blogKrize

“muniční iniciativa” ČR, halasně inzerovaná Petrem Pavlem, Janou Černochovou, Petrem Fialou, dostává vážné trhliny

Jaroslav Štefec fb.

Jak se zdá, “muniční iniciativa” ČR, halasně inzerovaná Petrem Pavlem, Janou Černochovou, Petrem Fialou i dalšími členy české vládní nomenklatury, tvrdící o sobě, že řídí ČR, dostává vážné trhliny. Granátů k odkoupení je nedostatek, jejich původní vlastníci, kteří se rozhodli je prodat , si stěžují na “nenažranost” firem, které její nákup a prodej jménem české vlády provádějí.

https://www.irozhlas.cz/…/ceska-firma-nadsazovala-cenu…

Samotní Ukrajinci si stěžují na “kvalitu” munice, která se k nim nakonec dostane. V následujícím odkazu na článek v deníku “The New York Times” se můžete například dočíst, že ze 40 raket (zřejmě ráže 122 mm, nabitých v raketometu Grad) se podařilo odpálit pouhé tři (!). Jak se zdá, jako vše, co zatím organizovala Fialova tzv. “vláda”, skončí i tahle slavná “iniciativa” jen obrovskou ostudou u našich spojenců a dalším poklesem důvěry v ČR jako zemi, schopnou být platným členem EU a aliance NATO. Je-li takový “pokles” ještě vůbec možný.

https://www.nytimes.com/…/ukraine-ammo-shortage…

Snad ještě poznámka závěrem. Jako bývalý ředitel úřadu pro vyzbrojování MO ČR, kterému se podařilo rozkrýt způsob, jakým jsou v resortu obrany “odkláněny” peníze, určené na naši společnou obranu, konstatuji, že nenažranost prostředníků a překupníků, kšeftujících s ministerstvem obrany, je charakteristická pro všechny jeho zakázky už od počátku 90. let. Jsem si rovněž naprosto jist, že pokud by se podařilo během této doby cíleně a plánovitě utratit skutečně všechny peníze, vynaložené českým státem na zajištění obranyschopnosti ČR v souladu s požadavky zákona o ozbrojených silách, byly by schopnosti současné AČR bránit naše hranice a území, a chránit nás, občany, srovnatelné se schopnostmi švýcarské armády.

Česká firma nadsazovala cenu nábojů pro Ukrajinu, tvrdí německý deník. Přeprodala 90 tisíc kusů
Neznalost neomlouvá lži, píše resort o údajně drahé munici pro Ukrajinu. Senátor si za čísly stojí


sdílet na

50 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
29. 8. 2024 13:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Už od začátku měli jít na Island….

Jarek
29. 8. 2024 14:41
Odpovědět  jmm

Ti dva troubové, tak obdivně sledovaní tou přihlouplou starou panou ,celou tou “akcí” podpořili rusko. To totiž okamžitě skoupilo veškerou nabídku munice za původní levnou cenu a cena směšného zbytku munice kterou se těm dvěma klaunům podařilo “nakoupit” skokově v celém světě vyletěla nahoru a munice pro UK a KoZa skokově podražila a navíc se její dostupnost výrazně snížila. Jejich činností by se měly zabývat buď orgány činné v trestnímm řízení , nebo Chocholouškův ústav. A ta milovnice tančíků na klíček by si měla konečně zakrýt ten účes styl “vodník Česílko” ,takistickou kuklou.

Albi
29. 8. 2024 15:46
Odpovědět  Jarek

S takovým návrhem nesouhasím – dělají to dobře!

Rusko vyzbrojili (údajně levněji), peníze by na naši obranu stejně nešly – kapsy “podnikatelů jsou otevřeny vždy a vejde se do nich jakýkoliv peníz – myslím, že rubly) a fialová vláda (= směska všech barev) snad pokročila zas o krok blíž ke svému konci.

Nějaké nimitky? 🙂

standa
29. 8. 2024 15:50
Odpovědět  Albi

Ne! Máme korespondenční hlasování! Žádný konec! Budou hlasovat i Sudetáci!

Albi
29. 8. 2024 17:10
Odpovědět  standa

Všechno jednou skončí. A fialovci mají ještě rok a “prodat nebo rozdat” už prakticky není co – snad ještě ten Karlštejn!

Skončí tak jako tak – možná k jejich konci dopomohou právě ti Sudeťáci – sice pro nás katastrofa, ale snad by to v českém povědomí mohlo utkvět – pro – sice mizivá pravděpodobnost – budoucí lepší časy.
Ale jestliže by se taková mrňavá šancička přece jen někdy naskytla, nesmíme se omezit jen na jalové skřeky a “slámomlácení”.
A nečekat na někoho, že to udělá za nás.

Autor
29. 8. 2024 20:53
Odpovědět  Albi

Přesně, nejhorší je propadat pesimismu. Historie pro toho, kdo chce vidět, ukazuje, že nikdy není nic vščné, nic definitivní. Ještě “pár let” před mým narozením existovala říše nad kterou Slunce nezapadalo a i když si stále udržuje určitý vliv, ten stále v jejich bývalých koloniích nadále klesá. Američané měli postavený globální svět podle sebe, ale chtějí mnohem více a to se ukazuje nad jejich síly. Jak říká přísloví – Žer, ale nemlaskej u toho! A oni začali mlaskat.
Je jedno jak k tomu dojde, ale trend je nevyhnutelný – každé impérium založené na krádeži i přes své “zisky” končí. A vůbec to nemusí být to Rusko ani Čína, dokonce může na chvilku svitnout jakoby naděje na obnovená globální americké říše, ale bude to labutí píseň, stejně jako nakonec skončí i jejich přisluhovači tady. Imkydby přišli na místo těch dnešních jiní zaprodanci-
Protože neumírá – dle historie – jediné OBROVSKÁ TOUHA LIDÍ, TĚCH “OBYČEJNÝCH A NORMÁLNÍCH” PO SPRAVEDLNOSTI.

cool
30. 8. 2024 02:36
Odpovědět  Peter 008

No není věčně, je zánik.

cool
30. 8. 2024 02:38
Odpovědět  cool

comment image

Jouda
30. 8. 2024 17:04
Odpovědět  cool

Hmm, tak schválně. Kolk z těch chcípválků je Čechů?

Frank
29. 8. 2024 17:53
Odpovědět  standa

To zcela jistě budou, ale i na Slovensku zavedli korespondenční hlasování a stejně to prosrali. Akorát bude třeba přesvědčit báby a dědky.

Autor
29. 8. 2024 20:54
Odpovědět  Frank

Já bych udělal jinou kampaň – PŘESVĚDČI SVÉHO VNUKA! 🙂
Mimopchodem – dávejte pozor jak rychle budou “dozorci” reagovat na tento návrh!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
cool
30. 8. 2024 02:34
Odpovědět  standa

30 miliónů i víc jak jak nastínil Světnička? V genocidově závětrných zázraků a tak i jinak nýmandů?

Jarek
29. 8. 2024 18:11
Odpovědět  Albi

Jo práci užitečných blbů pro páníčky , na ničení česka dělají dobře.A ta jejich bezděčná práce z hlouposti pro rusko se daří také.

Albi
29. 8. 2024 19:00
Odpovědět  Jarek

Přesně! 🙂

Antonín Körber
30. 8. 2024 10:16
Odpovědět  Jarek

Věci jsou daleko vážnější,..může se jednat o záměr,tedy o vědomou sabotáž,záleží teď,zdali američané budou věřit zelenským nebo fijalovým,v každém případku toto pravděpodobně skončí u západních soudů..ostudy už je plno,zbývá ukázat prstem na viníky,aby jsme tu nakonec neměli nové Asándže..pokaždé je snaha býti první,nejlepší na světě,kdo ví,co se z toho ještě vyklube,to jsou ty akce “samborambo”,i když v tomto případě se jedná o trio,to jest označováno jako spolčení,takové hrůzy jsme tu ještě neměli,i když ouředně to vypadává trochu jinak..já osobně už nevěřím ničemu,co když i ten nákup stihaček je jen podvod?..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
hrobař
30. 8. 2024 19:39
Odpovědět  Jarek

Na obrázku vidím dva k…ty a jednu p..du….

Ladislav 💤
29. 8. 2024 17:44
Odpovědět  jmm

Na Island? Blbneš, hned pod gilotinu!

JoFa
29. 8. 2024 13:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Jardo ten záver nemá chybu a aplikoval by som ho rovnako na Slovensko a citujem “Jako bývalý ředitel úřadu pro vyzbrojování MO ČR, kterému se podařilo rozkrýt způsob, jakým jsou v resortu obrany “odkláněny” peníze, určené na naši společnou obranu, konstatuji, že nenažranost prostředníků a překupníků, kšeftujících s ministerstvem obrany, je charakteristická pro všechny jeho zakázky už od počátku 90. let. Jsem si rovněž naprosto jist, že pokud by se podařilo během této doby cíleně a plánovitě utratit skutečně všechny peníze, vynaložené českým státem na zajištění obranyschopnosti ČR v souladu s požadavky zákona o ozbrojených silách, byly by schopnosti současné AČR bránit naše hranice a území, a chránit nás, občany, srovnatelné se schopnostmi švýcarské armády.”

JoFa
29. 8. 2024 13:32
Odpovědět  JoFa

Vyzbrojovanie Slovenska je momentálne “zbrojársky boom” a “vata” okolo toho je neuveriteľná. Vyzbrojovanie súvisí s tým, čo už hovoril prof.Staněk, ale my máme podľa Fica vládu mieru a robí všetko preto, aby bol mier a pritom nakupujeme ako nikdy, podporujeme naše zbrojovky a grcáme z tých Ficosplaškov čo nám sem prezentujú.
Ozaj Ficko už oznámil pripravujúcu sa daň z bankového prevodu, takže je jasné kto tieto Smerohlasácke dobrodružstvá platí- áno občania SR ste to vy..
Na Slovensku momentálne prebieha boj dvoch zlodejov, PS a opozície a vládnej koalície a SNS sa na tom podieľa ako 5 kolo u voza s cocotom na čele.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
30. 8. 2024 05:49
Odpovědět  JoFa

Rád by som sa vrátil ešte k včerajšej prezentácii a populárizácii NATO, nazvanej oslavy SNP. NATO je obranná aliancia a v tejto súvislosti je mierová politika našej vlády v poriadku. Problém je ale, už samotná funkcia NATO, pretože táto organizácia sa zaväzuje chrániť členské štáty ak by boli napadnuté iným nečlenským štátom. Logicky by ste očakávali, že členovia takejto aliancie budú robiť obrannú mierovú politiku, no to tak nie je a členské štáty robia agresívnu, útočnú politiku voči iným nečlenským štátom ako napr. africké štáty, Irak,Lýbia,Irán a mohol by som pokračovať. Ak sa niektorý z takto napadnutých štátov začne brániť proti agresii členského štátu NATO, tak aliancia NATO má ochrániť takéhoto agresora, ktorý konflikt vytvoril. 
Takže pointa zotrvať a vôbec byť v takomto zoskupení je pre Slovensko jeho občana absurdná ak sa niekto vyjadruje, že chce mier a mierové riešenia.
Ako má občan nazvať premiéra a prezidenta, ktorí chcú pevné ukotvenie v takejto organizácii a hovoria obaja o mieri?

JoFa
30. 8. 2024 08:57
Odpovědět  JoFa

Dnes má Gargamel dobrý článok https://www.michalapetr.com/map-2080-aktualne-general-mordvicev-obsazuje-bez-boje-mesto-za-mestem-a-jeho-jednotky-uz-stoji-4-km-pred-100-tisicovou-aglomeraci-pokrovsk-general-sancik-vyrazil-z-jihu-v-ustrety-mordvicevovi-gener/ a píše že Ukrajinci z Pokrovska odmietajú nariadenú evakuáciu, je dosť možné, že majú dosť vojny a budú Rusov skôr vítať.

Horňák
29. 8. 2024 13:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Opět jen cesta dalších českých zlodějů. Víte že češi rozkradli i fond Help Ukraine?

Pravdomluvny
29. 8. 2024 14:37
Odpovědět  Horňák

Ani Pšonci nejsou ochotni Banderonacistán podpořit.-)
Nějak se jim to hroutí. Viz, naposledy na kanálu Romana Kirsche….Členské země NATO ukončují dodávky zbraní Banderonacistánu uprostřed bitvy u Kurska..-D

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
30. 8. 2024 08:03
Odpovědět  Pravdomluvny

Teď jsem zrovna četl, že poláci odmítají dát ukrům letadla a sestřelovat ruské rakety nad ukrajinským územím. Takže už to jede a na UA všichni bobkují.

ijn
29. 8. 2024 14:18
Ohodnotit příspěvek :
     

musíme se smířit s totálním úpadkem=rozvratem a neomezenou korupcí soudců policajtů SZ,…..

NASTUPUJÍCÍ krizí ekonomiky ČR přes zloděje ve vládě,….

copak lze koupit předluženou společnost Net4gas za min. 40 miliard Kč (35 mld. Kč splatné dluhopisy+8? mld.Kč kupní cena) a ještě hlavního pachatele z MPO schválí vláda ČR na místo Komisaře EU??? Liberty Ostrava zachránit neumí, ale zkázu strojírenství dokonat umí,..!!!

Kde je opozice, kde jsou investigativní novináři, kdo vede kupující ČEPS???

David
29. 8. 2024 14:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Hlavně jde o to, že pokud chci někam dodat munici, tak o tom nebudu kdákat všude kolem, ale oznámím to, až to bude na místě. Myslet si, že vyhlásí muniční iniciativu a všichni mi ji budou dodávat s radostí a za nejlepší ceny a že ji předem nekoupí Rusové je zhovadilost hodná profesora Nutelly, agenta Pávka a té vykřičené bankovní úřednice.

Albi
29. 8. 2024 15:50
Odpovědět  David

Davide – vás to ještě pořád překvapuje? 🙂

Autor
29. 8. 2024 21:05
Odpovědět  David

Uvědomte si, že liberalové, a liberalismus to je celá podstata kapitalismu, imperialismu, protože jd eo svobodu jendotlivce a ne vůbec všech. Z toho vyplývá, že “vládci prstenů” na jakékoliv úrovni mají nevyhnutelnou tendenci, pokud jsou to v podstatě své liberálové, tj. vše pro mne, vše jen mně, že tito lidé hamtají na co dosáhnou a podle sebe mají plné právo na to, aby si dělali co ONI chtějí. Pro příklad to je jejich neustálé kvílení o tom, že by ONMI neměli vlastně platit ani daně, protože se tak starají, ovšem nedodají, že jen pro sebe … a pak tu nastupuje arogance, pompéznost, vychloubání “silnějšími svaly”, “dražší (krásnou podle momentáůlních noerm) ženou, či milenkoiu, a vidí jen ten svůj omezený svět. Nechápou ani základní souvislosti.

Albi
29. 8. 2024 22:17
Odpovědět  Peter 008

Petře – trochu mimo téma – o těch vládcích, které vy i já označujeme ONI a než se zas někdy v diskuzi budou do zblbnutí skloňovat Židé a hlavně (už neexistující) Chazaři – v jednom videu se ONI označují:

Světová špička, to je síť, která se skládá z monarchů staré evropské aristokracie, bankéřů a průmyslníků. Jsou spolu spojeni příbuzenskými, okultními a pracovními vztahy. Rodinná pavučina existuje už 200 let. Vládci života platí a utrácejí peníze, aby utvářeli veřejné mínění, které potřebují oni sami.

Např. obyvatelé Japonska jsou už přesvědčeni, že atomové bomby na Hirošimu a Nagasaki shodili ruští letci a mladí Američané jsou přesvědčeni, že to Spojené státy porazily Hitlera, kterému pomáhal Sovětský svaz.

Pro kontrolu:
https://nase-pravda.net/wp-content/uploads/2022/06/2022-06-26-01.mp4

Autor
30. 8. 2024 10:18
Odpovědět  Albi

Vidíte a tohle samé se psalo už před listopádem … jen se tomu nechtělo věřit. No ale čemu se divit. Japonsko je stále okupovanou zemí pod přímou kontrolou USA a v Americe si dělají “pořádek” sami. Ale právě to ohlupování se ukazuje jako klíčová chyba Západu. Ten nemá dostatek skutečně kvalitních inženýrů, nemá dostatek vysoce kvaifikovaných (reálně, ne podle papírů) odborníků s výjimkou snad na demagogii. A přitom chce válčit “o všechno” prakticky s větším zbytkem světa.

Gales
29. 8. 2024 14:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Vždyť to říkám že Pávek pracuje pro Putina. Nebo co.Černochová je z toho na prášky a Fiala na mrtvici.

Albi
29. 8. 2024 15:56
Odpovědět  Gales

První věta – myslím si totéž.
Druhá – naopak, jsou každou chvíli “národu na očích/obrazovce”, jsou nezapomenutelní. To je hlavní, na kvalitě nezáleží.
Jinak by po nich pes nětěkl. A pro blížící se volby v příštím roce nejlepší reklama – jen ať národ vidí! 🙂
(Ovšem jen aby se díval!)

Markýza
30. 8. 2024 08:43
Odpovědět  Gales

A za to mu bůh žehnej.

Pravdomluvny
29. 8. 2024 14:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Severní Korea dodává měsíčně RF čtyřikrát víc,než celej ten spolek Petro Fyjalenko Banderonacistoviče,Pávka a NATO dohromady!!!!

Jaroslav
29. 8. 2024 14:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Príde WW3 a zistia že nič nemajú! A Kaliňák išiel nakupovať zbrane – PVO, do najvacšej korupčnej koĺónie Ratchilda, ako chazar vie prečo!

Svobodomil
29. 8. 2024 14:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Pan Štefec na konci článku asi myslí “obranu” před Ruskem, které jediné na světě může Evropu(nebo už Eurabii?) existenčně zachránit a uklidit tu ten satansko-fašistický binec. Ale to je pro bohémy nepřijatelná skutečnost..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Tupý hulvát
30. 8. 2024 09:41
Odpovědět  Svobodomil

Ne, pan Štefec myslí jen obranu.

Svobodomil
30. 8. 2024 10:12
Odpovědět  Tupý hulvát

Možná, ale Rusofobie je i v alternativě a hlavně – skutečný nepřítel tu dávno je, ten však málokoho zajímá: Evropa v roce 2029 – video Dailymotion

Spam vlasta
29. 8. 2024 17:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Ti co se podílejí na dodávání zbraní na UK by měli byt také souzeni za okrádání národa protože je k tomu nikdo nezlnomocnil. Referendum neproběhlo ! Justice je slepá ! Policie je v rukou dozimetru a státní zástupci odvrací hlavy ! Občané žádají trestnou odpovědnost politiků ! To by byla mela ! Pohádka na dobrou noc !

Tupý hulvát
30. 8. 2024 09:43
Odpovědět  Spam vlasta

My jsme si tuto vládu nezvolili?

Frank
29. 8. 2024 17:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Tři zločinci na úvodní fotce. Ale věřím, že i na ně jednou dojde.

Janek
29. 8. 2024 22:08
Ohodnotit příspěvek :
     

❗🇺🇦🇷🇺 Ukrajinskú F-16 zostrelil systém protivzdušnej obrany Patriot.

F-16 ukrajinského pilota Alexeja „Moonfish“ Mesa zostrelil systém protivzdušnej obrany Patriot v dôsledku nekoordinácie medzi jednotkami. K incidentu došlo počas útokov na ciele ukrajinských ozbrojených síl 26. augusta.

Vo všeobecnosti naše vlastné, mínus vyškolený pilot a mínus F-16. Odviedli skvelú prácu.

@vorposte

cool
30. 8. 2024 04:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Proč ne s distingovaným anti arsenem lupinem výsměchu národu podržtaškou posselta pan€panem s relikvií nutellou. Musí se těšit ze života rádoby živořících sekerníkem. Otočte si významy a budete v ráji se samaritánem, ovšem pro ukr a euál určitě.
comment image

cool
30. 8. 2024 04:12
Odpovědět  cool

comment image

Horňák
30. 8. 2024 07:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Když oni čeští chciválkové to mají v hlavě nastaveno jinak. Vždy velké keci, ale pak vše ukradnou.

Jan
30. 8. 2024 09:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Ceske krysy u moci pohromade. Vsichni jsou poskoci hnUSA, ktery nam mel prinest o sametu svobodu a blahobyt. Namisto toho buzeranty, vyloupeni statni pokladny a zdroju a podporu valky USA na Ukrajine proti Rusku. Nekonecnou rusofobii a ponizovani Ruska, dodavani Vampiru a granatu, kterymi naciste zabijeji civilni obyvatelstvo i v tylu Ruska.

Tupý hulvát
30. 8. 2024 09:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Jako obvykle nechápu, o čem se tady píše. Plus třicet procent v tom německém článku. Dnes? Při dnešních maržích všude? Vůbec, co je za pitomost slovo předražené ve volném trhu kapitalizmu?

Horňák
30. 8. 2024 09:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Chciválkové zase ukázali co jsou za spojence – Zase ukradli vše co jim prošlo rukama

Mike
30. 8. 2024 11:10
Ohodnotit příspěvek :
     

“Samotní Ukrajinci si stěžují na “kvalitu” munice, která se k nim nakonec dostane.”

Hej, o kvalitě nebyla řeč. Bavili jsme se o množství. Zajímá snad někoho kvalita potravin v ČR? Takže neremcat! Pokud byste ale měli zájem, máme tady levné smrkové granáty. Ty vybouchnou na 100% už v hlavni. Pak tady máme trochu dražší javorové, no a absolutně nejlepší, cenově odpovídající dubové a bukové granáty. Jejich výhoda spočívá i v tom, že když nevybuchnou v hlavni, za letu ani při nárazu, mohou je vojáci v zákopech použít jako topivo, což se v legendárních ruských zimách bude jistě hodit.

Pennys
30. 8. 2024 20:31
Ohodnotit příspěvek :
     

TAKŽE ,JAK SI ČLOVĚK VŠÍMÁ ČTE TAK UŽ ANI NEMUSÍ UVAŽOVAT O TOM,
ŽE TENTO STÁTEČEK SE STAL AGRESIVNÍM VÁLEČNÍKEM- ZÁSLUHOU VLÁDNOUCÍ ŽUMPY A PEPA na Z HRADU