blog

Po roce 1989 jsme byli začleněni k Západu v postavení periférie.

Ivo Budil fb

Počátek jednadvacátého století probíhá ve znamení přehodnocení dělby práce a moci, kterou vytvořil kapitalistický světový systém v devatenáctém a dvacátém století a jejímž jádrem byla západní Evropa a Spojené státy americké. Vzhledem k ekonomické stagnaci západního světa je takové uspořádání nadále neudržitelné. Nové produktivní a finanční jádro světového systému jednadvacátého století se bude nacházet podél osy Šanghaj – Dubaj, přičemž západní Evropě a Severní Americe bude přisouzena role periferie. Ve zchudlé a sociálně degradované západní Evropě a Severní Americe bude bezpochyby obnoven třídní boj a revoluční zápasy. Budou nicméně vnímány jako lokální nepokoje v hospodářsky méně důležité části planety. Evropané a Američané budou nuceni se přizpůsobit životnímu stylu zemí „třetího světa“, a to včetně ztráty prestiže, které se doposud těšili. Česká republika se nalézá na rozcestí. Po roce 1989 jsme byli začleněni k Západu v postavení periférie. To je maximum možného. Nic jiného nemůžeme od lidí, kteří nás v minulosti buď vykořisťovali, nebo obětovali, očekávat. Zkusme prolomit tento bludný kruh závislosti. Směřujme do BRICS, společenství, které se neustále rozrůstá. Nebojme se. Nezmizí naše kultura, tradice, umění, hudba, svoboda, úcta k životu nebo demokracie. Nikdo v zemích BRICS nás o ně nechce připravit. To, co můžeme získat, je rozvoj našich produktivních sil, intelektu, průmyslu a vynalézavosti, kterých bude při industrializaci a modernizaci globálního Jihu zapotřebí.

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
97 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
marie
4. 9. 2024 09:20
Ohodnotit příspěvek :
     

No tak kde je problém v těch šašcích v PS, Senátu a hlavně na hradě. Pojďme do toho! Nic horšího než co je teď nás nemůže čekat.

Jarek
4. 9. 2024 14:54
Odpovědět  marie

Náš problém začal už v r.89 kdy nás do západních sraček a NATO zatáhl ožralý synek z rodiny která kolaborovala s nacisty a další jemu podobní.

Gales
4. 9. 2024 18:33
Odpovědět  Jarek

Tati paní učitelka říkala jestli bysme nepřinesli nějakej finanční příspěvek pro stát Bacuši že je tam povodeň. Nic nenos, povodně jsou všade,říká otec. Za měsíc. Tati máme přinést příspěvek,v Bacuši je zemětřesení. Zemětřas je všade.Nic nenos. Za měsíc. Tati v Bacuši zvítězila demokracie.Máme je podpořit finančně. Chlapče tady máš stovku. Větší neštěstí už je nemohlo potkat….

ijn
4. 9. 2024 20:49
Odpovědět  Gales

kolonizace ČR a jasná oligarchizace našich 30 grázlů==lupičů v našich peněženkách Křéťa nás ožebračil o 173 mld. Kč v roce 2023 o tolik se zvýšilo a jeho jmění roste díky korupci českých fialových politiků…….. volby 2024 nesmíme volit grázly z PSP a jejich paznechty v různých přeskupení,…..pro kraj,….za nás,….za sebe a pro sebe…!!!

Jan
5. 9. 2024 18:54
Odpovědět  Jarek

Ano, Havlove se stykali s okupanty za valky. Zustalo to pro ne po valce bez nasledku.

Jarek
6. 9. 2024 18:10
Odpovědět  Jan

Ne stýkali. Hostili gestapáky a SS včetně K.H.Franka na Banrandově a lezli jim do zadku.Bez následků ?, Na základě Benešových dekretů jim byly zabaveny po válce majetky , Barandov ,Lucerna a stejně tak Schwarcernberkům , kteří adoptovali toho šišlavého nedouka ,co po “revoluci” chodil chrápat do parlamentu. Byla to větev Schwarcenberků , která kolaborovala s nacisty a provozovala koncentraqční tábor v Letech. Jenže Havel naprosto protiprávně a drze a Benešovy dekrety prolomil za zneužití své pravomoci a majetky si vrátili.

4. 9. 2024 18:35
Odpovědět  marie

Ale může. Pokud tomu my, trojnárod Bohemie nezabráníme, rozhodně nejen že může, ale také se stane.
Tento rok zemřela Liberty, v říjnu definitivně zemře pátá nejstarší letecká flotila na světě – stojednaletá ČSA, a mám silný tušení, že ještě tento rok – nejpozději počátkem příštího – se dočkáme, pokud nic neuděláme, i smrti staleté Škodovky.
K tomu se eurosajuz chystá k financializaci přírody, kterýmžto pádem se příroda stane komoditou obchodovatelnou na burze.
A takovýchto nápadů jak vás nechat zacvakat i vzduch který dýcháte a les kterým se kocháte a řeku v níž se koupete atd., má lokaj korporací, známý co eurosajuz, jehož jsou naši vládní ničitelé poslušnými slouhy, v rukávu daleko víc.
Jenže vovce to nevzrušuje, neb je to vysoko nad prahem jejich vnímání.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
4. 9. 2024 19:26

Záleží na tom, kterou Škodovku níníš.

Pokud tu jen koupenou “mladobolevslavskou”znarčku tak souhlas, vypadá to tak.
Ovšem pokud originální plzeňskou, vybudovanou Emilem Škodou a po světě proslavenou, tak ta už zařvala jako první.

Nanejvýš by z ní mohl být nějaký artefakt v “Muzeu českého strojírenství”, bude-li někdy založeno na památku..

4. 9. 2024 23:34
Odpovědět  Albi

MB
První byla Poldovka. A ted si kikina hraje na vlastence a dem-enti mu to žerou

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
5. 9. 2024 07:13

Já tedy né, moc dobře si pamatuji, neviditelné ruce, když budou lidi v nesnázích tak ať prodají chatu, všichni jsme měli stejnou příležitost A.T.D. Je toho ještě hódně. Takže teď hodně souhlasím, ale nezapomínám.

5. 9. 2024 20:26
Odpovědět  Slovan

Moc se hlavně líbí, jak je kikina konzistentní a vždy si stojí za svým:

https://www.youtube.com/watch?v=eB8FMy_UpdE

Slovan
5. 9. 2024 21:25

🤣 🙋‍♂️ 🤣

Jan
5. 9. 2024 18:57

A kde je CKD? Kde je Jawa? Nase vyrobny zlikvidovali, aby sem mohli importovat sve vyrobky, x krat drazsi.

pepa
4. 9. 2024 09:27
Ohodnotit příspěvek :
     

AMEN

Josef K
4. 9. 2024 09:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobrej článek 🙂
Andrej Martyanov: Sikorského sny…
https://kispep.wordpress.com/2024/09/04/andrej-martyanov-sikorskeho-sny/

Autor
4. 9. 2024 09:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Každý milovník Západu by měl poctivě odpovědět na jednu otázku: “Odkud pochází bohatství Západu?”

A neříkejte, milovníci, že nevíte odkud na Západ přišlo. Rozmarný život na Západě, jeho rozvoj, jeho síla, jeho možnosti, přicházely jen a jen pouze s vysáváním kolonií, z válek z drancování všeho a všech.
Nejdříve bojovali mezi sebou, to byl prvotní mechanismus akumulace prostředkůl Západu. Jeho pozvednutí se datuje de facto od té doby, co nesmírně barbarsky zničili a vyrabovali Byzanc a pak už se vrhli do dobývání planety … Kolik milionů životů má Západ na svědomí, to se dá spočítat jen obtížně, ale to číslo bude tak jako tak obrovské.
A ti, co pořád věří západnímu “stylu” by měli POCTIVĚ a HLAVNĚ NAHLAS oznámit, že všechny zločiny Západu schvalují, protože z nich pramnení to “bohatství”, “Kultivovanost”, “Gentlemanství” a pozice silného.
Jestli lidé mimo západní “civilizaci” nezblbnou, dokáží Západ porazit, dokáží jej zlikvidovat jako zdroj největšího ZLA. I u nás se ukázalo, že velké majetky, velká moc nemůže být v takovém systému poctivě získaná.
Tak, co milci Západu, co odpovíte? Mínusy?
Pak byste ale měli fandit USA a Ukrajině …

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Burák
4. 9. 2024 09:45
Odpovědět  Peter 008

Ty jejich křížové výpravy jsou výmluvné sami o sobě. Vždy všude jenom kradli. Kdysi ve jménu Krista, dnes mají na to demokracii. Nejhorší ale je, že spousta lidí, spíš většina je ovládaná skrz emoce. Když někomu řeknu pravé důvody jakékoliv války, každý čumí jako Vír. Lidí vůbec nemají znalosti kvůli čemu se války vedli nebo proč vůbec vznikali jakési kolonie. Znám spoustu blbcu, kteří si myslí, že jakékoliv kolonii vlastně Západ pomáhal. O válce na Ukrajině už raději s nikým nemluvím. Kdo to ale sleduje, tak vidí fakta. Donbas, který nyní obsazuje Rusko je velmi bohatý na suroviny, které EU prostě chtěli a nyní, když vidí, že utrou nos, najednou vyzivaji k hledání surovinové základny u nich doma, aby vůbec mohli něco vyrábět. Západ se skutečně stane periferií a my dopadneme ještě hůře. Západní styl života tak jako tak skončí ale mnoho lidí se ho bude držet do poslední minuty, než půjdou ke dnu.

Viking
4. 9. 2024 09:55
Odpovědět  Peter 008

Tohle říkám léta, mám z toho hodně nepřátel. Za socíku nás snadno oblbovali, po 89. hodně lidí zůstalo s otevřenou pusou, já taky. Smáli jsme se, jak někdo může brečet, že nemá práci? Nechápali jsme co nám komunisti tvrdili, brali jsme to jako lži a pomluvy. A oni měli ve všem pravdu o západě, dnes je pozdě, vyžereme si to. Západ nás po 89. rozkradl na cucky a ještě je živíme, oni nás pořád mají za odpad. “Otroci ve vlastní zemi”, dej vám bůh nebe pane Štěpáne.

Slovan
4. 9. 2024 11:46
Odpovědět  Viking

Hezky napáno, moc hezky a pravdivě, jsme pro ně prašivky, ale naše holky chtějí CÓ, mmrddatt fajn a makat najn. 👿👿

Albi
4. 9. 2024 19:29
Odpovědět  Slovan

A co bys čekal jiného, když tak o sobě i sami mluvíme a píšeme?

Nakonec i ty – viz druhá část věty. A nevymlouvej se na legraci – když to čte/slyší “cizinec”, neznalý českých zvyků, má to logicky za potvrzení skutečnosti. A takovou pověst pak šíří dál.

Nebo viz Spam Orinoko! Má za to, že jeho “co Čech, to debil” se ho netýká? A jak!!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
5. 9. 2024 07:49
Odpovědět  Albi

Tak, že jsem veselá kopa to už víš a nemám zapotřebí se na něco vymlouvat, když to tak třeba zrovna myslím. Mě řekni proč bych to měl kvůli výmluvě myslet jinak, né to nedělám. Ale dobrá, nemyslíš že když je sebekritika na místě že je velmi prospěšná, co myslíš? To není se jen chvástat, vytahovat a přitom kdoví jak to potom je. A cizinec, ten ať si trhne, já mu taky neupírám, když se prsí a dělají ze sebe debili. To je vše, nic světoborného. Sebevědomí u národa moc velké nebylo bych řekl, tedy za bolšána. Ale teď od milénia mládež sebevědomím překypuje, to je vidět všude, taky to tak tady vypadá.😊

Albi
5. 9. 2024 11:04
Odpovědět  Slovan

Cizinec – ten ať si trhne.

Prskáme na USA – nadávají snad oni na svůj “národ”? Nebo si navzájem říkají “Jsme Američaé, jsme někdo”?
Urážejí Rusové svůj národ? Ani omylem a dokonce ani ti z páté kolony.

(Před léty, když jsem byla přihlášená na PL tam jakási asi už postarší diskutující psala, že za 1.republiky žilo v Praze hodně bělogvardějských emigrantů. Její dědeček se s nimi prý stýkal a někdy ji – jako malou hlčičku – bral sebou. Ti Rusové sborově nadávali na tehdejší (Stalinův) težim, ale NIKDY ne na Rusko (jako národ) Protože režim není vlast. Vlády se měmí, vlast zůstává. Je to tak těžké pochopit?)

Takže souhlasíš-li s tím, aby si cizinci mysleli o tobě, že jsi debil, závistivec, udavač … je to tvoje věc, ale nevztahuj to na ostatní.
MNĚ osobně vadí, jak se o NÁS! (já klidně budu pro tebe i jiné blbka, kráva, slepice – nově i svině), ale na národ prosím neplivejte nikdo. Ani ty.
Plivete sami na sebe. 🙁

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
5. 9. 2024 11:38
Odpovědět  Albi

Nepřeháněj, nenafukuj!! Moc dobře víš o mé výbušné povaze a věř mi prosím že co plácnu a nedomyslím, že mě to třeba pak mrzí. Jsem takovej, ale každý je nějaký. Hlavně mě neškol nebo si budu ještě myslet že jsi taky školící sovička, která se mě snaží promlůuvit do študákovi duše. Je to marný. Co se týče plivání od toho tu máme specialisty, tam se zaměř, když už chceš stmelovat národ. Hezký den.

Albi
5. 9. 2024 13:20
Odpovědět  Slovan

Nechtěla jsem školit.
Jen ti vysvětluji, že respekt ve světě si nemůžeme získat tím, že sami světu budeme potvrzovat, že jsme opravdu takový póvl – Untermenschen – za jaký nás mají.

Ale když myslíš, že to nevadí, tvoje věc. Mně to prostě vadí. Nejsem proti legraci, ironii, sarkasmu, ale všechno má své meze.
Je rozdíl zapalovat táboráky, ohně na den čarodějni, pochodně – nebo si zapálit dům a pak si hrát na ubožáky, že nemáme kde bydlet. .
A přesně to v přeneseném smyslu děláte ty, Orinoko, a mnozí další a nejen tady.

Slovan
5. 9. 2024 13:27
Odpovědět  Albi

Však jsem ti ale napsal, že kolikrát něco plácnu, ale pak si říkám jo měl-a pravdu. Já s tím nemám problém uznat svůj omyl.

Spam orinoko
4. 9. 2024 13:29
Odpovědět  Viking

Já osobně čekal rakouské poměry. Jenže tady jsme měli kurvu z barrandovských ateliérů. Smetiště Václava Hajzla. Co Čech, to debil. Zásadně ode zdi ke zdi. Jednu od amrdola, druhou o zeď. Nejdříve všechno státní, teď všechno soukromé. Žádný nosný střed. Vládnou tu amrdolove, kteří se hlásí k odkazu zchlastaneho detiny.

Tupý hulvát
4. 9. 2024 13:55
Odpovědět  Spam orinoko

To státní je špatně, to je propagandictická dezinformace.Co je to stát si najděte. To vlastnictví bylo SPOLEČNÉ.

Spam orinoko
4. 9. 2024 14:48
Odpovědět  Tupý hulvát

NATO sere Bílej tesák. Ani v Sovetskem svazu nebylo všechno tak dirigisticke jako u nás. Sami Rusové ríkali; Co blbnete, proč všechno kopírujete? Zlobinova metoda, Saratovské hnutí bezchybné práce… v Rakousku ve Philipsu: Půdorys osmiveslice – Tempo, tempo., včeličky – zusammen arbeit. A čížek: Za kolik máš bony?, nechci slevu zadarmo, vys@rem se na práci, ať se bída vztekne!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ladislav 💤
4. 9. 2024 16:51
Odpovědět  Tupý hulvát

Už na základce jsme se učili, že stát jsem já, ty a my všichni! A všichni do hromady uděláme moc!
Kapitalismus ? Tam se krade, loupí, lže, válčí a podporuje terorismus!
Zapomněl jsem na něco?

Albi
4. 9. 2024 19:41
Odpovědět  Ladislav 💤

Jo – že se to neučilo na základce, ale je to část Werichovy písničky z filmi Císařův pekař – Pekařův císař.
Autora neznám, ale určitě to nebylo ani tehdy ve školních osnovách.
https://www.youtube.com/watch?v=4MK_vNkiPRk

Joe Arp
4. 9. 2024 10:11
Odpovědět  Peter 008

Přesné! Ano od vydrancování Konstantinopole (křesťanské!!) křižáky, měla smůlu, že byla bohatá! Tam se západ předvedl poprvé v plné kráse, od té doby It.,Fr.,Ang. Řecko už jen vyssávaly a zneužívaly ke své potřebě, tak jako všechny Slovany dosud.

Slovan
4. 9. 2024 11:51
Odpovědět  Joe Arp

To už dnes muší vidět i slepec.

Joe Arp
4. 9. 2024 12:48
Odpovědět  Slovan

Pavle, neřekl bych, co tedy vidí to hafo kreténů co volí pětihnůj?

Slovan
4. 9. 2024 11:50
Odpovědět  Peter 008

Peter někde jsem vám dnes napsal že je to marný těmhle individualistům psát a ptát se je na to. Vždy to otočí proti vám, nám. A ještě oblepí bolševismem.

P.K.
5. 9. 2024 08:43
Odpovědět  Peter 008

Mnohem dřív, snad ve 4.(?) století (bezúspěchu) dobývali Byzanc Slované. Byzantinci se zmińují, že zavedli “narážení na kůl”, ale může jít o pomluvu.
Připomínám, že Říše Západořímská byla výtvorem tzv, Římanů, tedy Západu.
Vykopávky na nynějším našem území naznačují, že “Praotec Čech” přišel společně s Avary, zřejmě jako jejich vazal, a teprve další generace potomků Slovanů vytvořily tzv. Sámovu říši. Naše dnešní území nebylo pusté, nachází se zde předslovanské zbytky osídlení Germánů i Keltů, případně dalších kultur, které se později identifikují jako germánské.
To že Přemysl Otakar II. údajně pozval na území Bohemie německé osídlence neznamená, že se v Sudetech předtím žádní Germáni nenacházeli; vzhledem k tomu, že Sudety jsou hornaté, tedy nevhodné k zemědělství, težko by o ně Slované projevovali extrémní zájem.
Doporučuji (všem) namísto četby románů přečíst také nějakou “archeologickou” literaturu: sice i tam to nebude všechno akurátní, ale je třeba studovat z více zdrojů:-).
Někde jste napsal, že historie Velké Moravy nebyla taková, jak se o ní dnes píše-mluví. S tím určitě souhlasím, a dodávám, že s historií “českou” z doby asi před rokem 1000 je to podstatně horší.

Autor
5. 9. 2024 09:06
Odpovědět  P.K.

To není žádný výmysl, ale prostě fakt, historický, že Byzanc byla oním impulsem. Já tehdy nežil a nemohl jsem jim to rozmluvit.
Nevím, co jste kdy četl nebo nečetl, ale já jsem i před internetem četl co nejširší záběr informací, prakticky to, co se mi dostalo tak či onak do rukou. Vytvořil jsem si vlastní názor, který mne pak málokdy zklamal. Mimochodem je to podobné situaci, kdy každý ví, – a jsou tu i pořady v TV na historických kanálech i publikace, že nacisty pomáhal vyzbrojit a dostat k moci Západ, především USA a Anglie. Ale přesto je to jaksi ve veřejném prostoru prakticky TABU (a dnes ještě více ze známých důvodů) a pokud tak budete mluvit, hned vám ukáží na to, že jste manipulátor a že by pak Západ nebojoval proti nacistickému Německu.
Já vám poradím, místo toho spoléhat na jeden pramen, byť v desítkách knih, poznat i jiné pohledy na věc a hlavně dávat vše do souvislostí. Tohle ode mne není agrese, či vaše dehonestace, jen skutečná rada. V tom máte jako pravdu, ale uznávat jen to, co se hodí, to je ta chybička.
Kdybych napsal, co si myslím o naší minulosti a zvláště před Čechem, byť možná mýtickým, nebude se vám to líbit a ani mnoha lidem.

P.K.
5. 9. 2024 09:22
Odpovědět  Peter 008

OK, nějak si nerozumíme, nepíšu o žádných výmyslech, pouze uvádím oficiální fakta, na která jsem narazil. Neřeším podporu fašistům, o které se zmiňovala i média v USA někdy po roce 2000, když byla za financování Německa (snad i po roce 1942, tuším) pokutovaná např. bankovní společnost Chase. Hezký den.

Autor
5. 9. 2024 10:32
Odpovědět  P.K.

Já také ne, ale mluvím o tom, že je nutné na základě poorovnání hledat.
Znám jeden pořasd, který je zajímavý a přináší zajímavá fakta ze všech oborů. Ale pokud tento pořa dskončí a po čase se objeví “příbuzné” téma, kde by bylo možné vyjít i z těch původních “faktů”, moderátor začíná od nuly, podle oficiální histeorie. To jaksi nejde dohromady. Já netvrdím, že jeho “původní” fakta jsou třeba zcela pravdivá, ale začínat neustále znova, přičemž ta “původní” fakjta zapadala do celkového kontextu, to je to, co pak diváky může odrazovat.
O tomhle mluvím. Historii lze – bohužel – snadno přepsat i změnou jen několika slov, prostým mlčením. Například u nás nikdo nepodal naši historii ze všech úhlů a nezávisle – padni komu padni – i jen cca od roku 1918 do dneška. ten clek je prostě nepřijatelný rpo ty, co jsou u moci.
Podobně je to i se světovou historií. například “gentlemanství” Angličanů, když realita ukazuje, že to byli a jsou krvelačné bestie … že jejich velikost se staví na vylupování kolonií, dnes na finančním vysáváání pomocí různých těch “fondů”. To samé Amerika.
Prostě věřím celkovému kontextu. Zloděj nebude …

Autor
5. 9. 2024 10:38
Odpovědět  Peter 008

… schopen ve skutečnosti se stát ochráncem majetků cizích lidí, to je možné jen v knihách. Zloděj povahou bude vždy uvažovat jako zloděj i kdyby se přesto dal do služeb spravedlnosti. A proto budu více věřit jeho sklonu k různým podvodům a manipulacím, než jeho napravení. Ostatně historie ukazuje, že pokud se jeden stát choval agresivně, chová se tak stále. Pokoří se pouze před silou protivníka. A v “mezidobí” pouze líže rány a soustřeďuje svou sílu.
Ale to vůbe cnic nemění na podstatě, že a jak vznikla ekonomická síla “staré dobré Evropy”. Nemůžeme se pak divit, že se nedokáže jen tak změnit, když dříve stačilo jen pohrozit a bylo podle něho … i ptroto je liberalismus vyjádřením podstaty Západu a nejen v jeho kapitalistické podobě. Já mohu vše, ty nic, jen poslouchej a klaň se mi!! Naprosto jendoduchá definice jak Západu, tak liberalismu (a to už od jeho počátků! jedním slovem sobectví).
Mějte se dobře.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
5. 9. 2024 11:32
Odpovědět  Peter 008

1+++

Pravděpodobně znáte, ale pokud by vás zajímalo, pak tady je dlouhý článek (tedy nic pro zdejší čtenáře pouze krátkých sdělení) o tom, kdo řídí svět
https://www.nespokojeny.cz/utajena-historie-jak-ji-neznate-chazarove-rothschildove-iluminati-protokoly-sionskych-mudrcu/
1.,2. Jezuité, Karl Marx, Vladimir Iljič Lenin, Rothschildové, Adolf Hitler
3.- Protokoly sionských mudrců
4.- K čemu slouží OSN

+ videa Ilumináti Kabala

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
5. 9. 2024 20:56
Odpovědět  Albi
5. 9. 2024 21:02

A tady zas drobet jinej:

https://1url.cz/Yu8tN

https://1url.cz/s1BYR

a mohl bych pokračovat a vzít to přes Pjakinův úhel a přes “tvořivou” společnost a AlatRa atd. atd. No a na nás je, co si z toho po profiltrování vyberem.

5. 9. 2024 21:03

A helemese – dodatek čeká na schválení. Tak to by mě zajímalo proč.

P.K.
5. 9. 2024 09:09
Odpovědět  P.K.

Za případné nepřesnosti se omlouvám, o historii se sice zajímám od základky, ale jen povrchně.

olga
9. 9. 2024 11:40
Odpovědět  Peter 008

Drancovvalo kolonie

Eva
4. 9. 2024 11:03
Ohodnotit příspěvek :
     

A proč by nás BRICS mělo chtít? Co můžeme – krom skvělé vlády a skvostného generálprezidenta – nabídnout? Prezentovanou nenávist ke stávajícím členům BRICS?

Spam orinoko
4. 9. 2024 13:20
Odpovědět  Eva

Česko nebrat. Víte, co jsem už před lety slyšel od Maďarů? Ženská před vstupem do EU: Nás tam nemůžou vzít nebo tam všechno rozkrademe.
To platí v především o Podřipsku. Žádný BRICS, dokud si tu holé prd@le sami neudělají pořádek.

Tupý hulvát
4. 9. 2024 14:55
Odpovědět  Spam orinoko

No a zatím oni rozkradli nás a okrádají nás dodnes. Soudružka z Maďarska udělala chybu. Dokonce během toho kradení vyvěšovali v obchodech nápisy Češi nekraďte.

Spam orinoko
4. 9. 2024 17:13
Odpovědět  Tupý hulvát

Rakouské obchody ku slávě amrdola Placatky to neměly jednoduché. Měl jsem výhodu, že mi vrátili po krymu pas a já jezdil na příležitostné výdělky do Vídně. Časem jsem bral i ženské a kamarady. Na makačku jsem byl připraven. Nakonec jsem si mohl vybírat z nejméně šesti pracovních míst. Když to v Praglu prasklo, tak do mě rakouští celníci nalevali šampaňské. Já byl makat. Zifčák na Národní také makal.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
stan
4. 9. 2024 11:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Sám sem zvědav na jakou stranu se postavíme. Bohužel když budu brát svoji rodinu, tak manželka a děti směr Západ, Rusko je pro ně fuj a Putin diktátor. Diskutovat s nimi, ukazovat články…..je to jen zbytečná ztráta času. Jo a volit jedině Fialu nebo STAN. Okamura je fašista, Konečná je komunistka.Prostě mají nalepené nálepky na každého. A to jsou prosím všechno vysokoškolsky vzdělaní lidé u kterých by se předpokládalo, že budou používat mozek.Možná z mých slov cítíte hořkost……bohužel je to tak

Viking
4. 9. 2024 11:29
Odpovědět  stan

Vymyli jim mozky ve školách a manželka je vždy na straně dětí. Holt musí padnout na hubu.

Ladislav 💤
4. 9. 2024 11:58
Odpovědět  Viking

A divíte se? Včera jsem se poprvé koukl na ty invalidy, co mají olympiádu a co nevidím, “banderoborec” na zádech modrou mapu banderostánu i s Krymem!
Stačilo!! Víc sledovat nehodlám!
Všichni tam jsou zfanatizovaný, včetně našich nacistů SPOLU!

Slovan
4. 9. 2024 11:41
Odpovědět  stan

Jestli tě to zvedne náladu nejsi v tom zdaleka sám, takových je a né že né!!
Ano objeví se kriplík, který tu začne se bít v prsa, jak to má doma srovnané. Zřejmě despota a agresor k tomu, kterého se doma bojí, ale až to jednoho dne nedá silou, tak mu to příbuzenstvo, rodina, vrátí i s úroky. 🤣

stan
4. 9. 2024 16:37
Odpovědět  Slovan

Jo, nemyslím si že jsem sám, určitě je spousta rodin, kde to takhle mají taky, ale dost mě to mrzí. Když si vzpomenu jak mě manželka chtěla dát pádné argumenty, že Zelenskyj přece nemůže být na straně nacistického režimu, protože je žid!!! Tak jsem jí argumentačně vysvětloval, že i žid může stát na špatné straně a žid neznamená svatozář. …….její protiargument………..Jenže oni si tolik vytrpěli za nacistů,6 milionů jich umřelo v koncentrácích, oni prostě musí být dobří lidé, kterým se jen ubližuje……..dneska už se o politice nebavíme, vyhybáme se velkým obloukem těmto diskuzím, protože jsou zbytečné a rozčilující. Takže pokud bychom vybírali strany kam kdo pojede, tak je jasno…….já sám směr Rusko a manželka a děti směr Západ

Slovan
4. 9. 2024 19:00
Odpovědět  stan

Neblbni, posbírej všechny argumenty a dnes v ložnici jí ty argunenty všechny do jerdnoho vysvětli. A tvrdě!! To by bylo, že by nepochopila. Já jsem dnes taky po ránu jedem vyplácal v niveč. 🤣🤣🙋‍♂️
P.S. Jsou lidi, že si to spíš nechají vysvětlit od cizího člověka, fakt nekecám. Teď nemám na mysli v ložnici, ale třeba jako návštěvu atd. Zkrátka od příbuzného to neberou. Tak to je, léta praxe.

ModrýKlokan
5. 9. 2024 01:12
Odpovědět  Slovan

Jo to chápu, bývá to tak. Jenže chlapa – hlavu rodiny, označit jako “příbuzného”? Kam jsme se to dostali? V takovéto “rodině”, až ten chlap bude něco od nich potřebovat, tak ho odkopnou jako prašivýho psa.

Takových tady bylo a je. Jeden čerstvej případ mám aktuální ze širší rodiny. Celej život makal, budoval a fungoval, baráky, byty, zahrada, chalupu jak haciendu, auta, koníčky, společenskej život… dostal mrtvičku a v padesáti je invalida co sotva leze. Do roka ho manželka vykopla a dnes nevidí nejen bejvalku, ale ani 4 děti. Je to parazitická svoloč. Byl hodný, inženýr, asi pod pantoflem a staral se o ně, všechno jim toleroval, dostal “zaslouženou” odměnu. Bydlí sám v nějaký sociální garsonce a už nezašroubuje ani žárovku.

Stan dopadne pravděpodobně stejně. Cenu pro ně má jen dokud funguje a slouží a něco z něho mají. Po použití poletí na ulici. Pokud má nějakou hrdost, tak je buď musí srovnat do latě a myslet a chovat se jako svéprávný muž, nebo se postupně připravit, aby si ničeho nevšimli, a pak se sebrat a zmizet. A žít si svůj život. A drahá semetrika i s těma drzýma fakanama ať se třeba podělají.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
5. 9. 2024 07:38
Odpovědět  ModrýKlokan

Klokane, to je přesně o čem píši, také máš pravdu, že je těchto případů celkem dost. Pak strašně souhlasím se závěrem tvého příspěvku. Pokud chlap vidí kam to spěje, že si nedají říci, tak je třeba se podle toho zachovat. Jeden můj kámoš, kdysi už před léty řekl (má dvě dcery) Holky mají svůj život a já mám taky svůj život. A basta. Já také patřím do té novodobé skupiny, ještě to tedy není tak hrozné, ale když jsem makal jako vůl, to nebylo fotr ty jsi udělal kus práce, odpočiň si. No a dnes už při mých zdravotních problémech hledají nepochopení, že fotr má finýto. Tak dám majetek vnoučatům a nastřádané prachy užívám dle potřeby. Adios.

stan
5. 9. 2024 08:00
Odpovědět  ModrýKlokan

Modrý klokane, v podstatě máš pravdu. Makal sem na baráku 6 let a ze starýho zanedbanýho baráku sem udělal krásnej rekonstruovanej dům a jeho hodnota se samozřejmě zvedla .Stálo to hodně peněz a úsilí a v podstatě z toho ani nemám radost, když vidím , jak se naše náhledy na život rozcházejí.Jsem už taky ve věku(60) , kdy můžou přijít zdravotní problémy a člověk nikdy neví.Jinak já naštěstí jsem finančně zajištěnej dost dobře a mám to ošetřený i vlastnicky, takže mě osud toho chlapíka co popisuješ snad nehrozí.Ale je pravdou , že nevím jak to vlastně u nás dopadne, protože to názorový rozpolcení je hodně ostrý a i když pořád celkem fungujeme, tak to na nás zanechalo šrámy.

Slovan
5. 9. 2024 08:21
Odpovědět  stan

Zdravím doufám že se tě ta moje legrácka nedotkla, když teď vidím že máš šede? Já mám o tři více a páteř a přidaly se kyčle, a ještě jiné starosti, takže kdybych na tom byl alespoň jako ty. Já už jsem jentak na Parádu. 😊

Joe Arp
5. 9. 2024 10:21
Odpovědět  Slovan

Nazdar kucí, tak vás čtu a přemýšlím jak se lidi, kteří mají spolu cosi odžito a jistě se měli rádi můžou do krve posekat kvůli politice, i když to je jeden z úkolů co si dali libtardi. Jinak Pavle pokud chceš plnit úkol “Parády”, musíš si dát stoličku k vratům a pěkně nahlas zdravit kolemjdoucí, aby si tě všimli!!!

Slovan
5. 9. 2024 10:33
Odpovědět  Joe Arp

Myšleno obrazně na tu parádu, co by na mě ošklivci kdo co viděl. Jedině kdyby nade mnou byl dívčí internát, to bych dvakrát do roka natíral hradbu. 🤣

Joe Arp
5. 9. 2024 10:53
Odpovědět  Slovan

Jen se nepodceňuj, určitě kdybys odevzdával sůl Burianovi, místo tý báby v Soli nad zlato, zasněně by šeptl ” jéé vy jste tak krásnej dědeček, kde já jsem vás jenom viděl”?, “nebyl jsi to ty, kdo mi zazdil křivě futra patlale”?! A to stálé natírání by sis při dnešních cenách barev taky rozmyslel, to si piš! Doufám, že jsem ti nepos*ral celý dopoledne barde.

Slovan
5. 9. 2024 11:46
Odpovědět  Joe Arp

Tos mě nas…chci natírat voliéry. To bude asi darda co? To jsem znal jednoho, je to dávno, zadil si do chléva 60 futra. Nojo to tam měl tele, ale když to chtěl vyvést pak ven, když už to byla kráva, tak je mušel zase vybourat. Pak ještě jinej, zazdil okno, ale obráceně. Co myslíš že se pak stalo? 🤣

ModrýKlokan
5. 9. 2024 12:50
Odpovědět  Slovan

:-D))))))

Joe Arp
5. 9. 2024 16:15
Odpovědět  Slovan

Viděl jsem jakýsi “dokundament” asi od Lady, kde řezník musel rozbít větší psí boudu a v ní prase ve tvaru kvádru, no tele je proti tomu prkotina! To jsem znal taky nějakého Lorence, co ho vozili, ke zdi na kolečku, nechtěl bys takhle zas melouchařit?

Slovan
5. 9. 2024 18:51
Odpovědět  Joe Arp

To nic není, letos se u nás sedlákovi urodilo tolik brambor, až se mu prohnulo pole.

ModrýKlokan
6. 9. 2024 13:47
Odpovědět  Joe Arp

Pane Lorenz, uvezu ty kolečka?

Joe Arp
6. 9. 2024 16:38
Odpovědět  ModrýKlokan

Kolečko jedno!, lehce, Pavel je jak věchýtek.

5. 9. 2024 21:14
Odpovědět  Slovan

To byl jeden, ale za komárů na jednom sídlišti v LTM dala jedna parta z OSP v jedné bytovce komplet všechny okna obráceně. Bylo to pak v Průboji – krajskej deník – tak z toho měli vohromnou slávu a OSP ještě větší krajskou ostudu.

Slovan
5. 9. 2024 21:31

🤣 🤦‍♂️ 🤣 🤦‍♂️

stan
5. 9. 2024 12:48
Odpovědět  Slovan

Slovane, v pohodě. V podstatě jsi napsal pravdu.Jinak já už mám zdravotně toho taky dost za sebou,celkem 10 operací ,ale naštěstí nic fatálního.Funguju, chodím do práce(ještě že tak, jinak bych se asi doma zbláznil, musím pořád něco dělat),práce mě baví, hodně čtu,procházky s pejskem, kamarádi, takže po této stránce si nestěžuju.Tobě přeju ať se dáš do kupy. Myslím , že do 70 se dá žít docela slušně a v rámci možností i kvalitně. Pak už je to loterie, záleží na tom co s námi osud zamýšlí.

Slovan
5. 9. 2024 13:23
Odpovědět  stan

Tak to máš ještě dobrý, já jsem rád že chodím. Ale jak jsem psal je toho ještě více a navzájen to ladí. Já už mám jen ty vrabčáky, ale ono okolo toho je práce taky. Rád vařím a drobné zarádkářské práce zvládnu, ale od kříže dolů je to rozbitý. Já upadnout na Rudém náměstí, tak se vrýtím za čtrnáct dní, než po čtyřech k něčemu dolezu a rukama si pomůžu. Nejsem sám vím to. Tak hodně štěstí.

stan
5. 9. 2024 14:12
Odpovědět  Slovan

Slovane, tak to teda musíš být už docela zhuntovanej. Bylo to prací, nemocí nebo prostě si měl smůlu a vytáhnul si tyhle zdravotní patálie? Držím ti palce ať aspoń v rámci možností funguješ a je dobrý , že z tebe nečiší nějaký negativismus, ale optimismus.

Slovan
5. 9. 2024 16:08
Odpovědět  stan

Stane, je to daleko horší než myslíš. Rozepsal bych se ale je tu jeden co sbírá na druhé kompro. Takže jen krátce, mám toho dost a doktoři? Chá čumí na tebe a myslí si že kecáš. Doktoři? Divím se že se tu v ČR ještě něco nestalo. Každý si může udělat svůj názor na ně. Samozřejmě ne všichni.
Ještě doplním, když vidíš jak se rozhazují miliardy, lečí cizinci zadara atd. tak to naštve. Ale ze všeho je nejhorší, tedy pro mě, že ty jim tam vyprávíš svoje intimní věci a ONI čumí a stejně ti to nevěří a odbydou tě.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
5. 9. 2024 16:19
Odpovědět  stan

On je to stará plačka, mladý holky od nich si stěžují, že je uhoní a pak jim šahá, kam nemá, nic mu nevěř. Vnoučata nad hrobem ho budou muset udusit polštářem, aby se dostali vůbec k majetku!

Slovan
5. 9. 2024 18:55
Odpovědět  stan

Ještě jsem si vzpomněl na jednu moji vzpomínku. Znal jsem nějakého p. Honzu Langa, říkali mu mrtvej Honza, proč nevím. Měl andulky a jako kluk jsem k němu chodil na čuměndu. A ten vždycky říkal, když se belhol o fr. holých ulicí, že správný kanec má na stáří zchromnout. Třeba mi potká stejný osud. 🤣🤣

ModrýKlokan
5. 9. 2024 12:45
Odpovědět  stan

@ Stan

Rozumím, vypadá to, že si poradíš a nenecháš ze sebe udělat osla. To ti chválím :-D)) a spousta lidí ti asi může přátelsky závidět.

Tak se drž a řeš to s chladnou hlavou, systematicky a důsledně. Tyhle vztahový věci trvají leta, podle mě k případné pozitivní změně ve vztazích pomáhá stát si za svým, za tím kdo jsi a za svým postojem, aniž je nutno ho ostatním agresivně vnucovat.

Když se někdo nechá zničit kvůli měkkosrdcatosti, tak už potom nikdy nikomu, kdo by si to i zasloužil, pomoci nemůže. Prostě je potřeba asi jednat s nima jako s malýma děckama, s láskou, přísností a důsledně. Dneska řada žen i mladých dospělých jsou infantilizovaní systémem a médii. Režim je tak líp ovládá a doma se chovají jak malí spratci.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
stan
5. 9. 2024 14:23
Odpovědět  ModrýKlokan

Modrý klokane, osla opravdu nikomu nedělám.Je to jen takový povzdychnutí nad tím, že prostě v názorech na politiku se s manželkou hodně rozcházíme. Jinak je ale manželka docela fajn ženská, neprudí, nevzteká se a hlavně to není feministka!!!!!! Normálně doma vaří, pere,šije, stará se o zahrádku, takže v těhle věcech je to v pořádku.Děti to je jiná kapitola……tam už je to spíš někdy s názorama naprosto mimo, ale snažím se to prostě vyťesňovat. Ale nejsem takovej ten rezignovanej tatík, kterýmu je všechno jedno, hlavně si dát pivo a cígo a mít klid. Zajímám se o život kolem sebe a vidím spoustu špinavostí a podpásovek a to mi vadí.A tak prostě svoje názory komentuju tady na pokecu, kde jsou rozumný názory a hlavně tu nejsou názory debilů ze seznamu a z forum24. S těma exotama mě diskuze vůbec nebavěj a raději odcházím. I proto jsem přestal sledovat Pravý Prostor, protože to co je tam v diskuzích , tak to raději mizím než číst ty zblitky. Tady se naopak v diskuzích dozvím spoustu zajímavých názorů a komentářů nad kterými si rád zapřemýšlím.Tak doufám, že to vydrží .Přeji ti modrý klokane pěknej den.

Joe Arp
5. 9. 2024 16:27
Odpovědět  stan

Ona to po tobě čte i manželka? (humor!!!)

Stan
5. 9. 2024 20:58
Odpovědět  Joe Arp

Ne, manželka by na takovej web vůbec nešla, protože by to pro ní byla proruská propaganda. Takže proto tady můžu být uprimnej. Tady se v podstatě nemusím přetvařovat a psát tak, jak to cítím.

ModrýKlokan
6. 9. 2024 13:54
Odpovědět  Joe Arp

Joe miláčku, vem si svetr, je ti zima. A už nepi to pivo, nebo seš bez večeře! A přestaň psát na ty internety, přijede maminka na návštěvu, tak rači vyluxuj!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
6. 9. 2024 15:38
Odpovědět  ModrýKlokan

Spíš nepij to pivo blbneš a smrdíš! Tchyenu by museli přivézt na návštěvu z kolumbária, svetr 2x mám teprve objednanej u přeplácený prodavačky rozumů a telefonů. Tý bejkůůůů!

ModrýKlokan
7. 9. 2024 01:02
Odpovědět  Joe Arp

Tchyena z kolumbária… :-D)))))))))))))…. se picnu

Spam orinoko
4. 9. 2024 13:22
Odpovědět  stan

Kdysi se mě babizna ptala: Co máš pořád proti Americe? Syn ji miloval. Možná dodnes. Že jsou jaksi emerice u kloaky asi nevnímají.

Ladislav 💤
4. 9. 2024 14:04
Odpovědět  josh-xy

👍👍👍👍👍bravo Polské děvče!

Dorotík
4. 9. 2024 15:52
Odpovědět  josh-xy

To bych od Poláků nečekal. Bravo odvážné děvče!!! Je nezbytné, přímo povinností jim ten jejich fašistický hnůj kydat a otřískávat o jejich hlavu.

4. 9. 2024 16:45
Odpovědět  josh-xy

Novodobý jev: Poměr chlapů k ženám s gulema 1:5

Albi
4. 9. 2024 20:09
Odpovědět  josh-xy

Mluví hrozně rychle – jestlipak to přítomní stačili sledovat? A stačilo to doputovat až do jejich mozků a tam si najít nějaké místečko v podvědomí “pro ptíště”? ?

ModrýKlokan
5. 9. 2024 01:27
Odpovědět  josh-xy

Ta jí to dala, té dementní mrdce.

Slovan
5. 9. 2024 18:58
Odpovědět  ModrýKlokan

Ty si myslíš že ji to sserree? Kyselý úsměv měla a očičkama nevěděla kam.

ModrýKlokan
6. 9. 2024 13:58
Odpovědět  Slovan

Já tu čarodějnici nemůžu ani vidět.

cool
4. 9. 2024 12:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Po roce 1989 jsme byli začleněni k Západu // v postavení periférie. v postavení kondominia zm.dů.

Spam orinoko
4. 9. 2024 13:24
Odpovědět  cool

V roli kondomů na hnědý balast.

Dorotík
4. 9. 2024 13:31
Ohodnotit příspěvek :
     

ANO, správně – samostatnost, svrchovanost, suverenita, neutralita a demokracie bez přívlastků, mezinárodní orientace na všechny strany, na svobodnou, mírovou a vzájemně výhodnou spolupráci a obchod. Jenže jak to udělat, když 35 let jsme úzkostlivě drženou kolonií USA s výkonnými protektory Berlínem a Bruselem, dnes navíc jsme naším kolonizátorem i vojensky okupovaní. Zkrátka jsme kořistí USA, které se nás jen tak nevzdají, a to i za cenu nového humanitárního bombardování (ostatně už to u nás znají z r. 45 – Plzeň, Mladá Boleslav, Praha, …..). Jedinou cestou je obnovit mezinárodní vztahy s Ruskem, získat mocenskou podporu Ruska a provést to, co se děje v Africe, kde poslední dobou USA balí kufry v jedné zemi za druhou, za dohledu místních, na USA nezávislých vlád a Ruska. Pryč s fašismem, kolonialismem, kapitalismem a imperialismem.

Ladislav 💤
4. 9. 2024 14:05
Odpovědět  Dorotík

I s naší nacistickou pavládou!

Jan
5. 9. 2024 18:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Zapad rizeny zidy nikdy nedela neco zadarmo. Prevzetim Ceska do sfery zapadu o sametu humanitarniho bombardaka Vency kulisaka dostal zapad moznost nasi zemi rozkrast. S pomoci nasich zlodeju se mu to podarilo. Malokdo si uvedomuje, ze jsme pro zapad kolonie, levna pracovni sila a odbytiste pro vyrobky i potraviny horsi kvality nez je na zapade. Musim ovsem uvest, ze za nizsi ceny nez na zapade. Mimo energii. Nase tvrdsi potravinove normy nahradili mekci EU normou, ktera jde na ruku potravinarskym koncernum.