blog

Vzkaz pro Janu Černochovou a její “hvězdný tým”:

Vzkaz pro Janu Černochovou a její “hvězdný tým”:

Jaroslav Štefec

Nákup F-35 je regulérní trestný čin, veřejná defraudace minimálně půl biliónu korun v déledobém horizontu. Lžete o jeho “fantastickém” přínosu pro bezpečnost ČR, lžete o tom, jak “skvělý” je to deal pro českou armádu, a jaký přínos pro český průmysl. Co že tam budeme vyrábět? Jednu mřížku do výstupu motoru o velikosti čokolády!?

Nemáte co dělat v politice, natož na postu ministra obrany za situace, kdy se v Evropě schyluje ke skutečné a nefalšované válce, na jejíž přípravě a rozdmýchávání se navíc vy osobně podílíte. Doufám jen, že umíte natolik dobře anglicky, abyste pochopila, o čem se to v americkém kongresu mluvilo. A jakou blbku jste ze sebe udělala podpisem smlouvy o nákupu tohoto létajícího šrotu, kterého se americká armáda s potěšením zbaví.

Na rozdíl od českých občanů, od dětí až po důchodce, vám mají být ti američtí za co vděčni.

https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo…

V předešlém příspěvku jsem se v reakci na kongresové „grilování“ amerického ministra obrany Lloyda Austina o programu letadel F-35 kongresmanem Mattem Gaetzem obrátil na „úřadující“ ministryni obrany ČR Černochovou těmito slovy (cituji): „Nákup F-35 je regulérní trestný čin, veřejná defraudace minimálně půl biliónu korun v déledobém horizontu. Lžete o jeho “fantastickém” přínosu pro bezpečnost ČR, lžete o tom, jak “skvělý” je to deal pro českou armádu, a jaký přínos pro český průmysl. Co že tam budeme vyrábět? Jednu mřížku do výstupu motoru o velikosti čokolády!?“

Autor jedné z reakcí na můj příspěvek napsal: „Lepší by bylo zaplatit Američanům pouze nějaké výpalné a letadla vůbec nebrat.“ S tím nemohu souhlasit. Proč bychom měli platit „nějaké výpalné“? Veřejné přiznání amerického ministra obrany Lloyda Austina, že aktuálně je provozuschopných jen 29 % ze všech F-35, nakoupených americkou armádou a kvůli jejich nízké spolehlivosti se bude ne nevýznamně zkracovat jejich životnost, je přece jednoznačným impulsem pro českou stranu, aby neprodleně zahájila jednání o zneplatnění smlouvy o jejich nákupu!

Z hlediska mezinárodního práva přece došlo v souvislosti s prodejem F-35 ze strany USA zcela jednoznačně k tzv. vadnému projevu vůle! Český stát byl americkým protějškem uveden v omyl, aby v plném rozsahu souhlasil se smlouvou o jejich nákupu. Americká strana českou stranu úmyslně neinformovala o problémech prodávaných letadel, čímž zásadním způsobem ohrozila budoucí obranyschopnost českého státu a způsobila mu finanční újmu velkého rozsahu!

Během onoho kongresového slyšení byla navíc ze strany kongresmana Gaetze veřejně řečena i další informace, s níž Lloyd Austin (viditelně nepříliš ochotně) vyjádřil souhlas. Podle ní americká armáda nakupuje jednu F-35 za 100 miliónů dolarů, tj. (při současném kurzu U$ vůči koruně) za cca 2,35 miliardy Kč. Za zhruba stejné peníze nakupuje tato letadla Izrael a za cenu jen o málo vyšší i Dánsko, zatímco „bohatý“ český stát bude platit za jeden kus téměř 6,3 miliardy Kč!

Vzhledem k výši ceny za jeden stroj pro ČR je proto nutno zvažovat i možnost, že jednání části osob, zúčastněných za český stát při vyjednávání smluvních podmínek, bylo ovlivněno korupcí ze strany prodávajícího ve smyslu poskytnutí neoprávněných výhod představiteli státu, aby zneužil svých plných mocí ve prospěch druhé strany.

Prokázaný vadný projev vůle ze strany USA při prodeji F-35 do ČR by měl podle mého názoru znamenat okamžité zneplatnění smlouvy o nákupu F-35A pro ČR „od samého počátku“. Vzhledem k tomu, že USA už část peněz dostaly a připravují se další platby, je třeba okamžitě zahájit právní kroky k vypovězení podvodné smlouvy, zastavit placení dalších peněz a zahájit jednání o vrácení peněz již vyplacených.

Obsah slyšení Lloyda Austina před kongresem USA a jeho veřejná vyhlášení ke kvalitě a ceně letounu F-35 jsou podle mého názoru zásadním impulsem pro výbory poslanecké sněmovny, aby ve věci mezinárodní smlouvy o nákupu letadel F-35A pro český stát začaly neprodleně konat a přijaly příslušná opatření k jejímu vypovězení. Čím dříve, tím lépe.

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
24 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
2. 7. 2024 18:55
Ohodnotit příspěvek :
     

okamžité zneplatnění smlouvy

Gales
2. 7. 2024 18:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Naprostý souhlas. Okamžitě zahájit právní kroky k vypovězení smlouvy. Černochovou pohnat k soudu a poradce též. Ale okamžitě…. !

delnas
2. 7. 2024 19:59
Odpovědět  Gales

apropo…a kdo je bude soudit?…ti co s nimi sedi na jedne zidli a tahaji za stejny konec provazu….?

Ladislav 💤
3. 7. 2024 05:19
Odpovědět  delnas

👍👍👍👍

2. 7. 2024 18:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak je to správně… 😀

2. 7. 2024 19:04
Odpovědět  Veny232
Gales
2. 7. 2024 19:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Česko-ukrajinská společnost UAC, která ve středočeském Kolíně před několika měsíci začala vyrábět vojenské drony pro ukrajinské ozbrojené síly, začala nyní s testovací výrobou dronů k ničení cílů, tedy sebevražedných strojů…………….. Kolíne Kolíne,stál jsi v pěkné roovině…..

Jan
2. 7. 2024 19:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Musíme šetřit. Navrhuji okamžité zrušení všech důchodů a sociálních dávek včetně nemocenské atd. a zvýšení daní na dvojnásobek. Poslancům, senátorům a ministrům za jejich obětavou nezištnou vysoce kvalitní práci, kterou by jinak nikdo za tu almužnu nedělal současný plat zdvojnásobit. Poté nakoupit neviditelné bombardéry od USA. Až obsadíme Rusko, vše se nám mnohonásobně vrátí. Pro Demogracyjy je třeba přinášet oběti. Když se to v mainstreamu správně ideologicky podá, lidé to jistě pochopí a podpoří……

Gales
2. 7. 2024 19:10
Odpovědět  Jan

Pávek tomu bude tleskat.

Jura
2. 7. 2024 19:13
Odpovědět  Jan

Pokus o ironii , ale ono k tomu postupně dochází.

milan
2. 7. 2024 20:35
Odpovědět  Jan

dobra ironie enom aby te nevzali za slovo ja temto darebakum uz neverim ani ze je rano ovsem tito co podle poslaneckeho slibu ze budu pracovat v prospech statu a jejich obyvatel ziju uz ve strachu co bude az to skonci

Albi
2. 7. 2024 21:33
Odpovědět  Jan

Daně jen zdvojnásobit? Bude to stačit?

Tom
2. 7. 2024 23:18
Odpovědět  Albi

No tak na jejich platy určitě.

Janek
2. 7. 2024 19:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak Slovensko je první vlaštovka, věřím, že vlastizrada politiků, kteří předali stíhačky na tzv. Ukrainu bez předchozího vlastního zajištění protivzdušné obrany státu bude potrestáno vysokou pálkou. Fialovo to teprve čeká za rok, za dva…

Gales
2. 7. 2024 19:13
Ohodnotit příspěvek :
     

No povedztě mi.Za prezidenta máme generála.Prečo on preboha něpovie tej hlupani že tié oné lětadla nie su pre nás dobré. Nu čo s takým generálom… Preložiť do Hornej Planej.

milan
2. 7. 2024 20:36
Odpovědět  Gales

kdepak na hrad Mirov tam by mu to sluselo tak 30 roku vic nedozije

Standa
3. 7. 2024 08:48
Odpovědět  Gales

Co chcete? V každé banánové ,, republice” je u moci generál.Tento náš byl vychován v NATO a odměněn vysokým řádem CIA za věrné služby.

Gales
2. 7. 2024 19:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Názor z PL…….. Nechci živit ani vyzbrojovat banderastán,NENÍ TO NAŠE VÁLKA ,kyjevská junta není v EU není v NATO, NATO se stává agresorem, ,
fialo vláda na rekonstrukci Ukrajiny přispívá půlmiliardou ročně článek, novinky +kupuje jim náboje zatím 866 milionů + dali jim zbraně za desítky miliard + plné kamiony léků ( proč čr léky nezajistili) +čr platí výcvik ukrajinské armády—to jsou všechno peníze ukradené lidem v čr zločineckou vládou —-Ukrajinský premiér Petr Fiala se o Ukrajince stará vzorně. Škoda, že Česko nemá podobně starostlivého premiéra, jehož zájmem by byl spokojený život českého národa.–jsou to vlastizrádci ,kradou naše daně

Gales
3. 7. 2024 09:17
Odpovědět  Gales

Dealer pařížského autosalonu Bugatti práskl na Olenu Zelenskou, že si na soukromé prezentaci automobilky objednala nový hypersport Bugatti Tourbillon za neuvěřitelných 4,5 milionu EUR! Manželka Zelenského obdrží počátkem roku 2026 vůbec první vyrobený kus! Auto zřejmě koupila pro manžela, původ peněz pochází zřejmě ze skandálu Pandora Papers!

Tom
2. 7. 2024 19:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Domnívám se, že prodej F-35 probíhal asi takto:
– Paní Černochová, tyhle stroje by si nekoupil jen idiot.
– Jste snad idiot?
Chraň Bůh.

Autor
2. 7. 2024 20:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Chacha – to jako KOLONIE, tedy MY, chceme něco odmítnout “hlavnímu městu”, když už to bylo podepsané? Kde to všichni žijete?
HÓÓÓDNĚ naivní. A vůbec soudy se vyhrožuje po desetiletí a výsledek? Nudle z nosu …

Standa
3. 7. 2024 08:58
Odpovědět  Peter 008

V,,hlavním městě”, má každý stát hlavní město, kde jsou nejdůležitější instituce. Ovšem v nich jsou naplaveniny ze všech krajů. Hlavně z Moravy. Podívejte např.na ministra Blažka, hlavního mafiána z Brna a je předseda ODS tamnějšího kraje.

Standa
3. 7. 2024 09:14
Odpovědět  Standa

Jo, mimochodem…Fiala nar. Brno, Rakušan-Kroměříš, Bek -Olomouc… atd. Takže do Prahy se stěhuje největší svoloč z rep. Ti rozhodují………………..

Frank
3. 7. 2024 11:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Obávám se, že ježibaba od přepážky je na kritiku imunní.