blog

Nekonečně unaveni z Ursuly von der Leyenové

Mudr. Ivan David

Lépe než Gwen Evert Ungar, autor této úvahy, by to snad nikdo neřekl. Ursula von der Leyenová byla včera potvrzena jako předsedkyně Komise, aniž by byla schopna prokázat jediný úspěch. EU čelí dalším pěti letům hospodářského úpadku, válek a konfrontací, korupce a nedostatku transparentnosti. Dnes nebyl pro Evropu dobrý den.

„Ursula von der Leyenová byla znovu zvolena Evropským parlamentem předsedkyní Evropské komise. To se samozřejmě dalo předvídat. V posledních dnech bylo bouchání a skřípání zadních dveří v Bruselu a Štrasburku slyšet určitě až do Moskvy. A přesto: když byl vyhlášen výsledek, najednou jsem byl velmi unavený. Nevím, jestli pro tuto náhlou únavu ze zoufalství a beznaděje existuje odborný termín. Pokud ne, navrhuji termín ‚unaven Leyenovou‘.

Dnes není dobrý den pro EU, její občany a geografickou oblast Evropy jako celku. Ve funkci se potvrdil personifikovaný úpadek EU. To je ta opravdu otravná věc. Poslanci věděli, koho volí. Von der Leyenová už má za sebou jedno funkční období. Takže víte, co bude následovat.

Po skončení prvního volebního období si von der Leyenová nemůže připsat jediný úspěch. Po pěti letech ve funkci předsedkyně Komise se v EU nic, absolutně nic, nezměnilo k lepšímu. Nejen, že porušila své sliby poté, kdy nastoupila do svého prvního funkčního období, protože v Evropě je válka. EU nedělá nic pro vyřešení konfliktu.

Naopak, přiživuje válku dodávkami zbraní, eskaluje ji sankcemi, agresivní rétorikou a vůlí držet se všeho, co ke konfliktu vedlo. Cílem EU je uštědřit Rusku strategickou porážku. To není reálné, ale EU se s realitou už stejně dávno rozloučila. Nemá plán B, ani jasný, realistický cíl.

Před časem vystoupila von der Leyenová na pódium a tvrdila, že Rusko získává mikročipy ze starých praček a ledniček za účelem výroby zbraní. Opravdu špatné na tomto přiznání bylo, že tomu sama věřila. To ukazuje, jak daleko se von der Leyenová a s ní i Brusel skryli před realitou.

Ve svém dnešním proslovu k Evropskému parlamentu von der Leyenová dala jasně najevo, že ona ani její Komise neposkytnou v budoucnu žádný impuls pro mírové řešení konfliktu. Odsoudila maďarského premiéra za jeho mírovou misi. Za von der Leyenové se držitelka Nobelovy ceny za mír – Evropská unie – zcela zavázala k válce a militarizaci. Poslanci jejím znovuzvolením schválili válkychtivost von der Leyenové.

Aliance Sahry Wagenknechtové požadovala – a strana Die Linke to také požadovala – odložit volbu předsedy Komise na září. Aby měla von der Leyenová dostatek času na to, aby informovala poslance o své dohodě s farmaceutickým gigantem Pfizer v souladu s rozhodnutím soudu. Transparentnost je von der Leyenové oblíbené slovo. Když ji vloží do úst, význam slova se okamžitě rozpadne v prach.

Zcela netransparentní dohoda mimo jiné se společností Pfizer o téměř fantastickém počtu 4,2 miliardy dávek vakcíny, kterou von der Leyenová objednala do značné míry neznámou cenu, dává jasně najevo touhu po naprostém nedostatku transparentnosti a snahy o utajení. V této souvislosti von der Leyenová opět smazala textové zprávy s dohodami. Mazání textových zpráv se zdá být jednou z jejích oblíbených kratochvílí. Jako německá ministryně obrany už smazala textové zprávy, které se týkaly skandálu s poradenskými smlouvami.

Investiční program ‚New Green Deal‘, který byl zahájen v důsledku koronakrize, se nyní zvrhl v pouhý politický vyjednávací čip. EU nedosáhne svých hlasitě vyhlášených klimatických cílů, to je jasné již dnes. Projekt ‚Global Gateway‘, zamýšlený jako alternativa k nové čínské Hedvábné stezce, není ničím jiným než vtipem. Její finanční rámec je zhruba ekvivalentní drobnému hotovosti čínské iniciativy One Belt One Road Initiative. V důsledku toho EU ztrácí vliv.

To bylo provedeno za von der Leyenové. Byl vytvořen a následně rozšířen ucelený systém cenzury. Nejprve byla zasažena pouze ruská média, ale nyní je cenzura EU namířena proti všemu, co vybočuje z narativu nastaveného Evropskou unií. Evropská komise určuje, co musí občané EU považovat za pravdu.

EU vůbec nenese odpovědnost za dohled nad médii. Zmocnila se k tomu sama. Všeobecná rusofobie umožnila zemím EU slepě následovat zákaz RT a Sputnik, k jehož provedení Komise vlastně neměla žádnou legitimitu. Jakmile nástroj máte, tak ho samozřejmě tak rychle neodložíte. Dohled nad sdělovacími prostředky a jejich regulace je nyní záležitostí Komise.

Přestože ruské sankce způsobují v EU podstatně větší škody než v Rusku, Evropská komise nyní eskaluje obchodní válku s Čínou – na úkor již trpících evropských výrobců. Zatímco EU dělá silná gesta vůči Číně a Rusku, hrbí se před USA. Americký zákon o snižování inflace dotuje automobilový průmysl ve Spojených státech a způsobuje, že se evropský průmysl obrací zády k EU, aby se usadil v USA. Tam jsou atraktivní nízké náklady na energie a finanční podpora. Kromě nesmělého pípání se ze strany EU neozývá žádný vážný odpor.

EU je z hlediska zahraniční politiky izolovaná. Je vnímána jako válečný štváč bez vlastní zahraničněpolitické agendy – washingtonský pudl. Jaké cíle Komise sleduje ve vlastním evropském zájmu, zůstává zcela nejasné. Von der Leyenová zcela podřídila EU zájmům Washingtonu.

Na tomto pozadí je nepochopitelné, proč čtyři sta a jeden poslanec Evropského parlamentu vyjádřili von der Leyenové důvěru. Ve skutečnosti nic nenasvědčuje tomu, že je za co. Skutečnost, že byla zvolena von der Leyenová, lze vysvětlit pouze vysokou mírou korupce, sítí a nepotismu. A zákulisní politikou.

Občané EU utrpěli škodu. Po pouhém jednom legislativním období pod vedením von der Leyenové nezbylo nic z původního slibu Evropské unie zajistit růst, mír a prosperitu pro všechny. Je těžké si představit, co se stane na konci druhého funkčního období. Pomyšlení na to mě znovu neskutečně unavuje.“

G.E. Ungar vyjádřil pocity mnoha. Potvrzená beznaděj a úpadek. Volby do Europarlamentu ani nemusely být – tři velké frakce – lidovci, socialisté a liberálové – jedou, jako by se nic nemělo změnit. A všechny funkce si rozdělí mezi sebou. Členové ostatních frakcí jsou jen nelibě zavánějící páriové, kolem kterých svou bohužel pořád většinou uzavřou „cordon sanitaire“. Je to na vás voličích, jestli jim to projde.

sdílet na

35 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
stan
19. 7. 2024 10:05
Ohodnotit příspěvek :
     

EU je žalář národů a čím dříve se rozpadne, tím lépe. Většina států plní jen lokajskou funkci, kdy se musí držet huba a krok. A za to tyto státy dostanou pár peněz . A když jsou v čele jednotlivých států takové servilní onuce jako je Fiala, tak se nemůžeme divit, že sloužíme jen jako rohožka pro takové zmetky jako je von Lejnová.Buď se dožijeme rozpadu EU nebo 3 světové

Pavel z Moravy.
19. 7. 2024 10:51
Odpovědět  stan

Víte kolik parazitů si ale tato banda liberálů v celé Evropě podchytila? Kolik rodů z jejich neuvěřitelných prasáren si luxusně žije? A myslíte, že tato banda nasazených a dosazených jedinců si sama pod sebou podtrhne větev? Ne zde by muselo dojít k velkému povstání národů. Nikdo to za ten strázněmi zkoušený lid neudělá. Jestli to ale ten lid vůbec chápe, co s ním ta woukistická banda provádí. Výborně a na plné pecky to Leynovce řekla do tváře ta mladá europoslankyně z Polska. Řekla jí co způsobila a také řekla, že patří do basy. Kolik ale tak odvážných tam je? Ale musí jich přijít více, obzvláště těch mladých, vždyť jim kradou budoucnost. Za chvíli nebudou s takovou muset ani podnikat, vždyť jim to vlastně všechno zničí.

cool
19. 7. 2024 10:57
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Přesně, lůzršlechta si nainstaluje inkvizice až vás bude přecházet zrak.

karel
19. 7. 2024 11:10
Odpovědět  cool

Co je to zase za dyslektický blábol?

Spam orinoko
19. 7. 2024 13:48
Odpovědět  karel

Musíte to chápat třídně správně: Lejno vyjebalo s bundesverem, a teď už konečně definitivně i s Eurosojuzem.

Joe Arp
19. 7. 2024 16:22
Odpovědět  karel

Přilezl jsi za ním z PP, nablblej šlaku?

Slovan
19. 7. 2024 16:43
Odpovědět  Joe Arp

👍 👍 👍 👍
Jak jsem fčera nebo předefčírem napsal, po ovoci poznáteje. Sovička mě to i jednou v amoku zahoukala, že i kolega sedící vedle by Joeovi nejraději dala pšestí. Nojóóó. Tak to bylo, už dost pamatuji. Ale je prča.

Joe Arp
19. 7. 2024 19:44
Odpovědět  Slovan

Už jsem si taky před několika týdny všiml, jak si na PP šuškají, že máme spolu rande v NK u kašny. Mít je kaprál Čoudelka už by spal v Kremlu a velel CIA. Tak dobrou a mrkni pod postel, jsou snaživí a flexidebilní.

Slovan
19. 7. 2024 20:23
Odpovědět  Joe Arp

Zase je tam nočník. 🤣

cool
19. 7. 2024 17:07
Odpovědět  Joe Arp

🙂 Nemá standartně služební cesty “multinick.

Tupý hulvát
19. 7. 2024 14:59
Odpovědět  Pavel z Moravy.

To je sice pravdaALE TAKÉ TAM TA CHUDINKA PITOMÁ TVRDILA,ŽE POLŠTÍ VOJÁCI BRÁNÍ EVROPU PŘED NEPŘÍTELEM !Koho asi myslela?

Pijack
19. 7. 2024 10:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Fandím Uršule !!! Jestli chceme, aby se byrokratická žumpa plná úchylných fanatiků v hadím sídle Bruselu rozpadla a zničila se vlastní vahou, pak musíme strpět v čele její největší hovada. Tato Uršula, nafrněná a noblesní fašistická blbka patří mezi ně. Je z rodiny “Von” a kdo má minimální znalosti historických konotací, ten musí vědět, jaký tato rodinná kasta má původ a kolik prasečin proti lidu v “podhradí” mají na svědomí. Stalin udělal jednu kardinální chybu – nevyhladil tohle Německé sémě do posledního Helmuta. Bestie, která zplodila fašistické zlo je opět březí. Radovali jsme se ze svobody předčasně. A když už neumíme fyzicky bojovat za vlastní existenci, měli bychom těm nabubřelým zločincům přát vlastní smrt vlastními prostředky.

cool
19. 7. 2024 11:02
Odpovědět  Pijack

Pan Bílý říká že se nerozpadne vlastním přičiněním když zůstanete formanti, souhlasím.
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=444870851675262
https://www.facebook.com/obcan.bily/videos/2235515830121702

karel
19. 7. 2024 11:11
Odpovědět  cool

“Formant” je co? Ty dyslektický blekoto?

19. 7. 2024 14:27
Odpovědět  karel

Jojo. Takhle to dopadá, když vool chce bejt cool

Joe Arp
19. 7. 2024 16:21

Leze ti do zelí, jedinný správný a povolaný? Aby ses nepos…..!

19. 7. 2024 19:38
Odpovědět  Joe Arp

Ty mě taky…

Joe Arp
19. 7. 2024 19:47

Tak já budu našlapovat opatrně, mezi řádky……, ale jinak samozřejmě recipročně taky ty mě!

Slovan
19. 7. 2024 20:44
Odpovědět  Joe Arp

Chlapi nehádejte se kurrwwa, mušíte si uvědomit, že za hranicemi čeká imperialista, který čeká na naše zakolísání a to jim žene jen vodu na mlýn. 🤣🙋‍♂️

Antonín Körber
20. 7. 2024 10:42
Odpovědět  Slovan

..ano,ale většinou už je všechno rozkradené,takže pro imperialistu to není..v dobách zlých se krade i práce,mám obavy,že než tam dolezu na čaganech,tak na mne zbyde už jenom střihání culíků kozíma nůžkama,ale i tady je důležitá poctivost a zodpovědnost-to mne naši soudruzi naučili,..akorát ta pražská kavárna asi bude muset utéci do Ameriky,ti nebudou mít moc chuti do poctivé práce..

20. 7. 2024 16:15
Odpovědět  Joe Arp

Hahaha! 😛

Jura S
19. 7. 2024 13:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Bože, nemáš dva Kindžály s pidi atomovkou ? že se na ten hnůj koukáš ?….
Udělej zas “Sodomu a Gomoru” … Brusel a Londýn…

Woodu
19. 7. 2024 13:58
Odpovědět  Jura S

A Bůh odpověděl: Již jsem to několikrát zkoušel a zde je výsledek

Jura S
19. 7. 2024 14:43
Odpovědět  Woodu

Ale Uršula je posedlá Bafometem….
jestli není čas to z ní vymýtit dle Malleus maleficarum -Kladivo na čarodějnice

Slovan
19. 7. 2024 16:47
Odpovědět  Jura S

Teď jde o to jetli tam má pihu velikosti amerického dolaru. 😊

katango
20. 7. 2024 11:20
Odpovědět  Slovan

Kde?

Slovan
20. 7. 2024 11:27
Odpovědět  katango

V Kladivu ta piha byla skoro …no až tam u toho místa hezkého, ale já použil výrok z Limonádový Joe. Tam ji měla Olga na předloktí jestli se nepletu.

Joe Arp
20. 7. 2024 12:16
Odpovědět  Slovan

Pleteš, měla kakaovou skvrnu velikosti….

Slovan
20. 7. 2024 12:50
Odpovědět  Joe Arp

Jó omluva, mexického, to stáří. 🤦‍♂️
A hele že se na mě ta doktorská vykašlala a nechala by mě se kvůli tomu uplně se zbláznit. No toto?!!
A ještě mě svedla jako bludička úplně mimo.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Joe Arp
20. 7. 2024 13:06
Odpovědět  Slovan

To máš buřt, hlavně, že něco měla. Áno, požor na dochtorku, vyrábí si tu nenápadně budoucí pacoše.

Tupý hulvát
19. 7. 2024 14:51
Ohodnotit příspěvek :
     

No asi si to většina europoslanců zvolených v EU občany NEMYSLÍ.KOHO JSME SI ZVOLILI,toho tam máme.

Spam orinoko
19. 7. 2024 15:24
Odpovědět  Tupý hulvát

DiaLOK: Já jsem voly nevolil. To mohli jen voli.
– A bylo vůbec na vybranou?
– Jo. Ale bejku bylo málo.
– Co s tím?
– PoVOLIT neVOLItelne, když nemoc šílených krav už nejde léčit.
– Není to kompliKOVANE?
– Je, ale co bys chtěl, vole, vole, vyhlásit za vůli lidu vyjádřenou VOLEbnimi hlasy?
– Co? Všichni do krimu! Voli nevoli, nebudeme trpět svévoli.
Král Šalamoun nahlédl do útrob moudrosti: Takové voly mi sem už nepoustejte nebo mi nervy poVOLI.

Honzas
19. 7. 2024 16:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Viníkem jsou hlavně peníze, těm jste podlehli všichni. Kdyby jste se všichni tak jak jste na tomhle světě domluvili že týden nebudete pracovat tak se zhroutí ty jejich zbohatlické sny. Vy přežijete,oni né.

Slovan
19. 7. 2024 20:14
Odpovědět  Honzas

👍 👍 👍 👍

Horňák
21. 7. 2024 00:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Lidé musí pochopit, že volby a ani vlídné slůvka Evropu od bruselskych parazitů nevyčistí..