blog

V Evropském parlamentu se tento týden hlasovalo jako obvykle o Ukrajině.

ze sítí

V Evropském parlamentu se tento týden hlasovalo jako obvykle o Ukrajině.

V Evropském parlamentu se tento týden hlasovalo jako obvykle o Ukrajině. A to v několika souvislostech. Opětovně zde byly návrhy a výzvy k jednání o ukončení války a k míru, kdy jsem byl pro. Asi vás nepřekvapí, že znovu neprošly. Europoslanci sice nadávají kdekomu do fašistů, ale pro mír nehlasují.

Dalším tématem bylo zřízení trestného tribunálu pro válečné zločiny na Ukrajině. Zde jsem byl proti. Za prvé mi vadí, že ještě před jeho zřízením už se píše o tom, že bude sloužit pro vyšetřování ruských zločinů. Ať je, ale pokud zločiny spáchal Ukrajinec, tak se to vyšetřovat nebude? Další věcí je, že takovéto tribunály musí být součástí právě těch zmíněných mírových jednání. Pokud se na vůli potrestat zločiny neshodnou obě strany, je každý tribunál jen nefunkčním gestem, které naopak naruší snahy o mír.

Dále zde byly výzvy, že Rusko musí utrpět definitivní porážku. Hlasoval jsem proti takovému znění. Každému realistovi je jasné, že je to neuskutečnitelný cíl. Pokud budeme čekat, až Ukrajinci porazí Rusko, tak to neskončí nikdy a Ukrajina bude totálně rozbitá. A to si nepřeji od začátku konfliktu.

Parlament si na závěr odhlasoval, že své usnesení zašle ruské Dumě a Putinovi. A to je nakonec asi jediné, co s tím může dělat. Prázdné řeči a ve výsledku boj s vlastními občany, kteří mají jiný názor než vláda.

Druhá část toho, co přinesl týden v Evropském parlamentu.

Hlasování o útocích na brazilské demokratické instituce – hlasoval jsem PROTI. Je normální, že europolitici nenávidí patrioty typu Trump nebo Bolsonaro. Usnesení se tedy snaží odsoudit tyto dva prezidenty, že podněcovali násilí a útoky. Dále také tvrdí, že v Brazílii je na vzestupu fašismus a extrémismus. Na tyto nálepky jsou zvyklí i u nás všichni, kdo nesouhlasí s politikou vlády, takže už je nikdo ani nemůže brát vážně. A mimochodem vzpomínáte ještě na Macronovo brutální potlačování protestů ve Francii? To už nikomu nevadí, že..

Provádění společné zahraniční a bezpečnostní politiky – hlasoval jsem PROTI. Zde je alarmující tato věta: “v konkrétních oblastech politiky by mohla být okamžitě použita překlenovací ustanovení pro přechod od jednomyslnosti k hlasování kvalifikovanou většinou; vzhledem k tomu, že současné ohrožení evropské bezpečnosti vyžaduje okamžité přizpůsobení některých pracovních metod.” V překladu to znamená: Pod záminkou ohrožení bezpečnosti v Evropě je třeba vzít státům právo veta a umožnit o zahraniční politice rozhodovat ty velké, kteří nás přehlasují. Nikdy!

Společná bezpečnostní politika – hlasoval jsem PROTI. Důvod je podobný jako výše, jen ještě vážnější. Vzít právo veta v bezpečnostní politice je naprosté ohrožení naší vlastní bezpečnosti. Pokud se velké státy zblázní a budou ty malé chtít zatáhnout do konfliktů, nemáme se jak bránit. To rovněž nesmíme připustit.

Může jít o detail


9.1.2023 – Vážení přátelé, dnes jsem se velmi pobavil u pořadu Události Luďka Staňka. Ne, že bych byl jejich divácký fanoušek, ale s tou Danuší Nerudovou bych to neokomentoval lépe a naprosto s nimi souhlasím. Obecně jsou to volby, kde se ukazuje, že občan je jen ovce a politici ať už politické strany nebo jednotlivci dělají z občanů prosté stádo, se kterým manipulují.

Kdy prezidentské volby, voličský hlas a objektivita se ztrácí pod rouškou politikaření, manipulace, mediálním subjektivismem. Prezidentské volby se na místo významné události staly jen šaškárnou. Divadelní hrou pro publikum, která má předem napsaný scénář, obsazené herecké role a volič je posazen, aby se bavil … rozhodně však NErozhodoval.

ODKAZ:

https://www.stream.cz/…/prazdna-umela-falesna-lide…

sdílet na

9 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Gales
20. 1. 2023 18:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Blaško cepoval i Pavla a prohlásil o něm že by ho nikdy za prezidenta nevolil.Já taky ne.

ladik
20. 1. 2023 18:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Nazrál čas, aby Rusko uštědřilo fašistickému Západu tvrdou lekci.

Pavel K
20. 1. 2023 19:08
Odpovědět  ladik

Ano, i za cenu, že ta pokrytecká fašistická pakáž všude kam jen lidské oko dohlédne půjde do pekel se mnou. ☠☠☠☠

ladik
20. 1. 2023 19:23
Odpovědět  Pavel K

Máš pravdu. Než tenhle zkurwenej svět podle jejich “pravidel”, to radši žádnej.

Pavel K
20. 1. 2023 19:28
Odpovědět  ladik

Dík že si rozumíme. Stejně by časem usilovali nás zotročit, či hladit.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Aleš
20. 1. 2023 19:00
Ohodnotit příspěvek :
     

A kdy bude nějaký tribunál pro válečné zločiny USA, NATO, Ukrajiny ?

Pavel K
20. 1. 2023 19:03
Ohodnotit příspěvek :
     

A to je možná přesně to oč tu jde, proč se nechce aby to skončilo. Dojdou ukrajinci, tak další do mletého. Stačila mě tato věta p. Blaška:
Pokud budeme čekat, až Ukrajinci porazí Rusko, tak to neskončí nikdy a Ukrajina bude totálně rozbitá. 

21. 1. 2023 00:15
Odpovědět  Pavel K

No dodal bych, že asi nejenom Ukrajina. Tisíce Poláků zdrhají z Polska před povolávacími rozkazy. I v ČR a SR se potají připravují mobilizační plány. Proč asi, že? Pokud se do čela země dostane ten zelený mozek, mám pocit, že se lidi budou divit. Ale upřímně řečeno jsem ochoten bojovat za lecos, ovšem za tento nacistický režim zcela jistě ne. Pokud by se rozhodli mi dát do ruky zbraň, měli by si uvědomit, že ji lze použít i opačným směrem.

21. 1. 2023 00:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Abych pravdu řekl, začínám mít vážné obavy. Podle komentářů z Ruska začínáme být spolu se Slováky a Poláky v Rusku značně “populární” jako cíle preventivního úderu Ruska proti nacistické Evropě. Popravdě se Rusům ani nedivím.
Český ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Beck na světovém ekonomickém fóru: „Bohužel jsme zcela vyčerpali naše zásoby sovětských zbraní. Očekávám dnes v Ramsteinu širokou dohodu o dodávkách nových zbraní Ukrajině. A je mi jasné, že jedinou cestou vpřed je bohužel zbrojit, zbrojit, vyzbrojit Ukrajinu a vyzbrojit sebe,“ řekl.
Odpověď z Ruska na sebe nenechala příliš dlouho čekat. Poslanec Vladislav Berdičevskij: „Česká republika má mnoho zkušeností. Svého času odvedli vynikající práci s úkolem, který jim stanovil Hitler, vyrobit zbraně pro Wehrmacht. Měli by si uvědomit, že nemusí skončit na straně vítězných mocností jako po 2. světové válce. Možná přišel čas jim poslat nějaký raketový pozdrav k připomenutí vlastní historie. Stejné pozdravy by si zasloužili i polští a slovenští nacisté.”