blognezařazené

„Sv*ně. Stojím si za tím.“ Foltýn pokračuje v častování části Čechů

Koordinátor strategické komunikace vlády Otakar Foltýn si stojí za tím, že zastánci ruského režimu Vladimira Putina jsou svině. I přes kritiku, která se na Foltýna kvůli jeho výrokům snesla, prý takové lidi jinak označit nejde. „Ten citát sedí, klidně bych ho zopakoval,“ uvedl Foltýn, podle nějž je potřeba ve společnosti pro takové lidi ještě více vyhloubit příkopy.

Plukovník Foltýn na přelomu července a srpna v jihočeských Slavonicích perlil na veřejné debatě na téma Pravda. Jeho výroky zaznamenala redakce ParlamentníListy.cz a ty následně způsobily ve veřejném prostoru zděšení.

V průběhu debaty se Foltýn rozpovídal o „zombících“ a „sviních“ v české společnosti, které podle jeho slov nemá smysl přesvědčovat o tom, co je a není pravda. Řekl, že proti těmto lidem se společnost musí bránit. „Jsem obviňován z toho, že hloubím příkopy. Já to budu dělat dál, protože mezi tou malou skupinou lidí jsou zombíci na poli informační války. Oni koušou své okolí, nakazí je svojí frustrací, nasraností, strachem a antisystémovostí,“ vysvětloval plukovník. Na tyto „svině, které už se staly nepřáteli vlastního státu“, je potřeba „hluboký příkop“ a „karanténa“.

Na Foltýnova slova reagoval například bývalý europoslanec Jan Zahradil nebo emeritní prezident Miloš Zeman. „Projev plukovníka Foltýna je kongeniální s projevy význačných nacistů krátce po převzetí moci ve třicátých letech minulého století. Také oni mluvili o sviních, které je potřeba zlikvidovat, a také tu likvidaci prováděli. Přál bych si, aby plukovník Foltýn nedošel k budování koncentračních táborů,“ sdělil Miloš Zeman pro PL.

Foltýn se od svých slov nijak nedistancoval – naopak je nadále rozmazával v několika rozhovorech a na svém facebookovém profilu. „Proruští tro(t)llíci piští, že jsem o někom měl říct, že je svině. Aby bylo jasno, můj výrok zněl: Lidé obdivující a blahořečící tak neuvěřitelně zvrhlý režim, jako je současný Putinův … jsou lidé, kteří jsou velmi často nešťastní, zahořklí, zapšklí, smutní, opuštění nebo jen mající životní smůlu – anebo jsou to prostě jen svině,“ uvedl Foltýn.

„Tedy pro pány Daniely Vávry a další manipulátory: Pakliže kdokoliv obdivuje současný kremelský režim (i po tom, co i úplný idiot ví, kam vede kremelská agrese), je nezbytně jedním z výše uvedeného. To není radikalizace populace, to je prosté nazývání věcí pravými jmény,“ dodal Foltýn a přidal fotografii Emanuela Moravce, který se za protektorátu stal podle Foltýna „odpornou kolaborantskou sviní kolaborující s agresívním režimem okupujícím tanky cizí území,“ napsal na svém facebookovém profilu.

https://www.facebook.com/otakar.foltyn/posts/8092579914112750?ref=embed_post


Téma pak dále rozšířil v rozhovoru pro iDnes.cz
, kde se mimo jiné podivil, že se to vůbec tolik řeší. „Kremelský režim na Ukrajině zabíjí civilisty, mučí zadržené, unesl desítky tisíc dětí, a někoho skutečně pohoršuje, že jsem pro podporovatele takových zvrhlostí použil slovo svině. Tohle fakt někdo myslí vážně? Ten citát sedí, klidně bych ho zopakoval,“ prohlásil Foltýn.

Většina z lidí s proruskými názory podle něj nejsou ty „svině,“ ale jen zahořklí a naštvaní lidé. „Mimochodem, většina jsou jen naštvaní či zahořklí. Těch skutečných lumpů je pár promile. Cílem strategické komunikace je být nekonfliktní, spojovat a příkopy zakopávat. Ale v každé populaci máte malou – a doufejme, že i u nás zůstane velmi malou – skupinu obyvatel, kteří nenávidí svůj vlastní stát. A tam platí pravý opak. Vůči těm nemůžete postupovat smířlivě,“ tvrdí vládní koordinátor pro strategickou komunikaci.

To, že vládní zmocněnec některé české občany nazývá „sviní“, podle něj není problém. „V tom není žádný rozpor. Úředník má sloužit Ústavě a jejím hodnotám. Má fungovat ve prospěch svého státu. Pokud bych měl fungovat podle toho, co říkají úplně všichni občané od úplných liberálů až po fašouny, znamenalo by to, že mám vystupovat smířlivě vůči fašistům? To určitě ne! Pokud někdo adoruje a podporuje současný Putinův agresivní režim, rozhodně s ním nenajdu společnou řeč a ani ji hledat nebudu,“ dodal Foltýn.

Ten v minulosti vypustil i další perlu, když řekl, že „lidé mají právo na svůj názor, ale nemají právo na svá fakta“. I za tím si Foltýn stojí. „My máme natolik širokou svobodu projevu, že zahrnuje i svobodu lhát. Pakliže tím nepácháte trestný čin nebo nezpůsobujete škodu, nikdo vás za to nemůže trestně postihovat. Nicméně když řeknu, že má každý právo na svůj názor, ale nikoli na svá fakta, trvám na tom. Sice můžete říct, že je krychle kulatá, i když je prokazatelné, že to je krychle, ale všichni ostatní mají zase právo říct, že říkáte nesmysl,“ prohlásil Foltýn, že moderní západní civilizace je založena na vědě a objektivní pravdě, která je prokazatelná prostřednictvím důkazů.

Parlamentní listy

sdílet na

130 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Autor
15. 8. 2024 20:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko ať by si žilo jak chtělo, je daleko, ale nás zajímá, co se děje tady. A tady se děje to, že nás strkají k válce s Ruskem, pod nacistickými a fašistickými “pravidly”. A Rusko je jediné, které se programově staví proti obnově fašismu a nacismu. Jediné, které může dát naději, že takoví jako slouhové především USA, NATO, “rádobyBritů”, EU a Německa padnou a Evropané by mohli dostat šanci se takových zbavit.
Foltýn si vybral jednoznačně liberální kariéru a to znamená skutečně opovrhování všemi ostatními, kteří si nemohou koupit “tolik té jakoby svobody”. Také to znamená, taková cesta, zradu zájmů států, společností a národů. Takže už víme, kdo je Foltýn a spol.
takže je plně v pořádku adorovat nacistický Zelenského prošlý svět …

zdendulka
15. 8. 2024 21:09
Odpovědět  Peter 008

takovýhle týpek byl na své místo někým dosazen a nadále držen u korýtka….kdopak to asi byl ? komu se jeho mluva a názory tolik líbí, že ho za to chce z daní královsky platit ?

Stan
15. 8. 2024 23:14
Odpovědět  zdendulka

Foltýn je učebnicový psychopat. Zmrd, který s rozkoší používá sprostý slovník, vyžívá se v tom, že spousta lidí to komentuje a rozčiluje je to. On se teď cítí hrozně moc na koni, protože dostal funkci a i jakousi pofidérní moc a má z toho až orgastickou poluci. Tohle je přesně týpek, kterého potřebují všechny režimy, které potřebují vyčistit prostor od všech oponentů a neposlušných občanů. Foltýna si dokážu představit na společné fotce s Himmlerem a Heydrichem,jak se vesele usmivají při popravě kohokoliv.

orinoko
16. 8. 2024 08:05
Odpovědět  Stan

Nic není v Ječne /pražská ulice/ a foltyn může také skočit jako Slansky. Roztáčí kola, která si v koncovce nevybiraji. Není tak starý, aby nehačal nakonec mezi psychopatickymi kriminalniky, kterým podobné ksichty lezou upřímně na nervy.

Pravdomluvny
16. 8. 2024 14:24
Odpovědět  orinoko

Klidně mu půjdu dělat Mydláře.

Gales
16. 8. 2024 09:08
Odpovědět  Stan

Je si jistý že ho režim chrání a proto prohlašuje tyto výtvory svého chorého mozku. Ale na každou sfini se vaří voda.

Gales
16. 8. 2024 11:31
Odpovědět  Gales

Plány revanšistů zhatí naši vepři boubelatí. Až začnou svině rejt,bude Foltýnovi kozlík malej.

milan
16. 8. 2024 21:45
Odpovědět  Stan

on je to same jak smradlavy pretucneli Novotny

František
15. 8. 2024 23:47
Odpovědět  Peter 008

Foltýn je ta svině špinavá. Byl bych neskonale šťastný, kdybychom si tady žili jako Rusové. Kdo byl v současné době v Moskvě, Petrohradu i v dalších ruských městech, mi dá zapravdu. Foltýn to ví a proto je tak vzteklý s pěnou u držky.

Ivo
16. 8. 2024 01:14
Odpovědět  František

Foltýn je ta svině špinavá.A týká se to mě osobně,protože takový kripl mi nebude nadávat. Jsem na světě jen díky statečnosti Sovětských vojáků osvoboditelů a mohl jsem prožít život oproti těm milionům mladých rusů kteří ani nestihli poznat co je to sex.

Ladislav 💤
16. 8. 2024 06:25
Odpovědět  Ivo

👍👍👍👍👍👍

Ladislav 💤
16. 8. 2024 06:24
Odpovědět  František

👍👍👍👍👍

ZMann
16. 8. 2024 08:08
Odpovědět  František

Přesně tak máte naprostou pravdu, tento exkrement nestojí za odplivnutí.

16. 8. 2024 02:17
Odpovědět  Peter 008

Akorát by to chtělo aby se rozběsnil a úplně odbrzdil, a pustil do světa namísto karanténa internační tábor, namísto příkop žiletkový plot, namísto swině čeští zkurwenci a podobně. To by už tenhle potomek nějakého zapomenutého šuchevyčova bastarda – vidím tam Roman Josypovyč Šuchevyč – Roman Šuchevyč – Wikipedie (wikipedia.org) podobu – nemusel ustát.

Markýza
16. 8. 2024 08:59

Obávám se, že až tak se neodbrzdí. Copak jeden Foltýn….mně spíš dělá chmury celá ta junta, jak vystrkuje kopýtko. Říká se tomu pretorianizace státu a nic dobrého to nevěstí.

Albi
16. 8. 2024 10:03
Odpovědět  Markýza

Nemyslím, že “vystrkuje kopýtko”. Je docela možné, že právě ONI (vláda) si teprve nedávno všimli, že “ulice” už tolik neletí na premiérovy signály, parlamentní”stoosmička” není až takovým garantem, skvělá ekonomická situace ČR není nikak skvělá a už i “ulice” si toho všimla a tak se pomocí Foltýna navzájem ujišťují, že těch “frustrovaných, zapšklých a strachem posraných sviní” je jen směšných 5%.
To překvapení, až zjistí opak! 🙂

Z diskuze na jiném webu:
“V minulosti vypustil i další perlu, když řekl, že „lidé mají právo na svůj názor, ale nemají právo na svá fakta“. I za tím si Foltýn stojí:
My máme natolik širokou svobodu projevu, že zahrnuje i svobodu lhát. Pakliže tím nepácháte trestný čin nebo nezpůsobujete škodu, nikdo vás za to nemůže trestně postihovat. Nicméně když řeknu, že má každý právo na svůj názor, ale nikoli na svá fakta, trvám na tom. Sice můžete říct, že je krychle kulatá, i když je prokazatelné, že to je krychle, ale všichni ostatní mají zase právo říct, že říkáte nesmysl,

Není to geniální? Do budoucna ta “myšlenková” motanice ho v mnohém může omluvit. 🙂 🙂 🙂

katango
16. 8. 2024 10:31
Odpovědět  Albi

Můj odbornej názor je, že je blbej jako štoudev.

Albi
16. 8. 2024 12:43
Odpovědět  katango

Jo – to souhlasím. 🙂
Ale – ta “myšlenková konstrukce”, že pokud někdo tvrdí, že krychle je kulatá a nám se dovoluje (zatím) mít názor, že není, ale nesmíme ho podpořit faktem = fyzickou ukázkou krychle, mi připadá fakt zábavná až geniální.

Tohle “nespolkne” ani ovce, od dětství vzdělávaná novými, “vědeckými” metodami. 🙂

Markýza
16. 8. 2024 12:45
Odpovědět  katango

To je i můj zcela neodborný názor 😀 Jak říkával můj soused, dej mu pámbu nebe – kouknu a vidim.

Pavel
16. 8. 2024 16:01
Odpovědět  katango

neblbněte štoudev je užitečná praktická nádoba ale ta guma je obyčejnej tupej blb co se nehodí ani ke kravám proto musel do politiky aby nechcípnul pod mostem hlady

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
katango
16. 8. 2024 22:23
Odpovědět  Pavel

Já vím, že štoudve tímto přirovnáním urážím, ale snad mi to odpustěj. Jenže najděte něco, co není krásný a užitečný, co je jen blbý. I ty pověstný malovaný sáně můžou bejt užitečný.

16. 8. 2024 14:59
Odpovědět  Markýza

Děvčata, myslím, že odpověď je skryta zde:

Štefec: Přípravy na úspěšný „preventivní puč“ jsou již v ČR ve finále – Nová republika (novarepublika.cz)

A ať obracím kameny jak chci, nenacházím pod nimi nic, co by názoru pana Štefce odporovalo. Nic… Naopak. Nic mi tam neskřípe; je to hladké a všechno do sebe navzájem perfektně zapadá.

Markýza
16. 8. 2024 15:12

Vždyť to říkám, že se mi hned zkraje nelíbila ta pretorianizace. Jen ještě existují kořínky. A maličké bakterie a červíci a škebličky……je to schopno zastavit obrovskou elektrárnu, nahlodat žulu, vykotlat neviditelné díry – mluvím obrazně. S tím, že červíky a škebličky najdeme i mezi námi.
Spoléhám na to, že čím sofistikovanější hajzlovina, tím víc potřebuje ohlídat, až se začne nedostávat hlídačů. Jojo, ještě tu máme UI, žejo? Pak nezbývá, než si říkat s jedním slavným imunologem: život je blána, neprostupná pro zlé oko pravděpodobnosti. A kdyby se náhodou povedlo, že UI nebude potřebovat dráty, které můžou rozhlodat myšky, můžeme zkusit úpěnlivou modlitbu, aby se nebesa zastřela mraky a vítr přestal foukat.

16. 8. 2024 19:19
Odpovědět  Markýza

Na druhou stranu stačí programátora umělého de-bila – jakápak inteligence; inteligence je vázaná na VĚDOMÍ – trhnout mezi dveřma, pověřit jiného krmiče dat správou de-bila, a de-bil začne hudlat jiné písničky.

Markýza
17. 8. 2024 20:17

Nojo, ale takový programátor, ten bude neviditelný. Navíc určitě není jeden, jsou chumel navzájem se ovlivňující.
S vaší definicí UI ale souhlasím. A jak někdo kouzelně poznamenal – před umělou inteligencí nás ochrání vposledku jen přirozená blbost 😀 A když tak o tom přemítám, asi bude jistější v tomhle případě vsadit na tu blbost než na modlitbu.

17. 8. 2024 20:53
Odpovědět  Markýza

Jen aby

Markýza
17. 8. 2024 21:03

Možná bude nejlepší oboje, žejo. Sichr je sichr. Existuje jedna stará scifi povídka – tušímže Lem. To tak letí osamělý kosmonaut a dostane se do potíží. Jeho ui na něj řve, co musí udělat, aby se z toho dostal, že to má všechno spočítaný, jenže jemu se to….no tak nějak nezdá. Znáte to. A tak neudělá nic a v konečném výsledku se ukáže, že to bylo to jediné správné. Vlastně stejně jak Petrov, dej mu pámbu nebe, který místo aby zburcoval centrum pro jadernou bezpečnost, čučel na obrazovky, protože….se mu něco nezdálo 😀 A nebýt toho, už bychom nejspíš byli 40 let po smrti.

Albi
16. 8. 2024 15:56

Výborně popsané – dík za odkaz.
Nakonec to názorně potvrzuje, že “všechno tu už někdy bylo”, stačí jen zmodernizovat a upravit v souladu s nejnovějšími možnostmi.

Ještě jedna informace – trochu mimo, ale “vládní” si jí mohou ověřit, jak dalece ovčí stádo ještě poslouchá majitele…
https://zivotvcesku.cz/pirat-kolaja-urazil-ceskou-korunu-nazval-ji-bezvyznamnym-cicmundou-ted-to-schytal-od-ekonoma-pikory/
Nedávné prohlášení bývalého europoslance Marcela Kolaji (Piráti), ve kterém označil českou korunu za »bezvýznamnou čičmundu«, představuje nejen hlubokou urážku české měny, ale i nepochopení historického a ekonomického významu koruny. Česká koruna, která byla zavedena po rozpadu Československa v roce 1993 (jejím předchůdcem byla od roku 1919 až do roku 1993 s výjimkou let 1939–1945 koruna československá), je symbolem české ekonomické suverenity a hrdosti Navzdory tomu, že Česká republika je právně vázána k přijetí eura, veřejná podpora pro tento krok je v České republice velmi nízká. Podle průzkumů, které se opakovaně provádějí, jen malá část české populace podporuje zavedení eura​.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
16. 8. 2024 19:24
Odpovědět  Albi

Aspon kdyby vovcím konečně docvaklo, že i jiné vládní aktivity, nejen zevedení eura, mají za cíl omezit jim krmení na minimum.
A podle toho volily.

Pavel z Moravy.
19. 8. 2024 08:55

Je to hodně špatné s tou společností. Ale nějak tak očekávané. Mějte se fajn přátelé.

Ladislav 💤
16. 8. 2024 06:23
Odpovědět  Peter 008

👍👍👍👍je to jen zelená dutá nacistická Fylajova svině!

Jaris
16. 8. 2024 08:36
Odpovědět  Peter 008

Nejvice me pobavilo jak udatny palic rudych trencli Zeman sepsul Foltynsteina za jeho sproste vyjadreni na adresu Cechu. Zrovna on, ktery by mel drzet hubu a pripomenout si, ze on sam Cechy prirovnal k ozralum a tupcum, kteri si maji nechat vysetrit IQ, kreten jeden. 🙁

Markýza
16. 8. 2024 09:00
Odpovědět  Jaris

Jaris. Vy to z té dálky nemůžete vidět, ale Zeman je – na rozdíl od Foltýna – nejen inteligentní a vtipný, ale ví co, kdy a proč říká.

katango
16. 8. 2024 10:36
Odpovědět  Markýza

Je inteligentní, vtipný, ví, co, kdy a proč říká. Občas načural do mraveniště a bavil se, jak se mravenci začali hemžit. Občas si zaprovokoval,ale ne pouze pro provokaci – vždycky se pak pár lidí vybarvilo, co jsou vlastně zač. A ještě to byla sranda.

Je ješitný, to ano, ale to je každej mužskej. Občas se dá unést krásou vyslovovaných formulací a zabloudí někam, kde to zas až tak nezná.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris
16. 8. 2024 13:52
Odpovědět  Markýza

Markyza
Zemanovo Curriculum Vitae:
*okamzite vyvesil po svem zvoleni EU hadr na Hrade
*chtel zavest euro, coz se mu nastesti nepovedlo
*souhlasil s vyprodejem statniho majetku
*na vyroci konce Vlastnecke valky jel/nejel do Moskvy a nakonec zustal sedet na hotelu
*souhlasil s bombardovanim Jugoslavie
*podporoval a stale podporuje teroristicky Izrael
*placal nesmysly, ze se v Afghanistanu bojuje za Prahu
*schvaloval nezakonne ockovani proti kovidu 19 a noseni nahubku
*Afera Konev a Vrbetice – trvalo mu hodne dlouho, nez se k tomu nerad vyjadril
*dodnes jeho mozek zakrnel na 68’roce a povazoval to za okupaci
*no a jeho slabomyslny vykrik ‘jsem zid’je ostudou pro CR.
*byl mizerny ekonom a trapny diplomat, ktery neumel reprezentovat CR
Sebestredny Zeman je priklad dacana, ktery se vsude pohyboval jak slon v porcelanu, priklad jak hlava statu nema vypadat.

Jaris
16. 8. 2024 14:03
Odpovědět  Jaris

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
17. 8. 2024 20:19
Odpovědět  Jaris

S radostí konstatuju Jaris, že jsem vám mohla lípnout palec nahoru s čistým svědomím!

standa
16. 8. 2024 14:10
Odpovědět  Jaris

Myslím, že je mnohokrát chytřejší než TY! Ostatně on se dostal mnohem výše než ty v kravíně!

Pravdomluvny
16. 8. 2024 14:27
Odpovědět  standa

Ke konci druhého funkčního období se stal z prognostika a myslícího prezidenta pytel sraček,očkovaných sraček!

Albi
16. 8. 2024 16:07
Odpovědět  Pravdomluvny

Nesuďte, nebyl jste na jeho místě.

Markýza
17. 8. 2024 20:20
Odpovědět  Albi

Paráda, viď? Jak se kdekdo cítí kompetentní a posuzuje a soudí, až se z něj kouří. Jako by si (ten kdekdo) myslel, že sám souzen být nemůže.

Pravdomluvny
19. 8. 2024 12:33
Odpovědět  Albi

Soudit budu, protože se ukázalo, že je sketa!

Markýza
19. 8. 2024 13:26
Odpovědět  Pravdomluvny

Ale však jen sudte, až se z vás bude kouřit. Karma je zdarma, že.

Pravdomluvny
16. 8. 2024 14:26
Odpovědět  Jaris

Ke konci to už byl jen zEMAN,ovšem očkovaný.

ModrýKlokan
17. 8. 2024 01:49
Odpovědět  Jaris

Souhlasím s Jaris. Zeman je chytrej, proto nás desítky let mohl vodit za nos. Udělal ze všech blbce a zradil všechny patrioty.

Administrátor
P.A.Semi
17. 8. 2024 18:13
Odpovědět  Jaris

Zeman je Žid asi tak jako náš Tchajvanec není skutečný taiwanec…

Tenkrát jsem to chápal jako doznání krypto-žida, ale až později mi došlo, že vzhledem k výslovnosti to rozhodně Žid není, nebo tu hebrejštinu moc neumí… A všem v sále na tom AIPACu to tam muselo být jasné, a stejně mu tleskali…

Ale měl tady v Praze předtím “problém” s červenými kartami, a ten najednou “zázrakem” přestal… Prostě přesně věděl, do které “prd*ele” má kdy zalézt, aspoň na oko…

πα½

16. 8. 2024 15:13
Odpovědět  Markýza

No právě… Že ví, co a proč říká…

orinoko
15. 8. 2024 21:03
Ohodnotit příspěvek :
     

A vrcholný česky debil apeluje: Nemluvte o praseti! Naopak, foltyn je hrobarem tzv. české armády.

cool
15. 8. 2024 21:07
Odpovědět  orinoko
orinoko
16. 8. 2024 09:48
Odpovědět  cool

Už je uloženo ve TVRDÝCH ČASECH. Myslel jsem, že poněkud obrousil hrany. Je to dobrý.

Ijn
16. 8. 2024 13:56
Odpovědět  cool

Národ holubic toleruje grázly u moci 35 let, co rozkradli dříve naše všechny aktiva, i lotynku SAZKU, postavili jadérku na klíč a dnes se doprošujeme Korejců zda nás nechají v Dukovanech míchat beton,….Helmuti nám dluží 16 bilionů Kč,…

peníze grázlům došly a tak zvednou 100x daň z nemovitostí,……národ milionářů co nemají na elektřinu a topení….!!!!!!!!

Bety
15. 8. 2024 22:06
Odpovědět  orinoko

Tady už vládne úplné zmatení pojmů, zvlášť když tenhle týpek říká, že přece nemůže smířlivě vystupovat vůči fašistům!!! a přitom by nás nejraději vyhnal na frontu, abychom za fašisty bojovali.
Tak ty pojmy drze umí převrátit, že nevidět to černé na bílém nevěřila bych!!!

Albi
16. 8. 2024 10:10
Odpovědět  Bety

Ty pojmy se už převracejí tak dlouho, až JIM to přešlo do krve a jinak vyjadřovat se neumí.

15. 8. 2024 21:16
Ohodnotit příspěvek :
     

To je něco…škoda slov.

unor 2022
15. 8. 2024 21:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Svine se nam tu dnes v Cesku deli na dva poddruhy.
Svine proruske a svine fasisticke.
Vzhledem k tomu, co predstavuje fasismus si clovek muze povazovat za cest byt zarazen mezi svine proruske.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
bonobo
15. 8. 2024 21:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Neváhejte a využijte této nabídky:

https://1url.cz/H1qJx

Tom
15. 8. 2024 21:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Takže podle Foltynovy logiky je půlka světa plná sviní. Nabízí se tedy otázka, proč chceme teda obchodovat s Indií, Čínou ………..?
Takhle nějak možná začínal i Polpot.

Tom
15. 8. 2024 23:42
Odpovědět  Tom

Takto bude jednou vypadat naše zdravotnictvi.
Přijde doktor k pacientovi na lůžku a povídá, měl jste škaredé a mnohačetné zlomeniny žeber po té havárii a podívejte se tady na ten rentgenový snímek, jak jsme vám je krásně ve Photoshopu spravili.

Ivo
16. 8. 2024 01:16
Odpovědět  Tom

věřím že na každou svini se vaří voda. A byl bych rád u toho až ho budou kalafunovat.

Pravdomluvny
16. 8. 2024 09:06
Odpovědět  Ivo

A proto jsou tohle léto takový vedra,teď už tomu rozumím.-)

Albi
16. 8. 2024 10:19
Odpovědět  Pravdomluvny

Jo jo, za mého mládí nebylo nic neobvyklého, že v červenci bývalo často 35 st.C ve stínu – dnes je teplota 31 a jsou to šílené tropy, lidi kolabují a umírají přímo na ulicích. A dokonce včera v meteo předpovědi hlásili, že letos jsme měli 12 dní “tropické noci”, kdy venkovní teplota neklesla pod 20 st.C.(zatímco loni jen 6 – jasný důkaz, jak rychle pokračuje globální oteplování) :-).

Pravdomluvny
16. 8. 2024 14:29
Odpovědět  Albi

Za mého i vašeho mládí byly pole,lesy,louky a stromy i květiny ve městech.Dnes jen beton a solární kokotiny.

Albi
16. 8. 2024 16:11
Odpovědět  Pravdomluvny

A kdyby jen ve městě. Bohužel i na bývalých polích.

Slovan
16. 8. 2024 18:06
Odpovědět  Albi

Cháá, tak takovou já mám zahradu. Plnou kvítí. Samá včelka, čmeláček, broučči a kuurwi klíšťácký. Kočkám to nestačíme vyndavat. Však jsem tu psal, že všichni ti okolní maloměšťáci mají golfové hřiště, já jediný rozkvetlou zahradu. Ti už sotva trochu poporoste tráva, tááák séékááčky a brrrrrrdrrrndrn. Já to sekám na Antonína. Pak dle potřeby. Obyčejně, abych zavřel jednomu členu rodiny kecačku. 🤣🤣

Administrátor
P.A.Semi
17. 8. 2024 18:01
Odpovědět  Slovan

Také jsem měl nejradši zahrádku jak louku, plnou spousty kvetoucích trav… Ale pronajal jsem dům a noví nájemníci tam mají “golfové hřiště”…

Tak mě potěšil nedávno v ČT nějaký odborník na klimatickou změnu z Brna (to jsem se i došel podívat, když ohlašovali, že tam bude tepelná mapa Prahy, cca 2024-08-15 10:15), který dvakrát zopakoval a zdůraznil, že na boj s “urban heat islands” (městskými tepelnými ostrovy) je nejlepší, aby tráva měla aspoň 10cm, ale klidně i vyšší, a že je potřeba naučit lidi, aby tohle považovali za pěkné, a ne golfové hřiště, které přispívá k místnímu oteplení… Aspoň nějaká užitečná a dobrá rada z těch “odborníků” vypadla…

πα½

Markýza
17. 8. 2024 18:46
Odpovědět  P.A.Semi

My máme ve městě paní na životním, co se stará o městskou zeleň. A setrvale bojuje s technickejma “proboha nesekejte to v těchhle hicech” Jak do dubu….. “My máme termíny” a hotovo. Já nesekala zahradu snad měsíc, protože to v tom horku moc neroste.
Jak vypadala ta tepelná mapa? Mně by to zajímalo, protože Praha je opravdu hodně zelená – ale našla jsem jen nějaké místňáky, co si to fotili dronama, lokálně.
Kdysi jsem ulovila na netu inframapu severní polokoule – vypadalo to jako hodně zanícené akné. To by měli študovat klimaalarmisti – jenže tam se ještě neurodil kšeft, samozřejmě.

Administrátor
P.A.Semi
18. 8. 2024 12:20
Odpovědět  Markýza

comment image

Ten čas jsem tam uváděl, že by to mělo jít najít někde v archivu i-vysílání, bylo to zřejmě na ČT24… (ale možná by šel najít spíš ten odborník z Brna a jeho ústav, možná ji tam budou mít vystavenou na webu??)

πα½

Markýza
18. 8. 2024 13:56
Odpovědět  P.A.Semi

Děkuju. Takhle rámcově to snad stačí i když zajímavá by byla určitě mapa velké Prahy.. Holešovice mě nepřekvapují, tam je to jasné, Staré město a Karlín víceméně taky – co mě dost překvapuje jsou ty Vysočany a zřejmě až Hloubětín.

Administrátor
P.A.Semi
18. 8. 2024 17:25
Odpovědět  Markýza

Jen k tomu doplním, ten “odborník” s nímž tam měli rozhovor byl Daniel Kopkáně, Ústav výzkumu globální změny AV ČR…

Web mají https://www.czechglobe.cz/cs/

Když na to koukám, jen z menší části Propaganda, z větší části rozumná Ekologie… Tuhle mapu jsem tam nenašel… A na Newsletter by potřebovali češtinskou korekturu…

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
18. 8. 2024 20:32
Odpovědět  P.A.Semi

Vidíte, uteklo několik hodin a u nás vody doalejůá. Jak jsme se včera bavili. Tvrdá půda nepobere vodu a jsou hned záplavy. A je to tady, na Seznamu.

Slovan
17. 8. 2024 21:01
Odpovědět  P.A.Semi

Semi je to tak, máte pravdu, že trávy taky kvetou, ale já mám na zahradě ještě původní květenství a proč? No protože tam stačí vykvést a zapustit další semínka. Mám vlastně ještě původní složení louky která tam byla ještě v 85 roce než OÚ začal prodávat, jako stavební pozemky. Ano, to by měl vědět každý prostý vesničan, že dlouhý porost e ekologický. Nevysichá tolik půda a lépe přijímá deěťové srážky. Když je to golfové hřiště, tak se z toho stane beton. Na to voda narazí a nevsákne se a steče do kanalizace a dále. Pak se hovada diví, že mají ve studnách sucho. Já mám 7,5m vody i v těchto vedrech. Přál bych vám vidět stav pozemků na obci. To není zeleň ale hnědka.

Markýza
17. 8. 2024 17:49
Odpovědět  Albi

No…..já si to ještě dobře pamatuju, ty louky a stromy ve městech. 😎 A pekelně smrdící auta. A “dým z tóóvááréén”
S polma to je těžký – všichni chtějí jíst. Třetí generace nepoznala hlad, což je dobré, avšak platí se za to mrtvou krajinou. Pole teď mám na mysli. S tím se bude muset něco udělat, ale vykládej to v Bruseli.

milan
16. 8. 2024 22:08
Odpovědět  Tom

Pol Pota neni dobre zminovat propaganda mu prisoudila mnoho veci ale z toho bylo devadesatpet procent lez je dobre zistit kdo to o nem siril a je to jasne a to co bylo v tom state byla prace Clintona a spol myslis ze by dozil v klidu ve sve rodne vesnici jeko vazeny farmar a obyvatele ho meli ve velke oblibe promin ale musel sem to napsat ono se to pouziva jako prirovnani ovsem neopravnene

Tom
17. 8. 2024 20:22
Odpovědět  milan

Neomlouvej se Milane, jsme na pokecu, ale to mám o něm z více zdrojů o jakou sviní šlo. Myslím, že mu taky říkali asijský Hitler. Něco skutečně o něm nemusí být pravda, ale určitě to nebude tebou zmiňovaných 95%. To by bylo už na rehabilitaci, se teda domnívám.

Boomer
15. 8. 2024 21:34
Ohodnotit příspěvek :
     

..dajaký so zmätený z toho pána.

Fakt je pojem pro jednotlivou poznanou a ověřenou dílčí skutečnost, událost, výsledek. Pokud tedy podle něho někdo nemá právo na svá fakta, upírá tím tomu někomu právo na pravdu.

“Omyl se nestane pravdou proto, že ho mnozí šíří, tak jako se pravda nestane omylem proto, že ji nikdo nevidí. Pravda stojí sama na sobě.”  © Mahátma Gándhí

cool
15. 8. 2024 21:48
Odpovědět  Boomer

Když nepůjdete volit oni sami si svou pravdu zvolí, nemusíte se bát. Nebo lobbysty ale stejně oslíčku otřes se uděláte vy, kdo jiný.
https://www.facebook.com/obcan.bily/videos/1733252510541258

Joe Arp
15. 8. 2024 21:53
Odpovědět  Boomer

Proč tolik učených slov o hovně Otíku? Řekl bych, že tvůj jmenovec ve Vesničce měl jiný tah na branku, Mahátmo jakýsi.

Markýza
16. 8. 2024 09:04
Odpovědět  Boomer

Pán je hlava zavřená, což mate….hledáte mozek a vidíte bednu a sakrasakra, co teď s tím? Já se obávám, že neotvírat – leda byste potřeboval zakytovat okna. Tohle je pravda pravdoucí co říkáte, ale Folthaina by to naprosto minulo.

katango
16. 8. 2024 22:26
Odpovědět  Markýza

Zavařit spoje, aby se to,co je uvnitř, nedostalo ven.

Markýza
17. 8. 2024 17:50
Odpovědět  katango

Nojo – prozatím je to obráceně, nedostane se nic dovnitř……

cool
15. 8. 2024 21:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Jinak fakt se mi zdá že ve fotoshopu nějaký leonardo udělal mistrovské dílo.
https://www.facebook.com/reel/940308717848785

Joe Arp
15. 8. 2024 21:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestliže ta svině si stojí za svinskostí své ničemné existence, potom národ by si měl stát za odvoláním toho kriploida z čehokoliv veřejného!!!!

katango
15. 8. 2024 22:33
Odpovědět  Joe Arp

I z veřejnejch záchodků!

Joe Arp
15. 8. 2024 22:36
Odpovědět  katango

Z těch až po demonstrativním pochcání!

delnas
15. 8. 2024 22:58
Odpovědět  Joe Arp

Uvidime az budou tyhle “”svinky ” , ci spise svinaci…. vyhnani z CZ …
kdo z amiku ci kanadiku je dostanne za sousedy….

ze se nebudou hrnout na vychod je celkem logicke….

delnas
15. 8. 2024 23:01
Odpovědět  delnas

Mam smulu, ze se mi tenhle zkurvenecek dost podoba….
doufam ze pri pristi navsteve ceska na mne nebudou dobri lide plivat

Joe Arp
15. 8. 2024 23:10
Odpovědět  delnas

Podobá? Rozveď to, tví foltýni tě budou asi milovat, jestli tě správně chápu.

katango
16. 8. 2024 00:29
Odpovědět  delnas

Tak se oholte.

orinoko
16. 8. 2024 09:50
Odpovědět  katango

Nebo zkusit bleskovku.

Markýza
16. 8. 2024 09:05
Odpovědět  katango

Ve vysočanském parku bývávaly jedny, tam by se pan plukovník hodil jak pr.del na hrnec. Až jsem se zasnila…..

katango
16. 8. 2024 12:33
Odpovědět  Markýza

A co teprv v parku na Karlově náměstí? Takovej pisoár se zástěnou. Ale starobylej.

Markýza
16. 8. 2024 12:47
Odpovědět  katango

Jojo, tam taky! A smrděl přes celej rynek.

16. 8. 2024 15:20
Odpovědět  Markýza

Já bych ho šoup na hajzlíky v UL na západním nádraží. Dámy, neumíte si představit, jak takový prtavý hajzlík dokázal zasmradit celou budovu aj s perónem. Ale třeba se s režimem změnil i odér – už jsem tam léta nebyl.

katango
16. 8. 2024 22:27

Myslím,že není těžké si to představit.

Kolemjdoucí
16. 8. 2024 00:56
Odpovědět  Joe Arp

Na frontu s tím srabem… Nejen, že je morálně-mentální mrzák, navíc zákeřný, fanatický, demagogický zbabělec a srab. Odporný srab v uniformě – tady v teple erárního kanclu za peníze těch “sviní” si pouští nevymáchanou hubu na špacír. Ať bleskem maže na frontu podívat se “nepříteli” do očí, postavit se mu tedy osobně přímo. Na to je podělanej za ušima, zbabělá, drzá gumácká krysa. Tahle kreatura má reprezentovat úroveň důstojnického sboru poplyšového salónního sboru ( armáda vypadá jinak ) ? Wauuu, ani halíř z eráru pro takovou pakáž… A především tu sebranku expedovat ne do Mali nebo Afghánistánu, ale do skutečného výrobního procesu ve firmách jeho, jejich souvěrců za běžnou částku mimo nakrmená města.

Albi
15. 8. 2024 22:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud někdo adoruje a podporuje současný Putinův agresivní režim, rozhodně s ním nenajdu společnou řeč a ani ji hledat nebudu.

Pan Foltýn ve svém svatém nadšení nepostřehl, že “svině” o společnou řeč s ním nestojí a nejen že ji hledat nebudou – nejspíš se jí s radostí úplně vyhnou.

No – příkopy nějak přežijeme, hlavně aby ho nenapadlo podle vzoru pátera Koniáše pálit mobily, počítače, tablety apod. Ty by na rozdíl od knih nehořely ani dobře, ani “ekologicky”. A taky by na něho mohla dokročit EU s její umaností uhlíkovou stopou: 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaroslavem
16. 8. 2024 05:19
Ohodnotit příspěvek :
     

No tak jsem swině. On je demobolševický zkurvysyn. Kdo je z nás dvou na tom hůř?

ygorek
16. 8. 2024 06:41
Odpovědět  Jaroslavem

Tak.
Souhlasím s jím navrhovaným hloubením a prohlubováním příkopů v bláhové naději, že tato opatření zajistí, abych nemusel odvádět státu peníze na výživu takových zkurvysynů.

Albi
16. 8. 2024 12:52
Odpovědět  ygorek

Taky souhasím – nemůžeme vědět, kdy se NÁM budou hodít. Bude nutné se věnovat důležitějším věcem, než hloubení. A že těch “věcí” bude jen co pětikolka odejde do nezaslouženého důchodu. 🙂

16. 8. 2024 15:21
Odpovědět  Albi

Kdo jinému příkop kopá…

Slovan
16. 8. 2024 18:08

….ale to se muší napřed ucho utrhnout, jinak se tam volat nebude. 🤣🤦‍♂️

katango
16. 8. 2024 10:43
Odpovědět  Jaroslavem

Jo, s tím, že jsem svině, se srovnám v pohodě, stejně jako jsem se srovnala s tím, že jsem rasista, fašista, nacista, xenofob, úplně blbej, chudej a nevzdělanej venkovskej balík (to ohledně voleb), rusofilcka atd atd. Jo a pak samozřejmě se svým podělaným životem, s traumaty a nedostatky, co mne k takovým postojům dovedly.

milan
16. 8. 2024 22:18
Odpovědět  Jaroslavem

promin ale to ze se pouziva bolsevicky to je naprosta hnupina je treba si zistit co to slovo znamena v rustine to neni nazev strany ale ruske povahy a lidstvi a ne jako prirovnani bezmyslenkovite a pouziva se to automaticky nevim proc kdyz historicky to nema z bolsevizmem nic spolecneho

Skeletor
16. 8. 2024 07:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Lidičky proč si takovým retardem ničíte život, neb i rožčilování škodí zdraví. Každý kdo prožil vojnu ví co je takováto guma zač a že není na místě se stresovat. Holt zatím je u vesla, ovšem jak dlouho to už záleží na vás. A za vlastizradu býval pro gumi jediný trest.

Albi
16. 8. 2024 10:27
Odpovědět  Skeletor

Za prvé “pro gumY“.

Za druhé – nepsal jste nedávno, že “kdyby volby mohly něco změnit …..”?
A jak jinak než volbami se taková gumy dají odstranit?
Vaše rady oscilující “ode zdi ke zdi” prostě nemohou nikdy fungovat.

katango
16. 8. 2024 10:45
Odpovědět  Skeletor

Třeba já se nerozčiluju, teda zatím, já se bavím. Co všecko ještě vyhřezne, čím vším se Petro Dementovič Fialenko bude snažit si udržet moc a čím víc se bude snažit, tím víc půjde do pryč.

Markýza
16. 8. 2024 12:48
Odpovědět  katango

Protože bavit se je mnohem zdravější.

katango
16. 8. 2024 22:28
Odpovědět  Markýza

Jo. Já se bavím i svým zdravotním stavem, ale to už dá jistou práci. Ale bavím se.

Markýza
17. 8. 2024 13:18
Odpovědět  katango

To je už takový lokální heroismus, to vám řeknu.

standa
17. 8. 2024 13:49
Odpovědět  Markýza

Mám takový pocit, že část ….čechů jsou ,, heroové”! Po nás potopa ! Hurá na slevy a do půjček od Monety!

Markýza
17. 8. 2024 14:26
Odpovědět  standa

Jestli tomu říkáte heroismus, Staníku, pak jste téměř v suterénu psýché.

katango
18. 8. 2024 15:30
Odpovědět  Markýza

Mám radši brečet? Jo, mý zdraví stojí za vyliž. Ale srandu z něj mít furt můžu.

Kdybyste třeba viděla, jak krásný vypracovaný mám svaly. Ona je to pomrtvicová spasticita, taky ty svaly nic moc nevydrží, ale ten pohled…I kdybych se dřela v posilovně, tak takový svaly mít nnikdy nebudu. A mám je bez práce!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
18. 8. 2024 16:27
Odpovědět  katango

Můj komentář byl ale obdivný. Jestli to neprošlo přes sklo, tak to radši zmiňuju explicitně!

katango
18. 8. 2024 16:34
Odpovědět  Markýza

Já jsem to nevzala nijak špatně, možná jsem se jen blbě vyjádřila.

Markýza
18. 8. 2024 17:10
Odpovědět  katango

Nojo. Já čtu i přes sklo poměrně přesně (což vy taky) ale někdy holt chybí ta organika.

Kelly
16. 8. 2024 07:36
Ohodnotit příspěvek :
     

On to myslel tak, že všichni protistátní aktivisté jsou svině, jediný, kdo není svině, je Novotný z Řeporyjí. Ve středu jsem stál u Úřadu vlády s transparentem, “FIALO! MY NEJSME SVINĚ, SÁM JSI JEDNA ..” je to jako doplňovačka s tajenkou aneb, co se na transparent již nevlezlo.

orinoko
16. 8. 2024 09:58
Odpovědět  Kelly

Tak se na ně musí! Něco o tom vím, kvůli “nactiutrhani”. Žaloba a žádost o omluvu. Pravnik řval smíchy, když jsem mu vysvětlil, že jsem v jistém článku – Žáby na prameni Sv. Kateřiny napsal Žába č. 1 atd. Právník: Jak soud rozhodne? Omluvte se Žábe č. 1, když nikde není žádné jméno?

katango
16. 8. 2024 10:46
Odpovědět  orinoko

Holt byste musel cestovat od rybníčku k rybníčku a řvát, že se omlouváte.

Aleš
16. 8. 2024 08:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Policie ČR má konat a sdělit tomu člověku obvinění z podněcovaní nenávisti, jde prokazatelně o trestný čin. Pokud to Policie neudělalá, tak at si svléknou uniformy a jdou na pracovní úřad pro novou práci, nezaslouží si výplatu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank
16. 8. 2024 08:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to jen blbá lampasácká guma a hovado.

16. 8. 2024 15:24
Odpovědět  Frank

Kéž by… Sice jsem to sem už dával vejš, ale neuškodí, to sem hodit ještě jednou:
Štefec: Přípravy na úspěšný „preventivní puč“ jsou již v ČR ve finále – Nová republika (novarepublika.cz)

Pravdomluvny
16. 8. 2024 09:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Ty zmrde potrate opičí kurvy,zajímalo by mě,jestli budeš takový frajer jako zmiňovaný Moravec a vpálíš si kulku do palice?!!!!!!

P.K.
16. 8. 2024 10:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Tyto stavy jsou úplně normální pro naprostou většinu lidí.
Já to na osobní úrovni řeším tak, že když někoho nenávidím, prostě se s ním nestýkám, nebavím, a hlavně, nikdy bych od něj nevzal (ani mu nedal) žádné peníze. A tak se dá docela slušně žít s vědomím, že sice nemáme stejné názory, ale alespoň nedoplácíme na toho druhého.
Ano, aplikovat stejné pravidlo v širší společnosti je problematické, ale ne nemožné.
Zajímavé je, že donedávna jsem ze strany Západu, vlády a dalších osvícenců, slýchal mírumilovné řeči o soužití s jinými kulturami, a najednou jsou problémem naši vlastní občané, kteří si nemyslí, že za vše může Rusko.
(Ale platí to, co jsem uvedl úplně nahoře)

Miro 2
16. 8. 2024 14:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Foltýn by si měl uvědomit po kom převzal slova o nepřátelích státu. To už tady bylo. V demokratické zemi nelze tvrdit o některých lidech, kteří mají jiný názor než vláda, že kvůli tomu jsou hned nepřáteli státu. Je tomu právě naopak a já bych mohl tvrdit, že nepřítelem státu je vláda, její premiér, který nastoluje nepřátelský režim k vlastmu lidu, znesnadňuje lidem život a věnuje se více cizím zájmům než našim. Rozdává státní peníze do ciziny jako by byly jeho vlastní a na zvyšování naší životní úrovně nedbá a naopak ji snižuje. To je přece jasný nepřítel lidu této země a státu. A také všichni jeho napomáhači jsou také nepřáteli státu. A to jsem ani nepoužil to Foltýnovo slovo “svině”.

Miro 2
16. 8. 2024 14:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Ono jde hlavně o to, jestli proti té nastupující diktatuře liberálů něco lidé podniknou nebo budou jen nadávat. Protože jak znám z historie, Češi vydrží žít v porobě a bídě třeba i 300 let než se zmátoří. A vláda to ví a není blbá.Jsou to však darebáci a lumpové, kteří slouží panstvu USA, EU a teď i Ukrajiny. Připraví nás brzy o zbytek suverenity, národní hrdosti a z nastávajících mladých pracujících, kteří se teprve učí a studují vytvoří jednolité stádo nesamostatných poslušných ubožáků.

Administrátor
P.A.Semi
16. 8. 2024 16:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Inu, Foltýn je především Svině, a jako Projekci zkouší házet svou špínu na ostatní…
A kromě toho je to blb, gumák voják…

πα½

Kara Ben Nemsi
16. 8. 2024 17:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Forrest Gump: Earle, co se tu děje?
Earl: Máme tu ňákej sajrajt.
Forrest Gump: Cože? Na sajrajt se musí se smetákem, to říká moje máma.

Pennys
16. 8. 2024 19:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Marvanová:je 3,14ča na první!!!!! KDYŽ SI ANI NEUVĚDOMUJE ,
ŽE NEDEMOKRATICKÉ A HLAVNĚ POLITICKÁ MAFIE SI PŘIVLASTNÍ VŠECHNY MÉDIA,SOUDNICTVÍ,……………………..takže je to demokratické?????????????????????????????????

Karel
17. 8. 2024 12:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Vzhledem k šíření nacismu Evropou, může nacistická kurva Foltýn dštít svoji nenávist k normálním lidem zcela bez omezení. Fialova nacisttická vláda si mne ruce. Všechnu špinavou práci za ni dělá kurva Foltýn a oni sjou z obliga. Evropu od těchto nacisstických kurev už může očistit snad jen Putin se svými spojenci.

katango
19. 8. 2024 11:32
Odpovědět  Karel

Oni nebyli, nejsou a ani nebudou z obliga.