blog

Po prohrané bitvě

Po prohrané bitvě

So, 28. 01. 2023, 22:59

Autor

Vidlák a.a.

Je dobojováno, jasným vítězem voleb je Petr Pavel, který získal víc než 58% hlasů. Andrej Babiš získal víc než 41%. Není o čem spekulovat, není důvod něco zpochybňovat, výsledek je nad slunce jasnější. My si musíme říct, co Pavlovo vítězství znamená a co nám to všem přinese.

Začnu barvotiskovou příhodou. Včera ráno jsme si picli prasátko, pěkně si ho paříme, škrábeme štětiny… a najednou telefonát. Policie. Prý abych se dostavil v příštím týdnu na stanici, protože moje psaní už natolik leží někomu v žaludku, že se to dostalo až k nim. Ne, žádné detaily nevím a asi se je ani nedozvím. Ale je to taková pěkná symbolika. Prezidentem se stal generál a nad blogery se smráká. To vše v jeden den.

A to je první výsledek voleb. Generál Pavel se nijak netajil, že bude klidu a řádu dosahovat zasahováním proti těm, kteří dělají problémy, kladou nevhodné otázky, mají pochybnosti o směřování naší země a chtěli by to jinak. Fialova vláda chce přesně to samé. Jedna a jedna jsou dvě. V tomto ohledu zřejmě Pětikolka nebude na nic čekat a generál také ne. Brzy už si policie nebude zvát blogery na stanici, ale dojde si pro ně se zatykačem.

Budu muset maličko přehodnotit své úmysly s distribucí mé knihy. Původně jsem s ní chtěl objet republiku, ale nějak si nejsem jistý, jestli to vůbec ještě stihnu. Vy, co jste mě podpořili a chcete moji knihu, tak si ji budete moci vyžádat pro zaslání domů. Již brzy ve vašich kinech…

Druhým výsledkem voleb je celkem unikátní situace, kdy jedna víra ovládla v podstatě všechny mocenské instituce v zemi. Na jednu stranu je to pro nás průšvih, na stranu druhou se poprvé od revoluce nemůže vláda vymlouvat na sněmovnu, senát, ústavní soud nebo prezidenta. Všichni táhnou za jeden provaz, mají všechnu moc a tedy i všechnu odpovědnost.

Třetím výsledkem voleb je potvrzení stávajícího stavu, který se projevil už v parlamentních volbách, ale dal se ještě svést na milion propadlých hlasů. Komunální a senátní volby už ukázaly, že se jedná zřejmě o trend, ale ještě se to dalo brát jako náhoda. Volbu prezidenta bychom už měli brát vážně a nemá smysl se na něco vymlouvat. Celkem jednoznačně se ukázalo, že v této situaci není jak vyhrát.

Řekneme si pár faktů:

Volební účast byla o dvě procenta vyšší, než v prvním kole. O cca 140 tisíc voličů. Andreje Babiše v podstatě volili všichni jeho voliči z prvního kola, pak i všichni voliči Jaroslava Bašty a ještě získal 200 tisíc dalších voličů, kteří buď k volbám v prvním kole nepřišli a nebo volili někoho z ostatních kandidátů.

Pokud to budu brát takto, pak babišova kampaň měla logiku. Babiš o nic nepřišel, získal všechny voliče od SPD, přesvědčil 140 tisíc voličů navíc, aby přišli k volbám a volili ho… a ještě posbíral nějaké drobky u ostatních kandidátů. Vzhledem k tomu, jakou kvadraturu kruhu museli jeho marketéři řešit, tak neodvedli vůbec špatnou práci. Dokázali navýšit babišův výsledek z prvního kola. Ale stejně nebylo jak vyhrát.

Z tohoto hlediska vlastně vůbec nevadilo, že Babiš mluvil o Gerasimovi, jako o vrahovi, byl poměrně hodně protiruský a byl proti Okamurovi. Stejně posbíral jeho hlasy. A pokud je neposbíral, tak místo nich dostal hlasy středových voličů, kteří mu ztrátu hlasů z SPD bohatě vyrovnali. Veľký Bocian hrál vlastně docela dobrou hru, ale měl od začátku nedostatečné karty. Většinový volič nám nevěří, že jsme na pokraji války, nevěří, že se chystá jejich ožebračení a nevidí problém v omezování svobody slova. To je prostě realita. Babišova kampaň se dostala do každé domácnosti, ale s 58% voličů to nehnulo.

Na druhou stranu, díky výrazné Babišově prohře utekl Okamura hrobníkovi z lopaty. Může teď klidně vyhlásit, že to od začátku věděl, že mu bylo jasné, že oligarcha agrobaron nikdy nevyhraje, protože Babiš není autentická opozice, tou je pouze a jedině SPD a Babiš prostě není cesta. Může dodat něco o tom, že kdyby byl Pavlovým soupeřem Bašta, mohlo by to vypadat úplně jinak. Prohra Babiše značně neutralizuje chyby, které SPD před vlastní volbou udělala.

Tato volba prostě ukázala naše limity. Jestliže v minulých prezidentských volbách liberální demokracii chybělo pár desítek tisíc hlasů, teď už jim jich asi sedm set tisíc přebývalo. Když si vezmete, že za těch pět let zemřelo cca 500 tisíc lidí a nových 500 tisíc lidí dospělo a dostalo volební právo, tak máte celý volební výsledek bez problémů vysvětlen. Je nás prostě míň a zatím to na větší změnu smýšlení ve společnosti nevypadá.

Babiš může pokračovat v tom, čemu sám pomáhal teď během volební kampaně – může se stát hegemonem opozice, hlasem chudších lidí a seniorů, může se rozkročit směrem k alternativě, i k SPD. Ale i pokud to bude dělat dobře, nikdo ho nepřibere do hry. Bude mít svých 40% (nebo ANO a SPD budou mít spolu 40%), ale to nebude stačit na vládu. Těch zbylých 60% prostě volí současné směřování a naše síly jsou prostě menší, Halík… jsou kurva menší.

Nebo se Babiš může snažit dělat to, co dělal předtím, než si uvědomil, že se bez širší podpory prezidentem nestane. Být zase středovým hnutím. Ale jeho osoba je pro pětikolku tak nepřijatelná, že by musel udělat předsedu hnutí z někoho jiného a sám se z politiky stáhnout a řídit to odněkud ze zákulisí.

Obě cesty hnutí ANO neskýtají žádné velké možnosti. Pokud ANO bude autenticky opoziční, tak může mít 40% hlasů, ale nikdo ho nevezme do vlády. Nebo bude středové, má šanci se sblížit s ODS, ale zároveň přijde o radikálnější voliče, bude slabší a stane se takovými druhými Modroptáky. Se vším, co to bude obnášet.

Dovolím si jednu dlouhodobou věštbu – pokud se ve společnosti nějak rapidně nezmění nálady, tak hnutí ANO sice možná vyhraje příští parlamentní volby, ale bude zase v opozici. Změna u nás nastane jedině tak, že se celá současná koalice strašlivě zdiskredituje a nebo se tu objeví nějaká jiná strana, která dokáže svým programem sebrat Pětikolce skoro milion voličů a zároveň dokáže spolupracovat s Babišem (případně i s SPD), což považuju za naprosté sci-fi.

Tyto volby podle mě ukázaly, že radikalismus na naší straně spektra nemá žádný smysl. Soutěžíme o stále stejné voliče a ani velmi vyhrocená kampaň a velmi vážná témata na tom nic nezměnila. Ani válka za humny na tom nic nezměnila, ani vysmátý ksicht Blyštivého Péti na tom nic nezměnil. A budu si muset promyslet, jestli má smysl jakékoliv další demonstrování. Pětikolka potvrdila, že má většinu. Za takových okolností bychom nejspíš byli totéž co Milion chvilek.

Babišův volební výsledek prostě ukázal čtyřicetiprocentní limity opozice a dokud se nevyplní všechny ty dezinformace, o kterých jsme mluvili, tak se se na těchto limitech nic nezmění. V této chvíli nám zbylo jedno jediné – kus té jednoty, která tu v posledních dvou týdnech vznikla. Byli jsme si schopní podat ruce a shodnout se na kandidátovi, který rozhodně nebyl bez vady. Měli bychom si to hýčkat.

https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/po-prohrane-bitve


Koláři Koláři, práce se ti nedaří

Autor

Vidlák a.a.

Přátelé, dneska si zahraju na svého blogerského kolegu Vlka. Můj bratr vládne angličtinou podstatně lépe než já a tak je schopen číst i anglické zpravodajství. Před několika dny se k němu dostal docela zajímavý odkaz, který jsme nemohli nechat jen tak.

Vězte, že v USA existuje komunistická strana. A tato americká komunistická strana vydávala od roku 1944 až do roku 2016 takové svoje americké Haló noviny. Jedná se o časopis „Political Affairs“ Anglická Wikipedie o něm píše (v automatizovaném překladu):….

https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/kolari-kolari-prace-se-ti-nedari

sdílet na

33 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Autor
30. 1. 2023 00:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten stav je výsledkem jedné velmi zanedbané záležitosti. Občas o tom napíši, ale vlastně teď je to ve stádiu, kdy se bude začínat od nuly. Ta záležitost je jednoduchá a prostá, ale skoro nikdo ji nevěnuje pozornost. Vím co říkám, je to školství.
Rodiče se soustředí prakticky jen na prospěch, ale ne na OBSAH. A tady je ta příčina, která určuje dnešek. Ten paradox, že mladí, kteří jsou již ovlivnění “polistopadovým” školstvím, vlastně se chovají proti své přirozené podstatě, kdy právě oni se bouří, vlastně dříve bouřili, proti nespravedlnosti, chtěli lepší svět, ale dnes volí přímo proti svým zájmům.
Nehledejme příčiny pouze v dnešku, protože to je špatně. Pokud je ještě čas, musí se začít bojovat o budoucnost a to u mladých, dětí i dospívajících. Ale oni sami za své názory nemohou, byly jim vnuceny, nebylo jim v celku řečeno, co je pravda. Mnozí si vzpoměňte, jak jste se chovali v “listopadu” a jen schopnost přemýšlet a životní zkušenosti vás donutili změnit názory. Někteří své pohledy měnit nemuseli, ale ti byly umlčováni i těmi dnešními “polepšenými”.
Málokdo se postavil dětem v tom smyslu, ež jim nedovolil sledovat pořady, které jako rodič neznal a které se ukázaly jako ty, které mění mentalitu a pohledy na svět. Omezoval mobil. Není zde mnoho místa, tak končím, ale jedině stálý a rozhodný odpor měnícím se hodnotám může něco změnit.
Rodina se ukázala slabší, díky nezájmu velmi mnoha rodičů.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Vopěnka
30. 1. 2023 01:16
Odpovědět  Peter 008

Já jsem se nedávno díval na seznam zaměstnanců ZDŠ, kam jsem chodil. A civěl jsem na to jak tele na nová vrata. Schválně jsem ještě srovnal tehdejší a dnešní ročníky co do velikosti. Takovou brutální přezaměstnanost jsem ještě nikdy neviděl. Dokonce tam mají i vrátnou, což vždycky dělal školník, uklízečky, nebo kolem procházející učitelky. (Někde mívali i služby složené ze žáků, ale tam ne.)

Učitelů na žáka víc, každá třída asistenta pedagoga, školní asistenti, speciální pedagog, vyhrazený výchovný poradce (bývala to odpolední funkce normálního učitele), školník, pomocný školník, zmíněná vrátná, uklízečky, ředitel, zástupce ředitele, sekretářka, ekonomka, vedení jídelny, kuchařky, pomocné kuchařky, družinářky (bývala jedna), pomocné družinářky atd. (Možná jsem na něco zapomněl.)

Vopěnka
30. 1. 2023 01:16
Odpovědět  Vopěnka

A takových škol jsou tisíce. Ti lidé musejí něco dělat, i kdyby většinu času strávili hraním solitaire, stále jim dost zbývá na vymýšlení blbostí. A všichni samozřejně v hledáčku a pod kontrolou neziskovek. To je absolutní kontrola.

Omezovat mobil je neslysl. Pokud to tedy není ve smyslu: “Pojď, půjdeme do stolárny na CNC dělat skříně” nebo něco podobného, co by potomka obohacovalo. Jinak to bude mít opa

Jaroslav
30. 1. 2023 09:58
Odpovědět  Peter 008

Moje mladá kolegyně, pocházející ze “střední třídy” je bumerang, tj. rodiče i kdyby ji vyhodili z domu, tak se obloukem vrátí. Svěřila se, že tak žije spousta jejich spolužáků. Proč? Protože nemají na to, aby si pořídili vlastní domov a osamostatnili se! Je to neuráží, systém který na ně kašle milují, stačí že mají mobil a mohou chatovat se svými ? příteli? To já jsem chodil s kamarády dělat lumpárny, hrát futbal, na strniště, kouřit a podobné věci. Že mne občas vyslýchala VB nevadí. Smutné je, že mladým to zřejmě nevadí, třeba si někteří myslí, že rodiče tu nebudou navždy a jednou… no prostě budou mít své bydlení!

Helena
30. 1. 2023 13:11
Odpovědět  Jaroslav

Nebojte nebudou, nebudou mít své bydlení, to není v plánu americké vlády v ČR dosazené americkou ambasádou. Budou mít své místečko na Ukrajině, zahrabáni v ukrajinské černozemi.

Pavel z Moravy
30. 1. 2023 12:28
Odpovědět  Peter 008

Petře, plně s vámi souhlasím, ale ti rodiče musí být duševně vyzrálí, aby pochopili to co jim říkáte. Sám jistě víte co vám daly knihy, vlastní přemýšlení a vyhodnocování životních zkušeností. Toto vše již generacím dnešních čtyřicátníků chybí. Nechci být za pesimistu, ale na nápravu současného stavu by jste potřeboval nejméně 150 let. Toto je totiž boj s větrnými mlýny. Nežijeme v socialistické společnosti, kde výchova měla nějaká pravidla. Vzpomínáte si na slova R. LUXEMBOURGOVÉ, socialismus nebo barbarství. Tam jsme skončili. V barbarství.

optimista
30. 1. 2023 02:57
Ohodnotit příspěvek :
     

NĚKDE JSEM ZAHLÍDL VÝSLEDKY SLOVENSKÝCH PREZIDENTSKÝCH VOLEB – ČAPUTOVÁ 58,4%, ČEFČOVIČ 51,6% – TO BYLO DŘÍVE… PŘED PÁR DNY PAVEL 58,3%, BABIŠ 41,6% – ZDÁ SE, ŽE JEDNOU NASTAVENÝ POČÍTAČOVÝ PROGRAM MANIPULACE S VOLBAMI PRO VÝCHODNÍ EVROPU DODANÝ ZVENČÍ TADY NEUMÍ NIKDO KORIGOVAT TAK, ABY TO PŘÍLIŠ NEBILO DO OČÍ… ALE MOŽNÁ SE MÝLÍM…

Pavel K
30. 1. 2023 08:27
Odpovědět  optimista

Já jsem tuna v sobotu upozornil jak chvíli po vyhlášení výsledků naběhla slovenská Čaputka PP na podium s gratulací. Ta snad stála za plentou, ale ta “předvídavost” že to Pavel vyhraje byla divná. No a všimli si toho i na jiných webech co jsem zahlídl. Uteklo pár hodin a už v TV Pavel obratně to vysvětloval, co že ta Čaputová tu byla tak rychle, prý tu byla NÁHODOU, byla ZROVNA NA SOUKROMÉ NÁVŠTĚVĚ Prahy. To je mi náhodička, ale Pavel už to okecal. Náhoda.

Burák
30. 1. 2023 09:00
Odpovědět  Pavel K

Také jsem zaznamenal tuto tzv náhodu. Vemte si fakt, že pokud jste někde soukromě mnohdy neupravení pro kamery, trvalo by to rozhodně déle než by jste se upravili i s dopravou na ono místo. A těch vítězných 58% je rovněž podezřelé. Musíme brát, že pokud se nerozpadne EU a USA, nikdy už volbou nepůjde nic změnit.
Bohužel kolem sebe vnímám mnoho otrávených lidí, kteří už příště k volbám ani nepůjdou.

janle57
30. 1. 2023 10:41
Odpovědět  Burák

Jediná záchrana pro demokracii a možné svobodné volby je
vítězství Ruska na Ukrajině,porážka NATO a rozpad EU,pak
se nám Fiala,Pavel a ostatní zrádcovská mafie budou zpovídat.

Pavel
30. 1. 2023 11:16
Odpovědět  Burák

Pisou ,ze je ted hned ekonom a prvni zacal mluvit o financnich reformach ,zrejme je taky expert .
Pred volbama by se rozdal..
Volici breceli dojetim ,ze byl zvolenej a asi brecet hned tak neprestanou ..
Protoze chysta a zavelel rozkaz je doreformovat i svoje volice do dalsi a nepochybne horsi chudoby.

Boomer
30. 1. 2023 13:14
Odpovědět  Burák

..ale no tak, žena, nota bene presidentka.. a vyšla by z domu neupravená, byť jen tak na soukromo?? To není možné..neverím, bohajeho neverím!!
Možná byla v zákulisí připravena gratulovat nebo kondolovat, ale upravená musela být najisto k obojímu.

Autor
30. 1. 2023 09:55
Odpovědět  Pavel K

A zkuste tomu “zelenému” prezidentovi nevěřit! Vy konspirátore! 🙂 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
30. 1. 2023 18:18
Odpovědět  Peter 008

To já rád strkám nos kam nemám. I za cenu že přes něj dostanu. 😊😊

Jaroslav
30. 1. 2023 09:30
Odpovědět  optimista

I “velký” JV. Stalin říkal, že není důležité jak kdo volí, důležité je kdo sčítá hlasy! Výsledek voleb mi napomíná situaci po 89. kdy zaprvé mnozí si “stěžovali” že cinkali klíči a teď by si přáli aby jim byla tehdá ruka upadla. Druhé vysvětluje vtip jak bezdomovec říká svému druhovi, “v 89. jsem cinkal klíčema, byli od bytu, auta a chaty..”. “Vítězní” voliči, než přijdou na to, že to bylo Pyrhovo vítězství budou muset rýt držkou o zem. Jeden můj známý prohlásil, “je mi přes 40, než já přijdu na řadu k mobilizaci, to již děti těch v sobotu “zvítězili” ve volbách budou již dávno mrtvé”. Děsivé vyjádření a zbývá nám jenom modlit se k Bohu ať to nedopustí. Nějaká ta Sodoma a Gomora by jistě pomohla (z Božích rukou, lidstvo již totálně zhlouplo). Teorie, že i tehdá se “jednalo o jaderné údery” je jistě čistě náhodná. A dnes jsem viděl kdesi úvahu, že západ dodá UK taktické jaderné zbraně ( jakýsi armádní generál kdysi prohlásil, že “Rusko by se mělo obklíčit jadernými zbraněmi”) . Zde je poměr sil tak 5:1 (V TJZ) ve prospěch Ruska, tak ať to zkusí. To by byla mela. Taktické jaderné zbraně (typu Hirošima) vlastně, dle USA, ani neznamenají jadernou válku, nebo se pletu?

jiří
30. 1. 2023 21:50
Odpovědět  optimista

2018 Jair Bolsonaro vs. Fernando Haddad (58%: 42%)
2019: Zuzana Čaputová vs. Maroš Šefčovič (58,4 : 41,59)
2022: Emanuel Macron vs. Marine Le Penn (58,5: 41,5)
2023: Petr Pavel vs. Andrej Babiš (58,32: 41,67)
https://www.inenoviny.sk/prezidentske-volby-v-eu-koncia-u-viacerych-nahodne-pomerom-58-ku-42-cca/

PENNYS
30. 1. 2023 08:25
Ohodnotit příspěvek :
     

chce měnit mentalitu obyvatelstva????? NA ZMĚNĚ ZAČALY PRACOVAT, UŽ OD SAMETOVÉ REVOLUCE JAKO ODS SKLAUZEM,TOP09 S KALOUSKEM KDUČSL TRVALO JIM TO PŘES 30 LET ,ALE PŘÍKAZ KTERÉ DOSTALI OD USA SPLNILY NA 100% ZÁPAD PŘEVRÁTILCELÝ BÝVALÝ VÝCHODNÍ STÁTY VZHURU NOHAMI
TO JE TA změna mentality kterou dnes vidíme! OPĚT NA 30-40 LET BUDEME RYPÁKEM RÝT.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jan
30. 1. 2023 08:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Thema COVID.
Uz se vam urcite stalo, kdyz chcete nekoho varovat pred ockovanim, ze vas nejenom odmitl, ale vysmal se vam, ze jste konspirator? Proc se lide nechteji dozvedet pravdu?
Protoze ziji stadni mentalitou, ktera jim dava pocit bezpeci a nemaji zajem na tom neco menit. A co tedy proti tomu delat:
https://nastub.cz/w/ijhv6rbVvAvkjwaqJpTbwD?start=0s.

Ze COVID byl vyvinut v laboratori a ze je to tedy umele vytvorena zbran, ktera byla nasazena proti lidem za ucelem redukce populace a omezenii jejich svobod? Tomu lide stale neveri.
Tohle natocene video s clovekem s Pfizeru, ktery nevi, ze je natacen, vam snad otevre oci:
https://nastub.cz/w/bkc46kptCrr7YbD8cmRMwt?start=0s

Jaroslav
30. 1. 2023 09:42
Odpovědět  Jan

Jane, Také nevěříme, že na UK bylo ca 20 biolaboratoří, vyvíjející věci, které nemají praktické využití v medicíně, nebo že pro naše “přátele” pracují biolaboratoře kam se podíváš, nevěříme, že pro ně dělají špinavou práci, je mor afrických prasat na Moravu někdo zavlekl, že kulhavka a slintavka na Kubě byla rozšírena severním sousedem, nevěříme, nevěříme! Ten Covid je předse čínský virus, né žeby ta čínská laboratoř měla úzké styky s US laboratořema, měla od nich grant, neveříme. Také nevěříme, že jisté kruhy se snaží vyselektovat slovanské geny, aby pak vyvinuli něco specifického proti Rusovi (nejspíš až pak poznají naši východní “přátelé” zpoza Slovenska že jsou vlastně většinově genetičtí Rusi a že by to třeba mělo účinek i na nás. Máme toho spoustu k nevěření, a je to pořád těžší.

Jan
30. 1. 2023 13:23
Odpovědět  Jaroslav

Zapomnel jsi na mutace ptaciho viru, kterym chteji vymlatit drubez, aby lidi nemeli co zrat a zrali cervy a svaby.

Jan
30. 1. 2023 08:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Jakapak prohrana bitva Vidlaku? Nemuzes prohrat bitvu, ktera je predem tak nastavena, ze ji prohrajes!
Pro mene chapave:
Spenat byl 4 roky pripravovan na funkci prezidenta kolonizatorem USA a poradci. Scitani hlasu meli take pod palcem.

Jan
30. 1. 2023 09:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Predstavitele zemi BRICS pracuji na novem svetovem radu. Nejdrive skoncit parazitovani zapadu zavedenim vlastnich men do plateb.
BRICS-putin-bolsonaro-Xi.jpg

Autor
30. 1. 2023 09:54
Odpovědět  Jan

Bolsonaro už není ve funkci, ale jeho nástupce je také pro spolupráci s Ruskem, pro BRICS. A kupodivu tím vadí. Bolsonaro byl “člověkem” Trumpa.

Jan
30. 1. 2023 13:20
Odpovědět  Peter 008

Bolsonaro, Russevova byli pro spolupraci s Ruskem a byli odstraneni. Oba byli podporovani velkokapitalem. Proc tedy? Brazilie je slozita zeme.
Kazdopadne Lulu ted podporuji Kuba a Venezuela. Argentina dokonce nabidla Lulovi pomoc vojenskou, vyporadat se s pucisty. Proc ta podpora? Lula je kandidatem mas. Ten puc byl spinavou praci Bolsonara, ktery neumi prohrat.
V orientaci je treba se divat, ktere jsou to zeme, co na Lulu kydaji hnuj a ktere mu chteji pomoci…

Velitel
30. 1. 2023 09:50
Ohodnotit příspěvek :
     

O jaké bitvě zaměstnanec agenta Bureše píše?
Pokud o té v které se bezpáteřní komunista a snaživý agent StB Bureš (tak ho hodnotili řídící dustojníci StB) utkal s neschopným komunistou a agentem StB Pávkem (tak ho hodnotili nadřízení velitelé) o úřad státního prezidenta protektorátu tak to nebyla žádná bitva a ani volba, poku máte na výběr mezi komunistou agentem StB, kterého v Maroku řídilo KGB a mezi komunistou a agentem vojenské odnože StB, kterého řídilo a cvičilo GRU není to ani boj ani volba, protože nic jiného než komunistu a agenta StB zvolit nemůžete,
Pokud by se nepsal rok 23, ale rok 43 tak by agent Pávek byl generálem (Brigadeführer) SS-Totenkopfverbände a velel by nějakému koncentráku, jeho Gertrůda by byla politrukem. pořádala přednášky o Drang nach Osten. Agent Bureš by stejně jako dnes šmelil s říší, pěstoval řepku a sepisoval udání kterak Brigadeführer Paul hatí usilí říše dodáváním mála židů na pole agenta Bureše. V lednu 43 by se utkali jako vzorní nositélé zlaté svatováclavské orlice o to kdo pojede do Bruselu políbit prsten a bude sátním prezidentem protektorátu, ale již v květnu 45 by byli zapálenými Rudými gardisty a vůdci odboje. Agnet Bureš by sepsal seznam židů, kteří na jeho polích náhodou přžili a stal se tak spravedlivým nezi národy . Brigadeführer Paul by podepsal spoluprái s GRU i rozvědnou USA a v klidu by čekali až se na troskách III, říše vybuduje ta IV.EU , s tančíky na baterky a odbornicí na piču v čele.

Autor
30. 1. 2023 10:06
Odpovědět  Velitel

Já bych jen malinko upřesnil. To nebyli ani komunisté, ani by nebyli fašisty, a je jim fu(c)k co je dneska, jsou to průzrační KARIÉRISTÉ. Ostatně podobné chování vidíte přece kolem sebe na pracovištích dnes a denně nebo v místní politice.

Jaroslav
30. 1. 2023 13:25
Odpovědět  Peter 008

V podstatě to velitel také píše. Za bolševika jsem pochopil, že obsazení funkcí je především o kariéře/kariéristech. Ti stejní lidé byli u fašistů, na Slovensku Hlinkova garda, pak kovaní komunisté (viz Štětina), dnes demokratizátoři. I ta kritizovaná doba normalizace byla o kariéristech. Různí Štětinové se prali o pozice a ti kterí prohráli a skončili v kanálech se pak stali disidenti. Kromě Vency, ten byl k prodeji naší země vychováváo od mala. Kdysi po převratu má manželka zoufale prohlásila, kde se ty kreatury, co se nahrnuli k moci vzali?! Oni ti neschopní (nejen odborně, ale i morálně) byli bolševikem upozaděni a po 89 se prohlásili vítězi a prodrali se k moci. Teď je to výsledek jejich činnosti, jejich dědictví (viz Mareček Benda s jeho Plzeňskou právnickou výchovou). Nikdy nic hodnotného nestvořil, ovšem dodnes benefituje jako synáček disidentíčkův.

Standa
30. 1. 2023 13:33
Odpovědět  Jaroslav

Víte, ..jak bych napsal …………..? morálka socializmu byla jiná. Ve výchově.
Kapitalizmus je něco jiného …,, trhni ho, řízni ho, pust mu krev” …silnější vyhrává, to je základní motiv kapitalizmu.
Samozřejmě , že u morálně slabších lidí se všichni nějak derou nahoru , jde přece o moc ( a tím o prachy) i za sociku( nevím, že tu byl komunizmus), ale jak se říká ,, špína vždy vyplave nahoru”!!!!
Nyní tedy vyplavala!

Gales
30. 1. 2023 12:54
Odpovědět  Velitel

Do KSČ byli vybíráni jen ti nejlepší.A proto dělají prezidenty. Akorát že na druhé straně mříže.Nebo co.

janle57
30. 1. 2023 10:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Řád a klid aneb Držet hubu a krok !! Jasný vzkaz národu a výzva nám všem nepodvoleným,
abychom si přestali zahrávat s trpělivostí jeho a Kolářovy demokracie !!

Pavel z Moravy
30. 1. 2023 10:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Nu, jedno vím téměř jistě. Další volby jak do parlamentu tak prezidentské tu již nebudou, neb budeme součástí 4. říše a ta si bude určovat kdo, kde, kdy a co mohou poddaní jeho bruselského veličenstva dělat. A dále vím, že tu nebude již k žití, protože bonzáků a kariéristů se nyní vynoří tolik, že vám to vezme dech. Takže jak zpíval V. Neckář- to jsou sněhové vločky a ne atomový spad, dejme si tedy ještě sklenku a pojďme spát.

Autor
30. 1. 2023 12:14
Odpovědět  Pavel z Moravy

No já nevím, květen se tak nějak blíží pomalu, ale jistě …

Janka
30. 1. 2023 12:56
Odpovědět  Peter 008

myslite ze to aj tentoraz ukoncia Rusi do maja? ja mam pocit, ze to budu kapanek natahovat, nevysla tohtorocna zima, mozno vyjde ta buduca……medzitym znicia este co to na UA, ta bude ziadat este dalsie peniaze, este dalsie zbrane este dalsich ludi strati a Rusi si budu niekde na hraniciach Luhanska pomaly dalej brusit a valcovat. Naco sa natahovat dalej, predlzia sa dodavatelske trasy, horsie zazemie z hladiska partizanskych bojov. No je tu samozrejme otazka, ci NATO zo zufalstva po zvalcovani dalsich stotisicov ludi tam nebude chciet hodit malu jadrovku akoze to urobili Rusi, vylucit sa to neda.