blog

P.C.Roberts: Fantazie z NYT: Německo se připravuje na vojenskou konfrontaci s Ruskem

Už jsem zapomněl, v kterém to roce přestaly být New York Times (NYT), novinami a staly se nástrojem vojensko-bezpečnostního komplexu USA. Nyní se tyto někdejší noviny obrátily na německého ministra obrany Borise Pistoriuse a dvě německé presstitutky, aby společnými silami a v rámci společného úsilí čelit ruské hrozbě propagovaly německé přezbrojení.

V jednom z nejstupidnějších článků, které jsem kdy četl, NYT uvádějí, že Pistorius radí Němcům, aby se připravili na desetiletí konfrontace s Ruskem. A pro možnost, že by snad Putin neplánoval zastavit se při svém současném postupu na hranici s Ukrajinou, co nejrychleji obnovíli německou armádu.

Zde se na chvíli zastavme a připomeňme si Třetí říši, kdy Německo bylo nejvyspělejší vojenskou mocností schopnou porazit Polsko, Francii i Velkou Britanii během několika týdnů. Němci byli tehdy vysoce motivováni a plni důvěry ve svou vojenskou mašinérii, avšak když přišla na řadu jejich konfrontace s Ruskem, neobstáli.

Na rozdíl od této éry je Německo už od roku 1945 americkým loutkovým státem, zaplaveným imigranty z Třetího světa. Americkými sankcemi proti Rusku, ale zasahujícími Německo, je krok za krokem deindustriováno, a představa, že by bylo schopno vojensky čelit Rusku, je dnes k smíchu.

Vezměme nyní do úvahy zde už vyslovený předpoklad, že „nově agresivní Rusko“ se nezastaví na hranici s Ukrajinou: Jak ovšem Putin nejen slovy, ale i tím,jak ruskou vojenskou akci na Ukrajině omezil, dal najevo, že jeho cíl je omezen na dřívější ruská území, která sovětští vůdci v minulosti umístili do Ukrajinské sovětské republiky. Ruské obyvatelstvo na Ukrajině trpělo persekucí a jedině z tohoto důvodu Kreml intervenoval.

Washington si v termínech 19. století stále myslí, že moc se získává dobývaním zemí, což si dnes ani Rusko a ani Čína nemyslí. Podle nich se vliv získává prostřednictvím hospodářské a finanční spolupráce – nikoli tedy ovládnutím půdy či ovládáním vlád. Kteroužto skutečností se vlády Washingtonu a Izraele stávají jedinými dvěma agresivními zeměmi na světě.

Šéf německé zpravodajské služby Bruno Kahl je ještě nedovtipnější než německý ministr obrany. Kahl podle NYT totiž řekl: „Pokud by Ukrajina byla nucena kapitulovat, ruský hlad po moci by to neukojilo. Pokud tedy Západ neprokáže jasnou připravenost k obraně, nubude mít Putin žádný důvod, aby na NATO nezaútočil“.

Z uvedeného je zřejmé, že šéf německé rozvědky nemá o dynamice moci ani ponětí.

Ukrajina je poražena a Rusko svou výhodu nevyužívá. Putin v Kremlu jen sedí a čeká, kdy tento fakt prosákne do vědomí světové veřejnosti.

Nejnesmyslnějším aspektem článku v NYT je předpoklad, že „tvrdá síla“ je síla vojenská, a že tato vojenská síla je nezávislá na síle ekonomické. Jediná síla Německa byla totiž v její ekonomice. A Washington ji Německu uzmul tím, že vyhodil do povětří plynovod Nord Stream a přinutil Německo, aby se lukrativních dohod s Ruskem vzdalo.

Ale nejen to. Ve válečnických protiruských projektech se Německo připojilo k Velké Britanii a v celém tom divadélku tahá ovšem za šńůrky svých loutek Washington. A tak dříve nebo později Evropané pochopí, že válku do Evropy vnáší NATO a nikoli Rusko.

Překlad: Lubomít Man

sdílet na

91 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pijack
9. 2. 2024 11:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Znamení času. Elon Musk sdílí na síti X interview Tuckera Carlsona s Vladimirem Putinem. Miliony shlédnutí.
Kdyby se něco podobného událo v českých médiích, Rakušan by zešílel a zkusil by mu vypnout internet. Ale Rakušan, MPA, Fiala a celá tato parta jsou z hlediska mezinárodní politiky bezvýznamní.
Lokajové třetí kategorie. Pro nás je podstatnější správně odhadnout, kam se svět posunuje a jak touto změnou provést naši zemi s co nejnižšími riziky a nejmenšími ztrátami.

9. 2. 2024 12:19
Odpovědět  Pijack

Doufám, že to to časem najdu na BezPresuu. S překladem.

komoří Lang
9. 2. 2024 12:58

Celý přepis rozhovoru najdete na Ruském webu: aif.ru
Ale připravte se na dvě hodiny čtení, teda pokud máte překladač.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Helena
9. 2. 2024 13:21
Odpovědět  komoří Lang

Nebo Komsomolskaja pravda.

Pijack
9. 2. 2024 13:52
Odpovědět  Helena

A to už ne na Ukrajinskaja Pravda 🙂 Začíná se proslýchat, že už i nácek Kličko je nějak nervózní a začíná proti Zelené smažce brblat. Začíná etapa nevšedního humoru, kdy na jedné straně se budeme bavit a tvářičky chciválků blednout 🙂

Albi
9. 2. 2024 15:04
Odpovědět  Pijack

Kličko mmožná a ani se mu nedivme, zato náš mainstream se naděje nevzdává. Ještě má několik “posledních Ukrajinců” a očekává se, že s nimi slavně zvítězí.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-co-ma-delat-novy-velitel-ukrajinskych-sil-analytici-radi-stradat-sily-245044#
“Nepříznivá situace vedla k nové vlně katastrofických článků a předpokladů v západních médiích. Ukrajině podle žádného seriózního vojenského analytika nehrozí rozhodně bezprostřední vojenská porážka či kolaps, zároveň je ovšem zřejmé, že současná situace není dlouhodobě udržitelná. …..”

Ovšem nezapomněli dodat:
“Nepříznivá situace vedla k nové vlně katastrofických článků a předpokladů v západních médiích. Ukrajině podle žádného seriózního vojenského analytika nehrozí rozhodně bezprostřední vojenská porážka či kolaps, zároveň je ovšem zřejmé, že současná situace není dlouhodobě udržitelná:. 🙂

Jaroslav
9. 2. 2024 19:38
Odpovědět  Albi

Albi, nevím kdo je mainstream? Já nepovažuji pětikolku , a ani pražskou kavárnu za mainstream. Jedni jsou dosazení lokaji 3. kategorie (viz Pijack výše, nejspíš považuje us vedení za lokaje 1. kategorie, Šolc 2. kategorie a ty “naše” 3. kategorie ) pražská kavárna jsou samozvaní mravokárci, lepšolidi. Já považuji za mainstream nás, potomky nevolníků. Je nás většina, petikolka jsou naši zaměstnanci a na kavárnu kalí pes Baskervilsky.

Jaris.
10. 2. 2024 07:25
Odpovědět  Jaroslav

Dnesni mainstream jsou hlavni ‘oficialni media’, kdy lez je prezentovana jako pravda pravdouci a beda tem, kteri to zpochybnuji.
Jejich novinari, reporteri a zpravodajci jsou prodejne devky. Nic vic, nic min.

Pavel z Moravy
10. 2. 2024 07:59
Odpovědět  Jaroslav

Ano hlavní proud jsme my, běžní občané. A tím hlavním proudem jsme byli za socialismu, nebyla to kavárna ani zbohatlíci které nemá smysl jmenovat. Ale to se lidu nelíbilo a zajídalo, tak přišlo to co je zde nyní. Finito.

Jura S
9. 2. 2024 18:30
Odpovědět  Pijack

Aby nám Kličko ze Zeleniny neudělal “cupovanej salát” , pořád je to chlapisko… 🙂 Než by vytáh kvér od Pávka asi by měl urvanou kebuli 🙂

komoří Lang
9. 2. 2024 17:55
Odpovědět  komoří Lang

Docela dobré shrnutí rozhovoru s Putinem je na parlamentních listech.

9. 2. 2024 20:31
Odpovědět  komoří Lang

Díky, ale já si chci počkat na video s dabingem nebo titulky, že tak z toho mám víc o ten vizuální vjem.

Ivo
10. 2. 2024 01:31
Odpovědět  komoří Lang

Na facebooku a telegramu je to přeložený do češtinu (mluva)

Albi
9. 2. 2024 14:57

Mezi tím se pobav tady:
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-putinovy-lzi-prekrucoval-i-historii-ceskoslovenska-40460141#
Rozhovor ruského prezidenta Vladimira Putina s Tuckerem Carlsonem, byl plný lží a překroucených faktů, jejichž cílem bylo dokázat, že Rusko se na Ukrajině brání a žádní Ukrajinci vlastně neexistují. Putinův způsob zacházení s fakty pro české diváky znalé historie vlastní země nejlépe odhalila věta, že Poláci v roce 1939 spolupracovali s Hitlerem a následně se podíleli na dělení Československa.
„V roce 1939, poté, co Polsko spolupracovalo s Hitlerem – ano, Polsko spolupracovalo s Hitlerem – máme to v archivech, Hitler navrhl uzavřít s Polskem smlouvu o míru, spolupráci a přátelství a žádal, aby Polsko vrátilo Německu Gdaňský koridor, který spojoval Německo s východním Pruskem a Königsbergem. Hitler je přemlouval, aby ho odevzdali v míru, ale Poláci to odmítli. Ale přesto spolupracovali s Hitlerem, společně se zabývali rozdělením Československa,“ prohlásil Vladimir Putin v rámci dlouhého historického exkursu, jenž měl obhájit ruský postup na Ukrajině …

Pijack
9. 2. 2024 15:07
Odpovědět  Albi

Já se jejich nervozitě už vůbec nedivím… – Trump má nakročeno k vítězství a Sholz jasně řekl, že Německo nedokáže zaplnit již stávající mezeru v podpoře Ukrajiny ze strany USA (natož tu budoucí za Trumpa). – Pořád se ještě nevzpamatovali z té doslova tragické blamáže z Ukrajinské letní (podzimní) ofenzívy a nyní čelí hrozbě Ruské jarní ofenzívy (která určitě přijde) – mimochodem, to je důvod proč se má konat to masivní (největší v historii) vojenské cvičení NATO v pobaltských státech- chtějí donutit Rusy, aby část svých záloh přesunuli k pobaltským hranicím a tím je vyřadily z účasti na ofenzívě. – Zelensky ztrácí politickou podporu ve vlastní zemi. Zalužného vnímá jako někoho, kdo by ho mohl ohrozit (nahradit) a proto ho odvolal. – Obrovské problémy v mobilizaci nových “lidských zdrojů” – návrh zákona, který by mu umožnil doslova drastické odvody neprošel (což opravdu svědčí o tom, že Zelensky už zdaleka neovládá vše a že přestože doslova “vymlátil opozici opozici do posledního politika”, tak už má opozici vzniklou i z jeho ještě nedávných podporovatelů. A upravený zákon, který mu už zdaleka tak nepomůže (ale přesto pořád kontroverzní) se snaží včíl znova prosadit…a čas běží..

Pijack
9. 2. 2024 15:08
Odpovědět  Pijack

ještě – na pozadí toho všeho visí prostě hrozba, že budou muset za půl roku, za rok či rok a půl začít s Putinem jednat…

Boomer
9. 2. 2024 16:48
Odpovědět  Pijack

.. Trumpova volební kampaň má efektní start. Z Kremlu zazněl jasný vzkaz prostým americkým lidem.. vy pro nás nejste problém, váš president představuje problém pro vás. Je to na vás, jak si poradíte…

Jaroslav
9. 2. 2024 19:50
Odpovědět  Albi

Dnes jsem si poslechl rozhovor v originálu. Putin se dlouze věnoval historii, včetně tzv. Ukrajiny, zminil jak západ oklamal Rusko, že je odmítli vzít do NATO, jak se vyvíjel konflikt na Uk, vlyv západu v jeho vzniku a jak Johnson zabránil mírové dohodě RF a Uk, která byla připravena k podpisu. To je na co si v rychlosti vzpomínám. Nic nového, co bychom my nevěděli, ovšem pro us/koza obyvatelstvo je to možno “objev Ameriky”

Jaroslav
9. 2. 2024 19:52
Odpovědět  Jaroslav

Nějak jsem Albi nedočetl, možná jsem trochu doplnil. Vše co uvádí potvrzuji

Jaroslav
9. 2. 2024 20:08
Odpovědět  Jaroslav

Poslední doplnění, smlouva v Turecku byla hotová, Rus stáhl vojáky od Kyjeva. Tehdy byli mrtví v desítkách tisíc, dnes je přes půl milionu, plus dvoj až troj násobný počet zmrzacenych a zraněných. To vše je zásluha Johstona a Koza. Škoda nevinných na obou stranách! A pod čarou, naše skvělé raketomety RM70 plus české/slovenské rakety 122mm zabíjeli opakovaně civilisty v Belhorodu. Můžeme se ….

9. 2. 2024 20:28
Odpovědět  Albi

Taky mě to pobavilo. Ale pak jsem najel na tenhle článek a sedly na mě chmury, že helmuti tu přípravu podceněj a připravěj málo hrobů. To víš, mohly by se pak ty mrtváci válet skopčákům po ulicí jako u nás za flegrovej pandemie a rozklad a hniloba a cholera a mor a tyfus a nemoci děsivé a epidemie a do toho furt fouká ten západní vítr…
Ale třeba včas zabouří východní vítr a rozfouká ty bojechtivý germánský božtíky ještě než stihnou znebožtičit …

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
10. 2. 2024 01:21
Odpovědět  Albi

Ted jsem se vrátil z myslivny, jak říkám hajzlíku, že mě tam občas napadaj podnětný myšlenky – hádám že mám nějak propojenej trávící trakt s think tankem a že se mi tam zárověn vyprázdní i řepa od … – a tam mě konečně osvítilo, co se skrývá za pojmem bůh. Přece náhoda! To je jasný jak facka!
No, jen si vem tu poslední náhodu.
Carlson vyrazí na táčky z Gosudarem. Budiž, chce rozšířit světu obzory, že informační doura ve sféře KoZy, tož se toho chopí. A tu náhle vstupuje do hry bůh Náhoda.
Kdyby na ty táčky vyrazil dřív, bylo by to příliš brzy. Kdyby později, mohlo by to být už příliš později. Ale on na ty táčky dorazil náhodou právě ted! Právě v době, kdy KoZa začíná občas nenápadně pouštět do světa, že se asi bude muset jednat,
v době, kdy se začíná klížit jak ukrovláda, tak ukroarmáda,
v době, když se KoZa začíná s podporou ukronácků cukat,
v době, kdy Rusko krok sun krok nezadržitelně postupuje atd. atd.
a největší náhoda,
právě v době, kdy do ruských prezidentských voleb schází měsíc a fous!
At žije Náhoda!
Víš jak se mi vohromě ulevilo? Žádný pracný soukání konspiračních nití, žádný žhavení synapsí – prostě bůh Náhoda! Tomu se říká piár! Se snad pos-eru.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
10. 2. 2024 02:20

Zapomněl jsem na zemědělce a jejich vzpouru, ta má se situací KoZy taky hodně co dělat.

Albi
10. 2. 2024 08:57

Tvoje “myslivna” nejen pobavila, ale i vysvětlila jak to přijde, že se tak dobře orientuješ v situaci ČR. Člověk holt musí k “pramenům”, aby věděl. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Spam Frantisek
9. 2. 2024 19:56

na cz nws 24

9. 2. 2024 20:35
Odpovědět  Spam Frantisek

Dík. 🙂

me2d44
11. 2. 2024 14:20

Milane, nechci Vám do toho kecat – sám víte, že tu píšu sporadicky (když mám k čemu). Ale, jste jen o něco málo starší, než já, Ruštinu jste se učil – proč teda spoléháte na to, že Vám to nějaký pisálek “předžvýká po svém”? Navíc s vlastním komentářem, aby každý věděl, co si má myslet. Nechci radit, jsem jen ročník 1960, ale z ruských podkladů jsem vycházel i při diplomové práci – a pak jsem na útvaru vždy obdržel metr vysoký sloup manuálu v Ruštině – k novému, nebo repasovanému radaru. Aby mi někdo překládal Ruštinu, to bych se zmačkal a spláchnul! Při jednom jednání s Poláky (zvolili si ke komunikaci “anglický štekot”) se Pšonci na nás (na Angličtinu jsem si vzal překladatele) chtěli domluvit v Polštině – najednou šéf delegace zbystřil: ” Pan nam rozumieie” – tak jsem mu jen stručně vysvětli, že “po Polski rozumieiu, Po Rusky govorju, po Slovensky hovorím a jsem Čech, jak poleno”. Jednání skončilo, Pšonci neměli šanci, jak se domluvit – já byl i v Němčině samouk a překladatel krom English uměl i Deutsh…. Kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem! Já jsem přes ty Slovanské!

Pavel z Moravy
9. 2. 2024 16:12
Odpovědět  Pijack

To ho ctí, ale jinak blbne s tím neuralinkem a transhumanismem. A co se týká němčourů a dalších vyblbanců z EU, o amících těch současných vládnoucích pomlčím, tak ať to zkusí začít si otevřeně s Ruskem. Skončí dříve než si uvědomí, že něco začalo. Takže teď to vše do sebe nádherně zapadá, když po 2. světové se v Německu aktivovala síť Pavouk, tvořená bývalými nacisty, kteří se infiltrovali do všech možných složek vedení státu a rozšířili svoji činnost i do dalších zemí západní Evropy. Takže prostě nacismus vykořeněn nebyl, spící buňky byly připraveny v potřebnou dobu k aktivaci. Když se prostě problém vyřeší jen částečně, tak se dá s jistotou říci, že se objeví znovu. A to je právě to, co mně můj mnohem starší kamarád říkal již před více než 10 roky, Pavle, tady to hnědne.

Honzas
13. 2. 2024 12:06
Odpovědět  Pijack

Vy tomu rakušanovi nějak fandíte. Ten je tak maximálně politik páté kategorie. Prostě za vlády Lucie Bílé bezvýznamný politik…

9. 2. 2024 12:09
Ohodnotit příspěvek :
     

A ptali se Německých Farmářů, jestli dají těm jejich žoldákům nažrat? 😀

Boomer
9. 2. 2024 16:51
Odpovědět  Veny232

.. exekutiva opráší ideu Kraft durch Freude a sedláci disciplinovaně nakrmí všechny, kdo budou ochotni hořet pro Říši…

9. 2. 2024 17:37
Odpovědět  Boomer

Tomu nevěř 😀 Německá Sedlák, to je dnes jiná nátura 😀

Boomer
9. 2. 2024 18:48
Odpovědět  Veny232

..já na víru či nevíru nedám. Společenský úzus národa, utvářený po desítky generací, se nezmění kvůli jedné bábě v kanzlerbaráku …

Pijack
9. 2. 2024 12:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Tucker Carlson je snad jediný normální novinář ze “západu”, který se nezpronevěřil žurnalistice. Tak teď jsem zvědav, jak se spustí hysterické šílenství naší “novinářské a mediální” obce. Už s tím začal Seznam – neuvěřitelný povyk, pomluvy a lži. Nějaké ideologické oddělení v ČTK jim přeposlalo schválený obsah a přebírají to všechny vládní média včetně webů i-Dnes, Novinky, Aktuálně, Forum24 atd… Každý, i duchem mdlý čtenář zjistí, že jsou obsahy na těchto režimních médiích naprosto stejné. Psala je jedna ruka. Už je každému jasné, že mají všichni i stejný mozek? Jak pozoruhodné, ta shoda, ten postoj, to neochvějné přátelství s USA a imperiální Británií… že. Naši novináři se přetransponovali na centrální mozek lidstva. Pouze papouškují a podlézají vrchnosti – to je dnešní žurnalistika. Nechtějí slyšet, vidět, zjistit… nechtějí pravdu ani důkazy. Mají přece neochvějný postoj. Kopírují přesně to co NYT. Tak sídlí loutkovodič. Děkuji nechci. A doufám, až tohle Rusko ustojí, že tihle pošahanci stanou před soudem za podporu neonacizmu. A s nimi i politici, kteří neonacizmus podporují finančně z našich daní. A s nimi i privilegovaní státní zástupci, kteří perzekuují České občany.

Pavel z Moravy
9. 2. 2024 16:29
Odpovědět  Pijack

A víš kolik našich lidiček jim to žere. Většina starých je přilepena na obrazovce TV. A oni to vědí moc dobře. To velké množství starých nemá internet a když ho mají, tak tyto zprávy nehledají a ani neumí. Vždyť se bavím se starými lidmi, oni nemají ponětí co se děje, většinou zírají na člověka s otevřenou pusou. Kdo z nich zná Carlsona, kdo z nich ví co je LGBT a co to znamená pro populaci. Promluvte si s kategorií 70 + a zjistíte kolik lidí je v obraze. To jenom pořád my si tady myslíme, že ti lidé mají přehled, z velké většiny nemají a neví co se děje. Ví jenom, že půjdou k volbám a hodí to oligarchovi. Ti lidé opravdu nejsou na alternativních médiích, takže nic moc neví. A to je ten problém. Pro tuto skupinu by bylo zapotřebí dělat výjezdy lídrů opozičních stran alespoň do okresních měst a promlouvat k nim. Toto tady říkám pěkně dlouho, jenže to je nimravá práce a nikomu se do toho nechce. Proto také nebudeme mít voliče a tím je to dané. Nepřijdou k lidem vysvětlovat, nedostanou hlasy. Tak je to prosté.

Pavel z Moravy
9. 2. 2024 18:42
Odpovědět  Pavel z Moravy

Nevím, komu se to nelíbí, já s těmi starými opravdu mluvím, tak vím jak reagují. Nic moc nevědí. A to, že ti lídři těch opozičních stran mezi lidi nechodí je známo. Ale bez osobní agitace na náměstích nebo na jiných veřejných místech či sálech ty lidi opravdu nezískají. Takže nevím co je tady k nepochopení. Ale jo, nebudu dráždit sršní hnízdo.

Jiří
9. 2. 2024 20:32
Odpovědět  Pavel z Moravy

jsem 70+ a cítím se tvojí odpovědí uražen. a nejde pouze o mojí osobu, ale i mé přátele.

komoří Lang
9. 2. 2024 22:28
Odpovědět  Jiří

No tak to je na souboj. Pistole nebo cibule?

Pavel z Moravy
10. 2. 2024 08:26
Odpovědět  Jiří

To jsem z toho tedy Janek, jak je každý komu něco nesouzní uražen místo aby vysvětlil druhému, v čem se mýlí. Tak třeba jsou vaši přátelé v obraze dění a mají o tom co se děje povědomí. Děti také neznají naši historii, protože jim ji nikdo nevysvětlil, předpokládám, že většina ani neví kdy začala 1. světová válka a proč. Jak se mýlím s tím, že šéfové opozičních stran nechodí mezi lidi a nepořádají setkání tedy nevím. Já je tedy u nás neviděl už roky. A to, že spousta starých lidí se kterými prohodím pár slov, nejsou to přátelé, pouze třeba známí od vidění nemají o alternativě a hnutích a stranách povědomí vím. A o tom co se děje ve světě a co se proti nim chystá vědí velmi málo, neb ten hlavní proud v TV jim to neřekne. A oni třeba ani ten počítač nemají a internetem nevládnou. To ale není žádná hrůza. Když chci od slepiček pěkná a chutná vajíčka, tak jim také musím nasypat, když budu chtít od lidu hlasy ve volbách, tak je musím oslovit, přijet k nim a promluvit si s nimi a získat je pro svoji myšlenku. Nevím co je na tom k nepochopení. Asi jsem tedy z jiné galaxie, ale já za odlišné názory uražený nejsem, nemám důvod. Víte, také záleží na tom z jakého prostředí jste.
.

Jaroslav
10. 2. 2024 14:31
Odpovědět  Pavel z Moravy

Problém je v generalizaci= starší se rovná naivní a bez internetu

Pavel z Moravy
10. 2. 2024 15:25
Odpovědět  Jaroslav

Já negeneralizuji, to v žádném případě. Je možné, že vy máte kolem sebe přátele, kteří pracovali s počítači již v zaměstnání a prostě vědí. Ale ta většina, která pracovala manuálně ho třeba nemá a tudíž ty informace také nemá a pro ně jsou potom potřebná taková setkání o kterých se zmiňuji. Nic více jsem nechtěl říci. Nikoho neurážím a ani nechci. Tak pokud to lidé ty výjezdy opozičních poslanců nepotřebují ke svému rozhodnutí koho volit, tak je další debata zbytečná. Mějte se.

Jaroslav
10. 2. 2024 14:30
Odpovědět  Jiří

Jiří, potvrzuji. My jsme se naučili logicky myslet, číst mezi řádky a také máme v průměru lepší vzdělávání. Je to úrovní současného školství (kdyžtam uspěje Fiala) To bych řekl, že spíš mladší neumí rozlišit zrnko pravdy v moři lží současné propagandy. Pavel z Moravy mi kampaň Mádla a Issové přemluv bábu, přejeď dědka. Kromě KDU čsl, které volí nejspíš starší voliči si neumím představit, že by piráty volili seniori, topku nejspíš také nee. Čili Pavel z oravy zřejmě mluví s voliči KDU, která má elektorat nejvíce na Moravě. No a pak, bohužel Praha, stolice ČR je také specifika.

Zmatený
12. 2. 2024 14:58
Odpovědět  Jaroslav

Pardon, jen jdu kolem. Specifikum je spíše to, že 70% národa je statisticky nižšího intelektu,/vysokoškoláky nevyjímaje/. Svého času to tvrdil i Zeman. Vo tom to hlavně je…

9. 2. 2024 17:44
Odpovědět  Pijack

Za to u nás přesný opak…fašisti z Novinek,Seznamu a Parlamentu,zase utáhli šrouby, nasadili Trolly, vyblokovali Čechy… 😀 A jedou svou propagandu 😀
Všechen ten dobytek deviantní z těch redakcí musíme vykydat!

Takové jako Klapal, Šídlo, Schvanberg a podobná Nacistická prasata vůbec nešetřit,s tím se musí zatočit jak s hadem.
Ty jejich redakce Seznamu a Novinek a Ihnusu atd…je třeba vypláchnou močůvkou,aby se tam mohli cítit jako doma.

Pavel z Moravy
10. 2. 2024 11:28
Odpovědět  Veny232

Tady k tomu nedojde Veny. Ta sviňárna je tak hluboko prožraná do tkaniva pletich, že bys to musel úplně odříznout. Wilders v Holandsku má problémy, probruselští zmr.di se spojí a odříznou ho od vedení země. A co čeká nás, když se alternativa nehodlá spojit a každý řeší svoje bolístka. Nejsem žádný hrdina, ale že se člověk dožije takového sralbotkovství, to je fakt moc.

Bety
9. 2. 2024 22:01
Odpovědět  Pijack

Snad je normální novinář. To se ukáže až poté, kdy doopravdy v USA zveřejní ten rozhovor bez vynechávek a nepřekroucený.
Snad potom ta fakta, která Putin uvedl alespoň některým Američanům otevřou oči. Nepředpokládám,
že by to otevření očí platilo i na náš majnstrým. Ten je drží pevně zavřené a celkem není žádný rozdíl v tom, jestli z blbosti, nebo otrocké poslušnosti a strachu o práci.

Pavel z Moravy
10. 2. 2024 08:46
Odpovědět  Bety

Proslovů a rozhovorů měl již Vladimír bezpočet, stejně jako v dobách minulých Fidel. Kdo chce slyší, vnímá vyřčená slova, zpracuje ve svém mozku a zařídí se dle toho. Buď mu slova oponenta vyhovují, něco si z nich vezme anebo nevyhovují a spláchne je do …..Pokud tito lidé z druhé strany pochopit nechtějí, tak nepochopí a ani se nepokusí. Pokud jsou v zajetí své ” jediné pravdy” , tak s nimi jak se říká není řeči. A to je tento případ, kolikrát by jim to měl Vladimír přednášet? Dnes a denně? Já bych tedy takovou trpělivost neměl, v tom je on výjimečný jak stále doufá a věří v obrat. Sám to kdysi řekl nějak podobně, teď to nebudu přesně interpretovat, že poslouchají, ale neslyší a dívají se, ale nevidí nebo nějak tak. Možná, že zde někdo dá přesnou verzi jeho výroku. Já myslím, že oni nechtějí slyšet, být já na jeho místě, už bych se jimi nezabýval, protože tato banda to vnímá jako slabost. Přitom je to pouhá víra, že se lidé mohou domluvit. Tito týpci to ale nepochopí, neboť oni jsou chodící zlo.

Ladislav 💤
9. 2. 2024 12:33
Ohodnotit příspěvek :
     

A už mají ti nepoučitelní germánci vybrané i místo, kde opě zavlaje vlajka vítězného Ruska?🇷🇺
A kdo bude živit a čím tu obézní armádu lgbtzž?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
10. 2. 2024 01:39
Odpovědět  Ladislav 💤

Mají ho od roku 1945 , změny netřeba…..
Reichstag postačí 😉

me2d44
11. 2. 2024 14:51
Odpovědět  Pravdomluvny

Omyl, rudou vlajku používají Rusové už 1000 let – s jiným “hadrem” souhlasili až Vlasovci (dostali ho od Hitlera) a pak trockisti, kteří začátkem 90 let ukradli moc nad SSSR

me2d44
11. 2. 2024 14:47
Odpovědět  Ladislav 💤

Mám pocit, že zavlaje, ale nebude to ten trojbarevný hadr (který je dodnes státní vlajkou RF), bude to opět historická vlajka Ruska – RUDÁ a je jedno, jaké další symboly na ní budou. Ale úkoly se provádějí postupně – takže, nejdřív Ukrajina, potom 5.kolona, pak obnova vlajky (místo toho vlasovského hadru) a obnova znaku a nakonec obnova gosudárnosti Ruska – do té doby se od USA trhne Texas a další….

Miro 2
9. 2. 2024 12:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Zajímavé jak se celý KoZa utápí ve vlastní lži, jestliže neustále opakuje, že ruský hlad po moci Rusko nezastaní od postupu na západ Evropy ve snaze okupovat tyto země. Přitom musí být každému jasné, že je tomu právě naopak, když se NATO rozšiřuje až k samotným hranicím Ruska a všude USA staví své vojenské základny. Přitom se KoZa snaží poškozovat Rusko různými akcemi a sankcemi jak je to jen možné. Zatímco Rusové mají pro své činy rozumná vysvětlení, tak KoZa si je vymýšlí a lže. Oni prahnou po dobytí Ruska a potřebují se zmocnit jeho rozlehlé země plné přírodního bohatství, hlavně pokud se jedná o suroviny jako je plyn, ropa a mnohé prvky. Proti tomu se Rusové brání a bránit nesmiřitelně budou. Špatně dopadnou všichni, kteří Rusko napadnou. Zejména Němci by to měli vědět.

stan
9. 2. 2024 13:24
Odpovědět  Miro 2

Miro, už Goebbels říkával , že 100x opakovaná lež se stane pravdou. Tak nějak postupuje i ten sviňskej Západ. Oni prostě budou lhát pořád, protože kdyby měli psát pravdu, tak v podstatě úplně odhalej svojí prázdnotu a faleš.Oni vlastně i ten Západ vybudovali na lžích. Ač jsem Miro před lety nepochyboval o tom, že USA byli na Měsíci, že na Dvojčata v New Yorku zaútočila Al Kajda, tak dneska už to vidím naprosto jinak a jestli se dožiju toho ,že celej Západ půjde do kopru, tak sem fakt zvědavej jestli se pak pravda vyvalí na povrch a hlavně jaká to bude pravda.Západ to je takový obrovský zapáchající vřed, který má ještě nějakou dobu na to aby maskoval ten smrad, který z něho jde, ale až ten vřed praskne, tak uvidíme co špíny,svinstva a smradu se vyvalí ven.

jsladin
9. 2. 2024 15:47
Odpovědět  stan

Tak to já jsem jim sežral jen ten Měsíc.Ten řízený odstřel v NY už ne. A od té doby jim nevěřím nic.

komoří Lang
9. 2. 2024 13:54
Odpovědět  Miro 2

Někdo to vtipně vyjádřil takto: Rusko, svými hranicemi přímo ohrožuje Americké základny kolem něj.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
9. 2. 2024 16:32
Odpovědět  komoří Lang

Výborně řečeno.

Markýza
9. 2. 2024 17:11
Odpovědět  komoří Lang

Já to znám “Rusko se všude roztahuje! Už se přiblížilo k našim základnám.”

komoří Lang
9. 2. 2024 17:59
Odpovědět  Markýza

Jo, jo, myslim, že sme to spolu dávali před Vánocemi dohromady. 🙂 🙂

komoří Lang
9. 2. 2024 18:01
Odpovědět  komoří Lang

…myslim tu větu. 🙂 🙂 🙂

janle57
9. 2. 2024 14:21
Odpovědět  Miro 2

Vyhrožování Helmutů vojenskou konfrontací s Ruskem opravdu sedí,v roce 1941 taky
vyhrožovali,taky měli za zadkem skoro celou Evropu a armádu kvalitativně nesrovnatelnou
s svojí dnešní,proti nim stála tenkrát zaostalá nepřipravená země a jak to za 4 roky dopadlo,
tenhle pantáta Scholz s SS předky může být dodneška rád,že je Rusové nepostavili tenkrát
ke zdi a zbytek neposlali na Sibiř,aby tam doživotně budovali tehdejší SSSR za kus chleba
a misku vody,dneska by byl od nich konečně pokoj.

Pijack
9. 2. 2024 14:23
Odpovědět  Miro 2

Co mě fakt zaujalo je to, jak obrovské úsilí vynakládají naše i západní mainstreamové média i “demokratičtí politruci” na to, aby tenhle rozhovor dokázali dehonestovat ještě dřív než se začne masově šířit na sociálních sítích… OPRAVDU, TO JE MÁLOKDY VÍDANÉ NASAZENÍ!!!
Například CNN tomu včera věnovala celých 30 minut!!! 30 minut jenom na to, aby na Carlsona a Putina naházeli co největší kopu hnoje a k tomu přihodili ještě doslova fantasmagorické spekulace že Carlson tam jel jako emisar Trumpa s cílem získat pro svojí kandidaturu podporu Putina… no šílený a zoufalý zároveň.

jsladin
9. 2. 2024 15:51
Odpovědět  Pijack

To je přesně tak jak to bylo za komárů s textem charty 77. Také jste si ji volně nemohl přečíst, ale v novinách a ČS televizi se mohli strhat jak nám ji komentovali.

zuzana
9. 2. 2024 12:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin řekl Tuckerovi Carlsonovi, že kdyby Rusko nezasáhlo na Ukrajině, byla by to „zaviněná nedbalost“

https://aktax.cz/putin-rekl-tuckerovi-carlsonovi-ze-kdyby-rusko-nezasahlo-na-ukrajine-byla-by-to-zavinena-nedbalost/

PřemekJ
9. 2. 2024 12:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Pomatenci myslící si, nebo spíše přejímající neověřené štvavosti, netuší, že ruskému medvědu je dobře doma v Rusku. Ovšem jednotky SHAEF, jež stále existují, mají za úkol dokončit denacifikaci, zpackanou v Norimberku po 2. sv. válce. Garantují ti z tehdejších spojenců, kteří požadovali úplnou denacifikaci na všech úrovních a ve všech institucích.

Pijack
9. 2. 2024 13:13
Odpovědět  PřemekJ

Víte jak se to říká – Existuje několik způsobů, jak probudit medvěda ze spánku a vyhnat ho z nory… Ale ještě nikdo nepřišel na způsob, jak toho medvěda zahnat zpět 🙂

komoří Lang
9. 2. 2024 13:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Je hodně znát, že už se Němci nemohou zeptat svých dědů a pradědu, jaké to je, vydat se na hromadný “vylet”do Ruska bez pozvání.

Pavel z Moravy
10. 2. 2024 09:04
Odpovědět  komoří Lang

Jo, to je přesně ta nepřenositelná zkušenost. Je to jako s velkou hospodářskou krizí před téměř stoletím, kdy lidé žili v absolutní bídě na hraně své existence. Ale příznivci kapitálu toto nikdy nepřiznají, že toto způsobil kapitalistický systém. Narušilo by jim to jejich vidění světa. Opravdu výborný film s Russelem Crowem a René Zelweger, obzvláště Russel ztvárnil vždy špičkové role, právě ve filmu Těžká váha ukazuje skutečný život boxera v době hospodářské krize. A ten film ukazuje krutou realitu kapitalistického světa. Je to také nepřenositelná zkušenost. Kdo se na to podívá pouze jako na film a nevidí za tím tu dobu a to co se dělo nepochopí nic. Pochopí, až se s tím setká sám. To už ale bývá pozdě. Než začala velká hospodářská krize, také se zdálo, že se nic moc neděje a potom bum prásk. Tento film to vše ukazuje v plné nahotě.

Francin
9. 2. 2024 14:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Už jsme si mysleli, že Němci, kteří prohráli dvě světové války, německé matky museli oplakávat miliony mrtvých synů jen kvůli elitám, kteří na těchto válkách obrovský zbohatli a ono ne. Zase je to tady, zase německé elity hovoří o nutnosti světové války. Tak to už je národní choroba takto znovu uvažovat. Škoda, že německý lid se opět mění v hloupé ovce jdoucí za svým bačou a neuvědomují si, ze právě on je pro ně tím největším nebezpečím. Tak snad se vzpamatují, doufejme, vždyť právě poválečná doba míru byla pro ně tím největším blahobytem.

Pijack
9. 2. 2024 16:08
Odpovědět  Francin

Je přece známo, že Němci nedělají malé chyby, jen ty velké 🙂

Pavel
9. 2. 2024 16:46
Odpovědět  Francin

Jenom Německý a co my?! My nejsme hloupé ovce, když se necháme takovými idioty jako jsou naši politici bezostyšně okrádat a zatahovat nás dodáváním zbraní a munice “Ukrům” do války s Ruskem?! Kdo dopustil, že nám teď vládnou? Jenom my, převrat zorganizovali “ušáci”,ale zbytek je naše dílo! Pokud bychom se s tím převratem nesmířili a postavili se k tomu jako dnes farmáři v Německu neměl by ožrala Havel se svojí suitou šanci to ustát a dovést nás to tohoto marasmu, kde jsme dnes!!!Budeme nuceni si to vyžrat až do hořkého konce!

Pavel z Moravy
10. 2. 2024 09:09
Odpovědět  Pavel

Jmenovče, moje slova, ale ne všichni ještě doteď pochopili o co jsme přišli. Někteří jsou z toho dokonce nadšení.

Bozena K
9. 2. 2024 16:05
Ohodnotit příspěvek :
     

po vyslechnutí dnešního rozhovoru Tuckera s Putinem, je jasné, že jediným člověkem, který chce mír a mírová jednání v ukrajinském konfliktu, je právě Putin…a oni ho nazývají agresor a válečný zločinec….opak je pravdou

Jaris.
10. 2. 2024 07:50
Odpovědět  Bozena K

V anglictine je takove jedno rceni – ‘Tall poppy syndrom’ – cesky- ‘Syndrom vysokeho maku’. Vsimli jste si, ze lidi vetsinou nemaji radi lidi, kteri je znalostma a schopnostma prevysuji? Snazi se, takove jedince stahnout do jejich podprumernych parametru. Ty ‘vysoke maky’ vidime treba v Putinovi nebo Lavrovovi. Kdyz je treba prirovnam k takovym kejklirum jako je, dejme tomu, Fiala nebo ten vrchni hradni kaspar Pavek, propukam v neudrzitelny smich. Takova jelita, aby jeden pohledal. Stejne me zajima, jak ti dobrodruzi dopadnou a dobre to nebude.

Pavel z Moravy
10. 2. 2024 09:28
Odpovědět  Jaris.

Jaris, to tak bylo vždy. Lidé, kteří ty druhé převyšují inteligencí a moudrostí jsou nenáviděni. Nevím co je to za komplex, já naopak si moudrých a vzdělaných lidí nesmírně vážím, pokud mně mají co říci a mohou mne svými znalostmi obohatit. Když toho nevím tolik co oni, no tak nevím, to není přece důvod k nenávisti. To je chování blbého spratka. Jestli je to závist, tak je pěkně blbá, tak se človíčku snaž abys také věděl víc a budeš spokojený. Ale přitom stačí vědět méně a být možná ještě spokojenější. Záleží na každém jednotlivci, ale závidět chytřejšímu, to je tedy hloupost nevídaná. Co třeba Ransdorf – chodící encyklopedie, nesmírně chytrý chlap a co by mu měl jedinec závidět? Tu chytrost? Ani náhodou, vždyť to musí jedince ubíjet mít v mozku takovou spoustu informací. Ale je to naopak posiluje. Jinak je známé to rčení, slyšel jsem ho v několika filmech – chytráčky nemá nikdo rád. Nevím proč, přece se nemají zač stydět, naopak jsou chytří a moudří a tak je má člověk brát.

katango
10. 2. 2024 10:55
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jestli v těch filmech nemysleli spíš vychytralé, ty fakt nemá nikdo rád. Ovšem vychytralý, po našem lidově vychcaný, a chytrý, to je rozdíl. Nicméně i chytrý může být i vychytralý.

Pavel z Moravy
10. 2. 2024 11:35
Odpovědět  katango

Nu, rozebrala jste to dobře. Je vidět, že s tím máte zkušenosti ze své profese. Já to slyšel ve dvou filmech, ale tam ti dotyční byli opravdu chytří a musím říci, že většině to nějak vadilo.

katango
10. 2. 2024 12:21
Odpovědět  Pavel z Moravy

Někteří holt mají z chytrosti jiných mindrák a tak je nemají rádi. Ovšem z druhé strany by se někteří chytří neměli moc vytahovat, že jsou chytří. Takové opravdu nemá nikdo rád.

Za svou skoro čtyřicetiletou praxi jsem mluvila s moc a moc lidma. A poměrně brzo jsem zjistila, že jednak formální vzdělání ne vždy koreluje s intelektovým vybavením, ale také to, že lidé prostí a obyčejní mohou být velmi moudří a já se od nich mohu opravdu poučit. Tím jsem se pak celý profesní i osobní život řídila a řídím.

Ale jak jsem tu jednou citovala ze soudniček Franty Němce. Já se snesu, já s lidma vyjdu, ale ublížit se mi nesmí! Já jsem hroznej (já tedy hrozná), když se mi ublíží!

Pavel z Moravy
10. 2. 2024 15:38
Odpovědět  katango

To máte pravdu, neměli by se vytahovat. Potom by si jich člověk vážil o to více. Opačný příklad byl ten profesor ve filmu Škola základ života, když tvrdil, že stále není připraven na tu atestaci a přitom věděl. Ten se nevytahoval. To jsou druhé protiklady, těch, kteří vědí, ale říkají, že málo.

Boomer
11. 2. 2024 10:45
Odpovědět  katango

.. inu, ve společnosti, v níž výrazně nadprůměrný IQ vzbuzuje nelibost průměrného až podprůměrného okolí, se takto “postižený” jedinec začasté stává individualistou, který všeobecnou oblíbenost svojí osoby nepovažuje za důležitou. A těžko u takového člověka očekávat, že svoje skóre bude nějak maskovat nebo se bát projevit, jen aby jiné nepodráždil. A má to i jistou logiku, když jiným nevadí bezuzdná prezentace vlastní blbosti, proč by si měl brát kvůli takovým servítky…
Formální vzdělání má význam v CV, skutečný život jde jinými cestami..

katango
11. 2. 2024 11:32
Odpovědět  Boomer

Mně třeba bylo vždycky jedno, co si o mně osobně kdo myslí. Je to opravdu osvobozující, doporučuji.

Boomer
11. 2. 2024 13:02
Odpovědět  katango

.. ano, je to osvobozující. A mnohdy to vede k velmi humorným situacím..

katango
11. 2. 2024 14:41
Odpovědět  Boomer

U mne to je taky trochu proto, že jsem trpěla a stále trpím ADHD. A my LMĎáci jsme holt vůči některejm sociálním situacím slepí.

Za mého dětství se ADHD arciť nediagnostikovalo, já jsem byla označována za divnou, drzou, taky nedávající pozor a přemýšlející krapet šejdrem. Ale nejčastěji za drzou. Diagnózu jsem si stanovila sama během přípravy na atestaci z dětské psychiatrie. A leccos jsem pochopila.

Takže to, že mi je jedno, co si o mně kdo myslí, je taky proto, že to nedokážu rozpoznat. A vlastně ani nechci.

Boomer
11. 2. 2024 15:05
Odpovědět  katango

.. no vidíte, a mě k tomuto poznání dovedl život a po cestě jsme někde odložili počáteční značnou nesmělost v kontaktu s okolím. Svoje postižení lehce nadprůměrným IQ jsem si plně uvědomil až ve druhém ročníku střední právě při psychotestech, byli jsme součástí nějakého edukačního výzkumného programu, písemné práce v některých předmětech jsme psali formou testů, hodnocení výsledků v bodech a pod.
A právě při vyhodnocení psychotestů jsem byl nejprve obviněn z úmyslného zkreslování(což byla tedy pravda, dělal jsem si z toho srandu..) a po krátkém pohovoru testován znovu, jiným balíčkem testů a po vyhodnocení dotázán.. člověče, co na téhle škole hledáte, jak jste se sem dostal?!

unor 2022
9. 2. 2024 16:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Stale je slyset o nestastne Ruskem napadnute Ukrajine.
A stale je slyset, ze sto, dve ste a vic set miliard dolaru dolaru a Euro je malo, zbrani dodanych ze zemi NATO je malo, vseobecna podpora Ukrajiny ze strany NATO a tady Nemecka je mala.
..
Tak kdo na te Ukrajine, sakra, vlastne bojuje? Cim? A proti komu? A kde?
Zvlast. kdyz ne prave mala cast Ukrajincu sedi na Ukrajine u kavicky a pokuruje cigara.

Frank1
9. 2. 2024 17:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Zapadni kreteni v mediich jsou natolik uz zlbli vlastni prolhanou propagandou na KoZa, ze se nalezaji sami ve svete klamu, ktery ve skutecnosti neexistuje. Realita, kterou ukazuji alternativni media lidem na KoZa je pro lidi sokem. Proto je na KoZa ted dulezite tomu zabranit.
Z rozhovoru V. Putina prinesou jen to co se jim hodi a vse budou odsuzovat a kritizovat. Jako za komousu blahe pameti. Starsi lide zajimajici se o to co se deje vidi, ze se vse opakuje. Vse uz tady jednou bylo.

sergej
9. 2. 2024 19:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud mají že nejlepší výbavou rusů na boj jsou polní lopatky vzor ww1 tak mají jistě intelektuální převahu.

komoří Lang
9. 2. 2024 19:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak já už asi půjdu chrnkat – viděl sem totiž moc hezkou pohádku na zprávách Prima news – Rozhovor se zlým vlkem a KOZA zůstala celá.
Kam se hrabou Němcová s Erbenem.

Jaris.
10. 2. 2024 07:19
Ohodnotit příspěvek :
     

. Uz zase? To uz helmuti ze sajrajtu zapomneli, ze uz dvakrat od Rusu dostali pres drzku? Nemcouri vzdycky cas od casu potrebuji dostat pres hubu a pak par let daji pokoj.

Editor
10. 2. 2024 17:08
Odpovědět  Jaris.

No, v první světové válce Němci od Rusů moc na hubu nedostali, prakticky se ruská armáda díky neschopnému velení zhroutila a kvůli tomu car abdikoval. Lenin to dorazil svým dosti nesmyslným Brest-litevským mírem a v důsledcích to došlo až k porážce rozhodující bitvy na Visle díky neshodám Stalina s Tuchačevským. Na hubu dostali zejména na západní frontě a v Severním moři.

Miro 2
10. 2. 2024 14:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Scholz a Pistorius vedou Německo do záhuby. Jestli Němci opravdu hodlají napadnou Rusko, tak dopadnou hůř jako za Hitlera, který rovněž tuto zemi vojensky napadl. Navíc do války s Ruskem zatáhnou Němci celou západní Evropu a NATO. A my dopadneme stejně. Rusy vždy co řekli, to taky udělali. A hlavně varovali před vojenským napadením své země. V takové případě by pak na nikoho nebrali ohledy. Nechtěl bych se tak hrozného konce dožít.

Honzas
13. 2. 2024 12:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Germáni se už po více jak 1000 let snaží ovládnout prostor obývaný Slovany. Poněmčování Tady probíhalo dosným způsobem. Jestli si někdo myslí že to skončilo po druhé světové válce tak je hlupák. German zůstane germánem i kdyby zčernal.