blog

Máme úplně nejhoršího premiéra a podpora vlády je na rekordním minimu.

Vážení příznivci Deklarace lékařů,

tak jako bylo před rokem a půl potřeba se postavit vládním kovidovým restrikcím, tak je nyní potřeba se postavit pětikoaliční vládě, a proto je důležité se aktivně zapojit do výstražné demonstrativní Stávky 12. 9.!

Současná pětikoaliční vláda chtěla zavést povinné očkování pro některé profese a nyní se opět objevují signály, že se na podzim chystá další „epidemie“ a nic nenasvědčuje tomu, že by vládní úředníci jakkoliv reflektovali zločinnost programu očkování proti kovidu. Navíc tato vláda likviduje naši zemi svou energetickou, proinflační i zahraniční válečnou politikou.

Je proto důležité spojit naše síly k tomu, abychom se destruktivním silám pětikoaliční vlády postavili. Skupina osobností, ale i zástupců mimoparlamentních stran a spolků vyhlásila na 12. 9. VÝSTRAŽNOU DEMONSTRATIVNÍ STÁVKU! Většina lidí ze Stávkového výboru se aktivně stavěla proti kovidovým restrikcím a nyní vnímá ještě větší nebezpečí v dalším setrvávání pětikoaliční vlády u moci.

Proto budeme rádi, když se do výstražné STÁVKY 12. 9. zapojíte! To můžete udělat například těmito způsoby (podrobnosti na STAVKOVYVYBOR.CZ):

1. Nošením placky

2. Tisknutím a roznášením letáků (na webu jsou vzory k vytištění)

3. Vylepováním samolepek

4. Podepsáním se na webu stavkovyvybor.cz/podepsat.php

5. Natáčením videí, nejlepší z nich sestříháme do společného videa

6. Od 13:00 do 14:00 zastavením činnosti (ale nejedná se o hospodářskou, ale demonstrativní stávku, tedy pouze pokud z toho nevzniknou nějaké problémy se zaměstnavatelem. Nejde o zastavení výroby ale o propojení našich sil)

7. Kliknutím a zapálením virtuální pochodně na webu (od 3. 9.)

8. Zasíláním SMS na telefon, který zveřejníme na webu

Tato výstražná stávka si klade za cíl propojit síly národní opozice a pozdvihnout síly národního odporu proti vládě, kterou český občan zajímá až na úplně posledním místě. Stávka 12. 9. je k tomu prvním krokem. Proto jsou do stávkového výboru zváni všichni zástupci opozice. Jen tak můžeme v budoucnu nastartovat pozitivní směřování našeho státu.

Na webu stavkovyvybor.cz naleznete mnoho dalších informací, včetně videí. V posledním videu naleznete:

youtu.be/sUc2qCUp-GA (přihlašte se k odběru youtubového kanálu, nebo kanálů na Telegramu, Twitteru, Odysee a Rumble)

Stávka 12. 9.! Vylepujme samolepky! Máme úplně nejhoršího premiéra i vládu!

Máme úplně nejhoršího premiéra a podpora vlády je na rekordním minimu. A přitom západní země EU a USA čekají ekonomické otřesy. Podpořte stávku vylepováním samolepek, šířením letáků a nošením placek. Stávku ve videu podporují Michal Havlíček, Jiří Lomoz, Ondřej Thor, Vladimíra Vítová, Tomáš Čada, Pepa Nos, Michal Svatoš a Václav Havlíček. Natáčejte videa a posílejte nám je ke společnému sestřihu. Spojme naše síli proti destrukci pětikoaliční vlády!

Se srdečným pozdravem

Václav Hrabák
Deklarace lékařů

sdílet na

61 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jiří
30. 8. 2023 12:19
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

jiří
30. 8. 2023 12:20
Odpovědět  jiří

V Gabunu došlo k vojenskému převratu a ke svržení pro-francouzské loutkové vlády. Po Nigeru je to v krátké době další africká země, kde se armáda rozhodla ukončit pro-západní vládu.
https://www.rt.com/africa/582068-gabon-military-regime-elections/

Mac
30. 8. 2023 12:37
Odpovědět  jiří

Bohužel my máme armádu tajtrlíků.

Markýza
30. 8. 2023 14:54
Odpovědět  Mac

No moment – máme generála v čele? Máme! Je suis Niger/Gabon!

sergej
30. 8. 2023 16:08
Odpovědět  Markýza

Leda motorcyklystýra bez hemly co pokutu dá na potřebné i když jenetrestatelný tak to vyhandloval vtipně za auru, adorant. Tohle pochopí jen ufouni ale i brutopýráci budou vědět co se činí. 🙂 Možná pyjráti na houbičkách a red bull jim dává křídla. Vlastně ne, mají vlastní meny. Ale zobat můžete taky s lektory. 🙂

Keller
30. 8. 2023 12:37
Odpovědět  jiří

Nějak se to těm žabožroutům hroutí. Jsem zvědavý co s tím bude Macron a KoZa dělat.

Jaroslav
30. 8. 2023 12:51
Odpovědět  jiří

Takže už jsme na tom hůř než Gabun.

sergej
30. 8. 2023 16:13
Odpovědět  Jaroslav

V žebříčku jsme kdesi za bangladéšem v blahobytu za 150tou příčkou zemí. V devadesátkách prý snad osmí. Tak dělají postup v žebříčku setrvale 33. let. 🙂 Ze svobodného rádia.

Helena
30. 8. 2023 13:14
Odpovědět  jiří

Bohužel “Stávkový výbor” se svými hesly/vláda lide se do tvých rukou navrátí atd. a prsty do V/ tak negativně vyznívající z té boudy na nás v 89, nemá šanci. Trochu vlastního rozumu do toho dát.

Frank1
30. 8. 2023 14:44
Odpovědět  Helena

Dejte bacha na ty typky ve stavkovem vyboru!

zuza
30. 8. 2023 14:26
Odpovědět  jiří

KoZa pod vedením hnUSA si vytvorili a vychovali taliban, islamský štát a “vojnových utečencov”, nepoučili sa, vychovali a vytvorili si Übermensch z Úkrajincov (akoby nestačilo že min 1/3 boli banderovci) a teraz si to my v Európe všetko zlizneme….

Putinovec
31. 8. 2023 12:15
Odpovědět  jiří

Já si velice dobře pamatuji , jak probíhalo v 89 “spontánní” bourání socialistického bloku .
Celá akce byla vedena tak , aby v určitém časovém prostoru , proběhla v celém socialistickém bloku . Vyjma SSSR , napřed bylo potřeba odpojit satelity . A pamatuji si i to , jak se jim jejich likvidační plán v ČeskoSlovensku zadrhl , na neochotě lidí tajtrlíkovat na náměstích .
Znovu opakuji , byl zde časový rámec , který bylo nutné dodržet , protože hrozilo to , že se část armády a obyvatelstva v SSSR vzbouří a zaprodance vyžene . To by byl konec přestavby .
Takže ten zádrhel v ČeskoSlovenském satelitu , bylo potřeba odstranit . A k tomu napomohl , “mrtvý” student Šmíd .
A co myslíte , že probíhá právě teď ? Prostřednictvím čtvrté fašistické říše EU , je vytvářen tlak na národy a státy , aby vzrůstala nespokojenost . Jsou záměrně zaváděny likvidační ideologické agendy , dosazováni tupci do vlád , dochází k provokacím obyvatelstva , pomocí záměrnému ožebračování . A k tomu se všemožně straší a vyhrožuje . Všude , v jewropském konglomerátu – koncentráku .
A co má být cílem ? Transformace rozložení globálních sil , na této planetě .

Putinovec
31. 8. 2023 12:36
Odpovědět  Putinovec

Každý z hráčů se snaží prosadit svoji koncepci , na získané a udržené části planety . To je Brics , AUKUS , nově spouštěna globální centra globálního řízení Čína a Írán a samozřejmě je zde i koncepce tradičních národů – Ruského , Indického , Japonského , Čínského a dále se zde budou profilovat historicky upevněné ideologie – náboženství .
Tak k jakému procesu dochází ve východní a střední Evropě , což je oblast , která právě Nás musí zajímat ?
Je uměle a záměrně vytvářen tlak na národy a státy , který má vést k nadstátní vzpouře obyvatelstva , tak jako v 89 , odstranění nenáviděných politických struktur a následně , vzhledem ke zhroucení celého západního konglomerátu , to proto byl předem vytvořen umenšený konglomerát AUKUS , k nucenému spojení do nového nadstátního útvaru , který má sloužit k vlastnímu přežití daných národů , v období a po období divoké transformace .
Tento nový nadstátní útvar je prozatím nazýván Rakousko Uhersko 2 , či Trojmoří .
Má být vytvořen z V4 + řady dalších státu , cca 11-12 zemí , tvořící nárazovou zonu , mezi RF a zbytkem západu – zemí lidožroutů .

Putinovec
31. 8. 2023 12:41
Odpovědět  Putinovec

A právě k uskutečnění tohoto procesu , je potřeba strukturně zorganizovat , vybudit a vyvést na náměstí protestovat davy . Davy , které tak jako na ukradinském majdanu , nebudou chápat , za co skáčou . Kdo neskáče , ten je moskal .
A vůbec mě nepřekvapí , pokud při nedostatečné účasti v tomto procesu , někde na náměstí , udělá malý objekt veliké bum . Mrtvý student Šmíd , ve spontánnějším provedení , pro vyšší vybuzení davů .

Helena
31. 8. 2023 12:38
Odpovědět  Putinovec

To je svatá pravda!! Jeden rozdíl tu ale je, tenkrát chrastili těm nově vyvoleným a dosazeným či překabátěným před nosem ještě tvrdýma doláčema, ale dnes jen prázdným pozlátkem. Proto dosazují tuponě nejtupější, aby jim na to pozlátko a plané sliby skočili.

jiří
30. 8. 2023 12:31
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

PENNYS
1. 9. 2023 17:04
Odpovědět  jiří

to uz víme od zpackanych voleb !! Petidemolicnici nas dovedli do
“3,14či”

Jaroslav
30. 8. 2023 12:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Fico českým premiérem!!! Souhlas s Ficem, Gustav Husák je velice nedoceněným politikem 20. století. Osobnostně titán.
Jinak proč nemáme v ČR politika Ficova formátu? Kdo u nás mluví tak jasně a srozumitelně? Nikdo. Všechno je to rozdrobené, z Babiše je pronárodní jen červená kšiltovka.
Češi by se měli také sjednotit okolo podobného národního symbolu jako Slováci okolo Slovenského národního povstání a každoročně se scházet, ale opět, vše je tak rozdrobené. Chtělo by to udělat z těchto věcí širokou lidovou záležitost, ne setkání pro pár zasvěcenců. Podle mne tady chybí nějaké národní slavnosti, kde by lidé strávili v létě třeba celý víkend při hudbě a kultuře.

https://youtu.be/ZCX7nQhAzLs

https://cz24.news/oslavy-snp-vo-zvolene-v-rezii-vlastencov-prejav-roberta-fica-tam-kde-sa-zacnu-palit-knihy-sa-neskor-palia-ludia-videa/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1
30. 8. 2023 14:45
Odpovědět  Jaroslav

Netahej sem Slovaky! Staci nam cigosi a Ukrajinci! Vsichni prisli z vychodu, jako ti mudrci a verozvestove…

Albi
30. 8. 2023 14:58
Odpovědět  Frank1

Už zase místo spojiování rozděluješ.

30. 8. 2023 18:17
Odpovědět  Frank1

Kam sem? On ti je snad někdo tahá tam, kam jsi zdrhnul, “vlastenče”? Bydlíš tu? Nebydlíš. Takže čušuj a nen.asírej.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Lenka
31. 8. 2023 09:01
Odpovědět  Frank1

Pokud se má něco změnit a stát má mít samostatnost, musí nás být mnohem více. je životně důležité spojit se se Slovenskem. Jedna armáda, jedny zákony, propojený průmysl a pod. Čím je stát větší, tím je silnější. Je možné, že nemáte rád Slováky, ale vy možná nemáte rád ani souseda a je to Čech jak poleno. A pokud chcete plivat na východ, doučte se dějiny – ve škole se neučily, hledejte jinde. A nestačíte se divit…

Frank1
1. 9. 2023 13:53
Odpovědět  Lenka

Nezazila jsi nenavist slovenskych cechobijcu a Meciara. Jsi moc mlada na rady.

Pavel K
30. 8. 2023 15:30
Odpovědět  Jaroslav

Mám Fica v oblibě, ale během toho vystoupení ani slovo o vypadnutí z EU.

30. 8. 2023 18:21
Odpovědět  Pavel K

Fico není pro vystoupení z eurobordelu a NATO.

Lenka
31. 8. 2023 09:02

Ale je, jen si to musí nechat pro sebe. Jinak by už dávno nebyl….

eFPe
30. 8. 2023 17:01
Odpovědět  Jaroslav

Jardo, klidně budu za znovusjednocení či konfederaci.Ano Prezident G. Husák je opravdu nedoceněný, ale kdo by to dnes studoval v době mobilů atd. Je to tady v úpadku.

Jaroslav
30. 8. 2023 17:36
Odpovědět  Jaroslav

Opravdu si myslím, že tady chybí širokospektrální akce, kde by se mohly na jednom místě prezentovat české firmy s českými výrobky (částečně to dělá SPD s Jarmarkem), s hudební produkcí, kulturním vystoupením všeho druhu, divadlo, vystoupení předních osobností české národní scény, přednášky o české historii atd. Něco pro děti, aby mohly přijet celé rodiny. Prostě lidová záležitost pro každého něco. Samozřejmě na kulturní úrovni, ne nějaké režimní pivní slavnosti, kde se lidi jenom zlejou.
Všichni se soustředí na to, jak se dostat do politiky a jak s tím pak zatočí. Většinou prdlajs. Podle mne je důležité vytvořit národní substrát, to co obrozenci budovali v 19. století. Zrození Československa po téměř 100 letech bylo vyvrcholením tohoto procesu.
Zní to divně, ale je třeba dát vlastenectví legitimitu. Většina lidí je dneska po třiceti třech letech režimního výplachu v pozici nadporučíka Lukáše ze Švejka, „Buďme Češiale nemusí o tom nikdo vědět.“. Toto je třeba prolomit.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
30. 8. 2023 12:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Odpor obyvatelstva je stále pouze symbolický, tedy podle mne nulový. Mám jinou představu – zastavit práci po celé zemi, obsadit vládní média, spálit vlajky kolonizátorů EU, NATO, USA, GB, Ukrajiny atd… zatknout známé kolaboranty a mafiány a vybudovat internační tábory. Tady mám zlé tušení, že se to nepodaří, protože těch gaunerů je v naší zemi opravdu hodně.

Helena
30. 8. 2023 13:03
Odpovědět  Pijack

Kdepak, na tyhle hajzly se musí jinak. Hezky vyzobat ty swině nedobrý, potrestat dle návodu ala Ceausesku, hezky viditelně a ty ostatní swině se po.erou do výšky – a při tom je odchytit – a žádné internační tábory, věznice – škoda každé koruny, která by na ně padla. Krátký a VEŘEJNÝ proces s nimi – oni s námi ani s dětmi nemají žádné slitování. I ti afričani jsou chytřejší než my.

Helena
30. 8. 2023 15:02
Odpovědět  Helena

Až se to dá do pohybu, nebudou platit žádná pravidla, žádné zákony, nebude žádná justice, ústavní soud, žádný soud, žádní soudci. Nic takového.

Pavel K
30. 8. 2023 15:33
Odpovědět  Helena

No a to je právě to hrozné co může být. Pak se budou dělat chyby a zase odsseroouu to ty co za nic nemohou.

All
30. 8. 2023 13:18
Odpovědět  Pijack

Fiala a celá vláda Musí vědět ! , že působí proti občanům,proti lidem vlatní země ! A proto musí taky vědět,že v krajním případě jim bude hrozit přísný Trest ! Přísný ! A přesto dále zrazují,podvádí,okrádají,ničí. Odpor občanů je nutný,už nyní v jakékoli podobě,včetně předavání informací,roznášení letáků,oblečení,vlajek,demonstrací,hlas lidu musí být Jednotný a masívní. Jednota Čechů,Moravy a Slezska,spolu se Slovenskem,zase dohromady,být Suverénní,Svobodnou zemí,samostatným státem. Musíme to udělat,musíme. Musíme !

Helena
30. 8. 2023 13:45
Odpovědět  All

Žádný samet! Po dobrém se koryt nevzdají, pořád mají za pr.elí usambasádu. Tohle už po dobrém nepůjde – to už snad každému, komu zbylo trochu mozku v hlavě, musí být jasné. A to teprve tehdy, až budou lidé a jejich rodiny vyháněni ze svých domovů exekutory a policajty a ukr a us mafií.

All
30. 8. 2023 14:27
Odpovědět  Helena

Nejde o samet ale o masový odpor s intenzitou růstu.Jen psát na pokec a čekat,že nás možná znovu v budoucnu někdo osvobodí je málo,velmi málo, nic.Spali jsme 30 let.

Pavel K
30. 8. 2023 15:34
Odpovědět  All

Tak to je pravda, ale prý nejsou lidi.

Pavel z Moravy
30. 8. 2023 15:58
Odpovědět  All

Já nevím, ale u nás ani náznak šrumce nevidím. Lidé v pohodě lízají zmrzlinku, před kavárničkami pocucávají kafe a drahé pitivo a když náhodou někde utrousím něco o kolonii a českých vykořisťovaných otrocích a škůdcích zemských, tak se spíše všichni snaží mne neslyšet a raději odejít, než se zapojit do rozhovoru. Bohužel, nelžeme si do kapsy, většina je zbabělá a pokud se pár lidí neobětuje, nic se nestane. Vím, něčím se začít musí, ale tahle akce 12.9. jim vrásky dělat nebude. To by muselo být celonárodní povstání a k tomu zde není vůle.

Lenka
31. 8. 2023 09:05
Odpovědět  Pijack

Seber přivandrovalým ukrošům dávky a oni odjedou.

tupý hulvát
30. 8. 2023 13:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Tvrdím,že v příštích volbách dostane ta pětibanda podobný počet hlasů jako mají, tady už je vymalováno.

Helena
30. 8. 2023 13:47
Odpovědět  tupý hulvát

Jasně, když výsledky voleb vyhlašují mééédia. Tady volby režírují a výsledky vyhlašují méédia, stejně jako v USA Bidena.

tupý hulvát
30. 8. 2023 14:07
Odpovědět  Helena

A to je vina čí,médií nebo voličů?Jsou svéprávní,tak budou mít co si zvolí.

Pavel K
30. 8. 2023 15:35
Odpovědět  tupý hulvát

Hmmmm

Helena
30. 8. 2023 15:10
Odpovědět  tupý hulvát

Žádné příští volby nebudou, nějakými volbami se nikdo zabývat nebude. POCHOPTE: žádné volby už nebudou. Až se dá do pohybu odchyt těch hajzlů, vzejde zdola někdo úplně jiný.

All
30. 8. 2023 13:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Je nutné konat a nezapomínat.I na to,že máme jeden jediný společný prapor,společnou vlajku.Je to stále československá vlajka. Je jediná a naše,pro nás pro všechny.Žádná jiná.Jako ty tři pruty spletené dohromady,v jednotě,ve spolupráci a suverenitě. Anglosasové se zrádci nás rozdělili jen na papíře a řadou podvodů,aby nás zotročili a kolonizovali,měnili v zoombí bez vlasti a rodiny,aby nás postupně vyhladili. Stop.My máme své kořeny, i přátele.

All
30. 8. 2023 14:00
Odpovědět  All

Je mi jasné,že to po dobrém nepůjde.Jdu do toho. Boj !

Frank1
30. 8. 2023 14:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Co chcete dosahnout? To musite rici lidem, jinak je to mlaceni prazdne slamy!
Jedine generalni stavka, ktera skonci po odstoupeni vlady a vypsani novych voleb. A skrtnete tu zmenu volebniho zakona, co udelal zid Rychetsky na objednavku z US amabasady!

Albi
30. 8. 2023 15:05
Odpovědět  Frank1

Dobrý nápad.
Kandidoval byste v nově vypsaných volbách? Jen napište ANO / NE !
S jakým programem? Kde se můžeme seznámit s vaší vizí?
Děkuji za odpověď.

Na tom základě se tady už dá rozvést konkrétní diskuze a určitě se většina, nebo spíš všichni, přidají.

Albi
30. 8. 2023 17:32
Odpovědět  Albi

Hmmm – takže do politiky nevstoupíte, program nemáte, vizi jen z pohádky o králi Miroslavovi.

Nejspíš nejen vy, ale ani nikdo tady by nezvládl zorganizovat stávku v jedné velké farbrice,natož celostátní.

Ale zklamání, že se žádná stávka, žádná defenestrace, žádné volby s mesiášem v čele tak nějak samovollně nezjevily, víc než ochotně připisujete hlouposti jiných.

Tak co kdybychom nejdřív začali zametat před vlastním prahem?
Sami pro ty návrhy nehneme prstem, ale že se neuskutečňují, z toho viníme jiné.

Helena
30. 8. 2023 15:14
Odpovědět  Frank1

Naivové – žádné další volby nebudou! Až začne výhřad těch hajzlů, pak se teprve oddělí zrno od plev.

jhh
30. 8. 2023 17:17
Odpovědět  Helena

No nechci Vám kazit nadšení ale na takové akce nejsou lidi.

Albi
30. 8. 2023 17:34
Odpovědět  jhh

Zdá se, jako by všechno mělo jít nějakým samospádem. To se tedy načekáme. A naposloucháme, jaký jsme hloupý národ.

jhh
1. 9. 2023 21:58
Odpovědět  Albi

Jsme banda srabů, hlupáků a pokrytců. Bohužel.

Petr
30. 8. 2023 16:37
Ohodnotit příspěvek :
     

To zas bude akorát cirkus,jděte někam s vaší výstražnou stávkou.Vláda a potažmo parlament z toho mají akorát srandu.Všichni jsme to nechali dojít tak daleko,že se z toho posereme my a né oni. Tohle na ně neplatí.Dokud mají policii a armádu pod palcem,a jako že mají,tak jste jim akorát pro smích. Poctivě si přiznejte,kolik z vás je volilo a kolik z vás u voleb vůbec nebylo. Takže na tom máme svůj podíl viny. Opozice tady žádná není a ti co se tváří jako opozice jsou jen klauni,viz kamura,Babiš,Šlachta a jim podobní. Tak si vylepujte letáky a samolepky,podepisujte se,stejně je to k hovnu…….tady na ně platí jedině klacek….

Albi
30. 8. 2023 17:42
Odpovědět  Petr

Kdo jiný by měl mít policii a armádu poid palcem než vláda?
Jde o to, že vláda se plazí po břiše i před Ukrajinou, natož před USA, místo co by si dupla aspoň jako Orbán.

Ani Orbán nedokáže zázraky, natož ze dne na den. Ale má aspoň odvahu říci do ksichtu celé EU, že se především a hlavně bude starat o Maďarsko a “ty EU mi v tom nezabráníš”.

Pavel z Moravy
30. 8. 2023 18:11
Odpovědět  Albi

Už mne fakt se.re to slůvko vláda. Sakra vláda se stará o národ, lid a jeho prosperitu. Tito to nedělají. Takto se chovají škůdci zemští.

Albi
30. 8. 2023 23:07
Odpovědět  Pavel z Moravy

Bohužel.
Ale co by pomohlo, kdyby místo jednoho škodícího “palce” mělo armádu a policii nekontrolovatelné množstvví “palců” soukromých, tj. daleko víc a hůř škodících mafiánských?

eFPe
30. 8. 2023 17:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Stávka sama osobě nestačí. Je třeba občanská neposlušnost nebo prostě ochromení chodu země aby se jednalo. Parlamentní opozice bude dělat mrtvého brouka.Pan Rajchl, který si chce přivlastnit veškeré zásluhy nemá o levici v současné době zájem.Odbory jsou neznámou- nebo spíš vím- řadoví odboráři jsou rádi, že mají jakous takous práci.Drží hubu a krok a hlavně nevyčuhovat.Ta nasranost ještě opravdu nedosáhla kritického bodu, kdy si řekne dost sedlák od Znojma i majitel pekárny od Děčína.Pořád tu rozděluje téma covid, Babiš, furt tu máme hafo subjektů které budou tvrdit že z východu nic dobrého nepřišlo.Ani nás osvobodit od fašismu, ani levné palivo do JE, levná ropa plyn, Takže společnost je rozdělená a přece nenecháme podruhé vládnout babiše.

Pavel z Moravy
30. 8. 2023 18:21
Odpovědět  eFPe

Možná jste toto neslyšel, tak vám to řeknu. Při bitvě u Lipan si kněz Prokop Holý vzpomněl na slova Mistra Jana, která zněla – Co všechno může způsobit ztráta světského bohatství, které není ničím jiným než lejnem. Čechové se paktují se svými úhlavními nepřáteli a za toto lejno zaprodávají svoji čest a zem. Nu, už je to 5 století a zdá se, že se nic nezměnilo. Takže mne osobně nic nepřekvapuje. Nějak jste se minule zmínil, že máte teď někdy narozeniny. Tak tedy vše nejlepší, hodně zdraví a pohody. Já už je mám pár dní za sebou. Ale zhodnotil jste to dobře, není co dodat. Ale Babiše opravdu nechci i když bude li, bude, já už optimismus ztratil, takže jsem již spíše jen pozorovatel.

Pavel z Moravy
30. 8. 2023 18:22
Odpovědět  Pavel z Moravy

Měl jsem napsat 6 století, to to letí.

eFPe
30. 8. 2023 18:41
Odpovědět  Pavel z Moravy

Dneska- abrahámoviny. Děkuji. Jinak ono to je sice beletrie, ale Vondruškova Husitská epopej je dílko, které mám v žebříčku oblíbených knih hodně vysoko.Ono je to i memento pro dnešní dobu, kdy se nějaká obecná vznešená myšlenka dá vakládat různě- a tak tam byli adamité a jiní šílenci, a je to tak i dnes.

katango
30. 8. 2023 21:46
Odpovědět  eFPe

Připojuji se s gratulací.