blog

Nejsou peníze a nejsou technologie – to o USA

Alexandr Rogers

Takže poslední dvě vysílání byla o tom, „proč Britové nemohou vybudovat armádu“ a „proč Američané opouštějí Antarktidu“.

Důvody jsou v obou případech stejné – nedostatek peněz a ztráta techniky.

 Tyto dvě fráze – nedostatek peněz a ztráta technologií – popisují mnoho problémů v anglosaském světě a situaci obecně. 

Neschopnost nahradit zastaralé Tridenty novými „Sentinely“ je způsobena nedostatkem peněz (ty, které byly přiděleny, byly utraceny bez užitku) a ztrátou technologie (nové ICBM nebyly ve Spojených státech vyvinuty téměř padesát let). Výsledkem bylo, že na posledních slyšeních ve Výboru pro obranu v Kongresu navrhli úplně uzavřít program „Sentinel“ jako slepou uličku (jak řekl Čeburaška, „stavěli jsme a postavili a ani za mák jsme nepostavili“ «мы строили, строили и нихрена не построили» – fráze ze sovětského loutkového filmu – pozn.překl. 1). 

Spojené státy postrádají vlastní ledoborce a v důsledku toho je omezování antarktických a (zatím neuznaných, ale v budoucnu povinných) arktických programů – nejsou peníze ani technologie. 

Omezení celé řady slibných zbrojních programů (letadla, rakety, drony) – nedostatek peněz a technologií.

Pravidelné výbuchy vodních čerpadel místo Muskova programu Mars – nedostatek peněz a ztráta technologií.

Redukce amerického letectva o 11 perutí během dvou let znamená nedostatek peněz a úzké hrdlo ve vývoji nových letadel (a F-35 je příliš drahý a poruchový). 

Neschopnost a nemožnost rozebrat (právě) zřícený most v Baltimoru, který se rozhodli místo rozebrání jednoduše vyhodit do povětří, je nedostatkem technologie (když nebudou plovoucí jeřáby, jak potom postaví nový most?). 

Šílené projekty „lunárních železnic“ vypumpované DARPA, aby vysály rozpočty, místo opravy (a s přihlédnutím k současnému stavu lépe položení nových) železnic v samotných USA jsou také o nedostatku technologií. No, USA normální vlaky nevyrábí, už mnoho desetiletí je nevyrábí. 

Také problém nemožnosti rozšiřování stavebních možností v New Yorku kvůli předpotopní kanalizaci, která nezvládá ani zátěž, kterou na ni uvaluje velké současné město (u nás málo známé téma), je také nedostatekem technologií a peněz na modernizaci kanalizace. 

Místo skutečné robotizace – „Sanchezovi roboti“ ™ (2), tvrdě pracující 12-14 hodin a spí přímo v dílně na matracích. 

Místo inovace – zaoblené rohy, originální design a „jůůů-heléé“ efekt. Aha, málem bych zapomněl, existuje i nabíječka s unikátním konektorem, ke kterému se jiné než značkové šňůry nehodí. 

Místo „počítačových systémů, které rozpoznávají, jaké zboží si kupující vzal“, sedí za bezpečnostními kamerami na dálku najatí Indové (tady se nedávno spálil Jeff Bezos se svou novou sítí „automatizovaných“ obchodů). 

 Boeingu odpadávají dveře a svědci vypovídající u soudu hromadně umírají (sebevraždy tak brutální, že u nikoho to nevzbuzuje žádné otázky a pochybnosti). 

 Mohu takto pokračovat velmi dlouho a přítel Kapsov také. V každém směru to bude přibližně stejné – žádné peníze (příliš drahé) a nedostatek technologií a specialistů. 

Rusko je lídrem v oblasti jaderných elektráren, laserů, ledoborců a raketové techniky.

Čína je lídrem v oblasti elektroniky, komunikačních systémů, dronů a stavby lodí.

USA jsou lídrem v korupci, šílenství a zavádění zákazů a ochranných cel (což nepomáhá).

Chybí mi něco, zapomněl jsem na něco? 

https://alexandr-rogers.livejournal.com/1771459.html

https://cont.ws/@alexandr-rogers/2804556

1)  Krokodýl Geňa a Čeburaška (Крокодил Гена и Чебурашка) např. zde:https://www.youtube.com/watch?v=Tz7xQaVTczA

2) Sanchezovi roboti – místo robotů pracují v USA migranti ze španělsky mluvících zemí Latinské Ameriky

sdílet na

16 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
j.Sladin
16. 5. 2024 21:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Že my si vždycky vybereme “velkého bratra”, který jde zrovna do pr..dele.

Pavel z Moravy.
17. 5. 2024 08:40
Odpovědět  j.Sladin

Rozklad západního impéria, celkem logické a očekávané. A morální rozklad hodnot tu devastaci dokončuje. Já se tedy vůbec nedivím, takhle dopadli Etruskové, Římská říše a jiní. Ono to sobectví jednotlivců vždy takhle skončí.

ANTIUKRAJINEC
17. 5. 2024 10:26
Odpovědět  j.Sladin

naprosto trefně napsáno!!!!

Helena
16. 5. 2024 21:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Tyto dvě fráze – nedostatek peněz a ztráta technologií – popisují mnoho problémů v anglosaském světě a situaci obecně. ….Ale HLAVNĚ ZTRÁTA SUROVIN K VÝROBĚ ČEHOKOLIV I TĚCH TECHNOLOGIÍ, a to je to o co hlavně jde. A proto vycucnou býv. vých. blok do poslední kapky, protože k ruským zdrojům se bez zničení půlky zeměkoule nedostanou a ostatní svět jim už nic vyrabovat nedá.
Žádné CBDC nebude, protože k tomu prostě nebude žádná surovina k výrobě technologií a k výrobě špičkové techniky napumpované těmi složitými technologiemi. Protože i ta vyspělá technika má svoji omezenou životnost. A ta stávající už používaná technika brzy skončí na smeťáku od chytrých telefonů přes fotovoltaiku až po elektrická auta.
Oni by rádi uvařili svíčkovou, ale mají k tomu jen sklenici vody.
Jak říká můj muž, budoucnost patří mechanice.

Ja24
16. 5. 2024 22:36
Odpovědět  Helena

no jo no, Heleno

Frank1
17. 5. 2024 09:16
Odpovědět  Helena

Zapadni media soustavne ignoruji situaci socialni, ktera se na zapade stale zhorsuje.

pedro
16. 5. 2024 21:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobré zprávy, on jim spadne brzy hřebínek.

ijn
16. 5. 2024 22:35
Odpovědět  pedro

Naši kosmopolitní oligarchové zničí ekonomiku ČR a zanechají zde své ruiny=vyrabované podniky v takovém stavu, že obnova nebude možná viz Poldi Kladno, kde uměli hlavňovou ocel 18%Chromu s převálcovanou dírou během minuty přes 300 výstřelů,….hlavní cíl KoZa demokracie == zničit konkurenci Východu, ……tentýž cíl (zničit KoZa) má dnes RF+Čína+Indie+….. a daří se jim více, než čekali!!! A ČR zase stojí na špatné straně zastávky!!!

Frank1
17. 5. 2024 09:20
Odpovědět  ijn

Vzdyt se na tu zastavku vetsina tak dychtive tesila! Naskocili jsme pozde do autobusu v predstave, ze jedeme do konecne stanice blahobyt. Ve skutecnosti to je upadek ekonomicky, spolecensky a moralni, ocukrovan neskutecnym lhanim a rusofobii.. Ani rusti zurnaliste na OH v Parizi nesmi ukazovat ruske symboly!

Frank
17. 5. 2024 00:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Dokud Američané rabovali suroviny v cizích zemích a kšeftovali s petrodolary, tak se jim dařilo. To všechno najednou končí a jejich ekonomika jde do řiti.

cool
17. 5. 2024 00:51
Odpovědět  Frank

Noty v pindostanu? Tam už nikdo nemůže pořádně vědět co je “oficial, deep state nebo businessmani. Nikdo zvenčí už nemůže vědět koho kdy zastupují a s kým jednat a co mají řekněme v gesci, obludária. 🙂 prostě holar$
https://www.facebook.com/roman.tomovcik1/videos/1399855538078858?locale=cs_CZ
https://www.youtube.com/watch?v=QMrw5n6Fw6Y

cool
17. 5. 2024 00:59
Odpovědět  cool

Možná ten jejich lovec ekonomik jak napsal knížku, nevzpomenu si jméno by objasnil jak to dělají když nikdo není zodpovědný za jednání o čemkoliv.
Rusko řeklo že prostě na ukr není partner pro jednání a v tom seznamu jejich darebáckých států je zdejší sqadra za ušáky ale ta může jednat tak s lipskou burzou, spíš ani tam protože není důvod kolonii naslouchat.

cool
17. 5. 2024 01:04
Odpovědět  cool

Aby jsme jim nekřivdili, možná chtěl vyjednat nutellu za německou cenu do česka nebo v príglu do kantýny komorníků, čert ví.

PatrickStone
17. 5. 2024 22:47
Odpovědět  Frank

A to nie len amigos, ale aj Briti sú v riti.

jiří
17. 5. 2024 06:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Dedolarizace.
Dedolarizace: BRICS je připraven dát dolaru vale | Akta X

Frank1
17. 5. 2024 09:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Chamtivost, sobeckost, prezirani ostatnich, jejich klamani a parazitovani na nich. Naprosta ztrata schopnosti videt sama sebe v realnem svetle. Ziti v bubline vyjimecnosti a hegemonie. To vse se zacina pomalu ukazovat na povrchu jako lzi a reklamy pro neco co neexistuje.