blog

Windows vynuloval celý „civilizovaný“ svět (a něco málo, co z toho vyplývá)

© RIA Novosti / Generováno umělou inteligencí 

Jelena Karajeva

Ukázalo se, že k tomu stačila malá aktualizace proslulého – v každém slova smyslu – softwarového systému. Běžná a extrémně rutinní operace, které musí čelit každý majitel jakéhokoli gadgetu, digitální  hračky – ať už jde o mobilní telefon, notebook, stolní počítač nebo tablet – vedla ke kolapsu letecké dopravy z Ameriky do Austrálie. Lehly i banky – ne ty skleněné, ale jejich peníze, a ani v v těch fastfoodech se nedalo zaplatit za objednávku. To znamená, že se také stalo absolutně nemožné se na jíst (pro ty, co lehli pod vliv amerického stylu života a kteří jsou ve své podstatě proameričtí a tím nejspíše příznivci jejich stylu života a myšlení a těch není žádná škoda a ani mi jich není líto – ať klidně hladoví – pozn.překl.). Během mrknutí oka se „civilizovaný“ svět ocitl téměř v předindustriálním věku. 

Poznámka: Mělo by to být varováním pro ty, co si myslí, že slibovaný „novodobý středověk“ neoliberály je nemožný. Stačí nejen „nějak“ vypnout elektřinu, ale stačí i jen povypínat programové zabezpečení – a je šlus, ámen, konec s celou tou „dnešní civilizovaností“! Nemluvě ani o tuposti uživatelů a tvůrců digitálního světa …

Jeden z průkopníků počítačového byznysu na planetě – společnost Microsoft Corporation, ta s tou „kapitalizací“, velkými finančními zdroji, před kterým se americký establishment klaněl – prokázala tak nízkou společenskou odpovědnost, že ani nelze na to dno dohlédnout. Protože už nelze nic dělat rukama a přitom hlava nefunguje vůbec. I když je velká, kolektivní a velmi draze placená. 

Rusko odolalo, když se celá tato „rajská zahrada“ vydala na výstražnou cestu, která se ukázala být cestou do jeskynní éry. 

Poznámka: Tisíce a tisíce sankcí, pád Západu všude kam se podíváme, růst neschopnosti, ztráta jakékoliv odpovědnosti prakticky za cokoliv, s jedinou výjimkou – kapes těch nejbohatších, kteří si nechávají od nás, chudých lidí, platit i za vlastní chyby, blbosti, debility, hlouposti, za svou neschopnost myslet, za své prohrané sázky! Jen – proboha!! – aby ti šmejdi, ta chátra, ti pacholci, darebáci, lumpenové, sprosťáci, hlupáci, debilové, ta cháska, ti votroci, ta pakáž, špína, ti tupci, lenoši, žebráci, ti svinští psi, aby nepřestali plnit rozpočty svými daněmi, které přece oni ti nejbohatší by neměli ani platit! Vždyť oni jsou páteří společnosti a zajišťuji všem všechno a místo aby jim líbali ruce a nohy, tak by někteří jim „jen tak“ něco z toho JEJICH  vzali …

A systémová krize Západu, před kterou jsme klidně a důsledně varovali (pro kterou jsme byli nazýváni „agresivní autokracií“), nemohla v horkém létě roku 2024 získat názornější ilustraci. 

Už jsme o tom někde slyšeli. O závrati z úspěchu. Vymyšleného, ne skutečného. Dravého, ne pracně vydělaného. Manipulativního, deklarativního, jen s cílem uvést globální cílové publikum v omyl. No, samozřejmě, vnucujte software Windows co nejširšímu počtu firemních klientů. Tito korporátní klienti – největší letecké, železniční a televizní společnosti – byli jednoduše ale názorně svléknuti do spodního prádla a ukázáni spotřebitelům, obyčejným západním lidem (všemu z té tak deklarované „Rajské zahrady“), kdo a za co stojí. 

Pokud informační kanál Sky News – globální a velmi anglosaský, tato “mocná zbraň propagandy” – zhasl na všech televizních obrazovkách v “Rajské zahradě” a nebyl schopen zajistit vlastní vysílání, znamená to jeho úplný kolaps. Neexistuje žádná rezerva, žádná míra bezpečnosti a obecně – “co nemáš teď, to prostě nemáš.” 

Charakteristickým rysem tohoto planetárního fiaska je prohlášení hlavní postavy páteční show, společnosti CrowdStrike, respektive jejího šéfa George Kurtze,  který řekl , že CrowdStrike „identifikoval příčinu a pracuje na jejím odstranění“

Nevíme, zda pana Kurtze uděláme smutným nebo šťastným, ale pokud je první akce proveditelná, pak je druhá naprosto beznadějná. Protože důvodem je obludná lehkovážnost. Ne zrada, ne nějaký útok hackerů, ale obyčejná lidská hloupost, tak charakteristická pro obyvatele „rajské zahrady“. Zejména pro ty, kteří mají hodně peněz a věří, že vládnou světu. Taková hloupost, bez ohledu na to, co říká Kurtz, je neredukovatelná. Ale můžete se od toho izolovat instalací „ochrany před hlupáky“. 

Zatímco akcie CrowdStrike padaly rychleji než vlastní hvízdnutí a obchodní komunita počítala své ztráty, špatně napsaný program aktualizace softwaru nastavil drahý rekord: V pátek v polovině odpoledne již škody dosáhly téměř miliardu dolarů. Podle nejskromnějších odhadů. 

Nejdůležitější fakt, ale Západem záměrně nepovšimnutý: Rusko a jeho spojenci tím vším nebyli dotčeni. Vůbec. Ani jednou. 

Rusko je v tomto kontextu zářivá digitální citadela. 

Poznámka: To je ta velmi často vysmívaná snaha Ruska o možnost izolace vlastnícvh internetových okruhů, snaha o soběstačnost a vlastní ochranu. V mnohém tomu napomohly i právě západní sankce, když jejich tvůrci si poplácávali po ramenou a chvástali se, co dokázali, aniž si počkali na výsledek. A ten se ukázal naprosto opačný a pro skutečné hlupáky, kteří si navíc myslí, že vládnou světu, byl překvapivý. Pche, každý skutečně rozumně uvažující člověk by je mohl předem varovat, že každá mince má dvě strany … 

Letiště v Rusku přijímala a odesílala lety, registrovala cestující a obecně vykonávala všechny své funkce. Totéž platí pro železniční dopravu a bankovní sektor. Nemluvě samozřejmě o restauracích rychlého občerstvení, rozvozu potravin a dalších objednávkách. Zkrátka „nic Rusku nechybělo“, mělo všechno. Ne, samozřejmě, my sami jsme toto tiché vítězství Ruska nezaznamenali jen proto, že jsme byli zvyklí na téměř ideální fungování všeho. Jakékoli služby, podniku, bez ohledu na to, co se děje. 

Připomeňme, že pod téměř 20 tisíci sankcemi jsme my – a ne oni. Že jsme to my – a ne oni –, kdo byl opakovaně nazýván „zemí čerpacích stanic“, „která nemá kvalifikované IT specialisty, protože „všichni odešli“. 

Připomeňme také, že jsme to my, kdo vede SVO, sami bráníme naše hodnoty, naše lidi, zatímco více než padesát států proti nám vede skutečnou válku. 

Na prvních řádcích tohoto seznamu jsou právě ty země, které den předtím zastihla digitální umělá vlna tsunami a staly se hlavními oběťmi této situace. Mimochodem, stále nevíme, zda digitální tsunami, která pokrývala civilní letectví, jejich vojenská zařízení, lodě, letadla, letadlové lodě i slavnou  americkou šestou flotilu, která vždy slídila poblíž našich jižních námořních hranic. Tisková služba NATO nekomunikovala. Jak je to tam, v  Bruselu, v jejich sídle pod vlajkou větrné růže – je všechno v pořádku? Je vše pod kontrolou? Ano nebo ne? Jaderné arzenály, software zajišťující jejich skladování, taktické úkoly, kontroly a tak dále, nedostaly náhodou digitální díru v důsledku úplného selhání softwaru? 

Čím dále jdeme do lesa, tím silnější je vrstva otázek, na které nikdo neodpověděl, protože je nikdo veřejně nepoložil. 

Pokud jde o Rusko, všichni jsme viděli, jak jsme chráněni. Systémově, strategicky, jakkoli a jak dlouho chceme, a ještě máme fóra. Máme tedy právo na klid – zasloužili jsme si to. A je nám úplně jedno, co si o nás kdo říká nebo myslí. Prezentovali jsme své argumenty, ale Západ se tímto digitálním kolapsem zcela zřekl svých vlastních argumentů. 

Poznámka: Tento „nic neznamenající“ kolápsek by měl být velkým varováním pro všechny ty, co spoléhají na digitální svět. A především v té oblasti, která se týká všech. Že digitální měna znamená až neuvěřitelné možnosti manipulace práve i s vaším kontem, na vaší kartě, na vašem účtu. A pak stačí nejen vypnout vůbec elektrickou energii, ale i takovou maličkost jako nesprávné a zfušované „doplňky“ k programům a jste v  – podle nářečí ve filmu Tajemství hradu v Karpatech – pak jste v perdeli se vším všudy. To samé si uvědomte, když všechny fotografie máte digitálně a jen vyjímečně si nějaké ty vytisknete, teda předem … 

Ukazuje se, že kapitalismus prostě nutně vede svou zlostnou a dravčí podstatou k monopalu – minimálně proto, že přece ti druzí „mi užíraj moje vlastní peníze“. Pokud se nenastolí osobní a jmenovitá a faktická odpovědnost, budeme žít v podobných „černých můrách“ čím dál častěji. Nebude fungovat ani chytrá lednička, ani chytré televize, ani vaše digitální hračky (ano, gadget znamená hračku). Budete možná stát před vlastními dveřmi a nebudete se moci dostat ani do bytu, domu, či „aspoň“ do vlastního auta, aby jste se aspoň vyspali … myslíte, že přeháním? No tak žijte v blažené nevědomosti, samo Slunce a fyzikální zákony se s největší pravděpodobností postarají o všechno sami. Varování tu v minulosti byla, ale jak je dobře vidět, skoro nikdo se na té „rajské zemi v Rajské zahradě i na Rajském americkém ostrově“ nepoučil a nepoučí.

Ba, ani tady si nezanadáváme, prostě proto, že nic nebude. Vše co je digitální je jen virtuální bez materiálního základu. Připomíná to, jak kdysi Josef Fousek, ten co spolupracoval se Semaforem Šimka, jak vyráběl satelitní anténu – koupil šestku šroubek a matičku, vzal poklici prádelního hrnce a … skočili mu na to! Než se konečně jeden zeptal, co na to vlastně chytí …

Kapitalismus není jen o zisku jako takovém, ale je především o zisku pro konkrétní jednotlivé osoby a ty raději vyrobí deset chlebů po milionu než sto tisíc chlebů po deseti korunách … jejich zisk tak bude mnohem větší … nevěříte? Pak žijte blaze do dalšího kolapsu. Ty kolapsy se budou stávat stále častěji. A bude to výsledek toho, co sami nejzuřivější ochránci kapitalismu – neoliberálové a jim podobní tupci – prosazují především ve vzdělávání a nezachrání to ani příchod pěti Trumpů, ti systém ani neupraví ani nezmění.

Pak se ale nedivte, že přijde fašismus se vším všudy. On už tu vlastně je, jen se mu tak neříká …

https://ria.ru/20240720/windows-1960820772.html

Všechny obrázky generovány umělou inteligencí © RIA Novosti

Překlad a poznámky Peter 008

image 4

image 2

image 3

sdílet na

52 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Helena
20. 7. 2024 14:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Důležité poselství, VAROVÁNÍ této lapálie: Tento „nic neznamenající“ kolápsek by měl být velkým varováním pro všechny ty, co spoléhají na digitální svět. A především v té oblasti, která se týká všech a všeho. Že digitální měna znamená až neuvěřitelné možnosti manipulace právě i s vaším kontem, na vaší kartě, na vašem účtu. A pak stačí tak málo, jako třeba náhlé vypnutí elektřiny, nebo se najde šikovný ajťák puberťák – a vyluxováno.

Frank
20. 7. 2024 22:35
Odpovědět  Helena

Však ale přesně o to šmejdům jde. Kontrolovat a ovládat.

Frank1 -
21. 7. 2024 09:02
Odpovědět  Helena

Naprosto tak to probehne. Nedostanete penize, protoze ‘nejaky computer virus’ to znemozni.

20. 7. 2024 14:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Co z toho plyne? Že se ušetřilo tak 10 milionů barelů ropy…
Akorát se s tím mělo začít, už tak před 20ti lety…
Aby se lidé dokázali transformovat bez potíží, do nového věku.
Ne tu strašit s nějakým Covidem..jde to i mnohem jednodušeji…
Prostě těch 60% budižkničemů, už nebude sedět v kanclech!
Ale půjdou rýt pole rýčem!
A uživí nás všechny. 😀
Nemusíme se jich zbavovat,jak vymyslela,ta chátra u moci.
Dejte mi je! A zůrodním i pouště!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
20. 7. 2024 15:41
Odpovědět  Veny232

Já jsem tě Venoušku varoval, že se jednou z té své ropy zblázníš. A už je to tady. Doktor Chocholoušek už na tebe čeká. Pro začátek zkusí skotský střiky.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
20. 7. 2024 18:18
Odpovědět  ModrýKlokan

Sázel bych spíš na ropný střiky.

21. 7. 2024 07:58
Odpovědět  ModrýKlokan

Proč bych bláznil? Já jsem připravený…skorem…ještě koupím další zbraň…chybí mi výkoné pcpčko…na lov zvěře…k tomu pár kilo stříbra…a mám všechno.
Co máte vy, jak jste připravení na hlad? 🙂
Jak dlouho vydržíte,až bude u benzínek sucho a nebude plyn?

Boomer
21. 7. 2024 10:03
Odpovědět  Veny232

.. nezapomeňte na zásobu lahví se stlačeným vzduchem, výkonné pcp nenatlakujete kompresorem!

ModrýKlokan
21. 7. 2024 13:56
Odpovědět  Veny232

Proti hladu ti nepomůže pár kilo stříbra. Až si tvýho stříbra všimnou nějaký psychouši, tak ti urychleně pomůžou do truhly. I když musím uznat, že jako mrtvola mít hlad nebudeš.

Proti hladu a dalším fatálním problémům je potřeba, aby tady pár milionů lidí konečně dostalo rozum. Pcpéčka jsou k tomu naprd.

Spam Janka
21. 7. 2024 16:59
Odpovědět  ModrýKlokan

Čože jedlo, ak má usadlost, tak možno ma sliepky, plnú pivnicu, generátor ci fotovoltaiku. Ale jednak samozrejme ako hovoríte, keď ini uvidia, ze sa u neho svieti a kúri, prídu si po zdroje. Ale aj keby nie, aj tak….stačí boľavý zub ci choroba s nutnymi antibiotikami a je v haji

josef
23. 7. 2024 18:35
Odpovědět  Veny232

Že Vy jste experimentoval co je jedlé a co není. Určitě na pořadu byly houby, tedy speciálně lysohlávky.

krůtí brko
20. 7. 2024 15:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Do fastfoodu občas chodím, ale rozhodně se nepovažuji za proamerického nebo za příznivce jejich myšlení.

ModrýKlokan
20. 7. 2024 15:43
Odpovědět  krůtí brko

To nestačí, musíme je sabotovat. Já důsledně vynechávám kebaby, mekmekdonaldy a káefcé. Toleruju jen vietnamská a česká bistra.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
20. 7. 2024 18:19
Odpovědět  ModrýKlokan

Kámo, škoda že jsme se neznali dříve vzal bych tě na exkurzi. Jednou jsem měl v Plzni kšef v činžáku, kde majitelka měla v nájmu šikmé obchodníky provozující restauraci. Já to samozřejmě hned olepil u Kočiček. Jednoho dne chtěli po mě udělat opravy omítek v suterénu, tam byla kuchyň té restaurace. No mušel jsem se naočkovat proti všem parazitům. Já bych si tam jídlo nedal. Ale paničkám z kanceláří a liberálům chutnalo. Hnus. Ale páníček jezdil do práce z načinčanou paničkou a v medvědu. Jak to říkal ten Werich s Voskovcem? 😊

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
21. 7. 2024 00:34
Odpovědět  Slovan

Klasika :-D)))). Zaměstnanci konzerváren si taky paštiky nedávají :-D)))) Ví kde je mapa…

Slovan
20. 7. 2024 18:11
Odpovědět  krůtí brko

Jak to tam vypadá? Já se mohu pochlubit, že jsem jen šel tak náhodou kolem.
Já preferuji českou kuchyni, ale když vidím na jůtube ty všelijaké mořské příšerky, tak to bych chtěl ochutnat. Mám rybyrakytaky rád a moc. Jó bejvávalo u nás na vsi na potoce všelijakých ryb včetně raků. Pak bolševika napadla regulace a bylo po všem. Pokrok nezastavíš. 😥

ModrýKlokan
21. 7. 2024 00:40
Odpovědět  Slovan

Já miluju indickou kuchyni, jehněčí/lamb, kari omáčku a ty jejich placky. V Brně jich pár je. Labůžo.

Skvělá je taky originální vietnamská “domácí” kuchyně. Výborný masový polívky z hovězího, ta jejich zelenina a bambus výhonky, lék na žaludek. S těma smaženýma vokýnkama to nemá nic společnýho.

Několik takových bister mají pro sebe a pro našince co to znají v té své brněnské “Sapě”, kde mají velkoobchodní haly, nahoře mezi bývalým letištěm a učňákem Zbrojovky, před Slatinou, nad Olomouckou hned jak vyjedeš na kopec vlevo. Ceny velice příznivé.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1 -
21. 7. 2024 09:06
Odpovědět  ModrýKlokan

Zkuste i Cinu, mate ne 3-5 nabidek, ale mnohem vice.

Joe Arp
21. 7. 2024 11:35
Odpovědět  ModrýKlokan

V sedmdesátkách byl na trhu slavičí salám, sice drahý, ale vynikající! Vyráběl se v poměru jeden slavík: jeden kůň.

ModrýKlokan
21. 7. 2024 14:04
Odpovědět  Joe Arp

:-D))))))) Slavíky jsme už sežrali. Teď bude frčet Fermentovaná masová pochoutka Bila Gatese. Hádej z čeho je.

Joe Arp
21. 7. 2024 16:52
Odpovědět  ModrýKlokan

No netipuji, ale z deBila by byla příliš suchá. Já až ucítím end, tak odcházím mimo “civilizaci” do lesů jako to dělají sloni. Taky po mě zůstane jen paroží, které si žluťáci nastrouhají a budou se množit, no, jako dosud.

ModrýKlokan
22. 7. 2024 23:09
Odpovědět  Joe Arp

Začínám mít podezření, že jsi nebezpečně moudrý člověk. Víš, že to lidi nemaj rádi. Jestli nechceš mít problémy, urychleně se nauč ze sebe dělat blbce :-D))))

Frank1 -
21. 7. 2024 09:04
Odpovědět  krůtí brko

Je vam jedno co do sebe hazete. US sracky.

ModrýKlokan
20. 7. 2024 16:00
Ohodnotit příspěvek :
     

V jednom článku na svém webu o tom píše Petr Hampl. Cituje tam “mozek” J.D.Vance, Curtise Yarvina: “Buď budeme podporovat obchodní spekulace a privátní korporátní zisk, nebo společenské dobro”. Současně to platit nemůže.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
20. 7. 2024 16:45
Ohodnotit příspěvek :
     

No vida co škody nadělá takovej hajzlík. Vidět ho není,slyšet ho není a přece uškodí miliónům.Já těm všelijakejm vlnám a přenosům v luftě moc nevěřím.Pro mně je jistota zatlouct hřebík a zahnout ho.

KarelDar
20. 7. 2024 17:06
Ohodnotit příspěvek :
     

“Windows vynuloval celý „civilizovaný“ svět”? Nemá to spíše být:
“Microsoft vynuloval celý „civilizovaný“ svět”.

jsladin
20. 7. 2024 22:12
Odpovědět  KarelDar

Není to nějaká divná civilizace, když ji klidně vypne nějaký nedoučený blbec?

Kolemjdoucí
21. 7. 2024 14:26
Odpovědět  jsladin

To myslíte Billa G ?

21. 7. 2024 02:27
Ohodnotit příspěvek :
     

A co až se slunce rozdovádí, to bude teprve prča! Ten souběh cyklů, kdy tomu dochází, se totiž blíží. No, hlavně že o tom věda už pár roků ví. A že před tím varuje. Ale kdo by poslouchal nějaké vědátory…
Ona totiž k tomu definitivnímu ukončení jedné nepovedené civilizace a vržení ji zpět do neolitu ani není potřeba nějaká atomválka – která mimochodem taky vyškvaří všechny digi, ale koho to pak bude zajímat, že.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
21. 7. 2024 03:06

P.S. Chápu, že digi je pokrok, ale nechápu, že žádný plán bé, kdyby se digisvět, a je úplně fuk z jaké příčiny, zčistajasna zhroutil. Vůbec, ale vůbec žádný plán bé.

Jó, četl jsem sice na nějakém ruswebu před lety, že Rusové rovněž digitalizují archívy a tak, ale všechny k chodu státu potřebné dokumenty že zároven archivují v nějakých speciálních, k tomu zbudovaných archívech kdesi pod zemí a docela nad tím plesali, jak jsou prozíraví – ale co to bude platné, když nebude nic fungovat? Vytáhnou tam, že Vovka má dostat důchod, ručně vytisknou bankocentle, a pošlou mu je poštovním holubem? Ale to je ten nejmenší problém, protože nebude fungovat nic.
Nebude fungovat dooprava, takže vkrátku nebude co do volátka; nepoteče voda, takže ve městech smradu a nemocí plno, páč tam to nejde odskočit si do pole; nebude co pít – opět hlavně ve městech; nebude, krom na kole, čím jezdit; nebude čím svítit; nebude v čem a čím – opět hlavně ve městech – topit; nebude… zkrátka nic. Jen vy budete. Otázkou je, jak dlouho. Budete.
P.S. Vovka se sice penze nedočká, ale howno zle. Napřed pomocí pušky, pak luku, si něco uloví, vody kolem něj dost, dřeva taky, tak přežije. Vovka jo. Ten bude…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
21. 7. 2024 14:11

Jídlo je všude kam se podíváš. Lidský konzervy jdou na mé rodné planetě Osho na dračku. Je fakt, že preferujeme konzervy z veganů a vegetariánů. Dodávky z všežravců posíláme do Galaxie Arkana, ti sežerou všechno. Vzhledem k tomu, že ve vesmíru všechny inteligentní civilizace jsou masožravé, hrají v tom občas roli i jisté marginální etické otázky. Zatím nám ale šmakuje.

Joe Arp
21. 7. 2024 16:54
Odpovědět  ModrýKlokan

Jste tam všichni modří? A berete podvodníky obarvené indigem?

ModrýKlokan
22. 7. 2024 23:15
Odpovědět  Joe Arp

Jsme vyspělé modré plyšové bytosti z Galaxie v Andromedě, planeta Osho. Barvit se nemusíš, dostaneš adaptivní exoskelet na míru z orgánového inkubátoru Microbiont.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Spam Janka
21. 7. 2024 17:05

Tak prečo koniec ery by mal znamenať koniec casov aj pre Rusko? Slnko zatial by vybuchnut nemalo, ak nebude jadrova vojna, tak Rusi budu mat elektriny dost a tým pádom fungovať by mali. Jedlo a suroviny, vrátane ropy majú dosť. Mozno klesnú na životnej úrovni, ake prežijú. Keď padol Rím, Cina to zaevidovala, mozno aj pocítila na obchode, ale to bolo všetko. Otazka he, ako to bude s nami

Jan
21. 7. 2024 07:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Lidé žijí v digitální víře, že budoucnost je “zalitá sluncem” a když budou mít chytrý telefon, digitální konto a já nevím co ještě, že je čekají “zářné zítřky”. Málokdo uvažuje o takových věcech jako mít vlastní zdroj vody na ruční pumpu, nebo vlastní kotel na dřevo, kterého se všude válí plno (bez elektroniky) atd. Co takhle obyčejné šlapací kolo bez baterie, jak bylo dříve, jako nouzový dopravní prostředek? Stát a naši “moudří” politici s “objektivními” médii přece vše zařídí. Tak co se o něco starat, že….?

To, že se tu objevuje varování skrze jednu “nepovedenou” softwarovou aktualizaci, bere většina jako malou “dočasnou nepříjemnost” a nikoli jako upozornění na chybu špatného politického a ekonomického systému.

Před momentálním pátečním kolapsem se v průběhu historie objevila řada varování před přílišným spoléháním na elektroniku. Například 1859 proběhla takzvaná Carringtonova událost, kdy sluneční výboj zasáhl Zemi. Tehdy ovšem byly pouze telegrafní dráty, tak se nic moc nestalo. V červenci 2012
minuly tři sluneční výboje naši planetu doslova o chlup. Kliknout na “přehrát ukázku”

https://www.matrix-2001.cz/gaia-video/proc-jsou-tady-1604

Jan
21. 7. 2024 07:26
Odpovědět  Jan

A to už nemluvím o riziku použití EM zbraní v konfliktu s Ruskem. A je řada jiných rizik, které si většina lidí neuvědomuje. Jenže lidé neposlouchají….nepřemýšlejí…..Přečtou si trapný předvolební plakát politických blbečků, zapnou si “chytrou” televizi s mainstreamovými žvásty a stupidní “ordinací v růžové zahradě” a jiným odpadem, objednají si přes mobil pizzu a “jsou šťastní”. Většina lidí má minulým i současným režimem doslova vygumované mozky (a to dokonce i mezi námi takzvanými alternativci) Máme problém přehodnotit své naočkované systémy víry a překonat své nabiflované pověry. Před rokem například zemřela ve věku 92 let jedna má známá moudrá paní která pamatovala První republiku, Protektorát, Socialismus i současný Kapitalismus. Měla tedy možnost srovnání. Pokud si mám vybrat, zda budu věřit jejímu hlasu a jejím zkušenostem, anebo tvrzení současných rádobymudrců, dám rozhodně přednost jí.

https://kruhrodu-moravy-slezska.estranky.cz/clanky/oznameni.html

Většina z nás, včetně mne, má indoktrinované mozky iluzemi a mýty různých režimů a pověr. Ano, můžeme se mýlit, to je normální, ale měli bychom být schopni své omyly přiznat a přehodnotit.

ModrýKlokan
21. 7. 2024 14:14
Odpovědět  Jan

To by mě zajímalo, který jelito sem dalo ten minus? To jako chce tvrdit, že Jan kecá? Neuvěřitelná tupost některejch lidí mě fascinuje.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jan
21. 7. 2024 15:59
Odpovědět  ModrýKlokan

Mně mínusy nevadí. Naopak, beru je jako pozitivní signál, že jsem u někoho nastartoval podrážděné reakce vedoucí ke změně myšlení.

ModrýKlokan
22. 7. 2024 23:19
Odpovědět  Jan

Hmm, to není špatná úvaha…

21. 7. 2024 15:09
Odpovědět  Jan

Takže “plazmová kapka” o velikosti Everestu má, dle toho šarlatána, zároveň jeho hmotnost?! Takovou kravinu může tomu nedovzdělanému puchejřovi sežrat jen anglosas … nebo idi-ot.

ModrýKlokan
21. 7. 2024 15:37

Samozřejmě, že nemá ani náhodou takovou hmotnost. To ví každej, kdo chodil do školy a zajímalo ho to aspoň hodinu.

Jen se mi zdá, že tohle téma je mimo diskusi v tomto vlákně. Samozřejmě chápu, že jsi k tomu došel pravděpodobně přes Janem uvedený webový stránky. Já je ovšem nečet a ani nebudu, takže vlastně nevidím žádnou souvislost. Co už. Nic není dokonalý.

Joe Arp
21. 7. 2024 16:56
Odpovědět  ModrýKlokan

Znalci listování ve Wiki to musí někde prodat, chápej.

22. 7. 2024 01:24
Odpovědět  ModrýKlokan

Nečets a ani nebudeš a přesto mistruješ? Tsss… tsss…

ModrýKlokan
22. 7. 2024 23:22

Nerozumím. Já tě přece nijak nemistruju. Jasně píšu, že souhlasím, leč nechápu souvislost s tématem našich komentářů. Nečtu si automaticky každej odkaz, když ani nevím o čem je.

Jan
21. 7. 2024 16:05

Není to šarlatán. Jmenuje se David Adair a pracoval v kosmickém raketovém programu. Všichni lidé v těch videích televize GAIA jsou dokonale prověření. Ve spolupráci s řadou dalších sestavil dokument Above Majestic ukazující jak to na světě opravdu vypadá.Ovšem samozřejmě nemůže se brát vše doslova. Jeho tvrzení že hmota ze Slunce letí těsně pod rychlostí světla je současně vyvrácena jím samotným, když uvádí kolik hodin to trvá k Zemi. Světlo totiž letí k Zemi tuším šest minut…? Berme ta tvrzení jako příklady ale ne doslova….

22. 7. 2024 01:52
Odpovědět  Jan

Je to šarlatán! Když jsem uslyšel tu grandiózní hovadinu o plazmatu a Everestu, kterou by skutečný vědec neřekl ani kdyby měl alzheimera a vyžbrundal litr rumu, myslel jsem, že se smíchy pos-eru. Tak jsem si toho čípka prolustroval. A dospěl k definitivnímu závěru, že je to podvodník parazitující na lidské hlouposti. Jinak bych to nenapsal.
To je raketovej odborník asi jako Pekari kvantovej fyzik. Ale ty si věř čemu chceš. Tvoje věc. Jo, a tušíš blbě – cca 8 min.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jan
22. 7. 2024 07:41

Typické myšlení otroka…. :-)))

Frank1 -
21. 7. 2024 09:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Scenar zapadnich diverzi na spojence je stale stejny.

  • Vytvori se nebezpeci softwaroveho viru, ktery muze napadnout a ochromit IT infrastrukturu
  • Okamzite se nabidne reseni – Kyberneticka ochrana IT infrastruktury pred virovymi utoky specialnim a drahym software
  • Z duvodu ochrany autorskych prav je funkce ochrany utajena a nikdo poradne nerozumi, jak funguje
  • Do programu, ktery ma chranit se zabuduje ‘Trojsky kun’ , ktery je mozne kdykoliv aktivovat.
  • Ten shodi veskerou IT strukturu, kterou ma ‘ochranne’ software chranit

Tak to probehlo. Zejmena odstraneni nasledku skod a ‘oprava’ chraniciho softwaru zabere spoustu casu a bude stat velike penize.
Nahradu skod prodejce ochranneho software nezaplati, soudy ho osvobodi.

To stvorene ohrozeni bylo i COVIDove – patogen byl vypusten a protii vznikle plandemii bylo nabidnute reseni : Nevyzkousena genova terapie mRNA, ktere rikali nespravne vakciny, aby se lide nezalekli a postavili do fronty na injekce.

Jan
21. 7. 2024 09:33
Odpovědět  Frank1 -

Zhruba tak to funguje.

Jan
21. 7. 2024 09:45
Odpovědět  Frank1 -

Žijeme ve špatném systému. Jsme v sebedestruktivní sestupné spirále. Musíme připustit, že 99% nám indoktrinovaných představ je chybných. Počínaje Darwinovou teorií, původem Vesmíru a Lidstva a všemi možnými náboženstvími, soukromou úrokovou ekonomikou, fosilní a atomovou energetikou, přepisováním historie, zdravotním systémem, vedením společnosti chorými psychopaty atd. Opakujeme chyby, na nichž zanikly civilizace před námi. Ale budiž nám útěchou že i po Atlantidě a jiných katastrofách se znovu objevily zárodky nové šance jako “Noe” které nám umožnily další pokus o vývoj a Sebeuvědomění. Snad to vyjde i nyní….

Administrátor
P.A.Semi
22. 7. 2024 16:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Zase doplněno trapnými a fanaticky komunistickými poznámkami překladatele, ale aspoň obrázky jsou pěkné… (akorát tedy kdyby to nebyla AI faleš, ale lidská tvorba…)

Myslím, že 19.7. ten nácvik blackoutu CrowdStrike, a pak plánované odstoupení Bidena v neděli 21.7. udělali schválně na odvedení pozornosti od rozsudku ICJ nad Israelem 19.7.2024 (o kterém masmédia radši úplně pomlčela, zatímco celý den rozebírali ty letištní výpadky)…

πα½

R R
2. 8. 2024 14:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Treba materializovať články a videá na pevný disk. Mnohé veci už o rok nenájdete. Príklad je uloz.to – všetci sa tam sústredili a teraz je všetko čo národ uložil, v prdeli.