blog

Migrace, ale bez nás, řekl Orbán

MUDr. Ivan David a sítě

Maďarský premiér Viktor Orbán v pátek (7.7.) z Vídně prohlásil, že jeho země nebude implementovat rozhodnutí Evropské unie o imigraci.

Maďarský premiér zároveň prohlásil, že jeho země nebude akceptovat povinné kvóty ani povinnost stavět tábory pro nelegální imigranty či „imigrantská ghetta“, jak uvedla maďarská agentura MTI.

Rozhodnutí EU by znamenalo nahrazení efektivního maďarského modelu novým evropským modelem, který je “zjevně nefunkční”, řekl Orbán na okraj summitu Rakousko-Uhersko-Srbsko. Maďarsko najde právní a politické prostředky, jak zabránit realizaci bruselských rozhodnutí, řekl maďarský premiér.

Orbán také řekl, že situace je „smutná“, protože Maďarsko potřebuje chránit nejen před nelegálními přistěhovalci a pašeráky lidí, ale také před Bruselem. Maďaři chrání před nelegální imigrací nejen Maďarsko, ale celou Evropu včetně Rakouska, řekl Viktor Orbán na summitu tripartity ve Vídni.

Loni bylo na hranicích Evropské unie zastaveno 330 000 nelegálních migrantů, z nichž 270 000 bylo zadrženo na maďarsko-srbské hranici, uvedl Orbán.

Maďarský model je účinný a je založen na jednoduché myšlence, že nikdo nemůže vstoupit na území země, dokud nebude vyřízena jeho žádost o azyl, vysvětlil Orbán, přičemž žadatelé o azyl mohou vstoupit do země až poté, co byla jejich žádost schválena.

Připomeňme, že nedávno Maďarsko a Polsko „blokovaly“ imigrační plán EU.

Vedoucí představitelé Polska a Maďarska nepřijímají rozhodnutí o vnitřním rozměru migrace a povinném mechanismu solidarity přijaté posílenou většinou dne 8. června v Lucemburku, a z tohoto důvodu nadále blokují závěry summitu o přistěhovalectví. Jedná se v podstatě o plán, který umožní volný vstup nelegálních přistěhovalců do Evropské unie a legalizaci obchodování s lidmi.

Maďarsko i Polsko požadují, aby přijímání Bruselem přerozdělených žadatelů o azyl probíhalo na dobrovolném základě, na rozdíl od konečného znění schůzky ministrů vnitra v červnu, které „požehnalo“ povinnou platbu 20 000 eur za odmítnutého imigranta, přiděleného Bruselem kterémukoli členskému státu EU.

sdílet na

26 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Ijn
7. 7. 2023 18:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Jeden z mála národních vůdců, který nelže svým voličům! Naši šmejdi Orbánovi nesahají ani po kotníky, české národní prodejné dě..y!!!

Gales
9. 7. 2023 10:04
Odpovědět  Ijn

V Budapešti se bojuje i za Prahu.

sizok
7. 7. 2023 18:13
Ohodnotit příspěvek :
     

To jenom my máme blbečky, anální alpinisty.
Snad jim to někdo někdy spočítá.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
7. 7. 2023 18:55
Odpovědět  sizok

Ale však si je tu pěstujeme, tak proč ty hromy. Jen se stresujeme bo ostatním je to fuk.

sizok
7. 7. 2023 19:19
Odpovědět  Pavel K

Máš pravdu.

Pavel K
7. 7. 2023 19:42
Odpovědět  sizok

Díky sizok, hezký večer. 😊🙋‍♂️

Pavel z Moravy
7. 7. 2023 22:00
Odpovědět  Pavel K

Chlapci a děvčata, dnes jsem četl jeden příspěvek, kde velice rozumný člověk říká, že celá generace pod 30 roků je přeprogramovaná. Já bych to zvednul na 40 let. Tento çlověk praví, že jeho známý, učitel přes 30 roků sám dětem ve škole říká, že rozdíl mezi totalitou v Rusku a demokracií u nás je v tom, že v Rusku když se narodí chlapec nebo děvče, tak jsou jako chlapec nebo děvče vychováváni. U nás ale, že si mohou pohlaví vybrat a měnit jak chtějí. A jinak můj 50 letý syn mi říká, že té většině je úplně jedno co se zde děje, protože prozatím mají svoje a o budoucnosti nepřemýšlí. Navíc jak říká si myslí, že by této mladé generaci bylo úplně jedno v jakém státním útvaru budou tito lidé žít. Syn hodně cestoval, zná spoustu svých vrstevníků i mladších, takže nemám důvod mu nevěřit. Takže pochopme, že takto to je a opravdu se nestresujme. Nemúžeme s tím nyní opravdu nic udělat, musí to kleknout a pak se uvidí. Ale to už tady maminko.nebudete. Pavle, měj se fajn

Pavel K
8. 7. 2023 08:15
Odpovědět  Pavel z Moravy

Už jsem byl v peří a opivněn. Jinak nápodobně.

Albi
8. 7. 2023 09:32
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tak to si Pavlové a samozřejmě i ostatní přečtěte tohle. Našla jsem odkaz v diskuzi na jiném webu.
https://reporteri.substack.com/p/britanie-nazor-na-lgbt-jako-zaznam
“Pokud vás britská policie shledá vinným ze spáchání “nenávistného ne-trestného činu” vůči LGBT, může se to objevit ve vašem trestním rejstříku, říká ředitel Unie pro svobodu slova Toby Young……”

A zruší vám účet v bance!
Čtěte dál, co všechno může být považováno za “nenávist”.
A než se ve vás probudí rebel, připomínám, že Británie už nějaký čas není v EU !!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Vaska
7. 7. 2023 20:10
Odpovědět  sizok

myslím, že k tomuto není co dodat – je to zhodnocení vlády fialovejch fašistů –
https://t.me/selskyrozum/44948?single

Albi
7. 7. 2023 20:48
Odpovědět  sizok

Počítat bychm měli začít my.
Kdepak je to internetové hrdinství? Když dojde “na věc” – najednou budeme čekat,na cizího “matematika”?

Autor
7. 7. 2023 20:53
Odpovědět  sizok

Těch blbečků po světě je. Stačí třeba co se děje ve Francii, Anglii, Německu a třeba i ve Švédsku, kde kdysi bezpečná země se proměnila pomalu v ghetto, teda pro bílé.
A nesmíme zapomínat na USA. Zrovna před chvílí jsem se rozhlížel po internetu a spadla mi čelist!
Nechce se mi to překládat, jestli se někdo najde nevím. Název v překladu je

V USA začaly experimenty na miminkách, která jsou krmena mužským mateřským mlékem
Zdroj je zde, pokud máte žaludek, tak … https://aftershock.news/?q=node/1264486
Jestli se nestane zázrak, tak nás to čeká nakonec taky.

Ovšem pravdou je, že z těch grázlů známe nejlépe “svoje” idioty.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris
8. 7. 2023 06:37
Odpovědět  Peter 008

Pry pokud prvnimu cloveku proklety jedinec poda ruku, kletba se prenese i na nej. Prvni clovek, kteremu Zelensky podal svou prokletou pazouru, byl Fiala v Praze.
Podle me, to oba maji spocitane. Bude to zajimave sledovat, jak ti dva zidaci skonci.

Albi
8. 7. 2023 09:41
Odpovědět  josh-xy

Už jsem si začínala myslet, že zásoba pitomostí dochází, ale lidská blbost je zřejmě nekonečná. 🙁

Teuton
7. 7. 2023 19:10
Ohodnotit příspěvek :
     

A jak to bude u nás ? Těm vlastizrádným sviním, od Fialy přes Rakušana po Pekarovou, je naprosto jedno, že nás chce Západ zavalit a zaplavit muslimy a sám sobě tak ulehčit, dokonce toto svinstvo podporují.

Albi
7. 7. 2023 20:53
Odpovědět  Teuton

U nás to bude, jaké si to uděláme. Jak si kdo ustele, tak si taky lehne. My se bojíme na polštář a peřinu i jenom sáhnout, takže co nevidět budeme muset vzít zavděk opuštěnou psí boudou.

8. 7. 2023 00:17
Odpovědět  Albi

Já bych to úsloví bral – jenže mě, proti mé vůli, stelou jiní. A neskutečně mě se-re, že jsem proti tomu bezmocnej.

Albi
8. 7. 2023 01:47

Máš smůlu. Jako dezolát neznáš správnén stlaní, ani jak má jeho výsledek vypadat.
Ale když nebudeš moc remcat, možná ti v té psí boudě povolí trochu sena. 🙂

Pavel z Moravy
8. 7. 2023 08:51
Odpovědět  Albi

Albi, v našem věku není zapotřebí před někým sklánět hlavu. Když budou ti parchanti chtít, tak člověka zničí, ale nemohou nikdy dostat moje vnitřní já. Jaký smysl by měl život na kolenou a v otroctví? Jakmile se člověk skutečně oprostí od nějakého strachu z té přiblblé dámy s kosou, tak vyhrává. Nedostanou tě. Přesně to vyjádřil Bondarčuk ve filmu Osud člověka, když si ho německý nácek zavolal k raportu a on mu s klidem řekl, tak pojďme, ať to máme za sebou.

Pavel z Moravy
8. 7. 2023 08:41

Přímo mi promlouváš z duše. Mně začíná již být u prde.le jak si stelou jiní a jak si zvykají na otrokárnu. Mně také neskutečně se.re, že tak stelou i mně a nemohu s tím nic dělat. Včera jsem přesně toto říkal synovi. Najít tak pár správných lidí, tak jak říkáš ty, stačila by fakt ta chaloupka z mechu a kapradí a někde poklidný život bez toho aby mně kdejaký de.bil chtěl poučovat jak mám žít. Ale když toto nemohu mít, alespoň řeknu co si myslím, ať se to líbí nebo nelíbí. Od toho jsem myslící tvor, abych si stál za svým názorem. A jestli se chce ta většina řídit nějakým názorem, který mu vnucuje ta vládnoucí mašinérie, prosím je to jejich věc. Já ale zůstanu sám sebou. Člověk může opravit svůj názor a připustit, že názor těch druhých je argumentačně silnější, ale musím to tak sám cítit.

8. 7. 2023 12:02
Odpovědět  Pavel z Moravy

🙂

Frank
7. 7. 2023 22:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale naše zločinecká vláda jde Bruselu na ruku.

Albi
8. 7. 2023 01:50
Odpovědět  Frank

Opravdu myslíš na ruku? Nebo spíš do …. někam jinam ?

aamater
8. 7. 2023 11:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Múdre rozhodnutie!!! A Slovensko by sa malo pridať tak isto.