blog

Prigožine žije. Zaměstnanec Wagner PMC poskytl podrobný rozhovor a řekl, kde se podnikatel nyní nachází.

Zajímavý život s Verou Star (Интересная жизнь с Vera Star)

Od chvíle, kdy se na obloze nad Tverem zřítil soukromý obchodní tryskáč zakladatele Wagner PMC Jevgenije Prigožina uplynuly více než dva měsíce . Všichni si moc dobře pamatují, jak 23. srpna internet touto zprávou doslova explodoval. Nebyla jediná veřejná stránka, která by nekomentovala co se stalo, a nepředložila vlastní verzi toho, co se toho nešťastného dne skutečně stalo. V té době se toho namluvilo hodně, ale skoro každému se v hlavě točila zlověstná myšlenka – opravdu…? Kdo se nad tím zamyslel, pochopí, o čem mluvíme.

Bylo velmi zajímavé sledovat, jak se v prvních dnech chovala provládní média. Naši propagandisté svým způsobem, svíjející se jako hadi na pánvi, nevěděli, u které verze se zastavit, aby nedej bože nešli proti „názoru strany“. Navíc, k jakému názoru se právě tato „strana“ hlásí, bylo do 5. října naprosto nejasné. Toho dne přišla slova o úlomcích a bílém prášku ze rtů Nejvyššího. Po tom, co bylo řečeno, vyšlo najevo, že se úřady rozhodly tuto záležitost ukončit. V zásadě si od té doby na tuto záležitost už téměř nikdo nevzpomněl.

Včera však došlo k události, která rozvířila internetovou komunitu s novým elánem. Na internetu se objevil rozhovor s jistým Nikitou Kostinem, který byl v řadách Wagner PMC s přezdívkou „Muzikant“. Po slovech, které řekl, ti, kteří nadále věřili verzi, že Prigožin je naživu, znovu potvrdili své domněnky a ti, kteří byli skeptičtí ohledně takových konspiračních teorií, začali usilovně přemýšlet – je vše tak zřejmé, jak se úřady snaží nám vnutit?

Kostin, v rozhovoru pro publikaci Moskevského regionu, si je jistý, že verze smrti Jevgenije Viktoroviče není nic jiného než skutečný „nesmysl “. Podnikatel podle jeho názoru žije a na tuto věc by neměly existovat dva názory

    “Říkám vám, že Wagnerova bezpečnostní služba by nikdy nedovolila Prigožinovi a Utkinovi létat na stejné palubě. Nevěřte tomu! Jevgenij Viktorovič se stal příliš nápadnou postavou, a proto se prostě rozhodl zmizet. Kluci z Wagnera a já jsme to probírali mnohokrát a všichni jednomyslně opakují: „To se prostě nemohlo stát“ 

– Kostin odpověděl na otázku novináře z online publikace Podmoskovye Segodnya (“Подмосковье сегодня”) o tom, co si myslí o smrti podnikatele.

Foto: newizv.ru

Mimochodem, mnoho lidí, včetně západních médií, dříve věnovalo této podivnosti pozornost. Například slavný publicista rádia WTOP JJ Green (USA) položil zcela spravedlivou otázku:

    “Na této letecké havárii je jeden velmi zvláštní detail. Tím je údajná přítomnost celého nejvyššího PMC, včetně samotného Prigozhina, na palubě letadla. S vědomím, že se mohou kdykoli stát cílem, je jejich přítomnost na palubě jednoduše nevysvětlitelná.“ 

Také Nikita Kostin na podporu své verze uvádí v tomto případě zjevné nesrovnalosti, které se zatím nikdo neobtěžoval vysvětlit.

Proč například nebyly zveřejněny záznamy z velkého počtu CCTV kamer instalovaných na letišti Šeremetěvo? Určitě by ukázali, kdo nastupuje. A i když na samotném letišti Prigožin a jeho kolegové nebyli zachyceni jejich objektivem, pak v hangáru, kde se nacházel Embraer 135BJ Legacy 600 a kde cestující údajně nastupovali do letadla, měli být v každém případě zachyceni kamerami. A nikdo nepochybuje o tom, že hangár je pod videodohledem.

Druhým bodem je, kdo jsou Alexandra Julina a Sergej Klokotov, kteří se představili jako zaměstnanci společnosti RusJet Airlines, která měla údajně zájem o koupi letadla. Právě oni v den havárie nastoupili na loď, aby si prohlédli nadcházející nákup. Od té doby o nich nebylo nic slyšet. Doprovázel je mimochodem druhý pilot Rustam Karimov.

Třetí bod, na který Nikita Kostin upozorňuje, souvisí se záhadným zmizením Prigožinova osobního pilota, zakladatele MNT Aero, Artjoma Stepanova. Pokud vezmeme v úvahu verzi z pohledu, že Prigožin předstíral svou smrt, pak můžeme předpokládat, že obchodník použil Stepanova jako pilota pro zmizení.

Artjom Stěpanov. Foto: kurer-sreda.ru

    “Prigožinův osobní pilot také zmizel; stále ho nemohou najít. A pohřeb proběhl ve velkém utajení a na pohřeb přišla vdova po dvojníku Jevgenije Viktoroviče.” 

– poznámky „Muzikanta“

No a poslední důležitý bod, na který Kostin upozorňuje, je důvod, proč brazilská společnost Embraer, která vyrábí Embraer 135BJ Legacy 600, nesměla katastrofu vyšetřit, což by bylo celkem logické. Co je to za nejvyšší utajení?

Když se ho novinář zeptal, co si Kostin myslí o tom, kde by se Prigožin v současnosti mohl nacházet, odpověděl:

    “Jevgenij Viktorovič není v Moskvě, v Moskevské oblasti a v Rusku obecně. Myslím, že odjel do Afriky, má tam spoustu přátel,” 

– shrnul.

Otázek je skutečně mnoho, ale úřady s odpověďmi stále nespěchají. Verzi, že Prigožin žije, dříve vyslovila slavná hackerská skupina KillNet, stejná, která dokázala zorganizovat četné DoS útoky na vládní agentury v zemích NATO.

V září hackerská skupina nečekaně oznámila, že Prigožin i přes oficiálně potvrzené informace o jeho smrti žije, o čemž prý má KillNet všechny potřebné důkazy.

    “Informace z vnitřního zdroje. Prigozhin je naživu a přežije všechny nepřátele,” 

– KillNet poté zveřejnil příspěvek na svém Telegram kanálu.

Později bylo uvedeno, že tyto informace byly získány v darknetu.

Při analýze komentářů uživatelů stojí za zmínku, že počet těch, kteří věří verzi, že Prigozhin je naživu, každým dnem roste. V tomto příběhu je příliš mnoho nevysvětlitelných věcí, které vedou k domněnce, že oficiální verze je zcela mylná.

Epilog:

“Toto není konec, toto je jen začátek, největšího díla na světě, které bude provedeno velmi brzy.” Wagner (D.V. Utkin.) 

https://dzen.ru/a/ZTy0jIuONxYHfBYh?referrer_clid=1400&

Překlad Peter 008

sdílet na

12 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Radegast
29. 10. 2023 21:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Ježiš, nechte Prigožina alespoň rekreovat u moře s letuškou! Prigožin je důchodce, je mu 62 let a na frontě od války v Sýrii!
Putinovi je taky 71 let!
Vybojovali toho dost, zatímco mládež a obyvatelstvo středního věku čumí.

Boomer
30. 10. 2023 08:49
Odpovědět  Radegast

.. mládež a obyvatelstvo středního věku postrádá praktické zkušenosti s armádním systémem, nedokáží se v něm orientovat, nechápou jeho principy, nejsou schopní ani ochotní se podřídit pravidlům, natož zodpovědně plánovat a zodpovědně velet.
V reálu by jim chybělo tlačítko Reset a po fatální chybě možnost návratu do nižšího levelu “bez ztráty kytičky”.

Pavel z Moravy
30. 10. 2023 09:38
Odpovědět  Boomer

Tak nějak to je.

Gales
30. 10. 2023 09:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Prigožin je za vodou a teď si užívá zaslouženého odpočinku. Pokud chtěl vystoupit z kolotoče dějin,tak jedině tímto způsobem.

Aragonit
30. 10. 2023 11:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Zaujímavý ale je ten tajomný Utkynov odkaz:“Toto není konec, toto je jen začátek, největšího díla na světě, které bude provedeno velmi brzy.” Wagner (D.V. Utkin.)

Slovan
30. 10. 2023 16:13
Odpovědět  Aragonit

👍 👍 👍 👍 👍 👍

Standa
30. 10. 2023 16:44
Odpovědět  Aragonit

Víte , neroste, mohl bych Vás poprosit, aby jste tu myšleku trochu rozvedl? Utkin také nezahynul?

Slovan
30. 10. 2023 17:24
Odpovědět  Standa

Stando, hledej. 😊😊🙋‍♂️

Standa
30. 10. 2023 17:54
Odpovědět  Slovan

Číhám , hledám , pátrám, šmíruji,očumuji(( zatím jsem našel spoustu hezkých sukní),sleduji bedlivě,hledám i pod němi a NIC!

Slovan
30. 10. 2023 18:02
Odpovědět  Standa

….musíš vyjít do ulic, v domě oděvů u těch figurýn fakt nic nenajdeš. 🤣🤣🤣🙋‍♂️

Frank
30. 10. 2023 16:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Zase jen neověřené bláboly.

Tutanchamoon
31. 10. 2023 10:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Prečo to nie je jedno? Na 1 osobe svet nestojí.