blogKrize

RIZIKO JADERNÉ VÁLKY JE VĚTŠÍ NEŽ KDY DŘÍVE BYLO

Adrian Olivier  

Na nedávné tiskové konferenci pořádané Schiller Institutem varovali experti včetně Scotta Rittera, plukovníka Richarda Blacka a Helgy Zepp-LaRouche před bezprostředním nebezpečím jaderné války a kritizovali současnou jadernou politiku USA a nedostatek diplomacie s Ruskem.

Dne 12. června uspořádal německý think tank Schiller Institute tiskovou konferenci o bezprostředním nebezpečí jaderné války, která se konala v National Press Club ve Washingtonu D. C. Schiller Institute je německý ekonomický a politický think-tank založený v roce 1984 Helgou Zepp-LaRouche, vdovou po americkém politickém aktivistovi Lyndonu LaRouche. Schillerův institut propaguje myšlenky hnutí LaRouche, včetně globální finanční reorganizace.

Tiskové konference se zúčastnili Scott Ritter, bývalý senátor státu Virginie Richard Black, Helga Zepp-LaRouche a bývalý náčelník štábu bývalého ministra zahraničí Colina Powella Lawrence Wilkerson.

Řečníci varovali před velmi vážnou situací, v níž  se svět nachází, a řekli, že západní podpora Ukrajiny – a její údery na ruské jaderné radarové systémy včasného varování – ženou Rusy do potenciální jaderné války.
 Zazněla také výzva, aby milion Američanů vyšlo do ulic a dalI najevo, že nechtějí riskovat jadernou válku s Ruskem.

Scott Ritter,
bývalý zbrojní inspektor OSN a důstojník americké námořní rozvědky, varoval, že by se Američané měli bát hrozící jaderné války.
Americe, řekl, „bezprostředně hrozí jaderný armagedon“.

Podle Bulletinu Atomic Scientists  (atomových vědců) zbývá do zkázy a konce tohoto  světa 90 sekund, což je historicky nejblíže k dvanácté (tj. zničení planety Země), měřeno od vzniku institutu  v roce 1947.

Ritterovi bylo nedávno zabráněno vycestovat do ruského Petrohradu, aby vystoupil na Mezinárodním ekonomickém fóru v Petrohradu. Vytáhli ho z letadla a v USA mu zabavili pas. Pan Ritter varoval, že Amerika se dnes nachází v mnohem nebezpečnějším období, než tomu bylo během kubánské raketové krize v roce 1962, kdy se Sověti pokusili umístit jaderné rakety na Kubu.

Obvinil George W. Bushe z toho, že rozhodl o možnosti použít americký jaderný arzenál a pracoval s představou, že USA jsou největší jadernou mocností, která může beztrestně ostatní země na planetě zastrašovat, aby se podřídily – tato politika ale nefunguje.

Ritter sdělil, že dnes neexistuje žádná diplomacie mezi USA a Ruskem a poukazoval na naprostý nedostatek komunikace mezi ruským velvyslancem Anatolijem Antonovem a americkými protějšky.

„ Nekomunikujeme a nejednáme. Dnes neexistuje žádná diplomacie, v situaci kdy jsou naše dvě země ve válce. Na kolizním směru, který může velmi rychle přejít do jaderného konfliktu,” řekl Ritter.

Řekl, že ostatní národy, včetně Ruska, již nebudou tolerovat to, co prosazuje americký politický a vojenský establishment, usilující o totální globální jadernou nadvládu.

V reakci na ukrajinské údery na ruskou jadernou infrastrukturu Ritter varoval, že ruský jaderný postoj považuje toto za existenční ohrožení své jaderné infrastruktury, a v reakci může legitimizovat použití svých jaderných zbraní. Vyzval k okamžitému dialogu s Rusy.

Richard Black,
bývalý  senátor, řekl, že americká jaderná doktrína je útočnána rozdíl od  čínských, indických a ruských jaderných doktrín, které jsou obranné – s prezidentem majícím „neomezenou pravomoc zahájit jaderný úder z jakéhokoli důvodu nebo bez důvodu“. vůbec.”

Black kritizoval americkou podporu Ukrajině a řekl, že Ukrajina nikdy nebyla zásadním zájmem Spojených států. Varoval, že Rusko má více jaderných zbraní než USA a nemělo by se znepřátelit americkou angažovanosti v zemi na jeho hranici.

Varoval také, že vyslání francouzských vojáků na Ukrajinu francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, údajně jako instruktorů, povede k jejich zapojení do bojových akcí.

 Black řekl, že Bílý dům je stále zoufalejší a je ochoten pokoušet se o další  neuvážené riskantní  akce, které by mohly vést k nekontrolovatelné jaderné eskalaci, která rychle přeroste do  jaderné války.

Řekl, že neustále dochází k nárůstu válečného vybavení poskytovaného Ukrajině. “Jsou tu nezodpovědní šílenci, kteří polemizují. Proč jim nedáme tanky M1?” Proč jim nedáme rakety HIMARS? Proč neumožnit použití raket ATACMS, i když s nimi mohou zasáhnout hluboko území Ruska? A co jaderné nosiče  F 16? Hm, no a co takhle, víte, neměli bychom otevřít možnosti taktických raket či taktických jaderných bomb?”
Později v rozhovoru Black objasnil, že si nepředstavuje, že by USA poskytly Ukrajině jaderné zbraně. Ritter souhlasil.

Helga Zepp-LaRouche,
hovořící z Německa prostřednictvím video spojení, vyzvala k dodržování 10 principů nové mezinárodní bezpečnostní a rozvojové architektury, které vydala v roce 2022. Mezi principy patří vymýcení chudoby, reorganizace globálního finančního systému a přesvědčení, že člověk je ve své podstatě dobrý.

Zepp-LaRouche vyzvala k novému paradigmatu v mezinárodních vztazích, přičemž jako pozitivní příklad použila Vestfálský mír, který zohlednil zájmy všech smluvních stran.

Vestfálský mír ukončil strastiplnou třicetiletou válku (1618-1648), přinesl mír Svaté říši římské a uzavřel tak katastrofální období evropských dějin, v němž zahynulo přibližně osm milionů lidí.  Na mírové smlouvě  se podíleli císař Svaté říše římské Ferdinand III., dále pak francouzské a švédské království a jejich spojenci z řad knížat Svaté říše římské.

Kritizovala Versailleskou smlouvu (1919), která ukončila první světovou válku a vedla k vypuknutí druhé světové války jako smlouvu, poněvadž nebrala v úvahu zájmy každé země.

 Zepp-LaRouche ocenila brazilsko-čínský návrh míru na Ukrajině a řekla, že švýcarský mírový summit 15. až 16. června byl předem odsouzen k neúspěchu, poněvadž z nepochopitelných důvodů nebylo přizváno Rusko.
Není jasné, jak si představovali Západní představitelé mírové vyjednávání mezi dvěma válčícími stranami, když jedna z nich nebyla pozvána.
Varovala, že západní představitelé hrají s Ruskem hru na jaderné kuřátko a hloupě přesvědčují sami sebe, že Rusové pouze blafují.

Vyzvala také k masivnímu hospodářskému rozvoji nejchudších částí světa, aby se zabránilo globálním konfliktům.

Lawrence Wilkerson,
plukovník ve výslužbě a náčelník štábu Colina Powella, zastoupil Raye McGoverna, který měl na konferenci promluvit.

Wilkerson připomněl rozmluvu s Danielem Ellsbergem, který zveřejnil Pentagon Papers a vyvolal celonárodní bouři, v níž Ellsberg řekl, že svět je blíže k jaderné válce než kdy dříve byl. 

“Bulletin atomových vědců má naprosto pravdu.
Vteřinová ručička se blíží k dvanáctce a je tak blízko, že je obtížné rozlišit údaje na ciferníku. Tak blízko jsme jadernému konfliktu. “řekl Wilkerson.

Během svého putování po Americe si bývalý voják Wilkerson podle svých slov uvědomil, že Američané zapomněli, co znamená bát se jaderné války.

“Když jsem byl malý, chodili jsem do sklepa své školy a seděli jsme tam s hlavou v klíně. Učitel nás v rámci jaderné instruktáže poučoval,  jak se máme chovat a co dělat. Dnes, lidé v USA vůbec netuší, jak jsou nebezpečné jaderné zbraně. Toto povědomí bylo mezi lidmi  naposled v době  studené války.” řekl.

Přeložil pro Pokec24.cz: GeHa

Zdroj

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
17 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
JoFa
4. 7. 2024 19:33
Ohodnotit příspěvek :
     

GeHa by mal zaliezť zase do nejakej neoliberálnej ri.ti a nedávať sem tieto staré nič nehovoriace len strašiace správy. Dnes je trend úplne inde, toto je článok tak o 2-3 mesiace naspäť.
Takéto novinárske ucho, by ste mali najprv vyškoliť a nie sem dávať tieto jeho hov..ná. citujú sa tu samí vyslúžilci a “myšlenky hnutí LaRouche, včetně globální finanční reorganizace.” To si robíte srandu? Globální finanční reorganizace? V multipolárnom svete? Strašenie jadrom?
Citujem:
“Ritter sdělil, že dnes neexistuje žádná diplomacie mezi USA a Ruskem a poukazoval na naprostý nedostatek komunikace mezi ruským velvyslancem Anatolijem Antonovem a americkými protějšky.” Takže mier ponúka Amerika bez konzultácie s Ruskom?
“Bývalý zbrojní inspektor OSN a důstojník americké námořní rozvědky, varoval, že by se Američané měli bát hrozící jaderné války.
Americe, řekl, „bezprostředně hrozí jaderný armagedon“. Choré!!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
4. 7. 2024 20:00
Odpovědět  JoFa

“Helga Zepp-LaRouche,
hovořící z Německa prostřednictvím video spojení, vyzvala k dodržování 10 principů nové mezinárodní bezpečnostní a rozvojové architektury, které vydala v roce 2022. Mezi principy patří vymýcení chudoby, reorganizace globálního finančního systému a přesvědčení, že člověk je ve své podstatě dobrý.”
Toto bude nejaká sekta, pretože chudoba existuje od stvorenia sveta, magori. Človek je od svojej podstaty dobrý, znamená zrejme od podstaty keď je nemluvňa, potom je to už len samá katastrofa.
Kain a Ábel je tiež história podstaty človeka.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
4. 7. 2024 20:50
Odpovědět  JoFa

Ja by som k tej chudobe ešte rád niečo dodal, prečo je chudoba vnímaná ako niečo negatívne? Chudoba je životný štýl, je to schopnosť človeka vysporiadať sa s osudom.
Je mnoho ľudí, čo žijú v prírode v lese a žerú korienky a byliny a pripadajú si bohatí, žijú s prírodou a Bohom a sú spokojní, je avšak množstvo ľudí, čo majú dva mercedesy v garáži a cítia sa chudobní, lebo sused má 4 a dve jachty a vlastní ostrov. Čo je to chudoba? Chudoba žije s nami odpočiatku stvorenia, je to náš životný postoj a vnímanie našej existencie- ako chce niekto vymítiť chudobu?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Iberiusto
4. 7. 2024 21:42
Odpovědět  JoFa

“Chudoba je životní styl?”. Synku, je evidentní, že jako chalanovi ze Slovenska ti je naprosto neznámá kniha – jedna z perel slovenské literatury.
Až se nažereš a spokojený “Cool” se vykokotíš z Mekáče, tak si sežeň knihu “Čenkovej děti” od Fraňa Krála. Dále knihu “Hrozny hněvu”, ze kterou dostal autor Nobelovu cenu, a pak ještě “Temná řeka” od Alfreda Varela, no a v neposlední řadě “Vzpouru pověšenců” od slavného Travena. Pokud tvá mentální kapacita dokáže přečíst tyto knihy, pak snad z Tvé lebeční dutiny vypadne i něco lucidnějšího.

Slovák
5. 7. 2024 13:22
Odpovědět  JoFa

Tie tvoje liberálne žvásty si si mal nechat pre Nočník N a SMEti, a nie chodit sem! Si známa liberálna ” firma” a nebudem ti teda nadávať, stači ked vidím tie negatívne(-) ohodnotenia pod tvojimi grcmi. Slovensku robíš iba hanbu ako Šimečkovci! Je mi z teba nanič! Uz sem nepíš ty libtard!

Gales
5. 7. 2024 09:39
Odpovědět  JoFa

Jestli víš proč zabil Kain Ábela?

Joe Arp
5. 7. 2024 15:37
Odpovědět  Gales

Protože mu dal větší ránu, né, nás učili v katechizmu.

Gales
6. 7. 2024 10:43
Odpovědět  Joe Arp

Jo,jo.Protože mu dal velkou ránu.

Martin
4. 7. 2024 21:35
Odpovědět  JoFa

Jdi raději chytračit na Hovnovinky, tam ti za ty bláboly jistě voliči Fialy a Pávka ještě zatleskají 😏🤦🏻‍♂️.

cool
4. 7. 2024 19:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak měli naplánovaných 80. atomovek do gutlinky a určitě jim to je jedno z které strany to přiletí, retardi na věky.

cool
4. 7. 2024 19:50
Odpovědět  cool

Ale to bude asi o revanšistech co válčí pořád a překreslují WW2 aktuálně i s bandery kromě svých 5. kolon úžerů. Nic se neděje samosebou a táhne se to jako červená nit bludištěm “minotaura. 🙂 A zas jde “jenom o peníze.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=454734353970629&set=a.113405834770151
https://www.youtube.com/watch?v=nu_80Qa8rTg
https://www.facebook.com/marketa.sichtarova/videos/411467351884609/

Vaska
4. 7. 2024 19:48
Ohodnotit příspěvek :
     

no něco se povídá, že Rusové chtěj Hutium poslat protilodní střely – jestli to je pravda a oni se tím trefěj amíkům do letadlový lodi tak to ti americký soudruzi nerozdejchaj a bude “veselo”.
Jsem jen zvědavej jestli potom bude schvalování potopení trestně stíháno – schvalování atentátu na Fica – nebylo – bylo to vyjádření názoru (dle výkladu policie)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
4. 7. 2024 20:45
Ohodnotit příspěvek :
     

No každému myslící muselo být jasné proč nepozvali Rusko. Chtěli na něj vytvořit obrovský tlak, chtěli ho zadržet, chtěli uchránit nacistickou líheň, chtěli prostě vydírat a vynulovat všechno to, čeho Rusko dosáhlo.
Čistě hypoteticky, co by udělali, kdby Rusko ty původné požadavky splnilo? Prostě by během měsíce vyvraždili celé území, všechny lidi ruské národnosti. Tentokrát by si nevzali ani nejmenší servítek.
To už je mnohem lepší francouzský novinář a politilog Thierry  Meyssan
https://www.voltairenet.org/?lang=cs
Tohle je stránka, na které se podílí, či mu patří to teď nevím, některé články jsou i v češtině a je tam na výběr z více jazyků. Originál se všemi texty je samo francouzský. Je to občas velmi kvalitní.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
stan
5. 7. 2024 13:09
Odpovědět  Peter 008

Peter 008, souhlasím s tebou. Kdyby Rusko ve všem ustopilo, tak by to bral Západ, respektive USA jako slabost .

Z článku výše cituji……..Richard Black,
bývalý senátor, řekl, že americká jaderná doktrína je útočnána rozdíl od čínských, indických a ruských jaderných doktrín, které jsou obranné –.

A o tom to přesně je, USA jsou schopni zaútočit bez varování.Kdyby si byli napevno jistí, že Rusko nemá na to odvetou zaútočit, tak už by dávno bylo Rusko srovnané se zemí a vyhlazeno.Ale jediné co USA drží na uzdě je nejistota z toho, že Rusko je silnější než by si představovali.

Iberiusto
4. 7. 2024 22:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud někdo má zájem, je možno sledovat denní situaci SVO díky americkému portálu, viz. zde webový odkaz:
https://askeptic.substack.com/p/war-reports-2024-07-04?utm_source=post-email-title&publication_id=831165&post_id=146254665&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=24vxom&triedRedirect=true&utm_medium=email

Tom
5. 7. 2024 00:17
Odpovědět  Iberiusto

Velice výživné a děkuji za info.

Slovák
5. 7. 2024 13:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Každý dobre vie že sme tak par mesiacov pred mozným nuklearnym a tým skutocným holocaustom= nuklearnou WW3. A to tvrdia mnohí znalci svetovej politiky, povedal to aj Nigel Farage,predseda Reformnej strany v UK…Scota Rittera sledujem často, má vynikajúce postrehy a úsudky…A nie sú sami na Zapade,patri sem aj Clayton Morris ci Rick Wiles a Mike Adams stovky ďalších…Ja mám podozrenie že Armagedon chcú vyvolať zámerne, veriac že po 8 miliardach ľudí vo svete sa uz Zem nezotaví z ich drancovania a polúcie, a začne strmí pad dolu…S padom židokapitalizmu chcu strhnúť cely svet dolu! Sú zvyknuti kradnúť a drancovať, ale Rusko im dalo jasné ” nyet”! Navyše vidím aj cykle vesmíru a sveta….