezpečnostní katastrofě stále více připomíná římskou říši v době jejího konečného úpadku, zatímco ekonomická a sociální situace mnoha evropských zemí evokuje přirovnání ke stavu aztécké a incké civilizace těsně před příchodem jejich dobyvatelů a ničitelů. Vlna migrantů, přelévající se Evropou, je srovnatelná s invazí Germánů ve 4. a 5. století. A my se intenzivně odzbrojujeme.

Nedělejme si iluze o neexistenci vysoce organizovaných teroristických skupin mezi „domácími“ muslimy ve Francii, Belgii, Holandsku, Švédsku, nebo Německu, které již nyní ovládají významné oblasti velkých měst (no-go zóny) a vytvářejí zde specifickou muslimskou subkulturu. Pokud se tomu nedokážeme postavit, čeká nás problém, který se nebojím označit pojmem „Gazyfikace Evropy“. Další a další “Gazy”, existující, nebo nově vznikající po celé Evropě, budeme jednou nuceni dobývat zpět za cenu obrovských obětí. Tedy pokud si ještě budeme jako občané schopni (a ochotni) zachovat v rámci hloupnoucí Evropy naši kulturní specifičnost a národní identitu.

sdílet na

75 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zdendulka
28. 11. 2023 10:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Pan Štefec má – bohužel – zase pravdu….

sizok
28. 11. 2023 10:52
Odpovědět  zdendulka

Bohužel, ano. A obávám se, že to je jen začátek konce.

Putinovec
28. 11. 2023 11:07
Odpovědět  zdendulka

Já mám spíš pocit , že vyzrazuje jeden z probíhajících scénářů . A není to náhoda , je to záměr , protože obecně vyzrazený scénář vede k tlaku , který ten scénář znemožňuje .
Tím nechci tvrdit , že je Štefec pronárodní . Jen pracuje pro toho , kdo má jiný scénář řízení . Tím , že někdo ukáže na směr řízení konkurenční koncepce – scénáře , ohrozí cizí řízení a pro to své získá prostor .
Je to jako když kouzelník jednou rukou dělá gesto , tím odpoutá pozornost od druhé ruky a provede trik .
V zamlčení by zůstalo , že obě ruce ovládá jeden kouzelník , tak , jako scénáře obor skupin pokoušejících se prosadit svoji koncepci , může ovládat ten , kdo chápe více .
Už tomu rozumíte ? My se máme dívat jedním směrem , zatímco jinde probíhá skutečné řízení . A odklánění pozornosti většiny může probíhat i tak , že se vybere herec -lídr , který oslovuje naštvaný dav – supersystém , svolává stávky , demonstrace a na pozadí se bez pozornosti davu zatím provádějí dílčí nevratné změny řízení daného projektu – státu či států .
Až tak je to jednoduché . Stačí dát lidem kašpárka .

katango
28. 11. 2023 11:58
Odpovědět  Putinovec

Tak kašpárků je, jako by je shazovali z nebe.

Standa
29. 11. 2023 14:55
Odpovědět  katango

My chlapci máme kašpárky svoje!

katango
30. 11. 2023 13:16
Odpovědět  Standa

A hrajete s nima velký divadlo!

PřemekJ
28. 11. 2023 22:59
Odpovědět  Putinovec

Nicméně tu máme v přímem přenosu pád chazarské mafie – uctívačů Ďábla. Chazar Netanjahu měl zasít sémě třetí světové, ale všichni mu to odmítli, a tak je z toho jen další genocidní zločin proti lidskosti. Za ty se již platí u vojenských tribunálů cena nejvyšší. Židé mají Chazarů plné zuby stejně jako Ukrajinci své nacistické kyjevské junty. Ti druzí prchají kamkoli, aby se nestali násilím plnidlem do mlýnku na maso pod palbou VS RF. Kyjevské čeká rychlý pád a osud všech zločinců proti lidskosti. Jejich pomocníky též.

paulusek
29. 11. 2023 12:35
Odpovědět  PřemekJ

Až na to, že rozpoutání Armageddonu byl záměr Hamásu. A co huře, útok Hamás provedl primárně z důvodu sníženého vlivu proti ostatním palestinským organizacím. Prostě se chtěl zviditelnit. Po právu bude ničen ohněm a mečem.

Standa
29. 11. 2023 13:36
Odpovědět  paulusek

Co to je za žvanírnu? ŽIdé rozpoutali Armagedon ničením nemocnic i s pacienty , škol, celých bloků v Gaze . Tisíce mrtvých, raněných.
Hamás je plně v právu. Izrael okupuje většinu palestinského území. Syrské území, zavírá tisíce palestinců , žen, dětí do svých věznic. Je to zákonný palestinský odpor.
Připomínáte mě , jako kdyby hitlerovci prohlásili, že odpor Čechů na jimi hitlerovci okupovaném ůzemí bude ,,Po právu bude ničen ohněm a mečem.” Ostatně Lidice, Ležáky, Heydricháda je obdoba Gazy! Gaza je obrázkem Waršavkého gheta( Už 57 let). Odpor je zákonný!
Jedinný rozdíl, že hitlerovci prohlašovali partizány a odpor za ,,bandity” a židé odpor proti okupaci za ,, terorizmus”.!!!
Mám spíše pocit, že Vy se chcete zviditelnit ZDE!

připravený
29. 11. 2023 10:51
Odpovědět  Putinovec

vyzrazuje jeden z probíhajících scénářů ……
……………………………………..
to jako myslíte vážně? tento scénář je veřejný od roku 1990, jenom se o něm nepsalo

Pavel
30. 11. 2023 08:59
Odpovědět  Putinovec

Souhlasím s vámi, bohužel populace v naší banánové republice již dostihla úrovně, kdy není schopna rozumného uvažování a jen tupě plní příkazy! Ti hajzlové jsou si sebou již tak jistí, že se ani nesnaží zatajit kolik miliard šlo na Ukrajinu.Ani,že se zavázali ručit za jejich astronomické dluhy a pak ten arogantní “fialové krypl” řekne: že jen na obsluhu dluhu budeme platit 95 miliard a proto musí tupě seškrtat vše! Kdo ten dluh udělal a ještě jej bude zvětšovat!? Jak nám sdělila jeho “fialové kráva”, si budou ještě půjčovat od MMF na zbraně a munici pro fašouny na Ukrajině!!!Ne na zlepšní stavu naší ekonomiky,či pomoci slabším domácnostem s úhradami nákladů na žití! A co ovce, nic, žádné požadavky na odvolání vlády,potrestání vlastizráců co nás táhnou do války!Ne, chtějí jen zvýšit mzdy! Ani slovo o vystoupení z NATO a EU, o okamžitém přerušení dodávek zbraní a munice Ukrům! Můžeme se jen modlit, že snad natáhneme bačkory spíš,než nás ty hovada obětují jako potravu pro ruská děla(nebo Sarmata)!

Teuton
28. 11. 2023 10:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Hele,ale úplně nejsrandovnější je “naše” armáda. Do kolony jejích kombajnů na dálnici D 6 vjede jedna odhodlaná Amazonka a půlka “naší” armády se promění v hromadu dezolátního šrotu. Na půlku druhou by stačila jiná odhodlaná Amazonka, která by hodila dýmovnici a vystřelila z poplašňáku. A do toho všeho takzvaný generál Řehka, kterému předloni při útěku z Afghánistánu explodovalo všech pět hemeroidů. Naše chrabrá armáda…!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
28. 11. 2023 11:11
Odpovědět  Teuton

No paráda! (Ironie) – vás to snad pobavilo?
Tenhle Štefcův souhrn naší situace může ještě větší počet lidí přesvědčit o nutnosti setrvat v NATO a co nejrychleji přivítat u nás ami-armádu. 🙁

Velitel
28. 11. 2023 14:19
Odpovědět  Albi

Myslíte tu americkou armádu, která za posledních 50 let prohrála všechny války,které vedla a země v kterých je vedla totálně zničila?

Albi
28. 11. 2023 17:01
Odpovědět  Velitel

Myslím “tu armádu”, které bude ČR platit veškeré potřeby vojenské i civilní – nejen vojákům, ale i jejich rodinným příslušníkům, přijedou-li s nimi. Nejspíš ve výši – “každé vaše přání je nám ctí bez odkladu vyplnit”.
To všechno bude probíhat pouze a výhradně pod jurisdikcí, kontrolou i konečného rozhodnutí USA, proti němuž nebude odvolání.

Takže – s námi rozhodně neprohraje! Poražení jsme my a to ještě dřív, než sem jediný ami-voják vstoupil.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
29. 11. 2023 09:02
Odpovědět  Albi

Al, armáda USSA všechno vyhrála! ,, Kdo uteče vyhraje”!

připravený
29. 11. 2023 10:55
Odpovědět  Standa

vtipné 😀

Jaris
29. 11. 2023 09:32
Odpovědět  Velitel

Jak jsem pochopila, JewSA nikdy neslo o to vyhrat valku. Jejich cil byl jednoduse zemi rozstrilet na kusy, zavrazdit obyvatelstvo, ukrast, co se dalo. Hlavne, kdyz bezel zbrojni prumysl a rotacky na dolary bezely dnem i noci bez prestavky. Po devastaci bylo znicenemu statu nabidnuta obnova, samozrejme na dluh, takze pramen prijmu penez pro gangsterske JewSA nevyschl. Je to proste banda bastardu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel
30. 11. 2023 10:32
Odpovědět  Jaris

Pochopila jste to správně. Jde o to mít neustále někde nějakou válku, tak aby zbrojní průmysl USA frčel na 100 %. Samozřejmě na cizím území, daleko od USA a cizíma rukama.USA na válkám od války sever proti jihu vždy vydělali a doplatila na ně většinou Evropa.Tak jako teď na Ukrajině! EU je jen pokračování “třetí říše”pod vedením anglosasů a NATO je jen dozorce v US koncentráku zvaném Evropa!!!

Albi
29. 11. 2023 02:12

Díky – konečně jedna aspoň už lepší zpráva mezi těmi z poslední doby.

Ale činí se, kluci, holky i transky 🙂 aby ještě stačili urvat co nejvíc kompetencí a v neposlední řadě si našetřit ze svých hubených platů aspoň nějaký polštáříček do politického důchodu, než se – doufejme – odeberou na smetiště dějin.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
připravený
29. 11. 2023 10:54
Odpovědět  Albi

přivítat u nás ami-armádu …
……………………………..
kterou ami-armádu? tu která utekla z Afghanistánu nebo tu co prohrála ve Vietnamu?
Máte tam nějaké vítězství ami-armády za posledních 200 roků?

Standa
29. 11. 2023 13:48
Odpovědět  připravený
All
28. 11. 2023 14:59
Odpovědět  Teuton

Žádnou armádu nemáme.Jen dobrodruhy a blbečky sloužící cizím zájmům,jenom ne nám.

Gales
28. 11. 2023 10:44
Ohodnotit příspěvek :
     

I Vanga předpověděla že nás budou muset osvobozovat vojska z východu.Ministryně afro nám s tím tankem v kabelce nepomůže a Blaničtí rytíři nás v tom taky nechají.Prej co ste si navařili,to si taky snězte.

sizok
28. 11. 2023 12:34
Odpovědět  Gales

A to se ještě těšme na další uprhlickou vlnu z okrajiny. Chci vidět,
jak 10 milionů Čechů udržuje 2 miliony chocholů. Zkolabuje všechno.
Zdravotnictví, sociální systém, prostě všechno. A pokud máte, přátelé,
hypotéky, doporučuji se jich co nejdříve zbavit, jinak zapláčete.

Gales
28. 11. 2023 10:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Mimo téma…. Kvůli Ukrajině padla vláda na Slovensku. Krátce poté kvůli tomu samému padla vláda v Polsku. Pokud Péťa bude v podpoře Ukrajiny pokračovat, padne jeho vláda úplně stejně. Je zcela zjevné, že Ukrajina míří ke konci války a bude rozdělena. To dnes napověděla Boží ruka, která v Kyjevě u sochy Matky Vlasti roztrhla napůl největší ukrajinskou vlajku, která má přes 20 metrů. Prudký vichr ji roztrhl na dvě poloviny a na ukrajinských sítích už se jedou komentáře o tom, že jde o znamení o rozpadu Ukrajiny, jejího rozdělení a roztrhnutí.

Symbolická událost je skutečně trefná a má souvislost s písní německé kapely Scorpions s názvem Wind of Change, což byla píseň o “větru, který přináší změny” v souvislosti s pádem Železné opony na konci 80. let. Najednou ten samý vítr přináší roztržení ukrajinské vlajky, což předznamenává velkou změnu. Roztrhnutí vlajky větrem takto symetricky je velmi ojedinělé a když si dáme dohromady všechny informace z posledních dnů, tak je jasné, že o osudu Ukrajiny je již rozhodnuto.

Pijack
28. 11. 2023 11:06
Odpovědět  Gales

Dobré !!! 🙂 Já bych si dovolil modifikovat heslo – “Vláda, která zdraží pivo, padne” na “Vláda, která podporuje nacisty Ukrajiny, padne”.

Gales
28. 11. 2023 11:10
Odpovědět  Pijack

Západ padne s Ukrajinou a s ním i všichni Jidáši kteří ho podporovali.Lid nesmí zapomenout ani na odměnu posranců kteří je podporovali.

Albi
28. 11. 2023 17:17
Odpovědět  Gales

No – Jidáši pravděpodobně už mají své potřebné svrchníčky z čistírny domna a připravené k bleskovému převleku.

Ladislav 💤
28. 11. 2023 11:11
Odpovědět  Pijack

👍pane Bože, ještě dnes. Ámen.

sizok
28. 11. 2023 12:15
Odpovědět  Gales

Jeden velký omyl. V Polsku nastupuje silně probruselská klika.
Bude ještě více podporovat okrajinu. I její vstup do NATO a EU.

Gales
28. 11. 2023 13:25
Odpovědět  sizok

Já netvrdím že ne. Ale Lejnostán se bude postupně rozpadat. – Asi.

Silver1
28. 11. 2023 13:53
Odpovědět  sizok

Blbost jak Brno ! Viz. 4V News ….

sizok
28. 11. 2023 17:45
Odpovědět  Silver1

Chceš mě poučovat? Dnes a denně čtu polské weby. Vím přesně, co se tam děje.

Markýza
29. 11. 2023 18:42
Odpovědět  sizok

Co tam píšou o tomhle? https://1url.cz/Yuj3d

Putinovec
28. 11. 2023 14:56
Odpovědět  sizok

Nezáleží na tom , co za sebranku je dosazeno . Záleží na tom , kdo tu sebranku řídí , k jakým cílům směřuje a zda je možné toto řízení převzít .

Pavel z Moravy
28. 11. 2023 19:10
Odpovědět  sizok

Vždyť to tak bylo domluveno. O tom žádná.

Albi
28. 11. 2023 17:11
Odpovědět  Gales

“…Pokud Péťa bude v podpoře Ukrajiny pokračovat, padne jeho vláda úplně stejně.”
https://echo24.cz/a/HNwgg/zpravy-svet-prezident-pavel-corriere-varoval-vitezstvi-ruska-dat-vsechno-ukrajina#
Pavel varoval před vítězstvím Ruska. „Musíme dát Ukrajině všechno, co potřebuje“
Pokud Západ poleví v podpoře Ukrajiny, může být příští rok pro Rusko ještě příznivější. Vítězství Ruska ve válce proti Ukrajině by přitom mohlo mít pro Západ nepříjemné důsledky v budoucnu.
xxxx
A Péťa přece vždycky drží dané slovo.
Jen své poddané obelhává s velkou chutí a přesto o své sympatie podle průzkumů nepřichází..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Bety
28. 11. 2023 18:26
Odpovědět  Albi

Ani chameleon když nemá příslušné pozadí se nemůže přebarvit. A tomuto chameleonovi hrozí, že až mu současné pruhované pozadí zmizí, že už žádné jiné nenajde.Co by si pak chudinka počal? Další pokus o obrat by mu už ani ti dnešní vymyté mozky nespolkly.

katango
29. 11. 2023 10:17
Odpovědět  Bety

Nepůjde o obrat, ale o návrat.

Markýza
29. 11. 2023 08:50
Odpovědět  Gales

A nemáte o té vlajce nějaké videjko? Potěšila bych se, pobavila…..

Markýza
29. 11. 2023 08:58
Odpovědět  Markýza

Tak na trubce není nic vlajce v Kyjevě a včerejšku, ale před měsícem se jim to stalo v Charkově. A mám dojem, že ten už Rusové dobyli – ale opravte mě kdyžtak někdo.
Tady ta vlajka

https://1url.cz/6uj2G

Pijack
28. 11. 2023 10:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Připomněl bych posledního myslícího vojevůdce Jana Žižku z Trocnova. Od té doby tu nebyl nikdo, kdo by byl schopen sám bez “spojenců” bránit obyvatelstvo.
Vzato podle dnešních poměrů a podle propagandy (tedy mystifikace obyvatelstva) je na druhou stranu takových “hrdinů” dostatek – Řehka, Černochová, Koudelka, Růžička, Pekarová, Vystrčil, Svěrák, Holubová, PePa, Halík, Šafr, a další kavárenská armáda… Ti všichni nechtějí jít na frontu, ale mávají pěstičkami, až se smíchy za břicho popadám 🙂

pedro
28. 11. 2023 12:47
Odpovědět  Pijack

Dnes jeden ostřelovač a je po vůdci, říkal jeden tupý amík v metru.

Bety
28. 11. 2023 18:47
Odpovědět  Pijack

I následovníky Jana Žižky podtrhla místní Panská jednota. V roce 89 se dostala k veslu a proto to
teď vypadá, jak to vypadá.

unor 2022
28. 11. 2023 10:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejde jen o to, s CIM. To nejdulezitejsi je CO a proti KOMU.
V tom okamzeni bychom byli v roli rozstrilenych ukrajincu vyklizejicich svoji smrti zemi jez jim v dobach SSSR patrila.

Gales
28. 11. 2023 10:56
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Silver1
28. 11. 2023 13:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Dovolim si polozit otazku: Nefandite dintak trochu? Co by v Cechach mohli chciet? Mate plyn, ropu a podobne bohatsvta sko v Gaze ?!

All
28. 11. 2023 15:16
Odpovědět  Silver1

Usadit se tu a nás budou mlátit, zotročovat a vyhánět.Díky našim tajtrlíkům a zločineckým politickým stranám,co pro to dělají vše za peníze a myslí si,že sami budou mimo. Jen zatím ještě neví v čem budou chodit,jestli v nacistických hadrech anebo budou ryčet šaría,šaría a nosit burky.

Jiří
28. 11. 2023 15:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Změnu nemůže přinést současná politická garnitura tzv.pravicových somráků.Musíme počkat na praskání ledu EU.

Standa
29. 11. 2023 09:39
Odpovědět  Jiří

Žádné čekání! Není čas. EU zavádí povinnost všech států na Ojro ( odsouhlaseno), malé státy nebudou mít právo veta atd:Ty tajtrdíky , grázly musíme vykopat než bude pozdě!

All
28. 11. 2023 15:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Komupak cpe fialová klika a zločinecké politické strany naše peníze,z naší práce a naší dřiny,naplno podporuje válku,která není naše.Vždyť takto celá pětikoalice i s Fialou v čele se stávají vrahy,co zabíjejí a ničí. I tu naši elektriku kradou,sprostě nám ji kradou.Naši otcové a dědové pracovali a dřeli,postavila se i jaderná elektrárna,pro nás a jenom pro nás a ne pro zloděje a podvodníky.co nám elektriku tak sprostě kradou a snáma vyjebávají.Nám berou,co je naše a válku podporují,co naše není. Tohle dokáží jen bestie.

JoFa
28. 11. 2023 18:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Citujem:”Ústavy a platných zákonů, s ministryní obrany, tu vystupující z OSN, tu veřejně přiznávající, že jsme na dně s výzbrojí a municí pro armádu až natolik, že už nemáme co posílat ani na Ukrajinu a že soukromé zbrojařské firmy jsou na tom s vojenskou technikou a vybavením podstatně lépe, než český stát.”
JoeArp a čo si myslíš ako je to u nás na Slovensku, asi sme na tom rovnako….

JoFa
28. 11. 2023 18:25
Odpovědět  JoFa

Celá Európa je bez zbraní a nie sú schopní vyrábať rýchlejšie ako Rusi, ja sa im divím že to nezoberú na steč celou EU- je to ľahká korisť.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
28. 11. 2023 19:24
Odpovědět  JoFa

.. jenže taky řádně hladová a vychrtlá kořist. Možná si počkají, až zaklepe paprčkami…

Markýza
29. 11. 2023 08:47
Odpovědět  JoFa

Nezapomínejte, že když něco zaberete, pak se o to více či méně musíte starat.

Joe Arp
28. 11. 2023 19:25
Odpovědět  JoFa

Tak překvapení veliké, ty který máš přímý vstup k vševojskovým i jiným moudrostem Boompariho, přímého potomka Klaušewiče se ptáš mě, totálně nevychovatelného a nepoučeného? Ale budiž, …inu nejsme na tom rovnako, u vás se konečně ujal vlády, doufám zdravý rozum, zatím co u nás se dle info z míst vysokých chystáme na jadernou a hroznou! Rusi nezoberů na zteč EU asi proto, že to nepotřebují, zteče na nás praktikují naši “přátelé” z Bílé Chatrče, zatím jen finanční a ideologické. Ale to vše, ty kluku ušatá přece víš, tak proč mě budíš?

JoFa
28. 11. 2023 19:44
Odpovědět  Joe Arp

Veď viete prečo, potrebujem doplniť info k článku. Momentálne sa veľa hovorí o obsadení len polovice Ukrajiny, dnes som počúval Kamenského https://www.infovojna.bz/prehravac/dopoludnie-na-infovojne-s-adrianom-28112023?m=1 a je podobného názoru. Čo vy dvaja na to s Klausewitzom? Chcem len odhad, ja si myslím podľa toho ako Rusi zbroja, že to pôjde ďalej.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
28. 11. 2023 20:02
Odpovědět  JoFa

Nešaškuj chlope, kdo má obsadit tu polovicu, keď většina území UA už patří amíkům? Já dnes počúval rast travu a pak jsem jí počural. Tak dobrou a netrap se politikou, máte tam pekné děvčice.

JoFa
28. 11. 2023 20:10
Odpovědět  Joe Arp

Děvčice si už len pozriem a pokochám sa. Vo vojnovom stave vlastníctvo amíkov bude prehodnotené, nedostanú ani h..no. Rusi by boli sprostí ak zaberú nejaké územie a nechajú ho vo vlastníctve Amíkov, okrem toho amíci ich obrali o množstvo peňazí čo mali Rusi v Amerike a Rusi im to teraz nechajú? Nebuď labuť..

Boomer
28. 11. 2023 20:09
Odpovědět  JoFa

.. předčasný mír je zárodkem příští války. Zkuste si představit, že by se Rudá armáda v roce 1945 zastavila na linii řeky Nysy…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
28. 11. 2023 20:25
Odpovědět  Boomer

Keď si zoberiete, že deklarovali vojnu proti fašistom- zaščita /Ruska/, tak to tiež nemá logiku aby sa spokojili s polovicou fašistickej Ukrajiny.

Boomer
28. 11. 2023 20:33
Odpovědět  JoFa

.. Ukrajina je striktně nacionalistický systém, nikoli fašistický, jinak souhlas…

Tupý hulvát
28. 11. 2023 19:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Tady se pořád opakuje,že válka na Ukrajině není naše.Ale ona je naše,my jsme členem NATO,tedy se agresivně roky přibližujeme k ruským hranicím,roky pěstujeme v dětech i v naivních dospělých fanatickou nenávist k Rusům,roky schvalujeme všechny hnusné vylhané války USA,už skoro dva roky BĚHEM války Ukrajinu vyzbrojujeme,kdysi jsme se podíleli na násilném puči ….mohl bych pokračovat.
Samozřejmě,je to naše válka,jsme ve válce a také v ní prohrajeme s většinou důsledků!
Nějaké bláboly o formalitách nemají význam.

Pijack
29. 11. 2023 08:05
Odpovědět  Tupý hulvát

Ale ten zakomplexovaný prcek Vystrčil ze Senátu přece živě prohlašoval v TV, že to není pravda a že se NATO k Rusku vůbec nepřibližuje. Pamatuješ si to. Kdo na to zapomněl? A ten zamindrákovaný prcek to tvrdí dodneška. Ten člověk by měl být zatčen za šíření velmi nebezpečné lži. Podle něho jsme asi všichni slepí a blbí… a klidně si sedí v Senátu dál.

Standa
29. 11. 2023 09:34
Odpovědět  Pijack

prcek? Havel nebo Pavel. Ten nyní v Itálii prohlašuje , že největším ,, nebezpečím ” je Rusko! A, že UkrFaš musíme podporovat až,, do konce”! Do čího? Našeho?
Včera byl ve 23.30 h v tel pořad s Okamurou( většina lidí už spí.) A ,, moderátor” furt ,,za chvli máme Rusko na hranicích” , co s tím SPD udělá?….

Slovan
29. 11. 2023 09:50
Odpovědět  Standa

Teď jsem to dokoukal a musel jsem se smát jak redaktor tlačil Okamuru říci, že mu nevadí RF. Ubožák placenej z ČT. Já osobně Okamuru obdivuji, jak v klidu odráží to jejich útočení na jeho osobu. Já bych to nedal, by si redaktůrek nedal za klobouk co bych mu řekl. 😊

Standa
29. 11. 2023 10:01
Odpovědět  Slovan

Souhlas! Ten ,, redaktor” byl až směšný!Co udělá tajtrdlík za peníze!

Pavel z Moravy
29. 11. 2023 08:51
Odpovědět  Tupý hulvát

Sežereme vše co jsme si navařili a ne jenom s Ukrajinou. Přidali jsme se ke grázlům, u moci máme škůdce, nic jiného než totální držkopád neočekávejme. Už je to tady.

Standa
29. 11. 2023 08:57
Ohodnotit příspěvek :
     

cit:,,. Španěl Hernáno Cortéz s pouhými několika stovkami mužů, pár koňmi a patnácti děly dokázal svou inteligencí, urputností a nezlomnou,, křesťanskou vírou” na přelomu let 1520 a 1521 zcela rozvrátit a ovládnout aztéckou říši s jedenácti milióny obyvatel.,,

To není tak úplně pravda! Astéci ho hnali až měl na zadku hnědou. Spojil se s Toltéky a Tlaxkalany( Aztéky nepodrobené)a vyrazil zpět se cca 12 000 muži. Španělé měli ocelová brnění, koně( do té doby tam nevídané), děla,muškety dtt. Aztéci vrhací kopí s obsidiánem!
Prý malá skupinka?

Standa
29. 11. 2023 08:58
Odpovědět  Standa

..Aztéci…

P.K.
29. 11. 2023 10:20
Odpovědět  Standa

A mnohem větší dopad na další vývoj těch civilizací, kde byla velká koncentrace obyvatel ve městech, měly nakažlivé nemoci, mám dojem neštovice. Nejlepší nepřítel je ten mrtvý: nějakou dobu trvá najít si nového.

Frank1
29. 11. 2023 12:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Pro vsechny vitace a jine slimaky.
Dusledky multikulti obohaceni jsou stale zretelnejsi. V Nemecku zadali muslimove zavedeni prava Saria.
https://cz24.news/nova-naloz-multikulturniho-obohaceni-a-ukazky-prevzeti-evropy-islamem-videa/

Slovan
1. 12. 2023 09:47
Odpovědět  Frank1

KoZa je totálně v prdeli je otázkou času, kdy se jim zalíbí i u nás. Proč ne holek je tu dost.