blogvěda a technika

Škody způsobené „počítačovou apokalypsou“ byly dříve odhadovány na miliardy dolarů.

Mnoho miliard dolarů je nyní nejběžnějším předběžným odhadem škod způsobených světové infrastruktuře globálním výpadkem Microsoftu. Ztráty letišť, bank, zdravotnických systémů, telekomunikačních operátorů a dalších služeb by nakonec mohly dosáhnout desítek a stovek miliard dolarů a dokonce bilionů. Jak poznamenává Bloomberg, tato mimořádná událost vedla k „neuvěřitelně širokým“ důsledkům, které pokrývají území od Austrálie, Indie a Singapuru po Spojené státy a Evropu. Obešel Rusko – z pochopitelných důvodů.

Jako první utrpěla letiště, již v létě přetížená. Tisíce letů byly zrušeny v různých zemích ve Spojených státech, největší světový letecký dopravce United Airlines Holdings a také Delta Air Lines a American Airlines pozastavily provoz.

Divoké fronty na letištích v Sydney a Melbourne, Tokiu, Hong Kongu, Berlíně, Londýně, Amsterdamu, Dillí, paralyzované platební systémy a počítače s Windows, zamrzlé webové stránky, nemožnost odbavit se na let – to vše bylo důsledkem chyby při aktualizaci softwaru CrowdStrike, globální softwarové společnosti. Londýnská burza pozastavila obchodování kvůli závadě na počítači v Japonsku, McDonald’s uzavřel třetinu svých restaurací kvůli rozbitým pokladnám… A tak dále;

Rusko se během tohoto planetárního kolapsu vyhnulo problémům: CrowdStrike zde není přítomen a software Microsoftu byl oficiálně zablokován. Od podzimu 2023 americká společnost neobnovila licence pro ruské firemní uživatele. Naše letiště vyměnila zahraniční software za domácí.

„Situace s Microsoftem opět ukazuje důležitost importu nahrazování zahraničního softwaru, především v zařízeních kritické informační infrastruktury,“ uvedlo ministerstvo pro digitální rozvoj.

Toto velké selhání IT systémů, jak je popsal Elon Musk, je jasným projevem rizik globalizace,“ říká Maxim Osadchiy, vedoucí analytického oddělení BKF Bank. – Rusko to téměř neovlivnilo. Sankce „zachránily“ naši zemi: v březnu letošního roku Microsoft oznámil, že bude odpojen od svých cloudových služeb. Zatím je známo, že potíže při převodech a platbách měli jen někteří klienti T-Bank (dříve Tinkoff). Pokud jde o zbytek světa, hlavním poraženým se ukázal být přímý viník „počítačové apokalypsy“ – CrowdStrike Holdings, jejíž akcie během dne klesly o 8,6 %. Firma čelí mnohamiliardovým žalobám. Akcie Microsoft Corporation přitom klesly pouze o 0,4 %.

Mezi nejvíce zasažené byly také high-tech společnosti. Zejména akcie Tesla, Inc. (TSLA) klesla o 3 %, poznamenává Osadchiy.

„Samozřejmě výši totálních škod nelze zatím určit ani přibližně: jasné je pouze to, že mluvíme o kolosální částce,“ říká Oleg Panteleev, vedoucí analytické služby agentury AviaPort. – Není jasné, jak dlouho bude trvat, než se letištní služby vrátí do běžné provozní doby. Není také jasné, zda spotřebitelé, zastupovaní cestujícími a přepravci, budou vznášet nároky na finanční kompenzaci vůči leteckým společnostem, které obecně za incident nenesou vinu. Neúspěch zasáhl nejen letecký průmysl, ale také bankovnictví a mnoho dalších oblastí. Zdá se, že výrobce softwaru CrowdStrike už na trhu IT nepřežije: je to společnost, která ponese tíhu finančních nároků. Konečná výše ztrát v dolarovém vyjádření však může být tak obrovská, že aktiva společnosti pravděpodobně nebudou stačit k uspokojení těchto nároků.“

Co se týče Ruska, jeho letečtí dopravci už nelétají do Evropy a USA a západní zase k nim. Softwarové produkty od Microsoftu se v zemi téměř nepoužívají, nemluvě o softwaru CrowdStrike. Není tedy třeba hovořit o rizicích, a to ani potenciálních (jako je zrušení a zpoždění letů), shrnuje Pantelejev.

sdílet na

104 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Boomer
19. 7. 2024 23:26
Ohodnotit příspěvek :
     

.. inu, dost mi to připomnělo první kapitolu sci-fi románu Den trifidů. Jaké bude pokračování?

Standa
20. 7. 2024 06:52
Odpovědět  Boomer

Tam právě šlo o zbraně z vesmíru,které nečekaně vybuchly.

Helena
20. 7. 2024 12:01
Odpovědět  Boomer

A zase se na to podívejme z ptačí perspektivy, spojme si události a ptejme se: komu to ve finále slouží ku prospěchu a zisku? ..konečná výše ztrát v dolarovém vyjádření může být obrovská… celé tohle divadlo má odvrátit faktický pád dolaru, který právě nastal, když už nevědí jaké bulíky americkolondýnským vovcím pověsit na čumáky. Vzniklé “ztráty” a “následky” v podobě “zhroucení” všeho můžou svést v nastalém chaosu právě na tohle. Nebo si opravdu někdo myslí, že otevřením nějaké aktualizace může nastat světový “kolaps počítačové techniky”? Který se ale vůbec nedotkl “nezápadního” světa, kde nastal odklon od dolaru? A usamééédia celého záp. světa mají za úkol odklonit pozornost vovcí a vyplnit mééédiální prostor Trumpovým odřeným uchem.
Také do toho zapadá, že do Londýna pozvali Pyjalu a feťáka Zelenského. Celou tíhu financování války západu proti Rusku kompletně přenesli na býv. vých. blok – teď se teprve prohneme, teď nás teprve začnou ždímat. Zapadá do toho i podpis a souhlas “vlády” s “grýndýlem”, tj. obrovské a drastické zdražení všeho, úplně všeho, abychom právě přes to divadlo s grýndýltunelem byli ochotni snášet naše ožebračování a další financování ukrválky..

Pavel z Moravy.
20. 7. 2024 12:21
Odpovědět  Helena

To, že jsme v dupě, vidíme všichni. I když všichni asi ne, je plno kovbojů co si myslí, že přežijí, mají nasysleno. Všechno skončí jak skončit má. Morálně rozložená společnost skončí. Jak a čím se ještě neví. Ale jestli tohle plemeno zvané homo sapiens zmizí z povrchu zemského, planeta si oddechne, protože větší ch.j se tady snad již neobjeví.

Helena
20. 7. 2024 12:47
Odpovědět  Helena

Je to znamení, že USA jsou už v takovém rozkladu, že faktické vedení protiruské války, za uchvácení ruských zdrojů převzal veřejně Londýn. Tento rozvrat už začal ohrožovat i Židácké multimiliardáře usazené především v USA, usazbrojní mafii, i Trumpa. USALondýnIzraelská akce s rozpoutáním a vyvražďováním Palestinců má zatáhnout do válečného chaosu především Irán a přilehlé arabské ropné oblasti a v nastalém chaosu umožnit západu kradení alespoň nějaké ropy. Západ se nikdy nevzdá ruských surovin. NIKDY. USALondýnzbrojní loby už nemá z čeho své zbraně vyrábět, jejich zisky už jsou možná na 0. Proto také obsadili alespoň Argentinu Mileikovským. Proto “kupuje” Pyjala usazbraně, které ještě nejsou vyrobené, neb není z čeho. Proto Azov přijede lovit ukroše do ČR. A možná je tady tajně budou odchytávat a převážet na ukr. Aby tam “válčili” se západním voj.šrotem a stále se pokoušeli USA a Londýnu tu válku o ruské zdroje vyhrát.
Západ se nikdy ruských zdrojů nevzdá – NIKDY. My budeme jen jejich další obětí.

Helena
20. 7. 2024 12:54
Odpovědět  Helena

Kdyby totiž někdo chtěl způsobit opravdu “počítačovou apokalypsu”, stačilo by překopnout ten kablík na mořském dně a vyřadit pár satelitů.

Boomer
20. 7. 2024 17:55
Odpovědět  Helena

.. kabelových tras je povícero, koukněte na mapu. Podle některých údajů jde přes satelit cca. 1% z celkového objemu…

ModrýKlokan
21. 7. 2024 14:39
Odpovědět  Helena

@ Helenka

Páni! To je od tebe fakt neotřelá a originální úvaha. Divím se, že jsem ještě nikde nezaregistroval články od nějakých expertů, který by to taky napadlo. Alespoň jako hypotéza ke zvážení. Přitom to co píšeš je fakt dost logický a věrohodný.

Jestli to nebude tím, jak se zatím podařilo vládcům západních méééédyjí, hovninářům a presstitutkám, zničit a zesměšnit slovo “konspirace/spiknutí”. Přitom konspirace je odjakživa běžnou součástí lidskýho života.

Zatajení pětky sourozence ve škole, “nevíme kdo rozbil to okno”, rande s milencem/milenkou, “přesunutí” pytlů s cementem ze skladu v práci do své a do kolegovy garáže… můžu pokračovat do nekonečna… všechno to je konspirace.

Dokonce je vytváření konspiračních hypotéz jednou z hlavních metod práce vyšetřovatelů policie. Ti tomu ovšem obvykle říkají vyšetřovací teorie nebo verze.

Ovšem najednou média tvrdí že konspirace neexistují a prý jsou směšná. Trapná taktika. Jak dlouho jim to může vydržet. Za chvíli nebudou masmééédyjím věřit ani děti ve školce.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
21. 7. 2024 17:01
Odpovědět  ModrýKlokan

Jestli tebe tu není škoda chlape, mi brouzdá hlavou už několik světelných mikrose kund.

ModrýKlokan
22. 7. 2024 22:55
Odpovědět  Joe Arp

:-D)))))) Na mikrose kundy bacha. Ať tě neobloudí….

19. 7. 2024 23:33
Ohodnotit příspěvek :
     

To je jen začátek…došla ropa. Takovou apokalipsu zažila Země naposled při potopě světa. Jaká přichází.

Boomer
20. 7. 2024 00:20
Odpovědět  Veny232

.. mordyje, pane z Wilczeků, určitě máte v rodové bibliotéce Nový zákon. Tak nakoukněte, jak je nadepsána jeho poslední kniha.. Zjevení Janovo/Apokalypsa.

Sakra chlape…

20. 7. 2024 07:28
Odpovědět  Boomer

Nezajímá mě jak píšu,ale co píšu. A ne Bibli nemám…nevěřím ve falešného Boha…vše co potřebuju mám prostě v hlavě.

20. 7. 2024 07:44
Odpovědět  Veny232

Přátelé, dovolte mi prozradit malé tajemství: pohybuji se m.j. na pár zahraničních fórech – v různých řečích – a nestalo se mi, že by mě někdo tam reklamoval za nějakou moji gramatickou chybu. I když si nechávám záležet, několikrát později pak vidím, že chybička nastala. A že jistě ti ostatní poznaj – zřejmě z někdy krkolomného to slovosledu – že nejsem jejichmluvný a že by mi to mohli pěkně vpálit, zvláště když se jim moje nepříjemné připomínky zrovna moc nelíbí.

Tolik tedy k naším českým diskuzím, kdy nevidím dne, aby někdo u někoho nenalezl chybičku a tedy, hurá, mám něco do diskuze…

Boomer
20. 7. 2024 08:02
Odpovědět  primak

..inu, v cizím jazyce chyby až tak nevadí, ale vyjadřování v jazyce mateřském by mělo mít jinou, vyšší úroveň…

20. 7. 2024 10:36
Odpovědět  Boomer

Nepochopils? Co to máš za logiku? Oni se vyjadřují ve svém mateřském jazyce (ne všichni) a já v jejich (což ne každý ví), ale jistě vidí mojí chybu, dřív než ji vidím já. A oni taky nebuzerují ani ty své stejnomateřské (pokud by věděli, že ti jsou stejnomateřského jazyka) komentátory za jejich chyby.

Shrnuto: nikdo žádné chyby nereklamuje, od toho či od onoho, koncentrují se na obsah (subject, Sachverhalt). Ale my Češi to máme jinak, my nejsme jako oni, že…

Slovan
20. 7. 2024 11:05
Odpovědět  primak

To on nepochopí. Dál to komentovat nebudu, nevím jestli máš tušení do koho si zajel. Tečka.

Boomer
20. 7. 2024 13:26
Odpovědět  primak

..takže polopatě. Málokdo zvládá cizí jazyk natolik, aby se v něm nedopuštěl chyb. Svůj vlastní by však zvládat měl.

jiří
20. 7. 2024 16:24
Odpovědět  Boomer

Ale no tak Bůůmře, buď shovívavý k těmto neznalcům, není každému dáno tak štědře, jako Tobě.

Boomer
20. 7. 2024 17:57
Odpovědět  jiří

..startovní čáru jsme měli všichni stejnou, stejný hardware v hlavě… ;o))

20. 7. 2024 21:09
Odpovědět  Boomer

Vážně stejný? Takže co ti říká tvůj skvělý hardware – je správně česky obtiskovává, nebo obtiskuje?
Kdybys to náhodou nevěděl, že na to přes svý ohromný IQ nedohlédneš, tak si obé napiš do re a schválně – pod čím budeš mít červenou vlnovku? Pak to můžeš vymáznout a nadunět nějaký jeduflusný ad personam úkrok bokem, jak máš ve zvyku, bys mě nahnal do ouzkejch (zařaď se na konec dlóóóuhej fronty frustrovaných snaživců), by sis připumpnul ego. Nebo se porad s gúglem, co ti hodí pod obtiskovává, a co pod obtiskuje.
Jo, a bacha na ajzhajmra, aby ti ten skvělej hardware nerozleptal.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
21. 7. 2024 10:57

..inu, kyselý dědku, pokud si musíš svoje sáhodlouhé lamenty protahovat korektorem pravopisu, aby se nehemžily červenou, potom je s tebou ámen, jejich tvůrcové taky nejsou nic moc. Chybí jim právě ta třetí osa jazyka, která plochu povýší na prostor. Zkus nakouknout k německým sousedům a udělat si obraz, jak se liší běžná němčina od Hochdeutsch. Stejné je to i s jinými jazyky, naši mateřštinu nevyjímaje. Jenže ani Ústav pro jazyk český AVČR, přes veškerou snahu, nedokáže zabránit poklesu úrovně jazyka, používaného v současnosti v médiích.
No a k tomu hardware.. bez neustálého přísunu dat ti bude k ničemu, navíc musíš dávat pozor na to, abys nesklouznul do polohy “garbage in – garbage out”. Když budeš ustavičně krmit mozek balastem bez výběru, začnou se ti vytvářet cestičky, vedoucí do ři*i. Stejnou tendenci vykazují i počítačové systémy.
Alzheimerem jiné nestraš, neumíš to ani napsat, tudíž už s tebou asi cloumá, proto ti taky doporučuji najít si nějakou čupr ženskou, abys začal myslet jinak a na jiné věci.

Zabýváš se totiž čím dál většími koninami… ;o))))))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
21. 7. 2024 14:40
Odpovědět  Boomer

Zase ty, už fousatý, ad personam tanečky kolem?!

Obtiskovává – nebo obtiskuje? Sem s tím lingvisto.

Hahaha! Právě jsem se sám se sebou vsadil o další šušeň, že radši budeš dělat, že ses sem už nevrátil.

Joe Arp
21. 7. 2024 17:07

Tentokrát gratulace jak jsi během 3 sekund znehybnil barona Teleke z Telete. Ovšem duelu není konec, hurisky po boku právě prohrabávají objemnou šlechtickou knihovnu a hledají odpověď.

Boomer
22. 7. 2024 23:27

..kyselý dědku, včera mi systém odpověď nebral( cca.v15:29) a ježto jsem byl na cestách, opáčko až teď: máš v tom guláš, tvar “obtiskovává” může použít jen malé dítě, nebo senila tvého typu, tvoje dilema by mělo znít: obtiskává nebo obtiskuje? Oboje je použitelné, rozdíl spočívá pouze v souvislostech.. co chceš vyjádřit.
S tímhle si ale hlavičku nelámej, na takové finesy ještě nemáš, musíš se vrátit někam na úroveň prvního stupně základní školy a doplnit mezery, dům se staví od základů. Soustřeď se především na shodu přísudku s podmětem, v tom plaveš, útěchou by ti neměl být ani fakt, že ti zde mnozí zdatně sekundují.
Mluvnické kategorie sloves prozatím nechej stranou, to už je jiná liga, na tu musíš dorůst.
A nečti pitomosti, pusť se do Vančury, ať poznáš vytříbenou češtinu.
;o))
Jo, a zkus to se ženskýma, jo? Na pitomce nedej, jenom závidí, když už nemůžou…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
20. 7. 2024 20:43
Odpovědět  primak

Někteří Češi, někteří… Není Čech jako Čech. MČČ kupříkladu moc rád mentoruje.

Slovan
20. 7. 2024 08:04
Odpovědět  primak

Moc děkuji za info. To jen potvrzuje co je v ČR za kretény buzerantský.
Dál to rozvádět nebudu, bo mi za to tihle provokatéři nestojí. Pak se máme jako národ na něčem společně domluvit. Pchééé.
Teď jsem si vzpomněl na Klokana, ten to nedavno trefil.
P.S. Primak a máte to hned vysvětlený, prostě úroveň být muší, JÁ to tu řídím. A buzerace a nasírání druhých taky, od toho tuna přece jsme, že? Kdyby se toto o čem píšete tuna nedělo mohla tu být úplně jiná pohoda, ale je lepší se stále napadat a flekovat, kdo má věršího. To už se ale vracím, co jsem už napsal. Hezký den.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
20. 7. 2024 10:39
Odpovědět  Slovan

Zářný příklad je Idnes diskuze. Tak snad ani 10% není k obsahu článku, ale jen k poznámce toho předešlého, spolu s patřičným onálepkováním…

Slovan
20. 7. 2024 11:02
Odpovědět  primak

Kolego primak, to zdaleka není jen IDnes, tam svým způsobem je navalená neziskovka z reakcemi školáků. Ale taková alternativa, to je jiné kafe sem už posílají speciálně vycvičené neopostbolševické kádry, teří mají za úkol to na alternativě bořit.

ModrýKlokan
20. 7. 2024 13:44
Odpovědět  Slovan

@ Slovan, Primak

Zdar klucí. Souhlas, ovšem bez občasnejch srandiček a škádlení by to nebylo ono. Něco vydržíme, co by to bylo za sešlost, kdyby jsme se vobčas neservali a pivo nelítalo vzduchem :-D)))

Slovan
21. 7. 2024 07:41
Odpovědět  ModrýKlokan

😊 👍 👍

All
20. 7. 2024 11:30
Odpovědět  primak

Máte pravdu.Zde nejsme základní škola,kde píšeme diktáty oznámkované paní učitelkou.Chybičky pardonujeme,omlouváme.Zde jsou důležitější informace,znalosti a především nové info a události,které se odehrály anebo právě odehrávají,potřebujeme je.

Ladislav 💤
20. 7. 2024 12:23
Odpovědět  All

👍👍👍👍👍

Albi
20. 7. 2024 22:43
Odpovědět  All

Pravda, to nejsme. Ale ty úplně nejzákladnější základy mateřské řeči by měl znát každý avsolvent základní školy!

Boomer
20. 7. 2024 10:36
Odpovědět  Veny232

.. děkuji za informaci, už chápu, proč je forma vašeho psaní na stejné úrovni jako obsah…

orinoko
20. 7. 2024 12:27
Odpovědět  Boomer

Možná už viděné, přesto vkládám. Atentát na Trumpa.

https://youtu.be/-w2lVIJc000?si=XRjmGeYjWg6yTC4Y

Boomer
20. 7. 2024 18:02
Odpovědět  orinoko

.. řekl bych, že otázka kdo a odkud střílel, je vyřešená. Ale fantasmagoriím to nezabrání.
Horší to bude s motivací, ale pro mě je rozhodujíc fakt, že stříle i když mu jeho primární cíl unikl. Hérostratos…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Janaz
20. 7. 2024 18:02
Odpovědět  Boomer

A prečo u teba je forma písaného v prudkom rozpore s obsahom.

Boomer
20. 7. 2024 18:31
Odpovědět  Janaz

..to jako dorotka z Hnojnej jamy nedokážeš posoudit. Drž se stranou…

Albi
20. 7. 2024 21:42
Odpovědět  Boomer

To má být argument hodný inteligenta?
Nějak se to v poslední době stává vaším zvykem! 🙁

Boomer
21. 7. 2024 11:05
Odpovědět  Albi

.. nikoli, z mojí stran v tomto případě nešlo o nějakou argumentaci, jen o flastr adekvátní podkladu. Janaz dostává to, o co si svým stylem psaní říká. Hloupá není, jen má klávesnici nevymáchanou…

All
20. 7. 2024 11:24
Odpovědět  Veny232

Falešní bohové,že existují,víme (naposledy se dokonce ,,Samonazval bohem ” taky Klaus Schwab,satanický parchant jak vyšitý) Jenže v dnešní době fyzikové a moderní-nová fyzika prokazuje intelektuální vznik a řízení Vesmíru.Potvrzuje a hovoří o vyšším inteligentním plánu vzniku a vývoje Vesmíru. Fyzikové rovněž potvrzují pravdivost nestarších náboženských textů,nejstarších,které se dochovaly a existují stále.

ModrýKlokan
20. 7. 2024 13:50
Odpovědět  All

Alle, no jo. Ale jak vznikl ten předchozí vesmír, s tou vyšší inteligencí s vyšším inteligentním plánem, která následně stvořila ten náš vesmír? Touto úvahou se nebezpečně blížíme Cimrmanovu důkazu kruhem :-((

Nepouštějme se proto raději do větších akcí, ať se nezamotáme do vesmírnýho kruhu, nebo chraňbože nějaký tautologie :-D)))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
20. 7. 2024 22:44
Odpovědět  All

Staré texty mohou být pravé – ale jsou taky pravdivé? Čím je to exaktně potvrzeno?
Vesmír není jen planeta Země. Přitom ta má a měla “bohů” nepřeberně! A každý z těch “bohů” vyžadoval po lidech něco jiného – vždycky ale naprosou otrockou poslušnost.

Pavel z Moravy.
20. 7. 2024 14:38
Odpovědět  Veny232

Putin již podepsal zákon o digitálním rublu. Zatím to bude jedna z forem platby, ale předpokládám, že časem přijdou i tam sociální kredity, očkovací pasy apod. Nakonec se zjistí, že NWO pojede všude, neb mocní na planetě, 75 milionů těch nejbohatších a nejvlivnějších se spojilo a jedou tuhle agendu spolu. Lidé se smáli heslu Proletáři všech zemí spojte se, ale teď na to navázalo heslo Plutokraté všech zemí spojte se. A ti se s lidičkami srá.t nebudou. Na to vemte jed. Přece jim nebude ta lůza ničit jejich vytoužený svět ve kterém budou nezpochybnitelnými pány. Už jsem na cz24.news četl jeden velmi dobrý názor, teď už volby nepomohou, ani náhodou, teď by již musely vyjít do ulic celé národy Evropy. Což se nestane, takže hurá, absolutní totalita dle Orwella se tvrdě blíží. Jestli to bude za 5, 10 či 15 let není ani tak podstatné. Podstatné je, že tato populace s vyprázdněnou mozkovnou to přijme a ještě si bude chrochtat jako pašík, který cítí, že řezník už přichází, ale říká si, třeba si to ten vrahounek rozmyslí. A mentální vrahounci si to nerozmyslí, oni se rozhodli, budete poslušně držet hubu, protože jste se k tomu zrodili. Jako kdybych jim viděl do kokosů.

Pavel z Moravy.
20. 7. 2024 14:54
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Takže staroušci a stařenky, užívejte posledních dnů takové jakési uhozené relativní svobody a věřme, že my to dožijeme v jakž takž módu normality. Vašík Klausů říká to co jsem zde již říkal, tedy slova filozofa Epikura – Musíš li žít v davu, stáhni se do sebe. On dnes přesně použil tato slova, tedy je možné stáhnout se do sebe ale jak správně namítá, oni ti ale do života zasahují a budou zasahovat, takže to ani moc nejde. Nu, jedno je jisté, nebo dost pravděpodobné, ať byl Klaus jaký byl, tuhle diktaturu, tuhle prasárnu NWO by on nikdy neschválil. To byl ať se to komu líbí nebo ne poslední harcovník a možná jeden z mála, který věděl co přijde, tedy bezmezné zotročení a zaprodání, kterého jsme nyní svědky. Má sice také máslo na hlavě s tou svojí privatizací, o tom žádná, ale asi byl poslední vlastenec, kterého jsme měli.

ModrýKlokan
20. 7. 2024 15:13
Odpovědět  Pavel z Moravy.

To Pavle nebyla úplně Klausova privatizace. Působili tady experti SB a MMF, zadali podmínky transformace a tlačili skrytě své cíle. Všemi prostředky, i vydíráním. Klaus byl dost chytrej na to, aby to chápal.

Takže při zpětný analýze si docela myslím, že se pokoušel v rámci možností vzdorovat a dělal něco, čemu se říká “útěk dopředu”. Nedopadlo to, no. Mimo jiné lumeny to dorazil Zeman, svou privatizací českých bank. A další Zemanovi koně, autista Špidla atd. A bylo vymalovaný.

Spíš mě není jasný, proč to Klaus konečně nepřizná. O nic už mu nejde, může tím otevřít oči hodně lidem a umřít jako čestnej člověk. Teď s ním už problém nemám, taky proto, že jsem ho nikdy nemusel. Nijak mě osobně nepodrazil.

Zeman naproti tomu je pro mě definitivní zklamání a zrada. Volil jsem ho dvakrát za prasedenta a po tom, jak se vybarvil a po důkladné analýze jeho celoživotních kroků, ho považuju za vychytralou krysu a zrádce.

Pavel z Moravy.
20. 7. 2024 17:35
Odpovědět  ModrýKlokan

No tak to máme klokane úplně stejné. Já také Klause moc nemusel, ale stojím si za tím, co jsem napsal. Vlastenec byl, do prde.le těm grázlům z EU žaláře nelezl a toho já si vážím a u něho si to cením. A žádný zelený bordel a nějaká lgbťárna by tady za něho neprobíhala, protože to byl normální chlap. Já ho dokonce podpořil písemně když nechtěl podepsat Lisabon. A on věděl moc dobře proč, protože věděl, že tito parchanti z EU nedodrží nic z toho co slibují. Kdo a jak se na té privatizaci podílel vědí jen samotní aktéři, ale je jasné že západ si s námi zahrál tuze špinavou hru. Klaus když ne nic jiného tak naletěl, ale stálo nás to hodně. A co se týká Zemana, já ho také dvakrát volil, zdálo se, že to bude president vlastenec, ale zklamal na celé čáře a já jako starý dědek jsem již absolutně poučen – desetkrát rozmýšlej než jednou uvěříš.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
20. 7. 2024 18:28
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pánové, já se přidávám, jen nedělám závěry jako vy bo neznám podrobnosti. Možná že bychom se divili jak to vše bylo. Nemá cenu to dál rozebírat, neznáme zákulisní dohody a čachry. Vše to funguje já tobě, ty mně.

Pavel z Moravy.
20. 7. 2024 20:05
Odpovědět  Slovan

Tak o tom žádná.

20. 7. 2024 23:47
Odpovědět  ModrýKlokan

Tak to mám kliku. Pro mě -man rozhodně zrada, ale sichr ne zklamání. Že “je to v něm” mně bylo jasný od okamžiku, kdy někdy zkraje devadesátek prohlásil, že pohrdá neúspěšnými lidmi. Ne neschopnými – neúspěšnými.
Přičemž ho vůbec nes-ralo, že až do hadráku byl sám neúspěšný.
Takže využil hadráku, z neúspěšného se stal úspěšným, a tím pádem začal všemi sice schopnými, ale, z jeho pohledu z bidýlka “úspěšného” narcise neúspěšnými, začal pohrdat všemi “neúspěšnými? Nebo žeby žeby? Že by si ten rozdíl neuvědomoval? -eman? Ale uvědomoval…

A jo – taky jsem mu to dvakrát hodil, i když jsem mu neřekl jinak než Velký masturbátor, páč tak si honit ego jako on nedokázal ani Mikuláš se svým “a vy jste kdo?”

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
20. 7. 2024 23:23
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Myslím, že v obchodním a bankovním styku atd. je digiměna zjednodušení a posun dopředu. A takyže kdo chvíli stál, ze chvíli stojí opodál, a to by, vzhledem k tomu, že BRICS nebude ostrov, bylo dost blbý, řekl bych.
Ale na záměr sociálních kreditů a pod., tedy ve výsledku digikoncentráku, u Putina nevěřím.
Hned jak jsem na to tady Meeting on economic issues • President of Russia (kremlin.ru) předpředevčírem narazil tak jsem si to prostudoval a nemůžu si pomoct, vidím v tom pokrok. Pokud se tedy slunce nenas-ere a v tom nejlepším magneticky nezabouří, rozumí se.
A hned jak jsem narazil na články jako byl ten v cz.24, tak z toho vidím čouhat ušiska globalistickejch psychoválečníků, protože co lepšího pro ně, než připravit nepřítele o důvěru, které se ve státech světové většiny těší?

Řekl jim: „Proč jste tak ustrašeni, vy malověrní?“
Matouš 26

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
20. 7. 2024 21:57
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Putin již podepsal zákon o digitálním rublu. Zatím to bude jedna z forem platby ….. . Nakonec se zjistí, že NWO pojede všude, neb mocní na planetě …..
Když dělají dva totéž, nemusí to být vždycky totéž. Kvůli Západu bychom se měli vzdát mechanizace, digitalizace, ekektroniky a dalších věcí, ulehčujících práci jen proto, že nechceš vidět, jak moc záleží na tom, kdo a co tím sleduje?

Zopakuj si odstavec z článku:
Toto velké selhání IT systémů, jak je popsal Elon Musk, je jasným projevem rizik globalizace,“ říká Maxim Osadchiy, vedoucí analytického oddělení BKF Bank. – Rusko to téměř neovlivnilo.

Rizika hrozí všem a všude. I žvot je jedno velké riziko. Nebylo by lepší se vůbec nenarodit?

Jaroslav
20. 7. 2024 10:20
Odpovědět  Boomer

To je židova kniha Konspirace vůči světu…

Boomer
20. 7. 2024 10:37
Odpovědět  Jaroslav

..no jo, bez žida ani to mléko nezkysne…

Helena
20. 7. 2024 12:19
Odpovědět  Veny232

Ropa došla, ale jen západu. V Rusku, na Blízkém východě a Emirátech je ropy dost a dost. A za “dolary” už ji západu prodávat nebudou.

zuza
20. 7. 2024 13:04
Odpovědět  Helena

aj eméričania jej majú dosť, pravda, nejakým nedopatrením sa tá ich ropa nachádza vo Venezuele, na území Esequibo, teraz najnovšie sa objavili veľké ložiská emérickej ropy v Bolívii…. O tú ropu v Esequibo sa postarajú, kovboji rozhodili, že Esequibo patrí Guayane, tam dokonca aj hovoria po emericky a patrí do Britského spoločenstva. No a v tej Bolívii urobia nejaký ten prevrat a dosadia do vlády nejakého bolívijského Guaida. No a ani s tou Venezuelou to ešte nevzdali a dokonca sa hodí, žer Venezuelčania si nárokujú na svoju provinciu Esequibo, takže nejaká menšia vojnička to vyrieši. Kto si už dnes pamätá, že keď maličká Grenada, keď získala pre 40 rokmi nezávislosť od GB, začala pokukovať po Kube a ZSSR, tak emérický kovboj Reagan sa rozhodol dať im príučku. A dnes je poriadna poslušná démokratická krajina.

zuza
20. 7. 2024 13:07
Odpovědět  zuza

a to Trumpovo heslo “MAGA” – už niekoľkrát sa vyjadril, že dá Emériku do poriadku a to tak, že to bude na účet Latinskej Ameriky

ModrýKlokan
20. 7. 2024 13:53
Odpovědět  zuza

Zuzi Zuzi, to jsou ale nějaká falešná slovíčka, žeáno! Abysi nedostala od pana desátníka Fo Fofoltýna naplácáno! Misly polytycki!

ModrýKlokan
21. 7. 2024 01:03
Odpovědět  ModrýKlokan

To byla srandička a ironie, jestli to někomu nedošlo, tak se Zuzou souhlasím…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
20. 7. 2024 13:26
Odpovědět  Veny232

Venoušku, tvoje starosti o ropu a malý brambory jsou sice znakem uvědomělého postoje vzorného občana, ale to nestačí. Stojí před námi daleko větší výzvy! Musíme bojovat s reptiliány a archonty! Chtějí nám sežrat řepku a céódva! Na stráž! Maršál Malinovskij!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Mike
19. 7. 2024 23:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Chcete -li se zbavit viru ve vašem počítači, odinstalujte Windows…

Pijack
20. 7. 2024 07:18
Odpovědět  Mike

A ještě by to chtělo oznámit koordinátorovi strategické komunikace, že za útokem na celý svět figurují tutově Ruští hackeři 🙂

Skeletor
20. 7. 2024 07:56
Odpovědět  Pijack

A umíte si představit tu situaci v USSA-NATO válce kterou chtějí mocí mermo rozpoutat proti Rusku? Ještě asi zažijeme dost srandy než shoříme.

Edivan
20. 7. 2024 11:31
Odpovědět  Mike

Už dlouho používám Linux a s počítačem nemám žádné problémy

orinoko
20. 7. 2024 12:30
Odpovědět  Edivan

Kolik verzí je Linuxu? Rusové na příkaz Putina vytvořili vlastní OS na základech Linuxu.

Standa
20. 7. 2024 06:50
Ohodnotit příspěvek :
     

A nyní si představte EMPšok, kdy shoří veškerá elektronika! Rusko ty zbraně má i ve vesmíru.Mělo by je použít. Třeba na Ukrajině. Veškeré Patrioty a západní technika bude kus železa!

Ladislav 💤
20. 7. 2024 11:25
Odpovědět  Standa

Jen si vzpomeňte, ještě než začal konflikt v Banderonacistánu kdy Rusko sestřelilo na ukázku svoji družici, jako nepotřebnou.
To už tenkrát dali usa na vědomí, aby si nefoukalo!
Ježe amíčtí tupci nic nepochopili!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Tupý hulvát
20. 7. 2024 08:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Typické vyprazdňování pojmů, jak budeme,my idioti, nazývat SKUTEČNOU apokalypsu?

Pepan
20. 7. 2024 09:34
Odpovědět  Tupý hulvát

A myslíte, že až ta apokalipsa přijde, nás bude zajímat jak ji nazvat?

Mee Twoo
20. 7. 2024 09:48
Odpovědět  Pepan

a no tagje Stražně dúležytí vjeďet naco sdehnete, né?

Tupý hulvát
21. 7. 2024 08:43
Odpovědět  Pepan

O tom jsem nic nepsal,psal jsem o jazyku, významu pojmů, tedy prostředku dorozumění.

Jeden
20. 7. 2024 13:31
Odpovědět  Tupý hulvát

A nemôže byť nakoniec ten biblický Babylon národov samotný internet ? V zjavení ( to je posledná kniha biblie ) sa píše – A videl som niečo ako sklené more atď. – neviem ale mne to asociuje displej PC a smartfónov ? Keby som bol Ján a mal som víziu asi by som to popísal rovnako…Toto je zaujímavá téma mohli by sme o nej pokecať všetci čo sme tu obšírnejšie

ModrýKlokan
20. 7. 2024 13:58
Odpovědět  Jeden

I ty Jeden. :-))) Na zjevení moc nevěřím. Třeba to Jan viděl na vlastní oči, například zkázu jiné vyspělé zaniklé civilizace, například Atlantidy. Proč by tehdy nemohli mít displeje a tydlencty internety?

Nebo to mohl zpětně sledovat na nějakém audiovizuálním nosiči, jako archivovaný záznam o katastrofě. A extrapoloval to jako hypotetické opakované riziko i do hluboké budoucnosti.

Jinak Babylonské zmatení jazyků si mimo jiné projevy, také představuji jako aktuální evropskou sebevražednou multikulturu. Je to tak nepříjemný téma, že to ani nechci rozebírat. Článků a diskusí je na alternativě hafo.

Na Pokecu nějaký seriozní rozsáhlejší rozebírání odborných složitých témat probíhá málokdy. Není na to prostor a dostatek aktivních členů různých specializovaných zájmových bublin. Tož tak.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jeden
20. 7. 2024 14:12
Odpovědět  ModrýKlokan

Diky že si sa zapojil – možno je to totiž kľúč k odvráteniu apokalypsy

Jeden
20. 7. 2024 14:18
Odpovědět  Jeden

Lebo ak by Jan videl v skutočnosti virtuálnu realitu stačilo by nakŕmiť internet celou apokalypsou a tým by sme spätné spôsobili že Ján nevidel skutočnú ale virtuálnu realitu a tak by skutočná apokalypsa nenastala !!!

ModrýKlokan
20. 7. 2024 14:53
Odpovědět  Jeden

Musíme se k tomu postavit čelem. Obávám se ovšem, že na “internetech” už apokalypsa nastala… Pozitivní je, jak píše dole All, že apokalypsa nemusí znamenat zánik, ale i změnu/přerod/transformaci.

Navíc není vyloučeno, že “zjevení” Jana a dalších, zprostředkovali svou audiovizuální technikou nějací mimozemšťané, kvůli moderaci nějakých pozemských společenských a psychosociálních procesů.

To už ale docela zabředám do temnějších hlubin bažiny…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jeden
20. 7. 2024 15:08
Odpovědět  ModrýKlokan

Áno súhlasím s Tebou prvé čo som si na biblii všimol bolo to že je tam plno cisel

Jeden
20. 7. 2024 15:16
Odpovědět  Jeden

Uvažujme spoločne – matematika ma pevné pravidlá 2 a 2 bude 4 či už tu na zemi tak i na opačnej strane galaxie – teda je to niečo ako univerzálny kozmický jazyk a ak takéto bytosti existujú nebudú s nami komunikovať samozrejme ani česky, slovensky , anglicky , rusky atď….

ModrýKlokan
20. 7. 2024 15:37
Odpovědět  Jeden

Mimozemšťani, kteří by se sem dostali, musí mít tak vyspělé technologie, že nějaký jazykový překladače jsou pro ně jen školní úloha ze základky.

Jeden
20. 7. 2024 15:50
Odpovědět  Jeden

….čo však samozrejme neznamená že Boh neexistuje , zase som trošku počítal a zistil že 1×2×3×4 je 144 alfa a omega prvý a posledný začiatok a koniec …..to čo sa vracia naspäť je samozrejme karma – takže preto sa asi deje to čo sa deje vo svete – omluvam sa musím nazad pozdravuju vás všetci ktorý vás milujú a odišli od vás ku mne – 1 EDEN

Jeden
20. 7. 2024 17:31
Odpovědět  Jeden

Nechcú vám mimozemšťania povedať práve toto ?

jiří
20. 7. 2024 16:10
Odpovědět  Jeden
Jeden
20. 7. 2024 17:45
Odpovědět  jiří

Dve bytosti sa môžu narodiť za A – buďto na jednom mieste ale v inom čase , alebo za B – v rovnakom čase ale na dvoch miestach – Teda sme stále JEDNA bytosť – nechcú vám mimozemšťania povedať práve toto ?

Jeden
20. 7. 2024 17:54
Odpovědět  Jeden

Ak budeš hrať napríklad s niekým šach a vyhras tak zároveň aj prehras lebo si porazil sám seba – múdry kto to pochopí

Jeden
20. 7. 2024 18:06
Odpovědět  Jeden

Toto je to čo vám chcú povedať – hovorte tej bytosti ako chcete ale ona je prvá a posledná v každej kultúre jej hovoria inak a kto sa proti nej postaví stáva sa automaticky predposledným

Jeden
20. 7. 2024 18:11
Odpovědět  Jeden

Niekedy je dobré pozerať sa na nebo

Slovan
20. 7. 2024 18:40
Odpovědět  Jeden

No mušim se zapojit taky, abych netrhal partu.
Kdysi jsem četl, že jeden ruský …asi vědec řekl, že minulost, součastnost, budoucnost probíhají, a teď nevím jestli to napíši zprávně. Prý v jedné časové linii (rovině) nebo tak nějak. Pak ta Numerologie je taky věda že jo. Mě osobně jedna paní měla předpovědět, že jsem tuna 25x z toho 5x mimo Galaxii. Naposled jsem byla žena, co mě tedy radost nedělá. No a za tohoto života jsem měl už několikrát předtuchu, která se i stala a už si z toho někdy dělám i legraci, mám někdy takové stavy ” že mi je divně” no a dost často se + – v hodinách něco událo špatného. Pro blby z chlastu to nebylo. To má jiný průběh. 🤣

Jeden
21. 7. 2024 09:20
Odpovědět  Slovan

Áno , je zaujímavé a všeobecne známe že ak niekto zomrie zastavia sa ľuďom v dome hodiny , akoby nám chceli niečo povedať…dikes že si sa pripojil

Jeden
21. 7. 2024 09:36
Odpovědět  Jeden

je evidentné že svet sa mení k horšiemu nástupom digitálnej technológie , dovolím si uviesť tri príklady ( evidentne ona je ten padly anjel vid jablko poznania )

Jeden
21. 7. 2024 09:45
Odpovědět  Jeden

TV dnes funguje v drvivej väčšine vo formáte 16 × 9 (=144 = 6 dní ) Zdá sa že umelá inteligencia sa začína hrať na boha samotneho

Jeden
21. 7. 2024 09:57
Odpovědět  Jeden

Ďalej – ak sme si kedysi natukali na klasickej kalkulačke napríklad číslo 242424 tak sa nám tak aj zobrazilo. Keď natukame to číslo do smartfónu rozdelí sa automaticky na dve čísla 242 a 424 a súčet tých čísiel je 666. Myslím že ľudstvo začína mať s umelou inteligenciou veľký problém – je to evidentne ona ktorá tlačí svet do apokalysy

Jeden
21. 7. 2024 10:21
Odpovědět  Jeden

Tretí príklad – nahral som normálne ( športové ) videá a evidentne satanisticke videá – neuveriteľné – na normálnych sa zobrazuje dátum nahratia v poriadku ale na všetkých satanistickych vám zobrazí dátum nahratia starý niekoľko rokov ( každý si to môže overiť ) Išiel som ďalej a rozfazoval som tieto videá na jednotlivé obrázky – zhruba na každom asi tak tridsiatim obrázku je vsunutý obrázok nejakého strašidla alebo hada ( konkrétne kobry – vieme že had najprv svoju obeť zhypnotizuje ) Keď si ľudia tieto videá púšťajú ich vedomie tieto obrázky nezachyti ale podvedomie áno. To je veľmi nebezpečná záležitosť ( následne depresie , samovraždy )

Gales
20. 7. 2024 09:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Mně se ten výpadek nijak nedotkl a tudíž je mi u zadku kdo na něm prodělal. Já sedím doma na pérdeli a nepotřebuji ke svému štěstí žádné aeroplány. Naopak.Pokud nefungují tyhle všelijaké sítě,tak se cítím v bezpečí…

Ladislav 💤
20. 7. 2024 11:26
Odpovědět  Gales

👍👍👍👍jo a chudáka to nepostihne, řvou jen ti hodně majetní a to je dobře👍

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
20. 7. 2024 12:40
Odpovědět  Gales

Přesněééé 👍👍👍
Já mám jiné činnosti, takže když to nepůjde mám čas na další zájmy.

All
20. 7. 2024 11:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Apokalypsa je většinou chápána jako totální zničení světa. Ale toto slovo má i jiný význam,znamená taky změnu,přerod a přechod. Kdy se celý svět promění,přetransformuje.Buď se vrátí ke kořenům a začne žít lépe,nebo přímo postoupí na vyšší ůroveň života. Ještě bych chtěl zmínit kandidáta Trumpa za dalšího pres.USA,jak hovoří o míru,jak bude usilovat o mír.Dnes jsme ve složitější a vážné situaci,kdy vidíme jak válkychtiví jsou zuřivější a podrářděnější. Za této situace je velmi nutné nenechat se uspat,ukolébat řečmi politiků o míru,protože právě v této chvíli budeme ohroženi psychickými zkraty nejzuřivějších globalistů a válečných štváčů,aktérů válek.U nich už jen slova o míru a spolupráci mezi národy způsobují vyšinutí a pomatení mysli do té nejhorší,až patologické formy s touhou vraždit,ničit,zničit. Více než kdy jindy dnes platí ,,Lidé Bděte”.

All
20. 7. 2024 12:36
Odpovědět  All

Gobalisti v touze po totální celosvětové vládě a zastoupeni především Angloameričany,jsou nyní na pokraji zoufalství a stali se až vyšinutými psychopaty.Za každou cenu potřebují dál válčit s Ruskem a rozšířit ji i na Irán. Řeči o Míru je dráždí až k nepříčetnosti bez sebeovladání.Bude potřeba určit bod a přesně stanovit časový bod na minuty přesně… A to VVP umí a jistě zvládne,nenechá se klamat ani řečmi o míru ze strany anglosasů.

ModrýKlokan
20. 7. 2024 14:12
Odpovědět  All

Taky doufám. Jen ať liberální sebranka kvičí v křečích, to je rajská hudba pro mé uši.

Jeden
21. 7. 2024 11:38
Odpovědět  All

BINGO ! – tyto ľudia sa doslova v priamom prenose menia na strašidla a úplne stratili schopnosť logicky myslieť – nech urobia čokoľvek automaticky sa to obracia proti nim ( presne tak funguje karma alebo božie mlyny nech si tam každý dosadí to svoje )

Jeden
21. 7. 2024 11:44
Odpovědět  Jeden

Najväčšia sranda bude ak sa skutočne stane to čo je v biblii napísané a začne sa im na čelách objavovať to číslo a oni si ho nebudú vedieť nijako dať dole

Jeden
21. 7. 2024 11:52
Odpovědět  Jeden

Potom sa už do politiky nedostanú a svet sa zmení k dobrému za jedinú sekundu

Slovan
20. 7. 2024 12:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Zaplať pánBůh, konečně byli na obloze zase jen ti zpěváčci z masa a peří a né jen ty létací doutníky. Pro mě jen dobře a banány si strčte do otvoru.

Brunero
20. 7. 2024 21:33
Ohodnotit příspěvek :
     

To je určite pripravený scenár, veď už nejaký čas nás na to pripravuje ktosi z pozadia, že môže dôjsť k výpadku internetu. Scenár jasný, režisér takmer tiež.