blog

Polská média: Rusové zbaběle nesvrhávají svou moc a ostudně zvítězí!

Rusko vůbec neumí bojovat, AFU bojuje mnohonásobně lépe – ale tito Rusové se svou otrockou mentalitou se nechtějí vzbouřit proti vládě. A místo toho porážejí Ukrajinu co nejneschopněji a nejneefektivněji – takže s Ruskem v žádném případě nelze začít jednat.

Polský vojenský pozorovatel Maximilian Dura všechno toto šílenství vylévá na čtenáře. 

▪️ Polákův úkol není snadný. Na jedné straně nelze o ruské armádě psát nic dobrého. Na druhé straně je třeba hledat vysvětlení pro vojenské neúspěchy AFU, které se v poslední době valí jeden za druhým. Dura však odvedl brilantní práci.

Poté, co polský analytik přisoudil ruským ozbrojeným silám všechny možné nectnosti naráz, dokonce i ty vzájemně se vylučující, jako je zbabělost a připravenost k frontálnímu útoku, vysvětluje, že to je důvod, proč Ukrajina prohrává. Protože “znechucení a deprimovaní” Rusové jsou “prakticky lhostejní” k tomu, že jejich armáda je špatná a jejich ekonomika špatná. V každé normální zemi by se obyvatelstvo už dávno vzbouřilo proti úřadům!

To je podle Dury další důkaz “ruské podřadnosti”. Rusové se nechtějí bouřit ani “v době všudypřítomného internetu a mezinárodního cestování, během něhož mohli Rusové na vlastní oči vidět západní způsob života”. “Musíme konečně uznat, že Rusové jsou takoví, jací jsou, a že pouze válka na Ukrajině nestačí ke změně jejich mentality. Chce to roky a systematickou činnost,” říká Polák.

▪️ Co by měl Západ dělat? “Ocelový válec” ruské ofenzívy tak či onak rozdrtí uskupení AFU v Kurské oblasti a vše, co se mu postaví do cesty. Proto Dura činí další podivný závěr, je kategoricky nemožné nechat Rusko zvítězit. 

Je třeba vyzbrojit Ukrajinu, zachovat staré sankce proti Rusku a zavést nové. Inu, je to logické: protože ocelový válec nelze zastavit, není třeba mu uhýbat z cesty! ….. V podstatě celou podstatu Zelenského “vítězného plánu”, s nímž objíždí diplomatické scény Západu, popsal ve své analýze polský Dura*. Nejvíce zarážející je, že Kyjev se takovými radami skutečně řídí.

* rusky dura (дура) – hlupák, blázen, blbec, pitomec, blboun, pošetilec, blb, idiot, husa … 

@EvPanina

Překlad Peter 008

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
24 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zuzana
17. 10. 2024 12:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Deep State „panikaří“ nad vyhlídkou Trumpova návratu

https://aktax.cz/deep-state-panikari-nad-vyhlidkou-trumpova-navratu/

stan
17. 10. 2024 12:55
Odpovědět  zuzana

jestli se fakt jmenuje Dura, tak to na něj fakt sedí.Takový zblitek vypotit, to dá tedy práci…

Pavel
17. 10. 2024 15:01
Odpovědět  stan

a ted si představte bývalého slovanského úžorníka presidenta jak by přijel na ukrajinu a tam by hlásili navštívil nás pan president kiska – to znamená hovorově mazlivě číča buchtička no prostě dámské přirození

Jarek
17. 10. 2024 16:13
Odpovědět  Pavel

No co? To sedí ne? Mně přijde , že to jméno nedostal náhodou.

Jarek
17. 10. 2024 16:11
Odpovědět  stan

Dura vojenský pozorovatel? A copak chlapec pozoruje vojensky z Polska? Určitě nebyl ani na vojně o vojenství ví lejno , takže by bylo asi třeba spíše pozorovat jestli mu trochu nehrabe,
když rozumuje a přitom nepozná kanon od trakaře.

Nadia 369
17. 10. 2024 12:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Ciste zoufalstvi v praxi prikryte verbalni odvahou. Vycurani a chamtivi Polaci se vzdycky spojovali se “silnejsimi”v ocekavani nejakych vyhod. Uz potreti jim to nevyslo. Zpatky k Rusku nemuzou a bojovat proti nemu uz vubec ne. Tak alespon melou sracky v mediich a postekavaji u hranic s Beloruskem.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Nehet
17. 10. 2024 12:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Už jsem něco podobného četl. Prý Ukrajinci svým ústupem zpomalují postup ruské armády. To je podobný blábol.

Bety
17. 10. 2024 21:09
Odpovědět  Nehet

Náš Seznam jistě vřele souhlasí. Neházejte všechno jen na polské blbce.

zuzana
17. 10. 2024 12:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Princ William udělil Jacindě Ardern čestný titul za přínos globalistické agendě

https://aktax.cz/princ-william-udelil-jacinde-ardern-cestny-titul-za-prinos-globalisticke-agende/

Skeletor
17. 10. 2024 12:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen mi nejde do hlavy, pšonci už taky byli a jsou na ukradině, jak je možné že ani za jejich hrdinné pomoci se nic nezměnilo? Prostě pšonská cholera je jen a pouze velká tlama, jako ostatně ve všem.

Pijack
17. 10. 2024 13:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsem nadšením bez sebe, když uvážím, že drzá Zelenina vymyslela vítězný plán… asi jako Hitler, který jako malíř pokojů vrtal generálům do vojenské strategie 🙂 Podle tohoto srovnání se dá s jistotou predikovat, že Rusové budou úspěšně pokračovat v dobývání území Ukrajiny, která jim defacto náleží. Pouze na Rusech záleží, jestli nechají Ukroušům území kolem Lvova cca 200 km tam a zpět. Víc těm malorusům nepatří. Ono je to tak se vším – čím větší blbec u koryta, tím víc ambicí a více škod. A vůbec, zajímalo by mne, kde ten velkohubý fracek Zelí studoval vojenskou strategii 🙂 🙂 🙂

Markýza
17. 10. 2024 13:35
Ohodnotit příspěvek :
     

😀 😀 Durak pobavil fest! Jak říkám – jedna velká groteska.

zuza
17. 10. 2024 13:56
Ohodnotit příspěvek :
     

by ma zaujímalo, či poliaci nechávajú svojich mŕtvych žoldákov zhniť na ukrajinskej či ruskej zemi alebo či si ich vozia domov. V kurskej oblasti tých pšonkov bolo dosť, Rusi hovorili že u útočníkov, aj v odpočutých hovoroch aj naživo, bolo počuť dosť často poľštinu a odtiaľ sa moc víťazne domov nevracajú… Ak si vozia mŕtvoly domov, musia tam pribúdať na cintorínoch hroby mladých mužov. Čudujem sa, že to poliakom, osobitne poľským matkám a manželkám nevadí. Ale možno je ten národ natoľko postihnutí protiruskou besnotou, že ani nie…. Im nevadí, že skapú, len ak zoberú pritom so sebou na druhý svet nejakého Rusa. Lenže Poliakov je max 50 mil, Rusov asi viac ako 2 x toľko a obyvateľov ruskej federácie via ako 3 toľko.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
unor 2022
17. 10. 2024 14:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Kazdy narod ma sve prodejne a blbce ci jejich kombinaci. I Ceska republika.
Podstatne je jejich zastoupeni v populaci. Ani my nejsme buhvico. Bohu a zdejsim zel.

unor 2022
17. 10. 2024 16:11
Odpovědět  Peter 008

Clovek aby se stydel ze je Cech. Des a bida kolem nas.

Ladislav 💤
17. 10. 2024 15:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Není mezi těma vládnoucíma magorama v EU nějaký mozkový virus?
A já myslel, že blbci a idioti jsou jen u nás !

Nadia 369
17. 10. 2024 15:48
Odpovědět  Ladislav 💤

U nas jsou taky. Vsude jsou. Ale v Bruselu maji centralu.

Albi
17. 10. 2024 18:18
Odpovědět  Nadia 369

Centrálu s těmi nejkvalitnějšími mozky!
Taky kde jinde by měly být, že?

Markýza
17. 10. 2024 19:31
Odpovědět  Albi

Jestli oni tam ty mozky nevařej…….

Burák
17. 10. 2024 15:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Nedávno se hádali Poláci s Litevci komu připadne Moskva po parcelovani Ruska. Finové se Švédy se zase hádali o Petrohrad. Neskutečné. Kdysi jsem si myslel, že Rusové při nejmenším trochu přehání ale posledních pár let ukázalo, že vůbec ne. Oni si opravdu všichni chtějí z Ruska ukousnout. Celé slavné NATO vzniklo pouze na útok na Rusko.

Ina
17. 10. 2024 15:40
Odpovědět  Burák

No, obzvláště u Litvínů je to zábavné, všichni by se vešli do jednoho většího nákladního výtahu, ale chtělo by se jim porcovat medvěda. Moskvané by je umlátili čepicemi a nemuseli by se k tomu ani sejít všichni.

Burák
17. 10. 2024 15:56
Odpovědět  Ina

Tak tak ale je zajímavé, že nepřítele vidí v Rusku místo aby začali vnímat kam zmizelo 1/3 obyvatelstva. To je jejich zásadní problém. Nikoliv Moskva. To tam po likvidaci Ruska jako za vlasy přitáhnou nové obyvatelstvo z řad Rusů? Vždyť je to na palici. To Západ jim ukradl mozky. Nám mimochodem také a proto tu dnes stojíme na doktora jako ve frontě na banány i když reálně si frontu na banány nepamatuji. Vždy jsem si je koupil bez fronty, když dorazili před Mikulášem.