blog

Proč Západ prohrává ukrajinskou válku? 10 tezí o psychologii porážky

Nízká úroveň odbornosti. Po rozpadu SSSR rusisté a slavisté na Západě vymřeli. A ti, kteří ještě zůstali (např. J. Kennan († 2005) a R. Pipes († 2018), byli politiky v posledních letech života ignorováni). Západní univerzity však nevychovaly nové odborníky na Rusko. Jsou nadšení pro „agendu“ Demokratické strany USA – nemají čas. V sérii mediálních kampaní: Me Too, CRT, BLM, ESG, LGBT, zrušit kulturu, zrušit Rusko – naštěstí pro není místo pro výzkum o naší zemi. V důsledku toho jsou zdrojem znalostí o moderním Rusku imigranti z 90. let, kteří vzali zavděk výklenkem sluhů bohatým západním pánům. Služebníci z řad přistěhovalců na jedné straně zaujímají místo občanů druhé kategorie a jsou si toho vědomi. Psychologicky nejsou připraveni přiznat chybu své volby, kterou kdysi učinili k útěku z RUSKÉ země a neustále pro sebe hledají výmluvy a dokazují sobě i ostatním, že v Rusku je všechno špatně. Na druhou stranu, představy Západu o moderním Rusku zůstávají na úrovni kulis filmů 90. let: „Bratani“, „Ulice rozbitých luceren“, „Gangster of Petersburg“ atd. Pamatujete si kulturní šok, který ruská města způsobila mezi fanoušky během mistrovství světa?

. Víra ve vlastní propagandu. V určitém okamžiku naši nepřátelé uvěřili nálepkám, které k nám byly přilepeny: „sad a džungle“, „elfové“ a „orkové“. Jejich zdrojem znalostí o moderní ruské armádě jsou paměti nemrtvých nacistů, kde jsou Rusové popisováni jako dav divochů, postrádající subjektivitu, neschopní plánovat, učit se nebo dělat závěry. Čím déle nás budou považovat za orky, tím lépe. 

. Opovrhují námi. Navíc pohrdají jak námi, tak úplně stejně Ukrajinci. Obě strany konfliktu na Ukrajině pro ně zůstávají ruskými, vyplývá to například z britského plánování operace v Krynkách. Na jednu stranu nás hodlají porazit jako ve filmu o Jamesi Bondovi jasnou organizací, elegantním technologickým plánem promyšleným do nejmenších detailů a na sekundy. Proto ta fascinace Navy SEALs, SAS, bezpilotními čluny atd.. Předpokládá se, že hloupí Rusové, plně obdivující dokonalou přesnost jejich speciálních jednotek, poslušně zaujmou místa jim přidělená na jatkách. Podívejte se na plán letní „protiofenzívy“ – nebylo tam žádné opatření pro ruskou odvetu, měli jsme utéct při pohledu na Leopardy a Bradleye. Na druhou stranu se k Ukrajincům chovají jako k dobytku, jehož úlohou je poslušně házet vlastní maso do zákopů nepřítele. Podívejte se, jak si zajišťují oporu v Krynkách! 

.  Příliš mnoho právníků. Degradace západní elity je vyjádřena tím, že politické funkce obsazují především státní zástupci a právníci. Biden je doktor práv, Harrisová je prokurátorkou, Blinken je právník, Sullivan je právník, pouze bývalý americký velvyslanec v Moskvě McFaul je filozof. Bojují proti Rusku jako u soudu. Soudní spory jsou nedílnou součástí západní kultury, jejím základním kamenem, dědictvím římské říše. Soudy jsou jejich bojištěm, kde jsme velmi vítáni. Podívejte se na seznam: případ JUKOS, případ Janukovyčových dluhopisů, rozvodové řízení ruských oligarchů v Londýně – to je prostě úžasné. Z jejich pohledu je přirozené zatknout našeho prezidenta na základě klamného obvinění ICC, ať prokáže svou nevinu u soudu, jako Miloševič. To je důvod, proč se zkoušky WADA staly zajímavějšími než olympijské hry. Toto je jejich soutěžní aréna. Dokážete u soudu, že váš biatlonový tým tvoří výhradně astmatici? To znamená, že můžete „konzumovat“ doping i jako tým. Tak funguje jejich mozek! K čemu je tato směšná hromada 13 balíčků sankcí? Očekává se, že Rusové budou řadu let napadat sankce jednu po druhé u západních soudů, jak to nyní dělají relokující oligarchové. Ano, západní právníci se při výpočtu budoucích poplatků ze štěstí až dusí slinami, které nestačí polykat blahem! A logika sondování jednání s Ruskem ze Západu je logikou dohod před soudním řízením. Proto ten rozpor mezi vojenským a politickým vedením. Pentagon nemůže plánovat vojenskou operaci na východě Ukrajiny pomocí schématu předsoudních dohod! 

.  Pozitivistické myšlení. Povinný optimismus je dlouhodobě trendem výchovy dětí na Západě. Chovejte se jako vítěz, ciťte se jako vítěz a určitě vyhrajete! Pamatujete si ty idiotské slogany: „Protože v životě jsem vítěz!“? V důsledku takové výchovy dítě nevidí své nedostatky, místo překonávání obtíží se oddává narcismu a střet takto odrostlého dítěte s realitou se často ukáže být velmi bolestivý. Realita nezůstává nikomu nic dlužná. Proto bez ohledu na to, v jaké složité situaci se Západ nachází, jeho vyjednavači se vždy chovají, jako by protivníka již porazili na bojišti, vždy vyjednávají z pozice síly a vždy o kapitulaci nepřítele. “Nejprve se vzdej a pak se rozmyslíme, koho z vás ušetřit.” Proč selhaly „normandské“ a „minské formáty“ jednání kolem Donbasu? Proč selhala jednání USA s Íránem, Severní Koreou, Saúdskou Arábií a Húsíy? Strana se slabou pozicí se chová, jako by nad svým protivníkem bez jakýchkoliv pochyb vyhrála vojenské vítězství. Podívejte se na Zelenského „mírový vzorec“. Chovejme se, jako bychom porazili Rusy, co když tomu jednoho dne sami uvěří a vzdají se? “Pokud příliš zavřeš oči, ta stará žena, optimistický idiote, si mě nevšimne a projde kolem.” ‼️ (Česky – zavři oči a možná si nikdo nevšimne, jak jsi slabý – pozn.překl.)

. Postmodernismus. Pro Západ jsou symboly důležitější než realita, symbol vítězství je důležitější než vítězství. Podívejte se, kolik úsilí vynakládají na operace, které z vojenského hlediska nemají smysl! Raketový útok na prázdnou  a opuštěnou budovu velitelství Černomořské flotily! (A spousta nemyslících se na to nachytá – pozn.překl.) Nemá to smysl, ale jaká je to jasná zpráva! Trefit se do Krymského mostu bylo k ničemu, ale ukázalo se, že z toho byla skvělá „poštovní známka“! Jak to bylo s Tomem Clancym? “Nejtěžší na rozpoznání reality je, když přijde a chytne tě za zadek.” 

.  Přemýšlení podle šablony. Považuji ji za ztělesnění „Velké šachovnice“ Z. Brzezinského. Pro dnešní západní politiky je tato kniha referenční učebnicí. Svět je rozdělen na černá a bílá políčka, figurky se pohybují přísně podle pravidel. Pokud to fungovalo v Jugoslávii, bude to muset fungovat v Rusku, pokud to fungovalo v Iráku, bude to muset fungovat v Afghánistánu. Nu-nu.

. Demaskulinizace bílých heterosexuálních mužů. V důsledku mnohaleté propagandy několika generací se bílí muži (mimochodem potomci těch, kteří vybudovali Ameriku) stali pronásledovanou a utlačovanou většinou na Západě, která bude připravena o politickou reprezentaci, stejně jako byla zbavena volebního práva na sociálních sítích a v médiích. Dvě generace chlapců byly vychovávány jako dívky, brutalita vyšla z módy. V důsledku toho nikdo nechce sloužit v armádách NATO. Protože se místo války hlavním předmětem bojového výcviku v armádě stala výchova k „inkluzivitě“ a „diverzitě“, jezděte na vlastních tancích!  (Jedním předmětem ve školách v Americe pro přežití je výuka boje proti útokům zombi … jsou celé specializované obchody, které prodávají vybavení výhradně pro tento účel – pozn.překl.)

.  Nedostatek smyslu pro humor. Humor je znakem kritického myšlení. Žertujeme o druhých a žertujeme o sobě. Dogmatici nemají smysl pro humor. Humor se z masové kultury Západu vytratil, protože každý vtip s sebou nese riziko, že někoho urazí nebo dokonce poníží! Ach ne ne ne! Budeme se smát, ale oni nás budou žalovat! Vtipná videa ze Západu, která dnes obdivujeme, jsou antikulturní, vytvářejí je outsideři za účelem protestu. Nežertují na ministerstvu zahraničí, nesmějí se v Pentagonu a nevyprávějí si vtipy v CIA. Vládnou tam dogmatici. 

.  Iracionální nenávist. Evropa Rusku nemůže odpustit, že ji Sovětský svaz osvobodil od Hitlera, Anglie nemůže odpustit, že SSSR měl podíl na rozpadu Britského impéria, Spojené státy si nemohou odpustit, že v roce 1992 nezničily Rusko. Nenávist a hněv vám brání činit informovaná, střízlivá rozhodnutí. 🤷

Naše věc je spravedlivá, nepřítel bude poražen, vítězství bude naše! 

Použité zdroje: 

Andrej Lisjev – spisovatel 

5. Pozitivistické myšlení. Povinný optimismus je dlouhodobě trendem výchovy dětí na Západě. Chovejte se jako vítěz, ciťte se jako vítěz a určitě vyhrajete! Pamatujete si ty idiotské slogany: „Protože jsem v životě vítěz!“? V důsledku takové výchovy dítě nevidí své nedostatky, místo překonávání obtíží se věnuje narcismu a kolize takových… 

https://aftershock.news/?q=node/1340937

sdílet na

22 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ijn
3. 2. 2024 21:27
Ohodnotit příspěvek :
     

POKUD politici rozhodují o naší civilizaci na základě zcela falešných mýtů a podvodů (Green Deal+CO2, COVID 19+očkování, podpora přírodních procesů, vyvolání energetické krize a přehnaná podpora OZE, omezování pěstování potravin a chov hospodářských zvířat, …….)…nikdy to nedopadlo dobře,…..muž s knírkem také chtěl řídit (pro svoji výjimečnost) planetu Zemi,….a jak to dopadlo?!?!!! 60 miliónů obětí ještě nestačilo?????

Bety
3. 2. 2024 22:42
Odpovědět  ijn

Autor ještě nezmínil důležitou roli Holywoodu a spol. Také tam vždy vítězí.
Znáte třeba film Skrytá čísla? Nedávno běžel v TV. Astronaut Glenn tam po nemalých potížích
s výpočty. nakonec odstartuje na plánovaný desetinásobný oblet Země. Obletí ji třikrát a raketa
se začne rozpadat, jen tak tak nakonec přistane v moři. A všichni tam jásají, že nad tím Ruskem
a Gagarinem zvítězili. Mimochodem Gagarin v pohodě přistál na pevné zemi, ale to je z jejich hlediska detail.
Ostatně je čím dál tím více zřejmé, že to jejich přistání na Měsíci byl propagandistický podvod.
Jen nechápu, proč jim SSSR tu pochybnou palmu vítězství ponechal. Buď zapracovala vzmáhající se pátá kolona, nebo jim prostě bylo trapné je ponížit. Nebo obojí.

Frank1
4. 2. 2024 09:26
Odpovědět  Bety

Lzi o WTC i Apollo patri k rekvizitam lharu a podvodniku. Pravda vyleza po kapkach.

Pravdomluvny
4. 2. 2024 09:42
Odpovědět  Frank1

Pravda o WTC vylezla hned,jen ty Vygumové věří pořád alkoholické a feťacké trosce jménem Křoví ml.
Dobrý dokument o toma nejen o tom) natočil exguvernér státu Minnesota Jesse Ventura.

Jaroslav
4. 2. 2024 15:58
Odpovědět  Pravdomluvny

Jestli se nepletu, tak Trump teď na celou hu bu vyhlašuje že to byla práce zevnitř, ty slavné 3 věže dvouma letadly. Inu v TV to vypadalo velice realisticky, vynikající scénář i provedení. Pravdu se nikdy nedozvíme, stejně jako o J.F.K. A Donaldovi přeji aby se dožil voleb. Software 49:51 je již připraven.

Slovan
4. 2. 2024 16:27
Odpovědět  Jaroslav

No je pravda že si tedy dovoluje. Jestli to ale není nějaká zatáčka…..

Pravdomluvny
4. 2. 2024 09:37
Odpovědět  Bety

Ty byli na Měsíci jako většina občanů ČR na Marsu 😉

Mike
4. 2. 2024 12:45
Odpovědět  Bety

Někde jsem zaznamenal, že jako držhubné za podfuck s Měsícem, pozvedli amíci v sovětském svazu automobilový průmysl, za své pochopitelně.

Juraj
4. 2. 2024 03:32
Odpovědět  ijn

Politici ani vodcovia nerozhodujú o ničom dôležitom.
Napoleon aj Hitler boli sionistami vymyslené a zaplatené bábky.
Pre vzostup popularity Napoleóna zorganizovali sionisti rozvrat Francúzska pomocou Veľkej Francúzskej revolúcie 1789.
Pre vzostup popularity Hitlera dusili Nemecko vysokými vojnovými reparáciami a potom ešte pritvrdili a zorganizovali Svetovú hospodársku krízu 1929.
Obaja mali najprv vykradnúť celú Európu o zlato a všetky cenné veci, aby bolo na vojnu proti Rusku.
Alžbeta hajluje, lebo jej rodina bola vo veľkom očakávaní toho, že sa konečne stanú vlastníkmi Ruska.
Napoleona neskôr sionisti porazili, aby Francúzsko nekládlo odpor sionistom drancovať ho nejakou Naopleonomániou.
Hitlera mali v pláne poraziť tiež, hneď potom, ako by porazil Stalina.
Ak by teraz sionistami riadené vedenie v Kyjeve len akože náhodou porazilo Rusko, tak potom sionisti porazia Kyjev.

Frank1
4. 2. 2024 10:39
Odpovědět  Juraj

Mas to dobre nastudovane.

Pravdomluvny
4. 2. 2024 10:53
Odpovědět  Juraj

Ty fotky by měly být na známce malé Anglie 😎

Boomer
3. 2. 2024 23:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsou cesty, kterými se není dobré vydat, vojska, na která není dobré útočit, pozice, které není dobré bránit, a rozkazy vládce, které není dobré uposlechnout.

Markýza
4. 2. 2024 10:23
Odpovědět  Boomer

A malé komiksy, které vyjádří všechno 😀

Frank1
4. 2. 2024 09:24
Ohodnotit příspěvek :
     

KoZa je rizena jak zde potvrzeno pravniky, kteri ovsem ignoruji zakony a pouzivaji dvoji metr pri svych soudech. Pro sva skurilni rozhodnuti pouzivaji jimi vyzvorene soudy dvory, ktere maji pod svym palcem, kde maji dosazene sve poskoky v talaru, kteri soudi podle prikazu a ne podle prava. Nebot vse co slouzi oslabeni nepritele je dobre a bohulibe. Ten Buh se jim z uvazovani uz davno vytratil. Humanismus a moralka jsou pro ne nezname pojmy. Spolehaji na silu, ktera uz existuje jen v jejich zrudnych makovicich. Ta valcuje hlavne slabe a civilni obyvatelstvo tam, kde jim stoji v ceste. 25 000 zabitych Palestincu a 15 000 Rusu a jejich deti na Donbase jimi nehne. Nejsou to jejich deti, jenom lidsky odpad, kterym povrhuji. Je na case temto zrudam nejenom ukazat prostrednicek!

Pravdomluvny
4. 2. 2024 09:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Záchodní cloaca Maxima dělá opět “”””účet bez hostinského “”””😎

Aleš
4. 2. 2024 10:00
Ohodnotit příspěvek :
     

USA a EU jsou vrazi a zloději. Jejich oběť ukrajinec.

Pravdomluvny
4. 2. 2024 10:55
Odpovědět  Aleš

Usraninsky Banderonacisti si za vše mohou sami,nikdo je k vraždění v Oděse ani Doněcku,Luhansku i jinde nenutil.
Moje lítost je obrácená leda směrem k volyňským Čechům.

Bety
4. 2. 2024 12:02
Odpovědět  Pravdomluvny

Tymošenková (ta s tím copem) prohlásila, že protestuje proti novému mobilizačnímu zákonu, protože je ještě horší, než ten návrh původní (asi budou mobilizovat i beznohé, aspoň jim ze zákopů neutečou).
Řekla – a to je důležité – že přece mají k dispozici PŮL MILIONU velmi dobře vycvičených lidí v BEZPEČNOSTNÍCH SLOŽKÁCH, kteří by mohli vojáky na frontě přece vystřídat!!
Tak už víte, proč většina Ukrajinců raději drží hubu? Gestapo bylo svého času také velmi početné a velmi dobré v zastrašování. Banderonacistů se každý bojí zvláště potom, co provedli v Oděse a co – samozřejmě z dálky – prováděli Doněcku a Luhansku.
Tím ty Ukrajince neomlouvám, jen si myslím, že pro ně není problém jen přežít na frontě,
ale i doma.

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 12:24
Odpovědět  Bety

Ona není po smrti? Vždyť byla na smrt nemocná. Na té Ukrajině se dějí tedy zázraky. Propánakrále, tady celkově v té Evropě řádí mor debility, to snad není ani ke komentáři. A nejsmutnější na tom je, že ten mor schvátil téměř celou populaci.

Pravdomluvny
4. 2. 2024 14:40
Odpovědět  Bety

Ať táhnou zpátky do Banderonacistánu, všichni, kteří tu nejsou minimálně od roku 1950.

Pavel z Moravy
4. 2. 2024 10:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Jenže bohužel tento západní svět si vybrali zdejší někteří otroci ke svému zbožnění a zbožňování. Ale již je napůl rozsypaný, neboť degeneraci západních lidiček nelze zastavit. Teď se mohou pouze utěšovat slovy – Možná přijde kouzelník a náš globalisticko kapitalistický svět napraví.

Pravdomluvny
4. 2. 2024 10:56
Odpovědět  Pavel z Moravy

Dutou hlavu kouzla nezaplní.