blog

Vjačeslav Matuzov: ten, kdo je pro některé Mesiáš, je pro jiné Antikrist

Sice starší článek, ale pro pochopení hlubinného smyslu toho, co probíhá a bude probíhat na Blízkém Východě základní. Matuzov je vlevo a Šiškin vpravo  – Peter 008

ISLAM NEWS

Senzační rozhovor s Vjačeslavem Matuzovem na kanálu DenTV vyvolal mezi ruským publikem široký ohlas. Vysocepostavený ruský diplomat, bývalý pracovník mezinárodního oddělení ÚV KSSS, poradce velvyslanectví SSSR a Ruska v USA a orientalista v něm odhalil nadpolitické motivy konfliktu na středním Východ, o kterých se obvykle veřejně nediskutuje. Podstatou blízkovýchodního problému podle něj není ekonomika, demografie a nebo politika, tu je třeba hledat v religiózních a duchovních sférách. 

Tím se vysvětluje neřešitelnost této konfrontace tradičními politickými prostředky. V rozhovoru s moderátorem, historikem a politologem Igorem Šiškinem Matuzov řekl, že v roce 2001 zorganizoval setkání slavného ruského politika s předsedou Progresivní socialistické strany Libanonu. 

“Slyšel jsem věci, které nebyly široké veřejnosti známy,” řekl Matuzov o rozhovoru. „V roce 2001 se ve Washingtonu v prezidentské rezidenci USA v Camp Davidu uskutečnilo setkání tří vůdců – Billa Clintona, Jásira Arafata a izraelského premiéra Ehuda Baraka. Arafatovi bylo navrženo definitivní  řešení palestinské otázky: bylo mu přislíbeno prezidentství, hranice státu, uznání nezávislosti, návrat uprchlíků, náhrada škod při zabavení jejich majetku – tedy vše, za co Palestinci bojovali. 

Na oplátku bylo Arafatovi nabídnuto, že na místě mešity Al-Aksá, pod jejími základy se postaví třetí židovský chrám: položí pod mešitu železobetonový základ a vyzdvihne se celý komplex islámských svatyní do určité výšky, která by umožnit pod jejím dnem postavit Třetí židovský chrám, který podle židovské tradice stál na místě této mešity.“

Jásir Arafat tento návrh odmítl s tím, že nemá právo určovat osud mešity Al-Aksá, která se sice nachází v Palestině, ale je svatyní celého islámského světa. Oficiálně deklarované cíle blízkovýchodní politiky, jako je boj proti ISIS (v Ruské federaci zakázaný), položení plynovodu z Perského zálivu do Evropy atd., jsou podle Matuzova ve skutečnosti „zástěrkou pro jeden z hlavních úkolů“ – stavba třetího židovského chrámu, který označuje příchod do světa Mesiáše a v eschatologii pravoslaví a islámu – Antikrista. 

„Z hlediska islámu a pravoslaví stavba tohoto chrámu znamená příchod Antikrista a konec světa na svět. Toto je Apokalypsa, všeobecná destrukce lidstva. Bez tohoto chrámu nemůže ďábel ani Antikrist plnit svou funkci,“ vysvětlil ruský diplomat. Matuzov poznamenal, že Židé mají přesně opačný názor: “Pro ně je to Spasitel, ne Antikrist.”

“Ale tento chrám je velmi důležitý pro zastánce židovského náboženství,” pokračoval, “kteří věří, že uprostřed chrámu by měl být trůn, na který si Mesiáš činí nárok.”

Vjačeslav Matuzov zdůraznil, že právě izraelský koncept dominuje západnímu establishmentu: „Když se podíváme pozorně na osobnosti těch lidí, kteří na globální úrovni dělají rozhodnutí, která ovlivňují války, mír, ekonomiku atd., uvidíme, že většina prezidentů USA jsou zastánci izraelského konceptu, evangelizátoři a evangelizace je větví židovského náboženství v křesťanství.“

Připomněl, že američtí prezidenti Bush starší a Bush mladší před zahájením vojenských operací na Blízkém východě navštívili evangelický kostel a Bush mladší dokonce veřejně prohlásil, že při návštěvě tohoto kostela konzultoval s Bohem otázku zahájení americké invaze do Iráku.

„Pokud víra určuje řešení blízkovýchodního konfliktu jako uspokojení Izraele a usnadnění příchodu Mesiáše, to je jedna věc. Ale pokud na něj ostatní náboženství pohlížejí ne jako na Mesiáše, ale jako na Antikrista, likvidátora, ničitele celého lidstva, to je něco jiného,“ řekl Matuzov. 

Poznamenal, že rozdělení založené na těchto dvou protichůdných konceptech určuje opozici jak k islámu, tak k pravoslaví. “V islámu se Antikrist nazývá Dajjal,” vysvětlil Matuzov. „Tedy náboženská shoda s pravoslavnou církví. Ani katolíci, ani protestanti, ani luteráni – jen pravoslaví.

Z toho vyplývá mnoho náboženských rozporů s vůdci zemí, kde tato náboženství zaujímají dominantní postavení. Tato otázka je akutní až do krajnosti, protože se týká globálního rozvoje lidstva.“

„Z čistě náboženského hlediska bychom my Rusové měli být solidární s islámem, protože každý věří, že se nakonec zjeví Ježíš Kristus a zničí Antikrista,“ uzavřel expert.

Podle jeho názoru problematika výstavby židovského chrámu určila projekt Nového Velkého Středního východu: „Pamatuji si plány na vybudování Velkého Středního východu, které oficiálně formulovala v roce 2006 Condoleezza Riceová v době, kdy izraelská armáda prakticky zničila stát Libanon. Po dva měsíce Izrael ničil sousední stát: byly prováděny útoky na mosty a silnice a veškerá infrastruktura byla zničena. Poté Condoleezza Riceová řekla následující větu: v ohni libanonské války se rodí Nový Velký Střední východ.“ 

USA oznámily novou mapu Velkého Středního východu (A ano, je tam „nějak“ více států“, aby se dali USA a Izraelem lépe a snadněji ovládat a aby vznikalo mnoho nových potenciálních problémů … – pozn.překl.)



„Dříve byla zveřejněna geopolitická mapa Nového Velkého Středního východu, jejímž autorem byl jeden z předních analytiků Pentagonu. Upřesnil, že cíl tohoto projektu není geopolitický, ale posvátný – „vytvořit příznivé podmínky, donutit lidi, aby řešili právě ten problém, který Arafat odmítl řešit, aby to nebylo prosbou, ale vnuceným řešením“.

Moderátor Igor Šiškin shrnutím rozhovoru opět poukázal na to, že širší Blízký východ není problém ropy, uprchlíků nebo nevyrovnaných vztahů mezi Izraelem a arabským světem. Je za tím náboženská otázka: „podle izraelské verze bude pro Židy společné dobro a zbytek ať si své problémy vyřeší sám, ale podle pravoslaví a islámu to bude konec světa, “, která určuje jejich budoucí spojení. 

Poznamenal, že americká politika v tomto regionu byla v průběhu desetiletí motivována bojem za náboženské ideje. A standardní vysvětlení proizraelského postoje tím, že Spojené státy mají velmi mocnou židovskou lobby, je jen zástěna. „Ve skutečnosti patří k té sektářské větvi křesťanství, která přímo souvisí s judaismem, a jsou motivováni stejnou věcí jako Židé v Izraeli,“ uzavřel Šiškin. 

„Tady vyvstává otázka,“ shodli se účastníci diskuse, „jaký postoj zaujímá Rusko, ruská pravoslavná církev: buď půjdeme cestou ekumenismu a připojíme se k těm křesťanským denominacím, které již jdou cestou evangelizace, nebo zachováme co jsme zdědili od našich předků. O to se nyní bojuje – i také v naší ruské zemi.“ 

https://islamnews.ru/vyacheslav-matuzov-tot-kto-dlya-odnikh-mashiakh-dlya-drugikh-antikhrist

sdílet na

13 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
JoFa
2. 11. 2023 21:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Na odľahčenie, my máme tiež takého čo je pre niekoho mesiáš a pre niekoho antikrist. Keď si prerobíš kanceláriu NR SR podľa svojich predstáv.
https://www.hlavnespravy.sk/blaha-zacal-jesenne-upratovanie-odstranil-vlajku-eu-a-portret-caputovej/3306950

Pavel z Moravy
3. 11. 2023 10:27
Odpovědět  JoFa

Luboš Blaha je skutečný vlastenec a jeden ze skutečných vůdců vaší země. To je známo již dlouho. On je doslova moje krevní skupina a nebo naopak, já jeho. Gratuluji pane Blaho k odvaze být sám sebou a postavit se čelem jakékoliv hydře, která nás chce ovládat.

Standa
2. 11. 2023 22:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Toto je určeno hodně a všem a hlavně Pavlovi z Moravy, který psal hezky minulý týden o morálce a rozpadu společnosti. Podotýkám, že jsem naprostý ateista( až se bojím PánaBoha)-chicht, ale toto se musí vyslechnout do konce . Je to o Ukr. ,Rusku, politicích, rodině, válkách .Vyřadte počáteční reklamy a sledujte profesora Pithu ze Svatovítského chrámu.Mluvil mě z duše. Jsem člověk!
https://www.youtube.com/watch?v=MwRYpmWolWQ

Standa
2. 11. 2023 23:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Toto je určeno hodně a všem a hlavně Pavlovi z Moravy, který psal hezky převčírem o morálce a rozpadu společnosti. Podotýkám, že jsem naprostý ateista( až se bojím PánaBoha)-chicht, ale toto se musí vyslechnout do konce . Je to o Ukr. ,Rusku, politicích, rodině, válkách .Vyřadte počáteční reklamy a sledujte profesora Pithu ze Svatovítského chrámu.Mluvil mě z duše. Jsem člověk!
https://www.youtube.com/watch?v=MwRYpmWolWQ

Standa
2. 11. 2023 23:11
Odpovědět  Standa

Nadčasový projev 2015. Vize budoucnosti. Alespon jednou denně si to pustte.

ModrýKlokan
3. 11. 2023 01:48
Odpovědět  Standa

Zdravím. Tehdy jsem to sledoval. Piťha je fakt skvělej.

Frank1
3. 11. 2023 10:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Stejne hodnoceni dabla a anitikrista Pravoslavim a Islamem. Jak to vypada, bude to zakladem noveho usporadani sveta. Bez banksteru a bank, bez lichvy. To zlomi moc Sionistu.

Frank1
3. 11. 2023 10:19
Tupý hulvát
3. 11. 2023 11:03
Ohodnotit příspěvek :
     

No,pokud jsou opravdu mír a válka určovány takovými kravinami jako nějací mesiášové,antikristi a podobně,nemá cenu se snažit o nic a jen v klidu přihlížet,co ti fanatičtí idioti ztropí!

3. 11. 2023 11:20
Ohodnotit příspěvek :
     

“Všichni lidé jsou si rovni a od Boha stejně vybaveni rozumem a nikomu nesmí být v zájmu slepé víry činěno příkoří.” … “Svaté knihy judaismu, islámu a křesťanství nemají žádnou cenu a způsobily více zlého než dobrého. Spisy antických učenců byly mnohem užitečnější.”

Abú Bakr Muhammad ibn Zakkaríja ar-Rází (865 – 925)

“Náboženství je opium lidstva.”
K. Marx

P.S. Díky za zveřejnění článku. 

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
3. 11. 2023 11:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Třeba ta ,,víra” je o tom že člověk vede takovej nějakej imaginární život a jeho osobnost je vedena z větší části fantazií kterou tvoří všelijaké ,,řeči a nářečí” z oblasti víry v něco a někoho.Třebas cílem ,,vesmíru” je zhmotnění člověka bez předsudků a ovládání fantazií.Nebo co.

Vladimír
3. 11. 2023 11:52
Ohodnotit příspěvek :
     

No, jestli to všechno sionisti dělají jen proto, aby postavili nějaký Třetí chrám, tak je to to nejhloupější, co jsem kdy slyšel (nebo alespoň v první desítce). A stejně jako všechno na tomto světě, ani ten chrám jim dlouho nevydrží.

btp
3. 11. 2023 22:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten “bývalý pracovník mezinárodního oddělení ÚV KSSS” nemá ani potuchy o tradici příchodu a zániku Antikrista v klasickém katolickém učení; sorry jako.