blog

P.C.Roberts: Západ aktivuje roznětku války

Západní média jsou strojem na výrobu lží a západní vlády žijí v předstíraném světě vlastní beztrestnosti. V důsledku toho si západní národy neuvědomují nebezpečnou situaci, kterou Washington svým současným postojem k Rusku vytvořil.Takzvaná „mírová konference“ ve Švýcarsku byla podvodem. Rusko nebylo na konferenci přizváno, takže jak to mohli nazvat mírovou konferencí?

Odpověď je jasná. Šlo o propaganistickou akci k podpoře washingtonské loutky Zelenského. Jeho mandát vypršel a vládne tedy už nelegitimně jako diktátor. Mnozí z přítomných odmítli závěrečné prohlášení podepsat.

Pokusme se tedy o pravdivý popis současné situace: Západ jedná ve prospěch pokračování a rozšiřování války. Mandát loutky přestal platit a Zelenskij vládne dál, třebaže nebyl znovu zvolen. Ukrajinská armáda, vycvičena a vybavena Západem, byla poražena. Rusko může tedy kdykoli zvýšit ofenzivu a vyčistit ukrajinské síly z oblastí obydlených Rusy, které byly znovu začleněny do Ruska.

Odpověď Západu na válku, kterou tedy prohrál, spočívá na dvou neuvážených a nezodpovědných akcích. Jednou z nich je vyslat na Ukrajinu jednotky NATO, přičemž Francouzi už dnes fungují jako startovní klín akce, sloužící k náhradě už vyčerpaných jednotek ukrajinských.

Akcí druhou je pak provokovat Kreml útoky na vnitřní území Ruska raketami dlouhého doletu. Putin a významní členové ruské vlády už naznačili, že pokud to bude nutné, ruské jednotky se přesunou dál do oblastí za obnovenou hranicí Ruska, přičemž bylo uvedeno, že čím delší bude dolet nepřátelských raket, tím hloubějji do území Ukrajiny se zahryzne nová nárazníková zóna, kterou zde ruské síly vytvoří.

Není jasné, proč Washington vůbec konflikt mezi Ukrajinou a Ruskem vyprovokoval. Bylo totiž zřejmé, že Ukrajina nemá šanci boj vyhrát, jelikož se dalo předpokládat, že válka ruský lid sjednotí a autoritu Putina mezi Rusy pozvedne. A co je nejdůležitější, Západ ignoroval, že vnucuje Rusku existenční hrozbu.

Kreml je totiž přesvědčen o tom, že Západ má v úmyslu Rusko zničit. Putinovým záměrem poté, co jej Západ Minskou dohodou podvedl, bylo pouze vyhnat ukrajinské síly z ruských oblastí, které byly nyní znovu začleněny do Ruska. Putin si přitom zřejmě neuvědomil, do jaké míry se Západ do sporu zaplete a vyvolá válku. No a nyní, kdy čelí jejímu rozšíření až do povahy války jáderné, stanovil podmínky jejího ukončení.

Řekl, že ruská vojenská akce skončí, až budou zbývající ukrajinské síly staženy z oblastí obydlených Rusy, které byly nyní s Ruskem znovu sjednoceny, a když Ukrajina bude souhlasit s tím, že se země nestane členem NATO, či nebude na svém území hostit zahraniční základny a rakety.

To jsou rozumné a velkorysé podmínky. Pokud budou odmítnuty, Ukrajinu čekají další porážky na bojištích a tvrdší budoucí i podmínky pro ukončení konfliktu.

Když byla Ukrajina po rozpadu Sovětského svazu odtržena od Ruska, měly být ruské provincie, které sovětští vůdci připojili k Ukrajině, ponechány v Rusku. A ať už se jednalo o selhání předvídavosti nebo nekalého úmyslu, šlo o chybný krok, který vyústil v konflikt, který má dnes potenciál pohltit svět.

Rozdíl mezi studenou válkou 20. století a horkou válkou 21. století je v tom, že v éře studené války se vedení USA a Sovětského svazu, chápající fatální povahu jaderných zbraní, zavázalo ke snižování napětí a budování důvěry. A zatímco v 21.století Rusko dál usiluje o vzájemné porozumění a vzájemnou bezpečnost, rozdmychal Washington konflikt a zvýšil existenční hrozbu pro Rusko rozšířením NATO k ruským hranicím.

Aby se vyhnul válce, přijal Putin pokračující provokace a urážky. Ale nyní tváří v tvář tak lehkomyslným a nezodpovědným návrhům, jako jsou jednotky NATO na Ukrajině a rakety zasahující cíle hluboko v Rusku, Putin vynaložil poslední úsilí, aby stanovil podmínky pro ukončení konfliktu.

Podmínky jsou nesmírně lepší než vypuknutí války, která by zničila Evropu a Spojené státy.

Dnešní nebezpečí je mnohem horší než kubánská raketová krize. Tehdy Washington rozpoznal nebezpečí. Dnešní Washington nikoliv. Prezident John F. Kennedy si uvědomil, že USA vyprovokovaly sovětské rakety na Kubě umístěním amerických raket v Turecku. Kennedy a Chruščov uzavřeli tehdy vzájemnou bezpečnostní dohodu a oba rakety odstranili.

Putinovo diplomatické úsilí z prosince 2021 a února 2022 o dohodu o vzájemné bezpečnosti bylo Washingtonem, NATO a EU odmítnuto. A s hrozícím vypuknutím velké války se Biden s Putinem stále ještě nesetkal. Místo toho Biden zvýšil nepřátelství tím, že označil Putina za nového Hitlera.

To je bezprecedentní úroveň nebo bezohledná nezodpovědnost.

Otázka tedy zní: Bude Putin nadále přijímat provokace v naději, že změna washingtonského režimu v listopadových volbách přivede Západ k rozumu, anebo má pravdu srbský prezident, který říká, že vlak už stanici opustil?

Protože západní svět už nemá pravdomluvná média, podlehli mnozí poddaní tohoto světa pohádce o „ruské rozbě“. A i když si někteří přece jen uvědomují, že hrozbou je cosi podstatně odlišného, čili washingtonský tlak na Rusko, nedokáží vládní politiku v potřebné míře ovlivňovat.

Věřím, že Západ přesvědčil Putina o tom, že připravuje a zamýšlí válku.A ani on, Putin, nedisponuje trpělivostí nekonečnou.

A tak namísto toho, aby zahnal ďábla a u jednacího stolu se pokusil společně s Putinem nebezpečnou situaci řešit, přikládá Západ plamen k roznětce války.

Překlad: Lubomír Man

sdílet na

10 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Róbert
19. 6. 2024 06:30
Ohodnotit příspěvek :
     

A akoze s kym chce zapad ist do tej vojny?
Ved Turecko co ma po USA 2. najvaciu armadu v NATO sa vyjadrilo ze oni proti rusom nepojdu. Zvysok NATO nema ani len tolko vojakov aby dorovnali pocty ruskej armady, nie to aby ju nasobne prekonali, co je potrebne mat pri utoku. Americka zfeminizovana armada ktora v poslednych rokoch riesila napriklad aj to, aby mala uniformy pre tehotne vojacky neni shopna si dat rady s pastiermi koz co na nich utocia v Cervenom mori ale pritom veria tomu ze zvladnu boje s teraz uz vojnou otestovanou ruskou armadou, za ktoru sa pravdepodobne postavi aj Cina a par dalsich relativne k Rusku a Cine mensich krajin? A uprimne ked dojde k otvorenemu konfliktu tak tie uniformy pre tehotne zeny im budu nanic, lebo na matersku pojdu vsetky aj tie co deti este neplanovani alebo ani nemaju staleho partnera. A pravdepodobne otehotneju aj transky. 😀

Standa
19. 6. 2024 07:16
Odpovědět  Róbert

I v armádě vládnou pudy.Nevím , jak se otěhotní v tanku,ale dostat se ven poklopem v 7 měsíci může být problém.Ale ty těhotenské šatičky zkoumal Bundes! A o Cervenom moři jsem neslyšel…kde je?

cool
19. 6. 2024 08:04
Odpovědět  Standa

🙂 Oni jim ty šmejdy nevyjedou na násep a když tam bude dva v jenom tak už to je mimo povolení množství osazení vozidla i papírově v “techničáku a nejen konstrukčně přetížené.
Říkám, měli by obšlehnout ty praky ze středověku s kladkostroji na římský oheň. Nové tanky jsou bez posádky jen jako úl na roje dronů. A straší “troglodyty z paleontologie.

Machy
19. 6. 2024 14:50
Odpovědět  Standa

Rudé moře- po slovensky Červené more

Jura S
19. 6. 2024 16:05
Odpovědět  Standa

Wole, “červené moře” bude kdesi za Práglem né….. 🙂 Asi u ŘEPORYJ :-))

Gales
19. 6. 2024 13:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin ví že Ukrajina je jenom nastrčená loutka KoZa a taky ví kdo jsou její loutkovodiči. A tak si podle toho plány upravuje a utíná západní hydře jednu hlavu za druhou. Koza se diví a Fiala čumí.

Vlado71
19. 6. 2024 14:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Bojím sa, že nasledujúca “mierová zmluva” bude bezpodmienečná kapitulácia UA a jediné čo Rusi povedia Ukrajincom bude, že kde sa majú podpísať.

Jura S
19. 6. 2024 16:19
Odpovědět  Vlado71

Mám jen stupidní dotaz – “proč se toho bojíš” ? 🙂

Jura S
19. 6. 2024 16:02
Ohodnotit příspěvek :
     

RUSKU STAČÍ POČKAT !! :-))) Konec EU- jewropy je za dveřmi, 10 let jak se islám ujme většiny západu, včetně Angyje a nechá zbořit i králíkárnu Winsorů (rodem němců, s pár kolaboranty v králičí rodině). Ali a Mustafa jistě nebudou tak horovat pro “CO2 odpustky” vůči muslimům, když to bílé tlamy zavedly, budou to mít jen BÍLÉ TLAMY… jak elegantní a právně neprůstřelné, přece jim nemohou sebrat něco, co si 30 let hýčkají- svůj gryndýlek…
USA bude mezi tím mít válku jak domácí, tak asi i s Mexikem…
A BRICS BUDE VESELE ZKVÉTAT ! :-)) A dívat se na ten bordel kolem… :-)))

M.Š.
19. 6. 2024 18:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Že ukrajinský komediant pozbyl prezidentství je poněkud nedemokraticky akceptováno jako fakt,takže kdoví jaký má mandát,zjevně jde o diktátora.Kdyby se tohle stalo v jiných státech,tak by koza spustila demokraticky kvikot o nedemokratičnosti stavu…..