blog

NELEGÁLNOST TÉTO VLÁDY…

Bohužel, informační prostor pro svobodné vyjadřování názorů byl velmi omezen represivními složkami státu a současné vlády.Lidé se bojí vyjadřovat své názory , mluví potichu a odpor narůstá.Ovšem vše , co bylo nutné ke spojení tohoto odporu  je omezeno touto nelegální vládou.

   Proč nelegální:

   Stručná analýza ( Rychetského nehodnotím -fucke).

Situace je navíc ozvláštněna tím, že volební koalice a povolební koalice jsou různé subjekty. Myslím, že bude ještě zajímavá právní debata nad tím, zda bylo vůbec možné si po volbách ustanovit kluby tak, jak je máme nyní, když strany fakticky kandidovaly jako jiné subjekty, což Zákon o jednacím řádu neumožňuje. 

    Základem právního konfliktu je, že dvě volební uskupení si ještě před započetím ustavujícího jednání Sněmovny ustavila pět poslaneckých klubů, ačkoliv nemohou ustavit ani jeden. I volební komise tak vznikla neplatně, protože její členy navrhly neplatně vzniklé poslanecké kluby. Klíč tkví v části čtvrté zákona o jednacím řádu, věnovaném ustavující schůzi Sněmovny.

V § 24 je psáno, že předsedající ustavující schůze požádá Sněmovnu, aby vzala na vědomí ustavení volební komise z návrhů poslaneckých klubů a odkazuje na § 116 odst. 2., dle nějž členy volební komise navrhují poslanecké kluby. § 77 říká, že poslanci se mohou sdružovat v poslaneckých klubech, a to podle příslušnosti k politickým stranám a politickým hnutím (dále jen „politická strana“), za něž kandidovali ve volbách. Poslanci příslušející k jedné politické straně mohou vytvořit pouze jeden poslanecký klub.

   Zde je zakopán pes. Zákon výčtovým způsobem označuje politickou stranu a politické hnutí pod souhrnnou legislativní zkratku „politická strana“ s přídomkem, že poslanec za tuto stranu kandidoval ve volbách. Zákon ale nezná koalici politických stran a neodkazuje se ani na volební zákon, který důsledně vyjmenovává „politické strany, politická hnutí, koalice a nezávislé kandidáty“.

   Ovšem , jak dostat z míst tuto vládu?

   Pro ustavující jednání Sněmovny tedy mohou orgány navrhovat pouze ANO jako hnutí a SPD jako politická strana. Mohou ale navrhnout kohokoliv. Všichni ostatní musí být evidováni jako nezařazení, neplatí pro ně pasáže zákona o klubech. Ani jedna koalice nemůže navrhovat předsedu, místopředsedy ani členy výborů a komisí.

Až v průběhu volebního období (na druhém a dalším jednání Sněmovny) může být ustaven nový poslanecký klub, složený z poslanců příslušných k jiné politické straně, než za jakou byli zvoleni ve volbách, nebo nový klub poslanců, kteří se v průběhu volebního období stali nezávislými poslanci. Tento klub ale může ustavit pouze minimální počet deseti poslanců. 

De iure měl po politické dohodě s představiteli stran tvořících volební koalice, které se dohodly na povolební koalici, jejich nominace svým jménem předkládat plénu poslanců předsedající – předseda bývalé Sněmovny Vondráček, člen klubu ANO. Piráti by až do změny zákona o jednacím řádu na některém z dalších jednání Sněmovny zůstali jako nezařazení, protože je jich méně než deset…

Bylo by to reprezentativní a bylo by to dle zákona. Ale ani Vondráček, sám právník, na tomto netrval, přičemž mu to umožňovalo blokovat ustavení Sněmovny až do realizace obchodu s koalicí.

    Na tuto velmi spornou otázku opakovaně upozorňuje i ústavní právník Pavel Hasenkopf. Ten posměšně říká: „I ten Klement Gottwald se dostal k moci legálněji, než Pekarová Adamová k funkci předsedkyně Sněmovny.“  

Standa

sdílet na

59 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
cool
12. 5. 2024 21:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Wi kompti 🙂
Proč asi že jo.
.. že přijetí aktu ve stávající podobě nebude chránit svobodu médií..
Cca. 1:46:00
https://odysee.com/@PosloveBudoucnosti-ZlatyVek:c/33HoaxZaznam:0

ijn
12. 5. 2024 23:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Proč OPOZICE nepodala stížnost do Haagu? Vzájemně se v PSP kryjí za odměny a podvody spáchané na našem zdraví vakcinací, kolik stoupá počet výskytu rakoviny, infarktů, mrtvě narozených, kdo a kdy se v ČR bude zajímat o následky vakcinace, kolik “Saganů” přijde o kariéru v důsledku vakcinace ??? Kdy budou potrestáni čeští pachatelé ohrožení veřejného zdraví!!??? KDY JIM ZABAVÍME MAJETKY??? KDO Z JUSTICE ZLOČINY ZAKRÝVÁ!!!

Pravdomluvny
13. 5. 2024 06:57
Odpovědět  ijn

Žádná opravdová opozice tu není!!!!!

PřemekJ
13. 5. 2024 11:21
Odpovědět  Pravdomluvny

Přesněji, té jediné parlamentní je vyhrožováno a ta neparlamentní má již vše připraveno k převzetí odpovědnosti za podpory té parlamentní. A to mimo volební termín…

Pravdomluvny
13. 5. 2024 14:12
Odpovědět  PřemekJ

Kdyby SPD za něco stála,tak jim hází neúnavně klacky pod nohy a preferenční hlasy by narůstaly.

Helena
13. 5. 2024 14:32
Odpovědět  Pravdomluvny

SPD jim hází klacky pod nohy stále, ale méédia proti nim jedou tak tvrdým způsobem, a k tomu vovcím vtloukají do makovic pofidérní volební průzkumy, aby jako vovce věděly koho volit, protože Babiš a ODS mají jako nejvíc. SPD tím, že tam vykřikuje mnoho hodin alespoň docílí toho, že se dozvíme co tam vůbec projednávají, jinak bychom nevěděli vůbec nic, to samé p. Dr. Ivan David, nebýt jeho nikdo se nedozví co v Bruseli pečou za prasárny. Proto je třeba SPD poděkovat. SPD je jediná volitelná a opravdová opozice.

Pravdomluvny
13. 5. 2024 16:18
Odpovědět  Helena

Nesdílím iVáš optimismus…..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Helena
13. 5. 2024 20:53
Odpovědět  Pravdomluvny

To není optimismus, ale holý dohledatelný fakt. Ale v mééédiích ho opravdu nenajdete. A fakt věříte na mééédiální preference a volební průzkumy/jak píšete výše/? A fakt vám není divné, že v mééédiích jedou 24/7 jen ksichty té falešné skvadry s variantou B Babišem, co je CIA dosadila k moci? A fakt vám není divné, že SPD není téměř připuštěno před kamery, a když tak po 5 vteřinách jsou utnuti? A fakt vám není divné, že vám strkají pod nos, že SPD vlastně ani není….?

Joe Arp
14. 5. 2024 06:41
Odpovědět  Helena

To, že je to tak, jak píšete je nepopiratelné! Tupost lidská to u voleb ovšem zase zazdí.

Helena
13. 5. 2024 08:31
Odpovědět  ijn

Fakt si ještě myslíte, že nějakej “soud v Haagu” je opravdu SOUD? Je to tak jak říká SPD: zde už žádná spravedlnost ani opravdová justice neexistuje.

PřemekJ
13. 5. 2024 11:24
Odpovědět  Helena

V Haagu jsou dva mezinárodní soudy (ICJ a ICC) a u obou se již projevují jisté náznaky změn posuzování toho, co je jim předloženo ve smyslu spavedlnosti. To ale není v našich médiích, to se musí zjišťovat vlastním přičiněním.Globálně se změny projevují rychleji, stačí jen je začít vnímat.

Pravdomluvny
13. 5. 2024 14:13
Odpovědět  PřemekJ

V Haagu jsou sOUDY jako v ČR.

Pavel z Moravy.
13. 5. 2024 08:41
Odpovědět  ijn

Kolik % lidí si vůbec uvědomuje v jakém zkorumpovaném a zdegenerovaném prostředí žijeme? Není právě v tom ten klíč, že s jednoduchými lidmi se nedá nic hlubšího a hodnotnějšího vytvořit? Když budou lidé duševně vyprázdnění a nebude jim nic říkat důstojnost, budou žít přesně tak jako nyní. Dostávají lidé tyto hodnoty do sebe, nebo jsou to většinou prosťáčci, které někdo vodí na provázku. Proboha, bez vlastního vnímání reality se nemůže nic změnit. Jedinec musí pracovat sám na sobě a potom se může měnit k lepšímu celá společnost, až tito jedinci dozrají. K tomu je nedokopete, na to musí přijít sami. Těmto jednodušším tato společnost vyhovuje, nikdy vás nepochopí.

Tupý hulvát
13. 5. 2024 08:59
Odpovědět  ijn

Myslíte do USA řízeného Haagu, aby rozhodl, že americké loutky zvoleny být NEMĚLY?

PřemekJ
13. 5. 2024 11:25
Odpovědět  Tupý hulvát

Nejprve si ujasněte, čí loutky byly “zvoleny” tedy nelegálně dosazeny.

Tupý hulvát
13. 5. 2024 19:27
Odpovědět  PřemekJ

Tak jednoduchá věta a taková makačka to je.Myslíte tedy,že “americké loutky” nejsou loutky američanů?Že tak jednoduchý text nepochopí polovina zdejších čtenářů mě udivilo.Myslel jsem, že tady je víc, než průměr.

Helena
14. 5. 2024 08:09
Odpovědět  Tupý hulvát

B I N G O !!! Musíte psát v holých větách. Jasně, stručně. Vše se musí vejít do
5 řádků.

Jaroslavem
13. 5. 2024 06:11
Ohodnotit příspěvek :
     

A všichni do jednoho aby měli skončit v kriminále ,včetně všech poslanců koalice. Jejich děti by měly být okamžitě odvedeny naukrajinskou frontu včetně všech státních úředníků který se nechali prodat a trpěli tu levárnu. Tím bych začal a šlo by to ještě dál.

PřemekJ
13. 5. 2024 11:27
Odpovědět  Jaroslavem

Však se i ten neslavný odchodzločinných loutek v klepetech chystá, vlastně jej již přichystán. Trpělivost!

Slovan
13. 5. 2024 16:03
Odpovědět  Jaroslavem

Hezky napsané. Ano jedou v tom všichni komu z toho swynstva alespoň kape. Výlety, zájezdy k moři, rauty a jiné brebendy. Lidský odpad. 👍👍👍🙋‍♂️

Jan
13. 5. 2024 06:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Problém politiky je, že zrcadlí nás samotné. Když odmítáme respektovat druhé – druzí odmítnou respektovat nás. Když odmítneme převzít kontrolu a zodpovědnost nad svými životy (a předáme lehkomyslně bianco šek jakémusi pofidérnímu uskupení cizích osob)-tak prostě přijde diktátor, nebo skupina, kteří nás zotročí. Aneb….nenadávej zrcadlu, když máš křivou hubu. Až tohle pochopíme, osvobodíme se. Někteří ale raději zemřou, než by to pochopili…..je snadnější svalovat vinu na jiné, než hledat chybu u sebe…..

katango
13. 5. 2024 11:22
Odpovědět  Jan

Mnozí se obávají do toho zrcadla pohledět. Vždycky uvidíte něco, co se vám nebude líbit, případně něco, co jste o sobě nevěděli a co se vám taky nebude líbit. Ale jen a pouze když to uvidíte a pojmenujete, můžete s tím něco udělat.

Aby bylo jasno, mluvím o psychoterapii (prováděné člověkěm, který má nejen příslušnou kvalifikaci, ale i empatii, vřelost a schopnost analýzy).

Jan
13. 5. 2024 18:02
Odpovědět  katango

To je pravda, ale poznat sám sebe a změnit se, je jediná cesta jak se dostat dál. A když toho nejsme schopni, zbývá jediné-ukončit svou existenci.

Slovan
13. 5. 2024 18:39
Odpovědět  Jan

Tvl. moc pěkná myšlenkla a dávám za pravdu. Ano, když to nedokážeš, pak nezbývá…..jen jedno. Ale bacha, ten přechod PRÝ (to není z mé hlavy) je moc bolestivý. Život nám byl darovám,proto nemáme právo si ho brát.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jan
13. 5. 2024 19:30
Odpovědět  Slovan

Nemám na mysli spáchaní sebevraždy. Duše, když jí ego neumožní další vývoj, zařídí svůj odchod z fyzické schránky. Autonehoda, úraz, nemoc, infarkt…..

Slovan
13. 5. 2024 20:01
Odpovědět  Jan

Rozumím, sám jsem si to v příbuzenstvu prožil. 34 let.

Ladislav 💤
13. 5. 2024 06:27
Ohodnotit příspěvek :
     

👎👎👎Odporná to smečka na fotu! Hnus hnusu!

Pravdomluvny
13. 5. 2024 07:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Za nelegálnost pětidemoliční vlastizrady může sOUDce Rychetský,za ohýbání zákonů měl viset za rypák v průvanu 👎

PřemekJ
13. 5. 2024 13:00
Odpovědět  Pravdomluvny

Klid, Ten je také na seznamu, a dost vysoko.

Pablo
13. 5. 2024 14:57
Odpovědět  PřemekJ

Už jste založil Lidové milice – nebo si jen upouštíte páru?

Pravdomluvny
13. 5. 2024 16:20
Odpovědět  Pablo

A Vy je máte?🙋

Tupý hulvát
13. 5. 2024 08:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Neumím zhodnotit nějaký formální postup, jen se zeptám.
-Věděly,nebo mohly vědět strany před volbami,že předvolební koalici nově stačí jen pět procent ke vstupu do parlamentu?
-Věděli,nebo mohli vědět totéž voliči?
-Byla sestavena povolební koalice se stoosmi mandáty?
-Je stoosm víc než devadesát dva?
Že to byl kalkul s blbostí stran a voličů?No a co,vyšel!Blbci mají, co zvolili.

skeptik
13. 5. 2024 12:11
Odpovědět  Tupý hulvát

A nakonec svoji spokojenost s pětikoalicí potvrdili u obecních a prezidentských voleb když volili jejich člověka.

Pravdomluvny
13. 5. 2024 16:21
Odpovědět  skeptik

Taky podFUCKEM

skeptik
13. 5. 2024 20:21
Odpovědět  Pravdomluvny

A nepřekvapuje vás, proč ten údajný podfuk nejvíc působí v Praze a Středních Čechách?

janle57
13. 5. 2024 09:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Všechna prasata ze současné vládní garnitury včetně jejich poslanců z PS by měla
být po dalších volbách postavena před soud a souzena za vlastizradu a zločinů
proti vlastnímu národu,to by ovšem musel být nejdříve veřejně vypráskán US
a radikální omezení jeho pravomocí,obávám se,že příští vláda s Babišem u vesla
takové řešení rozhodně neudělá,asi ví dobře proč !!

Helena
13. 5. 2024 10:06
Odpovědět  janle57

Nu a teď si představte: že tito falešní “vládcové” podepsali umístění usarmy na našem území se vším co k tomu patří, a to všechno za naše prachy….. že tito “falešní vládcové” si na nás vzali stamiliardové dluhy – zadlužili vás, vaše domy, vaše byty, vaše firmy, vaše děti…že tito “falešní vládcové” si tu vytvořili exekuční mafii, která obyčejné občany dlužící třeba za jízdenku svého dítěte, okrade o dům, byt, vykrade jim účet cca v hodnotě např. několika milionů korun – a to všechno za 1 jízdenku v ceně např. 10 Kč…že tito falešní vládcové zavírají do vězení lidi, kteří o nich říkají pravdu a kteří na to všechno poukazují slovem i písmem. Proto: schovávat všechny doklady, kterými tato falešná, neplatná “vláda” postihuje ty, kdo říkají pravdu, obírá je o majetky.
Už je vám jasné, proč chtějí “výpověď bez udání důvodu” ??? Protože ví, že jejich moc je neplatná a mají strach, že jednou půjdou za mříže.

Pavel z Moravy.
13. 5. 2024 10:23
Odpovědět  Helena

Myslíte si, že ta většina prosťáčků, kteří jsou tak spokojeni s tím co tady je něco pochopí? Vždyť mají chléb a hry a to té nepřemýšlící většině stačí. Je zapotřebí se na to dívat z pohledu té většiny, které stačí ten hamburger a telenovela. Zní to sice urážlivě, ale tak to je. Kolik si myslíte, že je v populaci rozumně myslících jedinců? Jestli 10%, tak to skutečně nestačí na kvalitní změnu. A více jich není. O tom jsem přesvědčen. Je lépe být realistou, než trpět přehnaným očekáváním.

Helena
13. 5. 2024 10:42
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Máte 100%pravdu. Je to tak, ovšem jen do té doby, než se to “prosťáčka” bolestně dotkne osobně.

katango
13. 5. 2024 11:24
Odpovědět  Helena

Otázka je, jak mu to podají. Ještě dnes za všechno může Babiš a v eventualitě, kterou naznačujete, za to bude moci Babiš a Rusové, potažmo Putin.

Pavel z Moravy.
13. 5. 2024 13:19
Odpovědět  katango

A prosťáček to spolkne i s navijákem.

Helena
13. 5. 2024 14:52
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Až budou prosťáčka exekutoři a výběrčí daní vyhánět z jeho domu v podvlíkačkách na chodník i s celou rodinkou, myslím, že se mu ten naviják v hrdle pěkně sekne.

Jan
13. 5. 2024 18:15
Odpovědět  Helena

Dnes v jednu v noci jsem se probudil, protože jsem měl velmi živý sen. Mám tak živé sny málokdy. Oblékal jsem si neprůstřelnou vestu a okolo mne byly hromady plných rakví. Mohu jen odhadovat, co to asi mělo znamenat. Naposledy jsem měl podobně divoký sen v roce 1997 kdy jsem stál na hrázi přetékající přehrady a všude okolo byla voda. Krátce nato přišly ty naše červencové povodně. Takže co nás čeká, pokud se prosťáčci, kterým stačí chléb a hry, neproberou?

Tupý hulvát
13. 5. 2024 14:51
Odpovědět  Helena

A teď protlačí korespondenční volbu potomků emigrantů kterým dají občanství a oni zajistí zrušení Benešových dekretů.Následně se bude vracet majetek sudetských Němců,celé sudety budou jejich.Hezky vystěhují ty české slovanské podlidi do vnitrozemí,zbytek státu zkrachuje a je vymalováno,tedy ono je už dávno,jen to skoro nikdo neví.

ryba
14. 5. 2024 13:31
Odpovědět  janle57

S Babišem nestrašte, to by bylo z louže pod okap !

PřemekJ
13. 5. 2024 11:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Předně, ústava nezná pojem “koalice” ve své úpravě volebních pravidel. Standa perfektně navazuje tím, že popisuje nelegálnost ustavení orgánů parlamentu a jeho výborů a jejich obsazení. Nejen Pavel Hasenkopf, ale i Zdeněk Koudelka a Jana Zwyrtek – Hamplová a další nejen právníci jsou si uvedených nelegálností plně vědomi. V létě dojde k elementární změně náhradou nelegálního legálním a zločinného lidským. Jsem toho součástí.

Boomer
13. 5. 2024 12:35
Ohodnotit příspěvek :
     

.. nelegální vláda i orgány PS mohly vzniknout jen za tichého souhlasu dalších politických subjektů. Co bylo/mohlo být důvodem takového souhlasu?

cool
13. 5. 2024 13:50
Odpovědět  Boomer
Boomer
13. 5. 2024 20:50
Odpovědět  cool

.. jo, takže ty balistický saka a vše co k tomu patří, jináč jsme v pr…i.
Fénix sám sebe spálí, aby …

Helena
13. 5. 2024 14:22
Odpovědět  Boomer

Rychetský to jako zaštítil úpravou a ANO umetlo cestičku tomu podvodu a drželo Bobříka mlčení. Nelegální vláda nevznikala za tichého souhlasu dalších politických subjektů – jediné SPD o tom dlouze pravdivě informovalo, ale bylo samozřejmě napadáno méédii a převálcováno “vládním” falešným uskupením a “zvolení” rozvědčíka Pávka byl také podvod jako hrom – museli mít na Hradě podepisovače všeho. A důvod? To jste tak hloupý? – důvod byl a je: nemyslet a jen slepě poslouchat a plnit rozkazy USA, Londýna, Brusele a NATO. A to je celé.

Tupý hulvát
13. 5. 2024 15:05
Odpovědět  Helena

Jen žvásty a výmluvy,já nic,já muzikant,to ANO,to Babiš,to Rychetský,blablabla.

Slovan
13. 5. 2024 16:13
Odpovědět  Tupý hulvát

Tak jasně žádná reflexe a pudy prostého lidu. Vo tom žádná. Ale to nic nemění na tom, že ten kdo je blbej a neumí se bránit, že ten chytřejší s většími lokty ho bude okrádat a přivádět společnou vlast cu grunt. Říkáte že nemáte rád když se někdo vysmívá a všichni tihle se nám vysmívají už dlouho.

Tupý hulvát
13. 5. 2024 20:40
Odpovědět  Slovan

Souhlasím,považujete za prostý lid i zdejčí komentátory?Ti se totiž na někoho vymlouvají pořád.Dokonce jeden “pravdumluvící”blábolí o podvodu při volbě p-107.Pořád dokola,oni,oni.Já to chápu,je těžké přiznat si,že ignorantů je drtivá většina.

Boomer
13. 5. 2024 20:52
Odpovědět  Tupý hulvát

..každý osudu svého strojvůdcem, i když to málokdo připustí…

Slovan
13. 5. 2024 16:07
Odpovědět  Helena

Heleno, Jaroslav to napsal velmi dobře. Chybí nám Lukašenko, který by je dříve provedl po kriminálech a ukázal jim tam co je tam místa. 😊😊

Pravdomluvny
13. 5. 2024 16:23
Odpovědět  Helena

👍👍👍🙋

Boomer
13. 5. 2024 21:13
Odpovědět  Helena

..domnívám se, že i SPD na věci měla svůj podíl, připouštím možnost kalkulace, že se vědomě zachovala jako katalyzátor v chemickém procesu.. usměrnění reakce. Musí být hůř, aby mohlo být líp.
Na povolebním dění byl dle mého rozpoznatelný antagonismus touhy po moci a odmítání odpovědnosti. Někdo měl jasně dané úkoly a ty plnil a plní dodnes, jiný měl informace a proto se držel zpátky, kdo byl kdo odkryje až budoucnost, prostý občan nemá šanci získat jistotu v přítomnosti, a může se jen domnívat…

Miro 2
14. 5. 2024 18:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Tenkrát v roce 1948 nastaly změny, které logicky vyústily z nějaké situace a začalo budování státu jaké nemělo doposud obdoby. Po roce 1989 se děly věci, které ožebračily tuto republiku, zbavily jí obrovských a nenahraditelných hodnot. Z některých lidí se stali hokynáři, kteří by prodali za bakšiš vlastní matku. V současné době se člověk ohlíží zpět a diví se, že tato republika s tolika blázny a neuměteli ve vysokých řídících funkcích ještě vůbec funguje.