blog

USA v poslední době zažily hned dvě události,

Jaroslav Štefec fb

USA v poslední době zažily hned dvě události, které lze bezpochyby označit za součást pokusu o státní převrat. První událost, atentát na prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, skončila neúspěchem. Trump přežil, pokračuje v kampani a hrneček s jeho podobou a uraženým ouškem se stal jedním z jejích nejúspěšnějších symbolů.

Druhou událostí bylo definitivní odstoupení dvaaosmdesátiletého “Joe” Bidena, bojujícího se stále viditelnější demencí, z klání o další post (rádoby) nejmocnějšího člověka planety. Bidenovou nástupkyní v pozici kandidáta demokratů na prezidenta USA se vzápětí stala šedesátiletá viceprezidentka Kamala Harrisová. Podle Wikipedie politička, advokátka, státní zástupkyně, právnička a spisovatelka. Podle názoru lidí, kteří ji znají, politická nula a prázdná nádoba bez vlastního názoru. A ač to z její kariéry na první pohled nevypadá, zřejmě i s IQ a schopnostmi, plně srovnatelnými s českými politickými hvězdami Černochovou, Pekarovou, Němcovou, nebo mladou a krásnou Danuší Nerudovou.

Je jasné, že podobná figurka by se velmi hodila současné americké administrativě, ovládané liberálními demokratickými jestřáby. Neměla by totiž nejspíš sebemenší „problém“ s realizací jakéhokoliv jejich nápadu. Dokonce ani se stisknutím onoho pověstného červeného tlačítka, otvírajícího poklopy sil strategických raket a zvedajícího do vzduchu těžké bombardéry, naložené jadernými pumami a střelami s plochou dráhou letu. Jako žena, otevřeně podporující imigraci (její asi jediná mediálně prezentovaná politická agenda), spojující v sobě snad všechny “nebílé” genotypy, vyskytující se na území USA, by navíc mohla ve volbách získat hodně hlasů „nebílých“ Američanů a samozřejmě i žen.

Takže volba značka ideál? Ne tak docela. Nominace Harrisové do prezidentského klání totiž těžce ranila ego exprezidenta Baracka Obamy, který s pozicí prezidentské kandidátky najisto počítal pro svou “lepší polovičku” Michelle. Její nominace a případné vítězství by mu umožnily de facto ovládat USA další volební období, protože není nejmenších pochyb, kdo by stál za všemi politickými kroky Michelle coby prezidenta v sukních. Proto také Harrisové okamžitě odmítl podporu.

Obamova lobby navíc má v demokratické straně výrazně navrch nad lidmi Joe Bidena. Ti sice chytře využili situace a prosadili jmenování Harrisové dříve, než se „obamovci“ stačili sešikovat, ale tím tato „hra na demokracii“ určitě nekončí. Harrisová také moc nesedí majitelům zbrojařských korporací. Těm samozřejmě vyhovují války, ale vedené pokud možno hodně daleko od amerických břehů. Masivní vlna jaderných úderů na území USA není ani pro jejich byznys optimální vyhlídkou a nejspíš by znamenala i konec nadějně se rozvíjejících kšeftů na Ukrajině a ve vazalských státech NATO a EU. O to asi opravdu nikdo nestojí.

Zdá se, že politická situace v USA definitivně spěje ke třetímu dějství. Teď budu trochu fabulovat, ale nejpravděpodobnější událostí, která nás v nejbližší době čeká, bude na půl žerdi spuštěná americká vlajka nad Bílým domem. Joe Bidena, z něhož se po odstoupení z boje o znovuzvolení stala podle amerického politického žargonu „chromá kachna“, vlastně už nikdo nepotřebuje a jeho další setrvání na postu prezidenta USA už jen nahrává Donaldu Trumpovi a republikánům. Pokud v nejbližší době „tiše zesne“, bude to všemi zainteresovanými rozhodně přijato s ulehčením, ne-li s povděkem.

Kamala Harrisová se vzápětí oficiálně stane v pořadí 47. prezidentem USA a první ženou na této pozici. Bude vystupovat přísně podle připravených not, aby pomohla demokratům získat co nejvíce hlasů a prošlapávala “ženskou stezku” Michelle Obamové, která nastoupí na její místo prezidentské kandidátky. Demokraté jí okamžitě vysloví důvěru a Obama se vrhne do kampaně na její podporu s penězi, už bez problémů uvolněnými původními podporovateli Bidena. A Trump? Bude se muset vyrovnat s novou situací, hlavně s podstatně silnějším protivníkem, na jehož straně navíc bude faktor, nazývaný „korespondenční volby, jejichž dobrodiní ostatně poznáme v příštím roce i tady, v maličké a bezvýznamné zemičce uprostřed Evropy.

Nejsem samozřejmě Sibyla. Nakonec to všechno může být i úplně jinak, ale nám tady v ČR stejně nezbývá, než trpně čekat. A se zájmem sledovat zděšení mezi českými tzv. “politiky”, ještě před pár dny nadšeně adorujícími moudrého Joea a dnes netušícími, ke komu se přitulit, aby náhodou neupadli v nemilost.

sdílet na

30 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
26. 7. 2024 22:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Nic z toho se nestane…
V nejbližší době Americe dojde ropa.
Stačí aby Rusko stáhlo své tankery…
A jedna raketa na vrty v Syrii, kde jí kradou.
Jelikož Bidet už vyčerpal Americké ropné zásobníky…které by jim měli stačit na rok.
Tak hned několik týdnů až měsíců na to, vypukne v Americe a Evropě armagedon.
Vyschnou benzínky, a už nikdy na nich nebude ani kapka.
Možná ještě chvilku před tím bude palivo skokově zdražovat…
Jak budou cucat ty poslední zbytky ropy…které ovšem nebudou ani zdaleka stačit.
Ale pár týdnů,max měsíců jim to dá…
Pak budou následovat nepokoje, zhroucení všech vlád kromě Ruské,Brazilské a Iránské…
Rabování…které se s příchodem první zimy,změní v hladomor.
Odhadem tak 200 000 000 Američanů umře do tří let hlady.
V Evropě to bude trochu jiné, protože tu jsou města stavěná v éře před ropou,šlo tam přežít tenkrát, a půjde zase…jiné je jen to,že je tu dnes 10x víc lidí.
No , pokud se zapojí do zemědělských prací 60-70% populace, kteří přijdou o práci.
Tak se možná dokážem uživit i bez ropy a elektřiny,jako dřív.

26. 7. 2024 22:40
Odpovědět  Veny232

Pro to Amerika odřízla Slovensko a Maďarsko od Družby…a druhou větví jí čerpá, do tankerů a krade domu.

cool
26. 7. 2024 22:51
Odpovědět  Veny232

Jo, baráky mají sopouchy na tuhá paliva, paneláky teda teda ale i ty lesy, brrr.
Četl jsem na ceduli že v městských lesích zabavovali sekyrky a pily. Eu by vás zexekuovala za jakékoliv palivo a tady radši píp. Než vykácím co mám tak bych musel mít sto potomků a naroste zas. 🙂
Jiná věc je jak vás chtějí danit až 10% za nepodslepenou boudu s okýnky prasečího chlívku panelákového bytu nastojato 8. mega – 800 000 ročně?
Ikváčům téhle sestavy je lautr jedno.

26. 7. 2024 22:59
Odpovědět  cool

To je zase plán Swaba…ožebračit před tím Armagedonem lidi tak,aby mu prodali svůj pozemek…
Myslí si to prase, že až vyleze z bunkru tak z něj bude Velkostatkář 😀
Aby zase ta stejná prasata co nám dnes šefují pomocí energie…
Mohli znovu šefovat pomocí jídla…
Ještě jim nedošlo,že než vylezou z bunkrů, budem mít nové vůdce…
A hned jak vylezou, tak je utlučem sekerama, nějaké své kupní smlouvy na pozemsky, si budou moci tak akorát strčit do pr…
Pozemsky už budou rozdělené , mezi jednotlivé skupiny přeživších hladomor, první dva roky.
Než se lidstvo zredukuje na uživitelnou mez , bez ropy a elektřiny.

cool
26. 7. 2024 23:08
Odpovědět  Veny232

Lidi neznají ty agendy a pořád věří že jsou k cestě do ráje.
https://www.facebook.com/camillo.paja/videos/522800796846932/

Gales
27. 7. 2024 09:46
Odpovědět  Veny232
Jarek
27. 7. 2024 15:15
Odpovědět  Veny232

Komentovat USA se člověku s normálním rozumem a viděním světa se už ani nechce. Tahle sešlost
která by si spíše měla říkat unie postupně anektovaných států , založená cca před 280 lety kolonisty
“většinou gaunery bůhví odkud” prchajícími před zákonem států původu ,celou dobu své existence žije z vykrádání bohatství jiných zemí s pomocí válek a terorismu. Z cca 280 let existence historicky prokazatelně 240 let vedli neustále nějkaké konflikty a války zaměžené na vykrádání cizích
zemí, nebo vyvolávaly vládní převraty v zemích, které se nechtěly dobrovolně nechat okrádat. Jejich
kecy o nějaké hegemonii jsou dnes už směšné. Každý ví, že ten “hegemon” je nejzadluženější zemí světa a státnímumu krachu už jen zoufale brání vyvoláváním neustále nových válek ,ve snaze udržet
ekonomiku před krachem z pěněz zbrojního průmyslu a udržet se ve zbytku zemí , které se ještě
nechávají vykrádat. Ostatně ani to území na kterém žijí není jejich , protože je ukradli původnímu
obyvatelstvu které vyvražďovali a nebo zavírali do rezervací, kde ostatně žijí dodnes. Jejich kecy o “demokracii” ? Jedna velká blbost. Policejní stát, segregace, rasismus a světový terorismus.

Ijn
26. 7. 2024 23:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Vše globalčici plánují+Orbánovo role je odříznout se od KoZa a v Střední Evropě nastolit Zlatý věk viz Jaroslav Tichý Poslové budoucnosti….zabavit majetky zrůdám i vlastizrádcům, bez trestů lidé neuvěří reálnost změny…….!!!!!??? Příklady využít pro edukací a osvětu tak aby lidé věděli, že cesta ze zkázy existuje!!!

Ijn
26. 7. 2024 23:27
Odpovědět  Ijn

Nutně se musí zapojit i mladá generace v umění a kultury…to jsou poslové světla budoucnosti !! firmy tak tak přežijí, než se vyvolá prosperita investicemi do veřejného sektoru služeb ze zabavených zlodějem i Bakala bude v base Špidla min.důchod a v LDN nebude pro něj místo…..!!

Drak
26. 7. 2024 23:24
Ohodnotit příspěvek :
     

“Prezidenta” v sukních. Velmi výstižné pro bývalého basketbalistu, vydávajícího se za Obamovu choť.

Ijn
26. 7. 2024 23:55
Odpovědět  Drak

Proč se neřeší české společnosti týkající se problémy??? Cíle jsou dány, doma si bordel neřešíme. To našim domácím zrůdám vyhovuje a spokojeně KRADOU z veřejných peněz na účet nás všech

Zločinci si koupi média veřejné služby a za párek na VIP tribuně se naši tlučhubové přetrhnou jak adorovat majitele viz Trpišovsky chce dělat radost Tykačovi výsledky snad i pohárem….PT pouze zneužil české národní korupce tunel na Agrobanku Diskové plačte atd. Ale nebyl nejhorší to Klaus je obrgauner.

Ijn
27. 7. 2024 00:04
Odpovědět  Ijn

Kolik z nakradeného si vzal Dyba(LTO) do rakve? Blanka bude bohatá vdova a dcera Lenka si lecos užívá…jakou škodu však KD národů ČR způsobil? Biliony Kč jsou v čudu Dyba po smrti, musel tolik škodit??? Byl ke škodě v prognostáku vybrán na velké zločiny….to byl Dyba a spol.

katango
26. 7. 2024 23:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Mladá a krásná Nerudová je Danuše, nikoli Drahuše, pane autore.

orinoko
27. 7. 2024 09:06
Odpovědět  katango

Vždyť tam má DaNUŠI….

katango
27. 7. 2024 11:20
Odpovědět  orinoko

Když jsem ten článek četla, byla tam Drahuše. Nejspíš to opravil.

orinoko
27. 7. 2024 11:34
Odpovědět  katango

Stává se, nemyslel jsem to negativně. Mně osobně se stává, že mi při cteni vletne do hlavy podobně znějící slovo, hrdopych – hnidopich.

Slovan
27. 7. 2024 11:44
Odpovědět  orinoko

nebo hodinky a holinky, obojí se natahuje. Cože?😊

orinoko
28. 7. 2024 10:57
Odpovědět  katango

Opravdu je v článku Drahuše. Nasel jsem ho i jinde, a neopraveny.

Joe Arp
27. 7. 2024 09:29
Odpovědět  katango

Má tam Danuši, i když Drahuše by byla přiléhavější vzhledem k tomu, že na ní draze doplatíme a to všichni, i její tupí obdivovatelé.

jsladin
27. 7. 2024 10:06
Odpovědět  Joe Arp

Danuše nebo Drahuše nic nemnění na tom že je to kráva.

orinoko
27. 7. 2024 11:35
Odpovědět  jsladin

Tak, tak…

katango
28. 7. 2024 10:45
Odpovědět  Joe Arp

Článek dnes vyšel i na Pravém prostoru a tam má Drahuši, stejně jako byla tady, než to opravili.

Joe Arp
28. 7. 2024 10:57
Odpovědět  katango

Věřím. Mě spíš trápí, že když jsem si konečně našetřil na doktorský titul, tak mi úplatná kráska zmizí do brussele.

Markýza
27. 7. 2024 09:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Ledaže by konečně vyletěla ta černá labuť, až bude Kamala prezidentem a sice setkání s Putinem. Pokud se z něj podlomily nohy krásné Melanii Trumpové, Kamala rovnou omdlí…..ovšem, pokud se s ním setká – a pokud není na holky.

Rukikurin
27. 7. 2024 09:57
Odpovědět  Markýza

Pokud tak čtu co se děje kolem, tak černých labutí už proletělo dost.Naposled teď výpadek Mikrosoftu. Ale všechny s otazníkem a dovětkem jak u koho. Buďto práce BK nebo dýpstejtu. Samé dedukce. Prý kvůli probuzení ovcí. No kdo se neprobudil do teď, tak je podle mne zbytečné posouvat budíka. Ale jako všichni, plán neznám a tak mohu jenom skřípat zuby nad “výdobytky” vlády, která tvrdí že je naše.

Markýza
27. 7. 2024 11:45
Odpovědět  Rukikurin

Pravda, dneska když není jedna černá labuť týdně, jako bychom nebyli. No tak tohle bude černej kondor.

Pavel z Moravy.
27. 7. 2024 11:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Nu, já jsem realistický. S duševní úrovní těchto současných mladých populací to tady již neopravíme. Ať je tam Kamala, Trump, Fiala či jiní. Chyba je v systému a hodnotovém žebříčku společnosti. Takhle končily i předcházející tzv. civilizace. A jakpak se proboha ta naše od nich liší? Žijí zde moudřejší lidé, nebo právě naopak ještě více blbější lidé. Vždyť se podívejme co dokáží dělat, jaké zhovadilosti vymýšlet a k čemu vést své děti. Vždy všechno závisí na morálce. Ta padla a tato společnost padne s ní. Finito.

Spam orinoko
27. 7. 2024 14:12
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Prototypem morální dokurvenosti byl Václav Havel. Právě ten, k němuž maji někteří kritici současného systémového sajrajtu pořád jakýsi vlhký vztah. Poznali ho osobně, to já ovšem také, byť vcelku krátce. Okolnost, že se s morálkou a světonázorem Placatky rozešel v době humanitárního bombardování Jiří Dienstbier mluví za vše. A protože éra v éře sametové debility hodně znamenají, tak proto imbecilove prosadily i název v Ruzyni – Smetiště. Nedávno se ke mně dostal článek, jak si Chartisti měnili ženské jako spodary. Jsem ten poslední, kdo by toto kritizoval, ale věci probíhaly tak, aby manželka hlasaTELE mravnosti o tom nevěděla. Čili – Lež je jako prostředek. A láska? Zcela určitě sebeLáska. Dospělý detina, jemuž některé jeho sentence pomáhal psát údajně kdosi jiný. V krimu privilegované místo, taková je Pravda. Odpalování jedné cigarety od druhé, příjem balíčku s velmi zajímavým, téměř tuzexovym obsahem. Dopisy Volyně, kterou lid miloval, jen škoda, že s ní lid nebyl nikdy třeba na obědě.
A takhle si tu zijeme. Se Lží, falzifikáty, cenzurou, křivými zrcadly, vyhrožováním a systémovými modlami a telaty.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
27. 7. 2024 17:46
Odpovědět  Spam orinoko

Nu, asi tak nějak.

Frank
27. 7. 2024 21:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale blbá bolševická guma na hradě zase obrátila hubertus a žvaní, že se musí jednat s Ruskem a Čínou o míru.