blog

Orbánův týden

Orbánův týden :

„Mluvit pravdu v čase všeobecného klamu je revoluční čin.“ George Orwell

Premiér Orbán: V EU není ani mír, ani prosperita

V předvečer setkání 27 vůdců v Bruselu vyjádřil maďarský premiér Viktor Orbán své obavy ohledně Evropské unie a prohlásil, že v současné době v Evropské unii neexistuje mír ani prosperita.

Viktor Orbán se ještě před summitem 27 hlav států a vlád v Bruselu negativně vyjádřil k aktuální situaci v Evropské unii. Cestou na čtvrteční komunitní summit politik vyjádřil obavy ohledně EU a na svém Facebooku napsal:

“Evropská unie byla vytvořena ze dvou důvodů. Zaprvé pro mír, a teď je tu válka. Zadruhé pro prosperitu, a stav ekonomiky budí stále více starostí. Nyní není v Evropské unii mír ani prosperita.”

Orbán také hned při příchodu na summit EU v Bruselu zesměšnil lídry EU za to, že v současné době požadují dodatečné rozpočtové příspěvky od členů unie, aby zacpali díru po financování Ukrajiny. Po dvou letech utratili většinu peněz plánovaných na 7 let. V roce 2020 se hlavy států EU dohodly na 1,1 bilionu eur pro sedmiletý rozpočet. O dva roky později je tato částka již vyčerpána – o pět let dříve.

Ve čtvrtek zveřejnil Orbán na svém twitterovém kanálu videoklip z filmu Quentina Tarantina „Pulp Fiction“, který ukazuje Vincenta Vegu v podání Johna Travolty, jak se zmateně rozhlíží kolem sebe a napsal k tomu: “Je to teprve dva roky, co začal sedmiletý rozpočet a Brusel už nemá hotovost. Jak se to stalo? Co se stalo s rozpočtem? Kde jsou peníze, Evropská komise?” Ta má ale jiné starosti, například jak si zvýšit platy.

Na svém dvoudenním summitu, který začal ve čtvrtek, vedoucí představitelé EU hodlají diskutovat o otázkách, jako je pokus o ozbrojené povstání v Rusku, ukrajinský konflikt a vojenská podpora Ukrajině, využití zmrazených ruských aktiv a vztahy s Čínou a regulace migrace z Asie a Afriky.

A hned k té migraci – spolu s polským premiérem Morawieckim to byl opět Viktor Orbán, kdo položil otázku, jak to, že o přerozdělování uprchlíků nebylo hlasováno jednomyslně, jak to vyžaduje Smlouva o EU, a do „bohulibého“ plánu evropské věrchušky hodil, obrazně řečeno, vidle.

Orban a Morawiecki tak způsobili včera na summitu EU v Bruselu „skandál“. Chtějí zvrátit stávající azylovou dohodu. Morawiecki řekl, že země EU mohou o azylové politice rozhodovat pouze jednomyslně, takže kompromis schválený na začátku června prostou většinou na jednání ministrů vnitra v Lucembursku je neplatný. Orbán zaujal stejnou pozici.

Dohoda mimo jiné stanoví, že migranti by se v budoucnu měli mezi členské státy EU rozdělovat podle určitého klíče – a ten je závazný! Země, které se nechtějí zúčastnit, musí platit drastické pokuty.

Pro Maďarsko a Polsko je to absolutní NO-GO. Zato pro Fialovou vládu je to v pohodě. My na to, podle naší vlády, máme. Stačí ještě zrušit České dráhy a veřejnou dopravu, zrušit a sloučit většinu škol, ještě jednou snížit důchody a platy, zvýšit spotřební daně a DPH, zpoplatnit zdravotnictví – zapomněl jsem na něco? To by v tom byl čert, abychom na vstřícné podmínky pro uprchlíky i ekonomické migranty, eventuelně na mastné pokuty v rámci „evropských hodnot“, neměli! Když máme miliardy na stíhačky, vydřeme z lidí další prachy, říká si zřejmě vláda ČR. Když se nebrání… Ostatně, ať si kecají, co chtějí. Máme 108 v parlamentě, 107 na Hradě, patří nám Senát i Ústavní soud. Jedna „opoziční“ strana už vlastně opoziční není, a ten zbytek se stejně bude jen hádat mezi sebou… tak si uděláme pořádný mejdan! Je to možná naposledy.

Kam by ČR mohla zavést nová migrační politika EU, kterou jménem české vlády schválil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), můžeme aktuálně vidět ve Francii. Migranti a jejich potomci zapalují veřejné budovy v mnoha městech. Dnes odpoledne vzplála velká veřejná knihovna v Marseille. My ale nemáme koloniální minulost, nedrancovali jsme stovky let země, z nichž migranti přicházejí. Maďarsko a Polsko také ne, ale naše vláda si to na rozdíl od jejich neuvědomuje a poslušně plní zadání. Nahoru se hrbit, dolů šlapat – to je „cyklistická“ politika Pěti – či spíše už Šestikoalice.
Ivan David – fb

sdílet na

32 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
aamater
1. 7. 2023 14:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Keby iba týždeň. Skôr mali napísať celý rok!!! Hovorí čistú pravdu!!! Maďarsko by malo vystúpiť z fašistickej EU a tým by malo dať signál aj Slovensku!!! Boh nám pomáhaj!!!

Polo 2
1. 7. 2023 15:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Pana Orbána můžeme jen závidět

marie
1. 7. 2023 19:42
Odpovědět  Polo 2

Já Maďarům závidím hlavně voliče. Evidentně jsou o mnoho inteligentnější a za prvé chodí k volbám, své politiky dobře znají a volí ty, kteří jsou jako Orbán. Tady zvolilo 3,5 milionu lidí tupouna jenerála a dále si nedokázali spočítat, že když budou volit malé strany, tak hlasy i tak propadnou a nebo se spojí s tím idiotem Fialou.

eFPe
1. 7. 2023 20:27
Odpovědět  marie

Paní Maruško, napsal jsem v podstatě to co dříve vy. Omlouvám se za duplicitu. Máte paleček

Markýza
2. 7. 2023 09:30
Odpovědět  marie

Neřekla bych inteligentnější – spíš realisti. Ale to byli Uhři vždycky a odjakživa. Umíte si představit Maďarona, jak se nechá unášet sny a vizemi? Já moc ne. Což je někdy dobře a někdy špatně……a proto jsme prapůvodně vstupovali do Unie, například. Nikoli s vizí, že to bude odporný byrokratický moloch – ale s představou, že spousta úplně různých národů na jednom hřišti dohromady vymyslí spoustu zajímavých věcí.
No, nevyšlo to………….

PremekJ
3. 7. 2023 14:51
Odpovědět  Markýza

To máte tak, že nám muselo dojít, že euroatlantická vrchnost nás má jako skvělé hospitele svých oparazitních choutek. Je čas zvednout husitské praporce.

eFPe
1. 7. 2023 20:25
Odpovědět  Polo 2

Nejenom Orbána. Orbán je člověk, kterého si zvolila většina maďarů.Ti nemají mozky vymyté propagandou.

Aleš
1. 7. 2023 15:19
Ohodnotit příspěvek :
     

V EU je fašismus zapomněl dodat.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jura S
1. 7. 2023 15:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Já pro bordel EU nehlasoval, a trpím jako kůň… pan inženýr Orbán je velice vzdělaný muž s obrovským přehledem, který se opravdu stará o svůj národ. Proto je 5 x premiérem a Madarsko vzkvétá, má dublované zdroje ropa, plyn přímo za levno z RUSKA… jen my platíme nacistické ceny z Leipcigu…

Teuton
1. 7. 2023 16:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Maďaři mohou být na svého premiéra pyšní, hájí jejich zájmy. Já se naopak za toho “našeho” kokotka, pro kterého jsou prioritou Ukrošvábové, Amerika a Brusel, nikoli vlastní občané, hluboce stydím.

sergej
1. 7. 2023 18:56
Odpovědět  Teuton

Dům rotchild? Bankovniho kasína?

1. 7. 2023 20:08
Odpovědět  Teuton

Jsem na světě přes sedmdesát let. Za tu dobu jsme měli různé vládní figury, sem tam s nějakým tím cocotem. Ale takovou sbírku uráků a und bez jediné výjimky v jednom cucku, jaké tam jsou nyní, jsem ještě nezažil. Jeden vedle druhého patří zašpérovat nejméně na deset let, některé kousky doživotně. A je mi u pr-dele jaké má kdo z nich nádobíčkob a že ohledy.

Markýza
2. 7. 2023 09:32

Ale jo – rané sedmdesátky, to by tak odpovídalo dnešnímu stavu.
Já vás poveselím – hele!
https://1url.cz/0uuAB

zuza
2. 7. 2023 16:42
Odpovědět  Markýza

ešte keby si tak boli navzájom porozbíjali tie sprosté hlavy, tak by bolo fajn….

Markýza
2. 7. 2023 18:23
Odpovědět  zuza

Ach ty sny sladké…………. 😀

Unter
1. 7. 2023 17:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Premiér Orbán: ” V EU není ani mír, ani prosperita”
V EU nemůže být prosperita ani mír, dokud je v EU židobolševismus.

ijn
1. 7. 2023 18:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Orbán staví jádro 2x1200MWe, náš ČEZ vlastní ze 100% ŠKODU JS = výrobce 24 reaktorových kompletů,…. a nám se jenom posílají faktury s předraženou elektřinou se státním 70% podílem v ČEZ a.s.,…….pochopí soudci, jak vláda ČR škodí a proč soudci nezakážou tento podvodný výkon státní moci ?????

delnas
1. 7. 2023 20:53
Odpovědět  ijn

Proc nezakazi …
protoze jsou jedni z nich…..

ijn
1. 7. 2023 23:34
Odpovědět  delnas

Musíme míti důkazy k mezinárodnímu soudu, že byli soudci vyzváni k zabránění zločincům v jejich jednání. konkrétní podvody musí být vyšetřeny, musí konat dle zákonů,……pokud nekonají soudci, musíme žádat pomoc v zahraničí……!!!!!!

sergej
1. 7. 2023 18:53
Ohodnotit příspěvek :
     

To tržníkům nevyhovuje a jich majitelům globálním úžerů už vůbec ne. Pod horší knutou inkvizice mamona je už jen mýtické peklo.

Pavel z Moravy
1. 7. 2023 18:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak proto jsou to škůdci zemští, kteří dělají to, co mají v popisu práce. A tam určitě nemají stať, jak se starat o blaho národa. Nějaké přísahy, to jsou dnes jen takové povinné kecy. Až tam budou sedět vlastenci a rozumní lidé, budu považovat za samozřejmé, že se budou starat o tuto zuboženou zemi. Prozatím u většiny spoluobčanů nevidím, že by jim tato současná situace nějak vadila. O tom cyklistickém výkonu přece již hovořil tuším Heydrich nebo kdo. Nic se nezměnilo, akorát je ještě více podvraťáků. Ale právě Evropa na nich stojí.

delnas
1. 7. 2023 20:41
Ohodnotit příspěvek :
     

kdyz si zvolime hlupaka tak mame hloupe rozhodnuti….
co je na tom nejasne…? to svedcio CZ vzelavaci urovni….
Dal sledujte Ruzovou zahradu a pijte pivo….
vysledky se urcite dostavi….

delnas
1. 7. 2023 20:48
Odpovědět  delnas

Minule jsem se prochazel v parku a tam znama pani prodavala ty svoje produckty….
Pane, zvolala , ….
ja jsem tak rada, ze konecne mame presidenta ….P/P……ktery vypada COOL, a IN…
a nemusime se za nej stydet…..
Koupil jsem si od ni pampeliskovy sirup a popral ji pekny den….
co k tomu rict?

Neni dulezite co bude delat pro narod ale …”””jak vypada:””””” to mne dorazilo…
Vzpominam na Wericha …… tech jednoho z moudrejsich ” cehunu…””
.ja to pravda odveka, ze saty delaj cloveka…..

Markýza
2. 7. 2023 09:36
Odpovědět  delnas

Ale to byl přeci ten hlavní argument – aby byl frikulín a “nemuseli jsme se za něj stydět”. Heleďte – ono to těm lidem dojde, až zjistí, že se sice nemusejí stydět za to, jak vypadá, ale za to, co dělá už jo. Stejně k tomu musí každej dojít sám.

Pavel z Moravy
2. 7. 2023 10:16
Odpovědět  delnas

Jó, to kdyby je tak zaživa stahovali z kůže komunisté, to by bylo řevu. Stačilo když zvedli naše brambůrky ze 40 haléřů na 50 haléřů za kilo. Určitá část národa to odnesla duševním otřesem a to ani nemuseli dotyční přijít o pracovní místo. No, ale komunisté byli přece zlí, lidé nemohli cestovat na ten skvělý západ a za americkým snem. Škoda, že jim to komunisté nedopřáli, aby krom toho pozlátka také viděli tu bídu skvělého západu. Nu, ale je fakt, že by se na tom výletě ale nesměli potulovat výlučně na pařížských bulvárech a londýnském bohatém westendu. Museli by procestovat i jiné lokality těch zemí, aby mohli srovnávat. Teď mají srovnání zde doma a už ani nikam za snem cestovat nemusí. Sbalit si vepřové předražené konzervy a cestovat do Chorvatska. Sen se splnil.

jiří
2. 7. 2023 14:19
Odpovědět  delnas

Nevím už po kolikáté to píši, ale tyhle “volby” jsou pouhá iluze, že je možné něco změnit.

Frank1
2. 7. 2023 08:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Orban se jako vzdy trefil do cerneho.
Kam nas zavedly EU a NATO?
Ne do miru, ale do valky. Uz financujeme valku, ktera neni nase valka a kde umiraji Slovane! Brzy tam budou umirat i Cesi ve vojenskych misich za zajmy USA.
Do prosperity? Dari se nam stale hure, ceny rostou, protoze nas odrizli od lacinych ruskych energii.
Ted jeste globaliste nas neustale strasi svymi plany, ze z nas udelaji kyborgy, ze nebudeme mit nic a budeme stastni.
Media delaji jako ze je to spravne a politici jsou nestastni, ze Orban nechce smazky.
Do prdele, uz se konecne probudte vy volove, nez pochcipame vsichni. Ted uz to neni sranda ani hra nekolika psychopatu, kteri nas chteji vyhubit!

zuzana
2. 7. 2023 12:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Laboratorně pěstované „maso“ produkuje 25x více oxidu uhličitého než tradiční chov zvířat

https://aktax.cz/laboratorne-pestovane-maso-produkuje-25x-vice-oxidu-uhliciteho-nez-tradicni-chov-zvirat/

Pavel z Moravy
2. 7. 2023 13:30
Odpovědět  zuzana

Zuzano, vždyť oni to nedělají kvůli nějaké záchraně planety. Vše provádějí v rámci depopulace, neboť jsou to zvrácení a úchylní lidé. Přestaňme naříkat a říkat, že zelená energie nebude stačit, v mnoha ohledech je škodlivější apod. Vše co dělají je plán zmocnit se světovlády a nastolit zde digitální koncentrák. Pod rouškou ohrožení klimatu, práv jinak orientovaných mají za úkol zničit tradiční stát a rodinu. Zatím se jim to daří, mladí trotli bez mozku s mobily v ruce tomu jdou napřed. Budou mít přesně to, co si přejí. Zotročení navěky. Tak ať si užijí. Kdo nechce přemýšlet, musí zaplatit.
.

jiří
2. 7. 2023 14:56
Odpovědět  zuzana

Spíše jde o to, že umělé maso je pěstováno tak, že je u buněk podpořeno rakovinové bujení, aby maso takzvaně “rostlo”. Jste to co jíte a za mě blééé, nebudu jíst nádory. A s tím CO2 je to také blábol, jeho objem v atmosféře je 0,04% a je důležitý pro fungování flóry.

zuza
2. 7. 2023 16:52
Odpovědět  zuzana

veď CO2 bude za chvíľu potrebný na ohriatie planéty, v Austrálii začalo snežiť oveľa skôr ako inokedy, v Arktíde je hrubý ľad, ľad sa tvorí v Grónsku aj v lete. Toto leto sme doteraz mali v Bratislave 2 dni, keď bola teplota cca 34°C. A podľa accuweather nás ešte čakajú 2-3 dni v júli a inak až do konca augusta nádherné leto s teplotami do 30°C a sem-tam letným dáždikom. Vyzerá to, že doba medziľadová skončila…. Doby medzľadové trvali obvykle cca 11 tis rokov a posledná doba ľadová skončila pred 11 tis. rokmi.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
PremekJ
3. 7. 2023 14:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Tupá část národa se brzy bude divit, my, nepodvolení vědomí lidé se toho chopíme a necháme jim tu radost platit za zloš´činnotu vrchnost. Ta bude platit ovšem nejvíce.