blog

 P.C.Roberts: Pokus o atentát, který se nekonal

Pokus vládnoucího establishmentu zavraždit Donalda Trumpa se zametl pod koberec. A ani konzervativci a ani republikáni o něm už nechtějí slyšet, zvláště pak ne pravdu. A to nejen proto, že pravda i v tomto případě otřásá idealistickými iluzemi, s nimiž američtí konzervativci vzhlížejí ke své zemi, ale i proto, že pravda diskredituje americkou vládu. Uznat, že k odstranění prezidentského kandidáta, který je vládnoucím establishmentem považován za hrozbu, byla použita síla, by totiž mohlo narušit akciový trh, podkopat válku establishmentu proti Rusku a Íránu, způsobit těžkosti při Demokraty zamýšlené krádeži prezidentských voleb v roce 2024, narušit vztahy Washingtonu s  jeho dosavadními spojencia posílit protiamerickou propagandu ve světě.

 „Ochrana americké reputace“ je dnes tudíž pro konzervativce i republikány důležitější než život prezidentského kandidáta, jehož zvolení by jistě tzv. “otřáslo lodí” a narušilo status quo.

A tak se v čase, kdy se Washington nachází v jisté fázi války s Ruskem, Iránem a Čínou, staví mnoho hlasů proti oslabení důvěry ve vládu. Přiznání pravdy o pokusu o atentát by totiž odvedlo pozornost veřejnosti od oficiální agendy zcela jinam. Myšlenka by se mohla vymanit z kontroly a pak by následovalo peklo.

Američané zkrátka dávají přednost uklidňujícím iluzím před faktickou realitou. A nikdy tomu nebylo jinak.

Překlad: Lubomír Man

Zdroj:

P.C.Roberts:The Assassination Attempt that Wasn´t

sdílet na

Souhlas
Upozornit na
8 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
krůtí brko
1. 9. 2024 22:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to neštěstí, že zrovna Američané mají takový vliv na běh světa. Při jejich vzdělanosti, IQ a sečtělosti, moudrosti a umírněnosti….U nich už dlouho pořádná válka nebyla, takže je to nejspíš čeká. Ti se budou divit. 🙂

Pijack
2. 9. 2024 07:33
Odpovědět  krůtí brko

Neštěstí si přivolali sami, když už ve válce severu proti jihu vpustili do vedení země židy a mafii. Židé s mafiemi obyvatelstvo dokonale ovládli už při založení USA. Sny chudých uprchlíků o životě v nové zemi se rozplynuly jako pára nad hrncem. Hned od začátku se s nimi do Ameriky stěhovali i zločinecké gangy, lichváři, gangsteři, šmelináři, psychopati… Obyčejné lidé zase dělali otroky rodinným klanům atd… Bláboly prvních prezidentů byly jen floskule a lid na ně skočil. Takový lid nedojde nikdy přirozené a kolektivní inteligenci. Jsou 250 let manipulováni, obelháváni a vychováváni v bludech. Dříve politici a Židé (30tá léta), později novináři a vládní média, dnes Hollywood a propaganda. Obyvatelstvo se z takového marasmu neosvobodí samo. Utíkalo před Evropskými mocnáři ve stylu z bláta do louže. Americký sen neexistuje – to je pouze mediální iluze (mystifikace a fabulace) Novináři často předhodí lidem snový příklad a lid obecný u toho slintá. Nikoho ovšem americký sen nepotká. A tak žijí v naivní blbosti dodnes.

stan
2. 9. 2024 08:03
Odpovědět  Pijack

Nemyslím si , že za to mohli židé.Do Ameriky utíkali z Evropy alespoň zpočátku různí dobrodruhové a také ti, kteří měli nějaký politický nebo kriminální delikt.A když vidíš jakou genocidu provedli nejen na bizonech, ale i na indiánech, který brali jedno území za druhým, tak i otcové zakladatelé byli jen obyčejní pokrytci, protože oni sice měli plnou držku demokracie a práv, ale sami to nedodržovali.Ale je pravdou , že dnes to v USA řídí především židé, navíc židé nenávistní, kterým jde o to rozesrat celej svět.Čím hůře, tím lépe…….tím se řídí a na lidech jim naprosto nezáleží, to je vidět i na Ukrajině.Užitečný idiot Zelenskyj posílá na jatka desetitisíce mužů a židi v USA se jen můžou slastně usmívat.

P.K.
2. 9. 2024 10:35
Odpovědět  Pijack

“přirozená a kolektivní inteligence”? Co to je, a kde to mají”? Ve švýcarských bankách?
Je zajímavé, že lidé operující takovými pojmy nevěří na sny.
“Nikoho ovšem americký sen nepotká”
Jde o to, co si pod tím snem představujete: pokud jde o prachy, tak osobně znám pár lidí, kteří si nějaké ty miliony (Kč a později zřejmě i v USD) v USA třeba i manuální prací, jako self-employed vydělali. Pokud se fakt snažíte, jde to celkem rychle. Pokud ale děláte “na někoho”, je to podobné, jako tady: vše stíháte v pohodě utratit a ještě se i zadlužit.
Ale chápu: kdyby se každý vyjadřoval jen k tomu, čemu rozumí, nebylo by (kromě vědecké literatury, která většinu stejně nezajímá) co číst.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jarek
2. 9. 2024 17:45
Odpovědět  P.K.

“Americký sen” trval tak možná třetinu času z cca 300 leté existence té unie postupně anektovaných států , za vyvražďování původního obyvatelsrtva.. Pak už to byl jen sešup
dolů který momentálně naráží až na dno a ohrožuje samotnou existenci. Takže už dlouho tak nechodili lidé za “americkým snem” ale hlupáci kteří si mysleli,že tam “lítají pečení holubi” do úst zadarmo.Životní úroveň obyvatel je tam nižší než v mnoha “banánových” státech, jak oni s oblibou říkají. A o útovni gramotnosti , vzdělání ,zdravotní péče a dalších atributů zcela samozřejmých ve vyspělých státech , ani nemluvě.

Pepa
2. 9. 2024 16:35
Odpovědět  Pijack

Škoda že si nevzali Araby to by byla Amerika tak krásná a dokonalá. Mohli na Floridě jezdit na velbloudech.

Jarek
2. 9. 2024 17:34
Odpovědět  krůtí brko

USA hlavně na to co se nepovede ,rychle zapomínaj, tedy ne “američané”, ale ti potomci kolonistů kteří
cca před 300 lety anektovali území sev.ameriky. A to nejen na nepovedený atentát , ale hlavně na války a konflikty které celých 240 let ze své celkové existence neustále v yvolávají a absolvují a pak z
nich potupně utíkají.

Gales
2. 9. 2024 09:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Indiáni už by měli taky vykopat válečnou sekeru a ne furt sledovat v televizi ty praštěné seriály.