blog

Štefec: Přípravy na úspěšný „preventivní puč“ jsou již v ČR ve finále

Jaroslav Štefec -fb

Zdá se, že současná vláda stále otevřeněji připravuje jí vlastním, podivným, ulepeným a upoceným způsobem něco jako preventivní vojenský převrat pro případ hrozící ztráty moci,

Úhelnými kameny těchto příprav jsou mj. kvalitativní změna myšlení mladých lidí změnou systému vzdělávání, likvidace tradiční rodiny, nahrazení reálného života virtuální realitou Netflixu, YouTube a sociálních sítí, nebo atomizací společnosti na okolní svět a jeho hrozby nevnímající mikroskupiny, identifikované vzájemnou mobilní komunikací na Tik-Toku, WhatsAppu a dalších sdílených kanálech. A také stále zřetelnější zapojování vojenské a zpravodajské generality do politického a sociálního dění.

Jako příklad mohu uvést podivné politické projevy pronášejícího náčelníka generálního štábu Řehku, vládního koordinátora strategické komunikace, bývalého nejvyššího vojenského policajta plukovníka Foltýna, veřejně označujícího názorové oponenty vlády za svině, školní osnovy lustrujícího hrdého nositele medaile americké špionážní agentury CIA a novopečeného generála BIS Koudelku, a dokonce i samotného nejvyššího velitele české branné (ne)moci, syntetickou reinkarnaci TGM, nomenklaturního kádra předlistopadové KSČ, aktuálně si na prezidenta ČR hrajícího generála Petra Pavla.

V této souvislosti se mi vybavuje původně ne zcela vážně míněný text, který jsem pod názvem „Jak připravit státní převrat, aneb návod pro pučisty – amatéry“ s dovětkem „Sci-fi, nemající nic společného se žijícími osobami ani existujícími státy“, poprvé publikoval už před více než osmi lety. Zájemci se s jeho plným zněním mohou seznámit například zde: https://fragmenty.cz/…/4251-statni-prevrat-navod-pro… .

Přiznám se, že při jeho psaní jsem byl částečně inspirován něčím, co bylo vytvořeno ve 40. letech minulého století pod názvem „Operace Gladio“ a co se léty vyvinulo v obludné hybridní všezahrnující monstrum. Skutečně jsem netušil, že to, co před pouhými pár lety vypadalo jen jako (řečeno slovy Terry Pratchetta) „lehké fantastično“, se během relativně velmi krátké doby posune do nesmírně tvrdé reality našeho života. Pro objasnění si zde dovolím citovat pár vybraných pasáží původního textu:

O armádě: Vezmi jednu středně velkou armádu a pod záminkou „profesionalizace“ ji zbav civilního sajrajtu, který v ní nemá stejně co dělat. Počkej pár let, než civilové, kteří prošli vojenským výcvikem a umějí zacházet se zbraněmi, vymřou, nebo budou moc staří na to, aby byli schopni plnohodnotně bojovat. Zajisti, aby postupně přišli o vše, co by mohli použít k odporu proti ozbrojeným silám k obraně sebe, svých rodin, svého majetku a své svobody. Zákony počínaje, a zbraněmi, i těmi nejjednoduššími konče.

O generalitě: „Vytvoř skupinu ambiciózních, snadno ovladatelných, nepříliš inteligentních generálů a plukovníků, a zajisti jim podmínky pro jejich seberealizaci; pošli je na stáže do ciziny, do zahraničních škol, izoluj je od zbytku armády a dej jim pocit výjimečnosti a beztrestnosti za sebevětší blbosti, kterých se mohou dopustit.

O politicích: Dlouhodobě vybírej do vedoucích pozic politických stran snadno korumpovatelné nebo ovlivnitelné politiky, pokud možno s temnou minulostí (byť uměle vytvořenou), dostatečně hloupé na to, aby byli ochotni za cenu osobního prospěchu aktivně působit proti zájmům vlastní země a spoluobčanů, kteří je svými hlasy vynesli na jejich dobře placené pozice.

O médiích: Ovládni veškerá média v zemi. Pod záminkou boje proti „nesprávným názorům“ postupně omezuj možnost jakékoliv diskuse a odporu proti zájmům těch skupin a sil, které vše dříve popsané financují. Zajisti, aby mládež naprosto ztratila zájem o politiku a byla ochotná za pár korun kdykoliv vytáhnout do ulic s libovolnou vlajkou a pod libovolným heslem, které dostane od organizátorů.

O metodice: Pokud věci půjdou jinak než si představuješ ty, nebo lidé, kteří to vše platí, použij to rázně a bez zbytečného prodlení. Pamatuj, že už po prvních pár stovkách mrtvých není cesty zpátky. Buď krutý, nemilosrdný a důsledný. Měj připravený důkladný plán a stále aktualizované seznamy “objektů”. Na nikoho nezapomeň.

Třešnička na dortu: Vyber si vhodného pitomce, postradatelného generála, kterého nech udělat nejšpinavější a nejkrvavější práci. Po skončení akce a vyhlášení vojenské chunty ho zatkni, nech ho odsoudit „za excesy“ a popravit. Národu ukážeš, kdo za to může, a ty sám jsi z obliga.

Zdá se, že všechny nezbytné faktory úspěchu „preventivního puče“ jsou již v ČR k dispozici. Všehoschopné speciální vojenské síly, obdivující USA a oddané NATO, vhodní generálové na vhodných místech, snadno ovladatelná a úplatná politická „věrchuška“, média … raději ani nezmiňovat. A metodika použití tohoto mixu? Ta je zvládnutá už od konce 30. let minulého století.

Třešničku na dortu si současná vláda již také našla. Je jí již zmíněný koordinátor strategické komunikace Foltýn, jehož rétorika se nijak neliší od rétoriky protagonistů těch nejpokleslejších a nejzločinnějších totalitních režimů minulosti. Tato volba na jedné straně dokresluje ubohost současné české politické scény, tvořené podivnými tvory Novotným, Vystrčilem, Pekarovou, nebo Bartošem, a na straně druhé jasně ukazuje nepřehlédnutelné riziko tvrdého probuzení ze snů o demokracii a svobodě, v něž jsme doufali po roce 1989.

Pokud se česká tzv. „vláda“ tvrdě nevymezí vůči slovům tohoto primitiva, kterému dala moc nejvyššího cenzora v zemi, že lidi, nesouhlasící s „oficiálně povolenými“ názory, je třeba izolovat příkopem a karanténou, tak nezbývá, než vyzvat širokou veřejnost, aby ji za použití všech myslitelných prostředků odstranila dřív, než bude pozdě. Od příkopu a karantény k ostnatým drátům a koncentračním táborům totiž může být jen opravdu malý krůček. Historie, zejména ta relativně nedávná, nám nabízí nepřeberné množství příkladů.

sdílet na

20 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
16. 8. 2024 19:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsou to “hajzlové”…. Fuj!

Slovan
16. 8. 2024 20:02
Odpovědět  jmm

….a co jsi čekal-li???
Já chytrej neumřu, ale co jsem tu kolikrát napsal?
Salám, salámek a bude mejdánek.
To je ta naše flejda, ale jó, řekli jsme si o to.

Autor
16. 8. 2024 19:53
Ohodnotit příspěvek :
     

To není nic až tak nového, jen to bylo dotaženo a zkompilováno do jedné “obálky”. Pokud znáte historii, tak nejednou se tak postupovalo za každého systému, kdy se nastavovali lidé – obětní beránci – abych to řekl českým příslovím – aby si to odskákali právě oni. Chybou za všech dob vždy bylo, že ani při upřímné snaze dobrat se k pravdě, se málokdy postupovalo a postupuje až do konce. Protože praví iniciátoři zůstanou a znova vymyslí nějakou další oparaci “Gladio”. Stejně tak dneska nastavili své odchovance neoliberály, aby ti využili všechny svoje “chcimocenky” k uskutečnění cílů těch opravdových idiotů v pozadí.
I dodnes jsme my Češi a Moravané v očích předvším “staroevropských” okolních zemí prostě kacíři …
A jen taková třešnička na dortu – broudal jsem chvíli po internetu po světě a NIKDE ve skutečnosti všichni, kromě typů jako “naše” SPOLU a neoliberálů, mikdo nevěří povídačkám Západu, že nevěděli o napadení na Kurskou oblast. Američané tedy porušili – a dělali to dlouhodobě – to pravidlo, aby se svých “bílých koňů” zbavovali včas. Chtivost až přímo podlamující nohy, porazit za každou cenu Rusko, jim to nedovolila.

Albi
16. 8. 2024 20:22
Odpovědět  Peter 008

No – na Slovensku už snad začínají být pozorovatelné známky “svítání”.

Slovensko ve velmi zrychleném módu opakuje to, co Maďarsko a Viktor Orbán dělal celé roky. Slovensko je 10 měsíců po parlamentních volbách v situaci, ve které byl Orbán a Maďarsko po dvou volebních obdobích. Liberální demokracie je na Slovensku mrtvá.
Oprávněně můžeme mít obavy, jak budou vypadat další volby. Už teď můžu skoro určitě říct, že nebudou férové. Zřejmě budou stále svobodné, věřím v to. Ale o to se teď na Slovensku začalo hrát.
Slováci jsou rozdělení na dvě části. V té jedné, prozápadní, modernější, možná městské části slovenské společnosti to vytváří možná ještě větší znechucení než samotná vláda Roberta Fica. Protože vidí, že navzdory tomu, co se děje, volební preference se nejenže nepohly, ale Robert Fico a jeho Směr je ještě silnější. A zdá se, že mnohým lidem se to vlastně líbí.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-k-moci-prisli-barbari-rika-expert-k-deni-na-slovensku-257848#

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
16. 8. 2024 20:26
Odpovědět  Albi

A začalo to zdánlivě nevinně – čistkami ministryně kultury Martiny Šimkovičové (SNS).
„K moci v případě kultury přišli lidé, které se nebojím nazvat barbary. Kteří kultuře ne že nerozumí, je to daleko horší, oni ji chtějí likvidovat. Mají představu o kultuře jako o folklóru devatenáctého století, který je třeba propagovat na každém rohu. Cokoliv, co zavání modernitou, považují za dekadentní. Používají slova, která jsme mohli naposledy slyšet začátkem padesátých let od stalinistů, anebo v třicátých letech od nacistů,“ kritizoval slovenský kabinet sociolog Michal Vašečka.

Albi
16. 8. 2024 21:45
Odpovědět  Albi
Spam orinoko
16. 8. 2024 21:01
Odpovědět  Peter 008

Zajímavé souvislosti, všechno může být pravda, ale pokud jde o Kursk, tak do záležitosti vstoupily nové prvky. Záměrné sabotování prevence v oblasti a následny vpád lze přičíst snaze přitlačit Putina, aby se už konečně zbavil svých vlastních, jalových, červených čar. Hodně otřesena je prý pozice Gerasimova, který v roli kyvajiciho Putinova vykonavatele není k ničemu. Do hry se vrací Surovikin, kterému jsem v rámci ruské ankety dal hlas i já.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
16. 8. 2024 21:29
Odpovědět  Spam orinoko

..Gerasimov je stratég, mistr hybridní války, Surovikin je taktik, mistr přímého boje, oba mají svoji hodnotu, oba mají své úkoly, oba je z pohledu Ruska plní na “výtečně”.
To, že z našich pozic něco nevidíme, ještě neznamená, že to neexistuje.

Každá mince má dvě strany…

Jaris
17. 8. 2024 08:03
Odpovědět  Boomer

Jak tvrdi Pjakin, Gerasimov je zradce a cast pate kolony v Rusku. Prigozin by mohl vypravet jak sabotoval dodavky zbrani a potravin jeho vojakum. Jestli nekdo v tomto konfliktu neco uspesne dokazal, byli Strelkov, Surovikin a Prigozin.

standa
17. 8. 2024 09:07
Odpovědět  Jaris

Jaris, nejdříve musíme zničit ,, pátou kolonu v Česku” …to je náš problém! Pak se můžeme zabívat vnějšími záležitosti … třeba v Zimbambe !Začít od voleb po šíleného jenerála na Hradě, Vystrčila , Pekary , Fialy ,Černochovou….. atd..Včera jsem dělal s kolegy průzkum na Václ. Šuará- belong-strátong ..ééééé !

mis12
17. 8. 2024 10:27
Odpovědět  standa

při senátních volbách je velmi nutné odstranit ty strašidla režimu, volená 108kou a Ano a místo nich zvolit kandidáty protifalovských sviní, jak je vidí náš geniální cenzor.

Slovan
17. 8. 2024 12:22
Odpovědět  standa

Jestlipak standíku jedeš do Příčovy na vlastenecké setkání, CÓ??

Joe Arp
17. 8. 2024 18:35
Odpovědět  Slovan

Jedu otamtaď, lidí míň než loni, déšť, pro deštníky se není kam vrtnout. Vše co tam slyšíš od řečníků najdeš na příslušných webech. bude to upadat na nedostatku “inovací”. Odpor bude muset být hmatatalnější! Hezká, dobře myšlená akce, ale trvale neudržitelná.

Slovan
17. 8. 2024 19:18
Odpovědět  Joe Arp

Od nás je tam pár lidí, takže už mi dorazli videjka, slušná návštěvnost.i

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
17. 8. 2024 20:59
Odpovědět  Slovan

Počkám si, až to Bureš na vidklo.

Viking
17. 8. 2024 19:25
Odpovědět  Joe Arp

Byli jsme tam taky. Někdo vypnul elektriku, akce předčasně ukončena. Nohavica to sbalil a odešel, nešlo zpívat bez proudu a jeho čas je vzácný. Údajně dostal čez nařízeno vypnout v celé vsi.

Joe Arp
17. 8. 2024 19:59
Odpovědět  Viking

To už jsem tam nebyl, dalo se čekat, chtělo to elcentrálu v záloze(vím generál po bitvě). Kámošům byly z mobilů mazány upoutávky, co si posílali na tuto akci, drzost xindlů graduje.

Joe Arp
18. 8. 2024 11:22
Odpovědět  Viking

Teď jsem viděl na Burešovi vstupTuránka a Vrábela. Mluvili o koncertě a nic co ty nezmiňovali, divné ne?

Bety
17. 8. 2024 18:37
Odpovědět  Boomer

Tak pokud někdo jako vy vidí Gerasimova takto, je nejvyšší čas, aby minimálně odešel do výslužby.

Honzas
17. 8. 2024 19:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Přesně jak to řekl gustav husák. Čechům stačí jenom ten buřt a to pivo.