blog

P.C.Roberts: Putin má jen dvě možnosti: Bojovat nebo se vzdát

Putin je jedním z nejzdemonizovanějších lidí v dějinách. Byl označen za „nového Hitlera“ a obvinili ho z únosů dětí. Žalobci Mezinárodního trestního soudu obvinili ruského prezidenta z toho, že pod pláštěm války ukradl „stovky“ ukrajinských dětí. Vládní úředníci na Ukrajině šli ovšem ještě dál a hovořili o více než 16 000 ukradených dětech. Jiní hovořili o statisících a navrhli, že by to mohlo splňovat kritéria „genocidy“.

Tento Putinův údajný „zločin“ byl v západních médiích širocce pojednáván, jako by šlo o skutečnost. Putin byl zkrátka Západem zdémonizován až tak, že vzal Západu jakoukoli možnost vést s ním jakékoli jednání.

Putin však přesto i nadále mluví o vyjednávání a o uzavření ukrajinského konfliktu. Na což má samozřejmě právo. Problém ovšem spočívá v tom, že jediné, o čem by se Západem mohl jednat, by bylo vzdát se a vrátit Krym a všechna dobytá území na Donbasu. Biden a Blinken dali totiž jasně najevo, že tohle jsou jediné podmínky, které Washington pro ukončení konfliktu bere.

Putin nikdy nepochopil, že nemá žádné možnosti při vyjednávání, jestllže jeho oponentům nejde o nic jiného než o jeho odstranění. Jak by totiž Západ mohl zasednout k jednání a uzavřít férovou dohodu s mužem, kterého předtím tak důkladně zdémonizoval?

A kde je vůbec nějaká známka toho, že Západ má o jednání s Ruskem zájem? Vždyť během let, kdy byl prezidentem, se Biden s Putinem ani jednou nesetkal. Západ se nijak nesnažil porozumět situaci z ruského pohledu a nikdy se ani nesnažil nebezpečné situace zmírnit. Putinova pomalu rozvíjející se válka na Ukrajině umožnila Západu silně se zapojit, válku rozšířit a připravit se na otevření nové fronty proti Rusku v Gruzii, kde Washington pilně organizuje „gruzínský Majdan“.

Čím déle nechá Putin konflikt pokračovat, tím více se bude tento rozšiřovat. Předstírání, že konflikt je omezenou vojenskou operací již není životaschopné.

Rusko – a Čína a Írán – jsou ve válce. Svět čeká na rozhodnutí, zda budou bojovat, nebo se vzdají.

Překlad: Lubomír Man

sdílet na

27 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zdendulka
27. 5. 2024 22:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Zdá se, že ten, kdo nic nechápe, je pan Roberts. Konečně jako všichni Američané. Nějak mu uniká, o co Rusům, tedy prezidentu Putinovi, vlastně doopravdy jde. Ale o to intenzívněji na dálku radí, soudí a spekuluje… měl by se raději věnovat tomu, čemu rozumí. Ruské duši tedy rozhodně ne.

Frank
27. 5. 2024 23:15
Odpovědět  zdendulka

Roberts je jen blbý Američan. Ostatně v USA je to docela normální. Ti pitomci si žijí ve svém světě jako duševně nemocní jedinci. USA jsou ve stadiu totálního rozkladu, stejně jako KoZa.

stan
28. 5. 2024 00:12
Odpovědět  zdendulka

Roberts je typický američan, který rozumí jen hrubé síle.Jemu nic neříká diplomacie, šachy, jednání .Sice mám k Putinovi dost výhrad, ale musím říci, že dnešní politiky překonává doslova o parník.A i historicky je jen málo státníků, kteří se Putinovi můžou postavit na roveň.Putin jde trpělivě za svým a pomalu rozleptává Západ s jeho ubohou propagandou.

Pavel z Moravy.
28. 5. 2024 08:54
Odpovědět  zdendulka

Možná je to koník, který má pomoci ten velký konflikt vyvolat. Kdo ví?

zdendulka
28. 5. 2024 09:56
Odpovědět  Pavel z Moravy.

zajímavá a podnětná poznámka…..

28. 5. 2024 13:22
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Bych neřek, že koník. Spíš vůl. A tohle je tam pedagog. Ačli opakovat, co jiní vykoumali, zas není taková zátěž. Stačí mít dobrou pamět a jinak můžeš bejt blb-ej jak stosedmičková guma.

Jaris
29. 5. 2024 12:52
Odpovědět  zdendulka

Robertsovy dementni politicke vyplody nesleduji. Mel by se venovat necemu uzitecnejsimu.

Autor
27. 5. 2024 22:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslím, že to Putin chápe velmi dobře. Je jen ještě diplomatem, podobně jako Lavrov, ze “staré školy”, což zase nechápou na Západě.
Za vše hovoří několik faktů.
Mnichovský projev.
Varování před zahájením SVO.
Dlouhodobá práce Ruska v Sýrii, Africe a Latinské Americe, stejně jako spolupráce s Čínou, Íránem a KLDR.
Výzva, doslova “včera”, aby ruské zbraně byly vždy o krok před nepřátelskými, stejně jako stav ruské armády.
Ty vše “nepochopitelnosti” jsou ze dvou důvodů. Chrání, pokud je to možné ruský lidský potenciál, což je podle mne nedoceněno a snaží se vyvarovat jaderného konfliktu, protože Západ pochopil, že nemá v dohledné době a ani střednědobé perspektivě jinou šanci Rusko ve skutečnosti jak významně oslabit, či dokonce porazit.

Třeba jak jsme nechápali ten vývoz zrna z Ukrajiny a pak se ukázalo, že v pravou chvíli to využil a s mnohem větší silou. Dokonale přemaloval mapu obchodu v tomto sektoru. A musel to plánovat nejspíše dlouho dopředu, protože jediná země která to byla schopna nahradit (mimo Západ) bylo Rusko a to prožilo za nejméně pět – sedm let obrovský boom v zemědělství … a ani to není nikdy hned …

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Václav
27. 5. 2024 23:39
Odpovědět  Peter 008

Může vůbec Američan alespoň trochu pochopit ruskou filosofii v podání V.Putina ?

ijn
28. 5. 2024 00:26
Odpovědět  Peter 008

Např. EkoNiva hospodaří na 630 000ha OP a dojí 130 000 krav má dvě větší mlékárny a denně zpracuje 4,5 mil litrů mléka,….např. Madeta sotva 1,2 mil. litrů, chceme o RF od našich HSP čekat pravdu??? jak mohou politici ČR rozhodovat, když jsou v totálním informačním klamu? Tragicky a k naší zkáze !!!

28. 5. 2024 13:46
Odpovědět  ijn

Což, pokud tomu skutečně tak je, navíc znamená, že průměrná dojivost ruských krav je o 10 lt na krávu a den větší – tedy o třetinu – než je průměrná dojivost našich krav.

Jaroslavem
28. 5. 2024 06:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Typický výplod anglosaského prasete.

Tatiana
28. 5. 2024 09:06
Ohodnotit příspěvek :
     

P.Roberts zrejme zabudol na sumit Putin – Biden v r.2021. A to nie Putin nechápe (jeho chápanie je na vysokej úrovni, čo sa o chápaní Bidena povedať nedá), to nechápe celý Západ a aj Roberts to samozrejme opäť nepochopil, nejmä keď si dovolí spochybňovať Putinove chápanie. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/591552-prezidenti-ruska-a-usa-sa-po-36-rokoch-stretnu-vo-svajciarsku/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jiri1
28. 5. 2024 09:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Na rozdil od Rogerse, Putin vse chape, ne ze ne.
Jeho dilema spociva v tom, ze nechce znicit Rusko rozpoutanim 3. svetove valky. Proto stale ustupuje. Uz brzy nema kam a bude muset uderit… I Rogers se pak vypari a v nebi se Putinovi omluvi za sve kecy tady.

Jiri1
28. 5. 2024 09:16
Odpovědět  Jiri1

Roberts, ne Rogers, omlouvam se! Roberts je sam v USA na indexu a boji se vycestovat, protoze ma strach, ze ho nevpusti zpatky do zeme!

28. 5. 2024 13:37
Odpovědět  Jiri1

Ale neustupuje. Jsou to jen pejsci puštění na odvedení pozornosti.

Jiri1
28. 5. 2024 09:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Americane nikdy nepochopi Rusy. Protoze je odjakziva podcenuji a ponizuji. Domnivaji se, ze jsou to barbari a ze jsou slabosi, protoze jim stale ustupuji.
Jsou neschopni Rusy chapat. Jako nekulturni gangsteri vidi svet kukatkem diktatora a parazita. Uvazuji jenom, co jim to vynese, kdyz udelaji to ci ono.
Ptal jsem se sveho kamarada v Kalifornii, jestli tam nekdo protestuje proti tomu, co USA pachaji za zlociny ve svete.
Jeho odpoved:
Pokud nechaji nekoho o tom verejne mluvit, pak tam na tu prednasku nikdo neprijde, protoze z ni nebude mit zadny benefit.
Obcane, kteri neuznavaji jine hodnoty nez hodnotu penez dostanou budoucnost, jakou si zaslouzi!

Pravdomluvny
28. 5. 2024 10:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin musí speciální operaci hlavně vítězně ukončit !🇷🇺🇨🇿🍀

28. 5. 2024 13:32
Odpovědět  Pravdomluvny

…vítězstvím nad NATO. K čemuž do dopomáhej Bůh.

Gales
28. 5. 2024 10:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Někteří manipulátoři u nás jsou ochotni pod přísahou prohlásit že Putin už snědl tisíce malých ukrajinců.Jednou na rožni podruhé na houbách a též si je nakládá do láku. Jo jo.Fištejn může vyprávět.

Pravdomluvny
28. 5. 2024 12:52
Odpovědět  Gales

Jooooo, totéž se říkalo o Češích bojujících v roce 1158 po boku Fridricha I.Barbarossy při obléhání Milána 🙂
Za “”””sežrané děti “””” byl posléze kníže Vladislav I. jmenován Prvním českým králem 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
28. 5. 2024 13:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten chlap je pitomec.

Boomer
28. 5. 2024 14:36

..to bych netvrdil, pravdu má v tom, že pro Rusko i jeho případné spojence existují jen dvě možnosti. A mnozí politici na Západě se s tím ani moc netají. A co na to Rusové? Možná, že to vidí takhle nějak:

Raději zemřu na nohou, než abych žil na kolenou. © Euripidés

Miro 2
28. 5. 2024 18:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Múže se i stát, že ti kdož odsuzují Putina a vyhrožují Rusku a dalším zemím budou sami souzení. Musí si uvědomit, že aby přinutili celý svět řídit se jejich pravidly a podle jejich zákonů, tak na to nemají dost sil. Může se i stát, když budou takto konat dál, tak svou tvrdošíjností a panovačstvím přivedou sebe a svět do záhuby. A lidstvo, které takovou válku přežije, bude stejně odsouzeno k pomalé kruté smrti jim určitě vřele poděkuje.

krůtí brko
28. 5. 2024 21:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Tenhle autor už mi leze na nervy. Přešel do fáze, kdy mele i vyložené blbosti.

Ľuba Rusnáková
29. 5. 2024 11:26
Odpovědět  krůtí brko

Je to veľmi dobrý príspevok. Autor rozumie Putinovi lepšie, ako ktokoľvek z nás: “Podporuje ruského prezidenta Putina, obviňuje Euromajdan a občiansku vojnu v Sýrii z neoconského sprisahania a tvrdí, že mimovládne organizácie pre ľudské práva pôsobiace v Rusku sú súčasťou „americkej piatej kolóny“, ktorá sa snaží podkopať jeho vládu (Zdroj: Wikipedia)

Miro 2
29. 5. 2024 14:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Američané a jejich poskok NATO byli zvyklí po zrušení vojenské aliance VS ovládnout celý svět, Oni neustále někde organizovali převraty a zakládali všude možně nové a nové vojenské základny. S Putinem v Rusku však přišla nová éra usilující o spravedlivější svět a světový hegemonismus a nadvláda USA končí. To samozřejmě USA a jeho nohsledy rozčiluje. Zkouší ještě z posledních sil napínat svaly a zastrašovat Rusy sankcemi a silnými řečmi. Váleční štváči USA si svou bohorovností tvrdošíjností, mamonářstvím a vojenskou mašinérií proti sobě postavili arabský svět, africké země, zkráta celý lidnatý východ a jih světa. Dokonce i rozvážná Čína nakonec pochopila oč USA opravdu jde a připojila se k Rusku. Vznikl spolek BRICS a přidávalí se další a další země. Zájem o BRICS neustále stoupá. USA a KoZa ztrácí ve světě vliv ubývá jim sympatizantů. Stále více rozumných lidí touží žít ve světě se spravedlivějším systémem. Proto USA a celý KoZa usilují o zničení hlavních aktérů tj. Ruska a Číny pro vybudování lepšího světa.