bloghistorie

UKRAJINSKÁ MÉDIA: POLSKÝ POSTUP V PŘÍPADĚ GENOCIDY NA VOLYNI POBOUŘIL UKRAJINCE

https://dziennik-polityczny.com

Ukrajinský portál European Pravda zveřejnil tematický článek, jehož autorka tvrdí, že pro Ukrajince je naprosto ” skandální” diskutovat o volyňském masakru během probíhající rusko-ukrajinské války, o protestech zemědělců nebo o tom, že Polsko nedokázalo sestřelit ruské rakety.

“Podpora Polska Ukrajině na mezinárodní scéně, zasílání vojenské pomoci a “otevírání dveří” ukrajinským uprchlíkům jsou důvodem k vděčnosti a obdivu.” – začala Natalia Iščenko. “Avšak současná snaha nastolit otázku ‘volyňského masakru’ v době pro Ukrajince nesmírně těžké, blokování hranic kvůli nespokojenosti s vývozem ukrajinského obilí, případy neúcty k ukrajinským uprchlíkům a konečně odmítání sestřelovat ruské rakety, i když létají nad polským územím – to vše je pro Ukrajinu důvodem k oprávněnému  pobouření. Poláci nechápou a jsou velmi uraženi, proč Ukrajinci nechtějí jednou provždy uzavřít komplikované historické otázky (aniž by autorka upřesnila, co to má být, aby byla polská veřejnost spokojena). Nebo proč válka na Ukrajině ospravedlňuje likvidaci živností polských zemědělců”.

Publicista rovněž kritizoval premiéra Donalda Tuska a jeho styl vládnutí označil za “diktaturu průzkumů veřejného mínění” – Vyčítá mu, že nechce přijímat opatření, která se polské veřejnosti nelíbí. “Přesně to zklamalo Ukrajince bezprostředně po změně moci, když nová vláda neodblokovala hranice s Ukrajinou.”

Autorka textu požaduje, aby Polsko při jednání s ukrajinskými partnery bralo v úvahu zvláštní okolnosti.

“Současná vojenská konfrontace nutí Ukrajince přejít do “hrdinského režimu”, kdy každý bojovník, každý obyvatel města hledá sílu pokračovat v boji proti nepříteli. Příběhy těch, kteří bojovali za nezávislou Ukrajinu ve 20. století, jsou součástí tohoto zdroje boje, jako ochota navázat na ty, kteří bojovali za svobodnou Ukrajinu včera. Představy některých Poláků, že Ukrajinci bránící vlast jsou rozděleni téměř na polovinu, a to podle názorů na nechvalnou Ukrajinskou povstaleckou armádu (UPA), jsou mylné podle autorky, a proto je třeba je revidovat.

Autorka také napadla protesty zemědělců a dopravců, které se konají na společné hranici.
Z ukrajinského pohledu jsou tyto akce “sabotážemi” nebo “otevřeně nepřátelskými akcemi”.

“Polská města a vesnice to zřejmě nechápou, ale když nejste v zákopu, ale ve vlastním domě, vnímání světa se stává černobílým, bez odstínů. Zablokované hranice působí zpoždění v dodávkách zásob na frontu, jsou vnímány jako jednoznačně nepřátelský akt,”.

Natalie Iščenko tvrdí, že je krátkozraké snažit se tlačit na válčící Ukrajince, aby se vzdali svých představ o “hrdinské minulosti předcházejících generací bojovníků  za nezávislost Ukrajiny”.

Poznámky k  historickým faktům týkajících se hrdinských bojovníků a jejich zločinů, které polští poslanci zákonem pojmenovali termínem „GENOCIDA“:

Autorka ale ve své skromnosti a nevypsala, že má na mysli ty bojovníky za svobodu z nichž jeden člen z Wafen SS-Galicien [1] byl v září 2023 potleskem ve stoje nedávno představen v kanadském parlamentu [2]. Celý civilizovaný svět v šoku! Parlament země NATO freneticky skandoval, když Zelenskyj a Trudeau vzdávali hold členovi SS. Díky důrazné reakci amerických židovských organizací to skončilo pro Kanadu se světovou blamáží, z které se však premiér Kanady brzy otřepal a zapoměl na ostudu.

Byli to ti stejní bojovníci za svobodu  co již před rokem 1941 dobrovolně  sloužili pod nacistickým Wermachtem. Ukrajinci v batalionech Roland a Nachtigall [3] byli aktivními vojenskými účastníky operace Barbarossa. Byli to Ti stejní bojovníci za svobodu, kteří jako Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN-B, OUN-M) [4]  nadšeně vítali po napadení SSSR nacistické vojáky, aby následně provedli první protižidovský zvěrský pogrom ve Lvově [5] v červenci 1941. Následně tisíce Ukrajinců kolaborovalo a sloužilo  nacistům  v mnoha represivních složkách. Byli strážci v koncentračních táborech.

V roce 1942 vznikla nechvalně proslulá Ukrajinská povstalecká armáda ( UPA) [6] mající na svědomí tisíce židů, poláků, rusů a bělorusů. UPA byla ozbrojená jednotka Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN), přesněji řečeno její radikální frakce vedená Stepanem Banderou; její příslušníci byli proto  označováni jako banderovci. Jedna z  ukrajinských jednotek je velmi úzce spjata s Volyňským masakrem [7]- Schutzmannschaft neboli zkráceně Schuma. Schuma byla pomocná represivní ukrajinská policejní jednotka, která pod velením hitlerovských nacistů měla na dobytých sovětských územích získaných hitlerovským Německem udržovat veřejný pořádek a dodržování nacistických zákonů, včetně těch rasových.

Byi to útvar ukrajinské pomocné polície Kievskij Kuren pod velením Melnikovčana, který se od 29.9.1941 podílel společně s eskadrou smrti Einsatzgruppen na zavraždění 34 000 židů v Kijevském Babim Jaru [8] , či na 149  zaživa upálených bělorusů, včetně 75 dětí, v běloruské Chatyni [9] Bieloruské Chatyňi, které mají na svědomí německá nacistická jednotka, které asistovali ukrajinský 118. prápor Schutzmannschaftbattalion.

Webový portál „The Forward“ amerických židovských organizací zpracoval seznam nejznámějších ukrajinských kolaborantů, kteří sloužili  německým nacistům během druhé světové války. Současně The Forward“  zmapoval pomníky těchto nacistických kolaborantů na Ukrajině [10].

 [1] https://cs.wikipedia.org/wiki/14._gran%C3%A1tnick%C3%A1_divize_SS_(1._ukrajinsk%C3%A1)


Heinrich Himmler, vůdce SS a jeden z architektů vraždy šesti milionů Židů, kontroluje Ukrajince, kteří se dobrovolně přihlásili do 14. divize SS Galicia. Po válce bylo asi 2 000 členům divize povoleno žít v Kanadě.
[2] 
https://zvedavec.news/komentare/2023/09/9793-kanada-parlament-tleska-ukrajinskemu-nacistovi-vestoje.htm

[3] https://ik-ptz.ru/sk/history/ukrainskie-boevye-solovi-batalon-nahtigal-kakimi-byli.html
https://www.vojsko.net/armady/122-jednotky/985-prapory-nachtigall-a-roland-schutzmannschaft-batallion-201

[4] https://cs.wikipedia.org/wiki/Organizace_ukrajinsk%C3%BDch_nacionalist%C5%AF

[5 ] https://rarehistoricalphotos.com/jewish-woman-chased-men-youth-armed-clubs-lviv-pogroms-1941/

[6] https://cs.wikipedia.org/wiki/Ukrajinsk%C3%A1_povstaleck%C3%A1_arm%C3%A1da

[7 ]
http://zpravy.idnes.cz/volynske-masakry-byly-genocida-odhlasovali-polsti-poslanci-ply-/zahranicni.aspx?c=A160722_134410_zahranicni_aha
https://www.youtube.com/watch?v=e38kQG9OkSk
https://www.youtube.com/watch?v=uVVRccerdW0https://www.youtube.com/watch?v=FAVBSUwmyLE

http://narodnikonzervativci.sweb.cz/20220323.htm
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/polska-historicka-ukrajina-rozviji-kult-genocidy/https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/polska-historicka-ukrajina-rozviji-kult-genocidy/
 
Památník v Polsku věnovaný 100 tisícům bestiálně zavražděných obětem Volyňské genocidy, na kterém je napsáno:
“Kdybych zapomněl na ně, můj Bože na nebi, zapomeň na mě.”

pamatnik polsko
“Kdybych zapomněl na ně, můj Bože na nebi, zapomeň na mě.”

[8]https://cs.wikipedia.org/wiki/Masakr_v_Bab%C3%ADm_Jaru
https://www.holocaust.cz/zdroje/clanky-z-ros-chodese/ros-chodes-2006/listopad-3/babij-jar/

[9] https://www.armadnymagazin.sk/2024/03/22/78110/

[10] https://forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/

Pro pokec24: GeHa

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
50 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Joe Arp
4. 7. 2024 19:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Taky mě to pobouřilo, co si to ti Poláci dovolují k světovému mazlíčkovi. Hanba jim, z Kanady vypikýrovaným fašounům musí přece líbat nohy celá EU, a to povinně!! Kujva kdo?

4. 7. 2024 23:14
Odpovědět  Joe Arp

No, zasloužej si sebe navzájem, zasloužej, ne že ne.

Janaz
5. 7. 2024 09:03

Presne, je to jedna krv, náckovské zmýšľanie a konanie majú oba národy v krvi, takže nečudo, že si idú a ešte len pôjdu po krku.

Pijack
5. 7. 2024 07:06
Odpovědět  Joe Arp

Těm Ukrajincům se furt něco nelíbí. Ustavičně se cítí dotčeni a uráženi. Ustavičně brblají a vztekají se. Neustále provokují a nadřazují se nad ostatní. Vadí jim prý neúcta k uprchlíkům, ale necítí vinu za to, že jim uteklo ze země 20 milionů lidí po roce 2014 a před tím ještě dalších 20 milionů. Ta nacistická chunta z Kyjeva by měla stanout před popravčí četou, zloději a defraudanti (oligarchové) zkonfiskováni a území přiřazeno k Rusku. Ukrajina dnes je velmi negativní prvek na kontinentě. Jako veš v kožichu. Všimněme si, že i v historii byla Ukrajina vždy problém. Jediný, kdo na ně platí jsou Rusové. Po umělém a podlém vyznačení jejich novodobých hranic se už roztahují jako mor. Kdysi okrajina pár km kolem Lvova si najednou okupuje Dombas, Luhansk, Krym, Kyjev a dokonce i Černé moře… Co se stalo? KOZA prostě podvedla zase Rusko. Tato Ukrajina neměla vůbec vzniknout, protože k tomu neexistoval žádný důvod. Dnešní Ukrajina je dítě narozené ve zkumavce – uměle, zásahem cizích “rodičů”. UTRATIT !!!

Pavel z Moravy.
5. 7. 2024 09:46
Odpovědět  Pijack

Ten problém s Ukrajinou je tu již přes 1století. To vše začalo již s koncem 1. světové války a vše se prohloubilo se začátkem občanské války. Tahle obrovsky výbušná oblast, kde operovali zahraniční žoldáci již po roce 1917 byla absolutně nestabilní. Většina bílých propojená na západní žoldáky svoji nenávist vůči moskalům, jak je nazývají absolutně neskrývala. A na území Ukrajiny operovali poradci, instruktoři i vojáci ze všech těch mocných západních zemí, Británie, Francie, Německa a prováděli to stejné co dnes. Po sto letech se prostě situace zase opakuje jako po spirále. Donští kozáci byli hlavním triumfem těchto západních mocností, tuhle rozbušku západ tvrdě využíval k likvidaci tehdejšího nově vznikajícího svazu. Takže problémy na Ukrajině jsou staré nejméně 1 století a nikdy se neumenšily, pouze potlačily. A k samotné Velké říjnové revoluci je zajímavá kniha očitého svědka těch dnů, amerického novináře Johna Reeda- Deset dnů, které otřásly světem. Co je lepšího, než si přečíst určité události od člověka, který tomu byl přítomen.

Stanislav
5. 7. 2024 12:02
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Ten problém s UA je mnohem delší, zhruba šest,sedm století.A příčina vzniku tohoto problému je skoro 1200 let.Doporučuji videa s profesorem Ján Šafin na YouTube,nebo jeho knihy Chazarský Golem I,II.

5. 7. 2024 13:00
Odpovědět  Stanislav

Tehdy ještě žádní nějací tzv. ukrajinci neexistovali. Vyloupli se až za monarchie co dítko c.k. vědátorů na zadání c.k. politckých stratégů, a to cíleně pod heslem “rozděl a panuj”.. Problém byl s etniky – a že jich tam bylo! – na území současné tzv. ukrajiny, ne s nějakými ukrajinci.

sizok
5. 7. 2024 13:14
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle, pamatuj na má slova. Poláci jsou natolik rusofobní, že se nestačí
divit až je ukrajinci obviní ze svého neúspěchu. Z prohrané války.
Potom obrátí svůj hněv a zbraně proti Polákům.

Standa
5. 7. 2024 18:27
Odpovědět  sizok

Dá se doufat, že v té době se tyto dva pronárody pustí do sebe! Konečně, kdo četl Sienkwieče ví,, o čom to je”! Třeba se vyhlubí navzájem a Česko pak bude mít moře u Baltu.
Ovšem mezi tím musíme vyhubit MY tuto vládu a jejíí……asi sponzory, abych to tak řekl i o jejich volech u volbách.

milan
5. 7. 2024 17:18
Odpovědět  Pavel z Moravy.

omyl vsecko zacalo po roku 1848 kdy kdy zacal delat z obcanu Halice drive cervena rus generalni stab rak uherska a zacal je vychovavat k nenavisti vuci Moskve a potazmo byli Rusi oboji a az do konce 1 svv byla halic soucasti monarchije

Slovák
5. 7. 2024 12:56
Odpovědět  Pijack

Som za obnovenie stredovekej a obrovskej Tartárie! O Velkej Tartarii písala jasne a zrozumiteľne Encyclopedia Britannica v 1771, ako najväčší štát stredoveku, ktora bola zrejme zničená neakou kozmickou katastrofou nieco cez 200 rokov dozadu! Spominal ju aj v jeho cestopisoch aj Marco Polo ,15.sept.1254 a 8.jan.1324…Niektore kroniky ju pomenovali aj Rassénia a Skýtia, a bola aj na stredovekých mapách! Kto sfalšoval nase dejiny??? No aj špinava židoVatikanska lóža!!! http://www.infolib.sk/ sktrendy, historicke a knizne fondy a historicke mapy!

Jaroslav
5. 7. 2024 07:46
Odpovědět  Joe Arp

Také by se mohla postavit otázka, proč si Židé myslí, že byl důvod proč Němci postavili řadu koncentračních táborů právě v jisté zemi, u našeho o ukr souseda. Myslím si že oba mají máslo na hlavě. Ostatně my, Češi, Slováci i většina evropských národů jsme také “přispěli ” svojí hřivnou ke společnému úsilí 3. říše …

Joe Arp
5. 7. 2024 09:58
Odpovědět  Jaroslav

Úsilí 3.říše jsme ještě jakž takž sabotovali, ale v anglosaské montáži 4.říše jsme díky našim vlastizrádcům na čelním místě.

Jaroslav
5. 7. 2024 13:24
Odpovědět  Joe Arp

Asi výrobou 60% nákladních aut a ca 30% tanků pro východní front? Odboj jistě byl a všechna čest jemu. Většina obyvatelstva se ale pořídila. Proč myslíte, že UK zorganizovala pomocí českých vojáků atentát na Heidricha? Bylo potřeba pošvat proti sobě Němce a Čechy. PS, můj tchán také sabotoval, ať mu dá Pánbůh nebe. Na nucených pracích čůrat Němcům do cukru.

Joe Arp
5. 7. 2024 15:33
Odpovědět  Jaroslav

Takže jsme ve výrobě předběhli Krupa, Forda, IBM a další jemerické strojírenské pobočky v Německu, které až do konce 45.ho vyzbrojovali Wermacht i proti svým, tak to mu nevěřím, že na ně zbylo 40 a 70%.

Joe Arp
5. 7. 2024 15:34
Odpovědět  Joe Arp

…opr. do konce 44.ho

Slovák
5. 7. 2024 13:11
Odpovědět  Jaroslav

Bohatí sionisti obetovali chudobních židov aby mohli vytvoriť Rat& childovu kolóniu Israel na cca 84 rokov( 1948-2032). No a samozrejme, zrodili aj ” Holocaust Industries” na ktorom dobre zarábajú pre Izrael…Dnes je čoraz jasnejšie, že tá kolónia bud zničí sionistický apartheid, alebo padne cela kolónia! Milión chazarov uz opustilo koloniu, a 3-4 milióny sa chystajú! Ak začnú veľku vojnu s Hezbolláhom, tak to bude koniec kolónie, to im slúbil aj Irán! No a mnoho chazarov emigrovalo zo starej Chrazarie= Chazarstanu kedysi na U’krajine, do novej kolónie v Palestine, a s nimi prisla aj nadradenost a brutalita! Mučiť palestínske deti vo väzniciach a zabijat zeny a deti nie je ziadne hrdinstvo! Staci si pozriet videa ei= electronic intifada a Davida Medhursta, a mate to ako na dlani, ze na bojisku vyhravajú Palestinci a ich odboj! Zbytok vam ponuka Al Jazeera a TRT….

Tom
4. 7. 2024 20:55
Ohodnotit příspěvek :
     

A kéž by se našel novinář, který by se Fialy zeptal, co říká na to, že Poláci oživili otázku genocidy na Volyni. A nebo třeba Pávka. Vlastně kohokoliv z vlády.

Iberiusto
4. 7. 2024 21:20
Odpovědět  Tom

Byla to vláda USA, která tlačila na Polsko, aby se pro ta ukrajinská jatka (1943-45 ) nepoužil termín “Genocida”. Dnes je článek díky Rakušanovému pojetí svobody projevu nedohledatelný. (snad možné přes “wayback machine”). Doporučuji zhlédnout dvě YT videa, jejich odkazy jsou v [7]. “Zmarłych pogrzebać – film dokumentarny…” a “Rzeź Wołyńska – geneza “. První je výpovědí přeživších svědků. Druhý je celkem dobře zpracovaným historickým exkurzem. Doplním ještě, že ukrajinci vypracovali obrázkovou metodiku s 362 způsoby jak zabíjet “poláky a neukrajince”. Opět i tento odkaz je dnes přes Google nedohledatelný. Naštěstí jsem to kdysi stáhl a uložil.Ty obrázky jsou strašné. Dokonce němečtí SSmani byli zhnuseni bestialitou ukrajinců.
Dnes ukrajinští historiciu šíří pohádku, žejejich hrduinové bojovali jak proti sovětům, tak i nacistům, což je naprostý nesmysl, který vyvraceji němečtí historici, viz:
“V archívoch Nemecka nie sú žiadne listinné dôkazy o vojenských operáciách jednotiek OUN-UPA proti jednotkám nacistickej armády.”

Standa
5. 7. 2024 10:04
Odpovědět  Iberiusto

Nejde to přeposlat? Třeba sem?

Slovan
5. 7. 2024 12:22
Odpovědět  Standa

Tys to nikdy neviděl na netu. Tady to už myslím bylo a na PP taky. Já ty fotografie a ten článek možná ještě měl nedavno uložen. Jsou na nich (fotkách) zohaveny lidská těla hlavně žen a dětí. Představ si álej vzrostlých stromů o oploměru cca 2m a na kmenu toho stromu na ostatnám drátu byly pověšeny děti, od cca půl roku do třinácti let. Říkali tomu myslím alej Andělů. Hnus, není na co koukat. Ve filmu VOLYŃ je to hezky, no ne hezky ale dost trikově urobeno, že je to pro otrlé.

Standa
5. 7. 2024 18:59
Odpovědět  Slovan

Už jsem to sem několikrát tapetoval I na Seznamu mě to zakázali. Banderovci jsou přece naši přátelé. Dalo mi práci to vybagrovat.
comment image

Markýza
4. 7. 2024 21:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Opravdu bych ráda věděla, kde tihle Ukrajinci berou takové nebetyčné sebevědomí a aroganci. Jedině snad, že by vážně byli přesvědčeni o tom, že vyhrabali Černé moře a do EU si zažádali už v časech Kyjevské Rusi – jinak fakt nevím. Vždyť už jsou kurňa sebevědomější, než Američani!

Markýza
4. 7. 2024 21:15
Odpovědět  Markýza

Zas na druhou stranu možná konečně ty Poláky pořádně nas.erou.

4. 7. 2024 23:11
Odpovědět  Markýza

V každým případě nás ještě hóódně pobavěj

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Viking
4. 7. 2024 22:30
Odpovědět  Markýza

Amíci jim vymyli mozky od dětství, jako našim a výsledek je evidentní. Neznají dějiny, ale všichni milují ukry, negry, buzny, ale nenávidí Rusko. Věří, že nás osvobodil amík a hitler se bránil ruské agresi.

Markýza
5. 7. 2024 08:49
Odpovědět  Viking

Nojo, jenže Ukrajinci buzny nenávidí a dokonce mají nějaké proti LGBATD zákony. Vymýt částečně vymyli – rozmazlili je – ale pořád tam musel být nějaký hluboký vnitřní potenciál. Za dvacet let by to takhle čistě nemohli dokázat.

4. 7. 2024 22:58
Odpovědět  Markýza

Zapomněla jste, že z toho vyhrabaného matroše navršili Kavkaz. A pro pořádek – to nebyla žádná zpráva agentury JPP. Četl jsem to na ukrowebech skrze vlastní brejle a páč jsem takové krávovině nemohl uvěřit, tak jsem těch ukrowebů prošmejdil víc. Celkem rychle to ale utichlo, že se svět moc chechtal, a pak vylezli s tím, jak už před tisíci lety !!! žádali o vstup do EU. Sem myslel, že se smíchy pos-eru. A takovejch kravin bylo! Jo, tady pro vás mám něco schovanýho:

Žertéřům Vovanovi a Lexovi byly v Kremlu předány státní ceny 4. července 2024

Ruští vtipálci Vovan (Vladimir Kuzněcov) a Lexus (Alexey Stolyarov) dostali v Kremlu státní vyznamenání, řekla RIA Novosti tisková služba spisovatele Zachara Prilepina. Sám obdržel Řád odvahy, který mu byl udělen již v roce 2023.

Slavnostní předání cen proběhlo 3. července. Fotografie pořízená v souvislosti s cenou pro spisovatele ukazuje Vovan a Lexus. X byl vyznamenán Řádem přátelství. Řád se uděluje za zvláštní zásluhy o posilování míru, přátelství, spolupráce a vzájemného porozumění mezi národy; za aktivní práci při zachování, zhodnocování a popularizaci kulturního a historického dědictví Ruska, za plodné aktivity

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
4. 7. 2024 23:10

k přiblížení a vzájemnému obohacení kultur národů a národností.

Vovan a Lexus získaly svou slávu díky skandálním žertům s celebritami a zahraničními politiky. Telefonicky žertovali na francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, bývalého britského premiéra Borise Johnsona, kanadského premiéra Justina Trudeaua, tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, bývalého amerického prezidenta George W. Bushe, Hillary Clintonovou a další politiky.

https://alternatio.org/events/all/item/135722-prankeram-vovanu-i-leksusu-vruchili-gosudarstvennye-nagrady-v-kremle

Nejvíc se mi v tom líbí to: “a vzájemnému obohacení kultur národů a národností.”

Doufám, že si škeble hillarka, nebo ten anglickej chlupáč, ale i Erda Osman, přišli ohromně obohacený a že to ocenili.

Pak že nemaj Moskali smysl pro humor. Ten řád je snad ještě větší fór, jak ty jejich kousky. Nevím, jestli bych při jeho předávání, při představě, jak se z toho koze naježí kebek, dokázal udržet koženej xicht.

5. 7. 2024 00:27

Méda sichr šije neplechu:

Ruský ministr obrany Andrej Bělousov se zúčastnil jednání o otázkách náboru ruských ozbrojených sil

Ruský ministr obrany Andrej Bělousov se zúčastnil jednání vedeného místopředsedou Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrijem Medveděvem k otázkám doplnění ozbrojených sil Ruské federace… atd.

https://vk.com/mil?w=wall-133441491_970138

Zajímavý na tom je, že do specoperace je zapojeno cca 700 000 sícové vojsko, z čehož cca 200 000 maníků není nasazeno na frontě, ale číhá za bukem. A k tomu doplnování… Tak mi ve lbi začíná vrtat červík, jestli Méda nedostal nápad spráskat bandery ještě před USA volbami… Ono nejde jen o to “doplnování”, on je Rembovič vůbec čilouš. Takhle se tumloval včera:

Ruské ministerstvo obrany 3 července
…Předsedou Rady ministrů obrany (CMD) členských zemí SNS byl zvolen šéf ruského vojenského oddělení Andrej Belousov. Toto rozhodnutí bylo jednomyslně přijato na příštím zasedání Rady ministrů SNS, které se konalo ve středu v Minsku. … „Byla učiněna rozhodnutí o zlepšení společných vojenských systémů,“ řekl Andrej Belousov, když shrnul zasedání Rady ministrů obrany SNS členských států SNS…

Takže tak

5. 7. 2024 00:31

A do toho Gosudar kuje pikle s Koblížkem

Markýza
5. 7. 2024 09:05

No kuje. Mně to připadá dobré, protože izolovaný a pološílený stát není dobře nikdy, v dnešním světě už vůbec ne. Jen aby to Vovka ustál, ty pikle….k tomu ten Bělousov. Vypadá podle gest a řeči těla jako hodně bezskrupulózní koště, které sice skvěle mete, jen aby najednou nechtělo být panem domácím.
Je pravda, že Putin za ta léta zřejmě získal rutinu ve složitých a nebezpečných situacích a mezi vejci tančí bravurně – ale i tak mu pro jistotu držím palce.
Toho Bělousova bych na kremelském trůnu fakt nechtěla, to by teprve byl masakr.

5. 7. 2024 13:21
Odpovědět  Markýza

Nebojte, to nehrozí. Spíš očekávajte na prezidentském stolci Dyumina (Dumina – Дюмин, Алексей Геннадьевич), který je po volbách Gosudarovi k ruce a v zácviku. Viz:
Možný nástupce Putina
Média zmínila Djumina jako možného kandidáta na prezidenta Ruska nebo o jeho vyhlídkách na získání vysokého postu v ruském vedení… atd.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8E%D0%BC%D0%B8%D0%BD,_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%B9_%D0%93%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D1%8C%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87

Markýza
5. 7. 2024 13:37

No jen aby. Aby to tak vnímal i Bělousov, třeba.

5. 7. 2024 21:18
Odpovědět  Markýza

Uvidíme. Ale fakt je, že Gosudar Djumina zacvičuje na úkol “řízení sociálních supersystémů”, jak by řek politruk, už hezky dlouho – ne až ted. Jen si pročtěte co o něm píše ruská wiki, na kterou jsem vám hodil odkaz. Já si o něm nastudoval víc, ale odkazy vám hledat nebudu, bo byste na ně stejně hodila bobek.

Markýza
5. 7. 2024 08:58

A jo, já vám odpovídala na půlku. Rusové mají parádní smysl pro humor, víte jako já – drsný, černý a absurdní. Jen ho na pár desetiletí kapánek ztratili. Jsem ráda, že se jim vrací.
Včera jsem četla Svatoše, nebo koho a on tam připomněl to ruské letadlo, jak zlikvidovalo nějaký špionážní stroj tím, že se mu doslova vychcalo do čumáku – ten pilot proletěl těsně kolem, udělal takovou piruetku a šplíchnul dronu do přístrojů vlastní palivo. Tak to je moc pěkný příklad z praxe, já si říkala, že ten kluk se musel báječně bavit.

Boomer
6. 7. 2024 07:48
Odpovědět  Markýza

.. tím nástřikem kerosinu mu za prvé oslepil senzory a za druhé zřejmě zlikvidoval motor, který začal nasávat směs vzduchu s palivem místo čistého vzduchu, šlo to přes kompresor do spalovací komory, kde dochází k nástřiku paliva z vlastního systému.. no a čeho moc, toho příliš. Buď to zahoří moc, pokud je dostatek vzduchu pro spálení paliva, což nemusí přežít turbína, nebo se to udusí…

Markýza
5. 7. 2024 08:52

Však jo – to s tím Černým mořem tuším proběhlo i mejnstrýmem, to s tím vstupem mám od vás, ale pak se to mihlo i někde jinde.
Dobrej odkaz, to mě pobavilo, díky – jen jsem trochu na rozpacích, je-li to myšleno vážně, nebo zas ten černý ruský humor, vzhledem k zaměření té ceny 😀 I když vlastně když se nad tím zamyslím k posílení míru to asi přispívá 😀 😀

5. 7. 2024 13:24
Odpovědět  Markýza

Řekl bych, že v tom bylo obojí. Ocenění ve vší vážnosti a zároven i sranda z kozy.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
5. 7. 2024 23:00

Ani bych se nedivila 😀

Jaroslav
5. 7. 2024 13:34
Odpovědět  Markýza

Já si pamatuji rok 1968. Končil jsem devítiletku. Také jsme byli nejlepší v Evropě, snad i ve světě jenomže nám v rozletu bránili Rusové! Jak jsme se mohli mít bez nich! Tehdy nám iluze rozmluvila celkem mírně sovětská armáda přišedsi z Ukrajinských posádek. Dnes to zase rozmlouvaji Rusové Ukrajincům. Je mi líto té spousty zbytečně ztracených životů. Jsou obojí naši bratranci! Snad se smíří , vyženou od sebe prozapadni páté kolony a budou žít v míru

milan
5. 7. 2024 18:12
Odpovědět  Jaroslav

muj otec tehdy byl poslancem ns se starosti o bezpecnost a kdyby nedosli Ruskí tak by velmi spatne dopadlo az pozdej me ukazoval kolik byloenom Praze skrysi zbrani a v bavorskem lese 150 000 vojaku nachystanych oni nas ti Rusi zachranili

Aleš
4. 7. 2024 21:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajina jako právní nástupce vrahů z holocaustu, dnes TOP hit deviantního Západu.

Tom
4. 7. 2024 21:54
Ohodnotit příspěvek :
     

…a dokážete si představit u nás ten kvikot, kdyby např. M. Zacharova řekla, že pro Rusy je naprosto skandální diskutovat o osmašedesátém roce? My jsme totiž schopni odpouštět jen Němcům a Ukrajincům, ale nikdy ne odvárek z toho, Rusům. Prostě dvojí kilometr.

Pepan
5. 7. 2024 07:46
Odpovědět  Tom

Česko by mělo za 68 rok Rusům líbat ruce za záchranu. Umí si někdo představit jak by dnes česko vypadalo, kdyby se to tenkrát ” západu ” podařilo? Myslím si, že jen ti češi kterým bylo šlápnuto na kuří oko, tím že sem tenkrát varšavská smlouva vtrhla, jsou zapšklí a nenávistní. Holt jim tenkrát rozkrádání nevyšlo.

Janaz
5. 7. 2024 09:11
Odpovědět  Pepan

Ja to isté tvrdím už roky. Vďaka 68. sme získali 20- ročný náskok pred Západom a to nám možno zachráni budúcnosť.

Standa
5. 7. 2024 09:48
Odpovědět  Pepan

Škoda, že nepřišli před r. 89. Před totálním rozkradením Česka a nastoupení a instalování nahnědlých elit do funkcí.

Frank
5. 7. 2024 06:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Pšonci nejsou o nic menší pakáž, než ukáčka.

5. 7. 2024 08:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Je dobře ,že je Polsko dnes silné…alespoň Banderovce nenapadne vydat se, si spravit chutě do Evropy…jako posledně. Když je Rus hnal. 😀

Putinovec
5. 7. 2024 09:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Benderstán a Polsko jsou v pozici dvou nesvéprávných nástrojů , které způsobují dva faktory . Vlastizrádné tupé elity a neschopnost obyvatel chápat procesy , které svým průběhem ovlivňují jejich životy . A ten fakt , že jsou z principu povinni tyto procesy vyhledávat , studovat , pochopit , přebírat iniciativu v těchto procesech a dovádět je do svých cílů .
To se týká i Nás .