blog

Putinova tichá reakce na sankce. Nyní Evropa přijde o miliardy

Mnoho lidí jak ve světě, tak v Rusku z okruhu liberálů a příznivců Západu se vysmívají tomu, že Rusko neodpovídá adekvátně na provokace Západu. Proč sakra nebácne nějakou tu raketu, říkají zase ti druzí – že nebácne něčím po provokatérech, že nezasáhne třeba Berlín, Paříž, když tam dodávají zbraně, které zabíjejí Rusy. To je však právě sen Západu, Rusko nechce válku, ale musí ji bojovat, ale nebude ji vyhledávat. Jsou však zbraně mnohem silnější a jejich zásahy jsou mnohem účinnější, než kdyby Rusko vypustilo stovky Kinžálů, vyslalo divize tanků Armat po Evropě, nebo po USA. Mnohem silnější, protože zasahují ten aspekt, o který Západu jde ze všeho nejvíc – peníze.

Letos v létě EU přijala 14. balíček sankcí proti Rusku a vše směřuje k tomu, aby nebyl poslední. Mezitím ruský prezident Vladimir Putin dal „tichou odpověď“, která bude Evropu stát další miliardy, píše Baijiahao.

Uvádí, že kontejnery z Ruska nedávno dorazily do čínských přístavů.

A pokud Evropané zjistí, co v nich je, nebude se jim to moc líbit.

Nemluvíme o zbraních nebo jiném podobném nákladu, mluvíme o vepřovém.

Faktem je, že jde o první várku ruského masa, která byla od roku 2008 odeslána do Číny. Podle celní služby Rusko dodalo do Číny více než 10 tisíc tun vepřových výrobků a do konce roku by toto číslo mělo dosáhnout 100 tisíc tun.

Proč by to mělo znepokojovat Evropu? No, protože EU ročně dodává do Číny masné výrobky v hodnotě miliard eur. A vše směřuje k tomu, že Evropané brzy přijdou o své zisky.

Čínské ministerstvo obchodu nedávno zahájilo antidumpingové šetření vepřového masa a souvisejících produktů dovážených z Evropy. A je značná pravděpodobnost, že v důsledku tohoto šetření bude pozastaven dovoz vepřového masa z EU a výrobky z Ruska zaujmou evropské místo na čínském trhu. (Takové postupy se volí vždy výhradně pro omezování přístupu na trh, jiný účel nikdy neplnily, o žádný volný a poctivý trh nikdy nešlo a nejde – pozn.překl.)

„Situace na čínském trhu vyvolala obavy v mnoha členských státech EU a některá zahraniční média dokonce zaznamenala, že evropský průmysl chovu prasat čelí noční můře,“ komentuje Baijiahao.

Téměř před rokem – před EU – Putin také šťouchl do Spojených států, když na návštěvě Číny skutečně podepsal smlouvu století! Dodávka obilí na dobu 12 let za neuvěřitelných 25,7 miliardy dolarů. Mnoho lidí si tehdy dokonce říkalo, co by se stalo, kdyby v Rusku došlo k neúrodě? Budeme schopni plnit své závazky a ještě živit zemi?

Rusko tímto kontraktem vytlačilo z Číny hlavního dodavatele obilí do Říše středu, Spojené státy americké. Američané, kteří vždy „krmili“ Číňany, tomu zpočátku ani nevěřili. A nejspíš tomu uvěřili až letos, kdy Čína ráz za rázem začala odmítat zásilky obilí v řádu stovek tisíc tun.

Čína odůvodnila oficiálně odmítnutí nedodržením norem kvality obilí.

Rusko tak okupuje největší trh s potravinami na světě.

Tohle jsou zbraně, která zasáhne mnohem větší oblast než jakýkoliv Kinžál, než jakákoliv jaderná bomba. Rusko se prostě před cca 15 – 20 lety začalo pozvedávat, v rámci svých i vnucených možností, kdežto Západ již déle než 40 let, de facto od doby, kdy začal přenášet svůj průmysl především do Číny, usilovně pracuje na své likvidaci vlastníma rukama … a to Západ už oslavil své vítězství na věky věků a nikdy jinak! Vyhlásil to za konec historie, netušil však, že sice má pravdu, ale že ten konec bude zcela jiný, než by si představoval. Mimochodem si představoval, že on bude mít high tech technologie a zbytek světa mu bude za pakatel dodávat zbytek všeho, jenže to vypadá, že si Západ nakonec bude muset vyrábět a zajišťovat všechno zcela sám …

https://inforuss.info/tihij-otvet-putina-na-sanktsii-teper-evropa-poteryaet-milliardy/

Překlad Peter 008

sdílet na

60 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
24. 8. 2024 09:34
Ohodnotit příspěvek :
     

To je nepodstatné…EU stejně nebude mít ropu a plyn,aby mohla ty prasata chovat…
Nebude jich dost ani pro Evropu, natož na vývoz 😀

janle57
24. 8. 2024 11:19
Odpovědět  Veny232

Až tady nebude co jíst,což se v dohledné době stane,protože na ceny zákl.potravin
95% plebsu nedosáhne,otevřou se všem oči a možná se začnou dít věci,ti,co jsou
dneska u koryt pro to dělají vše,co mohou,z historie asi každý ví,že revoluce ve
Francii v roce 1789 a Rusku v roce 1917 uspěly jen proto,že lidem bylo jedno,
jestli mají pojít hladem nebo vycedit krev v boji proti těm,kteří tohle měli na svědomí.

Gales
24. 8. 2024 19:39
Odpovědět  Veny232

Amíci si odbyt najdou.Pod nátlakem to bude muset odebírat Evropská fúrie.

Jaris
25. 8. 2024 05:45
Odpovědět  Veny232

Neverte tomu! Obchod mezi EU a Ruskem vesele bezi. Kseft je kseft, a to znamena profit. Nejake sankce se naoko drzi, aby se nereklo, ale jak se zda, tak plyn do Evropy stale tece ikdyz byl teoreticky uz nekolikrat zastaven a North Stream zlikvidovan.

stan
24. 8. 2024 09:40
Ohodnotit příspěvek :
     

To je sice hezké, že Rusko vytlačuje EU a Usa z Číny ohledně potravin, ale stejně bych být Ruskem, tak bych se se Západem nesral a odpověděl bych klidně nějakou akcičkou třeba v Londýně.Nějaký zbloudilý kindžal, pak samozřejmě omluvy jako , že to byl politování hodný omyl…..prostě tak jak to dělá zkurvený Západ.Britové už jsou stejně dlouho nakýblovaný na Ukrajině a v Kursku bylo taky pár anglánů…..

Oy vey
24. 8. 2024 11:04
Odpovědět  stan

výhodnejšie by bolo preseknúť im káble v Atlantiku a hodiť to napr. na Argentínu

Administrátor
24. 8. 2024 09:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Albi
24. 8. 2024 10:13
Odpovědět  josh-xy

Krásné!
A my zas už máme schválenou korespondenční voílbu – tak vítejte Sudeďáci ve své staré vlasti.
Benešovy dekrety jsou prý už dávno “právně vyhaslé” (nikdo netuší, co to “v právničině” znamená, nikdo to nevysvětlil, bohužel také se nikdo ani neptal – ale jasně to znamená, že překážky jsou už odstraněny.

Spam orinoko
24. 8. 2024 11:43
Odpovědět  Albi

Nejsou, jinak by o nich režim a PoSSert nedělali, jak slepice. Příklad? Zkuste se Britů zeptat na Mnichovskou dohodu. Nejde to zrušit úplně, protože by to nadělalo právní paSSeku.

Albi
24. 8. 2024 14:51
Odpovědět  Spam orinoko

Zdá se, že pořád ještě neznáte dostatečně naši vládu/vlády. 🙂

orinoko
25. 8. 2024 05:16
Odpovědět  Albi

NATO jsou tu jináč experti. Ti, co nečtou, protože mají jasno.

24. 8. 2024 21:19
Odpovědět  Albi

Tady máš vysvětlení. Právně vyhaslé znamená, že sice z hlediska práva stále platné, ale že na to se-re pes.

Albi
24. 8. 2024 21:25

Dokonalá definice! Díky. 🙂

Administrátor
P.A.Semi
26. 8. 2024 16:51
Odpovědět  Albi

Inu, alespoň zatím tam je (nebo v návrhu byl) paragraf, že speciálně sudeťáků a slováků se ta naturalizace ex-krajanů netýká… Aspoň prozatím…

πα½

Ladislav 💤
24. 8. 2024 12:29
Odpovědět  josh-xy

👍👍👍👍👍🇷🇺 bravo Rusko!
No velká škoda, že jsme tady důchodci na odpis, být mladší jsem rychle tam!

Slovan
24. 8. 2024 12:35
Odpovědět  Ladislav 💤

No nevím ten Gosudar riskuje si nasadit ty smějící se bestie do své rodné vlasti. 😊🤣

Tupý hulvát
24. 8. 2024 15:51
Odpovědět  josh-xy
Slovan
24. 8. 2024 17:45
Odpovědět  Tupý hulvát

Mě se to zdálo hned nějaké čudné.

Albi
24. 8. 2024 19:44
Odpovědět  Slovan

A které z těch videí?

Slovan
24. 8. 2024 21:02
Odpovědět  Albi

No pustil jsem si to hulvátovo. Bylo mě divné, že by tam takhle jen tak zvali lidi.

Albi
24. 8. 2024 21:28
Odpovědět  Slovan

Tak to jsme na tom zas jednou stejně. 🙂

Slovan
25. 8. 2024 07:48
Odpovědět  Albi

Krásný výsledek. 🙋‍♂️

Albi
24. 8. 2024 19:43
Odpovědět  Tupý hulvát

Díky za odkaz.
Ale proč blábol? To první video mělo délku 1.15 min, druhé 10 min.

První bylo jednoduché sdělení, ve kterém nebylo řečeno, že se týká automaticky všech, bez kontroly a prověřění a také že se bude týkat lidí z USA, Kanady a VB.
Druhé obsahovalo detailnější podmínky, tím ale to pevní video nijak nezpochybnilo – jen doplnilo.

A jen neskutečný primitiv nebo naiva mohl čekat (i jen podle toho 1. videa), že přijede jednoduše do Ruska kdykoliv si vzpomene, tam ho přivítají s plnou parádou a okamžitě se mu postarjí o bezstarostný život.

25. 8. 2024 18:37
Odpovědět  Albi

1+++

Josef K
24. 8. 2024 10:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Andrej Martyanov: Zase jeden neslavný konec…
https://kispep.wordpress.com/2024/08/23/andrej-martyanov-zase-jeden-neblahy-konec/

Putinovec
24. 8. 2024 10:26
Ohodnotit příspěvek :
     

On ten Putin vlastně podporuje uhlíkový koncentrák . Když nebude odbyt pro zemědělskou produkci , tak nastane zaříznutí chovů a útlum pěstování plodin . A přesně tohle bruselské figurky přeci chtějí .
Ten neslavný západ , skončí jako karanténní skanzen . Celý svět jej oplotí ostnatým drátem a tentokrát už fakticky skutečnou hladovou zdí .
Požerte se hovada .

Albi
24. 8. 2024 15:31
Odpovědět  Putinovec

Ale tohle je krásný článek! Celý. Už se bojí a dokonce to i přiznávají!
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-dokument-brusel-nedoporucuje-vyslani-vojenskych-instruktoru-na-ukrajinu-258350#
O výcvik vojenských jednotek přímo na území Ukrajiny požádal Kyjev Evropskou unii v květnu. Podle diplomatické služby EU by to však pro instruktory znamenalo vysoké riziko. …..
„Skutečnost, že Rusko může zasáhnout jakoukoli část Ukrajiny balistickými střelami a drony, by vedla k nejvyššímu stupni ohrožení vojenského personálu EU,“ ……
Dalším argumentem proti vyslání instruktorů je fakt, že Rusko by přítomnost vojáků z Evropské unie na ukrajinském území mohlo považovat za provokaci.
(Považovat??? 🙂 )

Zpráva upozorňuje také na to, že jednotky EU nemohou být v případě nouze dostatečně rychle evakuovány. (Afghánský syndrom?)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
24. 8. 2024 10:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Situace na čínském trhu vyvolala ….. evropský průmysl chovu prasat čelí noční můře ……
Ale kdež! Prozíravá EU už předběžne ty ruské hrozby úspěšně eliminuje – začala plynem a pokračuje likvidací domácích chovů jatečních zvířat, drůbeže aj. a psychologicky připravuje lidi na konzumaci hmyzu.

Jen ještě zodpovědět otázku, je-li už vyřešeno, čím nahradime ten hmyz, až ho veškerý sežereme. Ten je na rozdíl od EU nenahraditelný – dokonalá “zbraň” prodepopulaci planety, tentokrát vč. vládců. Jestlipak je vůbec napadlo, že hmyz bezpečně zlikviduje i samy vládce vč. EU-komisí, ekonomických fór a podobných žvaníren?

Administrátor
24. 8. 2024 10:34
Odpovědět  Albi

Penny market s předstihem. Chléb z cvrčků a jiné pamlsky …http://6b.cz/7grC

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
24. 8. 2024 10:52
Odpovědět  josh-xy

V Penny? A co teď – Penny mám nejblíž, takže tam chodím nakupovat nejčastěji.
Nevíte, jak se dají poznat “ocvčkované” potraviny?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
janle57
24. 8. 2024 11:21
Odpovědět  Albi

Jednoduše,nesežere jí ani Váš pes !!

Joe Arp
24. 8. 2024 11:38
Odpovědět  Albi

Když je nebudeš bedlivě hlídat, zdrhnou ti v kuchyni pod linku!

Spam orinoko
24. 8. 2024 11:53
Odpovědět  Albi

A tady jsme u jádra. Když alternativec je otrokem chrámů konzumu. Penac nikdy není v místě, kde není jiný krám na žrádlo.

Joe Arp
24. 8. 2024 11:56
Odpovědět  Spam orinoko

Peňák a Debilla jsou většinou pospolu a pečlivě si střídají “slevy”. Málokdo ví, že je vlastní jeden majitel.

Administrátor
24. 8. 2024 12:34
Odpovědět  Joe Arp

Portugalská společnost Jerónimo Martin tržbami přes devět miliard eur. Biedronka známá z Polska svými cenami, (což všem zde pro místních lačných a rozežraných nebude) míří do Česka. Inu málo obchoďáku je na tomto tržišti. Tak několik se jich ještě mezi montovny vejde. Ná té půdě už stejně nikdo nic pěstovat nebude..Bohužel naše vina a korupce na nejvyšších místech.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Spam orinoko
24. 8. 2024 12:34
Odpovědět  Joe Arp

Tak například znám místo malé, kde je ještě Flop, Jednota a tři Vietnamci. Všechno pohromadě. Jen Penac je na okraji a nákup tam za trest. Báby zprostředka uličky telefonují, překážejí a volají: A co ti ještě mám vzít, Mano? Byl jsem tam jednou a úplně to stačilo. Dneska si proviant nechám vozit mléčným producentem, který pospojoval kdekoho a objednávku sám rozváží v perimetru 50 km.

Viking
24. 8. 2024 17:18
Odpovědět  Spam orinoko

Po dlouhé době pennys-porek 9.90kč, u pokladny 15.90kč, zelí kysané-karlova koruna 9.90kč doma do záchodu-hnus odporný. Jsem vyléčen na pennys.

Mike
24. 8. 2024 12:45
Odpovědět  Joe Arp

Stejně jako Kaufland a Lídl – jeden majitel – Schwarz gruppe. Jednička je ale Lídl, ten na Češích vydělá skoro půl bilionu ročně.

Markýza
24. 8. 2024 21:00
Odpovědět  Mike

Fakt? No mně jsou zrovna tyhle dva strašně protivný, tak tam nechodím – jestli to nebude tím majitelem.

Albi
24. 8. 2024 13:00
Odpovědět  Spam orinoko

Ale jo, mám jich kolem sebe povícero (krajské město), jenže jak jsem psala, Penny mimo vietnamské prodejny,mám nejblíž i městskou hromadnou.

Markýza
24. 8. 2024 20:58
Odpovědět  Spam orinoko

Jasněěě…..hned vedle je Billa a naproti Tesco. A to si fakt myslíte, že cvrčet bude jen Penny, jo.

orinoko
25. 8. 2024 05:21
Odpovědět  Markýza

To je nejspíš výkon na vlastní fikci.

StaNislaV
24. 8. 2024 12:20
Odpovědět  josh-xy

Cha cha, všechno tady bylo….. když byl v obležené Paříži roku 1590 hlad , fanatička k
Katolické ligy, paní de Montpasiar navrhla vykopat kosti na hřbitově neviňátek (dětský) a mouku na pečení chleba dělat z těchto rozemletých kostí. No tak katolíci žrali rozemletý děti a začali umírat. Pochopitelně de Montpasiar to do huby nevzala. Proč lidi umírali ? Kostní moučku už nezpracovali, nestrávili a ona se v nich hromadila až je ucpala. Vy mimo těch hoven co v sobě brouci mají, jejich krovky strávíte? Já ne.

Albi
24. 8. 2024 13:05
Odpovědět  josh-xy

Dík za odkaz.
A doufám, že ta firma SENS zkrachuje.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
24. 8. 2024 13:55
Odpovědět  Albi

Oni v tom mají jasno, když vidí, jak se tu mlčky devastuje hospodářství. A ty zdejší montovny, jako líheň – super. Tak snad už se opět staneme exportní jedničkou. Kdo nebude chtít brouky bude muset v noci přes plot k sousedům;)

Gales
24. 8. 2024 19:44
Odpovědět  Albi

Likvidaci chovů domácích zvířat nařídili z USA. Aby měli odbyt pro svoje zboží.

Albi
24. 8. 2024 21:40
Odpovědět  Gales

Kdyby byla EU opravdu svobodná, demokratická a proevropská, jak se chlubí, mohla neposlechnout – tj, ignorovat a ne potvrdit celému světu, jak jsou k ničemu.

Nebo předat velení přímo USA a jít dělat něco užitečnějšího – tj. Z eurounijních kaváren (křesel), do polí a továren. 🙂 (parafráze)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
26. 8. 2024 17:03
Odpovědět  Gales

To je nesmysl, protože v USA likvidují potravinářský průmysl ještě větším tempem, než v EU…

Spíš to asi bude tím, že až nás všechny brzy vyhubí nějakou novou umělou epidemií nebo jadernou válkou, tak co pak se všemi těmi velko-chovy? Nebo jedna část plánu depopulace předběhla omylem tu první??

πα½

Markýza
24. 8. 2024 20:56
Odpovědět  Albi

To máš jako s krevetama, lososama a pstruhama, Albi- taky se neloví v moři, nýbrž chovají na farmách. Dokonce už jsem někde zahlídla zřejmě návod, jak založit hmyzí farmu. Až tedy na to, že jsem taky viděla výpočet (přesná čísla si nepamatuju) ale dokazovali tam, že půl tuny cvrčků toho sežere asi šestkrát víc, než půl tuny krávy…..njn. To bylo pořád “žijte v přítomnosti” a pak to takhle dopadá. Co bude pak žádný vášnivý ideolog nebere v úvahu.

24. 8. 2024 23:24
Odpovědět  Markýza

Kdysi dááávno, za starejch zlejch časů, jsem miloval ryby po mlynářsku. Pak na mě uhodily nový dobrý časy a s nimi počaly z obchodů mizet čerstvé ryby – které sice také prošly mrazením, ale stále byly mnam. Pak zprivatizovali žalhostickou rybičkárnu, která zásobovala litoměřicko. Která následně zkrachovala a už dvacet let tropí u Labe ta opuštěnost ostudu. Tak jsem to ještě zkusil s rybami od jiných dodavatelů. Fuj fuj fuj. A ještě jednou fuj. Abych se zas nerozkecal – zkrátka jsem už přes čtvrt století neměl rybu po mlynářsku. Ale ani např. pečenáče, které žalhost. rybičkárna dodávala ve vinném nálevu. Načež jsem si koupil tzv. pečenáče v markertu. Octové kyselé fuj fuj fuj. To samé zavináče – octový hnus. Atd. Takže až na pár výjimek, kdy si dám uzenou makrelu nebo pepřenky, když jsou náhodou zrovna v akci a já se mihnu kolem, už žádné ryby. Ani filety, ve kterých je ryb jak prd-eli medu.
Komáři, vše odpuštěno, vratte sééé !!!

Joe Arp
25. 8. 2024 08:09

Ano Žalhostice – pověstné a ty rybí saláty, filety v majonéze jo, jo, prodejna i u Říčan. A ktrerejpak šikula jí poslal do kopru?

25. 8. 2024 19:05
Odpovědět  Joe Arp

Nevím. Občas jedu kolem a bere mě z toho nostalgie. Krom jiného jsem tam strávil coby klient NVÚ Litoměřice plodného půl roku u tzv, řezačky filetů.
Ta nostalgie mě bere z toho, že tam byl stolitrový kotel ve kterém se vařilo sádlo. A já dostal nápad. Vzal jsem rybu, kořením co tam bylo na filety ji okořenil vně i zevnitř, zabalil ji do papíru co jsme tam měli na vykládáni mezivrstev v paletě, pevně to omotal špagátem, a na hodinku to šoup do kotle. V životě jsem nejedl chutnější rybu at již upravenou na jakýkoli způsob! To myslím ve vší vážnosti. Jenže pak mě během hadrákového stávkování vyhmátli – jo, počátek hadráku mě zastihl tam – a navíc jsem před celým oddílem zesměšnil souha vychovatele, tak mě za trest eskortovali do NVÚ Oráčov, odkud mě pravdolhář vyamnestoval.
To byla taky prča. Byl počátek ledna, venku mráz jak v Rusku, a před NVÚ Oráčov čekají na odvoz na nádraží amnestovaní lotrasové – to jest ti, kteří nenastoupili v termínu, ale snažili se polepšování vyhnout – v tom, v čem je sebrali. Takže tak klepali kosu ve vietnamkách, kratasech, tričkách a mikinách a pod. Já se naštěstí nevyhýbal polepšování a nastoupil jsem v říjnu, v den, kdy zrovna bylo chladno.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
24. 8. 2024 11:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Jedna nadějná mainstreamová zpráva:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-ruska-propaganda-drti-nase-cilove-skupiny-rika-expertka-258011#
Rusko vede proti Česku i celému Západu roky informační válku. Dezinformacemi nahlodává důvěru lidí v instituce svých zemí. .
(A vláda mu v tom “nahlodávání” úspěšně pomáhá. 🙂 )

Expertka na hybridní hrozby Eva Klusová: „Na prvním místě, číselně, informačním výtlakem je Ruská federace, a to, jak tady ruská propaganda drtí naše cílové skupiny. ….. Svět už začíná být opět bipolární a my víme, kdo je toho v rámci propagandy strůjcem.“

„My nebojujeme pouze s Ruskou federací, která nás informačně válcuje. Ale bojujeme s prostředím algoritmů sociálních sítí, které bohužel pro nás není spojenec, ale nepřítel. A to je velmi obtížné.

Snad se tentokrát alespoň jednou BISka neplete. 🙂

Markýza
24. 8. 2024 21:02
Odpovědět  Albi

Klusová – a není to náhodou žínka od toho zpěvátora Kluse? Že by se z domácké krasavice stala expertkou? Vono je to cobydup!

Markýza
24. 8. 2024 21:05
Odpovědět  Markýza

Anebo je to jako ta písnička – dľa meňja svjataja Rus, dľa drugich zanozoňka.
Tuhle někdo hezky trefně zkonstatoval, že rusofobie není nic jiného, než zhrzená láska. A že se s tím někdo nedokáže vypořádat, to je vidno všude.

Albi
24. 8. 2024 21:54
Odpovědět  Markýza

Netuším. Ale ať je, kdo je, bude to vládní nebo i jen provládní “expertka”, a tedy s určitostí ..píp … 🙂

Albi
24. 8. 2024 17:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Tedy – dnes je na zprávy štědrý den! Copak se to asi děje? 🙂
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-velka-slabina-evropanu-nezvladnou-ani-presunout-armady-257322#
Schopnost Evropy odradit Rusko od útoku omezuje „neuvěřitelná byrokracie“, která blokuje přesun vojsk po EU. Upozorňuje na to francouzský generál, který na problém podobně jako jiní velitelé narazil, i další experti.

Zjistili jsme, jak těžké je byrokratické břemeno. (pozn.: To brzo! 🙂 ) Na Ukrajině je válka, ale celníci vám vysvětlí, že nemůžete přejet Německo, protože nemáte správnou tonáž na jednu nápravu a že tanky do Německa vůbec nesmí. (Pozn.: To k nám s výjimkou ruských.) Je to něco neuvěřitelného,“ postěžoval si nedávno šéf nově zřízeného pozemního velitelství francouzské armády pro Evropu generál Bertrand Touj.
Pokud chce podle něj Evropa odstrašit a předejít možné ruské agresi, musí být „o hodně lepší“ v přesouvání tanků, jednotek a munice přes kontinent.ouse serveru Politico.

PS: Evropa by měla být “o hodně lepší” v úplně jiných “aspektech” než v přesouvání tanků. A že jich na výběr je, kqmkoliv se jen podívá!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
25. 8. 2024 13:19
Ohodnotit příspěvek :
     

.. mordyje, a čemu se diví? Rusko bylo nuceno vnějšími vlivy/sankcemi, spojenými se zahájením SVO, přejít na válečnou ekonomiku. Proto zůstala Elvira guvernérkou Centrální banky RF a dlužno uznat, že si i přes mnohé kritické ohlasy vede stále velmi dobře. Té ženské jednou bude patřit “aplaus ve stoje”

Něco málo ekonomických pouček:
“Když se země pustí do války, rozvine se konflikt ve všech oblastech. Proto je zásadní nezanedbávat národní hospodářství. Zde vstupuje do hry takzvaná válečná ekonomika. Stát tedy vezme otěže ekonomiky a bude upřednostňovat potřeby armády, ale snaží se nezapomenout na obyvatelstvo.”

“V souladu s dodávkami potravin zavádí stát také přísnou kontrolu nad primárním sektorem. Proto bude řídit a dohlížet na produkci potravin, přičemž bude věnovat zvláštní pozornost zemědělství a potravinářskému průmyslu.”

A jak to vidí, prostý venkovan:
Takže navýšení produkce potravin, snahy o potravinovou soběstačnost. A současný převis nabídky je výhodně obchodován se spojeneckými státy/trhy. Co z toho plyne? Sebejistota ruského státu je jaká?
Vyšší, stále vyšší, ku*wa Halík…

Administrátor
P.A.Semi
26. 8. 2024 16:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Ruští bloggeři v téhle situaci jaksi opomněli zmínit, že zastavení dodávek evropského vepřového do Číny je především odveta za cla na čínská elektro-auta… Tedy že to není “Putinova reakce”, ale reakce Číňanů na evropskou snahu o ochranu našeho trhu, kterou číňané považují za neférovou, a takto vzniklou díru na trhu Rusko pohotově zaplnilo…

πα½