blog

Viktoria Nikiforova

Lidé v Rusku si často kladou otázku: v čem je naše idea? Co může naše země dát národům světa? Odpověď je očividná: svobodu a nezávislost. Je to válka za nezávislost, kterou dnes bojujeme, a právě ta k nám přitahuje srdce po celé planetě. 

Hegemonie Západu – to nejsou jen otevřené války, je to také komplexní politika neokolonialismu, která omotává celé kontinenty a vyčerpává z nich poklady. Dominance v médiích a vzdělávání jim umožňuje zombírovat jednu generaci za druhou. Diktát západních bank vrhá svět do úvěrového otroctví. „Řád založený na pravidlech“ zbavuje státy suverenity. 

Ve výsledku vidíme stejný starý dobrý kolonialismus, jen však z „profilu“. Pokud se nedaří vyhladovět lidi – jako to dělávali (viz i hladomory v Bengálsku – pozn.překl.) Britové v  Indii – pojďme a dejme jim koronavirus. Pokud jim nemůžeme zabránit v prosperitě, uspořádejme proti nim puč, zahajme občanskou válku a nechme je samotné zničit vše, co sami vybudovali (není to přesný popis situace 1989 – dodnes u nás? A klidně připočtěte i rok 1968, protože šlo o to vyvolat – nejméně – odpor k tomu, aby se budovala suverénní země. Rozhodně mnohem více suverénní, než jsme na tom dnes. Jo, pravda je, že suverenita vyžaduje myšlení a hlavně tvrdou skutečnou práci. Proto ji tolik lidí nenávidí. Nechtěji pracovat a ani doopravdy myslet. – pozn.překl.). 

To vše je zarámováno do krásné rétoriky, ale podstata zůstává stejná. Zlatá miliarda tloustne na účet sdírání rovnou tří kůži ze světové většiny. Tyto procesy velmi dobře známe v Rusku z vlastní zkušenosti. 

SVO však celému světu ukázala, že proti neokoloniálním západním praktikám lze a je třeba bojovat. Úspěch je obtížný, ale zcela reálný. Osvobození navíc zemi neuvrhne do záhuby, ale naopak podnítí její rozvoj. 

Bylo by přirozené, aby Moskva vedla procesy osvobození od neokolonialismu, které jsou již ve světě v plném proudu. (což se v podstatě děje, Rusko pomáhá i s problémy vv bezpečnostních otázkách, Rusko s malým počtem „členů soukromých vojenských organizací“ dokázalo nastolit pořádek tam, kde se to nepovedlo mnohem silnějším kontingentům ze Západu. Ovšemže, cílem Západu nebylo osvobozovat země od svého kolonialismu v jakékoli podobě, ale naopak pomocí uměle vyvolaného chaosu si danou zemi „lépe“ podřídit. Tohle je podle mne TA nejdůležitější odpověď v zahraniční politice na nátlak Západu, podrývání jeho především ekonomické a pak politické síly – pozn.překl.) Na této cestě jsme již dosáhli mnohé: zachránili jsme Sýrii před zničením a bratrské  Bělorusko před „Majdanem“, pomohli vedení Kazachstánu a nyní vytahujeme Malorusko ze západní okupace. Na žádost afrických vlád naši zdvořilí lidé zdvořile vstupují na vojenské základny uvolněné po odchodu francouzského a amerického kontingentu. 

Pro osvobození neokolonií je však třeba udělat mnohem více. Důležité jsou zde i prostředky ekonomického boje – to je  ten stejný přechod k národním měnám a postupné opouštění dolaru. Informační složka je ale neméně důležitá. 

Hrůza situace moderních neokolonií spočívá v tom, že je doslova nikdo neposlouchá. Vše, co o nich víme, je sdělováno prostřednictvím médií, právě těch západních zemí, které je ničí. Rusko by mohlo pomoci milionům lidí, kteří byli jednoduše vymazáni z globální informační agendy. 

Nedávno ruské ministerstvo zahraničí připomnělo Paříži nepřípustnost rozhánění shromáždění domorodého obyvatelstva Nové Kaledonie bojujícího za svou nezávislost. Opravdu se tam odehrává divoká nespravedlnost. Po celá desetiletí se místní obyvatelé pokoušeli získat zpět svou půdu a po desetiletí je Paříž klamala referendy, aby získala volební účast ve svůj prospěch. 

Sedmnáct tisíc kilometrů od Paříže, nejbohatší naleziště niklu – jak je možno nestydatě klamat a dravě vykořisťovat lidi? (Vždyť Francie země lásky a pokroku, Anglie země džentlemanů a Německo tak spořádaná země, nemluvě o Američanech, kteří přece neznají nic jiného než boj o svobodu všude kam se podívají … – pozn.překl.) Koneckonců, toto je kolonialismus nejčistší vody, opakovaně odsuzovaný OSN. Mimochodem, vzhledem ke své váze v OSN by se Moskva klidně mohla stát obráncem všech tamních ponižovaných a utlačovaných. 

USA, Velká Británie, Francie se stále snaží okrádat ostatní země s drzostí svých předků obchodujících s otroky. Kdo, když ne Rusko, by se měl zastat obětí? Seznam stížností na západní predátory je skutečně obrovský. 

Poznámka: Tady hledejte kořeny „bohulibé a charitativní“ činnosti takových „lidí“ jako je Bill Gates, protože nejlepší kolonie jsou ty kolonie, kde odvozu zdrojů NIKDO nepřekáží … je to naprosto stejné, jako když se mluví o tom, že by pro „všechny“ bylo nejlepší, aby v Rusku zůstalo ze cca 140 milionů pouze maximálně 15 milionů obyvatel, pardon, vlastně otrocké obsluhy těžby zdrojů pro „západní majitele“ za přítomnosti základen „udržování pořádku v „tom správném Rusku“ … 

Nicolas Maduro věří, že americké sankce byly pro Venezuelu ekonomickou genocidou, a domnívá se, že škody z nich dosáhly více než půl bilionu dolarů. Ještě více by bylo možné získat od Američanů pro Kubu. Argentina má na Británii otázky týkající se Malvínských ostrovů. Španělsko má stejný problém s Británií ohledně Gibraltaru. V Mexiku si ještě velmi dobře pamatují, že jim Američané sebrali celý sever – prakticky třetinu země. 

A i v rámci takzvané zlaté miliardy jsou vášně v plném proudu. Skotové a obyvatelé Walesu sní o nezávislosti. Baskové a Katalánci tvrdě bojují za osvobození od Madridu. Belgie je na pokraji zhroucení – střetávají se tam Valoni (mluví francouzsky) a Vlámové (mluví holandsky). Korsičané a Bretonci nashromáždili své vlastní otázky pro Paříž. 

Oficiální vlády a média o těchto problémech prakticky mlčí. No a co je to, když tedy Bretonci nesmějí učit své děti bretonsky? No a proč byli uvězněni vůdci boje za  nezávislost Katalánska a nebo donuceni uprchnout ze země? Koho zajímá, že více než 90 procent Katalánců chce nezávislost na Madridu? To vše jsou „teroristé“ a „extremisté“. 

Poznáváte rétoriku? Ano, ano, přesně tak byli obyvatelé Novoruska zobrazováni ve světovém tisku. Nikdo se nestaral o jejich potíže a utrpení, o jejich boj. Oni nebyli v trendu, nebyli „IN“. Na pomoc jim přišlo pouze Rusko. 

Dnes by naše celosvětová reakce mohla učinit naši zemi vůdcem zemí a národů bojujících za svou nezávislost. A hlavním kolonialistou jsou dnes Spojené státy se svými nejbližšími vazaly. Nejenže vedou války po celém světě, svrhávají legitimní vlády a zabíjejí populární vůdce. Ale to nestačí, už se rozhodli podnítit separatismus ve zranitelných částech planety ve svůj prospěch: Britové se (znovu -pozn.překl.) chtějí dostat do Hongkongu, Američané se dostávají na  Tchaj-wan a mění ho ve svou kolonii, aby bojoval proti Pekingu. Nepřestávají podněcovat konflikty v postsovětském prostoru. 

To vše jsme se naučili na příkladu Ukrajiny, která je dnes ve skutečnosti okupována Washingtonem. Osvobodíme ji, ale s naší pomocí v  boji proti pirátství strýčka Sama mohou počítat i další národy. Budeme sdílet své zkušenosti, zvát vůdce boje za svobodu na jednání a nastolovat relevantní témata v OSN. 

Prvním krokem na této cestě se stalo mezinárodní mezistranické fórum ve formátu „BRICS a partnerské země“ – „Světová většina pro multipolární svět“, které se právě konalo ve Vladivostoku. Akce se zúčastnilo více než 150 zástupců předních politických sil z 32 zemí. Ideologii fóra formuloval v programovém článku předseda Jednotného Ruska Dmitrij Medveděv. Jeho text se jmenuje „Čas metropolí vypršel“. 

Boj proti západnímu neokolonialismu přirozeně přebírá mnoho sovětských praktik. Dnes však nepotřebuje obsedantní ideologii. Boj za svobodu není žádné heslo, je to přirozená vášeň člověka, nepotřebuje přísahu věrnosti komunismu nebo kapitalismu, Marxovi nebo Ayn Randové, o to vůbec přece nejde. 

A také to skutečně odpovídá celosvětově citlivé duši ruského člověka. Pamatujete si slova Michajla Svetlova: „Opustil jsem svou chatrč, šel bojovat, abych zem na Grenadě rolníkům předal“? Je legrační, že tento chlap z básně, který sní o Granadě, sám pochází odněkud poblíž Charkova. To vše je samozřejmě velmi typicky ruské. Myslím, že spolu s chlapami ještě pomůžeme světu. Dekolonizace světa od Západu proběhne za podmínek Ruska. 

https://ria.ru/20240621/dekolonizatsiya-1954346742.html
© RIA Novosti /Obrázek generovaný AI 

Překlad Peter 008

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
23 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
23. 6. 2024 20:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Hlavně aby tu deamerikanizaci Méda stih dřív, než nás koza sežere.

Albi
23. 6. 2024 21:29

A co my? Méďa má toho n starosti tolik, že neví “kam skočit dtív” a my se tu hádáme o blbostech. Ty ses nedíval na ten článek před asi dvěma dny – vizi světa v r. 2074:
“Koridor přes africký SSSR”?
Evropa se odepisuje sama a žádnou pomoc si – aspoň zatím, nezaslouží.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
23. 6. 2024 22:02
Odpovědět  Albi

Žeby žeby? Že by ten Němec? Jak se jenom jmenuje… něco jako Alza… Alsa… tak nějak. Klikni si semka – Albi – ju? A když už budeš v tom, tak si najed i vejš, na co, a jak, reaguju, ano? Jojo, ten kluk německá je prevít. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
23. 6. 2024 22:56

Tak snad budeš mít pravdu. 🙂

Pavel z Moravy.
24. 6. 2024 08:50
Odpovědět  Albi

Albi, až budeš mít čas, přečti si co jsem ti odpověděl na tvůj koment k článku kde píšeš, že jsme všichni hrdinové tady a že si nedovedu představit co to je postavit se zvůli, která by tě vyhodila z bytu či zaměstnání. Tak si představ, že já sympatizující se socíkem jsem přišel s malým dítětem o byt a musel žít na vlhké svobodárce právě proto, že jsem se proti něčemu postavil. A bylo to za socialismu. Ale i já měl na tom částečnou vinu i když jsem byl tehdy dle právníků z odborů v právu. Takže neposuzuj nikoho, když ho neznáš. Tím, že se všichni všeho bojí, tím také vše ztratí. Já vím, že těm lidem s malými dětmi se bojuje těžko, ale čím více se budou bát, tím více je budou zotročovat. Životní zkušenosti mne poučili, takže teď už pro sichr nevěřím nikomu. Měj se.

Tupý hulvát
24. 6. 2024 09:10
Odpovědět  Albi

Kdo my, ta banda, co teď volila? Kdy vrcholná představitelka vítězné strany NAVRHUJE s vykulenýma očima zřídit parlamentní komisi na vyšetření ruského ovládání pitomce, co zapálil autobus, chytili ho zaměstnanci a uhasili to minimaxem??!!Ta banda,která v naprosté většině věří lžím Ukrajiny a pokud se jí nelíbí uk.uprchlíci,tak převážně proto,že je nechtějí živit?!Tady je vymalováno a doufám, že se na nás Rusové vy-erou,ať si tu demokracii,pravdu a lásku pěkně užijem.

Rukikurin
24. 6. 2024 09:16

“Pokud jim nemůžeme zabránit v prosperitě, uspořádejme proti nim puč, zahajme občanskou
válku “- no vždy je to vidět, jak najdou v tomkterém státečku něco s čím chtěji disponovat oni tak zjistí, že tam je ohrožena demokracie a vyšlou poradce, kteří demokracii zachňárí, případně “pár” vojenského kontingentu. No a vděční vládní činitelové jim na náklady státu (rozuměj odíráním vlastního lidu) vystaví základnu. Poslední je nějaké pšonsko, ale to je zase jiný scénář. Každopádně systém “když už jsem pro*ebal krávu, tak teda jde na řadu tele

stan
24. 6. 2024 16:05

Věřím , že Rusko je schopné ten Západní hnůj vykydat, ale chce to podle mě daleko větší razanci, protože pokud to půjde tímhle tempem, tak se toho dočkáme možná v příštím století. Rusko, Čína, Severní Korea, Irán …..to už je tak těžká váha, že v tuhle chvíli se může jít Západ vycpat. Chce to ale odvahu bouchnout do stolu a ukázat Západu svaly, aby viděl, že Rusko a spol. se s nima taky nebude srát.Zvláště ted po tom křiváckém útoku na Sevastopol.USA to režírovali a je potřeba jim konečně taky ukázat, že rakety budou lítat i nad Amerikou.

PřemekJ
24. 6. 2024 16:43
Odpovědět  stan

Trpělivost, příteli, vše je načasováno a prováděno tak, aby bylo všech cílů dosaženo. Osvoboditele lidstva zdobí strategie a neodhalování svých možností. Jak hloupé je chvástání na opačné staně, kde chybí vše, co moc vyžaduje.

krůtí brko
23. 6. 2024 21:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Doufám, že se český národ nakonec přidá na vítěznou stranu. Historicky jsme v tom docela dobří. Ovšem asi to uděláme na poslední chvíli, jako vždy.

Albi
23. 6. 2024 22:04
Odpovědět  krůtí brko

Spíš si myslím, že tentokrát to bude až hodně dlouho po té poslední chvíli a do historie si zapíšeme, jak slavně jsme skončili mezi poraženými.

Ještě že máme na skladě toho Babiše, aby bylo na koho to hodit.
(Pozn. pro “rejpaly” – ANO jsem nikdy nevolila a ani nebudu)

krůtí brko
23. 6. 2024 22:28
Odpovědět  Albi

Já jsem optimista. Až nám poteče do bot, tak otočíme. I když je pravda, že už může být pozdě. Uvidíme. Jen se bojím, aby nás světová válka nepředběhla.

Albi
23. 6. 2024 22:58
Odpovědět  krůtí brko

Taky se snařím o optimismus, ale pro všechny případy počítám i s horší variantou.

PřemekJ
24. 6. 2024 16:53
Odpovědět  krůtí brko

O něčem vypovídá jak podíl nás, chcimírů a dezolátů, tak obliba současné vrchnosti mezi lidem. A ČNB nakupuje zlato ve velkém, protože její reprezentace před pěti lety cosi veledůležitého podepsala. I bankéři se učí poslouchat hlas lidské duše, tedy jak kteří, ti globální si již vybírají kufr, kde jejich bezduché slupky spočinou. Jsme to my, lidé s lidskou duší, kteří tu stanovu čeládku ničí vysokými vibracemi, je to náš optimismus, s nímž se dělíme o úrodu a spolupracujeme ku prospěchu nás, všech lidí. Nelidé se projevili a ponesou svůj nelidský osud.

svetříček
23. 6. 2024 22:16
Ohodnotit příspěvek :
     

dík za článek, i když mi přijde už téměř tendenční, všichni víme že je to boj mezi dobrem a zlem, pověděno zjednodušeně, a fašisté KoZa neustanou, musí rozbít zevnitř celý svět, EU a RU mají zatím přednost, aby si zredukovali dluh, hegemonili a hrabali dál. Zřejmě až do konce cyklu… každopádně jsem chtěl dát odkaz na stream video – ale trhá se, mě to nevadí, viděl jsem už 3x – na Koncert v Severní Koreji na počest Ruska, https://youtu.be/TLv8Ql2mmos

krůtí brko
23. 6. 2024 22:34
Odpovědět  svetříček

Ten červencový koncert (když tam byl Šojgu) se taky ze začátku trhal, ale Korejci to opravili. Dejte jim chvilku.

24. 6. 2024 07:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Ty separatisty, co se bouřili v Nové Kaledonii, už teď převážej do Francie, tam maj ty žaláře lépe zasichrované. Dříve to bylo naopak. Posílali ty neposlušné do žalářů v Tichomoří (Dreyfus).
A kdo si vzpomene na film Motýlek (Papillon) se McQueenem a Dustin Hoffmanem?

Slovák
24. 6. 2024 12:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko sa ešte musí oslobodiť od CHAZAROV, a aj celý Západ od sionistických chazarov! Tam je ” pes zakopaný”!!! Napáskovat sa do Sýrie a otvoriť si tam základne a nechat volne útočit kolonialny Izrael na Syriu a dopúšťat genocídu v Palestíne vôbec nenaznacuje ze Rusko bojuje proti kolonializmu! Rusko ho chráni v Izraeli! Ked im Stalin dal ” zaslúbenu zem” pri Birobidžane, preco im ju Rusi nepropaguju namiesto Izraela a kradeží Palestíny??? Rusi dobre poznaju Chazarskú historiu, a ako Prvy mali vystupit proti brutalnej kolonizacii Palestiny chazarmi z Ruského územia! No to by muselo byt Rusko slobodnou zemou od chazarov pri moci a peniazoch, a tak aj celý Západ( KoZa)!!! Kedže tomu tak nie je a ani sa toto v Rusku nesmie verejne rozoberať, ako ani pravda o holokauste, tak Rusko je spoluúcastníkom tejto brutality v Palestine a chazarského terorizmu vo svete! Pokial budu Rusi udržiavat a podporovat Holokaust Industries, tak nic sa vo svete nezmeni k lepšiemu!

PřemekJ
24. 6. 2024 17:03
Odpovědět  Slovák

Příteli, nevidíš celou mozaiku. Pod povrchem se dějí věci, které souvisí právě s eliminací Chazarů všude na světě. Rusové v tom nejsou sami, stejný cíl mají i vědomí Američané připravující ubezdušení (tedy eliminaci kreatur bez lidské duše) těch, kteří se provinili proti Zákonu. A provinilci se velmi bojí, protože cítí svůj neodvratný konec. Jeden po druhém opouštějí tento svět. Brzy bude svobodná semitská Judea na místě Izraele, Republika USA a globální BRICS, tedy řízení podle Zákona, jehož základem je mravnost.

Horňák
24. 6. 2024 14:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Po válce se vytvoří nová Berlínská zeď. Oddělí EU od civilizovaného světa.

PřemekJ
24. 6. 2024 17:08
Odpovědět  Horňák

No, spíš se projeví univerzální lidství, které nelidské kreatury odešle tam, kam patří – mimo tento svět lidí.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
PřemekJ
24. 6. 2024 16:35
Ohodnotit příspěvek :
     

KoZa dříve chcípne, než dopustí pochcípání globální populace. Zdroje euroatlantického systému vysychají tím tempem, jakým stále cpou svým loutkám jedy zločinů proti lidskosti. U nich není nic zadarmo, protože kdo za své činy nevydělává, jakoby nebyl. Přitom stačí vydělávat tak, jak vydělává každý pracující zaměstnanec. Ten nemůže prosperovat při nulové povinnosti k daním z příjmů. Nemůže nahradit v rozhodování zjevného diletanta. Nemůže zajistit mírové podmínky pro naši zemi bez účasti na cizích válkách, zejména na těch bránících právo na nelidskou ekskluzivitu a parazitismus. Věštím lidské propojení nejprve slovanského světa a následně pak toho pozemského. Vím o všem, co se ve světě děje a svět se právě s KoZa loučí bez slzy v oku. Letní energie dokoná to, co se začalo již před mnoha lety – lidstvo bude osvobozeno a vědomí lidé se postaví ke kormidlu jako jedni z nás všech. Za naši lidskou duši!

Standa
24. 6. 2024 17:30
Odpovědět  PřemekJ

Všechno asi ne. Poněkud nadneseno, že? Řekněte nám něco o zákulisních jednání třeba v S.K. o kterých jinak svět neví!!!